Στο σημερινό «Α μπα»: αν ο άλλος δεν θέλει

Στο σημερινό «Α μπα»: αν ο άλλος δεν θέλει Facebook Twitter
99

__________________

1.


Αμπα,γεια σου!
Ξέρω οτι δεν πιστεύεις σ'αυτά αλλά τι ζώδιο είσαι;
Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γράφω την άποψη μου για ό,τι μπορείς να φανταστείς καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια, αλλά πρέπει να σου πω τι ζώδιο είμαι για να με κατατάξεις κάπου.

__________________
2.

 

Γειά σου Α,μπα
Τι κανεις οταν η συντροφος σου σου κανει βετο σε κατι που θες; Ειμαστε εγω 35, αυτη 33, παντρεμενοι με 2 παιδιά. Τα μαλλια μου εχουν αραιωσει παρα πολυ πανω και αρχιζω να μοιαζω σαν 50αρης. Αποφασισα λοιπον να τα ξυρισω τελειως. Ομως η γυναικα μου ειναι ανενδοτη. Βρε τι την παρακαλεσα, τι φωτογραφιες ξυρισμενων ηθοποιων της έδειξα, τι της ειπα να το κανω δοκιμαστικα τον Αυγουστο στις διακοπες που δεν μας βλεπουν αλλοι (μπας και είναι αυτο το θεμα της). Τιποτα. Δεν το δεχεται. Θα μου πεις, τι θα σου κανει, θα σε χωρισει επειδή ξυρισες το κεφαλι σου; Δεν μου... παει ομως να κανω κατι που απεχθανεται τοσο πολυ. Εχεις καμια ιδεα να την ψησω;
- Telly Savalas

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να την ρωτήσεις γιατί δεν θέλει; Τι της φέρνει στο μυαλό ένα ξυρισμένο κεφάλι;

__________________
3.

Γενικώς φοράω άνετα ρούχα και δεν είμαι καθόλου φαν των σουτιέν. Γιατί; Γιατί με ενοχλεί α-φά-ντα-στα να αισθάνομαι κάτι να με πιέζει κυκλικά, εννοώ το σημείο κάτω από το στήθος και πίσω στην πλάτη, δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά. Επίσης έχω κάπως πεσμένους ώμους και τα ραντάκια δε μου στέκονται οπότε ελαφρώς λιγότερο ενοχλητικά βρίσκω τα αθλητικά σουτιέν που «δένουν» πίσω από το λαιμό. Συχνά όμως χρειάζομαι να φορέσω σουτιέν, π.χ. με ένα ανοιχτόχρωμο ή με λεπτό ύφασμα ρούχο, για να το καλύψω σα σύνολο, παρότι είναι μικρό, και κυρίως τη θηλή του, μη και σκανδαλιστεί κανένας συνάνθρωπος.. Εγώ, εάν μπορούσα, δε θα φόραγα ποτέ σουτιέν εννοείται. Έχεις ακούσει για κανένα πραγματικά άνετο σουτιέν; Κάποια μάρκα(δεν ξέρω αν μπορείς να πεις ή θα φανεί σα διαφήμιση) ή κάποιο τύπο σουτιέν που αγνοώ;
- Γ33


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτά που είναι πλήρως ελαστικά και δεν έχουν πουθενά μπανέλες. Το πιθανότερο όμως είναι ότι φοράς λάθος νούμερο. Δες αυτό.
 

__________________
4.

Γεια σου Λενα και αναγνώστες,
Θα ηθελα την αποψη σας σε ενα θεμα μου με απασχολει. Το θεμα της περιοδου. Ειμαι 24 χρονων (δεν εχω κανει καποια γεννα) και εχω πολυκυστικες ωοθηκες. Αυτο, οπως οι περισσοτεροι ξερετε επηρεαζει μεσα σε αλλα τον εμμηνο κυκλο, την διαθεση και τους πονους κατα τη διαρκεια της περιοδου.
Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι οι πονοι. Καθε φορα που αδιαθετω παιρνω τοσα πολλα και βαρια χαπια που αναγκαζομαι οταν εχω πονοκεφαλους η αλλους πονους να μην παιρνω τιποτα για να το αντισταθμισω! Σε αυτα τα χρονια πολλα μαλιστα μερικα τα εχει συνηθισει ο οργανισμος μου και πλεων δεν εχουν καμια επιρροη πανω μου.
Ξεκίνησα αντισυλληπτικα χαπια οταν ημουν 17. Αυτο βοηθησε στον κυκλο αλλα δυστυχως οχι στους πονους. (Ασε και που ο γιατρος δεν με ενημερωσε οτι καθε χρονο πρεπει να κανεις ενα "διάλειμμα" και τα χαπια αρχισαν να με επηρεάζουν ψυχολογικα..) Εκοψα τα χαπια και ο κυκλος μου εγινε ανω κατω παλι. Αλλαζω λοιπον γιατρο και αρχισα να παιρνω καποιες βιταμινες οι οποιες και παλι μου εστρωσαν το κυκλο αλλα οχι τους πονους. Αυτο πηγαινε καλα μεχρι που εφτασα σε ενα σημειο να γινονται διαφορα παραξενα: διαταραχη διαθεσης, ακμη, πονοι στο στηθος (μιαμιση βδομαδα πριν να αδιαθετησω), κατα περιοδους ζαλαδες, έλλειψη υπνου και γενικα μια αδιαθεσια και αρρωστια ολοκληρου του οργανισμου. Για αυτο το λογο επελεξα (αν και δεν πολυπιστευα) ομοιοπαθητικό. Αν και μου εφτιαξε καποια μικρα προβληματα, στο γενικο και σοβαρο προβλημα τιποτα. Τελος δοκιμασα και βελονισμο (μια σειρα συνεδριων βεβαια) και παλι τιποτα.
(Εδω να σημειωσω οτι πηγαινω σε ψυχολογο)
Δεν αντεχω αλλο καθε μηνα τα ιδια και τα ιδια. Ουτε διαβασμα ουτε δουλεια ουτε λογος για κοινωνικοποίηση. Τις 3 πρωτες μερες δεν υπαρχω! Δεν μπορω να λειτουργησω, καθε φορα μια φορα το μηνα, 3 μερες πεταμενες. Υποφερω καθε φορα τοσο πολυ που θα μπορουσα να πω οτι γινομαι παρανοικη, τρελη. Θα ηθελα να ρωτησω εσενα αλλα και τις αναγνώστριες με πολυκυστικες ωοθήκες ή γιατρους, αν γνωριζουν κατι σχετικα με το πως θα μπορουσα λυσω το θεμα. Εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι οτι θελω να κανω αφαιρεση μητρας..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν δικαιολογείται απαραίτητα τόσος πόνος από πολυκυστικές ωοθήκες, ούτε ισχύει ότι πρέπει να κάνεις διάλειμμα κάθε χρόνο από τα αντισυλληπτικά, ούτε είναι αναγκαίο να σε επηρεάσουν ψυχολογικά τα αντισυλληπτικά επειδή δεν έκανες διάλειμμα. Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει στα παυσίπονα, μπορεί να έχει γίνει χειρότερος ο πόνος. Πρέπει να βρεις έναν γυναικολόγο που θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τον πόνο σου, γιατί μπορεί να κρύβει κάτι που δέχεται θεραπεία ή έστω αντιμετώπιση. Επίσης οι βιταμίνες για κάτι τόσο περίπλοκο όσο ο κύκλος είναι κάτι που χρειάζεται παρακολούθηση και μεγάλη εμπειρία, και οι βιταμίνες δεν είναι κάτι αθώο για να παίρνεις σε ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, και υπερδοσολόγηση γίνεται, και παρενέργειες μπορούν να έχουν.


Δηλαδή ξανά, πρέπει να βρεις έναν γυναικολόγο που θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τον πόνο και θα κάνει διάφορες εξετάσεις πριν αποφανθεί πού οφείλεται. Ψάξε κι άλλο, και άλλαξε κι άλλους, μέχρι να τον βρεις.

__________________
5.

Έχω ένα δίλημμα. Το δίλημμά μου αφορά την σχέση που έχω. Ο φίλος μου δεν με έλκει ιδιαιτέρως, δεν τον βρίσκω δηλαδή τόσο ελκυστικό σαν προσωπικότητα. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που εγώ εκτιμώ (π.χ μου αφιερώνει χρόνο, με βάζει στη ζωή του, μου μαθαίνει πράγματα, π.χ πώς να φτιάξω κρέπες, πώς να οδηγήσω το ποδήλατο) ΑΛΛΑ δεν νιώθω ιδιαίτερη έλξη διανοητική, συχνά μπορεί να με εκνευρίσουν κάποιες απόψεις του ή κάποιες στάσεις που έχει (π.χ όταν οδηγεί κρίνει όλους τους άλλους οδηγούς ότι οδηγούν σαν χαζοί- εμένα αυτό το πράγμα με εκνευρίζει πολύ).

Το δίλημμα είναι το εξής: όταν είμαι σε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο τι συμβαίνει πραγματικά;

...χάνω ευκαιρίες να γνωρίσω κάποιον άντρα που θα μου ταιριάζει πιο πολύ σαν σύντροφος ή αξιοποιώ την ευκαιρία και μαθαίνω κάτι για τον εαυτό μου μέσα από αυτή τη σχέση που έχω αυτή τη στιγμή; Θα μου απαντήσει κάποιος ότι μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Όμως εμένα με ενδιαφέρει ά,μπα μου τι θα έκανες εσύ στη θέση μου. Θα μου άρεσε να μάθω τι θα έκανε ένα πρότυπό μου. Θα εμπνευστώ και ίσως πάρω την απόφαση να σκεφτώ και για τον εαυτό μου.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ και σε ευχαριστώ!
- 24 ετών


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το τι θα έκανα τώρα έχει διαφορά με το τι θα έκανα δέκα χρόνια πριν, και ίσως με το τι θα έκανα σε δέκα χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να σου πει τι θα έκανε στη θέση σου γιατί δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί στη θέση σου. Μόνη σου πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις για τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι ρωτάς για να δεις αν θα διαβάσεις αυτό που ξέρεις ήδη.


Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ναι μεν από όλους μπορούμε να μάθουμε κάτι, αλλά δεν είναι όλα τα μαθήματα χρήσιμα.


__________________
6.

Αγαπητή αμπα καλησπέρα,

Ο φίλος μου έχει φύγει για το εξωτερικό εδώ και 1,5 χρόνο. Είμαστε στην ίδια σχολή, και τον γνώρισα κάπως παράλληλα με τους φίλους του, αλλά επειδή στις αρχές της σχέσης μας υπήρχε πάντα η περιρρεύσαν ατμόσφαιρα ότι κάτι παίζει μεταξύ μας, και το ήξεραν όλοι, πάντα ήμουν η "κοπέλα" εκείνου, δεν είχα ανεξάρτητη φιλία μαζί τους δηλαδή.

Έφυγε λοιπόν και εγώ συνέχισα να κάνω παρέα μαζί τους, το ίδιο συχνή με αυτή πριν φύγει - τους βλέπω κάθε μέρα άλλωστε επειδή διαβάζουμε όλοι μαζί και δεν έχω άλλα άτομα από εκεί που να συμπαθώ και να περνάω καλά το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ο φίλος μου. Δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα. Μαλώνουμε όλη την ώρα για αυτό το πράγμα, ειδικά αν του πω ότι βγήκαμε ή κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στο σπίτι της παρέας, τρελαίνεται.

Οι περισσότεροι είναι άντρες αν αυτό έχει σημασία, αλλά μάλλον το θέμα το έχει με τον κολλητό του, πιστεύω ότι θεωρεί ότι τον γουστάρω ή κάτι τέτοιο. Γιατί πετάει πράγματα τύπου "με άλλων τα αστεία γελάς", και προφανώς αναφέρεται σε αυτόν.

Εν τω μεταξύ αυτός λόγω απόστασης έχει κάπως ξενερώσει με αυτή την παρέα και δεν μιλάνε πολύ, μου έχει πει κιόλας ότι πλέον δεν τους συμπαθεί (!)

Όταν με ρωτάει γιατί συνεχίζω να κάνω παρέα μαζί τους ενώ ξέρω πόσο τον ενοχλεί, εγώ επιμένω ότι μου φαίνεται παράλογη αυτή του η απαίτηση. Και του είπα κιόλας ότι με άνθρωπο που θέλει να μου επιβάλλει τέτοιο πράγμα δεν θέλω να είμαι. Το επιχείρημά του είναι ότι περιπλέκονται λίγο τα πράγματα έτσι και νιώθει ότι δεν μπορεί να μιλήσει στους φίλους του για μένα επειδή θα μου το πουν και αντίστροφα, και ότι έτσι δεν είναι διαχωρισμένα τα πράγματα στη σχέση. Δεν σου φαίνεται λίγο κακία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πιο σημαντικό δεν μας είπες. Σου αρέσει ο κολλητός του;


Μπορεί να είναι η απαίτηση σου παράλογη. Αλλά το ότι δεν σκέφτεσαι καν να αλλάξεις κάτι για να μην αισθάνεται μειονεκτικά, ότι δεν το συζητάς μαζί του, ότι δεν προσπαθείς να τον καθυσυχάσεις, δείχνει πώς αισθάνεσαι για αυτόν, κι αυτός το καταλαβαίνει. Η παρέα που κάνεις συμβολίζει την αποδοκιμασία σου, και προσπαθεί να σε αποκόψει για να νιώσει ότι τον διάλεξες. Μόνο που έχεις διαλέξει. Ο φίλος σου νιώθει παραγκωνισμένος, και έχει δίκιο. Είναι. Μόνο που έχει έναν δυσάρεστο τρόπο για να εκφράζει την ανασφάλεια του.


_________________
7.

Καλησπέρα, είμαι πολύ καιρό φαν της στήλης και είπα να μοιραστώ κι εγώ έναν προβληματισμό μου. Έχω μια σχέση εδώ και τρεις μήνες με έναν άντρα 36 ετών και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Εγώ εργάζομαι στο δημόσιο, αυτός εργάζεται ως φαρμακοποιός σε νοσοκομείο με σύμβαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο και μένουμε σε πόλη της επαρχίας. Το πρόβλημα είναι το εξής :αυτός λόγω της έλλειψης σταθερότητας στη δουλειά μένει με τους γονείς του. Λόγω του ότι είχε στο μυαλό του να ανοίξει φαρμακείο, έχει απογοητευτεί τρομερά από την ζωή του και σε συνδιασμο με τη διαμονή στο πατρικό και τους καταπιεστικους γονείς, η ψυχολογια του είναι κακή. Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω. Καταλαβαίνω αυτό που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει σχέδια για οικογένεια εφόσον δεν έχει μόνιμη δουλειά, όμως πιστεύω ότι και το ελεύθερο επάγγελμα ανάλογη ανασφάλεια προσδίδει. Για δικούς του λόγους καθυστέρησε να ανοίξει το φαρμακείο που ήθελε τις καλές εποχές και τώρα είναι απαγορευτικό το ρίσκο. Έχει μια μόνιμη απελπισία που τον καταδιώκει για τις λάθος επιλογές που έκανε και για το χρόνο που άφησε να φύγει και θεωρει ότι τον υποτιμώ όταν αποφεύγω να τα συζητάμε, καθώς δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική λύση αυτή τη στιγμή. Του προτείνω να εστιάζει στην καθημερινότητα και σε αυτά που του αρέσουν αλλά λέει ότι δεν του αρέσει τίποτε. Πρότεινα να πάει σε ψυχολογο αλλά λέει ότι τα προβλήματα που έχει είναι αντικειμενικά και δεν λύνονται με χτύπημα στην πλάτη. Τον ρωτάω ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις και μου λέει σε αυτή την ηλικία καμία. Τι με συμβουλεύεις να κάνω; Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;
- Φαρμακοποιός


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πολύ έχεις επενδύσει για κάποιον που ξέρεις τρεις μήνες. Και έστω ότι έχεις σοβαρούς λόγους για να το κάνεις, πώς είναι καλή η χημεία μεταξύ σας, για την ακρίβεια «πολύ καλή» όταν συμπληρώνεις ότι η ψυχολογία του είναι κακή, έχει μόνιμη απελπισία, και έχει απογοητευτεί τρομερά στη ζωή του; Λες να είναι έτερον εκάτερον; Δεν είναι. Η ζωή του δεν είναι κακή, έχει επιλέξει να την βλέπει έτσι, και το επιχείρημα στο οποίο στηρίζει όλη του την έλλειψη κινήτρου να κάνει κάτι για τον εαυτό του είναι το όνειρο του φαρμακείου που δεν άνοιξε τότε. Μπορεί να ζήσει άνετα όλη του τη ζωή στηριγμένος σε αυτό ώστε να μην ανακάμψει ποτέ. Φυσικά και θα βοηθούσε ο ψυχολόγος, τα προβλήματα του δεν είναι αντικειμενικά, αλλά για να πάει, θα πρέπει πρώτα να παραδεχτεί ότι δεν είναι, και αν το παραδεχτεί, τότε είναι σα να παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί ένα εναλλακτικό σύμπαν για να μην αλλάξει, και αν κατάφερνε να το παραδεχτεί, δεν θα χρειαζόταν ψυχολόγο.


Σε συμβουλεύω να μην προσπαθείς να βοηθήσεις ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να βοηθηθούν.

99

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4 Έχω κι εγώ πρόβλημα με πόνους περιόδου.. Είμαι 30, αλλά με θυμάμαι όταν είχα ξεκινήσει να έχω περίοδο, είχα πολύ πιο έντονους πόνους, σε σημείο να ανακατεύομαι και σήμερα κάτι φορές μου προκαλεί πρόβλημα στο στομάχι.. Τα συμπτώματα ποικίλουν και δεν είναι υποχρεωτικό να σε πιάσουν πριν την περίοδο, μπορεί να υπάρχουν κατά τη διάρκεια ή μετά από αυτήν. Επίσης, δε νομίζω πως τόσο τα συμπτώματα, όσο και ο πόνος έχουν να κάνουν με τις πολυκυστικές! Σε τόσο έντονο βαθμό δεν το έχω ζήσει, αλλά έχω μια φίλη γύρω στα 35 που μου λέει ότι κάνει μέχρι και ενέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει!! Τέλος, να προσθέσω πως προσωπικά , από όταν απέκτησα σύντροφο, έγινε λιγότερο έντονο το πρόβλημα με τα χρόνια και μια άλλη φίλη μου , που έχει κι αυτή πολυκυστικές και είχε πρόβλημα κυρίως με την ανωμαλία του κύκλου, πως από όταν βρήκε σύντροφο, της ομαλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό! Επειδή, όμως, δεν είμαστε ειδικοί και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, θα συμφωνήσω με τη Λένα, ότι χρειάζεται να το ψάξεις παραπάνω για να βρεις τον τρόπο αντιμετώπισης που σου ταιριάζει περισσότερο! Μην εγκαταλείπεις :)
#6 Eντάξει είναι προφανές ότι κάποιος μέσα από την παρέα έχει παλαιότερα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη νεαρά, ο ξενιτεμένος το γνωρίζει, συν το ότι η απόσταση φέρνει ανασφάλεια. Ανθρώπινο να μη θέλει να έχει πολλα πολλά μαζί τους και να κοιμάται στο σπίτι της παρέας, ό,τι κι αν είναι αυτό. Απ' την άλλη η 6 περνάει τέλεια, έχει ένα σωρό αγόρια να ασχολούνται μαζί της, ίσως ακόμα και ένα υποβόσκον -προς το παρόν- φλερτ, γιατί ν' αλλάξει κάτι;
#4 ειναι η πρώτη φορά που σχολιάζω, παρότι αναγνώστρια της στηλης εδώ και πολύ καιρό, διότι το θέμα σου με άγγιξε κάπως, καθώς κι εγώ τυγχάνει να έχω (είχα) πολυκυστικες. Εγώ ειχα άλλο πρόβλημα βέβαια καθώς τις πρώτες 3 μέρες τις περιοδου υπέφερα από τρομερο πόνο αλλά στο αριστερό πόδι! Πάντα. Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σε σημείο να δυσκολεύομαι να περπατήσω τις 3 αυτές μερες. Σε κάποια φάση της ζωής μου και αφού πρώτα είχα αλλάξει ένα σωρό γυναικολόγους και είχα καταπιεί ένα σωρό παυσίπονα χωρίς ουσιαστικά να λύσω το πρόβλημα μου, αποφάσισα - για άσχετο λογο, ήθελα απλά να χάσω κιλά- να ξεκινήσω διατροφή και γυμναστική. Μετά απο ένα χρόνο δεν είχα ούτε πολυκυστικες ούτε πόνο ούτε τίποτα και κύκλο ρολόι! Το μόνο που έχω να προτείνω επομένως πέραν του προφανούς-αυτό που σ προτείνει η λενα- είναι να προσέξεις τον εαυτό σου και που ξέρεις μπορεί να σε ανταμείψει!
3.Φίλη μου άν το πρόβλημά σου ειναι μόνο οι θηλές και το στήθος δεν χρειάζεται ανασήκωμα ,γιατί δεν δοκιμάζεις κατι σιλικονένια που κολλάνε πανω μόνο στις θηλές για να μην προεξέχουν .Στο amazon τα λένε breast petals ,μπορείς να τα βρείς και σαν nipple covers.Τα έχει πλέον σε καταστήματα με εσώρουχα.
7.Πέντε γραμμές μας έγραψες για τον λεγάμενο και ψάχνω το κινητό μου να πάρω κανα φίλο/φίλη να βγουμε να πιούμε κανα ποτό γιατι ψυχοπλακώθηκα με τόση μιζέρια.Πρώτον,φαρμακοποιός είναι ,δεν παίζει ακορντεόν στο σταθμό του ΗΣΑΠ για να μιρλιάζει τόσο ,ναι καλά θα ήταν να άνοιγε φαρμακείο και τώρα να είχε μια BMW σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου αλλά δεν νομίζω να παίρνει και το βασικό και να τον παίρνει δηλαδή ,με τους γονείς του μένει ,που τα τρώει?Απορώ πως ανέχεσαι ΤΟΣΗ μιζέρια ,μίρλα και μουρμούρα στον 3ο μήνα.Η μήπως σε έχει πείσει οτι αυτός είναι ο κατατρεγμένος και εσυ έχεις δέσει το γάιδαρο με το δημοσιο?Σιγουρα θα σου πετάει τιποτα τέτοια ο Τομ Σογερ.Που να ήταν και κανένας φιλόλογος πχ και να εκανε ιδιαιτερα στη χάση και στη φέξη.Θα σε έβαζε να αγοράζεις σπόρια και να τα τρώτε σε κανένα παγκάκι στο πάρκο γιατι δεν βγαίνει.Οντως υπάρχουν άνθρωποι που όταν το πλάνο δεν τους βγαίνει 100% το βάζουν μαράζι για μια ζωή,επίσης υπάρχουν ανθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι με τίποτα .Εχουν όνομα ,τους λένε εγωπαθείς και γκρινιάριδες και φτύνουμε τον κόρφο μας να μην πέσουμε σε κανα τέτοιο.Εσύ έπεσες και μην νομίζεις οτι οταν εσυ θα έχεις πρόβλημα αυτός θα σκύψει πάνω σου.Μαλλον θα διαχειρίζεται ακόμα τις πίκρες και τα βάσανα που του πέφτουν βροχή και δεν θα έχει χρόνο.Αλλά τι να περιμένεις απο καποιον που λεεί ''τιποτα δεν μπορώ να κάνω πιά σε αυτή την ηλικία'' και είναι μόλις 36 και το όνειρο του δεν είναι κάν να γίνει ολυμπιονίκης ας πούμε!Τεσπά ,καμμένο χαρτί.Ολοι οι άνθρωποι γυρω μας έχουμε ένα γυάλινο περίβλημα.Σε κάποιους το γυαλί είναι σκέτο γυαλί ,σε άλλους είναι καθρέφτης .Οτι και να υπάρχει μπροστά τους ,αυτοί πάλι τον εαυτό τους θα δούν.
Χαχ καλά τα λες για τη μιρλα, κι εγώ το πρώτο πραγμα που σκέφτηκα ήταν δηλαδή τι θα λέγε αν δεν είχε καθόλου δουλειά ή αν με αυτή τη δουλειά έπρεπε να μεγαλωςει και δυο παιδιά; Τη φίλη όμως δεν φαινεται να την ενοχλεί η μιρλα και η ηττοπάθεια και η παραίτηση, αντιθέτως φαινεται να θεωρει ότι υπάρχει τέλεια «χημεία». Για να ειμαι πάντως ειλικρινής η εντύπωση που μου έδωσε η ερώτηση ήταν ότι η κοπέλα θα θελε να είχε βρει τον «ετοιμο γαμπρό» και αφού αυτός δεν είναι ακριβώς τετοιος, ψάχνει να βρει τη μαγική ατάκα/λύση/συμβουλή για να τον βγάλει απ το τριπάκι της μιζέριας και να προχωρήσουν στο σχέδιο γάμος και παιδιά.
#5 Εάν δεν σε ελκύει, δη μάλλον σε εκνευρίζει ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί, χωρίζεις. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου, αλλά ούτε και τον δικό του. Και το ότι σου μαθαίνει πώς να κάνεις ποδήλατο και κρέπες δεν είναι λόγος να παραμείνεις σε μια σχέση με έναν άνθρωπο τον οποίο απλά δεν γουστάρεις. Φύγε λοιπόν όσο είναι νωρίς γιατί τέτοιες στάσεις αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε περιττά δράματα. Τα πράγματα είναι απλά.
#3. Έχω βρει σε γερμανικό πολυκατάστημα και αυτοκόλητα μόνο για τις θηλές. Καλύπτουν αρκετά καλά και είναι βολικά. Αν το στήθος σου είναι στητό είναι σαν να φοράς σουτιέν. Φαντάζομαι αν σε ενδιαφέρει στο διαδίκτυο θα βρεις.
#7Είναι πολύ εύκολο να σε ρουφήξει στη μελαγχολία του το παλικάρι. Όσο γοητευτική κι αν φαντάζει η αποστολή σου "να τον σώσεις". Αν δεν θέλει να σωθεί, 3 μήνες είναι αρκετό για να στο δείξει. Δεν βλέπει μέλλον μαζί σου, γιατί δεν μπορεί να δει κανένα μέλλον. Η συμβουλή μου είναι πάρε την προειδοποίηση και τα καμπανάκια που σου χτυπάει και απομακρύνσου. Άφησα μια παρόμοια κατάσταση να πάει στους 6-7 μήνες, σε πολύ νεαρότερη ηλικία όμως, και στο τέλος βρήκα και το μπελά μου από τον τυπά. Τέρμα γοητευτικός, σκοτεινός, μυστηριώδης και άψογο σεξ αλλά θα έπρεπε να είχα εξαφανιστεί μόλις μου είπε ότι κοιτάει στον καθρέφτη και βλέπει το διάβολο να τον κοιτάει μέσα από τα μάτια του... ακόμη κι όταν σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και μετά αφέθηκε να πέσει και να σπάσει τον αστράγαλό του, εγώ εκεί! Να τον σώσω από τον εαυτό του! Ε, πήρα το μάθημά μου. Μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου, και αυτούς που σε εμπιστεύονται για να τους φροντίσεις. Κανέναν άλλον.
#3Πραγματικά μεγάλο θέμα. Κι εγώ δεν έδινα την πρέπουσα σημασία στην εφαρμογή και με κούραζε απίστευτα το σουτιέν. Δεν είχα και κανα τρελό στήθος, και ήταν στητό, μπορούσα να μη φοράω. Όμως δεν μπορώ να ανεχτώ να φαίνονται οι θηλές μου που ανασηκώνουν το ύφασμα οποιασδήποτε μπλούζας, όσο ριχτής κι αν είναι! Δεν ξέρω γιατί. Με έσωσαν οι υπηρεσίες εφαρμογής μεγάλων πολυκαταστημάτων. Γύρισα μερικά μέχρι να βρω με ποιες κοπέλες συμφωνούσα καλύτερα, γιατί κάποιες ήταν εκπαιδευμένες να μη δέχονται διαφωνίες και δεν γούσταρα. Τελικά ξαναγυρίζω στο Victoria's Secret και το Marks & Spencer κάθε φορά. Οι κοπέλες είναι διαλλακτικές και ακούν τι μου αρέσει και τι μου φαίνεται παράλογα μεγάλο πάνω μου. Σημαντικό!Με βοήθησαν πολύ με την εγκυμοσύνη τα υπέροχα σουτιέν τους, φουλ μαξιλαράκι χωρίς μπανέλες αλλά πλήρη υποστήριξη (VS), στο θηλασμό με ειδικά σχεδιασμένα και μαλακά σουτιέν με εύκολο άνοιγμα (M&S) και τώρα που καλόμαθα σε όλα τα μαλακά ανακάλυψα την νέα σειρά του VS πάλι χωρίς μπανέλες, αλλά με μια ειδικά υφασμένη γραμμή κάτω από κάθε κύπελλο που προσφέρει πλήρη υποστήριξη. Ναι το ξέρω ότι ακούγομαι σαν διαφήμιση. Όχι δεν παίρνω ποσοστά. Αλλά η επένδυση σε 3-4 καλά σουτιέν μου έχει αλλάξει τη ζωή, και επειδή τα εναλλάσσω και τα προσέχω στο πλύσιμο, κρατάνε χρόνια.
#7 Σε αυτήν την ηλικία καμία εναλλακτική; Και είναι 36 χρονών; Δηλαδή τα επόμενα 36 χρόνια (ας πούμε, με βάση τις στατιστικές) που θα ζήσει τι θα κάνει στη ζωή του, θα συνεχίσει να γκρινιάζει έτσι; Και συ γιατί να θες να είσαι εκεί να μιζεριάζεις μαζί του; Τι του χρωστάς;
#3Σε καταλαβαίνω απόλυτα!Αυτά τα τύπου bralette δε σου κάνουν? Που είναι ύφασμα/δαντέλα ελαστικό και δεν έχουν μπανέλλες και κουμπώματα οπότε δε σφίγγουν. Αν μάλιστα είναι και σε σχήμα Χ οι τιράντες τους δε θα πέφτουν κιόλας. Και είναι και πολύ γλυκούλια!
#5 Για τέτοιου είδους διλήμματα χρησιμοποιώ πάντα το εξής ερώτημα: όταν θα είμαστε 80, φαφούτηδες με μπαστούνια, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει να το αράζουμε μαζί στον καναπέ χωρίς να μπορούμε να πάρουμε και πολύ τα πόδια μας, θα έχουμε κάτι να λέμε; Χαζομάρες και σοβαρές κουβέντες; Ή χασμουριέμαι και μόνο στην ιδέα; Αν χασμουριέμαι σημαίνει πως δεν ταιριάζουμε και να το πάρω χαμπάρι.Κατά τα άλλα καλά κάνεις και σκεφτεσαι τέτοια πράγματα, αλλά μου φαίνεται λίγο άχαρο για το σύντροφό σου να χρησιμοποιείς τη σχέση σας σαν ευκαιρία να μάθεις κάτι για τον εαυτό σου. Για σκέψου να ήσουν στη θέση του και κάποια μέρα να μάθεις πως να μωρέ, δε σε γούσταρε, ούτε σε θαύμαζε ιδιαίτερα, τον εκνεύριζες μάλιστα, αλλά ήσουν πολύ καλό φροντιστήριο αυτογνωσίας και γι' αυτό σε κράτησε. Μου έκατσε πολύ άσχημα αυτή η κουβέντα!
3. Ζω στο εξωτερικο εδω και 6 χρονια και παιρνω αντισυλληπτικα για τον ιδιο λογο. Αυο με το διάλειμμα δεν το έχω ακούσει από κανένα γιατρό εδω, πουθενά. Έχω φίλη που παίρνει αντισυλληπτικα από τα 17 της (και είμαστε τώρα 30) χωρίς διακοπή. Γενικά επειδή μια φορά είχα πάρει στα 21 μου για αλλο λογο και τα έκοψα επειδή τελείωσε η θεραπεία, ήταν το ίδιο χάλια όταν τα είχα πρωτοπαρει ξανά στα 24 από άποψη διάθεσης. Εδώ και χρόνια όλα καλά
#4 Καλός γυναικολόγος που θα εξετάσει μια μια όλες τις πιθανές αιτίες πόνου, αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Μάλλον θα χρειαστεί να ψάξεις λίγο μέχρι να βρεις τέτοιο γιατρό, όπως λέει και η Λένα. Είναι πολύ καλό που επισκέπτεσαι ψυχολόγο. Καλό είναι να κοιτάξεται μαζί να βρείτε τρόπους διαχείρησης του πόνου, ώστε να επηρεάζει όσον το δυνατό λιγότερο την καθημερινότητά σου. Τέλος, αυτό που με βοήθησε εμένα απίστευτα στους πόνους (πριν λιποθυμία και εμετοί, τώρα ένα ντεπόν και αν) είναι η φυσικοθεραπεία για τους μυς της πυέλου. Έμαθα να αναγνωρίζω την ένταση που μαζεύεται εκεί και να κάνω ασκήσεις χαλάρωσης. Ούτε που είχα ιδέα πριν πως είναι δυνατόν να χαλαρώσεις τους μυς εκεί. Συν το ότι βελτιώθηκε πολύ η δυσκοίλια που είχα! Καλή δύναμη και προσπάθησε όσο μπορείς να μένεις δραστήρια και να μη σε παίρνει από κάτω (όσο μπορείς!).