Στη κουζίνα σου, γυνή!

Στη κουζίνα σου, γυνή! Facebook Twitter
0
Στη κουζίνα σου, γυνή! Facebook Twitter

Αγαπητέ Αρσενικέ,

Εσύ που δηλώνεις ακόμα παραδοσιακός..εσύ .. που βροντοφωνάζεις ότι είσαι ο άνδρας , ο βαρύς , ο έτσι , ο αλλιώς ... και αρνείσαι να βάλεις την κούπα του καφέ σου απο το τραπέζι στο νεροχύτη.

Εσύ λοιπόν..
...άκουσε με να σου πω και ας είμαι γυνή ..

Θα σου ανακοινώσω ότι , η παράδοση δεν είναι αυτό. Η παράδοση είναι κάτι άλλο. Κάτι , που το μικρο σου μυαλουδάκι δεν μπορεί να αναλύσει.. γιατί έμεινες στο να παραμένεις "παραδοσιακός" , με το να αφήνεις τα πράγματα σου από εδώ και από εκεί και να αναπηρείς σε ένα σπίτι.. και σε μια ζωή των δυο.. να πετάς υποχρεώσεις και βρομιές σε αυτόν το έναν..


Συγνώμη ..τη μια ..¨τη γυνή".

Θέλω να σου τονίσω λοιπόν, ότι η παράδοση είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, η ΑΝΘΡΩΠΙΑ και η ΣΥΜΒΙΩΣΗ. Σε κάθε εποχή. Συμ-βίωση ! Όπως κάποτε οι άνδρες δουλεύανε στα σπαρτά και στα χωράφια και δεν αφήνανε τις χειρωνακτικές , βαριές , δουλείες στο "αδύναμο φύλλο" και όπως τότε που η γυναίκα άφηνε το σπίτι και πήγαινε κούτσα κούτσα με το γαϊδουράκι κολατσιό, σε αυτόν που έλιωνε μέσα στη μέση των αγρών για να μπορέσει να συνεχίσει ..ΤΟΤΕ.. Εκει που δεν υπήρχε ο καφές και η τυρόπιτα.. ΤΟΤΕ! Τώρα καλείσαι απλώς να δείξεις τον ανάλογο σεβασμό με άλλα δεδομένα και άλλες ανάγκες απέναντι στον σύντροφο σου.. με καφέ και τυρόπιτα κοντά σου .. με κινητά , τηλ , φαξ , πλυντήρια .. και με ανδρισμό άλλου βεληνεκούς.

Θέλω να σου ανακοινώσω λοιπόν, ότι η γυνή πλέον μορφώθηκε, προβληματίστηκε και ενεργοποιήθηκε! Για αυτήν αλλά και για το μαζί. Για μια καλύτερη ζωή. Πρώτα δικιά της και μετά μαζί σου. Μαζί .. μια ομάδα.. πότε ο ένας και πότε ο άλλος.. ένα σώμα !

Μαζί, γιατί μπορεί και αυτή να τσοντάρει πια..
Γιατί μπορεί απλά να υπάρχει με ή και χωρίς παραδόσεις..

Μόνη ή και χωρίς ¨Εσένα".

Γιατί η ζωή πλέον είναι πολύ απαιτητική.. και η γυνή , δεν έχει χρόνο και υπομονή να αποδείξει σε κανέναν και πόσο περισσότερο στον συνοδοιπόρο της ζωής της, δηλαδή σε εσένα ,το πόσο καλή νοικοκοιρούλα είναι!

Γιατί η νέα χιλιετία είναι εδώ .. και οι ανάγκες της μας χτυπάνε την πόρτα...
Γιατί η γυνή που "σηκώνει κεφάλι".. σου κουνάει το μαντίλι από μακριά χαμογελώντας..
Γιατί δεν σε χρειάζεται πλέον...

Γιατί απλά..
οπού δεν είσαι απαραίτητος είσαι περιττός .... "πασά μου" !

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ