Στο σημερινό «Α μπα»: μόνο ένα λεπτό

Στο σημερινό «Α μπα»: μόνο ένα λεπτό Facebook Twitter
102

__________________
1.

 

Αγαπητή Αμπα,
είμαι 47 χρονών, παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια. Έχω μια καλή δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία, που μου επιτρέπει να ζω μια άνετη ζωή. Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί από τα 25 μας, ποτέ δεν σκέφτηκα κάποια άλλη, ποτέ δεν ψαχνόμουν, έχουμε μια καλή σχέση, δεν έχουμε παιδιά από επιλογή μας, ταξιδεύουμε συχνά και γενικώς περνάμε όμορφα.
Όλα αυτά τραντάχτηκαν πριν από 5 χρόνια όταν η εταιρεία που δουλεύω ξεκίνησε μια συνεργασία με μια άλλη εταιρεία και εκεί είχα την τύχη και την ατυχία να γνωρίσω έναν συγκλονιστικό άνθρωπο. Η υπεύθυνη του τμήματος που συνεργαζόταν μαζί μας, ήταν μια νέα κοπέλα 26 χρονών, πολύ ταλαντούχα κατά γενική ομολογία, η οποία ήταν ήδη τρία χρόνια στην εταιρεία της και είχε φέρει τα πάνω κάτω, εκτοξεύοντας τα κέρδη και αλλάζοντας όλο το κλίμα που υπήρχε στην εταιρεία. Όταν τη γνώρισα έπαθα πλάκα, όπως και όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μου. Δεν είναι μόνο η εμφάνισή της, είναι αυτή η αύρα που εκπέμπει, είναι ο τρόπος που μιλάει, η ζωντάνια της, οι γνώσεις της, η εξυπνάδα της. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτό το άτομο, όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτή, ειδικά όσοι δουλεύουν μαζί της στην εταιρεία της, έχουν να λένε για το πως ήταν η ζωή τους στη δουλειά πριν και μετά αφού προσλήφθηκε. Οργάνωσε τα πάντα, έφτιαξε από το μηδέν τη μηχανοργάνωση της εταιρείας, διευκόλυνε τις ζωές τους και δημιούργησε πνεύμα ομάδας. Το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο εταιρειών.
Κάθε φορά που έρχεται στην εταιρεία μας είναι σαν να φωτίζεται ο τόπος, βλέπω τους συναδέλφους μου να την κοιτάνε σαν λιγούρια και νομίζω ότι και εγώ έτσι την κοιτάω. Η κοπέλα δεν μας έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Παντρεύτηκε πριν 3 χρόνια, μας κάλεσε όλους στο γάμο της (έκλαψαν και οι πέτρες) και γενικά είναι φιλική και προσιτή και ως εκεί.
Τη σκέφτομαι συνέχεια, έχω πάθει μεγάλη ζημιά. Πιστεύω ότι μια κίνηση αν έκανε θα άφηνα τα πάντα για να είμαι μαζί της. Αλλά δεν θα κάνει και το ξέρω, γιατί αν έκανε δεν θα ήταν αυτή που είναι. Θα ήθελα κάποια στιγμή να της το πω κάπως, αλλά δεν θέλω να χάσω έστω αυτή την επαφή που έχουμε. Θα μου πεις, ποια είναι η ερώτηση; Ξέρω ότι δεν θα κάνω ποτέ τίποτα. Είμαι πολύ δειλός και πραγματικά δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον άλλου είδους από την πλευρά της. Γι'αυτό, αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι, πώς θα περάσω όλη μου την υπόλοιπη ζωή ξέροντας ότι δεν θα είμαι ποτέ μαζί της; Ότι δεν θα έχω καν την ευκαιρία να κάνω μία κίνηση; Έχουν περάσει 5 χρόνια και είμαι ακόμα κολλημένος και με έχουν φάει και οι τύψεις... Φιληθήκαμε σταυρωτά στη γιορτή της για να της ευχηθώ και θα πάθαινα εγκεφαλικό ο άνθρωπος! Πες κάτι, είμαι και σε ηλικία..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο λόγος που δεν κάνεις κίνηση είναι ότι δεν πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί, και ο λόγος που πιστεύεις ότι δεν θα ανταποκριθεί είναι ότι είναι τέλεια. Δηλαδή οι τέλειοι άνθρωποι δεν κάνουν κουτσουκέλες, δεν έχουν δικαίωμα να ερωτευτούν εκτός γάμου. Άρα, εξασκείς το δικαίωμα να είσαι μη-τέλειος εκ του ασφαλούς, διότι κατά βάθος είσαι τέλειος: θεοποιώντας μια άγνωστη σου γυναίκα, με τον ισχυρισμό ότι δεν φαίνεται Θείο Πλάσμα σε σένα, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως, άρα, δεν είχες επιλογή, ήταν υποχρεωτικό να την ερωτευτείς.


Φαντάζομαι ότι σε κάποιο επίπεδο έχεις ακούσει ότι και οι παντρεμένοι άνθρωποι ερωτεύονται άλλους και δεν μένουν στη θεωρία. Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί είναι αδύναμοι; Ή ότι όποιος δεν «κάνει κίνηση» είναι επειδή για κάποιο λόγο, όποιος κι αν είναι αυτός, αξιοσέβαστος ή λιγότερο αξιοσέβαστος, δεν θέλει να κάνει;


__________________
2.


Μενω σε διαμερισμα που δεν εχει θερμανση και αρα εχω εφοδιαστει με ποικιλες σομπες και αλλες συσκευες για να τα βγαζω περα τις πολυ κρυες μερες. Μεγαλωμενος σε νησι με υγρασια και κρυο και μετα ζωντας στο βελγιο για 2 χρονια, μπορω να πω οτι το κρυο της Αθηνας μου φαινεται αστειο εκτος απο καποιες ημερες που στο διαμερισμα οντως δε στεκεσαι χωρις να τρεμεις. Επομενως, δεν αναβω τις συσκευες κλπ σε καθημερινη βαση ιδιως για πολλη ωρα αφου θελω να περιορισω και τα εξοδα μου(εχω ενα πολυ βασικο μισθο). Δηλαδη για να καταλαβεις η μονη φορα που τα εχω ολα να καινε χαι λεβελ ειναι οταν μαζευομαστε ως παρεα στο σπιτι. Προσφατα θα ελειπα για δουλεια δεκα ημερων στο Βελγιο και ενας ξαδερφος και καλος φιλος μου ζητησε να μεινει σπιτι μου μια εβδομαδα ενοσω εγω απουσιαζω, οχι επειδη δεν εχει σπιτι αλλα επειδη ηθελε την ησυχια του. Περιττευει να σου πω οτι ειναι ιδιαιτερα κρυουλιαρης και ειναι δεδομενο οτι θα τα εχει ολη μερα ολα αναμμενα και θα κοιμαται και με αυτα. Δεν μπορεσα να αρνηθω αλλα ξενερωσα απιστευτα και δεν ειπα κατι γιατι μου φανηκε φρικτη τσιγκουνια να πω μην καις ολη μερα ρευμα. Αλλα ξενερωσα ρε Λενα που δεν το ειπα. Δηλαδη ειλικρινα δε θα ειχα προβλημα να μεινει μια η δυο ημερες αλλα μια βδομαδα η δεκα ημερες με ολα να καινε με πιανει πονοκεφαλος.Υπαρχει τροπος να πει καποιος τετοια ατακα; οταν ερθει ο εκκαθαριστικος ελπιζω να το αντεξω.
-Καρμιρης εκκαθαριστικος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο ξάδερφος θα έπρεπε να έχει στο νου του την κατανάλωση ενέργειας για δέκα μέρες σε ξένο σπίτι όσο και φειδωλός κι αν είσαι εσύ προσωπικά, γιατί όποιος θέλει να «ησυχάσει» πρέπει να ξέρει ότι τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν επιδεξιότητα. Δεν είναι τσιγκουνιά να ανησυχείς για την κατανάλωση όσο λείπεις. Είναι στοιχειώδης ευγένεια όταν σε φιλοξενούν για δέκα μέρες «όλα πληρωμένα» να συνειδητοποιείς ότι δεν είναι όλα πληρωμένα και «ησυχάζεις» στην καμπούρα κάποιου άλλου. Καλώς ξενέρωσες που δεν είπες τίποτα, αλλά έπρεπε να ξενερώσεις με τον εαυτό σου. Αν ο ξάδερφος δεν έχει το μυαλό να σου ανταποδώσει ή να σου κάνει ένα δώρο, ή, έστω, να αναγνωρίσει το ποσό που σου φόρτωσε, την επόμενη φορά μίλα.

__________________
3.

Χρονια πολλα Α μπα και ολοι οι υπολοιποι! Εχω μια ερωτηση γενικης φυσεως. Καθομαι στο αεροδρομιο περμενωντας να παω στην Αθηνα και βλεπω ενα κυριουλη να πλησιαζει να καθισει στην αδεια θεση διπλα μου. Ολα καλα. Μεχρι που καθεται. Εχει βαλει μια τσαντα χιαστη και η τσαντα αυτη στην ουσια εισβαλλει στα συνορα τησ δικης μου καρεκλας και επιπλεον τη νιωθω να με σπρωχνει. Κοιταζω διακριτικα αλλα και με υφος δε πηρε χαμπαρι. Μετα εχει χασμουρηθει μεχρι και 10 φορες κανοντας θορυβο (οχι υπερβολικο αλλα ηχους) ακουω την οδοντοστοιχια/μασελα να κινειται επισης και εν τελει με κανει και αηδιαζω. Πες μου να χαρεις γινομαι μισανθρωπος; ή ο τυπος ετων 70 ειναι οντως καφρος; ή εγω είμαι παράξενη;

Και τι κανεις γυρνας και λες η τσαντουλα ενοχλει παρακαλω;
-διπλανος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν μπορείς να αλλάξεις θέση, αλλάζεις θέση, αν η θέση είναι πληρωμένη, μιλάς, αν δεν είναι πληρωμένη αλλά δεν υπάρχει άλλη θέση, πάλι μιλάς. Η τσαντούλα ενοχλεί παρακαλώ. Γιατί όχι.


__________________
4.

Ποσο δυσκολο ειναι τελικα να κανεις αληθινους φιλους? Να μην σε θυμουνται μονο οταν θελουν να μιλησουν ΜΟΝΟ για κατι που τους αφορα, να μην σε θυμουνται μονο οταν θελουν να βγουν βολτα, να νοιαζονται λιγο και τα δικα σου προβληματα και να μην κανουν πως ακουνε αλλα τελικα να μην ακουνε?Και τελικα οταν λεω πως αγαπω με ολη την εννοια της λεξης μονο την οικογενεια μου(αφου μονο αυτοι οι ανθρωποι θα στενοχωρηθουν επειδη ειμαι στενοχωρημενη και μονο αυτοι θα με σκεφτουν χωρις να εχουν καποιο κερδος) γιατι ολοι παρεξηγουνται και νομιζουν οτι ειμαι υπερβολικη, στριμμενη και λοιπα?Ειμαι 24 χρονων βλεπω ολες τις σχεσεις με ρομαντισμο(ναι και τις φιλικες), αλλα ποτε δεν τις εχει δει κανεις αλλος ετσι.
-ψυχικα κουρασμενη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν περιμένεις να διαβάσεις ότι στις μέρες μας δεν υπάρχουν αληθινές φιλίες βρίσκεσαι σε λάθος σημείο του ίντερνετ. Ψάξε λίγο όμως και θα βρεις άπειρους χώρους για να συμφωνήσουν μαζί σου. Εδώ όμως, θα σου πω το εξής. Όταν πιστεύεις ότι όλοι οι άλλοι είναι λάθος («ποτέ κανείς άλλος») τότε ή είσαι σε λάθος περιβάλλον, ή κάνεις εσύ κάποιο λάθος, και όχι, το λάθος σου δεν είναι ότι είσαι πολύ ρομαντική. Χαίρομαι που βρίσκεσαι σε υποστηρικτική οικογένεια, αλλά σκέψου ότι είναι το μόνο περιβάλλον που δεν διάλεξες. Σου έτυχε, δεν το δημιούργησες, ούτε το διεκδίκησες. Τους φίλους τους βρίσκουμε, τους συντηρούμε μόνοι μας. Αν δεν τα έχεις καταφέρει σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να χρειάζεσαι βοήθεια.

__________________
5.


Γεια σου Λένα! Αν και σε διαβάζω συνέχεια δεν περίμενα ποτέ ότι θα σου στείλω..Τελικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτε.Που λες γνώρισα ένα παιδί πριν κανένα δίμηνο το οποίο με προσέγγισε πολύ όμορφα ήταν ευγενικός αστείος μου έδωσε χώρο και χρόνο και δεν μπήκε κατευθείαν στο ψητό..Με τα πολλά τα φτιαξαμε (25 εγω, 27 αυτός)..Εγω γενικά είμαι πολύ ανασφαλής στα θέματα σχέσης. Δεν μου έχει κάτσει και καμιά, 2 που ήθελα για την ακρίβεια τα τελευταια 2 χρονια στον μήνα πάνω την κοπανησανε αφού πρώτα έλεγαν και δειχνανε πολύ ενθουσιασμένοι και τα λοιπα.. Κι εμενα εγώ μαλακας να αναρωτιέμαι τι στο καλό έκανα και εκεί που ήμουν στα μέλια ξαφνικά είμαι στα πατωματα..Συνεχίζω, ο συγκεκριμένος τώρα είναι πορομενος με την δουλειά του,δουλεύει πολλές ώρες παίρνει λίγα ρεπό και γενικά τρέχει πολυ.Εγω από την άλλη έχω μια απογευματινη δουλειά και πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μου..Αυτά τα δεδομένα τα γνώριζα από την πρώτη μέρα τώρα που είναι Χριστούγεννα τα τρώω στην μάπα ακόμα περισσοτερο. Γενικα προσπαθω να είμαι υποστηρικτική και να μην τον πρήζω ειδικά αυτές τις μέρες που γίνεται χαμός..Η επικοινωνία μικρή που και που με ενοχλεί και του πετάω καμια σπόντα του στιλ να με πάρεις και κανένα τηλ, οι στιγμές λίγες αλλά καλές αυτός τρομερά τρυφερός και εκδηλωτικος ( να γνωρίσω τους δικούς του, να πάρω κλειδιά του σπιτιού του και τέτοια). Τις τελευταίες μέρες είναι πιο απόμακρος με αποκορύφωμα την σημερινή που αποφάσισε το ένα ρεπό που πήρε να το περάσει με συγγενείς και σπίτι..Εγώ λοιπόν φρικαρα του το έδειξα κιόλας και τον ρώτησα αν είναι όλα καλά με εμάς (όλα καλά μου είπε).. Πριν λιγο αποφάσισα να του στείλω μια καληνύχτα για να γίνω πιο γλυκιά την οποία την είδε και με αγνόησε πανηγυρικά..Ε και τώρα είμαι βέβαιη ότι θα απομακρυνθεί κι αυτος..Το ερώτημα μου είναι ενα.Γιατι δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει με τον άλλον που έχω απέναντι μου πριν να είναι πολυ αργα? Η Ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχως με τους άντρες στη ζωή μου και προφανώς δεν είναι τυχαίο όλο αυτο..Κι όχι τίποτα άλλο με αυτόν ταιριάζω πολύ και στεναχωριέμαι που πάει για φουντο..Μακάρι να πέφτω έξω..
-Δεν καταλαβαίνω τι μου γινεται


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είσαι ανασφαλής στις σχέσεις και η ανασφάλεια σου σε κάνει δυσάρεστη στους άλλους. Όσο περισσότερη επιβεβαίωση χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις, τόσο απομακρύνονται οι άλλοι. Δεν απομακρύνονται όμως για τους λόγους που φαντάζεσαι, οι οποίοι συνοψίζονται στο «δεν είμαι αρκετά καλή για να αρέσω». Απομακρύνονται επειδή τους ζητάς να σου πουν ότι αξίζεις. Αλλά και αυτοί αυτό περιμένουν από σένα. Να τους δείξεις εσύ ότι αξίζουν. Κι αυτό δεν γίνεται επειδή τους έστειλες καληνύχτα για μήνυμα. Θα νιώσουν καλά με τον εαυτό τους όταν νιώσουν ότι τους διάλεξε κάποιος που είναι δυνατός, κάποιος που θα μπορούσε και χωρίς αυτούς στις ζωή του, ότι τους διάλεξε κάποιος που δεν τους έχει ανάγκη. Εσύ τους έχεις ανάγκη και αυτό είναι πίεση.

 

Και τώρα, γκούγκλαρε το «μάντρα του α μπα».


__________________
6.

Αγαπητή Α μπα,

Διαβάζω τη στήλη και τις απαντήσεις σου εδώ και αρκετό καιρό και ενώ έλεγα ότι δεν θα σου γράψω καθώς δεν θεωρούσα πως το χρειάζομαι, να 'μαι κι εγώ τελικά....

Στο θέμα μας... Ζούσα στο εξωτερικό για δουλειά και με τον τότε φίλο μου. Χωρίσαμε γιατί η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και βρέθηκα το καλοκαίρι να κάνω διακοπές Ελλάδα σε νησί όπου και γνώρισα κάποιον. Αυτός δουλεύει σε οικογενειακή επιχείρηση κάθε καλοκαιρινή σεζόν, γενικά πολύ τρέξιμο και η ζωή του είναι μισός χρόνος εκεί μισός στην Αθήνα. Όσο ήμουν στο νησί περάσαμε καταπληκτικά. Μου φέρθηκε όπως κανείς ποτέ μέχρι τώρα κι ενώ όλα ξεκίνησαν σαν ένα καλοκαιρινό φλέρτ καταλήξαμε εγώ εξωτερικό εκείνος στο νησί και να μιλάμε με βίντεο κλήση κάθε μέρα. Δηλώθηκαν και από μεριάς του τα βαρύγδουπα είμαι ερωτευμένος, είσαι μια καταπληκτική γυναίκα, γενικά είμαι δύσκολος άνθρωπος αλλά έχεις τον τρόπο σου και με κάνεις να θέλω να στα δίνω κλπ. Όταν τελειώνει η σεζόν κάνει τις διακοπές του και από το καλοκαίρι ήδη μου είχε πει να ξαναπάω να κάνουμε μαζί διακοπές. Σαν τρελή που είμαι όπως καταλαβαίνεις πήγα και ήταν ακόμα πιο τέλεια.... Γνωριμίες με οικογένεια και φίλους και γενικά όμορφες καταστάσεις.

Στο ενδιάμεσο και άσχετα από ότι έγινε με αυτόν εγώ κοιτούσα να γυρίσω Ελλάδα γιατί δεν άντεχα έξω και μετά από τις διακοπές μας μαζί βρίσκω δουλειά. Χαρά εγώ, χαρά κι αυτός αν και είχε δηλώσει πως ότι κάνω να το κάνω για εμένα. Οι μήνες κύλησαν ωραία με εμάς να μιλάμε καθημερινά να λέμε πόσο λείπει ο ένας στον άλλον και πως περιμένει να με κοιτάει στα μάτια από κοντά και να μου λέει πόσο μ αγαπάει. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα επέστρεψα. Και όλα τα μελιστάλαχτα σαν να εξατμίστηκαν... Δεν βρισκόμαστε πολύ λόγω και της εδώ βραδινής δουλειάς του πέρα από 3 μέρες διακοπές που κάναμε μαζί. Όπου έγινε και μια συζήτηση ξεκινόντας από το πότε θα βλεπόμαστε και κατέληξε στο ότι βγήκε καμμένος από μια προηγούμενη σχέση που έχει λήξει 2 χρόνια όπου πήγαινε για παιδιά και γάμο και έκτοτε δεν θέλει κάτι τέτοιο, ότι το προγραμμά μας είναι ακριβως αντίθετο και εκ των πραγμάτων έχουμε μια μέρα να βρεθούμε και ότι γενικά βαριέται πολύ εύκολα κι ότι δεν θέλει να είναι πιεσμένος και να περνάει καλά. Πολύ ειλικρινής σε αυτά που είπε αλλά νιώθω λες και βρήκα έναν άλλο άνθρωπο από αυτόν που έβλεπα στις κλήσεις. Γενικά δεν τάζει ψεύτικα αλλά πάνω στον ενθουσιασμό είπε και ορισμένα πραγματα παραπάνω όπως το να κοιμόμαστε κάθε μέρα μαζί πράγμα δύσκολο για όταν δουλεύουμε αλλά και που δεν έγινε ούτε όταν μπορούσα. Μου είπε αν δεν με καλύπτει αυτό να προχωρήσω αλλά πως να προχωρήσω όταν σ αυτόν τον άνθρωπο βλέπω όλα όσα ζητάω από αυτόν που θέλω στη ζωή μου; Η κολλητή μου λέει να φύγω τρέχοντας... Εγώ δεν θέλω...
Τι κάνω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το «είμαι δύσκολος άνθρωπος αλλά έχεις τον τρόπο σου και με κάνεις να θέλω να στα δίνω» είναι τεράστια προειδοποιητική καμπάνα αλλά δυστυχώς το πήρες για κομπλιμέντο. Λίγο πιο έμπειρη αν ήσουν θα άκουγες αυτό που σου λέει στην πραγματικότητα, που είναι «είσαι σε συνεχή επιτήρηση, αν σου φερθώ σκάρτα θα φταις εσύ». Όπως και έγινε. Είσαι ακόμα εντός του προβλήματος και δεν βλέπεις καθαρά. Όταν λήξει η ιστορία όμως και ξεκινήσεις τον απολογισμό, ξεκίνα από τις καμπάνες που ήχησαν και δεν άκουσες, γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι σου είπε κι άλλα προειδοποιητικά που πέρασες για τρυφερότητα. Ελπίζω μόνο να γύρισες όντως στην Ελλάδα για σένα και όχι για τα μάτια του.

_________________
7.


Αγαπημένη μου Α,μπα να χαίρεσαι την καινούργια ζωούλα :) Και από τις χαρές της ζωής περνάω στα δυσάρεστα κάπως απότομα. Πριν λίγο έμαθα ότι ο μπαμπάς μου διαγνώστηκε με καρκίνο. Σοκ. Ακόμα δεν ξέρουμε αν χειρουργείται ή οχι και μάλλον θα το μάθουμε σε 6-7 μέρες. Ουσιαστικά δεν ξέρω αν υπάρχει ερώτηση ή απλά θέλω κάπου να τα πω,μάλλον το δεύτερο. Αυτο ειναι ενα απο τα πρωτα δυνατά χαστουκια της ζωής (μου). Δεν του έχω πει ποτέ ότι τον αγαπάω,δεν τον παίρνω αγκαλιές,δεν ήμουν καθόλου τρυφερή μαζί του. Δεν εχω τιποτα να πω,σου τρώω τζάμπα χώρο απο τη στήλη αν το δημοσιεύσεις αλλα για κάποιο λόγο ήσουν η πρώτη που μου ήρθες στο μυαλό να το πω. Δε θελω να σε φέρω σε δύσκολη θέση να απαντήσεις γιατι ειναι οντως δύσκολο να βρεις λογια κατάλληλα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτά,καλή συνέχεια
- ήμουν κι εγώ σίγουρη ότι δε θα συμβεί σ'εμένα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν προσπαθώ να βρω κατάλληλα λόγια γιατί δεν υπάρχουν. Δεν είναι απλώς δυνατό χαστούκι· είναι ένα από τα λίγα πραγματικά μεγάλα χτυπήματα της ζωής, αν εξαιρέσουμε τα ιστορικά καταστροφικά γεγονότα που επηρεάζουν γενιές, όπως είναι ο πόλεμος, οι καταστροφικοί σεισμοί, οι λιμοί, η αρρώστια του γονέα μας λυγίζει όλους. Αντικειμενικά. Πανανθρώπινα. Όσο πιο νωρίς στη ζωή μας, τόσο το χειρότερο. Μας τιμάς όλους που σκέφτηκες να το γράψεις εδώ. Δεν υπάρχει τώρα σωστή και λάθος αντίδραση. Ό,τι και αν νιώσεις και αν σκεφτείς, μην προσπαθήσεις να το απωθήσεις, μην προσπαθήσεις να κάνεις ό,τι νομίζεις ότι είναι σωστό ή ό,τι νομίζεις ότι θα κάνει τους άλλους να σε θαυμάσουν. Μίλα στον πατέρα σου τώρα. Δεν φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν ένα λεπτό ακόμα με τους ανθρώπους που έχουν χάσει πολύ ξαφνικά, έστω και μόνο ένα λεπτό.

102

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4Κοριτσάκι, όλο το κείμενο σου είναι γεμάτο αφορισμούς. Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ άσπρο – μαύρο.Σε πόσες πια φιλικές σου σχέσεις βασίζεις τα συμπεράσματά σου αφού είσαι μόλις 24 χρόνων που σημαίνει ότι τα αμέσως προηγούμενα χρόνια σου αναπτυσσόσουν και άλλαζες από χρόνο σε χρόνο από παιδί σε έφηβη και τέλος σε νεαρή ενήλικας!Περίεργο μου φαίνεται να εξιδανικεύεις τόσο την οικογένεια σου τα χρόνια που μάλλον το φυσιολογικό θα ήταν να αμφισβητούσες τα όρια που εκείνοι θα δοκίμαζαν να σου βάλουν. Και οι φίλοι θα ήταν οι σύμμαχοι σου για να βρεις τον εαυτό σου.Μήπως να ελέγξεις πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στην τελευταία περίπτωση φίλου που δε νοιάστηκε για εσένα, όπως λες; Και πιάστο από εκεί για να ξεμπερδέψεις του κουβάρι.Με νοιάξιμο, κάποια που σου ρίχνει σχεδόν 20ετία και ανακαλύπτει επιτέλους ξανά και με μια νέα ένταση τις χαρές της φιλίας.
#6 παρόλο τον ενθουσιασμό, είχε στο μυαλό του ότι δεν θα είναι για πολύ, οπότε ένιωσε εξ αρχής καλυμμένος στη συνείδηση του σε περίπτωση που θελήσει να την κάνει, αφού σε 'προειδοποιησε' ότι είναι δύσκολος άνθρωπος. Πέραν του ναρκισιστικου του πράγματος που και αυτό υπάρχει, όπως ανέφεραν και παραπάνω για την ξεχωριστή χιονονιφάδα..
#5 όταν ο άλλος 'δεν μπαίνει κατευθείαν στο ψητό' μην το αναφέρεις σαν θετικό επιχείρημα. Ενδεχομένως να ξεκίνησε πολυυ χαλαρά για να έχει και τα μάτια του ανοιχτά μπας και του κάτσει κάτι καλύτερο (καλύτερο σύμφωνα με τα κριτήρια τα δικά του δεν έχει να κάνει με σένα). Θα μπορούσε και να ευδοκιμησει το θέμα αλλά σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο και αυτά που σου είπε η Λένα. Καλύτερα πάντως να προτιμάς αυτούς που θέλουν ψητό με το καλημέρα
#1«Παντρεύτηκε πριν 3 χρόνια, μας κάλεσε όλους στο γάμο της (έκλαψαν και οι πέτρες)»Είναι από τις λίγες φορές που σταμάτησα την ανάγνωση της ερώτησης αναγνώστη και με έπιασε νευρικό γέλιο. Στην επόμενη σκηνή φαντάστηκα τον 47χρονο πίσω από τα βράχια να κάνει βουντού στον γαμπρό. Να ρίχνει τα χαρτιά με την τράπουλα που έδινε δώρο στην δεύτερη επανέκδοση του βιβλίου «Οι μάγισσες της Σμύρνης» εκείνη που βαριέμαι να γκουγκλάρω πως την λένε. Και μετά να παίρνει Χορταρέα τηλέφωνο(είναι έξω ή μέσα στη φυλακή αυτός τα έχω μπερδέψει) για να δει τι παίζει με το ζώδιο της και το δικό του. Γιατί σίγουρα πιστεύει στα ζώδια. #7Ο λόγος που αγαπάω αυτή την στήλη είναι ότι απαντήσεις όπως αυτή μπορούν να σταθούν μόνες τους ως αυτόνομο κείμενο.
Πραγματικά. Ο 47χρονος να κλαίει τάχατες που παντρεύεται το είδωλο, θυμίζει....τι να πω....10χρονη θαυμάστρια του Ρουβά. Αμ δεν είναι τυχαίο φαίνεται που αποφάσισε να μην κάνει παιδιά.
#2 Όταν έρθει ο λογαριασμός και είναι όντως για εγκεφαλικό, παίρνεις τηλέφωνο τον ξάδερφο και λες «ρε συ ξάδερφε εκείνη τη βδομάδα που ήρθες και έμεινες σπίτι μου μήπως ξέχασες τίποτα ανοιχτό και έκαιγε τόσες μέρες συνεχόμενα; Γιατί μου ήρθε ο λογαριασμός και έχω πάθει σοκ! Για να τον πληρώσω θα πρέπει να μείνω νηστικός ένα μήνα»Αν δεν είναι γάιδαρος θα πρέπει τουλάχιστον να σου προτείνει να συνεισφέρει. Αλλά πες κάτι γιατί θα σε τρώει και θα φαρμακωθεις απέναντι στον ξάδερφο και αυτός θα αναρωτιέται γιατί..
Καλή ιδέα αλλά ταυτόχρονα είναι και καλή συνταγή για ρήξη σχέσεων. Είναι πιο σώφρον να τον προειδοποιήσει πριν ανέβει ο λογαριασμός: θείο, το σπίτι μου σπίτι σου, μόνο σε παρακαλώ κοίτα μη μου ρθει εγκεφαλικό όταν δω το λογαριασμό, ξέρεις είμαι και λίγο τσιγγούνης και δεν το πολυανάβω το καλοριφέρ όταν είμαι μόνος μου. Βουαλά. Ξεκάθαρα και με χιούμορ, χωρίς να τον προσβάλλεις καθόλου.
#1 Πέρασα αντίστοιχη εμπειρία κι «ερωτεύτηκα» κάποιον που στο μυαλό μου συσσώρευε όλες τις τέλειες ιδιότητες που μπορούσα να φανταστώ σε έναν άντρα και αυτός ο «έρωτας» διήρκησε για 5 χρόνια όπως και σε σένα. Βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη έρωτας γιατί ενώ μέσα μου ήταν τόσο δυνατό, ουσιαστικά ήταν κάτι που απλά είχε πλάσει το μυαλό μου, μια εξιδανίκευση. Συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που τον ερωτεύτηκα τόσο πολύ ήταν γιατί ουσιαστικά ήταν αυτό που θα ήθελα να είμαι εγώ, και αν ένας τέτοιος άνθρωπος θα μου έδινε σημασία τότε θα σήμαινε ότι αξίζω κι εγώ αντίστοιχα, θα έπαιρνα κι εγώ αυτές τις ιδιότητες, θα είχα την τέλεια ζωή, κλπ (κι επίσης με βόλευε να απασχολώ το μυαλό μου με κάτι ευχάριστο μιας και δεν υπήρχε κάτι άλλο στην καθημερινή μου ζωή). Σκέψου πως θα ένιωθες αν αυτή η κοπέλα ήταν άντρας, πάλι θα τον θαύμαζες, ίσως θα επιδίωκες να γίνεις φίλος του για τους ίδιους λόγους που θέλεις σχέση μαζί της, ίσως ένιωθες ανταγωνιστικά απέναντί του. Αυτοί οι ενθουσιασμοί είναι φυσικό να συμβαίνουν που και που στη ζωή μας, όλο και κάποιον θα συναντάμε που νομίζουμε ότι έχουν ιδιότητες που μας λείπουν από αυτό που έχουμε. Είναι αντίστοιχο με το ντελίριο που παθαίνουν οι φανατικοί θαυμαστές των διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστών. Αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Ότι πλάθουμε στο μυαλό μας δεν είναι αλήθεια, όποιον εξιδανικεύουμε εμείς ούτε τελικά σημαίνει ότι πραγματικά θα μας ταίριαζε, ούτε ότι θα μας θέλει, ούτε ότι θα ήταν τέλεια η ζωή μας αν είμασταν μαζί. Και ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο εξής: όταν εξιδανικεύουμε κάποιον τόσο και μας γίνεται εμμονή ακόμα και αν για κάποιον λόγο θελήσει να ξεκινήσει σχέση μαζί μας, αυτή η σχέση δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ισοβαρής, δεν θα μπορούσε ποτέ να προχωρήσει φυσιολογικά, γιατί έχεις χτίσει ήδη στο μυαλό σου τόσα πράγματα για αυτήν, ως μία ιδανική φιγούρα, που δεν θα έχεις περιθώρια αμφισβήτησης. Σκέψου πραγματικά πως θα ήταν μία τέτοια σχέση, αυτή σαν αντικείμενο λατρείας, κι εσύ στον ρόλο του λάτρη. Θα μπορούσες να της πεις όχι, να διεκδικήσεις τα όριά σου στο τι αποδέχεσαι, θα μπορούσες να μην ανησυχείς συνέχεια αν θα σε αφήσει; Αυτό θέλεις από τη σχέση σου; Τι ακριβώς θα σου έδινε εσένα πέρα από επιβεβαίωση; Ο τρόπος που το ξεπέρασα εγώ ήταν ο εξής (τα ήξερα όλα αυτά και πάλι δεν μπορούσα να προχωρήσω). Από τη στιγμή που το μυαλό μου ήταν σε ενα συνεχόμενο loop μιας και δεν υπήρχαν εξωτερικοί παράγοντες να το επηρεάσουν επιδίωξα να αλλάξω τους εξωτερικούς παράγοντες με το να του εκμυστηρευτώ τι συμβαίνει και λαμβάνοντας απόρριψη έτσι ώστε να σταματήσω να ελπίζω. Παρ’όλα αυτά είχαν μείνει κάποια υπολλείματα και τα ξεπέρασα όταν εξέλιξα τον εαυτό μου σε σημείο που δεν ένιωθα μειονεκτικά απέναντί του, απέκτησα αρκετή αυτοπεποίθηση στο ποια είμαι και τι αξίζω που το βάθρο του μειώθηκε σε ύψος, δεν τον χρειαζόμουν πια γιατί ένιωθα αυτόφωτη.
Ω, σας ευχαριστώ πολύ rosa nera και old lonely dog. Είναι πολύ δύσκολο να αποκοπείς από ένα ιδανικό δημιούργημα του μυαλού σου ειδικά αν νομίζεις ότι αυτό μετουσιώνεται σε έναν πραγματικό άνθρωπο (οπότε υπάρχει έστω μία σταγόνα ελπίδας). Θεωρώ ότι μου έκανε κάποιο καλό, ναι μεν έχασα πολύ χρόνο γιατί συγκρίνοντάς οποιοδήποτε άλλο πιθανό ταίρι μαζί του δεν μου φαινόταν κανένας αντάξιος, αλλά τουλάχιστον κατάφερα να δω ότι το ζήτημα είχε να κάνει με το ποιος άνθρωπος ήθελα να είμαι και δεν ήμουν, οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία να βελτιωθώ (η οποία δεν τελειώνει ποτέ)
#5 Δεν κατάλαβα πόσο καιρό έχεις σχέση, μάλλον είναι φρέσκια σχέση, μηνών. Προσωπικά διαφωνώ λίγο με τη Λένα. Πολύ καλά τα λέει, ως προς το ότι ,πρέπει να είμαστε αρχικά αυτάρκεις και δυνατοί, αλλά το όριο μεταξύ του είμαι αδύναμη και θέλω να με σώσεις και της αδιαφορίας του άλλου είναι μεν υποκειμενικό αλλά πάντα υπάρχει.Για μένα πάντα, σε σχέση μηνών, να μην απαντά ο άλλος σε καληνύχτα, γιατί ζορίζεται ή δεν προλαβαίνει, είναι οι καμπάνες της Παναγίτσας των Παρισίων δίπλα στο σουβλατζίδικο, που έλεγε και η μαντάμ Πελαζί.Επίσης, όταν έχεις βαρύ πρόγραμμα, με συνέπεια, να μην έχεις δει το σύντροφο, γκόμενο, πολλές ημέρες, δεν επιλέγεις να περάσεις τη μία καλή σου μέρα με το σόι σου εκτός και είσαι 10 χρονών.Προφανώς έχετε άλλη εκτίμηση περί έρωτος και περί συντροφικότητας. Πιο παλιά , στην ηλικία της κοπέλας, που ρωτάει, είχα ακριβώς τέτοια προβλήματα, καθώς και όλες οι φίλες. Όλες αυτές οι σχέσεις, όντως χάλασαν, γιατί όποιος βαριέται να πει μια καληνύχτα ή προτιμά να κάνει κάτι άλλο, ενώ έχει να σε δει μέρες, απλά είναι ακατανόητος για μένα. Δε θα πω την κλασσική ατάκα , απλά δε σε γουστάρει, γιατί μπορεί να μην ισχύει αυτό. Έχω ακούσει από άντρες, ότι καιγόντουσαν αλλά δε νόγαγαν που λέει και η γιαγιά μου. Κάποιοι άνθρωποι έχουν άλλη αίσθηση του χρόνου και του πως θέλουν τη συντροφικότητα. Πριν κάποια χρόνια γνώρισα έναν που έκανε σαν τρελός για μένα και βλεπόμασταν 2 φορές την εβδομάδα.....κι εγώ ζοριζόμουν........ε αυτό εγώ δεν το λέω σχέση , γιατί δε με καλύπτει. Κάποιες φίλες , μου έλεγαν ότι φαίνεται ερωτευμένος και κάτι τέτοιες κοτσάνες, γιατί κοτσάνες είναι όταν λέγονται από 40 πλας γυναίκες. Ευτυχώς, που είχα τα μυαλά μου στη θέση τους και είχα και μια πείρα, ε ......με τόσες φάπες μαθαίνεις αν θέλεις....και δεν με επηρέασαν. Φανταστείτε ότι αυτόν τον άνθρωπο ακόμα τον βλέπω, αλλά πλέον 2 φορές το μήνα, φιλικά πλέον.Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν όντως είσαι αδύναμη ή τον πρήζεις, αλλά αυτά που λες εγώ τα βρίσκω λογικά, όταν το αίτημα σου είναι να κάνεις μια κανονική, σταθερή, ερωτική σχέση. Άκου τις καμπάνες απλά και αφουγκράσου τι καλύπτει εσένα. Θέλεις να παρακαλάς για μια καληνύχτα;Θέλεις να περνάς τις ξεκούραστες ημέρες με φίλους;Τότε τι ρόλο παίζει η σχέση;Γιατί την έχεις;Γιατί τη λες σχέση;Πες την διασκεδάζω με κάποιον όποτε τύχει, ΑΠΛΑ και τόσο απόλυτα και μην ακούς κολοβές αλεπούδες, που καταπίνουν την αδιαφορία με το τσουβάλι ή τρώνε κέρατο ή ανέχονται βία κλπ. Βρες εσύ τι θέλεις
#1 Εάν είναι τόσο έξυπνη και χαρισματική όπως μας περιγράφεις, τότε σίγουρα έχει καταλάβει ότι την κοιτάς σαν ξερολουκουμο. Εαν είναι έτσι, λες να θέλει, αλλά λόγω ηθικών φραγμων να μην κάνει κάτι; Λίγο απίθανο το βρίσκω! Πάντως εμένα η κοπελίτσα μου φαίνεται ότι θέλει να συντηρεί το ενδιαφέρον με δήθεν τάχα μου σταυρωτά φιλιά για να επιβεβαιωνεται, αφού τον έχει πάρει χαμπάρι.Η γυναίκα σου πιθανότατα να έχει καταλάβει κάτι, εάν την έχεις αναφέρει έστω την κοπέλα ως ύπαρξη, από το ύφος σου και μόνο. Δε σε συνόδευσε στο γάμο του αντικειμένου του πόθου σου; Αλλά φαίνεται να σε έχει και αυτή ελαφρώς χεσμενο.
Δεν αντιλέγω, απλώς είπα το εξής για οποίον δεν κατάλαβε: Καλό θα ήταν, για να μην τρέφει ελπίδες κάποιος ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί μας, να κρατάμε κάποιες αποστάσεις. Και ναι, ακόμα και τα σταυρωτά φιλιά κάποιος που θέλει να ελπίζει τα μεταφράζει όπως θέλει.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι ότι γράφει ο καθένας ό,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.Συγχαρητήρια,μόλις είπες τι σε κάποιον απελπισμένο άγνωστο;Ότι δεν τον θέλει καμιά από τις δύο;Λαμπρά. Θριάμβευσες. Εύχομαι να αποκτήσεις αυτό που σου λείπει για να μην εκτονώνεσαι στα τυφλά.
Ναι ακριβώς, είναι πλεονέκτημα για όλους εμάς να σχολιάζουμε ανώνυμα-και εσείς το ίδιο- εκτός απο την α,μπα φυσικά που στεναχωρεί με αυτό που θα απαντήσει μερικες φορες, κάποιους απο αυτούς που στέλνουν. Δε πειράζει, ας μην συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας.
Αγαπητο 7, εχω την φωτογραφία του πατερα μου στο κρεβατι του νοσοκομίου μία εβδομαδα πριν πεθανει σε αποστεωμενη κατασταση και σε πληρη καταστολη.Ξερεις τι θυμαμαι απο όλα αυτα όταν βλεπω την φωτογραφία; η κουραση εχει φυγει, η στεναχώρια σιγα σιγα γινεται νηφαλια, αυτο ομως που μου εχει μεινει είναι το βλέμα του τις μερες πριν την καταστολη που είχε μαλακωσει και το μυαλο του, ότι είμουν εκει όταν με είχε αναγκη, σαν να είμουν ο πατερας που χρειαζοταν εκεινη την στιγμη σαν παιδι που είναι αρρωστο και φοβισμενο, κατι αδιορατο αλλα υπαρκτο.Δεν χρειαζεται να μετανιωνεις που όταν είσασταν όλοι υγιεις ο καθεις εκανε την ζωή του (αυτο είναι η σωση ταξη των πραγματων), απλα να είσαι παρουσα τωρα στην αναγκη.Το κυριώτερο ομως όλων! Επειδη κατανοώ τον πανικο σου: Το δεν γνωρίζουμε ακομα τι ακριβως είναι (ιασιμος κτλ) σημαινει ακριβως αυτο! ΔΕΝ γνωρίζουμε ακομα! Σε όλες τις περιπτώσεις πρεπει να βρειτε σαν οικογενεια με νηφαλιώτητα και υπομονη εναν νεο ρυθμο (ευκολα λεγεται, δυσκολα γινεται και φανταζει τρομακτικο)Σας ευχομαι να πανε όλα καλα και να είναι όλα αντιμετωπίσημα (η Ιατρικη εχει κανει προοδους) Και σε καθε περίπτωση μακρια απο internetικες πληροφορίες και συζητήσεις τυπου "ακου να δεις/εμενα να ακους κτλ." αυτοκλητων εξυπνων. Εσεις, ο/η γιατρος, ενας-δυο φίλοι και η υπολοιπη ανθρωπότητα στην φραγη εισερχομενων (αγνόησε μας όλους, τωρα δεν αξίζουμε τον χρόνο και την προσοχη σου).Ενας τυχαίος που επισης δεν το είχε με αγκαλιες και "σμουτς".
#1 Μα πραγματικα δεν καταλαβαίνω τα σχόλια που τον ενθαρύνουν να κάνει κίνηση. Πέρα από ανηθικα είναι και τελέιως ουτοπικά. Η κοπέλα δεν του έχει δείξει ερωτικό ενδιαφέρον, είναι παντρεμένη, συνεργάζονται, αυτός είναι παντρεμένος...δηλαδή πόσο πιο λάθος?
Λάθος;Λάθος;Ο άνθρωπος γραπώθηκε απελπισμένα από μία φαντασίωση την οποία έντυσε,ξόμπλιασε και στόλισε με όλα τα καλά του κόσμου.Ομορφη,νέα,έξυπνη,καλή στη δουλειά της ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, μη διαθέσιμη.Εωσφορικά τέλειο.Και όλο αυτό προσγειώθηκε σε ένα τύπο που τόσο χρόνια δεν τσιλιμπούρδησε ποτέ.Το πιστεύω.Εξού και η λυσσαλέα εμμονή με την συνάδερφο.Μιλάμε για βασανιστήριο όχι αστεία.Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;Δεν βλέπει τι παίζεται εντός του γιατί προτιμάει να μην το δει. Είναι λιγότερο οδυνηρό να μην το δει.Δεν αντέχει ο καθένας μας την ίδια ποσότητα αλήθειας.Βάζω στοίχημα ότι ΟΤΑΝ αποφασίσει να συνέλθει ,θα αντικρύσει άλλον χαρακτήρα.Ομορφο,νέο έξυπνο ΚΑΙ όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχει βουλιάξει κάτω από το νερό στην μπανιέρα με τις τύψεις,τις ανεκπλήρωτες ερωτικές φαντασιώσεις, ματαιώσεις και ό,τι άλλο έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε ΟΛΟΙ μας κατά καιρούς.Δεν είσαι μόνος σου αγαπητέ φίλε.ΟΛΟΙ είχαμε απώλειες.Από τον σχολικό έρωτα που δεν,ως την δουλειά που χάθηκε λόγω ολιγωρίας,το εξωτερικό που δεν τολμησε κάποιος να πάει ή να το παλέψει για να μείνει,το ταίρι που δεν κυνηγησε,ή που δεν χωρισε,τα ταξίδια που δεν έκάνε όταν μπορούσε,τις φιλικές ή άλλες σχέσεις που διαλύθηκαν για βλακώδεις λόγους,θα μας πιάσει κατάθλιψη όταν αρχίσουμε να επιμετράμε απώλειες.Γι αυτό,κοιτάμε μπροστά,έχοντας ΚΛΕΙΣΕΙ τους κύκλους στο παρελθόν.Εσύ τους έκλεισες;Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερο παρελθόν.Η πεντάχρονη! εμμονή σου με την μικρά,διόλου δεν έχει να κάνει με την μικρά. Με δικά σου ζητήματα έχει να κάνει.Η μικρά τα έξυσε κατά λάθος και ορθώθηκαν μεταμφιεσμένα σε απελπισμένο έρωτα.Ελπίζω να σε βοήθησα. Προσωπικά,αν και δεν σε γνωρίζω,αν και εν μέρει μ εκνεύρισε το κείμενό σου,(υπάρχει και μία σύζυγος στην οποία αναφέρεσαι ως κάτι ελαφρύ,σταθερό,ευχάριστο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ δεδομένο),πιστεύω ότι όντως είσαι σε απόγνωση δοθέντος ότι δεν μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να αλλάξει οπτική.Η κάθε Ντουλτσινέα αποκαθαίρεται από μας ταχύτατα όταν εγκαταλείψουμε την άβυσσο της απελπισίας για φωτεινότερα μονοπάτια.Η ζωή σου δεν τελειώνει στα 47. Αυτό.
YoursSincerelyόσοι τον ενεθάρυνναν να κάνει κίνηση το έκαναν (συμπεραίνω) με επίγνωση ακριβώς ότι θα φάει τα μούτρα του ώστε να κατανοήσει τι ακριβώς κυνηγάει. Το ΜΑΤΑΙΟ. Αυτό:"Εδώ στου δρόμου τα μισά έφτασε η ώρα να το πω άλλα είναι εκείνα που αγαπώ γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα. Στ' αληθινά στα ψεύτικα το λέω και τ' ομολογώ. Σαν να 'μουν άλλος κι όχι εγώ μες στη ζωή πορεύτηκα. Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα 'ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει."*Τι να πεις μετά από τέτοιο στίχο. Τίποτα να μην πεις.
Αν κάνει κίνηση δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια:1) Τρώει πόρτα! έτσι πιθανά θα συνέλθει 2) βρίσκει ανταπόκριση και ζει το όνειροΥπάρχει και μία περίπτωση να τον έχει η συνάδελφος για καβάτζα ενίσχυσης του εγωισμού της (αρέσω κτλ) αλλά από την περιγραφή του για αυτήν είναι μάλλον απίθανο.
Είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος αλλά εσύ ...=είμαι μεγάλος καφρος και παρτακιας και δε νοιάζομαι για κανέναν πέρα από τον εαυτούλη μου γι'αυτό και δε μενει κανένας δίπλα μου πέρα από κάτι θύματα σαν και του λόγου σου που με ανέχονται
#1 Κλασσικός παντρεμενάκιας,ο οποίος βαρέθηκε την ήρεμη "καλοπέραση"& συμβίωση με τη- μέχρι πρότινος -γυναίκα της ζωής του κι έπαθε τρελό infatuation με την ξεκάθαρα μη διαθέσιμη,"τέλεια" γυναίκα&άψογη επαγγελματία ( σημειωτέον 20+χρόνια νεότερή του,όλοι&όλες "έπαθαν πλάκα" μαζί της...μάλιστα!).Σε αναζήτηση συγκινήσεων ,για να νιώσει νέος, προ κρίσης μέσης ηλικίας...Λυπάμαι τη γυναίκα σου,αυτό μόνο...
#6 Και το "ο,τι κανεις να το κανεις για εσενα" καμπανα ειναι και μεταφραζεται ως "αν θες ελα, αλλα μην περιμενεις τιποτα απο μενα επειδη ηρθες, εγω δε συμμετεχω σε αυτη την αποφαση".
#7 Αχ, καλή μου "πρώην σίγουρη"...Κι εγώ πρώην σίγουρη ήμουν ότι δεν θα συμβεί στην δική μου οικογένεια ...Δεν υπήρχε λόγος γιατί να το πιστεύω εκτός απ'την δική μου έμφυτη αισιοδοξία και θετική στάση και την γενικότερα καλή υγεία της στενής οικογένειας.Και να που συνέβη...Πριν από ενάμιση χρόνο στην μητέρα μου με ένα σπάνιο χρόνιο λέμφωμα (όπου κάνεις θεραπεία για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα και ελπίζεις να σταματήσουν να εκδηλώνονται). Και μόλις έκλεισε έναν χρόνο θεραπείας, στον πατέρα μου καρκίνος. Κεραμίδα; Δεν λες τίποτα. Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς όλα είναι πιθανά σε όλους. Έτσι είναι η ζωή...Δεν έχω συμβουλή να σου δώσω. Να εκτιμάμε κάθε στιγμή με τους αγαπημένους μας και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Αυτό ισχύει για όλους μας.Α, και επίσης, η ζωή έχει τον τρόπο της να στα φέρνει όλα πάνω-κάτω, χωρίς να σε ρωτάει. Όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο εύκολα τα πράγματα στην πορεία. Έχεις την θετική μου σκέψη, να το ξέρεις.
#1 : Άλλος ένας που θεωρεί ότι όταν ένας άνθρωπος είναι φιλικός και προσιτός, είτε στην εργασία του, είτε σε παρέα, είναι αυτόματα και προς διεκδίκηση, δεν πα να είναι παντρεμένος, δεν πα να είναι "ως εκεί", δεν πα να τηρεί ως οφείλει τις αποστάσεις λόγω επαγγελματικού νταλαβεριού, δεν πα να μην μας έχει δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα. Αυτός εκεί, θέλει να κάνει κίνηση. Ότι η κοπέλα είναι πρόσφατα παντρεμένη ή ότι δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα δεν μετράει, αυτός εκεί, θέλει να κάνει κίνηση. Να κάνεις. Να κάνεις κίνηση να πεις στην σύζυγο τα παρολίγον εγκεφαλικά σου και να αφήσεις κι αυτήν ελεύθερη να λιγουρευτεί αντίστοιχα ξερολούκουμα, στην ηλικία της κοπέλας κατά προτίμηση. # 5 : "Να με πάρεις και κανένα τηλ"; Αλήθεια τώρα, όταν ο άλλος πνίγεται στη δουλειά; Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν θέλει να περάσει μαζί σου το ρεπό του; # 6 : Πόσο προβλέψιμοι αυτοί οι "δύσκολοι τύποι που βαριούνται εύκολα"...#7 : Ελπίζω ειλικρινά να είναι από τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται επιτυχώς, ελπίζω ειλικρινά να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε στηρίξουν και όλο αυτό να είναι περαστικό. Μην σκέφτεσαι τι είπες και τι όχι, άρχισε να λες από σήμερα όσα θες να του πεις, άρχισε να του χαρίζεις στιγμές μαζί σου, δυστυχώς οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουμε να πούμε όσα θέλουμε σε όσους αγαπάμε και όταν το συνειδητοποιούμε δεν μπορούμε πια. Καλή έκβαση από καρδιάς.
Με τέτοια θεοποίηση που έχει κάνει στην κοπέλα το θεωρώ 100% απίθανο να μην έχει αναφέρει τίποτα στη γυναίκα του. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι πξστεύω ότι μπορεί και να την έχει πρήξει να της μιλάει για τη θεότητα.Πάντως φίλε #1 τι να σου πω, μας κομπλεξάρισες. Τόσο καλή πια; δεν κοιμήθηκα το βράδυ να αναρωτιέμαι τι έχω κάνει λάθος και δεν είμαι τόσο δημοφιλής, αγαπητή και παινεμένη.
Επειδή (αυτός νομίζει ότι) όλοι τη βλέπουν και λιώνουν, πρέπει και η κοπέλα να είναι αντιπαθητική??? Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Μια χαρά συμπαθέστατη μπορεί να είναι η κοπέλα και μάλλον ακριβώς επειδή είναι συμπαθητική, προσιτή, ευγενική κτλ κ ο άλλος βρήκε (ανυπόστατο) πάτημα για ονειροπόληση και φαντασιώσεις.
#6 Η σχέση από απόσταση τον συνέφερε. Ναι μεν μιλούσατε κάθε μέρα όμως μετά την μισή ώρα που μιλούσατε ήταν ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει. Κι επειδή ο άνθρωπος φαίνεται κυρίως στην πράξη κι όχι στα λόγια όταν ήρθε η ώρα να δεσμευτεί περισσότερο λάκισε. Και σε αυτές τις δυο προτάσεις συνοψίζεται η όλη ιστορία:και πως περιμένει να με κοιτάει στα μάτια από κοντά και να μου λέει πόσο μ αγαπάει Πηγή: www.lifo.grΓενικά δεν τάζει ψεύτικα αλλά πάνω στον ενθουσιασμό είπε και ορισμένα πραγματα παραπάνω όπως το να κοιμόμαστε κάθε μέρα μαζί πράγμα δύσκολο για όταν δουλεύουμε αλλά και που δεν έγινε ούτε όταν μπορούσα Πηγή: www.lifo.grΤάζει ψευτικα αγαπητή γιατί από μακριά σου έλεγε οτι ήθελε να είστε κάθε μέρα μαζί αλλά μάλλον σε θέλει για καβάτζα. Ακόμα και να δουλεύει μπορείτε να κοιμάστε μαζί, τόσα ζευγάρια το κάνουν (εγώ όταν ο φίλος μου είχε κάνει μια επέμβαση και δεν μπορούσε να έρχεται σπίτι μου πήγαινα στο δικό του κι επί 2 μήνες έκανα 1,5 ώρα να πάω και 1,5 να έρθω απ τη δουλειά για να τον βλέπω αλλά το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση γιατί ηθελα να είμαι μαζί του κι έβαζα την κούραση δεύτερη). Και το άλλο καμπανάκι είναι το "αν θες φύγε", αν πραγματικά ενδιαφερόταν δεν θα στο έλεγε. Θα σου έλεγε να το συζητήσετε, θα σε καθυσήχαζε και θα προσπαθούσε να βρει μια λύση. Δηλαδή αυτό που θες από κάποιον είναι να σε βάζει σε δεύτερη μοίρα και να σε έχει καβάτζα; Γιατί ο συγκεκριμένος αυτό ακριβώς κάνει. Ακου την φίλη σου λοιπόν και τρέξε μακριά.
7#Αν ξέρεις ότι τον αγαπάς και ξέρεις ότι σε αγαπάει ίσως δεν έχει και τόσο σημασία η λεκτική εκδήλωση του συναισθήματος με ένα "σ΄αγαπώ", αν τον αγαπάς και σε αγαπάει ίσως δεν έχει και τόσο σημασία η σωματική εκδήλωση του πράγματος με "μία αγκαλιά", δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδιους standard κώδικες λεκτικής και physical σχέσης, με τους γονείς τους. Αν, πάλι, αισθάνεσαι ότι πρέπει να το κάνεις, εννοείται κάντο. Εύχομαι, πάντως, τα καλύτερα.