Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα

Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα Facebook Twitter
0
Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα Facebook Twitter

Ναι, σε εσένα απευθύνομαι. Είμαι σίγουρη πως έχεις καταλάβει ποιος είσαι. Είσαι αυτός που θες να χειραγωγείς τους άλλους ανθρώπους, γουστάρεις πολύ να το κάνεις, σε γεμίζει. Εμένα όμως δεν μ'αρέσει καθόλου και με κάθε ευκαιρία, να ξέρεις, θα βρίσκομαι μπροστά σου να στο θυμίζω.

Είσαι άνθρωπος, αυτό που λέμε, χειριστικός. Καλά θα ήταν να περιοριζόσουν μονάχα στα ανθρώπινα. Μα όχι, εσύ προχωράς και παρακάτω. Πασχίζεις να ελέγξεις και την ίδια τη ζωή, την έκβαση των πραγμάτων και των καταστάσεων.

Δυστυχώς όμως δεν είσαι μόνο χειριστικός. Είσαι και κάτι άλλο που σε φέρνει αντίθετα με τον προαναφερθέντα χαρακτηρισμό. Είσαι και ευθυνόφοβος, καθώς αδυνατείς να αναλάβεις το βάρος των όσων εσύ κάνεις, των χειρισμών σου πάνω στους άλλους. Δεν θα μπεις στον κόπο να σκεφτείς ποτέ που έφταιξες, τι δεν έκανες σωστά, που "έμπαζε" η διαταγή που έδωσες. Για όλα φταίει το "πιόνι".

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Είσαι στ' αλήθεια πολύ δύσκολη περίπτωση. Είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις και με ξεγελούσες για καιρό. Μα όχι πια. Είσαι σαν τους καλλιτέχνες ένα πράγμα, παίζεις με τα συναισθήματα των ανθρώπων όπως αυτοί με ταλέντο γεμίζουν τον άδειο τους καμβά με χρώματα.

Δεν μου αρέσει αυτό σου το χαρακτηριστικό καθόλου. Γιατί γεμίζεις τους ανθρώπους αμφιβολίες, όνειρα που δεν εκπληρώνεις, συναισθήματα που δεν τα αντέχεις, υπέροχες πράξεις που όμως τις μηδενίζεις. Λες πως δεν σου αρέσουν τα δράματα μα πάντοτε είσαι ο εκπρόσωπός τους, πρωταγωνιστής μέσα στο έργο που σκηνοθετείς μόνος σου.

Αν μπορώ, μόνο μία συμβουλή θα σου δώσω. Σταμάτα πριν να είναι αργά. Δεν μπορείς καλέ μου να ελέγξεις τους ανθρώπους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, και ακόμη και αν το καταφέρεις αυτό θα είναι για λίγο. Όσο όμως και να το προσπαθείς, βαυκαλίζεσαι. Ο άνθρωπος είναι ο πιο αστάθμητος παράγοντας και η ζωή ακόμη μεγαλύτερος. Κανείς δεν είναι το πειραματόζωο σου ώστε να τεστάρεις πάνω του αντιδράσεις και συμπεριφορές. Θα σε καταλάβουν. Και μετά θα σε πληγώσουν διπλά και τριπλά, εκεί που δεν το περιμένεις.

Και μεταξύ μας; Καλά θα σου κάνουν. Μην με πεις κακιά. Μα όλοι έχουμε αλλεργία στους χειριστικούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ