Είναι η μόδα η έσχατη δυστυχία ;

Είναι η μόδα η έσχατη δυστυχία ; Facebook Twitter
0
Είναι η μόδα η έσχατη δυστυχία ; Facebook Twitter
©camilarosa

Στον αιώνα μας, τον 21ο αιώνα, τον αιώνα των σημείων και των τεράτων, επικρατούν είτε οι δυνατοί, είτε οι ηλίθιοι. Οι υπόλοιποι απλώς περιθωριοποιούνται. Δεν αρκεί να είσαι κάποιος, αρκεί να φαίνεσαι, να δείχνεις κάποιος. Οι πιθανότητες να προσεγγίσεις πραγματικά κάποιον, μέσω της προσωπικότητας σου και όχι μέσω του στυλ σου, είναι ελάχιστες. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για τις πρωινές ώρες που πέρασες μαζί με τον παππού σου, το πόσο ζωντανό σε έκανε να νιώσεις. Όλα τα βλέμματα στρέφονται, στις πρωινές σου καλλοπιστικές επιλογές. Ο κόσμος θα έπρεπε να ενώνεται από την ωχρότητα των ντροπαλών προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κόσμο με ιδανικά, κι όχι ένα κόσμο με στάνταρ. Η εμπορικότητα, σε έχει βάλει στο τοίχο και σου γαμάει τα μπρέκια. Πρέπει να γίνουμε μοναδικοί, το οφείλουμε στον ευατό μας. Είναι το πεπρωμένο μας.


Να μάθεις να εκτιμάς τους ανθρώπους, να τους θεωρείς ως μεμονωμένα τμήματα στεριάς, σαν μικρά νησάκια, να βασίζεσαι πάνως τους, αλλά να ξέρεις πώς να κολυμπάς όταν σε κάποιο νησί δεν είσαι ευπρόσδεκτος. Πώς θα φτάσεις στην ακτή ; Με κολύμπι. Κι όταν επιτέλους φτάσεις στην ακτή, να εξερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή το περιεχόμενο του νησιού. Έτσι και με τους ανθρώπους. Να γνωρίσεις τους χειμώνες ενός νησιού, αλλά και τα μπουρίνια ενός καλοκαιριού. Η βαθύτερη γοητεία των ατόμων δεν κρύβεται, ή μάλλον καλύτερα, δεν μπορεί να φυλακιστεί ούτε σε φιαλίδια αρώματος, ούτε σε ακριβές επώνυμες ταμπέλες. Ζει, μέσα σε δειλινές συζητήσεις, αντικρύζοντας τα μάτια της κοπέλας, σκεπτόμενος πότε να κάνεις την κίνηση και να την φιλήσεις.


Ένα βάζο, παραμένει όμορφο είτε είναι άδειο, είτε είναι γεμάτο με εντυπωσιακά άνθη. Με τα άνθη είναι σίγουρα πιο όμορφο, πιο προκλητικό, πιο extraordinary. Ωστόσο, φαντάσου κάθε φορά που αγγίζεις ένα λουλούδι εκείνο να μαραίνεται. Πως θα ένιωθες ; θα προτιμούσες να πλησίαζες το βάζο, και ύστερα να τοποθετούσες οτιδήποτε λογής άνθος ήθελες. Επομένως, σταμάτα να εντυπωσιάζεις τους ανθρώπους με την εμφάνιση σου. Μάθε να γοητεύεις τα πλήθη με την οπτική σου θέση για την ίδια την ζωή. Οι δαπάνες σε ακριβά ρούχα είναι ανάλογες με μιζέρια, μοναχικότητα και δυστυχία. Όσο πιο ακριβό είναι ένα ένδυμα, τόσο περισσότερο θα ποτίζει τον εγωισμό σου με έπαρση και αλτρουισμό.


Χαμογέλα, κάνε ένα βήμα πίσω σε θέματα καθημερινής αισθητικής κι δύο μπροστά σε θέματα ηθικής και ερωτισμού. Πάντοτε θα ξυπνάς στραβά, εάν κοιμάσαι έχοντας ως πρότυπα εφήμερα είδωλα.


«Πάρα πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν για να αγοράσουν πράγματα που δεν θέλουν, για να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν χωνεύουν». - Will Rogers

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ