Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και ό,τι δεν είναι θα το κάνουμε εμείς

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και ό,τι δεν είναι θα το κάνουμε εμείς Facebook Twitter
0
Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και ό,τι δεν είναι θα το κάνουμε εμείς Facebook Twitter

Γεια σας.

Σήμερα δεν είμαι εδώ για να σας πω πράγματα που ούτε εγώ δεν γνωρίζω καλά καλά, ούτε είμαι εδώ για να σας υποδείξω τι πρέπει να κάνετε όταν ακόμα και γω η ίδια δυσκολεύομαι να κάνω πολλά από αυτά, που γράφω ή λέω. Συνήθως τα περισσότερα τα γράφω για να τα ακούω και γω. Το χρειάζομαι πού και πού. Σήμερα όμως, είμαι εδώ για να σας δώσω μία πολύ σημαντική συμβουλή, ένα πολύ γλυκό μυστικό. και ναι! Είναι κάτι που και γω η ίδια κάνω συνέχεια πάρα τα όσα συμβαίνουν! Είναι πολύ εύκολο και ευχάριστο, απλά χαμογελάω.

Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει ξέρω ότι κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα και κάθε μέρα χρειάζεται ,παρόλο που όλοι το ξεχνάμε, να πούμε»ευχαριστώ» , να είμαστε ευγνώμονες και μόνο που έχουμε την υγεία μας και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, που άλλοι δεν είναι σε θέση. Και μόνο που είμαστε ζωντανοί. Και πιστεύω, ότι το ίδιο πρέπει να κάνεις και συ. Οτιδήποτε βιώνουμε και οτιδήποτε είμαστε ικανοί να βιώσουμε σε αυτόν τον κόσμο, είναι κάτι που χρειάζεται να είμαστε ευγνώμονες. Σκεφτείτε το γεγονός ότι υπάρχει κάτι, αντί για το τίποτα και ότι μέσα σε αυτό το κάτι, υπάρχουμε και βιώνουμε την πραγματικότητα. Υπάρχει πάντα κάτι για να είμαστε ευγνώμονες, εμείς απλά πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και μέσα μας. Έτσι λοιπόν πρέπει να ξεκινάει η μέρα μας. Ευγνωμονώντας.

Τα πάντα είναι σε μια συνεχή κατάσταση αλλαγής, είναι η μόνη σταθερά που υπάρχει. Εμείς αλλάζουμε όλη την ώρα είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε την προσωρινότητά μας. Ξεχνάμε πως δεν θα είμαστε για πάντα εδώ, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι επειδή υπάρχουμε σήμερα θα υπάρχουμε και αύριο και μεθαύριο και σε τρία χρόνια.και για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Και έτσι σπαταλάμε πολύ χρόνο σκεπτόμενοι. Και δεν κάνουμε πράγματα που θέλουμε, δεν κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους, δεν είμαστε καν με ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί;

Οι σκέψεις μας είναι αυτές που διαμορφώνουν την υποκειμενική εμπειρία της πραγματικότητάς μας. Επομένως, αντί να κατακλύζεις το κεφάλι σου με ένα σωρό σκέψεις, σε προκαλώ να σκεφτείς μόνο αυτό : «Καλά πράγματα θα μας συμβούν έτσι κι αλλιώς, όσα είναι να έρθουν θα τα φέρουμε εμείς με τη θέλησή μας και τα αρνητικά γεγονότα είναι παροδικά εμπόδια που περιμένουν να ξεπεραστούν. Έχω τη δύναμη να παλέψω, έχω τη δύναμη να πιστέψω σε εμένα και να κάνω πραγματικότητα όλα όσα θέλω και ονειρεύομαι, σταματώντας να γκρινιάζω και να ρίχνω ευθύνες σε άλλους. Τα πάντα έχουν ως αρχή και τέλος εμένα, εγώ επιλέγω τι θέλω στη ζωή μου και γω το διεκδικώ.» Τελεία. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, σταμάτα να τα κάνεις πολύπλοκα. Αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μας έφερε ευτυχία πριν ή αυτό που πιστεύουμε ότι θα μας την φέρει.

Και κάτι τελευταίο που κάνω και πιστεύω ότι είναι σωστό. Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη του χθες. Μπορεί κανείς να πει ότι ζει μια «τέλεια» ζωή; Μάλλον όχι. Όλοι κάνουμε λάθη,  ενέργειες ή αντιδράσεις που μετανιώνουμε αργότερα, διότι πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα αν κάναμε κάτι άλλο. Η συγχώρεση ωφελεί εμάς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Μέσω της συγχώρεσης σταματάμε να κρατιόμαστε από την αιτία της δυστυχίας μας και την αφήνουμε να φύγει.

Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε δέντρα, δεν μένουμε στάσιμοι.Τα πάντα είναι σε μια συνεχή κατάσταση αλλαγής, είναι η μόνη σταθερά που υπάρχει. Εμείς αλλάζουμε όλη την ώρα είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι. Δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο που ήμασταν χθες, πριν από ένα χρόνο, ή πριν από μια δεκαετία. Δεν θα πρέπει να κρατήσουμε παντοτινά κάτι εναντίον του εαυτού μας. Έχουμε όλοι υποφέρει αρκετά για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Ας μην προσθέσουμε περιττή ταλαιπωρία στην ζωή μας. Και σεις. Κοιτάξτε τις σκιές σας, αναγνωρίστε την παροδική φύση τους και αφήστε τις να φύγουν. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να ζήσετε ήρεμα και ευτυχισμένα.

Έτσι κι αλλιώς ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και ότι δεν είναι θα το κάνουμε εμείς. !

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ