Έρχεται το τέλος της «αλληλεγγύης»;

Facebook Twitter
0

Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος έγραψε στη στήλη του για το πώς οι αλληλέγγυοι έγιναν «αποδιοπομπαίοι τράγοι». Στο ενδιαφέρον άρθρο του υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. «Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα» έγραψε το xouftalo. «Φυσικά, και αυτό που κάνουν οι άνθρωποι που βοηθάνε, είτε ατομικά είτε συλλογικά, είναι σπουδαίο και σίγουρα, απόντος του κράτους, το μόνο που κράτησε την κατάσταση από το να μην εκραγεί. Αν, όμως, δεν βλέπετε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό κάνει σπέκουλα στην πλάτη των μεταναστών, έχετε μεγάλο πρόβλημα στο να αντιληφθείτε την πραγματικότητα. Πρώτον, δεν έχει σημασία πόσοι είναι, είναι αυτό που αποκαλείται "φωνασκούσα μειονότητα". Και έχει ειδικό βάρος στην εξέλιξη της Ιστορίας. Είναι αυτοί που οργάνωσαν την Υπατία. Αυτοί που έβριζαν τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα όταν έλεγαν ότι η ζωή τους έχει γίνει κόλαση, για να τους ρίξουν στην αγκαλιά της Χ.Α. Είναι αυτοί που γυρνάνε πάνω-κάτω στα σύνορα της Ειδομένης και ξεσηκώνουν τους απελπισμένους με ξεδιάντροπα ψέματα ότι ξέρουν περάσματα στα συρματοπλέγματα, λες και αν μπουν τρία μέτρα μέσα στα Σκόπια, θα φτάσουν στη Βιέννη. Αντί για τρία μέτρα, έχουν τρεις νεκρούς στη συνείδησή (;) τους, αλλά το "σύστημα σκοτώνει περισσότερους". Είναι αυτοί που βάζουν τον κοσμάκη να κλείνει σιδηροδρομικές γραμμές, λιμάνια και πλατείες, μεταλαμπαδεύοντάς τους την επαναστατική γυμναστική του δρόμου – γιατί να πιστέψω εγώ ότι αυτά τα ξέρανε ως πρακτική διαμαρτυρίας στη Συρία του Άσαντ δεν γίνεται. Είναι αυτοί που ανάβουνε μπουρλότα στις νησιωτικές κοινωνίες, δείχνοντας με κάθε τρόπο το μίσος τους προς τους ντόπιους, οι οποίοι στα μάτια τους είναι βολεμένοι νοικοκυραίοι, μικροαστοί και καπιταλιστές που πίνουν το αίμα της προσφυγιάς. Είναι αυτοί που δεν προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες, δεν δίνουν δεκάρα για τις τοπικές κοινωνίες, για το εάν οι άνθρωποι αυτοί κοντεύουν να λυγίσουν, διότι "είναι ο ταξικός εχθρός". Είναι αυτοί που, πραγματικά, δεν δίνουν δεκάρα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απλώς τους βλέπουν ως δυνάμει προλετάριους, αδέλφια στον ταξικό αγώνα, στην επανάσταση ενάντια στη Δύση και τον καπιταλισμό».


Με αφορμή το «Feedback» και το «Σας αρέσουν τα μουσάτα αγόρια με τις pompadour τους;», η Μαντάμ Σουσού έγραψε: «Αυτό που με εντυπωσιάζει πιο πολύ είναι να παρατηρώ τις λεπτομέρειες που τους διαφοροποιούν. Το ύφος τους, το περπάτημα, ο αέρας τους, η τρέλα και ο χαρακτήρας τους. Τα ρούχα τους, για παράδειγμα, το πώς κάποιοι υιοθετούν και υποστηρίζουν ένα κομμάτι, βάζοντας πάντα το προσωπικό τους "τσακ" στο look και το απογειώνουν. Όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, είμαστε όλοι ίδιοι, μα τόσο διαφορετικοί! Για άλλη μια φορά, μουσάτα αγόρια με τα pompadour σας... δηλώνω γοητευμένη και προσκυνώ με θαυμασμό». #pestenamefate


«Διαβάζουν οι Έλληνες τους κλασικούς;» αναρωτήθηκε η Τίνα Μανδηλαρά στο μεγάλο ρεπορτάζ της. «Ναι, σίγουρα, εκείνα που αντέχουν στον χρόνο. Που τα διαβάζεις, τα ξαναδιαβάζεις και τα ξαναδιαβάζεις» σχολίασε η Αιασάνθα. «Ώρες-ώρες σκέφτομαι πως αν δεν είχα ανακαλύψει στην εφηβεία μου αυτούς τους Τιτάνες, θα είχα σαλτάρει. Έτσι απλά».


Για την εκκωφαντική δημοσκοπική κατάρρευση του Τσίπρα έγραψε ο Άρης Δημοκίδης στις «Απόψεις» του LIFO.gr, αναζητώντας τους λόγους που η «Αυγή» δημοσίευσε δημοσκόπηση που δείχνει τον Τσίπρα στις τελευταίες θέσεις δημοτικότητας. «Υπάρχει και ένα ακόμα ενδεχόμενο, που μάλλον δεν το σκεφτήκατε» σχολίασε ο Konstas. «Να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα αυτά ώστε να κατηγορηθούμε αύριο-μεθαύριο ως αχάριστοι (απέναντι στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε). Μπορεί να φαίνεται υπερβολικά θρασύ κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πιο θρασύ λ.χ. από κάποιον υπουργό που τη μια μέρα λέει κάτι και την ακριβώς επόμενη πάει να τους βγάλει όλους τρελούς. Στο κάτω-κάτω, όλοι οι μεγάλοι Έλληνες έπεσαν θύματα αχαριστίας, κυκλοφορεί μάλιστα και σχετικός κατάλογος στο Ιnternet (από αυτές τις περιπτώσεις ζήτημα να είναι 3-4 σωστά :P). Μπορεί σε μερικά χρόνια να προστεθεί σε αυτόν και ο Τσίπρας». Ο Poet_of_Silence έγραψε: «Ένα κόμμα με 3.000 μέλη και 3% δύναμη σε παλαιότερες εκλογές δεν το ψηφίζεις επειδή το αγάπησες ξαφνικά ή θεωρείς τον αρχηγό του σωτήρα. Το ψηφίζεις απλώς για να σου κάνει αυτά που σου 'ταξε. Εφόσον βγαίνει μάπα το καρπούζι, εννοείται ότι την κάνεις με ελαφρά» προκαλώντας όμως την αντίδραση του JohnMar: «Να σου κάνει αυτό που σου έταξε; Ένα πεισματάρικο παιδί κλαψουρίζει θυμωμένο στη μαμά του να του κάνει αυτό που του έταξε. Ένας σοβαρός άνθρωπος, υπεύθυνος πολίτης, που έχει αξιώσεις από τη ζωή του και που κρατά ψήφο στο χέρι του, δεν ακούει "ξερά" τι του έταξε ο ένας και ο άλλος, σκέφτεται αν αυτό που του τάζουν μπορεί να γίνει, αλλά και αν γίνει, τι συνέπειες θα έχει για ολόκληρο το καράβι που λέγεται "Ελλάδα", μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο ίδιος. Άκου "του έταξε! Και την κάνει ελαφρά για τον επόμενο!"».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ