Στο σημερινό «Α μπα»: λάθος επιλογές, για κάποιο λόγο

Στο σημερινό «Α μπα»: λάθος επιλογές, για κάποιο λόγο Facebook Twitter
54

 

__________________
1.

Το θεμα μου ειναι το μακιγιαζ. Με ενοχλει τοσο πολυ που το εχουμε θεωρισει δεδομενο οτι οι γυναικες ΠΡΕΠΕΙ να βαφονται κ εχει ξεκινησει μια ολοκληρη βιομηχανια προωθησης αντιστοιχων προιοντων που η πλειοψηφια των γυναικων ακολουθει ευλαβικα φτανοντας συχνα κ σε υπερβολες, μην μιλησω κ για την οικονομικη προτεραιοτητα που εχει καταληξει να ειναι για μερικες . Ακους συχνα πυκνα "βαψου κ λιγο" απο ατομα που γενικως ειναι κοντινα σου κ υποτιθεται σου δινουν μια "συμβουλη για καλο". Εχει τυχει να το ακουσω ακομα κ απο γονεις προς κορες. Νομιζω οτι ειναι κατι καταπιεστικο κ ολες οι γυναικες εχουμε πεσει σε αυτη τη λουπα (οπως κ σε αλλες....) αλλα με εκνευριζει το αυτονοητο της υποθεσης που ειναι οτι φυσικα πρεπει να βαφεσαι αν θελεις να δειχνεις οπως οι υπολοιπες ομορφες κοπελες κ να εισαι ''εντος συναγωνισμου''. Αυτο θεωρω οτι δημιουργει μια ταση.Ξερω οτι εν τελη δεν ειναι καταναγκαστικο κ οτι ειναι θεμα επιλογης αλλα αυτο το οριο ειναι παρα πολυ λεπτο για μεγαααλη μεριδα γυναικων που σχεδον δεν μπορει να βγει αβαφτη μεχρι το περιπτερο. Καλλιεργειται η χαμηλη αυτοεκτιμηση, μαθαινουν να μην αποδεχονται τον εαυτο τους οπως ειναι ανταυτου κανουν εναν αγωνα βελτιωσης εικονικης που μονο περισσοτερη ανισσοροπια φερνει.Σε αλλες περιπτωσεις καλλιεργειται ο ναρκισισμος. Αυτη ειναι η γνωμη μου, την εχω συζητησει κ η απαντηση που παιρνω ειναι "μα μας αρεσει να βαφομαστε κ σαν διαδικασια κ γιατι μας αρεσει καλυτερα ο εαυτος μας". Ε αυτη η απαντηση με στελνει γιατι δεν ειναι αυτη η ουσια των λεγομενων μου.εσυ τι λες για αυτο? Φιλια- Ελενη

Και ποια είναι η ουσία των λεγόμενών σου; Τι τους απαντάς όταν σου λένε ότι βάφονται επειδή τους αρέσει; Δεν είναι κακό πράγμα η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, με κανέναν τρόπο. Αυτό που είναι προβληματικό είναι ότι η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης είναι αναμενόμενη και υποχρεωτική για τις γυναίκες, ενώ οι κανόνες είναι πολύ πιο χαλαροί και ανεκτικοί για τους άντρες, και αυτό γιατί η γυναίκα κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο επιθυμητή είναι και πόσο νέα δείχνει, ενώ ο άντρας κατατάσσεται με άλλα κριτήρια, πιο εγκεφαλικά, ας πούμε, σε επαγγελματικές και κοινωνικές επιτυχίες.


Τα πράγματα όμως αλλάζουν. Η πίεση για την αιώνια νεότητα (αντί να σταματήσουμε να επιμένουμε να μην πεθάνουμε ποτέ...) μεταφέρεται και στους άντρες. Μέχρι να νιώσουν την πίεση βέβαια να αγοράσουν το τέλειο κονσήλερ έχουμε πολύ μέλλον. Ίσως μέχρι τότε να έχει γίνει η πετυχημένη κοινωνική επανάσταση και να γλιτώσουμε όλοι. Ή μπορεί να βυθιστούμε όλοι σε ζεστά νερά επειδή θα λιώσουν οι πάγοι.

__________________
2.


Αγαπητή Α μπα,

Είμαι λεσβία και ζω με την κοπέλα μου στο εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια (είμαι 26). Έκανα το coming out μου στους πολύ δικούς μου ανθρώπους κάποια χρόνια πριν, όχι όμως και στην οικογένεια μου.
Μετά από αρκετή σκέψη, νιώθω έτοιμη πια να τους το πω αφού έχω αναλύσει μέσα μου ο,τι με έκανε να κάνω πίσω τόσα χρόνια και επίσης είμαι πια πλήρως οικονομικά ανεξάρτητη.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Η μητέρα μου κατα 99% θα καταλάβει ποια είναι η κοπέλα μου, και επειδή η πρώτη της αντίδραση θα είναι drama queen show έχω βάσιμους φόβους ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους γονείς της φίλης μου, η οποία δεν είναι ούτε έτοιμη να το ανακοινώσει και ούτε φυσικά θέλει να το μάθουν με τέτοιον τροπο.
Πιστεύεις ότι πρέπει να το πω και, αν χρειαστεί ,να απειλήσω τη μητέρα μου να μην κάνει καμία βλακεία όπως η παραπάνω; Πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι η φίλη μου να νιώσει έτοιμη και μετά να μιλήσω;
Σ ευχαριστώ!

ΥΓ: Σήμερα ψηφίζεται στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Κουτσό και λειψό είναι μια αρχή για να βγούμε απ το σκοτάδι της ιστορίας και είμαι πολύ χαρούμενη!

Δε νομίζεις ότι αυτή τη συζήτηση πρέπει να την κάνεις με τη φίλη σου;


Τέλος πάντων, ας πω κι εγώ. Αν υπάρχει κίνδυνος να την μπλέξεις με τόσο βάναυσο τρόπο, ναι, πρέπει να το κρατήσεις για την ώρα και να μην το πεις στην οικογένεια σου. Μην εμπιστεύεσαι την διακριτικότητα της μάνας σου που αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να προβλέψεις ή να εγγυηθείς, όταν το πιθανό θύμα είναι η φίλη σου. Για μένα είναι αυτονόητο, όπως είναι και αυτονόητο ότι η φίλη σου πρέπει να συμμετέχει σε όλα τα στάδια και σε όλες τις αποφάσεις, αφού οι ζωές σας είναι συνδεδεμένες με αυτόν τον τρόπο.

__________________
3.


Καλή μου αμπα,
Τι γνώμη εχεις για το online dating; Γνωριμίες μέσω ιντερνετ δηλαδη. Φλερτάρω πολυ με την ιδέα τελευταία. Ζω στο εξωτερικό εδω και λιγο καιρό και το να γνωρίζω singles μοιάζει να ψάχνω βελόνα στα άχυρα μιας κ όλοι μου οι γνωστοί ειναι ζευγάρια. Μαλλον οι δραςτηριοτητες που κανω ειναι αρκετά μοναχικές. Ένα χορό ήθελα να ξεκινηςω και δέχονταν μονο ζευγαρια. Δεν θέλω ντε και καλα να κανω σχεςη, αλλα να βγω ένα ραντεβου, να γνωριςω κοςμο. Σε παρέα με φίλους μια μερα ανέφερε μια κοπελα οτι όποιος κανει online dating ειναι απελπισμένος! Ειναι ένας τρόπος γνωριμίας κ αυτος. Όπως οταν γνωρίζεις κάποιον σε ένα μπαρ. Τι πιστεύεις; Τι λένε οι υπόλοιποι φίλοι της στήλης;- Μαίρη

ΡΕ ΜΑΙΡΗ. Εντάξει, είμαστε όλοι μυωπικοί και το όραμα μας φτάνει μέχρι τον γείτονα και την ξαδέρφη, αλλά το παράκανες τώρα. ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κόσμος έχει δοκιμάσει το online dating, μόνο στην Αμερική. Κι εσύ κόλλησες με την τυχαία σε μια παρέα που είπε την αποψάρα της. Η κοτσάνα που άκουσες κάπου, και ό,τι τυχαίνει να πω εγώ, και οι φίλοι της στήλης, έχουν περισσότερη βαρύτητα από τα πενήντα εκατομμύρια κόσμο που το έχει κάνει ήδη; Κι αυτό μόνο στην Αμερική, ποιος ξέρει ποιος είναι ο αριθμός παγκόσμια.


Ο κόσμος κάνει άλματα προς τα μπροστά, δεν περιμένει εσένα να συντονιστείς. Αν δεν το κάνεις, θα σε αφήσει πίσω. Το σχόλιο που είπε η τυχαία σου έμεινε γιατί φοβάσαι ότι ισχύει. Αυτό που σου έχει μείνει είναι το στίγμα, ένα στίγμα που είναι εντελώς ανόητο, αλλά δεν είναι μόνο ανόητο, είναι ξεπερασμένο. Δεν χρειάζεται να είσαι στην πρωτοπορία, έχεις ήδη παρωχημένη ερώτηση. Άντε, κάνε ένα καλό προφίλ εκεί που ταιριάζεις περισσότερο, και βούτα. Καλή τύχη.

__________________
4.


Γεια σου Λενα,
Η ερωτηση μου ειναι γενικη,οποτε μαλλον δεν αναμενω μια λεπτομερειακη απαντηση απο σενα αλλα μου αρκει ο,τι σου ερθει στο μυαλο.Και παραθετω: πώς μπορουμε,αν ειναι εφικτο αυτο,να "απεξαρτητοποιηθουμε" συναισθηματικα απο κοντινα μας ατομα που επηρεαζομαστε; Εχω ως θεσφατο-αν θες- οτι πορευομαστε μονοι μας στα καλα κ στα ασχημα κ συνεπως θα πρεπει να βαδιζουμε με αυτο το σκεπτικο ανεξαρτητως των ατομων που μπορει να εχουμε διπλα μας. Με απλα λογια,μπορεις να κανεις de-touch απο καποιο αγαπημενο σου προσωπο;
Ευχαριστω πολύ- Lullaby

Εφικτό είναι, υποθέτω, αλλά γιατί να θέλεις να το κάνεις, αν πρόκειται για αγαπημένο σου πρόσωπο; Είπαμε να μην γράφουμε κατεβατά, αλλά η ερώτηση είναι υπερβολικά γενική.

__________________
5.

Αχ είναι τεράστια ιστορια... μετα το χωρισμο σταματησα να του μιλαω.δεν ήθελα καμια επαφη. Καποια χρονια μετα μ επιασε κ μου ειπε συγνωμη για ο,τι ειχε κανει ( ηταν κ πολυ μαλακας η αλήθεια είναι ) το ενα εφερε τ αλλο και κατι εγινε... Τελικά βρηκε κοπέλα αλλα συνεχισε να μου μιλαει κ να επιδιώκει επαφη (το ενα εφερε τ αλλο μην τα ξαναλέμε, εγινε κ συνεχισε να γίνεται )... αισθανομουν ασχημα για ολα αυτα και κυρίως για μενα. Αισθανομουν οτι τον θελω αλλα οχι ετσι.επισης αισθανομουν ηλιθια.πηρα λοιπον την αποφαση, εφοσον ήθελα πολλα περισσοτερα απ' αυτα που μου προσεφερε, να ξεκοψω, αλλα να μην το ξεκαθαρισω (μαλακια μου μεγαλη οπως αποδείχτηκε ) απλα να εξαφανιστω σταδιακα. Στα μηνύματα απαντουσα αλλα παντα φιλικα και παντα εβρισκα δικαιολογίες για να μην συναντηθούμε. Το καταλαβε (πιθανότατα, ορκο δεν παιρνω) στη συνέχεια βρηκε αλλη, με την οποια κερατωνε την κοπέλα του.τα φτιαξε μαζι της κ τωρα είναι σοβαρα.
Και ερωτω:Γιατι απ τη μια λεω οκ γλιτωσα απο μια ζωη μεσα στη μιζερια (πιστεύω πως κ η τωρινη τα ιδια θα τραβηξει μολις του φυγει ο "ερωτας") απ την αλλη παλι τον σκεφτομαι;
Γιατι νιωθω οτι δεν ενθουσιαζομαι με κανεναν κ πως δε θα ερωτευτω ποτε (ξανα;) κ θα μεινω για παντα μονη ; (προς το παρον ειμαι οκ ως σινγκλ αλλα αν αυριο μεθαυριο θελω να κανω κατι σοβαρο και δεν βρισκω καποιον να μου αρεσει; τι; θα συμβιβαστω με ο,τι "προκυψει";...βγαινω κ γνωριζω κοσμο αλλα δεν ενθουσιαζομαι!!! Γιατι;;;;;;;;;) επιπλεον εχω κ ενα σόι που μου τα πρηζει επειδη φτανω τα 30 κ ολοι εχουν φρικαρει κ στεναχωριεμαι (οχι για το οτι φτανω τα 30 αλλα γιατι μου συμπεριφερονται σα να μαι ξοφλημενη γρια κακομοιρα...) και δε θελω να νιωθω ετσι...είμαι σοβαρα;- Η Καίτη Παγαπούσες(κλαψ!)

Μια σχέση που δεν σου έδινε τίποτα έληξε. Και μετά ρωτάς αν θα μείνεις για πάντα μόνη. Πώς συνδέονται αυτά μεταξύ τους, αφού η σχέση αυτή δεν ήταν σχέση που οδηγούσε σε κάτι άλλο στο μέλλον; Τι έχασες και θρηνείς ότι δεν θα το «ξανά» βρεις; Ποια ζωή από μιζέρια γλίτωσες – ήσουν το τρίτο πρόσωπο, βρε Καίτη, ήσουν με το ένα πόδι έξω από την πόρτα, μια υποσημείωση. Το είχατε ήδη δοκιμάσει και δεν σας είχε πετύχει. Νομίζεις ότι αυτή η παρωδία έληξε μόνο και μόνο επειδή το αποφάσισες εσύ; Έτσι κι αλλιώς τελειωμένη ήταν.


Επειδή πλησιάζεις τα τριάντα και νομίζεις ότι οι άλλοι σου συμπεριφέρονται σα να είσαι ξοφλημένη και κακομοίρα, και αυτό το λίγο σου φαίνεται υποσχόμενο. Πόσες φορές πρέπει να πω ότι με τα τριάντα ξεκινάει η χρυσή δεκαετία. Αχ, πώς χαραμίζονται έτσι τα καλά αυτά χρόνια... Άνοιξε τα μάτια σου και άρπαξε τη ζωή. Μην λυπάσαι τον εαυτό σου, μην ανέχεσαι να σε υποτιμούν, είσαι νέα, δυνατή, και οι πιθανότητες όλες είναι υπέρ σου. Δες τους υποψήφιους σαν δύσκολη πελάτισσα, όχι σαν την καημένη που θα θέλει να ερωτευτεί και δεν θα μπορεί. Δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα, κι ευτυχώς, γιατί δεν είσαι παιδί σε πανηγύρι, είσαι τριάντα χρονών γυναίκα, όποτε μην φέρεσαι σαν παιδί. Ντύσου, στολίσου, και δες τι έχει να σου προτείνει το μέλλον σου. 

__________________
6.

Για ποιο λόγο όταν ακούγεται κάτι προσβλητικό στη Βουλή των Ελλήνων ο/η πρόεδρος διατάζει "να διαγραφεί από τα πρακτικά"; Τα πρακτικά δεν θα έπρεπε να απεικονίζουν ακριβώς το τι έχει ειπωθεί στην αίθουσα και για τον ιστορικό του μέλλοντος; Ποιο είναι το σκεπτικό;- Λεωνίδας


Πολύ καλή ερώτηση. Δεν ξέρω, και δεν κατάφερα να καταλάβω από το μαγικό γκουγκλ. Βοήθεια κανείς;


__________________
7.


Γεια σου Α-μπα, ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω αν παίρνει και απάντηση. Σε ποιο σημείο σταματούν οι αντικειμενικές δυσκολίες στον έρωτα και που ξεκινά η έλλειψη επιθυμίας; Νιώθω ας πουμε πολυ ερωτευμένη με κάποιον με τον οποίο υπάρχουν μεγάλα εμπόδια π.χ. ειναι παντρεμένος/δεσμευμενος με αλλη, τεραστια διαφορα ηλικίας, μεγαλη χιλιομετρικη αποσταση κτλ. Τα παραδειγματα ειναι ενδεικτικα, δεν θελω να τα εξισώσω. Όλοι μου οι φίλοι, αλλά και ο ίδιος ο ανθρωπος που ερωτευτηκα αργά ή γρήγορα, προσπαθούν να με προσγειωσουν ότι δεν γινεται τιποτα, οτι ειναι χαμενη περιπτωση, ότι διαρκως επιλεγω τετοιους αντρες όπου υπαρχουν εξ αρχης τετοια προβληματα. (Ειναι αληθεια οτι σχετικα συχνα μου συμβαινει). Αλλα σκεφτομαι μηπως απλα μου χρυσωνουν ολοι το χαπι γιατι υπαρχουν και περιπτωσεις όπου ο δεσμευμενος ερωτευεται την αλλη και χωριζει και κανουν σχεση ή και παντρευονται, ζευγαρια με πολυ μεγαλη διαφορα ηλικιας βλεπουμε όλοι μας όπως και ανθρωπους που μετακομισαν σε αλλη ηπειρο για χαρη του ερωτα. Μηπως είναι κι αυτό μια καθαρή απορριψη και όλα τα υπολοιπα δικαιολογιες;- Σοφία

Υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις, αλλά οι πιθανότητες σε ζευγάρια με αντικειμενικά προβλήματα είναι σαφώς εναντίον της επιβίωσης τους. Μην πιάνεσαι από εξαιρέσεις για να εξηγήσεις αυτό που κάνεις, το οποίο έχει νόημα να αναλυθεί μόνο αν υπάρχει ξεκάθαρη επανάληψη και ένα αναγνωρίσιμο pattern: αν έχεις σαφώς προτιμήσει δύσκολες περιπτώσεις από πιο εύκολες (μερικές φορές διαλέγουμε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο, όχι επειδή μας αρέσει τόσο πολύ), και αν υπάρχει ένας ικανός αριθμός λάθος επιλογών που δικαιολογεί τον προβληματισμό. Αν με το «κυρίως» εννοείς τις τρεις τελευταίες σου ιστορίες και είσαι 24, η στατιστική δεν αποκαλύπτει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.


Συχνά οι άνθρωποι κάνουν λάθος ή δύσκολες επιλογές γιατί κατά βάθος πιστεύουν ότι δεν αξίζουν κάτι καλύτερο. Άλλες φορές το κάνουν επειδή νομίζουν ότι ανίκητοι, και με τον εγωισμό τους πιστεύουν ότι θα λυγίσουν το σύμπαν και θα το υποτάξουν στα μέτρα τους. Μερικές φορές αυτά τα δύο συμπίπτουν στον ίδιο άνθρωπο, γιατί η μεγάλη αυτοπεποίθηση συχνά κρέμεται από μια μεταξωτή κλωστή. Το τι κάνεις εσύ και γιατί, μόνο εσύ το ξέρεις, άντε και ο ψυχολόγος σου, αν πήγαινες σε ψυχολόγο.

__________________
7.1

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου μάρκα gin και σε ποιο συνδυασμό; Είσαι υπέροχη!


Οι αγαπημένες μου μάρκες τζιν είναι το Miller's και το Tanqueray No.10, τα αγαπημένα τόνικ είναι το Fevertree και το Q tonic, και το προτιμώ με πάγο και λάιμ, όχι λεμόνι. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω αναπτύξει μεγάλη λατρεία για το Manhattan, που είναι αρκετά πιο δύσκολο και περίπλοκο, και ποιος θα το έλεγε, αλλά τα γούστα αλλάζουν και σε τομείς που δεν θα το περίμενες ποτέ.

54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 το μακιγιάζ ή για μένα η ζωγραφική προσώπου είναι μια τόσο απλή και γενικά όχι πολυέξοδη διαδικασία να ανανεωθείς και να θυμηθείς πως ήσουν 10 χρόνια πριν. Εκτός αυτού προσφέρει και μια προστασία στο δέρμα από τις καιρικές συνθήκες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Αρκεί ό,τι προστίθεται να αφαιρείται κιόλας με την ανάλογη προσοχή. Πάντα.#3 Οι εμπειρίες που είχα από σάιτ γνωριμιών και το φουμπου ήταν όταν ακόμη το ίντερνετ βρισκόταν στα σπάργανα. Στις μεγάλες ηλικίες επίσης δεν έχει εξαιρετική επιτυχία γιατί εμείς οι ελεύθεροι παππούδες και γιαγιάδες είμαστε ήδη για δέσιμο άρα πόσα να κρύψει και αυτό το έρμο το μέσο. Όταν όμως είσαι νέο παιδί με ανοιχτά μυαλά είναι μια χαρά τρόπος επικοινωνίας. #5 Και εσύ και ο πρώην σου φοβάστε μην ξεμείνετε από εναλλακτικές. Εσύ όμως δεν έχεις καν καβάτζα βρε κορίτσι μου. Ξεκίνα να βγαίνεις με κάποιους ανθρώπους για τους οποίους αισθάνεσαι χλιαρά να δεις τι μπορεί να γίνει. Αν αποκτήσεις μια διαφορετική ρουτίνα, θα ξυπνήσεις μια μέρα και η σκέψη του πρώην σου απλά δεν θα υπάρχει. #7 Όντως τα διάφορα παραδείγματα που δίνεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ούτε θα αντιμετωπίζονταν το ίδιο από διαφορετικούς ανθρώπους. Υπάρχουν γυναίκες που αρνούνται τις χειριστικές σχέσεις και γυναίκες που αυτό το θεωρούν αγάπη. Για κάποιους η απόσταση δεν είναι λόγος χωρισμού και για άλλους είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.Ένα πράγμα έχω μάθει μόνο: Όταν ο ίδιος σου ο σύντροφος, σου λέει δεν κάνω για σένα, προσγειώσου, κατεβάζεις τις ρόδες σου και ψάχνεις ελεύθερο διάδρομο.
#1Λόγω επαγγέλματος, συναναστρεφομαι με πολλούς φοιτητές. Κάποτε, μιλώντας με μία από αυτές, 19 εκείνη, 32 εγώ, της είπα ότι βγαίνω για βραδινή έξοδο αβαφτη αρκετές φορές, ανάλογα με τα κέφια μου. Γουρλωσε τα μάτια, δεν ήθελε να το πιστέψει με τίποτα. Στην ηλικία της μου ήταν κι εμένα αδιανόητο. Σιγά σιγά, με ενδιέφερε όλο και λιγότερο. Δεν νιώθω πιο όμορφη, νιώθω κάπως πιο περιποιημενη, όπως όταν βγαίνω φρεσκολουσμενη. Κι αυτή πια, τώρα που είναι 27, παραδέχεται ότι έχει αλλάξει ως προς αυτό. Σύνδεση με ερωταπαντηση 5:Είμαι 40 και για τίποτα στον κόσμο δεν θα γυριζα πίσω στα 20. Η δεκαετία των 30 είναι μαγική, ελπίζω κι αυτή που έρχεται μέχρι τα 50 μου, να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Μη φοβάστε να μεγαλωσετε!! :)
# Φυσικά και δεν είναι κακό το μέικαπ. Αυτό που είναι κακό όμως είναι ότι η εικόνα της μακιγιαρισμένης γυναίκας κυριαρχεί παντού και ταυτίζεται με την εικόνα της περιποιημένης, προσεγμένης γυναίκας που έχει της ζωή της υπό έλεγχο. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες όσο καλοντυμένες και φροντισμένες να είναι, όταν δεν φορούν μέικαπ θα της ρωτήσουν αν είναι καλά, αν είναι κομμάτια και διάφορα τέτοια. Απ ότι έχω παρατηρήσει, συνήθως οι γυναίκες που δεν φορούν ποτέ μεικαπ είναι αυτές που είτε η φύση τους έχει χαρίσει καλό δέρμα και δεν το έχουν ανάγκη, είτε αυτές που δεν το φορούν από άποψη (που έχουν ένα πιο φυσικό λαιφστάιλ) ή αυτές που όντως δεν τις απασχολεί η εμφάνισή τους.Εκεί εντοπίζω το θέμα της ερώτησης δηλαδή, ότι στην εποχή μας σχεδον δεν είναι αποδεκτό μια γυναίκα να είναι νύφη και να μη φοράει μέικαπ ή να είναι ρεβεγιόν και να μη φοράει μέικαπ κλπ. Το άβαφτο γυναικείο πρόσωπο θα θεωρηθεί κουρασμένο ενώ το άβαφτο αντρικό πρόσωπο είναι οκ! Φυσικά υπάρχουν και γυναίκες με αψεγάδιαστη ομορφιά που και χωρίς μέικαπ είναι θεές, αλλά μιλάω για την πλειοψηφία που θα έχουν κάποιες «ατέλειες».Τελευταία μαζί με το μέικαπ έχουν προστεθεί και τα νύχια. Όταν τα έχεις άβαφα και κοντά θεωρείται ότι δεν είναι περιποιημένα. Πρέπει να φαίνεται το σχεδιάκι της μανικιουρίστριας για να φανούν προσεγμένα.Αλλά θα συμφωνήσω με τη Λένα στο ότι η πίεση αντί να φεύγει σιγά σιγά απ΄ τις γυναίκες, σιγά σιγά αρχίζει και ασκείται και στους άντρες.
#2 Είναι ανάγκη να της πεις ότι έχεις και κοπέλα; Ή αν με το που της πεις "είμαι gay" θα καταλάβει αμέσως ότι είσαι ζευγάρι με τη φίλη σου;Αν ισχύει το δεύτερο, τότε μη λες τίποτα για την ώρα.
Εγώ πάντως τον φίλο μου(που είμαστε τρελα ερωτευμένοι και σχεδιάζουμε να παντρευτούμε) τον γνώρισα από σάιτ γνωριμιών.Όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.Έχω την αίσθηση ότι το ίντερνετ έχει αντικαταστήσει λίγο το φλερτ μεταξύ αγνώστων στα μαγαζιά και πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι το επιλέγουν.Δεν είναι κάτι μεμτό,ούτε κακό και δε σε κάνει απελπισμένη σε καμία περίπτωση,οπότε τζάμπα το υπεραναλύεις!
Τα πρακτικά στη Βουλή δεν τηρούνται για τον ιστορικό του μέλλοντος, τηρούνται για να αποδεικνύεται ότι τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία (σε περίπτωση αμφισβήτησης, που δεν ξέρω να έχει συμβεί ποτέ), και ως βοηθητικό μέσο για τον νομικό, μαζί με την αιτιολογική έκθεση, για να ερμηνεύσουμε τη βούληση του νομοθέτη σε περίπτωση που η διατύπωση του νόμου δεν είναι αρκετά σαφής. Που είναι και το συνηθέστερο. Ε, και σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν θέλουμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής με το άρθρο τάδε, δεν χρειάζεται να διαβάζουμε τι είπε ο Άδωνις στον Καμμένο και τούμπαλιν. Τα πρακτικά στο δικαστήριο με το μαλλιοτράβηγμα των δικηγόρων που αναφέρθηκε είναι άλλο πράγμα, γιατί ο νόμος υποχρεώνει τον δικαστή να αναφέρει κάθε αξιόποινη πράξη που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της δίκης, οπότε τα πρακτικά θα του χρησίμευαν (του δικαστή) ως αποδεικτικό μέσο.
#7 Σοφία, δεν είναι δικαιολογίες. Είναι ρεαλιστιά εμπόδια.Ο έρωτας, η καθαρή έλξη και ο πόθος δεν είναι αρκετά για να διατηρηθεί μια σχέση. Το πιστεύουμε γιατί γαλουχηθήκαμε με παραμύθια όπου ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα κάνανε τα πάντα για να είναι μαζί, ενώ γνωρίζονταν μια μέρα. Και μετά ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.Η πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, είναι αλλιώς. Η επιθυμία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με κάποιον, όμως η επιθυμία χρειάζεται χώρο, χρόνο και μια ανεμελιά για να συνεχίσει να υπάρχει. Κάποιος που για να σε δει κάθε φορά πρέπει να να παρατήσει τη δουλειά του/γυναίκα του/παιδί του, να πάρει άδεια, να κλείσει εισητήρια να χαλάει συνέχεια ένα σωρό λεφτά, να περιμένει μέχρι την επόμενη συνάντηση, να συννενοηθεί με έναν άνθρωπο άλλης γενιάς κλπ κάποια στιγμή θα κουραστεί. Θέλουμε τον άλλο, αλλά θέλουμε και αυτό να είναι σχετικά εύκολο. Να μας δίνει ενέργεια. ΄Αμα κοστίζει υπερβολικά πολλή ενέργεια η συντήρηση μιας νεοσύστατης σχέσης αργά ή γρήγορα θα ξεφτίσει το ενδιαφέρον. Τονίζω το νεοσύστατης, γιατί σε μακροχρόνιες σχέσεις που προκύπτουν προβλήματα οι αντοχές είναι άλλες. Τώρα το γιατί το κάνεις εσύ στον εαυτό σου είναι άλλο θέμα. Έχουν πολλή ταλαιπωρία αυτές οι καταστάσεις, και υπάρχει περίπτωση να εθιστείς στο σασπενς, οπότε πρόσεχε.
#3 Στο εξωτερικό αυτά, γιατί εδώ έτσι και τολμήσεις να πεις ότι γνώρισες κάποιον στο fb σε κοιτούν λες και είσαι ελαφρών ηθών . Δεν συζητώ για να αναφερθείς σε on-line dating, τότε σε κατατάσσουν σε επαγγελματία βιζιτού.
#1 Κατανοώ ότι θεωρείς το μακιγιάζ περιττό και μη φυσικό κλπ. αλλά ειλικρινά μόνο αυτό βρίσκεις να επιβάλλεται από τον κοινωνικό μας περίγυρο? 1002 πρέπει μας βομβαρδίζουν από τότε που γεννιόμαστε σχεδόν. Και το πως ο καθένας από εμάς τα διαχειρίζεται και τον επηρεάζουν ή όχι εξαρτάται από άλλους 1002 παράγοντες. Υπάρχουν γυναίκες που δεν βάφονται καθόλου, άλλες που βάφονται πολύ και γίνονται εξαρτημένες από την βαμμένη αυτή εκδοχή του εαυτού τους. Άλλες πάλι και πιστεύω ειλικρινά πως είναι οι περισσότερες (παραβιάζω την αρχή lenfou το ξέρω) το βλέπουν σαν ένα παιχνιδάκι, ένα αξεσουάρ, ένα χαριτωμένο εργαλείο κάποια στιγμή που θέλουν να νιώσουν λίγο πιο όμορφα και πάει λέγοντας. Δεν θες να βαφτείς εσύ? Οκ μην το κάνεις και υποστήριξε τη θέση σου, δεν σε υποχρεώνει κανείς, αλλά μη βγάζεις και προβληματικούς όλους τους άλλους. Και καλά σοβαρά τώρα.. ο ναρκισσισμός καλλιεργείται με το μακιγιάζ? Ή μήπως όταν έχεις τάση είσαι πιο επιρρεπής στο να το παρακάνεις με το μακιγιάζ? Μου θυμίζεις λίγο αυτούς που θέλουν να καταργηθεί το ίντερνετ γιατί κάποιοι περνούν όλη τη μέρα τους μπροστά από μια οθόνη! Αλλού είναι το πρόβλημα.
Επειδή η δημιουργία αμφιβολιων είναι χειρότερη από την ευθεία κατηγορία, απαντάω: δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω ποτέ κι επίσης δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Αυτη τη στιγμή περιμένουν πάνω από χίλιες ερωτήσεις στην αναμονή.
Δεν έχω πρόβλημα να απολογηθώ για το σχόλιο μου. Αντιλαμβανόμενος ότι πράγματι μπορεί να δημιουργήθηκαν αμφιβολίες, θέλω να πω ότι δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση ούτε για δημιουργία αμφιβολιών αλλά ούτε και για ευθεία κατηγορία. Προσωπικά, δέχομαι ότι κάθε σχολιαστής βρίσκεται στο δικό του κόσμο, έτσι κι εγώ. Ακόμη, εδώ, σ'αυτό το χώρο, Αμπ .... Λένα, νιώθω ένα κλίμα οικειότητας και γνωριμίας. Γι'αυτό, σ'αυτό το πλαίσιο, και νιώθωντας ότι πίσω από τα σχόλια βρίσκονται πραγματικοί άνθρωποι (μυοσκελετικοί), δέχομαι ότι πολλές φορές μπορεί να παρασυρθώ και να σχολιάσω προσωπικά. Οπότε, ανεξάρτητα από τον τόνο της απάντησής σου και ενώ αντιλαμβάνομαι ότι πράγματι δε θέλεις να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, υποθέτω πως καταλαβαίνεις και δικαιολογείς και το ύφος και το ίδιο το σχόλιο μου. Ότι ήταν δηλαδή απλά ένα πείραγμα για μεταξύ ημών των σχολιαστών και αναγνωστών. Γι'αυτό, δε θέλω ούτε να δώσω άλλη έκταση, ούτε να δημιουργήσω περαιτέρω παρεξηγήσεις. Αυτά.
-_-, Κατάλαβα ότι το λες με παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά αν δεν έλεγα τίποτα, μπορεί να φαινόταν σαν παραδοχή. Αν ακούστηκα αυστηρή ή κάπως, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου, αν δεν βάλεις emoji όλα ακούγονται πολύ αυστηρά στον γραπτό λόγο. Γι' αυτό, :):)
(7 ερωτήσεις/μέρα) x (5 μέρες/βδομάδα) = 35 ερωτήσεις /βδομάδα 1000 ερωτήσεις :35 = 28 εβδομάδες = 7 περίπου μήνες Την πατήσαμε δηλαδή! Μέχρι να απαντήσεις, θα έχω ξεχάσει και την ερώτηση και το προβλημα :) Μήπως, βρε Λένα, να τις ξανακάνεις 12;
#6: Ένας δικαστής μου είχε πει ότι σε μια δίκη που άρχισαν να πλακώνονται οι δικηγόροι ζήτησε να γραφτούν αυτά που ειπώθηκαν στα πρακτικά ακριβώς για να υπάρχει πλήρης εικόνα της δίκης.
#3 το μόνο πρόβλημα για μένα με το ον λάιν ντέιτινγκ είναι όταν πρόκειται για χώρες που δεν είναι διαδεδομένα, ο αριθμός των ανθώπων που θα κάνουν προφίλ θα είναι περιορισμένος. Δεν ξέρω αν θα είναι και το προφίλ τους πιο περιορισμένο. Αν ζεις στο εξωτερικό σε μία χώρα που έχει απενοχοποιήσει το διαδίκτυο τότε μη φοβάσαι τίποτα. Μόνο τήρησε στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Κι εμένα πάντως φίλη μου μόλις παντρεύτηκε από γνωριμία σε σάιτ γνωριμιών. Και συντόμως θα αποκτήσουν και το παιδάκι τους. Αν δεις και δεν σε βολεύει, τίποτα δεν σ 'εμποδίζει φαντάζομαι να αποσυρθείς και να γυρίσεις σε άλλους τρόπους γνωριμίας. Α. Και βασικό είναι να μην έχεις εσύ στο νου σου πως θα σε πουν απελπισμένη. Από πότε είναι κακό να αναζητούμε σύντροφο;
#7"Αν με το «κυρίως» εννοείς τις τρεις τελευταίες σου ιστορίες και είσαι 24, η στατιστική δεν αποκαλύπτει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα."respect για τον πιο εκλαϊκευμένο "έλεγχο υπόθεσης" που έχω διαβάσει.
To online dating θεωρώ ότι είναι πολύ παρωχημένο να θεωρείται απελπισία. Εξάλλου και όλοι οι άλλοι που είναι εγγεγραμμένοι για τον ίδιο σκοπό βρίσκονται εκεί, άρα ποιός θα σε παρεξηγήσει; Νομίζω το πρόβλημα είναι στην ενέργεια που πρέπει να ξοδέψεις για να μιλήσεις με όλους αυτούς, να ξεσκαρτάρεις, να βγείς ένα σωρό ραντεβού που είναι κάθε φορά σαν να περνάς συνέντευξη, η ταχύτητα που οι περισσότεροι θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα κτλ. Γραψου και θα δεις αν σου ταιριάζει. Κάποιοι στέκονται τυχεροί και κάποιοι όχι. Σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους όχι. Μη σε σταματάνε όμως ανόητες αντιλήψεις.
#1Το να αναρωτιέσαι κατά πόσο το μακιγιάζ είναι ψυχαναγκαστικό για την επιβεβαίωση και την επιθυμητότητα ή μη των γυναικών από τους άντρες είναι το ίδιο ψυχαναγκαστικό και καταπιεσμένο όσο κι αυτό που πιστεύεις γι'αυτό. ΔΕΝ περιστρέφεται η γυναίκα γύρω από την αποδοχή των αντρών, είτε αυτή ενέχει και την αποδοχή του μακιγιάζ τους ("τι γκομενάρα!") είτε την απόρριψή του ("πόσος στόκος στην μούρη!")Είναι απλά μια επιλογή. Μπορεί κάποια μέρα να φορέσει μια γυναίκα μακιγιάζ, μια άλλη μέρα να μην φορέσει μακιγιάζ. Μπορεί να βάψει τα χείλια της σαν την Πάμελα Άντερσον με σκουρότερο liner και nude κραγίον για να τα κάνει να μοιάζουν "τσ#μπουκόχειλα" ή να είναι μέσα στη μόδα/συρμό (διαλέξτε και πάρτε) ή μπορεί να τα βάψει σαν την γκέϊσα με μια ¨τελεία" κόκκινου χρώματος που είναι εμφανώς πολύ εντός του φυσικού της περιγράμματος...Το μακιγιάζ μπορεί να λειτουργεί ως στολή. Μπορεί να λειτουργεί ως καμουφλάζ. Μπορεί να λειτουργεί ως ανεβαστικό της διάθεσης. Ως σπάσιμο της ρουτίνας, παιχνίδι ρόλου. Κι ώς όλα αυτά μαζί. Το μακιγιάζ είναι παιχνίδι, είναι τέχνη, είναι η χρωματιστή διασκέδαση που έγινε εγκεκριμένη για τις γυναίκες (γιατί τον 18ο αιώνα, πχ. μια χαρά εγκεκριμένη ήταν και για τους άντρες). Στην μεγάλη και σεξιστική αυτή συζήτηση του μακιγιάζ (μιας κι είναι αγαπημένο πεδίο των μισογύνηδων για να μειώσουν τις γυναίκες) ξεχνάμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ενδεχομένως και να *χρειάζεται* κάποιος (άντρας/γυναίκα) το μακιγιάζ ώστε να μην τρομάζει τα μικρά παιδάκια στο δρόμο, τους υπαλλήλους στα γκισέ των υπηρεσιών κλπ, δηλαδή μπορεί να πρόκειται για θύματα εγκαυμάτων ή ατυχημάτων ή ασθενειών (βαριά κυστική ακμή, λεύκη...) ή εξωφρενικά εξόφθαλμα ακραίων επιλογών στην δερματοστιξία κλπ.πχ.https://www.youtube.com/watch?v=ngyHy2HPx3khttps://www.youtube.com/watch?v=yBKr4uxXRi0