Μην κάνεις την ευτυχία σου περίπλοκη

Μην κάνεις την ευτυχία σου περίπλοκη Facebook Twitter
0
Μην κάνεις την ευτυχία σου περίπλοκη Facebook Twitter

Ατέλειωτα, γαμημένα, συνηθισμένα βράδια, που κάθεσαι μόνος στη βεράντα με ένα τσιγάρο στο χέρι, ένα ποτήρι ουίσκι που δεν έχει σκοπό να τελειώσει και 3-4 σκέψεις που όλο πάνε και έρχονται.


Τι είναι ευτυχία; Ξέρεις; Ούτε και εγώ. Ποιος ξέρει με σιγουριά;

Είναι κάτι απροσδιόριστο, όχι δύσκολο, μόνο περίπλοκο. Εμείς το κάνουμε περίπλοκο, καταλήγοντας να πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό.

Είναι πιο κοντά από όσο πιστεύεις. Είναι μέσα σε όλα εκείνα τα καθημερινά πράγματα που βρίσκονται στη ζωή σου. Δεν μετριέται σε χρήματα, μονάχα σε μία "Καλημέρα", σε ένα χαμόγελο, σε μία αγκαλιά, σ' όλα εκείνα που δεν κοστίζουν τίποτα. Να τα προσφέρεις! Γιατί να μην το κάνεις άλλωστε;

Να είσαι έτοιμος να την προσφέρεις χωρίς δεύτερη σκέψη, απλόχερα. Όπως τα μικρά παιδιά. Πάντα πρόθυμα να προσφέρουν τα παιχνίδια τους, το φαγητό τους... και το καλύτερο είναι πως ποτέ δεν περιμένουν αντάλλαγμα.

ΔΙΑΟΛΕ! Είναι ωραίο πράμα η ευτυχία. Σε κάποιους βρίσκεται πάντα μέσα τους, σε άλλους περνά καμιά φορά και στους πιο άτυχους... αγνοείται.

Πολλές φορές της αρέσει να παίζει κρυφτό. Όχι για να σε παιδέψει, αλλά να συνειδητοποιήσεις πως την ψάχνεις σε λάθος μέρη, ότι δικέ μου πρέπει να μάθεις να κοιτάς λίγο πιο καθαρά, δίπλα σου, όχι πολύ μακριά.

Υ.Γ.: Στα απλά πράγματα βρίσκεται η ευτυχία. Μην κάνεις την ευτυχία σου περίπλοκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ