Στο σημερινό ‘Α μπα’: ένας καλός φίλος που είναι μόνος

Στο σημερινό ‘Α μπα’: ένας καλός φίλος που είναι μόνος Facebook Twitter
68
Λόγω της Χριστουγεννιάτικης άδειας, το σημερινό Α,μπα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Η πρώτη δημοσίευση των ερωταπαντήσεων αυτών έγινε σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο! (Τα σχόλια διατηρούνται αυτούσια - Αλλάξατε γνώμη σε κάτι από τότε;)

===

Αγαπητή Λένα,
έχω έναν πολύ καλό φίλο και κουμπάρο που είναι μόνος. Δεν τον θυμάμαι ποτέ να έχει σχέση και είμαστε συν πλην 35. Είμαστε μια παρέα, όλοι ζευγαρωμένοι, άλλοι παντρεμένοι με παιδιά, αλλοι χωρίς παιδία, και άλλοι σε σοβαρές σχέσεις που συγκατοικούν. Εκείνος τιποτα. Ειμαστε σε μια μικρή επαρχία, οπότε οι επιλογές είναι λίγες. Πάει και Αθήνα, αλλα επειδή εδώ εχεί δική του δουλεία, επιλέγει να μένει εδώ ενώ έχει σπουδάσει και έχει δουλέψει στην Αθήνα, και καλα κάνει δηλαδη. Όταν δεν είναι στη δουλεία , βρίσκεται συνέχεια μέσα στα σπιτια μας, παιζει με τα παιδιά μας τρώμε όλοι μαζί κ.τ.λ.Πως θα βρει κάποια αν κάνει παρέα συνέχεια με παντρεμένους ; Εμείς δεν βγαίνουμε συχνα, σε σπίτια τη βγάζουμε λόγο των παιδιών. Σίγουρα θα ήθελε κάποια δίπλα του, είναι ολοφάνερο πως του αρέσει η οικογενειακη θαλπωρή. Τι μπορούμε να κάνουμε σαν παρέα ; Στην πρόταση " Να σου γνωρίσουμε κάποια.." νευριάζει, και gay δεν είναι εξακριβωμενα. Εχει κατι περιστασιακό στην Αθήνα, αλλά αυτό είναι αρκετό για έναν 35άρη; Αν ήθελε να είναι εργένης απο πεποιθηση, δεν θα έκανε παρέα με εργένηδες σε μπαρ με γκόμενες; Γιατί έχει αναγκή να παίξει με τα παιδιά μας και να φάει μαζί μας οικογενειακα ; Ισως και να λέω πολλά κλισέ, αλλα δεν μπορεί να πηγαίνουμε ταξίδι και να κλείνουμε τρία δίκλινα και ένα μονοκλινο...

Αχ, πες μας.


Γιατί όχι;


Τι θα πάθετε αν κλείνετε τρία δίκλινα και ένα μονόκλινο; Έχεις φόβο του κενού; Έχει κάποιος κάποιον ψυχαναγκασμό και φοβάται τα μονά νούμερα; Χαλάει η ομάδα στη μπιρίμπα; Και πώς εξακριβώσατε ότι δεν είναι γκέι; Έχετε βάλει κάμερες στην κρεβατοκάμαρά του; Του έχετε βάλει κρυφά ανιχνευτές στον εγκέφαλο, για να ελέγχετε τις ακούσιες αντιδράσεις του σε άντρες και γυναίκες; Ή το λες επειδή του αρέσει η μπάλα και τα σουβλάκια;


Όχι μόνο λες πολλά κλισέ, αλλά τα έχεις κάνει εικόνισμα και τα έχεις μέτρα και σταθμά για κάποιον που ισχυρίζεσαι ότι είναι πολύ καλός σου φίλος. Φαίνεται όμως σα να έχεις ορίσει τα περιθώρια στα οποία δέχεσαι να κινούνται οι φίλοι σου και να έχεις απορρίψει ό,τι κινείται εκτός. Αυτό, πώς να σου το πω, δεν λέγεται φιλία. Λέγεται ανοχή υπό προϋποθέσεις. Και τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι αλματώδη, επίσης περιορισμένα, και μέσα από το ασφυκτικό σου πρίσμα.


Την οικογενειακή σου θαλπωρή κράτα τη για τον εαυτό σου και καμάρωσε όσο θέλεις, αλλά για όνομα του Θεού, μην είσαι τόσο σίγουρη ότι όλοι τη ζηλεύουν. Το ότι κάποιος παίζει με τα παιδιά σου και πάει μαζί σου διακοπές δεν σημαίνει ότι θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Μόνη σου λες ότι μένετε σε μικρή επαρχία. Πόσες επιλογές έχει; Έχεις σκεφτεί ποτέ αν θα ήθελε άλλη ζωή; Αν έχει άλλη ζωή για την οποία δεν ξέρεις τίποτα; Αν είναι bi, ή ασέξουαλ, ή στρέιτ που περνάει φάση μοναξιάς, ή που δεν θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά; Είναι για όλους μονόδρομος η ζωή; Είναι τόσο απίθανο να θέλει να συμμετέχει στις οικογενειακές σας δραστηριότητες απλώς επειδή σας πάει σαν άτομα;


Έχεις πειστεί ότι ανήκεις σε ένα κλαμπ στο οποίο δικαιούνται να συμμετέχουν μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του κλαμπ. Με οικογένειες έχει δηλαδή δικαίωμα να περνάει το χρόνο του συστηματικά μόνο όποιος έχει οικογένεια. Αν δεν προσπαθεί να φτιάξει, είναι μυστήριος, και αν δεν θέλει να φτιάξει, είναι ακόμη πιο μυστήριος, και σε κάθε περίπτωση, μάλλον καλύτερα να είναι μακριά από τα παιδιά (σου). Ο κόσμος δεν χωρίζεται σε εργένηδες και σε παντρεμένους. Ο κόσμος αποτελείται από ανθρώπους που είναι ελεύθεροι να ορίζουν τη μοίρα τους μαζί με άλλους ανθρώπους. Για προσπάθησε λίγο να μην διαχωρίζεις τους άλλους σε αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν όλοι, και στους άλλους, που δεν κάνουν ό,τι κάνουν όλοι. Η ζωή δεν έχει μόνο δύο γεύσεις. Έχεις προβληματιστεί μεταξύ σοκολάτας και βανίλιας. Αν δοκιμάσεις στρατσιατέλα και λεμόνι και φυστίκι, και ρούμι σοκολάτα και γιαούρτι και σορμπέ με φρούτα του δάσους, να δεις πόσο καλύτερος θα γίνει ο κόσμος σου.

68

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Δεν μπορώ να καταλάβω ....αυτό που ενοχλεί αυτή/αυτόν (αν και για γυναίκα μου φαίνεται και μένα) που στέλνει την ιστορία είναι το αν είναι single ο κουμπάρος?το ότι όταν δεν έχει δουλειά είναι μέσα στο σπίτι τους? Τι ακριβώς?? Αν εκείνος ένιωθε άβολα θα είχε απομακρυνθεί με ελαφρά πηδηματάκια...το ότι ασχολείται με τα παιδιά σημαίνει ότι του αρέσουν ,αλλά όχι απαραίτητα ότι θέλει να κάνει οικογένεια! Είναι πολύ άσχημο να λες σε single "Να σου γνωρίσουμε κάποια",γιατί εκείνη τη στιγμή αυτομάτως τον υποτιμάς,τον θεωρείς ανίκανο να το κάνει ο ίδιος!Αν πραγματικά νοιάζεσαι για τον φίλο σου,του γνωρίζεις κάποια,χωρις να του το πεις,χωρις να υπονοησεις κατι,χωρίς να τον πιέζεις για το οτιδήποτε,χωρίς να έχεις την απαίτηση να ανταποκριθεί! Αν κάτσει ,έκατσε!Σε πολλούς τυχαίνει να μην έχουν κάνει μια σχέση ,οχι επειδη δεν το ηθελαν αλλα επειδη δεν ηρθαν τα πράγματα οπως τα ηθελαν!Απο τη στιγμη που τον θεωρεις καλο σου φιλο και γουσταρεις την παρεα του ,δεξου τον οπως ειναι γιατι εαν του πετατε τετοιου τυπου βλακειες στο τελος δε θα τον ξαναδειτε!Τελος,το οτι περναει χρονο μαζι σας σημαινει οτι σας αγαπαει ,γουσταρει τη παρεα σας...Διαφορετικα θα σας ειχε κλασει ολους και θα εκανε αλλη ζωη με εσας να τον βλεπετε μια φορα στους πεντε μηνες!
Αντί να παντρευτεί αυτός, έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να χωρίζατε καλύτερα όλοι οι υπόλοιποι της παρέας για να του δώσετε κουράγιο και να είστε και ασορτί; Αν είστε όλοι σόλο θα ταιριάζετε ταμάμ και στις διακοπούλες σας θα κλείνετε 7 μονόκλινα.
Συμφωνώ με την Α,μπα στο σκέλος "παράτα τον άνθρωπο, δε χρειάζεται δερβέναγα στο βρακί του επειδή εσένα δε σε ικανοποιεί η ζωή του", αλλά δεν είμαι σίγουρη αν σαν απάντηση ανταποκρίνεται στην ερώτηση. Θα συμφωνήσω δηλαδή με κάποιους σχολιαστές ότι πέσαμε να τη φάμε. Για μένα αρχικά το σωστό θα ήταν, εφόσον όπως λες είναι και φίλος σου και άρα έχεις την οικειότητα, σε κάποια φάση που θα έχετε εξομολογητική διάθεση, να τον ρωτήσεις ευθέως "εσύ θα ήθελες κάποια στιγμή να κάνεις οικογένεια ή δε σ' αρέσουν αυτά;" . Εκεί θα καταλάβεις αν είναι από επιλογή ή αν απλά δεν του έτυχε. Έχω κι εγώ μια φίλη πολλά χρόνια μόνη που δε μιλούσε ποτέ γι' αυτά, και αν καμιά φορά της πρότεινα να της γνωρίσω κάποιον τσινούσε κι έλεγε πως δεν είναι άχρηστη, μπορεί και μόνη της. Τελικά μια νύχτα που τα πίναμε μου είπε πως θέλει πολύ να γνωρίσει κάποιον αλλά δεν τυχαίνει κάτι καλό, και από την άλλη δε θέλει να της γνωρίσουμε εμείς γιατί νιώθει άβολα και δεν της αρέσουν τα προξενιά. Εκεί που θα κατέληγα λοιπόν είναι να καταλάβεις τι θέλει ο φίλος σου, όχι για να του λύσεις όλα του τα προβλήματα γιατί μάλλον αν δε θέλει δε μπορείς, αλλά γιατί αν ξέρεις σε τι φάση είναι θα μπορείς να ξέρεις πως να κινηθείς- ανοίξτε ύπουλα τον κύκλο σας ή αφήστε τον ήσυχο κατά περίπτωση. Αυτά.
αλλα δεν μπορεί να πηγαίνουμε ταξίδι και να κλείνουμε τρία δίκλινα και ένα μονοκλινο...Αυτή η φράση ειναι θλίψη. Και ολίγον τι εμετός.Αυτή η φράση ως επίλογος... λέει πολλά. Πάρα πολλά.Και αυτά που λέει, δικαιολογούν απόλυτα την απάντηση της Α, μπά.
Τι εξανίσταστε βρε παιδιά; Δίκιο έχει ο άνθρωπος, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ίσιωμα... Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, οι παντρεμένοι με τους παντρεμένους και οι ζωντανοί με τους ζωντανούς!
Single είναι ο άνθρωπος δεν έχει δα και χολέρα,έλεος!Πράγματι δεν είναι ξεκάθαρο το φύλο του αποστολέα αλλά αν και δεν με συμφέρει αυτό που θα πω,πολύ "γυναικουλίστικος"ο προβληματισμός οπότε...2015 έχουμε είπαμε?Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προγραμματισμένοι για να κάνουν οικογένεια κλπ κλπ κλπ κλπ!Ήμαρτον πια!
Νομιζω το φαουλ του /της ερωτουσας ειναι οτι ερμηνευει μια κατασταση αποκλειστικα απο τη δικη της στενη οπτικη χωρις να κανει τον κοπο να δει τα πραγματα λιγοτετο στενομυαλα 'η και να μπει στη θεση του αλλο που δεν ειναι ο οποιοσδηποτε αλλος αλλα ενας φιλος!Εχει αναγαγει τις δικες του/της επιλογες (οικογενεια-παιδια) σε αξιες πανανθρωπινες και θεωρει οτι το ονειρο του καθενος ειναι ιδιο με το δικο της. Θεωρει δεδομενο οτι το να παιζει με τα παιδια του /της σημαινει απαραιτητα οτι αγαπα την "οικογενειακη θαλπωρη" και ουτε καν της/του περναει απο το μυαλο οτι ισως ο φιλος της/του απλα μπορει με αυτο τον τροπο να στηριζει ως καλος φιλος τις επιλογες τοτ/της. Αυτη/αυτος ομως το κανει; στηριζει τις επιλογες του "ανυπαντρου " φιλου της/του;'η οτι δε χωραει στο στενο μας καδρο πρεπει να το ζουλιξουμε οπως μπορουμε για να χωρεσει..;
Είναι αφελές κατά τη γνώμη μου το ενδιαφέρον να επέμβεις στα ερωτικά του φίλου σου χωρίς την συγκατάθεσή του. Πρώτον, γιατί είναι φίλος σου και σέβεσαι την ζωή του πόσο μάλλον την ερωτική. Δεύτερον, δεν γνωρίζεις καθόλου την ερωτική του κατάσταση (δεν ξέρεις τι κάνει στην Αθήνα, μπορεί το περιστασιακό να το παρουσιάζει έτσι σε εσάς για να μην προτρέχετε του στιλ "πότε θα παντρευτείτε;" κλπ). Τρίτον, κατά την γνώμη μου αν ήθελε να ψάξει σύντροφο θα το είχε φροντίσει μόνος του και πίστεψέ με θα φαινόταν η απελπισία του (πχ από τα λόγια ή από τις πράξεις του κλπ). Αλλά μάλλον είναι τόσο άνετος και ακομπλεξάριστος με το να είναι ο ανύπαντρος της παρέας που σε σοκάρει και δεν το αποδέχεσαι. Χαλάρωσε! Είναι ο φίλος σου και φαντάζομαι θα τον γνωρίζεις χρόνια οπότε θα γνώριζες αν τον ενοχλεί η μοναξιά του. Αν δεν τον ενοχλεί δημιουργείς πρόβλημα χωρίς να υπάρχει. :)
Εγω με βαση αυτα που γραφει αυτος/αυτη που ρωταει καταλαβα οτι ο ελευθερος φιλος τους μαλλον εχει αρχισει να γινεται ολιγον βδελλα επειδη ειναι μονος του. Φυσικα καλο ειναι να επισκεπτεται τους φιλους του που εχουν κανει οικογενεια πια, αλλα δυστυχως απο ενα σημειο και μετα υπαρχουν πραγματα που μια οικογενεια μπορει και πρεπει να κανει μονο με τα μελη της. Ειδικα οταν διαβασα οτι καθε μερα μετα τη δουλεια αυτος μπαστακωνεται στο σπιτι η ερχεται οταν τρωει τα μεσημερια η οικογενεια και θελει να πηγαινει και διακοπες μαζι τους συνεχεια δε μου ακουστηκε και πολυ καλα.. Δυστυχως απο ενα σημειο και μετα οταν ο περιγυρος κανει οικογενεια δεν μπορεις να περιμενεις οτι οι ανθρωποι αυτοι θα κανουν τη ζωη που εκαναν πριν η οτι θα σου δειχνουν το ιδιο ενδιαφερον. Και μια φορα πχ να πας διακοπες μονος σου με μια οικογενεια, θα υπαρξουν στιγμες που θα καταληξεις η να κρατας το φαναρι, η να κανεις τη νταντα ενω στο ενδιαμεσο θα λες και καμια φιλικη κουβεντα...Αν ομως ειχε και αυτος καποιον συντροφο η εστω αλλον ενα φιλο μαζι του που να ειναι επισης μονος, τοτε δεν υπαρχει αμηχανια. Αυτη ειναι και η ισορροπια που χαλαει οταν ξαφνικα ολοι σε μια παρεα αποκτουν συντροφο και καποιος μενει μονος. Αν αυτος ο ανρθωπος ηταν τοσο χαρουμενος, η ειχε τοσα ενδιαφεροντα η γνωριμιες νομιζω οτι δε θα πηγαινε τοσο συχνα στους αλλους γιατι η ζωη του θα ηταν γεματη και θα του αρκουσε εξισου να τους βλεπει οποτε θα ηταν κι εκεινοι διαθεσιμοι. Ομως δεν του αρκει, και ειναι απολυτως κατανοητο. Εχει αναγκη απο συντροφικοτητα που δεν μπορει πλεον να την παρεχει η παλια παρεα που ειχε σαν εργενης γιατι η ζωη, οι απαιτησεις και τα ενδιαφεροντα της παλιας παρεας του εχουν αλλαξει. Οσο φιλοι κι αν ειναι/ηταν παντα θα υπαρχουν στιγμες που ο single θα πρεπει να γυρισει σπιτι και να φαει μονος και καμια απο τις φιλικες οικογενειες δεν θα ειναι εκει για να πει μια κουβεντα μαζι τους. Ισως η δικη του οικογενεια η και αλλοι single φιλοι να καλυπτουν αρχικα και μεχρι ενα διαστημα αυτο το κενο αλλα κι αυτο θα γινεται χειροτερο οσο περναει ο καιρος..Το κενο της συντροφικοτητας δυστυχως δεν μπορει να το καλυψει κανενας φιλος, καμια φιλικη οικογενεια. Το χειροτερο ειναι οτι καποιοι ανθρωποι το καταλαβαινουν αργα...
Ναι καλά... Τι θα πει χαλάει την ισορροπία; Με τέτοια μυαλά, ξεμένουν οι περισσότεροι από φίλους κ τους θυμούνται στα διαζύγια. Μετά έχει άδικο ο εργένης να πει "τόσα χρόνια δεν σε νοιάζει πως περναω κ τώρα θες παρέα;" Ας σοβαρευτουμε λίγο.
"χαλαει τηνισορροπια" μιας παρεας θα πει οτι δημιουργουνται στιγμες αμηχανιας οταν ολοι οι αλλοι ειναι ζευγαρια και καποιος/α ειναι single και δεν εχει παρεα... μονο εγω το εχω δει/ βιωσει αυτο δηλαδη? οποιος λεει οτι αυτο δεν συμβαινει ειτε παντα ειχε γκομενο/α η αρνειται να δει τι συμβαινει γυρω του. Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι εσυ αλλα αυτη η κατασταση γινεται ακομη πιο αντιληπτη μετα τα 38-40. Αν φτασεις κι εσυ τα 50 σου και εισαι ακομα single και ολοι οι αλλοι εχουν οικογενεια τοτε μονο ισως αρχισεις να καταλαβαινεις γιατι μιλαμε για συντροφικοτητα και γιατι κανεις φιλος δεν μπορει να καλυψει αυτο το κενο...
Aχ, πόσο καταθλιπτική η νοοτροπία που παρουσιάζεις, ανατρίχιασα λίγο καθώς τη διάβαζα. Κατ' εμέ, έτσι σκέφτονται μόνο όσοι βλέπουν τους ανθρώπους (ίσως και τον ίδιο τον εαυτό τους απέναντι σε άλλους) ως βολικές διεξόδους των αναγκών τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Από πού κι ως πού ένας άνθρωπος παύει να μπορεί να συναναστρέφεται επί ίσοις όροις και να συγχρωτίζεται όπως παλαιότερα με έναν φίλο ή μία φίλη του μόνο και μόνο επειδή κάποιος από αυτούς έκανε οικογένεια ή βρήκε ερωτικό σύντροφο; Πόσο μάλλον με μια παρέα - που οι δεσμοί είναι και χαλαρότεροι εξ΄ορισμού. Πού τα έχεις δει γραμμένα αυτά; Ξέρεις, όταν ο άνθρωπος δεν βολέυεται πια με τον/την φίλο/η του δεν είναι ποτέ επειδή οι συνθήκες της ζωής του άλλαξαν και δεν ταιριάζουν πια με εκείνες του άλλου/της άλλης (πράγμα που βεβαίως μπορεί να συμβεί και συμβαίνει συχνότατα). Όταν νιώθει αμηχανία επειδή ο/η άλλος/η δεν είναι στην ίδια "οικογενειακή" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) κατάσταση με τη δική του, όταν αισθάνεται παραγκωνισμένος ή περιττός ή ανολοκλήρωτος ή λειψός πλέον με αποτέλεσμα να μην επιθυμεί πια την ίδιας ποιότητας φιλική σχέση/παρέα με τον/την άλλον/η δεν οφείλεται ποτέ στην οικογενειακή του κατάσταση ούτε στην έλλειψη ή προσθήκη συντρόφου για κάποιον από τους δυο. Δεν είναι ποτέ αυτός ο πραγματικός λόγος. Η ουσιαστική αιτία είναι πάντα επειδή κάποιος από τους δυο άλλαξε (και όχι οι συνθήκες)! Και ως εκ τούτου πλέον δεν θέλει αρκετά την (ίδιας ποιότητας) ανθρώπινη επαφή με το συγκεκριμένο πρόσωπο, πιθανόν δεν αντέχει πια μέσα του αυτήν την σχέση, και γι' αυτό θα επινοεί πάντα δικαιολογίες ή θα τις αρπάζει όταν του προσφέρονται έτοιμες ή θα τις χάφτει από τους άλλους αντίστοιχα - και από αφορμές για δικαιολογίες να φάνε και οι κότες ο κόσμος και η καθημερινότητα. Εάν ασφαλώς δεν έχει τη γενναιότητα ή το σθένος να ξεκαθαρίσει την θέση του με τον άλλον άνθρωπο ή να απομακρυνθεί και να ξεκόψει σαφώς μια και καλή, τέλος πάντων.Τί είναι αυτό που θα με εμποδίσει να πάω διακοπές ούσα single με ένα ζευγάρι αληθινών μου φίλων; Τί είναι αυτό που θα με εμποδίσει να καλέσω την/τον φίλη/ο μου μαζί μου για διακοπές ή οτιδήποτε άλλο κάνουν οι φίλοι ή οι παρέες ούσα εγώ ζευγάρι μαζί με τον αγαπημένο μου; TIΠΟΤΑ! Τουλάχιστον τίποτα δε με έχει εμποδίσει έως τώρα, όλα κυλούσαν υπέροχα κάθε φορά. Κανένας δεν παραπονέθηκε ποτέ. Κανένας δεν ένιωσε έξω από τα νερά του - άλλωστε, το έχω επαναλάβει κιόλας με μερικά από τα ίδια πρόσωπα (ούσα πότε στη μία κατάσταση και πότε στην άλλη). Καθώς και με ζευγάρια με παιδιά βέβαια ενώ εγώ ήμουν single.Και τώρα μην σε σοκάρω, αλλά ήμουν single όταν η καλύτερή μου φίλη με κάλεσε να τους συνοδέψω στο ταξίδι των αρραβώνων τους! Who saw that coming?! Και πήγα - και περάσαμε θαυμάσια όλοι. Επιμένανε και οι δύο μάλιστα να μείνω όσο περισσότερο γίνεται μαζί τους. Ο δε αρραβωνιαστικός της, στις δυο φορές που εγώ τους είπα από διακριτικότητα λόγω του πρόσφατου γεγονότος "Παιδιά, εγώ σήμερα λέω να την κάνω, αρκετά σας φορτώθηκα. Ξέρετε πόσο πάω την παρέα σας και πόσο σας αγαπώ, αλλά είναι το ταξίδι των αρραβώνων σας, θα θέλετε να μείνετε μόνοι όσο περισσότερο γίνεται φαντάζομαι." μου έλεγε "Είσαι με τα καλά σου; Άκου να μείνουμε μόνοι... Με την Σ. έχουμε μπροστά μας μια ζωή ολόκληρη για να μείνουμε μόνοι όσο θέλουμε!!! Τόσο πολύ χρόνο μέχρι να σιχαθούμε ο ένας τον άλλον. Τώρα διακοπάρουμε μαζί σου - δεν σε καλέσαμε λόγω καμιάς υποχρέωσης, προς Θεού - και θέλουμε την παρέα σου γιατί και εμείς περνάμε τέλεια μαζί σου. Για ποιούς μας πέρασες; Δεν σε καλέσαμε για να σε ξεφορτωθούμε.. Μας προσβάλλεις. Εκτός κι αν μας βαρέθηκες εσύ, ok εκεί αλλάζει, καμία πίεση αν είναι έτσι." και η φίλη μου ένευε καταφατικά στα λεγόμενά του γελώντας. Ούτε στιγμή δεν ένιωσα άσχημα - ούτε με αφήσανε αυτοί να νιώσω. Άλλωστε, και τίποτα δεν το προμήνυε εξαρχής - γι' αυτό και αποφάσισα να πάω in the first place.Δεν ξέρω γιατί αναφέρεσαι σε ηλικίες άνω των 38, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά. Η συντροφικότητα, η φιλία, η ανθρώπινη συντροφιά ή η γκομενική αυτοδιάθεση προς πάσα προτιμητέα κατεύθυνση ορίζονται σύμφωνα με την ηλικία;;! Δεν το ήξερα, για να είμαι ειλικρινής. Πολλά στερεότυπα για την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά κυρίως για τις αξίες μου. Δεν θα είχα ποτέ φίλους που θα σκέφτονταν έτσι πάντως - ούτε στα 20 ούτε στα 30 ούτε στα 50 ούτε στα 80 -, γιατί δεν θα με τιμούσε ιδιαίτερα όπως καταλαβαίνεις. Αγαπητή/έ speechless, η άποψή μου καθώς και η εμπειρία μου συνοψίζονται στο εξής : Πως η ηλικία των ανθρώπων έχει κάποιο νόημα μόνο όταν είναι η ηλικία που στολίζει αυτόν που την αξίζει. Όπερ εστί πως τα χρόνια του δεν τα ξοδεύει σε αφορισμούς αλλά τα ζει ωραία, περήφανα και ελεύθερα. Βεβαίως και κάλλιστα μόνος του αν έτσι επιλέγει ή αν έτσι τύχει. Μα ή με την συντροφιά ανθρώπων είτε έτσι είτε αλλιώς είτε παραλλιώς - δηλ. με όποια εκδοχή και γεύση συντροφιάς/φικότητας προτιμάει την κάθε φορά. Είτε την συντροφιά/συντροφικότητα την ορίζει ως δέσμευση ζωής με ερωτική διάσταση μέσα στο μείγμα είτε ως φιλική στοργή είτε και τα δύο ή και άλλα τόσα μαζί. Η συντροφιά των ανθρώπων κρίνεται ως τέτοια προπάντων, αυτή καθ' εαυτήν (αν σε εκφράζει, αν σε ικανοποιεί, αν σε καλύπτει πνευματικά/ψυχικά/αλλιώς). Όχι ως απόρροια μιας επίσημης κατάστασης (single, in a relationship, married, it's complicated)- αυτό έρχεται πολύ δευτερευόντως και πολύ αμφιβάλλω αν και τότε προσδίδει στην- ή αφαιρεί κάποιο νόημα από την ουσία της σχέσης.
πηρες το σχολιο μου πολυ προσωπικα, δεν ξερω για ποιο λογο...το οτι πηγες διακοπες μονη σου με ενα ζευγαρι ενω πηγαν να γιορτασουν τους αρραβωνες τους και ησασταν οι 3 σας...τι να πω. Δηλαδη αυτοι προγραμματισαν μηνα του μελιτος και ειπαν, δεν παιρνουμε και τη Ψ μαζι? Εγω προσωπικα δε θα πηγαινα, οσο καλη σχεση και να ειχα με καποιον, οσο κι αν μου ελεγαν οτι δεν τους ενοχλω. Επειδη μου προτεινουν κατι δε σημαινει οτι πρεπει και να παω και επειδη καποιος λεει οτι δεν τον ενοχλω δε σημαινει παντα οτι το εννοει κιολας. Δε ξερω τι σχεση εχετε (λειτουργειτε παντα σαν τριαδα?) η πως ειναι η σχεση αυτου του ζευγαριου μεταξυ τους (μπορει και να πληττουν) αλλα τι περιμενες να σου πει ο φιλος της κολλητης σου, μας εχεις γινει τσιμπουρι, δε μπορουμε να μπιπ, σηκω φυγε? Κανεις δε θα το πει αυτο εκτος κι αν τον φερεις στο αμην. Αυτο πρεπει να το καταλαβαινεις μονη σου. Τελος, επειδη εκανες πολυ φιλολογικη τη συζητηση, η νοοτροπια που παρουσιαζω δεν ειναι καταθλιπτικη, ειναι ρεαλιστικη. Οταν μιλαω για συντροφικοτητα δεν εννοω τη φιλια αλλα τη σχεση μεταξυ 2 ανθρωπων που εμπεριεχει ερωτικη ελξη (πες το partners, συμφωνο συμβιωσης, γαμο, ελευθερη σχεση, klp). Ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον και δεν εχει ανακη μονο φιλους αλλα και συντροφο. Δυο διαφορετικα πραγματα! Το παραδειγμα που εφερα για την ηλικια των 50 αναφερεται σε ανθρωπο του περιβαλλοντος μου που ειναι single και ειναι φιλικο προσωπο της οικογενειας μου. Η οικογενεια μου θα τον καλεσει σε γιορτες, μπορει και να φανε 1-2 φορες παρεα μες τη βδομαδα αλλα δε μπορει να γινεται αυτο καθε μερα, ουτε σε καθε γιορτη ουτε καθε φορα που προγραμματιζαμε διακοπες. Και καθως ολοι πλεον εχουν παντρευτει στο κυκλο μας και καποιοι εχουν ακομη και εγγονια, πολλες φορες ο ανθρωπος αυτος ειναι μονος η με τη μητερα του, οσο ζει ακομη. Δεν ειναι επειδη τον αγνοουμε, ετυχε? επελεξε? αυτο το μονοπατι αλλα μας εχει πει οτι αν ηταν παλι νεος θα ειχε κανει τα πραγματα διαφορετικα και θα προτιμουσε να ειχε συμβιβαστει και ειναι με καποιον. Αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι μειοψηφια, πολλοι ανθρωποι νομιζουν οτι τα πραγματα θα ειναι στη ζωη τους οπως στα 30 κι οτι τιποτα δεν αλλαζει κι οτι παντα θα εχουν ευκαιριες, αλλα δεν ειναι ετσι. Αυτα τα γραφω κυριως για τον/την ερωτων/ερωτουσα γιατι εχει καποιο δικιο να αναρρωτιεται και να ανησυχει για το φιλο τους. οποιος θελει να καταλαβει καταλαβαινει.
1) Ποτέ δεν παίρνω προσωπικά μια συζήτηση που δεν αναφέρεται στα προσωπικά μου. Και αυτή δεν αναφερόταν. Το παράδειγμα το έφερα επειδή έτυχε να έχω δικά μου ανάλογα παραδείγματα, όπως έχουμε όλοι λίγο-πολύ (βασικά αναρωτιέμαι πώς γίνεται κανείς να κάνει καλή παρέα με κάποιον/α/ιους και να ΜΗΝ έχει ανάλογα προσωπικά παραδείγματα) προκειμένου να στηρίξω την άποψή μου και να καταθέσω τη δική μου εμπειρία. Για κανέναν άλλο λόγο.2) Διαφωνώ κάθετα με την προσέγγισή σου. Ό, τι καταλαβαίνω εγώ στη σχέση μου με την παρέα μου δεν το ξέρεις εσύ εκ των προτέρων και ό, τι καταλαβαίνεις εσύ στην δική σου σχέση με την παρέα σου δεν το ξέρω εγώ εκ των προτέρων. Και το ίδιο ισχύει αντίστοιχα με όλους προς όλους τους άλλους. Υποθέσεις μπορείς να κάνεις όσες θες, κι εγώ αντίστοιχα για εσένα. Αλλά ο τρόπος που το παρουσιάζεις είναι προκατειλημμένος επειδή είναι σαφές πως δεν δέχεσαι το κατ' εμέ αυτονόητο ούτε ως πιθανότητα - ότι δηλαδή μπορεί πραγματικά η παρουσία μου να μην ενόχλησε κανέναν. Ίσως γιατί αν ενοχλούσε δεν θα με καλούσαν. Ίσως γιατί αν έπλητταν μεταξύ τους, δεν θα αποφασίζανε να συζήσουνε τελικά και μάλιστα σχεδόν απομονωμένοι από τον κύκλο τους σε ένα επαρχιακό χωριουδάκι ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ τους και όχι από ανάγκη, μόλις επέστρεψαν από μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου επίσης συζούσαν. Ίσως γιατί αν συνθέταμε μια τριάδα στα όρια του γραφικού ή του πρωτότυπου ή πολύ περισσότερο ένα ερωτικό τρίο θα το ανέφερα ως μη-σύνηθες και άρα χρήσιμο στοιχείο του παραδείγματος - αν και το παράδειγμα τότε μάλλον θα ήταν ψιλοάσχετο με το θέμα σ' αυτήν την περίπτωση. Βλέπεις, δεν τους ξέρεις τους συγκεκριμένους ανθρώπους (εγώ την κολλητή μου τη διαβάζω ούτε καν από το βλέμμα, αλλά τηλεπαθητικά πια, επειδή έχουμε βιωματική σχέση από 4 χρονών, το ίδιο κι αυτή εμένα, και ντροπές μεταξύ μας δεν έχουμε, ευτυχώς ούτε και με τον άντρα της). Όπως δεν ξέρω και εγώ τους ανθρώπους του δικού σου κύκλου για να μπορώ να συμπεραίνω τί ακριβώς ισχύει και τί πιθανότητες έχει το ένα σενάριο και τί το άλλο για την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Πολύ περισσότερο για να αποκλείω πιθανότητες!3) Βρίσκω αρκετά σημεία της σκέψης σου στερεοτυπικά, και πολύ καταθλιπτικά, για να μην πω μίζερα, όπως είναι η τοποθέτησή σου ότι επί της αρχής η ισορροπία χαλάει όταν συναναστρέφονται στενά οι δεσμευμένοι με τους singles και ότι οπωσδήποτε σε αυτές τις σχέσεις θα γεννιούνται στιγμές αμηχανίας και για τους μεν και για τους δε, οι οποίες στη βάση τους θα έχουν την διαφοροποίηση της οικογενειακής τους κατάστασης. Αυτό είναι ένα παράδειγμα δήλωσης πέρα ως πέρα αφοριστικής. Τους λόγους τους έχω εκθέσει εκτενώς στο προηγούμενο σχόλιό μου. Και εξάλλου, σου δηλώνω κατηγορηματικά από πρώτο χέρι ότι σίγουρα πάντως δεν συμβαίνει σε όλους (έχοντας βρεθεί εμπειρικά πότε στη μία κατάσταση και ποτέ στην άλλη). Αυτό από μόνο του καθιστά την αντίληψη που προβάλλεις στερεοτυπική και άρα καταθλιπτική για όσους δεν το ζουν. Χωρίς να αρνούμαι ότι φυσικά θα υπάρχουν δεσμευμένα άτομα που θα περνάνε καλύτερα με φίλους/παρέες τους που τυχαίνει να είναι επίσης δεσμευμένοι. Αντίστοιχα, singles με άλλους singles. Αλλά κάτι μου λέει ότι και αυτή η προτίμηση θα οφείλεται στην συμβατότητα των προσωπικοτήτων τους και γενικώς σε στοιχεία που τα ίδια τα άτομα θα φέρουν και θα ταιριάζουν με τα ανάλογα εκείνα των ατόμων από την παρέα τους. Ή τέλος πάντων στα κοινά στερεότυπά τους... 4) Αφενός δεν τίθεται θέμα ότι η μοναξιά βιώνεται από πλείστους όσους ανθρώπους και πως η ανάγκη για ερωτική συντροφικότητα ταλαιπωρεί ψυχικά ένα σωρό κόσμο που φέρει βαρέως την έλλειψή της καθώς ένα άτομο για κάποιους λόγους ενδέχεται να μην μπορεί να την καλύψει μέσα από άλλες συντροφιές ή καλές φιλικές/παρεΐστικες σχέσεις. Δεν είμαστε τυφλοί για να αρνηθούμε μια πραγματικότητα που βλέπουμε όλοι γύρω μας ή που μπορεί σε κάποιον βαθμό να αντιμετωπίζουμε και εμείς οι ίδιοι. Αφετέρου, δεν τίθεται θέμα ότι ο φίλος της/του αποστολέα μπορεί πράγματι να αισθάνεται έτσι ακριβώς όπως λες ότι νιώθει ο δικός σου πενηντάρης φίλος κατά δήλωσή του. Ούτε λόγος. Βεβαίως μπορεί - δεν γίνεται να αποκλείσουμε την πιθανότητα εξ΄ορισμού. Μόνο που αυτή η πιθανότητα δεν προκύπτει πουθενά από το ίδιο το γράμμα. Γι' αυτό και εγώ - όπως και η Α, μπα όπως και οι περισσότεροι σχολιαστές - δεν ανέπτυξα καθόλου αυτό το θέμα. Εκ του μη όντος, δεν θα ανοίξω να εξετάσω όλες τις δυνατές πιθανότητες, την στιγμή που η/ο αποστολέας η ίδια/ο ίδιος, που υποτίθεται ενδιαφέρεται προπάντων για τα αισθήματα και την ευημερία του φίλου της/του, δεν δίνει κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μόνο προβάλλει τους αποκλειστικά δικούς της/του συλλογισμούς (του/της αποστολέα δηλαδή) γύρω από τον εργένη φίλο της παρέας αναφορικά με μια σύντροφο και τη δημιουργία οικογένειας. Δεν μας είπε καθόλου πχ. αν ο ίδιος ο εργένης φίλος έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία! Το βασικό δηλαδή!!! Και ΠΩΣ την έχει εκφράσει. Ή αν το έχει συζητήσει μαζί του ποτέ (αντιθέτως, αναφέρει ότι και όταν προβαίνουν σε προτάσεις γνωριμιών, εκείνος αρνείται!). Λοιπόν, τί πιο ορθολογικό εμείς να σχολιάζουμε κάθε γράμμα με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στο ίδιο το γράμμα; Εγώ τουλάχιστον (για να μη γενικεύω) αυτό κάνω πάντα, και δεν σκοπεύω να αλλάξω τακτική.
Tην αλήθεια μου θα την πω : Έπιασε και το δικό μου ρουθούνι μια μπόχα θαλπωρίλας, αφού το ζευγαροζόλ έχει διαποτίσει το γράμμα.Την αλήθεια μου όμως θα την ξαναπώ : Δεν εγκρίνω την απάντηση της Α, μπα. Άρμοζε και αποκρινόταν σε άλλη ερώτηση..., την οποία άλλη ερώτηση βέβαια, από εδώ το πήγαινε το ένα κλισέ από εκεί το έφερνε το άλλο, η γράφουσα (ή ο γράφων) πάντως δεν την έθεσε στο τέλος. Οπότε δεν μπορούμε να της/του την προβάλλουμε ανοιχτά εμείς εφόσον δεν υπονοείται κάπου αλλού πέρα από εκείνα τα μονόκλινα ίισως... που καθώς γράφει δεν μπορούν να ανακοινώνονται έτσι φόρα παρτίδα δίπλα στα τόσα μεγαλοπρεπή δίκλινα, αφού τα τελευταία τα έχει ευλογήσει το αγίασμα του ζευγαροζόλ είπαμε (εξάλλου γι' αυτό πιάνουν ακριβότερη τιμή στα ξενοδοχεία και τις πανσιόν). Την τελική αλήθεια μου θα σας την πω τώρα : Το πιθανότερο είναι ότι ο/η γράφων/ουσα κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια. Συνεπώς, θεωρεί ότι, όπως στη θέση του μονήρη φίλου εκείνος/η θα είχε τέτοιες κρυφές λαχτάρες και ότι μέσα του/της θα τον/την έτρωγε το φαλαινοσαράκι της ζευγαρομανίας, συνοδό σύμπτωμα μιας διαγνωσμένης αγχώδους οικογενειοπροοπτικής διαταραχής που προκαλεί η χρόνια έκθεση σε μεγάλες δόσεις θαλπωρής - ειδικά τα Χριστούγεννα (alert) -, έτσι θα νιώθει τώρα και αυτός. Επομένως νομίζω πως ο/η αποστολέας μάλλον συμπονά και συμπάσχει με ένα δράμα που - από την επιστολή τουλάχιστον - δεν φαίνεται να ζει ο ίδιος ο φίλος της χιώτικης ζευγαροπαρέας, αλλά προβάλλεται στο μυαλό του/της αποστολέα σαν ταινία με τον εργένη φιλο στον - ούτε καν πρωταγωνιστικό - ρόλο του δύστυχου μαγκούφη ήρωα που είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες, παρά τα τυχερά περιστασιακά εις τας Αθήνας (ε, βρήκε κι αυτός κάτι για να ξεχνιέται απ' τη μιζέρια της μοναξιάς). Αλλά ας μην είμεθα τόσο αυστηροί, φίλτατοι. Άλλωστε, στο αμάρτημα της προβολής υποπίπτουμε όλοι λίγο πολύ. Η κορυφαία του χορού αυτής της στήλης λίγο πιο πολύ...
Επιχειρωντας να συμβιβασω.....τα ασυμβιβαστα, και αφηνοντας και ενα περιθωριο αμφιβολιας για το τι πραγματικα εννοει ο ερωτων/ουσα η κατασταση εχει ως εξης: απο προσωπικη πειρα, αν εισαι μονος κι οι αλλοι ζευγαρωμενοι και θες βοηθεια να ζευγαρωσεις τη ζητας, ιδιως απο τους φιλους σου. Υπαρχουν χιλιοι δυο λογοι που μπορει καποιος να μη θελει τα προξενια. Μπραβο του που η οικογενειακη σας κατασταση δεν τον εμποδισε απο το να σας κανει παρεα. Επισης, συνηθως αυτου του τυπου οι παραινεσεις απο παντρεμενους φιλους και συγγενεις μαλλον το αντιθετο αποτελεσμα εχουν στους δηθεν διστακτικους. Κι αν δισταζει στο κατω κατω, φοβαται τη δεσμευση η ο,τι αλλο δικαιωμα του στην τελικη!
--συνέχεια --για να σας ξεφορτωθεί) αν είναι άνθρωπος που δεν θέλει δεσμεύσεις και καλύπτεται από την δική σας θαλπωρή;Πολλά μπορούν να ισχύουν γιατί δεν υπάρχουν καλούπια - θα μπορούσα να κάνω ένα κάρο υποθέσεις, αλλά δεν έχει νόημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανακατεύεστε στην ζωή του, αν τον αγαπάτε. Αν σας γίνεται φόρτωμα, τότε ξεφορτωθείτε τον, αλλά όχι με δήθεν καλοπροαίρετα προξενιά.
Εγώ, πάλι, όσο διάβαζα ττην ερώτηση, είχα την εντύπωση ότι γράφει άνδρας, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον "κουστούμιασε" για τα καλά τον άνθρωπο. Από πού κι ως πού ένας εκ πεποιθήσεως εργένης επιβάλλεται να συχνάζει σε "μπαρ με γκόμενες"; Πώς είναι "εξακριβωμένο" ότι δεν είναι γκέι; Γιατί να μην καλύπτεται από την περιστασιακή του σχέση στην Αθήνα (αν όντως ισχύει και δεν το είπε
Εγώ, πάλι, όσο διάβαζα ττην ερώτηση, είχα την εντύπωση ότι γράφει άνδρας, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον "κουστούμιασε" για τα καλά τον άνθρωπο. Από πού κι ως πού ένας εκ πεποιθήσεως εργένης επιβάλλεται να συχνάζει σε "μπαρ με γκόμενες"; Πώς είναι "εξακριβωμένο" ότι δεν είναι γκέι; Γιατί να μην καλύπτεται από την περιστασιακή του σχέση στην Αθήνα (αν όντως ισχύει και δεν το είπε
Ρε γαμώ τα μυαλά σας αφήστε το κόσμο να ζήσει όπως θέλει! Επειδή παντρευτήκατε οι υπόλοιποι πρέπει να παντρευτούν όλοι..δεν μπορεί να είναι κάποιος από επιλογή εργένης και να μην ξεγράφει τους φίλους του που αποφάσισαν να κάνουν οικογένεια?Δεν είναι όλοι σαν τους παντρεμένους που σταματάτε να συναναστρέφεστε εργένηδες μόλις περάσετε την κουλούρα! Έλεος!
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το μένος των "όχι". Δεν είναι αυτό αυθαίρετο τσουβάλιασμα που κάνει ο κατά τ'άλλα ορθά σκεπτόμενος φίλος "χρόνος που τα καταστρέφει όλα"(;) Ποιοί είναι δηλ. αυτοί "οι παντρεμένοι που σταματούν (αυτόματα) να συναναστρέφονται εργένηδες μόλις περάσουν την κουλούρα"-μπλιαχ - ξερνάω τώρα - κατινίστικη κι αναχρονιστική έκφραση-; Κάποιοι από τον κύκλο σου, ενδεχομένως; Γιατί εγώ προσωπικά από κάποιους εκ πεποιθήσεως εργένηδες π.χ. μάλλον το αντίστροφο εισπράττω - και δεν τους αδικώ καθόλου γι'αυτό, ειδικά όταν μαζί μας υπάρχουν κ δύο φασαριόζικα πιτσιρίκια. Θεώρησα αν μη τι άλλο άδικο να κάνεις τον αυθαίρετο διαχωρισμό μεταξύ των "καλών" εργένηδων, που δεν ξεγράφουν τους παντρεμένους (με/χωρίς παιδιά) φίλους τους και των "κακών" παντρεμένων, που σταματούν να συναναστρέφονται εργένηδες. Συμβαίνουν/μπορούν να συμβούν και τα δύο. Αυτό όμως έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία των ατόμων, παρά με την ίδια την κατάσταση.
έχεις δίκιο..τσουβάλιασα τους παντρεμένους..όμως δεν μπορείς να αρνηθείς ότι στην ελληνική κοινωνία "περιθωριοποιούνται" (αν και βαριά κουβέντα, δεν βρίσκω καλύτερη τώρα) οι εργένηδες! Σε αντιμετωπίζουν σαν μη ολοκληρωμένο άτομο αν δεν έχεις παντρευτεί είτε από επιλογή είτε γιατί δεν έτυχε ακόμα! έχω δει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που σιγά σιγά κάνουν fade out από την ζωή των εργένηδων φίλων τους γιατί πολύ απλά δεν βρίσκονται στην ίδια φάση της ζωής τους! Αυτό, ακόμα και αν είναι λάθος από μεριάς μου, εγώ το κατακρίνω! Η έκφραση μπορεί να σου φάνηκε αναχρονιστική και κατινίστικη αλλά την έδωσα στην υπερβολή της για να υπερτονίσω το "πρόβλημα"! Το ίδιο προφανώς κάνουν και κάποιοι εργένηδες και δεν το αρνούμαι, ούτε το προσπερνώ, αλλά επειδή η ερώτηση ήταν από την μεριά των παντρεμένων απάντησα με αυτό το τρόπο! Αυτά από μένα!
Ίσως γίνω δυσάρεστη, αλλά λόγω επαγγελματικής "διαστροφής" ή, αν προτιμάτε, γνώσης και εμπειρίας και εξέταζα το ενδεχόμενο της υπολανθάνουσας, τουλάχιστον, παιδοφιλίας. Η πείρα μας έχει δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η απουσία εμφανούς ερωτικής ζωής και η ιδιαίτερη ενασχόληση με μικρά παιδιά φίλων κι συγγενών υποκρύπτει μια παιδοφιλική συμπεριφορά. Δεν θέλω να σκορπίσω πανικό αλλά να ενημερώσω και να επιστήσω την προσοχή.
Η εθελοτυφλία είναι σύνηθες γνώρισμα όσων αρνούνται δυσάρεστες καθημερινές καταστάσεις. Λυπάμαι που υπάρχει τόσο μεγάλη άρνηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο που είναι μια πραγματικότητα στην σημερινή ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς σύνηθες στην ελληνική κοινωνία που ο στρουθοκαμηλισμός που επικρατεί θα το εκθρέψει καθιστώντας τα παιδιά απροστάτευτα από τους θύτες που κινούνται κατά κανόνα στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον τους.
Τό σκέφτηκες μόνος σου αυτό ή με παρέα; Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά ίσως θα ήταν καλό να έπαιρνες μια άδεια για καιρό γιατί σέ επηρεάζει πολύ απ' ό,τι φαίνεται.
Ναι θα μπορουσε να ειναι παιδοφιλος, θα μπορουσε να ειναι δολοφονος , θα μπορουσε να ειναι βιαστης, θα μπορουσε να ειναι ο Μπαμπης ο σουγιας 'η ο Τζακ ο Αντεροβγαλτης. Και συ θα μπορουσες να ησουν και εγω.θα μπορουσε ομως να ειναι και ο/η γραφουσα, η καποιος αλλος απο τους παντρεμενους της παρεας..αυτους ομως γιατι δεν τους υποψιαστηκες;δεν υπαρχουν παντρεμενοι παιδοφιλοι; οεο;
...περίμενα να δω ποι@ς θα πετάξει το παιδεραστικό "μαργαριτάρι"-μπαμπούλα, γιατί όπως ήδη ξέρουμε οι άνδρες πρέπει να ενδιαφέρονται είτε για γκόμενες, είτε βαριά-βαριά για τα βιολογικά τους παιδιά, αλλιώς είναι "ψυχανώμαλοι". Πάλι καλά που δεν τα τρώνε/ δεν τους τσακίζουν τα λαιμά:https://www.youtube.com/watch?v=xZRw0IYdf3g
Φυσικά αν ήταν γυναίκα ούτε καν θα σου είχε περάσει από το μυαλό να γίνεις δυσάρεστη φαντάζομαι. Αυτό. Αν ήταν γυναίκα ο φίλος της ερώτησης θα συμφωνούσες με την ερώτηση και θα πρόσθετες κιόλας "να εξετάζαμε το ενδεχόμενο του να έχει ξυπνήσει το μητρικό ένστικτο και θέλει απελπισμένα να κάνει παιδιά". Θες να γίνεις δυσάρεστη απλά και μόνο επειδή είναι άντρας και βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι' αυτό.
Εγώ πάλι πιστεύω πως ο γράφων είναι άντρας και ο κουμπάρος ένας πολύ ωραίος και γαμάτος τύπος και αφενός ζηλεύει την κουλ ζωή που κάνει στην Αθήνα με τα "περιστασιακά" και θέλει να τον βάλει στο δικό του καλούπι, αφετέρου φοβάται μην "φάει" και καμιά από τις παντρεμένες της παρέας όντας τόσο ωραίος και γαμάτος!!!! :))))) Καλή χρονιά να έχουμε!