Ο γκρίζος τοίχος

Ο γκρίζος τοίχος Facebook Twitter
0
Ο γκρίζος τοίχος Facebook Twitter
©Mark Tansey

Οι άνθρωποι έχουν συνηφαστει με την ιδέα του να αποτύχουν στη ζωή τους που φαντάζει δυσοίωνο μα και συνάμα απίστευτα ενοχλητικό όταν αντικρυζουν άτομα που έχουν εκπληρώσει τα όνειρα τους ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτών. Τα όνειρα είναι μια θολή ανάμνηση ενός έρωτα. Όμως ο έρωτας μπορεί να γίνει δολοφονικος. Το πάθος σε χρίζει ως αυτουργό. Όσο κυνηγάς τον χαμένο σου έρωτα τόσο θα απομακρυνεσαι από τον τόπο του εγκλήματος. Γιατί οτι κι αν κάνεις πάντοτε θα γυρίζεις στο τόπο του εγκλήματος. Είναι καθαρά θέμα ερεθισμού και όχι εθισμού. Όταν σε διεγείρει το αβέβαιο και επικίνδυνα ερωτικό τότε είσαι στο σωστό μονοπάτι. Όταν ο μισός πλανήτης διεγειρεται από συναισθήματα μίσους και βίας, όταν η ανασα σου κυριεύσει την ανάσα του γείτονα σου τότε γίνεσαι ταυτόχρονα και θύμα και θύτης.

Το πρόσωπο της θλίψης είναι πάντοτε επίκαιρο. Ο κόσμος είναι μια ευθεία γραμμή εγκεφάλου για τους επιφανειακους ευτυχισμένους. Τώρα σωστά αναρωτιέσαι εάν χωρα διακρίσεις η ευτυχία. Φυσικά. Κι επανέρχομαι πάλι, λέγοντας πως τα όνειρα όσο φανταχτερά κι αν είναι κάποια στιγμή ξεθωριαζουν ή βρίσκονται σκονισμένα σε ένα μέρος του υποσυνείδητου. Επομένως, η πραγματική δύναμη της ευτυχίας βρίσκεται στα μέσα υλοποίησης του, παρά σε αυτό καθ'αυτό. Σκεφτείτε ότι το 90 τοις εκατό των νέων σήμερα έχει ως πρότυπο μελλοντικών στόχων, τον πλούτο.

Αρκετοί μετανιωνουν για τα λάθη του παρελθόντος. Εγώ τους συμβουλεύω το εξής:

Κι αν το μονοπάτι που σε οδηγεί στη λήθη φτάσει σε αδιέξοδο μη τρομάξεις. Αυτός ο πελώριος γκρίζος τοίχος θα σε καταπιεί και θα σε ξερασει σε στιγμές που δεν έχεις ζήσει ακόμα. Όλα αυτά υπό έναν όρο. Να πάψεις να αντιλαμβάνεσαι το παρελθόν ως τον χειρότερο εχθρό σου. Η ευθύνη και η τιμή θα σε κάνουν αόρατο κι να περάσεις μέσα από αυτούς τους γκρίζους τοίχους. Επομένως, μάθε όχι να αγαπάς τα λάθη σου αλλά να αποδέχεσαι τις πράξεις σου , γιατί πολύ απλά καμία πράξη δεν είναι λάθος. Όταν κριθούν οι πράξεις μας τα κριτήρια πρέπει να είναι συναφή με τα θέλω μας. Ναι. Το μυαλό σου δεν σταματά να σκέφτεται τα πράγματα που έζησες αλλά δες ξεκάθαρα. Υπάρχει ένα retry button αλλά όχι με διαφορετική πίστα του ίδιου παιχνιδιού. Allright that's enough I guess.


Κι όπως πάντα, η Elizabeth Leser σε μια ομιλία της είπε το εξής :
''Δεν χρειάζεται να περιμένετε για μια κατάσταση ζωής ή θανάτου για να ξεκαθαρισετε τις σχέσεις που μετράνε για εσάς. Γίνετε ένα νέο είδος διάσωστη. Εκείνο που κάνει το πρώτο θαρραλέο βήμα προς τον άλλον ''.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ