Τα ισ(ωχ!)δύναμα

Τα ισ(ωχ!)δύναμα Facebook Twitter
©saiman
1

 

Τα ισ(ωχ!)δύναμα Facebook Twitter
©saiman

Εάν δεν με απατά ο σκληρός μου δίσκος, ο κ. Πώπ έφερε πρώτος το χρονογράφημα στην Ελλάδα. Και μετά τον πωπ δεν είχε στοπ, ενθυμούμενοι την γνωστή διαφήμιση σνακ, στο οποίο μεταξύ άλλων οφείλονται μερικά από τα επιπλέον μου κιλά. Το κείμενο αυτό ελπίζω να είναι ένα ευχάριστο χρονογράφημα για τον αναγνώστη και όχι κάτι ...ισοδύναμο.


Όχι ίσα λοιπόν, κανονικά βέβαια θα πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, αλλά ισοδύναμα, με την ίδια δύναμη, ίσου βάρους μέτρα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις πάντα εύρισκαν τρόπο να μας επιβληθούν. Αυτοί είχαν τις τρελές αγελάδες σε μας απαγόρεψαν το κοκορέτσι. Μα είναι δυνατόν να έχεις ίση δύναμη τρώγοντας σαλάτα και όχι την ελληνική γαρδούμπα;


Η αρχή έγινε στα νησιά, κάπως αργοπορημένα, με το ΦΠΑ(Φόρος Περιττός Αδέλφια, όπως ισχυρίζονται ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών). Στη συνέχεια καταργήθηκαν τα 5 ευρώ (κάλλιο πέντε και στο χέρι) από τα νοσοκομεία, πράγμα που ανακούφισε τους περισσότερους από εμάς, που είμαστε σε μία άλφα ηλικία. Το ισοδύναμό του ήταν η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα μουσεία, που αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τις χιλιάδες των γιαπωνέζων, ποιος Έλληνας θα πάει σε μουσείο. Βολικό και για τις Ευρωπαίες που προτιμούν τις ελληνικές παραλίες!


Πρόσφατο μέτρο ήταν η πρόταση για την επιβολή ΦΠΑ στην παιδεία. Γενικότερα όταν σκέπτομαι τα προβλήματα που σχετίζονται με την παιδεία, τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το ρήμα εκπαιδεύω, μάλλον το παιδεύω μου θυμίζει. Ψάχνουμε τώρα ισοδύναμα για τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, όπως και για πολλές άλλες ακόμα περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση κατεχόμαστε από ένα συνεχές άγχος για το μέλλον των παιδιών μας, γιατί εμείς οι συνταξιούχοι κρατάμε, ακόμα.
Για να μην τα σκέφτομαι όλα αυτά, κάνω κάτι απλό. Παίρνω το τηλεχειριστήριο στο χέρι και κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ για να δω τον αγώνα Ρεάλ-Αθλέτικο Μαδρίτης από συνδρομητικό κανάλι, καλά υποθέσατε συνταξιούχος από ΔΕΚΟ είμαι. Παίζοντας με το τηλεχειριστήριο που το κρατώ σφιχτά στο χέρι, πέφτω πάνω σε κανάλι αισθησιακού περιεχομένου, ακριβώς την ώρα που μπαίνει μέσα η γυναίκα μου.


-Μπα, Ρεάλ το λένε τώρα;


-Όχι βρε αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις! Απλά δεν άρχισε ακόμα το ματς και βλέπω κάτι ...ισοδύναμο!!!

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια