Στο σημερινό «Α μπα»: όλοι δυσκολεύονται

Στο σημερινό «Α μπα»: όλοι δυσκολεύονται Facebook Twitter
77

__________________

1.


Καλημέρα αγαπημένη Α,μπα! Να χαίρεσαι το αμπάκι και να είναι τυχερό!
Έχω ένα πρόβλημα. Το εδώ και 4 χρόνια αγόρι μου απέκτησε πέρυσι με την οικογένεια του ένα σκυλάκι, εντελώς τυχαία, έστω την Χ. Ένα 8μηνο μετά, έπειτα από δική μου πρόταση (δωρίζονταν από γνωστό μου) με την σύμφωνη γνώμη και επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων, πήρανε ένα ακόμη σκυλάκι. Και αυτό ζούσε με την δική του οικογένεια (έχουν κατάλληλη οικία εκτός πόλης) αλλά ήταν κάπως πιο δικό μας, με την έννοια ότι το είχαμε αρχικά εγώ και αυτός στην πόλη όσο ήταν κουτάβι λίγων μηνών και το φροντίζαμε σαν να ήταν παιδάκι, που ήταν δηλαδή, μιας και ήταν πολύ αδύναμο όταν το υιοθετήσαμε. Να μην τα πολυλογώ το δεύτερο αυτό σκυλάκι, ονόματι Τ, το αγαπώ πολύ! Είναι αξιολάτρευτο, τόσο εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης όσο και του καλού του χαρακτήρα. Όλοι ξετρελαίνονται με αυτό αμέσως. Η Χ. από την άλλη είναι από τα μικρόσωμα σκυλάκια που γαβγίζουν όλη την ώρα σε όλους και σε όλα και είναι πολύ νευρικά και καθόλου φιλικά. Παρ' όλα αυτά, στην αρχή, την αγαπούσα και αυτή σαν κατοικίδιο μου. Τώρα όμως, τώρα, νιώθω λίγο γελοία και 5 χρονών που κατέληξα να μισώ ένα σκυλάκι. Αλλά να, συνέχεια κάνει bullying στην Τ. Η Τ . όταν ήταν κουταβάκι έτρεμε ολόκληρη και εγώ ανησυχούσα μην γίνει φοβητσιάρικο αν και μεγαλόσωμο σκυλί. Τώρα που μεγάλωσε λίγο ανταποκρίνεται στον καυγά και γίνεται το έλα να δεις (μέχρι το πρώτο αίμα αν τις αφήναμε). Τους καβγάδες τους προκαλεί πάντα η Χ (τρώει από το κουπάκι της Τ, καταλαμβάνει τον χώρο της, ζηλεύει αν την χαϊδέψουν, ενίοτε δίχως λόγο). Με όσους κτηνιάτρους και εκπαιδευτές μίλησα είπαν ότι και το πρώτο σκυλάκι να είχατε μόνο πρέπει να το μαλώνετε όταν παραφέρεται για λόγους πειθαρχίας και εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον τώρα που είναι δύο. Οι γονείς του όμως, που όπως καταλαβαίνεις είναι και οι κύριοι ιδιοκτήτες, δεν το κάνουν. Από όσο έχω νιώσει έχουν περισσότερη αδυναμία στην Χ. και οτι και να γίνει θα την πάρουν αγκαλιά αντί να την τιμωρήσουν, όπως όλοι συστήνουν. Εγώ νιώθω να μου πειράζουν το παιδί (μην γελάς) και κάθε φορά εκνευρίζομαι. Έχουμε μεν καλή σχέση αλλά δεν μπορώ να τους κατσαδιάζω κάθε φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο διότι νομίζω είναι προφανές ότι έχω τον τελευταίο λόγο στην εκπαίδευση και της Χ. και της Τ. (και είναι και μεγάλοι άνθρωποι οι γονείς του). Και τελος πάντων είναι φυσικό και επόμενο να έχουν τον λόγο οι άνθρωποι με τους οποίους ζουν οι σκύλοι και οι οποίοι καλύπτουν όλα τα έξοδα αυτών. Συνεισφέρω, φέρνοντας κανένα σακί με σκυλοτροφή όταν πηγαίνω αλλά εννοείται ότι είναι μια φιλική χειρονομία συγκριτικά με το σύνολο των εξόδων. Το αγόρι με υποστηρίζει αλλά λέει και αυτό ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα μυαλά των δικών του εφόσον ήδη τους έχει μιλήσει για αυτό το θέμα τόσες φορές. Όταν με βλέπει να στεναχωριέμαι μετά από τέτοια περιστατικά, συνήθως ξανά μιλάει αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Όταν είμαστε μόνοι με τα κατοικίδια (για καμμιά βδομάδα κάθε δύο μήνες περίπου) προσπαθούμε να έχουμε πειθαρχημένα και τα δύο ζώα εξίσου.
Πρέπει να συμφιλιωθώ έτσι δεν είναι? Και μάλλον υπερβάλλω και πρέπει να φέρω την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις? Ευχαριστώ που φιλοξενείτε το παρανοϊκό μου πρόβλημα!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν μπορείς να προτείνεις να πάρεις την Τ. στο δικό σου σπίτι και να γίνεις εσύ ο κηδεμόνας της, δεν ξέρω πώς μπορείς να επιβάλεις την δική σου άποψη ανατροφής σε άλλους ανθρώπους. Όσο δίκιο κι αν έχεις. Ως υποκατάστατο μπορείς να προτείνεις να πληρώσεις εκπαιδευτές και για τα δύο σκυλάκια για ένα διάστημα.

 

__________________
2.

έχω κολλήσει με το netflix. έχω παρατήσει τη γυμναστική, μετά τη δουλεια τρέχω σπίτι και αράζω μέχρι που θα με πάρει ο ύπνος. ΣΚ προτιμώ παρά να βγώ να κάτσω με τις πυτζάμες και να ξεκινήσω με suits, να συνεχίσω με house of cards και καμια ταινία στο ενδιάμεσο. έχω γίνει τόσο τεμπέλα ή είναι η ευκολία του δεν κατεβάζω τίποτα τα έχω όλα (σειρές, ταινίες) στα πόδια μου ?
- ανάθεμα την ώρα που πλήρωσα συνδρομή στο netflix


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα σου περάσει, αλλά να συμπληρώσω ότι αυτά που βλέπεις δεν είναι χάσιμο χρόνου. Είναι πολύ ωραίες σειρές που ακονίζουν το μυαλό (εντάξει το house of cards περισσότερο, αλλά και το suits πολύ καλό είναι). Αν έβλεπες μόνο ταινίες, θα είχες λιγότερες τύψεις. Η νέα τηλεόραση είναι το καλό σινεμά. 

__________________
3.

Αμπά, παράπονο δεν έχω. Πιστός είναι, με υπολογίζει, άψογος στη συμπεριφορά, συνεπής, βασίζεσαι, δεν είναι αέρας. Αλλά δεν τον νιώθω να κόβει φλέβα ρε Αμπά. Και ο εγωισμός μου πλήττεται.
- Lex


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εσύ κόβεις; Αν όχι, τότε εγωισμός σου κρέμεται από μεταξωτή κλωστή, και αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Ούτε δικό του, ούτε της σχέσης.

__________________
4.

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει 2 πράγματα που νομιζω με κάνουν να φαινομαι «κακιά» στην παρέα. 1)Δεν μπορώ τα άλλα λέω και άλλα κάνω. Για παραδειγμα φίλη που την ξερω χρόνια ακομα και για μικροπραγματα καποια γεγονοτα τα αλλαζει. Δε γινεται να λες στην παρεα «παίζω χρόνια τένις» ενώ ξέρω ότι εχει παίξει μόνο 2 φορές, «μόλις καταλαβα ότι δεν είναι καλο αγορι έφυγα» ενώ μαζί τα ζούσαμε πριν 2 χρονια και μου τα έλεγε ότι έφυγε μετα από 5 μήνες ενώ το προσπαθούσε με νυχια κι με δόντια και δεν εβλεπε ότι την γραφει, αφου αυτος την εγραψε μια και καλη. Μια άλλη φίλη τα τελευταια 3 χρόνια στην παρέα κάθε τρίμηνο λέει «τον άλλο μηνα θα φύγω θα παω Αθηνα να βρω δουλεια, δεν θα ειμαι εδώ να βγαινουμε» και δεν εχει στειλει ούτε ένα βιογραφικό. «τρελαίνομαι για εκδρομές» και αν προτεινεις μια εκδρομη μιση ωρα μακρια πάντα λένε όχι. Εγω πώς να αντιδρασω σε αυτά τα μικροπραγματα; να τα διορθώσω; με νευριάζουν γιατι προσπαθω να ειμαι παντα φειδωλη στις δηλωσεις μου γιατι δεν μου αρεσει άλλα να λεω και αλλα να κανω 2) έχω παρατηρήσει ότι φίλες μου έχουν την τάση να κουτσομπολεύουν άλλες φίλες/ους τους με άσχημα λόγια αλλά να κανονίζουν διακοπές μαζί τους και όταν έρχονται στην παρεα τους συμπεριφερονται λες και είναι οι καλυτεροι φίλοι τους, ενώ την προηγουμενη μερα τους εκραζαν. Με κάνει να σκεφτομαι τι λενε για μενα πισω από την πλατη μου. Τι πιστεύεις; Χρειάζεται να αλλάξω φίλους ή συμβαίνει και σε άλλους;
- ταπεινή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δηλαδή αν σου πούμε ότι συμβαίνει και σε άλλους, δεν χρειάζεται να αλλάξεις φίλους;


__________________
5.

Εάν παρακολουθώ πειρατικές ταινίες, οι συντελεστές των ταινιών κερδίζουν/χάνουν/δεν επηρεάζονται οικονομικά; (Εννοώ άμεσα να κερδίζουν ή χάνουν, όχι όταν π.χ. χάνουν χρήματα γιατί εγώ δεν πήγα να δω την ταινία στον κινηματογράφο και την είδα δωρεάν από το σπίτι μου).
- Δεν έχω ιδέα


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πριν σου απαντήσω θα ήθελα πολύ να ξέρω αν θεωρείς ότι το να χάνουν έμμεσα είναι ΟΚ.


__________________
6.


Αγαπητή Λένα καλησπέρα! Από τα ανθρώπινα ελαττώματα για μένα το χειρότερο είναι η αχαριστία. Θεωρώ πώς κρύβει στη βάση της ένα κάρο άλλα ελαττώματα (όπως εγωισμός, παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης, εγωκεντρισμός, απληστία κα). Είναι το μόνο πράγμα, μετά το μισογυνισμό, που δεν συγχωρώ με τίποτα. Αυτή είναι η αποψάρα μου. Πες μου κι εσύ τη δικιά σου. Να είσαι καλά :)
-ασυγχώρητη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο μισογυνισμός δεν είναι ελάττωμα, και από τα ελαττώματα δεν θα έβαζα την αχαριστία πρώτη. Είναι από τα ελαττώματα που λειτουργούν σχετικά, γιατί για να θεωρήσουμε κάποιον αχάριστο, πρέπει να συμφωνήσουμε και στο σε ποιον πρέπει να χρωστάει ευγνωμοσύνη, και εκεί είναι αρκετά πιο περίπλοκα τα πράγματα. Όλα τα ελαττώματα κρύβουν πίσω τους άλλα ελαττώματα. Επίσης αν κάποιος είναι αχάριστος δεν σε βλάπτει άμεσα – τι αλλάζει στην δική σου ζωή; Ενώ αν είναι νάρκισσος, τσιγκούνης, εγωιστής, όλα αυτά σε επηρεάζουν άμεσα. Δεν ξέρω. Από ελαττώματα, γούστα είναι αυτά.


_________________
7.

Καλημέρα Λένα και σχολιαστές! Αδέρφια βοηθάτε!

Λοιπόν, νομίζω ότι πάσχω από σύνδρομο "I don't wanna miss a thing". Έχουμε υπ' όψη τι λέει το τραγούδι; Ε όταν κοιμάμαι μαζί με κάποιο σύντροφο δυσκολεύομαι άααααπειρα να κοιμηθώ. Ενώ νυστάζω, πεθαίνω, και νιώθω πως έχω βολευτεί και νιώθω τρομερά ευχάριστα που κοιμάται κάποιος δίπλα μου, ή που με έχει αγκαλιά δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα. Είναι λίγο σαν να συγκεντρώνομαι πάνω στην αναπνοή του άλλου (πράγμα που για μένα λειτουργεί υπνωτικά, παλιά αν είχα αϋπνίες όταν ήμουν διακοπές με τη γιαγιά συγχρόνιζα την αναπνοή μου με το ροχαλητό της και κοιμόμουν αμέσως) ή απλά με ενοχλεί το άγνωστο περιβάλλον (;) το οποίο μάλιστα δεν νιώθω να με ενοχλεί. Μπορεί να μου πεις, να είναι και θέμα συνήθειας, καθώς δεν είχα πολλές μακροχρόνιες σχέσεις για να πεις ότι κοιμάμαι συχνά με κάποιον και το έχω συνηθίσει.

Για να καταλάβεις με τον πρώην μου κοιμηθήκαμε πρώτη φορά μαζί μετά από 8 μήνες σχέσης. Ήμασταν σε διακοπές οπότε κάθε βράδυ κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Αυτός, εν τω μεταξύ, δεν με αγκάλιαζε καν για να κοιμηθούμε, ούτε ήθελε και να τον αγκαλιάζω εγώ. Τα πρώτα βράδια πρέπει να μου πήρε κανένα τρίωρο άυπνη. Μετά συνήθισα την παρουσία του και κοιμόμουν σαν πουλάκι.

Μετά από αυτό έκανα συνεχώς περιστασιακά πράγματα στα οποία τύχαινε να κοιμηθώ με τον άλλο για κανένα βράδυ. Κάθε φορά που θα ήταν η πρώτη που θα κοιμόμουν με κάποιον θα έκανε τουλάχιστον τρεις τέσσερις ώρες να με πάρει ο ύπνος, ακόμα και στις περιπτώσεις οι οποίες δεν μου προκαλούσαν συναισθήματα, οπότε έπαιρνα τις αποστάσεις μου. Με κάποιον κοιμηθήκαμε και σε χωριστά κρεβάτια και πάλι δεν μπόρεσα να κοιμηθώ. Με δύο τύπους με τους οποίους το πράγμα είχε τραβήξει χρονικά πολύ παραπάνω, πάλι δεν κοιμόμουν.

Τώρα που έχω ξεκινήσει κάτι με έναν καινούριο άνθρωπο ο οποίος ομολογουμένως με ελκύει στ' αλήθεια πολύ, ίσως νιώθω ερωτευμένη (αν και στην παρούσα φάση το ενθουσιασμένη είναι πιο λογικό) και που νιώθω πολύ όμορφα και στο χώρο του, πάλι δεν κοιμάμαι. κάποια βράδια έχω καταφέρει να κοιμηθώ κανένα δίωρο και κάποια άλλα καθόλου.

Να σημειώσω δύο πράγματα:
Στο δικό μου χώρο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κοιμηθώ με άλλον (δεν μπορώ, μένω με τους γονείς μου και ενώ ξέρουν ότι έχω σχέσεις γενικά δεν θα τους άρεσε να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο "κρεβατωμένοι" με κάποιο σύντροφο-ακόμα και σε περίπτωση φιλοξενίας για ύπνο).
Οι δικοί μου δεν συμφωνούν με τον τρόπο που κινούμαι στα ερωτικά μου, οπότε πλέον δεν μιλάω ποτέ για το που είμαι, λέω ότι κοιμάμαι στην κολλητή μου πχ. Δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψουν που είμαι, και εγώ δεν νιώθω συνειδητά αγχωμένη για κάτι τέτοιο. Η δε μάνα μου, συνήθως διαφωνεί εντελώς και με τους συντρόφους, ακόμα και αυτούς που είναι πιο μόνιμοι, και αρχίζει τη μίρλα. αν και το περιεχόμενο των λεγομένων της δεν με απασχολεί πλέον καθόλου, η μίρλα της δεν παλεύεται και δεν υπάρχει ευγενής τρόπος αντιμετώπισης από μέρους μου ώστε να σταματήσει. τους έχω δοκιμάσει όλους έναν έναν και δεν πετυχαίνει, οπότε βάζω μπροστά τις μεγάλες δυνάμεις. Με στεναχωρεί να πρέπει να αντιμετωπίσω ανθρώπους με σκληρότητα και αγένεια, πόσο μάλλον τη καημένη τη μανούλα μου, που δεν φταίει σε κάτι απλά ανησυχεί η φουκαριάρα ε και τι να κάνουμε, είναι ΠΟΛΥ ισχυρογνώμων για να μη μιλήσει, ή να την "ξεφορτωθείς εύκολα και ευγενικά" ακόμα και με ένα "θα τα πούμε άλλη ώρα γιατί τώρα έχω μια σοβαρή δουλειά που πρέπει να τελειώσω".

Μήπως φταίνε όλα αυτά; Είναι θέμα για ψυχολόγο; Μήπως όταν με το καλό μετακομίσω σε δικό μου σπιτάκι, φωνάζω εκεί τα γκομενάκια θα λυθούν όλα μου τα προβλήματα;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όπως το βλέπω εγώ απ' έξω, δεν έχεις κάνει μακροχρόνιες σχέσεις, δεν έχεις τον δικό σου χώρο, όποτε πολύ λογικά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς με κάποιον που δεν ξέρεις καλά στο ίδιο κρεβάτι. Με έναν από αυτούς σε τρία βράδια τα κατάφερες, άρα μια χαρά είσαι. Για κάποιο λόγο σου φαίνεται αυτό αξιοσημείωτο; Τότε είναι για ψυχολόγο αν πιστεύεις ότι είναι για ψυχολόγο. Έκανες μια προέκταση που δεν θα σκεφτόμουν να κάνω επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, και είναι ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται κουβέντα, βέβαια, για να αναλύσεις περισσότερα μέσα σου τι σημαίνει ο ύπνος για σένα και γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο που δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα όταν είσαι με κάποιον στο ίδιο κρεβάτι. Γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι εύκολο;

77

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7Νομίζω πως κατά βάση είναι ο νέος χώρος στον οποίο βρίσκεσαι κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων ίσως και των άγνωστων ανθρώπων. Είναι γνωστό φαινόμενο, καθόλου ανησυχητικό. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο γκουγκλ, πχ sleeping in a new place, θα βρεις αρκετά διαφωτιστικά άρθρα.
4. έχουμε φτιάξει την κοινωνία μας με τέτοιο τρόπο ώστε (βαρεθηκα να βαζω τονους, σταματαω) μόνο επιβραβευεται, θαυμαζεται και ενισχυεται η "γαματοσυνη" και το "κουλνες". δηλαδη, οι αποφασεις μας πρεπει να ειναι αδιαμφησβητητες, ολοι ξερουμε πολυ καλα τι θελουμε και ειμαστε αστειοι αν δεν το δηλωνουμε ρητα και ξαστερα και γενικα (να μην πολυλογω) θετουμε εαυτους σε εναν διαρκη αγωνα του-ποιος-θα-φανει-πιο-τελειος. αυτο εχει σαν συνεπεια να: λεμε πραγματα που δεν μπορουμε να κανουμε, λεμε μεγαλα λογια που δεν εχουμε σκεφτει καν αν και πως θα υποστηριξουμε ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ (οπως εσυ τωρα) απο τους αλλους να ακολουθουν αυτο το μοτιβο.δηλαδη. το πιστευω πολυ οτι της αρεσουν οι εκδρομες της φιλης σου. για να μην τις οργανωνει κιολας ομως ή για να μην ακολουθει οσο συχνα θα ηθελες, μαλλον κατι αλλο φταιει. μαλλον δεν εχει το θαρρος, φοβαται ή το λεει για να το πει γιατι ειναι κουλ να σου αρεσουν οι εκδρομες και σε ολους μας πρεπει να αρεσουν. απο την αλλη ομως, εσυ γιατι εκνευριζεσαι; εχεις την εικονα που διαδιδεις σε ο,τι κανεις ορ αρ γιου φεηκιν ιτ τιλ γιου μεηκ ιτ; (κατι δυσκολο μιας και το φεηκ με το μεηκ δεν τεμνονται ποτε)αν ομως οντως κουλαραμε ολοι λιγο και αφηναμε αμφιβολια στις αποφασεις μας και τις απαιτησεις μας, ισως τοτε ημασταν οντως γαματοι πιο ηρεμοι και θα ανακαλυπταμε καλυτερα τον εαυτο μας και τις αδυναμιες μας. γιατι αν δεν τις ανακαλυψεις και δεν τις παραδεχτεις, δεν τις ξεπερνας ποτε. αν π.χ. η φιλη σου ελεγε "τρελαινομαι για εκδρομες αλλα δεν ακολουθω ποτε. βοηθηστε με να το ξεπερασω" τοτε θα ειχε κανει το πρωτο βημα για να πραγματοποιησει την τρελα της.γνωμη μου λοιπον ειναι, πως αν θες να μη σε απασχολουν αυτα τα μικροπραγματα θα πρεπει να τα ακους πιο βερεσε. κανεις δεν ξερει ακριβως τι θα κανει σε ενα μηνα για να το παρεις τοις μετρητοις. ξερει ομως τι θα ηθελε να κανει, κρατα αυτο και μεινε εκει. αν δεν το κανει, τοτε για καποιο λογο δεν μπορει ή αποφασισε οτι δεν θελει. ετσι ειμαστε οι ανθρωποι.επισης: www.education.com/reference/article/bullying-physical-social-aggression/
Νομίζω δεν κατάλαβες την ερώτηση μου...δεν απορώ τίποτα ίσα ίσα λέω αυτό που λες και εσύ ότι οι άλλοι πλασάρουν αλλά από αυτά που κάνουν και δεν αφήνουν αμφιβολίες στα λόγια τους...όταν στην παρεα-γνωστους και φίλους -λες ότι κάθε σουκου πας εκδρομές αλλά τελικά κάθε σουκου πίνεις καφέ και μιζεριαζεις τι πρέπει να πει ο άλλος; Μας καθορίζουν οι πράξεις μας και όχι τα λόγια...απλά έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους αλλά να λένε και αλλά να κάνουν...
το οτι πλασαρουμε τους εαυτους μας με τροπο διαφορετικο απο αυτον που ειμαστε ειναι γεγονος. δεν ηρθα να σου πω αυτο, ηρθα να σου πω το γιατι, κατα την αποψη μου, ειναι γεγονος. γιατι συμβαινει.και σου λεω οτι οι φιλες σου (μπορει κι εσυ, κι εγω σιγουρα) καμια φορα παρουσιαζουν τον εαυτο τους καλυτερο και πιο δραστηριο απ'οτι ειναι επειδη εχουν στο κεφαλι τους οτι αν δειξουν τελειες ο κοσμος θα τις θαυμαζει (ορ γουατεβερ). δεν καταλαβαινουν οτι κανοντας το, γινονται χειροτερες γιατι διαρκως αναιρουν την εικονα που νομιζουν οτι φτιαχνουν. μενουν στην εικονα και δε νοιαζονται για την ουσια. και αυτο ειναι ενα προβλημα της κοινωνιας μας, ενα προβλημα που εμεις δημιουργουμε και τροφοδοτουμε. οταν π.χ. εσυ θυμωνεις με την λιτσα που σου ειπε "την κυριακη ΘΑ παω εκδρομη" και δεν πηγε, ειναι σα να ακυρωνεις τη λιτσα που δεν ειναι τελεια. εχεις δικιο να προβληματιζεσαι που η λιτσα δεν ακολουθει αυτο που λεει αλλα δεν εχεις δικιο να θυμωνεις μαζι της γιατι ουσιαστικα αποδεικνυεις οτι κι εσυ κινεισαι βασει της ιδιας νοοτροπιας με τη λιτσα. οταν η λιτσα θα σου πει ομως το ιδιο και παλι δεν θα το κανει κι εσυ σκεφτεις "α οκ μπορει κατι να της ετυχε ή να μην ηθελε να το κανει" και δεν θυμωσεις μαζι της, ΤΟΤΕ θα εχεις αποβαλλει αυτα τα οποια κραζεις και συζηταμε.δηλαδη στην ερωτηση σου:"όταν στην παρεα-γνωστους και φίλους -λες ότι κάθε σουκου πας εκδρομές αλλά τελικά κάθε σουκου πίνεις καφέ και μιζεριαζεις τι πρέπει να πει ο άλλος;" εγω θα απαντουσα "τιποτα"δεν εχει κανεις λογο να πει τιποτα. δεν ειμαι η μαμα του καθενος για να τον συνετισω ουτε νταβατζης του για να του τραβηξω το αυτι που δεν τηρει τον λογο του, οταν ειδικα αυτος εχει να κανει μονο με τη δικη του ζωη και οχι με τη δικη μου. θα τσαντιστω με τον αλλον και θα του ζητησω το λογο εαν με κρεμασει ή εαν μου υποσχεθει κατι και δεν το κανει αλλα δε θα θυμωσω που δεν παει εκδρομες ενω λεει οτι παει. δικο του θεμα ειναι. δικη του ειναι η ζωη και οπως θελει τη διαχειριζεται και οπως θελει την παρουσιαζει. αλιμονο αν εχω να "πω" κιολας κατι πανω σε αυτο
επισης να σου πω οτι αν δεν απορουσες τιποτα δε θα υπηρχε ερωτηση. για να υπαρχει, μαλλον απορεις κατι. εκτος αν ηθελες συγκεκριμενη απαντηση τυπου να κραξουμε τις φιλες σου και να σου χαϊδεψουμε τα αυτια αλλα κατι τετοιο θα ηταν ψευτικο. εσυ εισαι που ενοχλεισαι με τη συμπεριφορα τους και εσυ εχεις προβλημα να λυσεις. τα δικα τους προβληματα θα τα λυσουν μονες τους οταν και αν τις απασχολησουν.
#5 Αν δεν έπαιζαν τεράστια ποσά σε διαφυγόντα κέρδη λόγω της πειρατείας, αναρωτήσου: 1) Γιατί άραγε έπεισαν οι εταιρείες παραγωγής κινηματογράφου, μουσικής, τηλεόρασης τις εταιρείες παροχής ίντερνετ (δεν μου πάει το "τηλεματικών εφαρμογών" ρε παιδιά!) να εντοπίζουν και να τιμωρούν τους χρήστες πειρατικών ιστοσελίδων ή βάσεων όπου έχουν αποδείξεις παράνομου κατεβάσματος; Στην Μ.Β. μπορούν ακόμη και να σου κόψουν την παροχή αν εντοπίσουν παράνομη δραστηριότητα, σε δίκτυα πανεπιστημίων μάλιστα μπορείς να χάσεις το δικαίωμα πρόσβασης στα συστήματα του πανεπιστημίου και τη βιβλιοθήκη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - πράγμα που μπορεί να σου κοστίσει μαθήματα ή και το πτυχίο σου.2) Γιατί κυνηγήθηκε με τέτοια αγριότητα και έγινε σύμβολο το Pirate Bay, καθώς και οι ιδιοκτήτες του; 3) Γιατί οι μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν πόρους και ενέργεια για να οργανωθούν, όπως η πρόσφατη Συμμαχία Εναντίον της Πειρατείας; 4) Γιατί έχουν πάρει τα πάνω τους υπηρεσίες streaming όπως Netflix, Spotify που προσφέρουν νόμιμη θέαση/ακρόαση;Αν πάλι νομίζεις ότι είσαι ο Ρομπέν των Δασών κάθε φορά που κατεβάζεις ταινία, διάβασε αυτό:https://www.forbes.com/sites/nelsongranados/2016/02/01/how-online-piracy-hurts-emerging-artists/#18511b377774
#7Διαβάζοντας την ερώτηση σκέφτηκα αμέσως, μάλλον δουλεύει καλά η ανίχνευση κινδύνου, ούτε εγώ μπορώ να κοιμηθώ μαζί με τυχαίο άτομο, πώς ξέρω πώς θα αντιδράσει στον ύπνο @ άλλ@; Γιαυτό πάντα σε τυχαίες συνευρέσεις της μιας βραδιάς θα την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια να πάω στο κρεβατάκι μου.Αλλά όντως μετά το γύρισες στη μαμά. Και τη μίρλα της, και τα ψέματα για να αποφεύγεις τη μίρλα. Ε λοιπόν αυτό πρέπει να κοιτάξεις αγαπητή, γιατί οι τύψεις δεν αναδύονται πάντα σαν φούσκες στην επιφάνεια, μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στα βάθη του μυαλού σου και άντε να τις τρίψεις στα σκοτεινά...
#4 θυμάσαι την ατάκα "στην Μόσχα αδερφές μου, στην Μόσχα!"Είναι από τις Τρεις Αδερφές του Τσέχωφ, αυτές έπλητταν τόσο πολύ που τον μισό καιρό γκρινιαζαν και τον άλλον μισό θέλαν να πάνε στην Μόσχα. Μάντεψε τι έγινε στο τέλος(ακολουθεί σπόιλερ ) δεν πήγαν.Έτσι και οι φίλες σου βάζουν πλασματικους στόχους, κουτσομπολευουν προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα με την πραγματικότητα όπως κάναν στην προεπαναστατική Ρωσία των αρχών του 20ου. До свидания
Πωπω τι μου θύμησες έκανα το λάθος να πάω να το δω στο θέατρο γιατί μου αρέσουν τα κλασικά έργα και τελικά ήθελα να χτυπησω το κεφάλι μου στον τοίχο από την κλάψα τους, το χειρότερο κλασικό που έχω δει!!
#4 Εγώ γενικά είμαι αρκετά επιεικής όταν πρόκειται για τέτοια άτομα, ειδικά αν είναι και νεαρής ηλικίας.. Καμιά φορά είναι δύσκολο να πεις "Αυτός που γουστάρω τρελά δε θέλει ούτε να με φτύσει" ή "Θέλω να βρω μια καλύτερη δουλειά αλλά φοβάμαι πως έχω φτωχό βιογραφικό". Καμιά φορά λέμε ψέμματα και στον ίδιο μας τον εαυτό γιατί η αλήθεια μας ταράζει ενώ σε κάθε περίπτωση φοβόμαστε μήπως οι φίλοι μας μπορεί να μας βλέπουν σαν losers.. Εμένα μόλις χθες μου είπε μια φίλη "Καλά έκανα και τον έστειλα τον τάδε" ενώ η ίδια τον παρακαλούσε γονυπετής!! Εγώ απλά χαμογέλασα..
Δηλαδή εκεί που διαβάζαμε Τ και Χ και πιστέυαμε οτι μιλάει για την Τάνια και τη Χριστίνα τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε και σε σκυλο ονόματα τύπου Τάμπυ και Χόλι? Σε λίγο οι ιστορίες θα γ΄ραφουν "πήγα στη Κ και άνοιξα το Ψ και πήρα το Μ με το Γ γιατί ήθελα να φάω κορνφέικς...έλεος με τη μυστικοπάθεια
#7 τι καημός κι αυτός να πρέπει οπωσδήποτε να μπορείς να κοιμηθείς με τον κάθε τυχάρπαστο που περνάει από το κρεβάτι σου; Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τυχαία γκομενάκια ούτε στο δικό τους κρεβάτι ούτε καν στο δικό μου. Μη σου πω πως στο δικό μου είναι χειρότερα. Μόνο με άντρες που είχα σχέση και ένιωθα και άνετα και όμορφα και ερωτευμένη μπορώ να κοιμηθώ χωρίς προβληματα στο ίδιο κρεβάτι και δε με απασχολεί καθόλου αυτό. Στην τελική η ώρα του ύπνου είναι για τον καθένα κάτι διαφορετικό και μην ξεχνάς κάτι τόσο ευάλωτο,το να μπορείς να ξεραθεί δίπλα στον κάθε άσχετο που δεν ξέρεις τι μυαλό κουβαλάει μου φαίνεται πιο προβληματικό από αυτό. Τώρα αν μιλάμε για σχέση στην οποία νιώθεις άνετα και πάλι δεν κοιμάσαι το γεγονός ότι η μάνα σου μονοπώλησε την ερώτηση ίσως θα μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση σου...
#7 Δε σε πιάνει ο ύπνος γιατι έχεις πει ψέμματα στη μαμά σου οτι έισαι στη κολλητή σου και έτσι δεν χαλαρώνεις. Ίσως υποσυνέιδητα πιστεύεις οτι κάνεις κάτι κακό, εγώ απο εκεί θα ξεκινούσα, τη σχέση σου με τη μαμά σου και το τι μηνύματα σου περνάει
#1 Έχεις ακούσει το δε φταίει ο σκύλος ποτέ αλλά ο άνθρωπος; Έτσι και εδώ. Χωρίς τη σωστή εκπαίδευση τα σκυλιά μπορεί να αναπτύξουν άσχημες συμπεριφορές. Και αυτό είναι πολύ συχνό σε σκυλιά μικρού μεγέθους τα οποία οι ιδιοκτήτες τα έχουν παραχαιδεμενα και τα αφήνουν να αλωνιζουν επειδή θεωρούν ότι λογω μεγέθους σιγά και τι θα κάνουν; Τα στατιστικά δείχνουν ότι τα περισσότερα δαγκώματα σε ανθρώπους είναι από σκυλιά τύπου πεκινουα και τεριέ,αλλά αυτά ποτέ δε φτάνουν να γίνουν πρωτοσέλιδα γιατί η ζημιά που θα προκαλέσουν σπανίως θα είναι σοβαρή. Έτσι και στη δική σας την περίπτωση το μικρόσωμο σκυλάκι έχει αφεθεί να αλωνιζει. Ας μην ξεχάσουμε όμως ότι οι μικρόσωμες ράτσες συνήθως είναι πιο φασαριοζικες και επιθετικές ακριβώς επειδή είναι μικρόσωμες και μέσω του εκφοβισμού καλύπτουν τη δική τους μειονεκτική θέση. Αυτό όμως που δε μου άρεσε καθόλου είναι ότι εσύ έφτασες σε σημείο να μισείς ένα σκυλί ενώ οι άνθρωποι το ενθαρρυναν και του επέτρεψαν να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Ο θυμός σου έχει τελείως λάθος αποδεκτη.Πολύ πιθανόν επίσης είναι τα σκυλιά να μαλώνουν κατά κύριο λόγο μπροστά σας και μόνα τους να τα βρίσκουν. Αν εσύ ασχολείσαι μόνο με το ένα το άλλο νιώθει παραμελημένο και αντιδρά. Από την άλλη και συνέχεια. Α μαλώνουν εφόσον δεν είναι δικά σου σκυλιά ούτε μπορείς να κάνεις ούτε να πεις τίποτα. Και αφού σε νοιάζει τόσο πολύ γιατί δεν παίρνεις το ένα σκυλί σπίτι σου; Γιατί καλά είναι όταν τα φροντίζουν άλλοι και εμείς απλά τα απολαμβάνουμε ε;
#6 Μήπως είσαι από αυτούς, που περιμένουν ανταπόδοση όταν κάνουν ένα καλό; Και τι είδους καλό είναι αυτό, που περιμένεις αναγνώριση;Δάνεισες ας πούμε 100 ευρώ σε μία φίλη και αυτή σου αρνήθηκε αντίστοιχη εξυπηρέτηση; Πραγματικά όταν ακούω, να λένε "δεν αντέχω την αχαριστία", το μυαλό μου πάει σε χειριστικούς ανθρώπους, που ότι κάνουν το μετράνε ανταλλακτικά. Αυτό που μου κάνει δε, τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι , το πόσο συχνά βλέπουν αχαριστία όλοι αυτοί που τη σιχαίνονται. Δεν έχω ακριβώς καταλάβει τι κάνουν; Σώζουν ζωές;Θεραπεύουν αρρώστους και μετά αυτοί τους χλευάζουν δημοσίως ή τους κλείνουν το σπίτι; Μάλλον πρόκειται για ανθρώπους , που νομίζουν , ότι δεν είναι υποχρέωση τους, να βοηθούν τους άλλους αλλά εξαγορά. Είναι αυτοί, που κοπανάνε, ως είθισται να λέγεται, την προσφορά, η οποία συνήθως είναι ασήμαντη, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης......Τύπου α! Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2016, σου κούμπωσα το φόρεμα.....αχάριστη, που δεν έρχεσαι μαζί μου σινεμά ,,,,Θα ήθελα να ξέρω, πως εννοούν την έννοια, όλοι αυτοί οι ευεργέτες, που βιώνουν αχαριστία. Προσωπικά δεν την καταλαβαίνω την έννοια, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ψωμοτύρι. Το καθημερινό δούναι και λαβείν, δεν είναι δεκτικό ευγνωμοσύνης , παρά μόνο εκτίμησης και αυτό, υπό την αίρεση του πως το βλέπει ο καθένας.Από την άλλη αν θεωρείς ότι δίνεις ενώ δεν παίρνεις......ε μη δίνεις ούτε του Αγγέλου σου νερό.
Για την #1 απευθύνθηκα σε φίλη μου, εκπαιδεύτρια σκύλων: "Αγαπητή αναγνωστρια, χρειάζεστε πρόγραμμα και μαθηματική σκέψη. Τουτέστιν, πρώτον, πειθαρχία στη Χ όχι απαραίτητα γιατί είναι κακό σκυλί απλά λόγω μεγέθους ενδέχεται να έχει ανασφάλειες γενικώς και σε συνδυασμό με την αδυναμία των ανθρώπων της να τη συμμαζέψουν (γιατί μια σταλιά σκύλος σπανίως αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, δηλαδή σκύλος) πλέον άγει και φέρεται. Απ'την άλλη όμως το πιθανότερο είναι η Τ παρόλο το μέγεθος της να καταλήξει να τις "τρώει" από την Χ και πριν πανικοβληθείς, είναι το σύνηθες, αφού κατά πάσα πιθανότητα η μια έχει τον όγκο κι η άλλη το τσαγανό. Αυτό που θα πρότεινα σε σένα είναι καταρχάς να μη φέρνεις την Τ σε δύσκολη θέση στοχοποιώντας την όταν η Χ είναι παρούσα. Θα κάνεις πέτρα την καρδιά και θα ασχοληθείς και με τις 2. Το πιο πιθανό είναι οι 2 ασπονδες φίλες να έχουν βρει τις ισορροπίες τους κι οι άνθρωποι που τις περιτριγυρίζουν να τις χαλάνε άθελά τους. Είναι προς το συμφέρον της Τ να μην της δίνεις παραπάνω σημασία από την Χ. Το τελευταίο που θέλω να σου πω και ας τσινισεις είναι να παλέψεις για την εκτόνωση της Τ αλλά κυρίως της Χ. Δως της την ευκαιρία να είναι μαζί σου έτσι όπως θα ήθελε κι η ίδια να είναι αν είχε διαφορετική αντιμετώπιση. Ο πιο γρήγορος τρόπος να βελτιώσεις έναν σκύλο είναι πολύ απλός: να τον αντιμετωπίσεις ως σκύλο."
#7.Να πω,ότι κατάλαβα πώς κολλάει το τραγούδι με τα υπόλοιπα;Ψέματα θα πω.Είναι άλλο να μη θέλω να κοιμηθώ,για να μη χάσω την παραμικρή στιγμή από το αγαπημένο μου πρόσωπο κι άλλο να μην μπορώ να κοιμηθώ δίπλα του.Που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν καν ο αγαπημένος σου.Ήταν μια φάση,που έτυχε.Τέσπα,δεν έχει σημασία.Για να κοιμηθούμε πρέπει,να χαλαρώσουμε.Η κούραση μάς λιώνει σαν το βούτυρο,αλλά δεν αρκεί.Ούτε το καλό σεξ,που αποφορτίζει από το στρες και δίνει ένα αίσθημα πληρότητας.Σημαντικές είναι οι συνθήκες περιβάλλοντος.Η θερμοκρασία,ο θόρυβος,ο φωτισμός,η ποιότητα του στρώματος,ο διαθέσιμος χώρος να απλωθούμε κτλ.Ό,τι έχουμε συνηθίσει και μας βολεύει,δεν το βρίσκουμε παντού και πάντα.Όταν βρίσκεται κι άλλος άνθρωπος στο χώρο,παίζει ρόλο τι σχέση έχουμε μαζί του.Πόσο εύκολο είναι να κοιμηθείς κοντά σε κάποιον,που σε εκνευρίζει πχ ή που τον φοβάσαι;Και δε λέω τυχαία το τελευταίο.Πάνω απ'όλα είναι η αίσθηση της ασφάλειας.Όταν κοιμόμαστε,δεν ελέγχουμε τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω μας.Είμαστε απόλυτα εκτεθειμένοι,αφού δεν είμαστε σε εγρήγορση,για να αποσοβήσουμε εγκαίρως και αποτελεσματικά ενδεχόμενο κίνδυνο.Γι'αυτό χαλαρώνουμε πολύ πιο εύκολα σε έναν χώρο οικείο και με ανθρώπους,που ξέρουμε σίγουρα,ότι όχι μόνο δε θα μας βλάψουν,αλλά αν χρειαστεί,θα μας προστατεύσουν κιόλας.Μπορεί στην περίπτωση σου,να μην μπορείς και να αφεθείς τελείως,γιατί σκέφτεσαι,ότι οι δικοί σου δεν εγκρίνουν αυτό,που κάνεις;Μάλλον δε σε βοηθάει κι αυτό.Όμως πριν από αυτό και πριν φρικάρεις γενικότερα,ότι έχεις κανένα φοβερό και τρομερό πρόβλημα,σκέψου τα παραπάνω,που ισχύουν έτσι κι αλλιώς.
#4. Δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου κακό. Η συμπεριφορά των φίλων σου δεν έχει σκοπό να κοροιδέψει-παραπλανήσει Εσένα συγκεκριμένα.Περισσότερο θα έλεγα ότι προσπάθούν να τραβήξουν την προσοχή παρά να παραπλανήσουν.Μπράβο σου για τις φειδωλές Δηλώσεις σου. Αλλά μην πέφτεις στην παγίδα τους.... να σε ενοχλούν οι φανφάρες, αυτές εκτίθενται, ΟΧΙ εσύ. Μπορείς να εξασκήσεις τον εαυτό σου ... να μην ακούει - πιστεύει στα λόγια τα μεγάλα..
#7Καλέ το πρόβλημα είναι με τους γονείς και την μάνα σου ειδικότερα. Όχι με τον ύπνο. Αφιερώνεις τα 2/3 της ερώτησης σχετικώς! Γιατί δεν δουλεύεις αυτό ώστε μετά να είσαι πιο ήρεμη και στον ύπνο με συντρόφους; Όταν κάνεις τα πράγματα στα κρυφά και στη ζούλα σαν να κάνεις κάτι "κακό" λογικό επόμενο δεν είναι να εσωτερικεύεις ενοχές; Εκτός αν το πρόβλημα είναι τελείως πρακτικό τύπου "μην ροχαλήσω/μην κλωτσήσω/πώς θα με δει αναμαλλιάρα το πρωί/αν θα μυρίζει η ανάσα μου κλπ". Αλλά δεν μας εκφράζεις τέτοιους φόβους οπότε...
Παρακαλώ! Χαρά μου λοιπόν. :)Πέραν όμως της μακρινής σχετικά εποχής που δεν είχαν ακόμα υπόψιν το βιβλίο Everybody Poops έχουμε και το παράδειγμα της Jane Birkin με το μολύβι ματιών κάτω από το μαξιλάρι μην την δει ο Gainsbourg χωρίς το χαρακτηριστικό doe eye της μοδός εν μέσω sex revolution. Δηλαδή άμα τα έκανε αυτά η απελευθερωμένη Birkin φαντάσου τις απλές κοινές θνητές τι άγχη μεταφέρουν στην συγκοίμηση...
Λοιπόν μου έκανε πολύ εντύπωση να δημιουργεί τέτοιο κόμπλεξ ο μακαρίτης στην Birkin και δεν άντεξα, το έψαξα! Έχεις δίκιο μεν, αλλά το έκανε για τον πρώτο της σύζυγο, John Barry (συνθέτη, μεταξύ άλλων, του περίφημου Bond theme) που τη γνώρισε 17 χρονών κουτάβι και την παντρεύτηκε στα 19, εν έτει 65 [για να χωρίσουν 3 χρόνια αργότερα, οπότε και ξεκίνησε για τα καλά η σεξουαλική επανάσταση ;-)]. Ε οπότε τη δικαιολογώ όσο να πεις. :-) https://books.google.gr/books?id=02OBCwAAQBAJ&pg=PT33&lpg=PT33#v=onepage&q&f=false
#7 Μιας και από μόνη σου το ανέφερες και το έμπλεξες τόσο πολύ το θέμα, μήπως τελικά όσο κι αν δεν το θες, επηρεάζεσαι από την γνώμη της μητέρας σου η οποία ξέρεις ότι για κάποιον λόγο δεν εγκρίνει τις ερωτικές επιλογές σου και καταλήγεις στο να σου είναι ακόμα πιο δύσκολο να νιώσεις ασφαλής και χαλαρή με τον άνθρωπο που κοιμάται δίπλα σου; Αυτή η σκέψη μου έρχεται καθαρά και μόνο επειδή ανέφερες από μόνη σου τους γονείς, χωρίς να είναι καθόλου απαραίτητο σε αυτή την ερώτηση. Κατά τα άλλα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν άνετα σε έναν άγνωστο χώρο με έναν σχετικά άγνωστο άνθρωπο. Αν υπάρχει η πιθανότητα της τόσο έντονης επιρροής από την μητέρα σου, αυτό θα το βλέπεις και σε άλλα πράγματα/επιλογές στη ζωή σου άρα μπορείς κατά κάποιο τρόπο να τσεκάρεις αν όντως μπορεί και να ισχύει. Αν πάλι ισχύει και θες να το αλλάξεις, ένας ψυχολόγος είναι πολύ χρήσιμος.
#5 μα φυσικά και χάνουν. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα θέατρο και να βλέπεις την παράσταση χωρίς να έχεις πληρώσει.Αυτοί οι άνθρωποι πληρώσαν το θέατρο,τους ηθοποιούς,τα σκηνικά κι εσύ δεν πλήρωσες τίποτα. Το ίδιο είναι και όταν βλέπεις πειρατικά μια ταινία.Δεν σέβεσαι ουσιαστικά τον κόπο όλων αυτών των ανθρώπων που συντέλεσαν στο να φτιαχτεί.Και όχι δεν μιλάω μόνο για τον πλούσιο παραγωγό και τους ηθοποιούς.Μιλάω και για τον απλό ηχολήπτη μιας ταινίας που, λόγω χαμηλών εσόδων επειδή η ταινία δεν έκοψε αρκετά εισητήρια,επειδή οι μισοί την είδαν πειρατικά από τον καναπε τους,μπορεί να απολυθεί. Αν θές να είσαι πιο τίμιος,βλέπε ταινίες απο εφαρμογές όπως νετφλιξ που πληρώνουν δικαιώματα για να σου παρέχουν τις ταινίες.
Επειδή δεν είμαι φαν του "τσουβαλιάσματος", η σωστή απάντηση είναι "μπορεί και να χάνουν". Κατ'αρχάς, ας βάλουμε και μία διαβάθμιση: Η πειρατεία εμπεριέχει και την αποκόμιση κέρδους από τον κόπο τον άλλων (π.χ. αυτός που πουλάει αντεγραμμένα DVD κάνει πειρατεία). Αν το κέρδος δεν υφίσταται, τότε είναι απλά παράνομη αντιγραφή.Το ζήτημα του αν χάνουν οι συντελεστές, άπτεται αυτού που λέμε "διαφυγόντα κέρδη". Αυτό από μόνο του έχει μία δυσκολία στον υπολογισμό: Πώς ορίζεις τα διαφυγόντα κέρδη; Τα στούντιο, επειδή τους συμφέρει, προφανώς και θα αναγάγουν τις παράνομες θεάσεις σε χαμένα εισιτήρια. Είναι όμως έτσι; Πόσες ταινίες από αυτές που κάποιος κατεβάζει και βλέπει σπίτι του θα πλήρωνε και εισιτήριο να πάει να τις δει;Πάμε παρακάτω: Η επίδραση της παράνομης αντιγραφής/προβολής ταινιών στα κέρδη, δεν είναι τόσο σημαντική όσο την θεωρείς. Το τελευταίο star wars, με 200 εκατομμύρια μπάτζετ, έχει ήδη φτάσειτα 1,3 δις.Όσο για την ταινία που θα καταφέρει να χρεοκοπήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος (εισιτηρίων), το πιο πιθανό είναι να μη βρεθεί καν διαθέσιμη για κατέβασμα.
Δεν είσαι φαν του τσουβαλιάσματος αλλά άμα δεν έχεις κάνει φάμπρικα την πειρατεία ,είσαι οκ και ταινία είναι μονο το star wars που ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα διέλυε το box office.Aυτό που είναι τόσο ενοχλητικό σε μία τέτοια νοοτροπία ειναι το οτι εκπαιδευόμαστε στο να θεωρούμε οτι οτιδήποτε άπτεται της πνευματικής εργασίας ,πρέπει να είναι δωρεάν.Οι ταινίες ,τα CD ,oι εκπομπές ,τα βιβλία ,οι σειρές ,τα άρθρα σε εφημερίδες ,ολα!Οταν βγαίνεις σε ένα χαζομπαρ και σου λέει ''το ποτο 7ε'' δεν λές τίποτα αλλά όταν μια σοβαρή εφημερίδα σου λεεί θέλω συνδρομή ,τσινάς.Γιατί ο άλλος είναι υποχρεωμένος να καταπιει μια βιβλιοθήκη για να σε ξεστραβώσει και εσυ θα του κάνεις την τιμή να πατήσεις ένα κλικ και να τον διαβάσεις.Eντάξει να τα κάνουμε αλλά οχι και να γίνονται και σημαία και να λέμε ''αντε μωρε ,με μενα θα φτωχύνει ο σκορτσέζε?''.Οχι δεν θα φτωχύνει απο σένα ο σκορτσέζε αλλά ο 22 χρονος σκορτσέζε αμα κάνει μια ταινιούλα και ο κινηματογράφος σταματήσει να υπάρχει και όλοι βλέπουν τσάμπα ταινίες και αυτός δεν βγάζει μία ,πώς θα αγοράσει πατατίτσες να μην ψοφίσει απο την πείνα και να γυρίσει την επόμενη?
και η πειρατεια και η παρανομη αντιγραφη ειναι παρανομίες.Με την παράνομη αντιγραφη ναι μεν δεν βγαζεις λεφτα αλλα ουσιαστικα ειναι σαν να ''εβγαλες'' τα 7 ευρω που θα εδινες στο σινεμα.το οτι υπολογίζουν τις παράνομες θεασεις ως διαφυγοντα κερδη δεν σημαινει οτι δεν χανουν χρηματα.σημαινει οτι υπολογιζουν ενα κομματι αναγκαστικα σαν χασουρα εφοσον δεν μπορουν να κανουν κατι για να το αποφυγουν.Πόσες ταινίες από αυτές που κάποιος κατεβάζει και βλέπει σπίτι του θα πλήρωνε και εισιτήριο να πάει να τις δει; Πηγή: www.lifo.gr Αυτη η ερωτηση ειναι ατοπη εφοσον δεν μπορει να απαντηθει,αλλα εστω και η απαντηση να ηταν απο τις 10 μονο την μια ,τοτε και παλι χαθηκαν 7 ευρω. Αρα η σωστη απαντηση ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ χανουν.Ακομα και να μην πηγαινε καποιος στο σινεμα,μπορει να αγοραζε το dvd για να δει την ταινια ή να την νοίκιαζε. Όπως και να το παρεις όταν βλέπουμε κατι παράνομα καποιος σιγουρα χανει, δεν εχει σημασια πόσο και ποιος.κι αυτο για το star wars πάλι είναι σχετικό, μπορεί αν δεν υπήρχε η πειρατεία και η παράνομη εγγραφή να είχε φτάσει πολύ περισσότερα κέρδη. Η μηπως επειδη ειναι πολλά ήδη τα κέρδη, ειναι οκ να χάσει και κάποια απο την πειρατεία. το γνωστό και ως ''επιλεκτική δικαιοσύνη''
#5Έχω την αίσθηση ότι η πειρατεία ταινιών δεν είναι το ίδιο με τις δανειστικές βιβλιοθήκες οι οποίες πληρώνουν κάποια δικαιώματα για τον δανεισμό βιβλίων κι επομένως το δωρεάν διάβασμα δεν εξισώνεται με την δωρεάν θέαση. Όταν κατεβάζεις πειρατικά ο πειρατής δεν πληρώνει πουθενά δικαιώματα.
Προφανως και τις κραζω γι αυτο ειπα οτι φαίνομαι κακιά. Το ταιριασμα δεν εχει να κανει με το οτι μπορει να διαφωνω με καποια συμπεριφορά τους, δηλαδη εσυ με τις φίλες σου ταιριαζεις 100% σε όλα και δεν σου τη σπαει τίποτα;
Προσωπικά έχω ελάχιστες φίλες (όχι γνωστές) και η σχέση μας είναι δομημένη σε ουσιαστική επικοινωνία και φιλία και όχι σε "παρέα". Τις έχω και με έχουν περάσει ψιλό κόσκινο. Δεν μας τη σπάει κάτι επειδή έχουμε αποδεχτεί η μία την άλλη και γνωρίζουμε ότι καθεμία κάνει τη ζωή της. Δεν έχουμε καιρό για φρου φρου συγχρωτισμό. Δεν βγαίνουμε εβδομαδιαίως για καφέδες ή για ψώνια ή για ποτό κλπ.Είμαι βέβαια σε άλλο ηλικιακό γκρουπ και την προτεραιότητα την έχει η οικογένειά μου. Ίσως παίζει ρόλο κι αυτό. Έχει ομως τόση σημασία αν φαίνεσαι κακιά; Δεν είναι πιο κακό να καταπιέζεστε εκατέρωθεν; Πιο ψιλή κρισάρα στις επιλογές και το πρόβλημα λύθηκε αυτομάτως.
τις κραζεις επειδη δεν τις καταλαβαινεις. οταν καταλαβεις γιατι δεν μπορουν να στεκουν λογικα τα μεγαλα λογια απο κανεναν και καταλαβεις γιατι μπαινουν στη διαδικασια να τα λενε (και σκεφτεις κι εσυ γιατι και ποτε εχεις κανει το ιδιο και πως σε επηρεασε αυτο στη ζωη σου) τοτε θα τις καταλαβεις και θα ηρεμησεις και δεν θα τις κραζεις. πιθανοτατα βεβαια, τοτε δεν θα αντεχεις να τις κανεις και παρεα επειδη θα σε κουραζει ολο αυτο. τις κανεις ομως οσο σε εκνευριζει γιατι εχεις κατι να μαθεις, οταν το μαθεις και το ξεπερασεις θα αναζητας ανθρωπους που ξερουν καλυτερα τι τους γινεται και δε λενε μεγαλα λογια.
#4 Έχω και εγώ μία φίλη/γνωστή που λέει μεγάλα λόγια και όλα τα παρουσιάζει ιδανικά, τύπου "αν θέλω να βρω δουλειά Αθήνα έχω εσάς τις φίλες μου, κάπου θα μείνω κανα τρίμηνο, μέχρι να βρω δουλειά και να πιάσω δικό μου σπίτι" (ότι θα βρει δουλειά μέσα στο τρίμηνο, οκ) ή "εντάξει αν θες να πάρεις αυτοκίνητο, θα στριμωχτείς πέντε-έξι μήνες, θα βάλεις χρήματα στην άκρη, θα το πάρεις, δεν είναι κάτι". Πετάει στο τέλος αυτό το "δεν είναι κάτι" και κάθε φορά γουρλώνω μάτια σκεπτόμενη "δεν το εννοεί, δεν μπορεί να το εννοεί". Εννοείται ότι δεν έχει κάνει τίποτε από αυτά που "δεν είναι κάτι". Αυτό που με προβληματίζει στη δική σου περίπτωση, νούμερο 4, είναι ότι φαίνεται να λειτουργεί όλη η υπόλοιπη παρέα κατ'αυτόν τον τρόπο. Δουλευόσαστε μεταξύ σας; Εκεί βασίζεται η φιλική σας σχέση; Θα ήταν αφετηρία για πολλούς προβληματισμούς, ακόμα και για τον τρόπο που λειτουργώ εγώ αν ήμουν σε μία τέτοια παρέα.
Μιας και ειμαι η κοπελα της ερωτησης να πως οτι δεν λειτουργει όλη η παρεα ετσι, καποιος μπορει να εχει φίλο ενα συγκεκριμενο ατομο που η υπόλοιπη παρεα το βλεπει μια φροά το μηνα....εννοειται οτι αυτο που γραφεις και εσυ ειναι πολυ εκνευριστικο και αν το σχολιαζεις συνεχεια φαινεσαι κακια και δυστροπη...