Δεν κοιμόμαστε

Δεν κοιμόμαστε Facebook Twitter
5

Ε ρε και να μου 'λεγες μια μέρα ότι θα ΄χανα τον ύπνο μου, δεν θα σε πίστευα. Κι όταν άκουγα κιόλας ότι ο τάδε ή ο δείνα δεν μπορεί να κοιμηθεί ή κοιμάται έστω λίγες ώρες, έλεγα αποκλείεται. Πώς ζει; Πώς την παλεύει; Μα ποιοι είναι αυτοί τελοσπάντων που δεν κοιμούνται; Τι άνθρωποι είναι; Πάντα είχα αυτήν την απορία. Και πώς τα έφερε έτσι ο καιρός, που κάτι κατάλαβα. Και τελικά ναι, υπάρχουν πάμπολλοι που δεν κοιμούνται. Ακόμα και γω, η κάποτε γνωστή υπναρού, έχασα τον ύπνο μου.


Κάτι είδαν τα μάτια μου.


Ανθρώπους στα γνωστά κρατητήρια γερόντων. Ανθρώπους που θέλουν να μείνουν ζωντανοί και φοβούνται να κοιμηθούν μήπως και δε δουν το φως της επόμενης μέρας. Ανθρώπους που κοιμούνται παρά μόνο με χαπάκι.


Άσε και το άλλο!


Οι ερωτευμένοι κοιμούνται; Δεν κοιμούνται. Στριφογυρνούν στο κρεβάτι τους, λέγοντας κάτι τέτοια: Πού είναι αυτός που θέλω κι αγαπώ; Τι κάνει; Με σκέφτεται ή τσουκ; Θα τον δω; Θα είναι τόσο μούτσι μούτσι και την επόμενη φορά; Κι άντε να τους πιάσει ο ύπνος.


Μα είναι κι αυτό!


Οι χωρισμένοι κοιμούνται; Δεν κοιμούνται εκτός κι αν ήταν κι είναι βόδια. Γιατί; Πώς; Αν. . .Θα ΄θελα . . .Αχ και βαχ, βγαίνουν απ΄ τα χείλη τους και το ξημέρωμα με μαύρους κύκλους κάνουν τις δουλειές τους και τα μυαλό τους είναι αλλού. Τάχα μου επικοινωνούν, τάχα μου γελούν, τάχα μου τρώνε, τάχα μου πίνουν. Όλα τάχα μου.


Είναι και τόσα άλλα!


Οι άνεργοι κοιμούνται; Οι εξαρτημένοι κοιμούνται; Οι φυλακισμένοι; Οι χρεοκοπημένοι; Οι βολεμένοι; Τα παιδιά; Οι άρρωστοι; Ποιος κοιμάται σήμερα; Εδώ μιλάμε για την παγκοσμιοποίηση της αϋπνίας.
Μια φορά κι έναν καιρό εγώ κοιμόμουν. . .

Ελένη Γκόρα
Φιλόλογος-Συγγραφέας
ΜΑ στη Δημιουργική Γραφή

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Σε ευχαριστώ για αυτό που έγραψες. Και εγω ήμουνα η καλύτερη υπναρού του κόσμου και βέβαια έτσι τα έφερε η ζωή και μου άλλαξε γνώμη. Παλιότερα κράτησε αυτό για καιρό και μετά με θυμάται καμιά φορά. Βάσανο να θέλει το σώμα να κοιμηθεί και το μυαλό και τα συναισθήματα να μην σε αφήνουν. Και πως να βγάλεις την επόμενη μέρα είναι ενα άλλο θέμα. Που θα πάει, θα βρούμε αυτή την ανεμελιά και μόλις πέφτουμε στο μαξιλάρι θα μας έρχεται ο Μορφέας.
Χαίρομαι που βρήκες λίγο από σένα στο κείμενό μου.Δεν ξέρω τελικά αν είναι καλό να κοιμόμαστε. Λένε ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι, αλλά τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι. Εγώ πάλι προτιμώ να κοιμάμαι.
Χαίρομαι που βρήκες λίγο από σένα.Δεν χαίρομαι όταν δεν κοιμάσαι. Λένε ότι όσο λιγότερο κοιμάται ένας άνθρωπος τόσο περισσότερο έξυπνος γίνεται. Εμένα προσωπικά μ αρέσει ο ύπνος.
Χμμμμ, ώστε η επιστήμη λέει πως γινόμαστε πιο έξυπνοι με λιγότερο ύπνο...... Καλά, μπορεί να έχουν και δίκιο, αλλά και εγω προτιμών να κοιμάμαι και ας μην γίνω τόσο έξυπνη. Ανέμελη θα το προτιμούσα. Να είσαι καλά