Τι φάση παίζει με την Τσετσενία;

Τι φάση παίζει με την Τσετσενία; Facebook Twitter
0
Τι φάση παίζει με την Τσετσενία; Facebook Twitter

Είμαι 16 και θα πεις, που να βρεις τη κριτική σκέψη να επεξεργαστείς τον κόσμο και να κρίνεις τη σημερινή πραγματικότητα;
Ανάμεσα σε παιδιά που εξαιτίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποχαυνωθεί, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου, η διαδικασία να ασχοληθείς με την τωρινή πραγματικότητα είναι κάτι βαρετό και ψυχοφθόρο.

Άλλα νομίζω πως αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αρχίζω να αγχώνομαι, όλος ο πλανήτης στρέφεται προς την ακροδεξιά, ρατσιστές και σεξιστές κυβερνούν, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση κρίσης, είτε οικονομικής είτε πολιτισμικής και στην Ελλάδα ένα κοκτέιλ από όλα αυτά. Με κύρια είδηση όμως που με απασχολεί είναι η κατάσταση στη Τσετσενία.

Στις αρχές Απριλίου, άρχισαν να υπάρχουν καταγγελίες πως άνθρωποι συλλαμβάνονταν από τις αρχές, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και οδηγούνται σε κρυφές φυλακές, όπου εκεί βασανίζονται. Οι εξελίξεις στη Τσετσενία είναι τραγικές με εφήβους να αυτοκτονούν και να συνεχίζουν να υπάρχουν συνέχεια. Καμία κυβέρνηση, ούτε της Ρωσίας, αλλά ούτε και της Τσετσενίας έχουν όντως αντιδράσει έμμεσα, πώς να γίνει βέβαια, αφού η ίδια η κυβέρνηση της τρανής Ρωσίας μποϊκοτάρει τους ομοφυλόφιλους. Και μέσα σε όλη την ανισορροπία που επικρατεί, πως μπορεί να νιώθεις;

 

Εγώ πραγματικά δεν ξέρω, προσπαθώ να μείνω απαθής αλλά ταυτόχρονα δίπλα μου, ξέρω πως υπάρχει συνεχής ανισότητα, ρατσισμός και φόβος μεταξύ των ανθρώπων. Δεν πιστεύω πως μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα από αυτή την κατάσταση. Οι άνθρωποι απλά συνεχίζουν να αδιαφορούν, σκεπτόμενοι τι φαΐ θα φάνε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ