Aνομολόγητα: Το ωραιότερο σχόλιο της ημέρας

Aνομολόγητα: Το ωραιότερο σχόλιο της ημέρας Facebook Twitter
0
Aνομολόγητα: Το ωραιότερο σχόλιο της ημέρας Facebook Twitter

Ένα από τα ωραιότερα σχόλια που έχω ποτέ δει τον τελευταίο καιρό αναρτήθηκε σήμερα στα "Ανομολόγητα Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης". Στη σελίδα αυτή οι φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ εκφράζουν ανώνυμα τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους. Τις περισσότερες φορές οι δημοσιεύσεις είναι χιουμοριστικού περιεχομένου και ειρωνικές, ωστόσο κάποιες φορές υπάρχουν και σοβαρές δημοσιεύσεις. Μια τέτοια διάβασα σήμερα και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση.

Ένας 23χρονος απόφοιτος του ΑΠΘ εξέφρασε τη γνώμη του για τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι φοιτητές τονίζοντας πολλές αδυναμίες και αλλόκοτες συμπεριφορές : " Είμαι 23 ετών, απόφοιτος και θα ήθελα να θέσω εδώ τον προβληματισμό μου: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο διαστρεβλωμένη ηθική από αρκετούς φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ.


Γιατί δηλαδή να θεωρείται μαγκιά το να μην διαβάζεις για την εξεταστική, το να χρωστάς πολλά μαθήματα, το να παίρνεις πτυχίο στα 5,6,7.. χρόνια, το να εξευτελίζει το ένα φύλο το άλλο με ηλίθια στερεότυπα άλλων εποχών, το να γράφει κάποιος κάτι στα σοβαρά και από κάτω να κοροϊδεύουμε αντί να δώσουμε μια λύση, το να μην πληρώνουμε εισιτήρια στον Ο.Α.Σ.Θ. κτλ;


Για ποιο λόγο ρε παιδιά να γίνεται όλο αυτό; Υποτίθεται είμαστε η νέα γενιά, είμαστε πιο μορφωμένοι από τους πατεράδες μας, έχουμε περισσότερες πηγές πληροφόρησης, και εντέλει να καταλήγουμε να είμαστε χειρότεροι από τους γονείς μας.. Είναι πολύ άσχημο πραγματικά!


Ας προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, με το να γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι άνθρωποι..


υγ. Όσοι φυσικά θα κράξουν από κάτω, δεν είμαι ούτε πουριτανός ούτε τίποτα.. Ένα απλό και φυσιολογικό παιδί είμαι στα 23 του..!".

Ο 23χρονος επισημαίνει πολύ σημαντικά και αληθινά πράγματα τα οποία δε φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους περισσότερους φοιτητές. Πάντως, είναι πολύ ευχάριστο πως υπάρχει έστω και ένας ο οποίος έχει επίγνωση της κατάστασης και ο οποίος προσπάθησε -έστω και με αυτόν τον τρόπο- να αφυπνίσει τους υπόλοιπους φοιτητές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ