Στο σημερινό «Α μπα»: όντως, όχι

Στο σημερινό «Α μπα»: όντως, όχι Facebook Twitter
48

__________________
1.

 

Καλή μου Α μπα,
Πρώτα απ'όλα, άδεια μητρότητας; Εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Σε λίγο καιρό, μπαίνω αισίως στο 27ο έτος της ζωής μου. Έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία μου σχέση (4 χρόνια με κάποιον 10 χρόνια μεγαλύτερο από μένα). Όσο ήμουν σε αυτή τη σχέση έβλεπα τον εαυτό μου κάποια στιγμή να κάνει οικογένεια μαζί του. Τελικά χωρίσαμε, ίσως επειδή ποτέ δεν ένιωσα ουσιαστικά έτοιμη γι'αυτό. Τα 2 χρόνια που δεν είμαστε πια μαζί, έχω διαπιστώσει ότι όλο αυτό το πακέτο είναι κάτι που μάλλον δεν θέλω, ειδικά αφού δεν μου βγήκε μαζί του, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος άλλος που θα με κάνει να το θέλω;
Αυτή η διαπίστωση μου δημιουργεί μια μεγάλη σύγχυση. Ενίοτε αποζητώ τη συντροφικότητα μίας σχέσης και φυσικά το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι όσες σχέσεις έχω αποπειραθεί να φτιάξω αυτά τα 2 χρόνια με κάνουν να νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος της γης. Ξεκαθαρίζω πάντα ότι θέλω να δεθώ συναισθηματικά, δεν είπα ποτέ ότι ψάχνω fuck buddy (που και αυτό το δοκίμασα) ή ότι δεν θέλω αποκλειστικότητα (που και με αυτό ίσως να μην είχα πρόβλημα, αλλά πάντα ήμουν μονογαμικός άνθρωπος), αλλά το γεγονός ότι όσο καλά και να είμαστε μαζί, δεν επιθυμώ να τους κάνω πατέρες, γιατί σίγουρα δεν είμαι έτοιμη και ίσως να μην γίνω ποτέ, τους κάνει να κλωτσάνε. Και ενώ στην αρχή το δέχονται, κάπου στην πορεία γίνομαι η κάργια που τους χρησιμοποιεί για σεξ και τρυφερότητα. Δηλαδή, απαγορεύεται να κάνεις σοβαρές σχέσεις αν δεν σκέφτεσαι το γάμο και την οικογένεια; Και όσο μεγαλώνω θα γίνεται χειρότερο; Από την άλλη, πού είναι όλοι αυτοί οι άντρες που υποτίθεται έχουν πρόβλημα δέσμευσης; Ξέρω ότι παραλογίζομαι, αλλά γιατί γνωρίζω μόνο αυτούς που μετά από 1-2 μήνες σχέσης το θεωρούν μεγάλο πλήγμα το ότι δεν θέλω ακόμα να συγκατοικήσουμε, να γνωρίσω τους γονείς τους, να κάνουμε οικογενειακές διακοπές, να μου δώσουν δαχτυλίδι; Μέχρι και ανηψάκι (ομολογουμένως γλυκύτατο) επιστρατεύτηκε κάποια στιγμή για να δουν τις αντιδράσεις μου (Το πιο αστείο ήταν ότι κανείς δεν περίμενε να είμαι καλή μαζί του και στο τέλος είχαν μια έκφραση «Τι; Ακόμα δεν θες; Αφού το συμπάθησες.»).
Α μπα, μπορώ να επιβιώσω από την κοινωνική πίεση του να παντρευτώ (ώρα μου είναι, περνάνε τα χρόνια), δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση να χρειαστεί να αντιμετωπίσω πάλι έναν σύντροφο που νοιάζομαι γι'αυτόν να πληγώνεται, να απογοητεύεται και να νιώθει προδομένος από μένα. Τι να κάνω; Σταματάω να κάνω σχέσεις και γίνομαι καλόγρια;

-Κακιασμένη(;)


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

(Σε ευχαριστώ!)

Νομίζω ότι δημιουργείς ανασφάλειες στους άντρες που συναντάς επειδή ανατρέπεις αυτά που θεωρούν δεδομένο σε όλη τους τη ζωή και νιώθουν ότι τους τραβάς χαλί κάτω από τα πόδια. Το δεδομένο είναι ότι οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να γίνουν μάνες και θέλουν να γίνουν συγκεκριμένα με τους ίδιους. Με τις δηλώσεις σου τους κάνεις να θέλουν αυτό που δεν μπορούν να έχουν, πριν προλάβουν να σκεφτούν αν θέλουν να το έχουν, ή αν το θέλουν μαζί σου. Μου δημιουργεί ένα μειδίαμα, γιατί είναι το αντίθετο από αυτό που παθαίνουν συνήθως οι γυναίκες που στέλνουν ερωτήσεις στο α μπα: που θέλουν «σχέση» και όχι «μόνο σεξ», δημιουργώντας ένα κενό αέρος που τις ρουφάει.


Θα σου πω αυτό που λέω και σε όσες λένε τα αντίθετα από αυτά που λες εσύ. Μην κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Ούτε στους άλλους, ούτε στον εαυτό σου. Σέβομαι απόλυτα τις επιθυμίες σου ή όσα θεωρείς τώρα επιθυμίες, αλλά δεν χρειάζεται να λες σε κάποιον μέσα σε δύο μήνες ότι δεν θέλεις να τον κάνεις πατέρα. Η κουβέντα μπορεί να προκύψει, δεν λέω να πεις ψέματα, αλλά αυτό που κάνεις είναι ότι «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» όταν είναι πολύ νωρίς. Στους δύο μήνες δεν ξέρεις καν αν σου κάνει ο άλλος για συντροφικότητα. Πήγαινε για λίγο με τα ρεύματα της ζωής, όπως έρχονται, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να ξεκαθαρίζεις κάτι που δεν χρειάζεται ξεκαθάρισμα.


Για να τα λέμε όλα βέβαια, καλώς προβληματίζεσαι. Οι άντρες που δεν θέλουν δέσμευση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, κι αυτά δηλώσεις είναι. Κανείς δεν θέλει να μείνει μόνος του, ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Αν υπήρχαν όντως όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι είναι έτσι, θα βλέπαμε ανύπαντρους, αλλά δεν βλέπουμε. Επίσης, θέλεις δέσμευση. Αυτό που δεν θέλεις είναι να παντρευτείς και να κάνεις παιδί. Οπότε ψάχνεις τέτοιο άντρα, που δεν θέλει παιδιά. Ούτε αυτό είναι εύκολο, να το ξέρεις. Είναι η μειοψηφία. Αλλά κι αυτό δεν μπορεί να είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο μέσα σε δύο μήνες. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει κάτι για να σε κερδίσει, ή να σε απομακρύνει, και μετά να αλλάξει γνώμη. Γι'αυτό, άσε τις δηλώσεις. Ζήσε, πήγαινε με τα ρεύματα, και κρίνε κάθε φορά αναλόγως.

__________________
2.

Α μπα,
Αυτό που θα σου πω δεν μου έχει ξανασυμβεί γενικά.Γνώρισα ένα παιδί τους τελευταιους μηνες και σιγα σιγα αρχισαμε να κανουμε παρεα.Να μιλαμε ολο κ περισσοτερο,να ανοιγόμαστε ολο και περισσοτερο και να δημιουργείται ενα δεσιμο πια(Και οι δυο γυρω στα 30 btw).Δεν μου ανεφερε ποτε ότι είχε κοπελα (ειναι καποια χρονια μαζι), καποια στιγμη εγω το μαθα και του το πα ουσιαστικα.Μου ειπε οτι δεν ετυχε και ενιωθε βλακας να το πεταξει απο ενα σημειο κ μετα, οτι θα φαινοταν ακυρο.Αλλα και τοτε παλι δεν ηταν μερος των συζητησεων μας γενικα.Προσφατα λοιπον περασαν μια κριση κ με την πρωτη ευκαιρια ηρθε και με βρηκε.Βγηκαμε για ποτο και φιληθηκαμε στο τελος.Ναι ειναι δεδομενο πια δεν το χω απορια, του αρεσω, μου αρεσει.Με την επικοινωνια που εχουμε το συζητησαμε και το αφησαμε εκει μεχρι να δουμε πως θα παει με την σχεση τουΤεσπα τελικα αυτοι τα ξαναβρηκαν γιατι λεει δεν νιωθει πως του χει τελειωσει, οτι ειναι μια σχεση που τον ικανοποιει.Απο τοτε περναμε και μεις τις φασεις μας.Δυο ατομα που βλεπουν και ερωτικα ο ενας τον αλλον περαν του φιλικου, με κεινον να εχει την σοβαρη σχεση.Ε εγιναν λιγο περιπλοκα τα πραγματα μετα το φιλι οπως και να το κανουμε.Τσακωθηκαμε καποια στιγμη και τον εβλεπα οτι ηταν καπως που ξεκοψαμε.Οτι "πιεζοταν" που ημασταν ετσι και δν του μιλουσα.Λογω χημειας το στρωσαμε κ τωρα κανουμε παλι παρεα, ανακουφισμενοι και οι δυο γιατι αρεσει κ στους δυο η παρεα μας.Πως γίνεται? Αν εισαι σε μια σχεση οπου ολα ειναι οκ και σε καλυπτει πως γινεται να εισαι ετσι με μια αλλη κοπελα? Δεν νομιζω οτι ξερει η αλλη καν το γεγονος οτι κανουμε τοσο παρεα ή μαλλον οτι υπάρχω.Στις συζητησεις μας δν λεμε καθολου τι κανει ο καθενας μας στα ερωτικα μας.Δεν με βλεπει απλα σαν μια "ωραια γκομενα".Αποζητάει τν παρέα μου, δεν θελει να ξεκοψουμε, θελει να μιλαμε.Μας λεμε "φιλους" αλλα υπαρχει κατι στην ατμοσφαιρα, το βλεπεις στα αγγιγματα, σε καποια βλεμματα κ.οκ.Εγω στην θεση του ολο αυτο θα το παιρνα σαν καμπανακι οτι δεν με καλυπτει η σχεση μου, ωρα να προχωρησω. Αν αφου τα ξαναβρηκανε και επαιρνε τις αποστασεις του απο μενα θα το πιστευα ολο αυτό για την σχεση, αλλα οχι η παρεα συνεχιζεται κανονικα.Πως γινεται ολο αυτο? Πραγματικα δεν ειμαστε φιλοι οτι και να λεμε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν αμφιβάλλω. Αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει ότι είναι γραφτό να αφήσει τη σχέση του για σένα. Μπορεί να μην τον καλύπτει 100%, αλλά ούτε αυτό σημαίνει ότι θα την αφήσει για σένα. Αν τον καλύπτει κοινωνικά, όχι μόνο δεν θα την αφήσει για σένα, αλλά μπορεί και να την παντρευτεί, να κάνει παιδιά μαζί της, και να συνεχίσει να φλερτάρει μαζί σου.


Θεωρείς δεδομένο κάτι που δεν είναι, και το κάνουν πάρα πολλά κορίτσια εδώ στο α μπα. Μην θεωρείς ποτέ ότι οι άλλοι θέλουν να είναι ξεκάθαροι στη ζωή τους επειδή αυτό σε συμφέρει να πιστεύεις. Μπορούν να ζουν διπλές ή μισές ζωές για χρόνια, ή για πάντα, και να είναι ευτυχείς με αυτό. Δεν έχουν όλοι το όραμα της μόνιμης σταθερής και απόλυτα μονογαμικής σχέσης. Σε πολλούς αρέσει το δίπορτο, το τρίπορτο, οι ανοιχτές πόρτες γενικότερα. Σε αυτόν μπορεί να αρέσουν τα περίπλοκα πράγματα. Στην ουσία δεν απατά τη σχέση του, οπότε είναι και εντάξει με τη συνείδηση του. Το ερώτημα είναι, εσύ τι κάνεις. Περιμένεις να ανακαλύψει ότι θέλει εσένα και μόνο εσένα; Αυτό δεν έγινε ούτε όταν ήταν ελεύθερος.

__________________
3.

Αγαπητη Α μπα,
θελω σγουρα μαλλια, μονιμες μπουκλες που ανεμιζουν, αδαμαστες και αερινες.
Το κανονικο μου μαλλι ειναι ισιο σαν κινεζα ενα πραγμα! Τι προτεινεις?
-μαρα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να εκτιμήσεις αυτό που σου έχει χαρίσει η φύση, και να επενδύσεις ώστε να το αναδείξεις όσο καλύτερα γίνεται, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σταμάτα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για να ανοίξεις τρύπα, μόνο καρούμπαλα καταφέρνεις να κάνεις. Αυτή τη συμβουλή σου τη δίνω με όλες τις προεκτάσεις που έχει, γιατί φοβάμαι ότι αν κάνεις έτσι για τα μαλλιά, μπορεί να κάνεις έτσι και για άλλα πράγματα. Υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που δίνει τα ωραία του λεφτουδάκια για να αποκτήσει ίσιο μαλλί Κινέζας που φριζάρει το δευτερόλεπτο που έρχεται σε επαφή με τον αέρα εκτός κομμωτηρίου (και αυτοί επίσης πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να κουμαντάρουν τα μαλλιά τους. Πάντα υπάρχει τρόπος).


Υπάρχουν πολλά κουρέματα που αναδεικνύουν τα ίσια μαλλιά, ειδικότερα αυτά που έχουν πολύ τεχνική μέσα. Βρες μια καλή κομμώτρια που πιάνει το χέρι της. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις από ένα κλασικό, κομψό καρέ στο μήκος που σου ταιριάζει περισσότερο, με φράντζα ή χωρίς. Αν πετύχει, θα είσαι 'λούζομαι και φεύγω'. Το μόνο που χρειάζεται συντήρηση είναι ένα καλό χρώμα και γυαλιστερά μαλλιά.


__________________
4.

Χωρισα μετα από πέντε χρόνια. Ο χωρισμός άθλιος! Ήταν η πρώτη μου σχέση. Το πρώτο δίμηνο χτυπήθηκα σα χταπόδι, έζησα το δράμα μου ως άλλη Βίρνα Δράκου, μάλιστα είχα και μια πρόταση για ραντεβού και την απέρριψα, από κάποιον που θα μπορούσε να μου κινήσει το ενδιαφέρον σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου όμως τη δεδομένη στιγμή ένιωθα ότι δε θέλω ούτε να ξαναγγίξω άνθρωπο ερωτικά! Όμως, τώρα ξαφνικά κάνω τα εξής παράλογο! Κάθε μέρα μπαίνω Facebook και χαζεύω τις φωτογραφίες ενός παλιού συμφοιτητή που θεωρώ εμφανισιακά ότι ωραιότερο έχω δει σε άντρα! κοιτάζω τις φωτογραφείς και χαμογελάω, ενίοτε (συχνότατα) τον φαντασιώνομαι κιόλας! Το βρίσκεις βλακεία;;;

- Κιτσα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κίτσα, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα που χρειάζεται λύση.


__________________
5.

Γεια σου αμπίτσα μου,
γενικά είσαι υπέρ της τεράστιας βιβλιοθήκης στο σπίτι με όλα τα βιβλία που διάβασε ο ιδιοκτήτης ή του δανεισμού των βιβλίων;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί αποκλείει το ένα το άλλο; Ό,τι και να εννοείς, είναι προσωπική απόφαση. Οι γεμάτες μεγάλες βιβλιοθήκες αρέσουν σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν διαβάζουν, δίνουν ηρεμία σε ένα χώρο. Για να τις αποκτήσει κανείς χρειάζεται χρόνο, χρήμα, χώρο, και δικό του σπίτι. Πολύ θα ήθελα να είχα όλα τα προηγούμενα. Για εμάς τους νομάδες ευτυχώς υπάρχει το kindle.


__________________
6.

Αμπα μου καλησπέρα! Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια για τη στήλη σου και την καθαρή ματιά που δίνεις στα πράγματα. Αυτήν την καθαρή ματιά θέλω να σου ζητήσω ελπίζω να απαντήσεις! Είναι αργά το βράδυ και είμαι γεμάτη υπερένταση γιατί προηγήθηκε συζήτηση με τη μεγάλη μου αδερφή. Είμαι 23 είναι 28. Είχαμε μια διαφωνία για το ζήτημα του γάμου και κάθε φορά που διαφωνώ μαζί της γίνομαι ένα ψυχολογικό κουρέλι. Το αποτέλεσμα από κάθε τέτοια "φιλοσοφική" συζήτηση είναι να αισθάνομαι ένα εντελώς χαζό άτομο που όσα σκέφτεται δεν έχουν βάθος και ουσία. Ανεβάζει τον τόνο της φωνής της σταδιακά και καταλήγει να φωνάζει αυτά που πιστεύει. Δεν μ αφήνει να ολοκληρώνω τη σκέψη μου με διακόπτει και με αντιμετωπίζει σαν κατώτερη. (Πχ "απ αυτά που λες δείχνεις ότι δεν έχεις καταλάβει τι συζητάμε τόση ώρα", "καταλήγεις σ αυτά που σου λέω ήμουν σωστή απ την αρχή"- δεν καταλήγω σ αυτά που λέει). Δεν υποστηρίζω ότι είμαι η τέλεια συνομιλήτρια. Πολλές φορές συγχέεται η σκέψη μου και μπορεί να βγω κι εκτός θέματος γτ διευρύνεται αυτό που σκέφτομαι και σε άλλες περιπτώσεις. Προσπαθώ όμως να μένω ήρεμη να μην φωνάζω κι αν κάπου έχω λάθος θα το δω κι απ την άλλη πλευρά θα το επεξεργαστώ μόνη μου και θα χρειαστώ χρόνο να απορροφήσω νέα δεδομένα και οπτικές. Δεν θα παραδεχτώ εύκολα ότι κάνω λάθος αλλά αν δω οτι αυτό που λέω όντως δεν στέκει αλλάζω και τρόπο σκέψης. Δεν προσπαθώ να μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω (πχ κανένας γνωστός μου δεν έχει παντρευτεί και για τους περισσότερους σε αυτήν την ηλικία είναι μια μακρινή πιθανότητα άρα δεν ξέρω πόσο επιπόλαια γίνονται οι προτάσεις γάμου). Αντιθέτως εκείνη θα πει πχ για το πόσο απελευθερωμένοι είναι στα θέματα του γάμου οι Άγγλοι οι Σουηδοί και πόσο αυτό έχει διαλύσει τον θεσμό της οικογένειας εκεί, κι ας μην έχει γνωρίσει κανέναν άλλο λαό πέρα από Έλληνες. Όλα αυτά είναι παραδείγματα αυτό που με νοιάζει είναι ότι δεν δέχεται να δει ότι μπορεί κι εγώ κάπου να είμαι σωστή και αυτό με υποβιβάζει. Είναι δυνατόν να μην μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα πράγμα ολοκληρωμένα και σωστά; Χώρια που δεν αντέχω καθόλου τις φωνές και τις εντάσεις που γι αυτήν είναι ψωμοτύρι. Αυτό γίνεται και σε τέτοιες θεωρητικές συζητήσεις και σε γνώσεις (πχ "δεν τα ξέρεις καλά, που τα βρίσκεις αυτά και τα πετάς;") Είμαι εγώ πολύ αδύναμη που αυτό το νιώθω σαν ψυχολογικό βιασμό; Μήπως είναι ψυχολογική βία; Θέλω να σταματήσω να ασχολούμαι αλλά αν βρω κι άλλους τέτοιους ανθρώπους; ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! :'(
- Ίριδα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο ή όχι, δεν έχει σημασία αν μπορείς να σκεφτείς ένα πράγμα σωστά ή όχι, η συμπεριφορά της δείχνει άνθρωπο αυταρχικό και ισχυρογνώμων που δεν μπορεί να συζητήσει. Μην το παίρνεις προσωπικά γιατί είναι δικό της πρόβλημα. Παρατήρησε πώς κάνει όταν μιλάει με άλλους – κατά πάσα πιθανότητα κάνει ακριβώς τα ίδια. Να σταματήσεις να ασχολείσαι, και αν βρεις κι άλλους τέτοιους ανθρώπους, να σταματήσεις και πάλι να ασχολείσαι. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν τις ικανότητες να κάνουν διάλογο. Δεν βλέπεις τι γίνεται στο facebook; Πόσο λυμένο είναι το ζωνάρι για καβγά; Χρειάζεται βαθιά παιδεία και πολύχρονη προπόνηση για να είσαι σε θέση να κάνεις κουβέντα με κάποιον που διαφωνεί που δεν θα οδηγήσει σε προσβολές. Μόνο τρεις ανθρώπους ξέρω που είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, και σίγουρα δεν είμαι αναμεσά τους. Οπότε, αντί να στενοχωριέσαι για μια από τα ίδια, σκέψου πώς εσύ μπορείς να γίνεις άψογη συζητήτρια, και κάνε εξάσκηση μόνο με ανθρώπους που έχει νόημα να συζητήσεις. Αλλιώς είναι σα να κάνεις άλμα επί κοντώ με ένα καλαμάκι.


_________________
7.

Όντως όλα γίνονται για κάποιο λόγο;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

48

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
#2"Μου ειπε οτι δεν ετυχε και ενιωθε βλακας να το πεταξει απο ενα σημειο κ μετα, οτι θα φαινοταν ακυρο."προφανώς , οταν στο είπε αυτό, ένιωσε έξυπνος...απο εκεί θα έπρεπε να καταλάβεις το δούλεμα που τρως.εσύ προσπαθείς να σκεφτείς για ποιόν λόγο, ενώ έχει μιά σχέση που λέει ότι τον καλύπτει, τσιλιμπουρδίζει μαζί σου, κι ενώ έχει πει οτι τον καλύπτει και δεν σου είπε κατευθείαν το παραμύθι με τον δυστυχισμένο γάμο για να τον παρηγορήσεις,ενώ θα έπρεπε να σκεφτεσαι τι σου δίνει ΕΣΕΝΑ το τσιλιμπούρδισμα με έναν δεσμευμένο που δεν σε προτιμάει απο την γυναίκα του , για τον οποιονδήποτε λόγο, και στο λέει κατάμουτρα.μπορεί να είναι μια χαρά καλυμμένος σε όλους τους τομείς απο την γυναίκα του, αλλά να θέλει περισσότερη επιβεβαίωση, κι αυτό γίνεται μόνο απο άλλες γυναίκες, όχι απο την δική του που την θεωρεί κεκτημένη και γι αυτό να τσιλιμπουρδίζει. μπορεί ούτε καν ερωτικά να μην σε προτιμάει απο εκείνην και να απευθλυνεται σε σένα επειδή εισαι μία άλλη που ξέρει οτι τον θελει .μπορεί οπως λεει η λενα να καλυπτεται κοινωνικα/ συντροφικα, αλλα να θέλει και πραγματα που δεν βρισκει.μπορει να βρεξει, μπορει και να χιονισει.εσενα πρεπει να σε απασχολει και να διαχειριστεις το οτι ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.για να μην σου πω και οτι ακομα κι αν χωριζε και "προχωρουσε παρακατω" οπως λες (και μαλλον ευχεσαι), πιθανοτατα ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ!το σκεφτηκες αυτο?
#1μόνο εγώ βλέπω μια υπερβολή σε αυτό που διάβασα?πόσες σχέσεις δλδ είχες μέσα στα 2 χρόνια που είσαι ελεύθερη και ΟΛΟΙ αδημονούσαν να τους κάνεις πατεράδες?και ΟΧΙ, στα 27 δεν είναι αναμενόμενο οτι ήρθε η ώρα σου να γίνεις μάνα. απειρες κοπέλες και άνδρες ξεκινάνε να το σκέφτοντια μετά τα 30, μην πω και μετά τα 35, ειδικά αν ασχολούντια με σπουδές και καριέρες.τι να πω..το οτι το βασικό που φταίει είναι οτι ξεκινάς τέτοια άσχετα και άκαιρα ξεκαθαρίσματα χωρίς να τεθεί το θέμα, όπως ειπε και η λένα, ειναι το μονο σιγουρο, αλλά αναρωτιέμαι αν αυτό το κάνεις επειδή δεν θέλεις να κάνουν τέτοιες σκέψεις οι άνδρες, η επειδή ΘΕΛΕΙΣ να τις κάνουν και να σε διαβεβαιώσουν γι αυτο....έιναι σαν να λες σε κάποιον "δεν πρέπει με τιποτε να σκεφτεις ¨ΚΟΚΚΙΝΟ". στο απαγορευω!!όρεξη είχε ο αλλός, μόλις σε γνώρισε να σου πάρει υπόσχεση οτι θα γίνεις η μάνα των παιδιών του.προσωπικά, στα 27 δεν είχα καμιά πρεμούρα να ξεκαθαρίζω ότι δεν θελω να κάνω άμεσα παιδί μόλις γνώριζα κάποιον, παρόλο που ήμουν βέβαιη οτι δεν θέλω.
Αγαπητό 2, αν ήσουν στη θέση του θα σου χτύπαγε καμπανάκι ότι δεν σε καλύπτει η σχέση σου.Από τη θέση που είσαι την ακούς την καμπάνα??? Ξεκόλλα κορίτσι μου, δεν του αρέσεις όσο νομίζεις.
Αγαπητό 1, θες να γίνουμε φίλες; (όλο και κάτι θα μάθω).Πάντως δεν με πείθει παιδιά, νομίζω δεν αρκεί να δηλώσεις ότι δεν θέλεις γάμο κ παιδιά...πρέπει να το αποπνέεις!Μια φορά είπα κι εγώ θα το παίξω αλλιώς, κ είπα σε κάποιον στο 1ο-2ο ραντεβού ότι γάμο εγώ;;; μπααα όχι με τίποτα δεν μου αρέσει σαν ιδέα (μούσια). Ε δεν με ξαναπήρε τηλέφωνο αλλά νομίζω ήταν επειδή δεν έπεισα....γιατί 7 χρόνια μετά δεν έχει παντρευτεί ακόμα.
#7 Ναι, όλα γίνονται για κάποιο λόγο, αν με τον "λόγο" εννοείς την αιτία.Όχι, δεν γίνονται όλα για κάποιον λόγο, αν με τον "λόγο" εννοείς τον σκοπό. Παράδειγμα, μικρά παιδιά που αρρωσταίνουν και καταλήγουν ή κακοποιούνται. Κανένας "λόγος" δεν υπάρχει.Ειδικά αν εννοείς τον σκοπό που θα εξυπηρετεί τα ατομικά συμφέροντα του καθενός μας, τρεις φορές όχι. Έχει κι άλλες δουλειές το σύμπαν εκτός από εμάς, πώς να το κάνουμε.Αλλά μας βολεύει να πιστεύουμε ότι ναι, όταν περάσουν οι δυσκολίες, θα αποδειχθεί ότι καλώς έγιναν όσα έγιναν. Μερικοί από εμάς γλιτώνουμε έτσι την κατάθλιψη.
#6Η ερώτησή μου σε σένα είναι, γιατί προσπαθείς ξανά και ξανά να κάνεις σοβαρή κουβέντα με την αδελφή σου; Θα μου πεις γιατί είναι αδελφή σου και την αγαπάς, αλλά πώς θα σου φαινόταν να περιορίζεις τις συζητήσεις σε ανάλαφρη κουβεντούλα και να αλλάζεις θέμα μόλις αρχίζει να ανεβάζει ντεσιμπέλ; Έτσι της αφαιρείς τη δυνατότητα να αρχίσει το κήρυγμα και να σε μειώσει. Μια-δυο, θα της σπάσεις τα νεύρα, μπορεί να στο κλείσει κιόλας ή να φύγει αν συζητάτε στον ίδιο χώρο. Αλλά έχεις εσύ τον έλεγχο του τι συζητάτε και με ποιο τρόπο. Όταν έρθει να σου ζητήσει τα ρέστα, πες της ήρεμα ότι αρνείσαι να συζητήσεις στη διαπασών γιατί σου προκαλεί πονοκέφαλο (πες και ημικρανία, ένα δράμα ζεις εξάλλου) και ότι αν θέλει να θίξει μείζονα θέματα θα πρέπει να μάθει να συζητάει με το δέοντα σεβασμό στην άποψή σου και σε ήπιους τόνους. Θέσε λίγους όρους για να τους θυμάται όλους ταυτόχρονα όταν μιλάτε. Μετά χαμογέλασέ της λαμπερά και ευχήσου της να κατακτήσει τα δέοντα προσόντα σύντομα, ώστε να μπορείς να ξαναζητήσεις τη γνώμη της για κάτι που σε απασχολεί. Θα χρειαστείς ατσάλινη ψυχραιμία, κυρίως για να μη σκάσεις στα γέλια με τα μούτρα που θα κάνει και τα χρώματα που θα αλλάξει, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα πει λέξη σε πρώτη φάση. Καλή επιτυχία!!
Αγαπητό 3.1. Παίρνεις μια νυχτερίδα, ή έστω μια ακρίδα και την μπλέκεις στα μαλλιά σου.2. Πας και στήνεσαι δίπλα στη γάτα του γείτονα.3. Problem is over.
#6 : Noμιζω οτι πρεπει να βαλεις και συ καμια φωνουλα. Πες της οτι πρεπει να μαθει να μην διακοπτει τους αλλους οταν μιλουν (ειναι μεγαλη αγενεια) και να μαθει να δεχεται και αντιθετες αποψεις απο τις δικες της.Τονισε της οτι κανεις δεν γεννηθηκε παντογνωστης, αρα ουτε αυτη και αφηνει ασχημη εντυπωση στους αλλους η εικονα μιας "ξερολας".Αυτο ειναι πολυ πιθανον να το συναντησεις και απο αλλους ανθρωπους, ακομη ομως και η αδερφη σου να ειναι πρεπει με tact να τους βαζεις στην θεση τους, γιατι μετα θα παρει ο απ'αυτος τους αερα.
#2 : Noμιζω χανεις τον χρονο σου μαζι του, σε κανει παρεα για να εχει την καβατζα του οταν "πιεζεται" απο την σχεση του. Και μετα απο καιρο οταν θα βρει πιο ενδιαφερουσα "παρεα" με προσχημα παλι την "πιεση" θα σε ξεκοψει.Και συ ομως απο την μερια σου, περιμενεις να "φας" τον συντροφο καποιας αλλης. Κριμα.
#6 Είναι υπέροχο να μπορείς να διαφωνήσεις με κάποιον και να υπάρχει εκτίμηση και μετά τη διαφωνία. Το καλύτερό μου.Όσο είσαι έτοιμος/η να παραδεχτείς άγνοια και ότι μπορεί να κάνεις λάθη ενώ ακούς τον άλλον και να κρίνεις την άποψή του και τα επιχειρήματα κι όχι το άτομο θα είσαι σε καλό δρόμο. Όμως πραγματικά , με μερικούς δεν έχει νόημα να μπεις στον κόπο.
#5 Έχει να κάνει με το προσωπικό σου στυλ αν θα τα κρατάς σε αποθήκες, αν θα εκθέτεις σε βιβλιοθήκες μες στο σπίτι ή αν θα τα δωρίζεις. Προσωπικά στο σπίτι μου έχω τα αναγκαία για τη δουλειά μου και τα υπόλοιπα τα δίνω στους γονείς μου. Η γιαγιά με τον παππού μου κρατούσαν τα πάντα από βιβλία, μυθιστορήματα, εγκυκλοπαίδειες, ακαδημαικά. Η γονείς μου ακολουθούν ακριβώς ίδια τακτική με τα δικά τους παλιά και σημερινά βιβλία. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε χιλιάδες βιβλία στην κατοχή μας, από εγκυκλοπαίδειες του '60, συλλογή ιστορικών και πολιτικών περιοδικών 70 ετών, συγγράμματα μαθηματικών και κοινωνιολογίας από όταν σπούδαζαν η γιαγιά και ο παππούς μου κατά το 50, συλλογή βιβλίων του Ιουλίου Βερν σε πολυτονικό σύστημα, μέχρι και πρώτες αγγλικές εκδόσεις βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι. Παλιότερα με ενοχλούσε το πόσο χώρο και σκόνη απαιτούσαν όλα αυτά τα αντικειμενικά άχρηστα βιβλία όμως μεγαλώνοντας είδα την ιστορική τους αξία και ειλικρινά θεωρώ περιουσία αυτή τη συλλογή που χτίζεται εδώ και δεκαετίες.
Πωπω, ζηλεύω πάρα πολύ τη συλλογή σας! Αγοράζω σταθερά βιβλία κάθε μήνα την τελευταία 12ετία, με όνειρο να έχω μια μέρα βιβλιοθήκη από άκρη σ' άκρη! Προς το παρόν είμαι γύρω στα 300+ βιβλία, έχουμε ακόμα :)
1. Συμφωνώ με την Α, μπα. Αυτό που συναντώ εγώ περιστασιακά είναι το εξής: η συζήτηση περί παιδιών και οικογένειας γίνεται σε εντελώς φιλολογικό επίπεδο στη φάση to know as better (αλλά όχι βιβλικώς, if you know what I mean), οπότε, αν και σαφώς δεν θα σου το τρίψω στη μούρη του στιλ «γεια, είμαι η alitra και δεν θέλω παιδιά», ε αν με ρωτήσεις, θα σου το πω. Αρχικά, (υπερβολικά) τρελή χαρά. Σα να είχαν την αγωνία ότι, αφού τικάρω όλα τα κουτάκια με τα τυπικά προσόντα, θα τους έχω έτοιμους τον παπά και τον κουμπάρο στην στροφή για τα περαιτέρω του κουκουλώματος, οπότε αφού διαπιστώνουν ότι όχι, δεν ψάχνω απελπισμένα να τυλίξω έναν σύζυγο, χαρά και ανακούφιση για την προοπτική σχέσης/σεξ χωρίς πρήξιμο για στεφανώματα.Έλα όμως που μετά την ανακούφιση, μπαίνει η αμφιβολία: γιατί απορρίπτω την πιθανότητα να τον δω σοβαρά; (σοβαρά για μια γυναίκα, σαφώς ισούται με husband & father material, τι, όχι;). Aκόμα κι αν αυτός δεν θέλει, ρε παιδί μου, αυτό είναι νορμάλ, άντρας είναι, εγώ όμως γιατί δεν θέλω; Αλλά δεν παίρνει να νιώσει και προδομένος και πληγωμένος, οπότε το πράμα πάει αλλιώς: στο μέλλον θα θελήσω. Αποκλείεται να μην θελήσω. Όλες οι γυναίκες θέλουν, κι όσες δεν έκαναν οικογένεια, κατάλαβαν πολύ αργά το λάθος τους και έγιναν δυστυχισμένες μαγκούφες. Μάλλον δεν είχα ποτέ τον κατάλληλο άντρα, που θα μου ξυπνούσε την σχετική επιθυμία. Ή ίσως κάποιος μαλάκας με πλήγωσε και έχω τραύμα με τις δεσμεύσεις. (Είμαστε ακόμα στη φάση φλερτ, ναι;) Ναι. Δεν είναι ότι απλά δεν θέλω μάνα μου, είναι ότι δεν είχα γνωρίσει εσένα.Αν κάποιος νιώθει απόρριψη ή πληγώνεται από το γεγονός ότι μια γυναίκα δεν θέλει να κάνει οικογένεια, φταίει ότι στο κεφάλι του έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως ΟΛΕΣ οι γυναίκες το βλέπουν ως αυτοσκοπό, οπότε αφού εσύ δεν θες, άρα μάλλον απλά δεν θες μαζί ΤΟΥ, γιατί δεν παίζει απλά να μην θες γενικώς. Δεν βρήκες τον κατάλληλο απλά, άρα δεν θεωρείς ούτε αυτόν κατάλληλο.Δεν φταίνε ακριβώς αυτοί. Έστω ότι έχεις μάθει από παιδί ότι η ζωή σου επιφυλάσσει το βάσανο του να σε βλέπουν οι γυναίκες σαν ξερολούκουμο για να σε τυλίξουν, γιατί η δική σου μετοχή είναι ακριβή και οι δική τους λιγότερο - ή εν πάση περιπτώσει με ημερομηνία λήξης, γιατί η αξία τους είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτήν του άντρα τους και των παιδιών τους και όχι αυτόνομη, ότι πρέπει να είσαι (εσύ) προσεκτικός γιατί οι γυναίκες θα δολοπλοκούν και θα μηχανορραφούν για να σε δέσουν με γάμο και παιδιά όσο πλησιάζει η ηλικία που η άμαξα θα γίνει κολοκύθα, για να μην μείνουν μόνες όταν περάσει η μπογιά τους και δεν θα τις θέλει πια κανένας ή όλοι οι καλοί θα έχουν καπαρωθεί. Και ξαφνικά έρχεται η άλλη και σου λέει ότι δεν θέλω. Να μην πάθεις ένα «τι έγινε ρε παιδιά;»Tl; dr.: Είναι όντως πλήγμα. Αλλά δεν φταις εσύ. Φταίει η κοινωνία, που βάζει τους πάντες, άντρες και γυναίκες, σε λάθος κουτάκια.Disclaimer: Πριν παρεξηγηθεί κανείς από σπόντα, not all men, σαφώς, άλλωστε δεν μιλάω για το τι κάνουν «οι άντρες», αλλά όσοι παίρνουν ως προσωπική απόρριψη το ότι μια γυναίκα δεν θέλει να κάνει οικογένεια. Που δεν είναι όλοι οι άντρες. Δεν είναι καν μόνο άντρες, είναι και γυναίκες που έχουν αυτήν ακριβώς την παραπάνω λογική.
Μετά την πολύ καλή περιγραφή για την κατάσταση του μαλλιού μου, συνεχίζεις με μια επίσης καλή περιγραφή για τις αντιδράσεις που γεννούν τα στερεότυπα. Εκτός βέβαια από αυτό που περιγράφεις -δηλ. άντρες που μάλλον δεν θέλουν παιδιά, αλλά προβληματίζονται όταν δεν θέλει και η γυναίκα- υπάρχει και η άλλη όψη: άντρες που θέλουν σαν τρελοί, αλλά νιώθουν υποχρεωμένοι να το κρύβουν. Έτσι η αρνητική αντίδραση στην childfree γυναίκα είναι ειλικρινής, ενώ ο αρχικός ενθουσιασμός είναι εν τέλει υποκριτικός, επειδή και καλά ο άντρας ο παίκτης αυτό ψάχνει, να μην τον σκοτίζουν με δεσμεύσεις. Όμως οι άντρες που παραμένουν ειλικρινά και σταθερά childfree είναι πολύ σπανιότεροι απ'όσο νομίζουμε - ίσως σπανιότεροι από τις γυναίκες://jezebel.com/new-trend-men-wanting-babies-women-wanting-freedom-1691747100
Λατρεύω το όνομα του site που παρέπεμψες, Iris. Καυστικό και συνάμα πορτιέρης για το κοινό που απευθύνεται! Για όποιον δεν έχει ιδέα τι εννοώ, το φαινόμενο Jezebel (η γυναίκα-πόρνη που βάφεται κι έχει άποψη στη Βίβλο) έχει περιγραφεί αρκετά γλαφυρά από τις δυναμικές ηρωίδες του Τομ Ρόμπινς, κυρίως από την Έλλεν Τσέρι του Χορού των Εφτά Πέπλων (Skinny Legs and All, 2002). Συστήνω και τα υπόλοιπα βιβλία του, για τη χιουμοριστική-καυστική ματιά ενός επιτυχημένου φεμινιστή συγγραφέα.
Αγαπητο 7,ο λογος που ολα γινονται τον μαθαμε στο σχολείο και λεγεται αιτια-αιτιατο, καθε δραση δημιουργει μια αντιδραση κτλ, υπο αυτη την οπτικη η σωστη ερώτηση είναι η ελευθερη βουληση είναι κατι υπαρκτο ή μια ψευαισθηση που συντηρουμε γιατί την χρειαζομαστε; μην συγχεεις τον λογο που γινεται κατι με τον σκοπο για τον οποιο γινεται αυτο το κατι, αν και νομίζω ότι ρωτας το τελευταιο.
#6 εγώ αυτό το πράγμα το ζηλεύω. Να μπορείς να μιλήσει με επιχειρήματα χωρίς φωνές. Ξέρω μόνο έναν άνθρωπο τέτοιο τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα κι από την ώρα που τον γνώρισα όποτε πάω να φωνάξω τον φέρνω στον νου μου για να μην το κάνω. Άλλοτε το καταφέρνω κι άλλοτε όχι. Συνήθως όχι. Ο άνθρωπος που λέω, λέει την άποψή του μόνο όταν είναι σαφώς διαμορφωμένη, δεν φωνάζει ποτέ, έχει πάντα επιχειρήματα κι όποτε βλέπει την κουβέντα να παρεκτρέπεται από τους υπόλοιπους που είμαστε αρκουδαραίοι με χαμόγελο κάνει κάποιο σχόλιο που ηρεμεί την κατάσταση ή αποσύρεται από την κουβέντα. Παρατηρώντας τον, έχω ανάμεσα σε άλλα καταλάβει πως όσο πιο σαφές είναι στο μυαλό σου αυτό που θες να πεις τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να μη χρειαστεί να επιβάλεις την άποψή σου με φωνές. Άρα όσο πιο καλή μελέτη πριν μιλήσεις τόσο καλύτερα για να είσαι έτοιμος με επιχειρήματα. Όμως, κουβέντες με ανθρώπους που δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος δεν γίνονται. Οι συνομιλητές θα πρέπει να έχουν πάνω κάτω το ίδιο μορφωτικό επίπεδο και το πιο σημαντικό την ίδια επιθυμία για κουβέντα κι όχι σκυλοκαυγά.
Της πόντιας είναι μεν άλλη περίπτωση δείχνει ευγένεια όμως έτσι κι αλλιώς. Επίσης Σμαράγδα στο παράδειγμα που μας λες μάλλον εσύ ο ευγενής γι'αυτό δεν καταλαβαίνεις ότι οι άλλοι είναι το σύνηθες. Όσο για το φίλο μου θα σας πω μόνο το εξής. Είμαστε εντελώς αντίθετοι πολιτικά αλλά η συζήτηση είναι πάντα κόσμια εξ'αιτίας του. Εγώ αυτό δεν το έχω δει πουθενά.
Και το βασικό. Ακούει πάντα με προσοχή όταν του μιλάς και σ'αφήνει να ολοκληρώσεις αυτό που λες. Τώρα που το λέω ξέρω άλλον έναν. Όχι τόσο εξαίρετο αλλά πάντως που αφήνει το συνομιλητή του να τελειώσει αυτό που θέλει να πει, ακούει και μετά απαντά αφού έχει σκεφτεί αυτό που του λέει ο συνομιλητής.
Ειναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις luckystrike. Θυμάμαι που είχαμε πάει τα πρώτα μας Χριστούγεννα σ'ένα ξενοδοχείο που δεν άναβαν το τζάκι, ενώ το διαφήμιζαν, και στο check out, του ζάλισα τ'αυτιά (και όχι μόνο), να τους πει ότι καθόλου δεν απολαύσαμε τη διαμονή μας, μην τυχόν δεν τους πει για το σβησμένο τζάκι, που καθόμασταν και βλέπαμε τις στάχτες κ.λπ. Περιμένω σαν τον Σουγκλάκο πιο πέρα, μην πάω εγώ και ξεφτιλιστούμε, επιστρέφει, για πες τι σου είπαν λέω, διψασμένη για εκδίκηση.Ε, με ρώτησαν αν μείναμε ικανοποιημένοι-ναι,ναι και τι είπες; Ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.Θυμάστε ένα επεισόδιο του παρά πέντε, που είναι η Ζουμπουλία σε μια δεξίωση και τους στριμώχνει ο δολοφόνος, που τον πιάνει ο Θωμάς και του λέει ήρεμα και με χαμόγελο ότι με τόση αστυνομία θα τον χώσουν μέσα αν βγάλει όπλο; Θυμάστε που η Ζουμπουλία τον κάνει εικόνα με στολή Σούπερμαν; Έτσι τον κοιτούσα κι εγώ. Μετά φρόντισα να του μοιάσω, παιδιά, γίνεται!
Ρε συ πόντια, άλλο το ένα αλλο το άλλο.Το οτι δεν απολαυσατε μια παροχή που δικαιούσασταν και την είχατε πληρώσει δεν ειναι αντιπαράθεση.Εσυ έχεις το δίκιο,ο ξενοδόχος το άδικο θα πρέπει η να το απαιτήσεις κατα τη διάρκεια της διαμονής και να γίνει χωρις μα και μου ,η να δηλώσεις ρητά την δυσαρεσκεια σου στο τέλος.Με αυτό που είπε ο αντρας σου ,δεν βλεπω κανενα κέρδος.Δεν κοβω να ίδρωσε το αυτί τους ,πολυ πιθανόν να μην καταλαβαν καν γιατί το είπε αυτό .Υπάρχει μέση λύση απο το ''το κανω γαργάρα γιατι είμαι ανώτερος ανθρωπος'' στο ''ποιος είδε το Θεο και δεν τον φοβήθηκε''.
Βρε παιδιά, η ηρεμία είναι ευτυχία! Luckystrike καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς για τα άτομα έτοιμα για σκυλοκαυγά πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση, δυστυχώς μου έρχονται στο μυαλό συνάδελφοι με τους οποίους αναγκαστικά συζητάω διότι εργαζόμαστε σε ομάδα, όμως οι περισσότεροι είναι συζητήσιμοι λόγω ίσως ιδιότητας (δικηγόροι). Αυτό που κάνω είναι να κλείνω τα αυτιά μου και να φιλτράρω τον ήχο όσο μπορώ, να κρατάω τι λένε και όχι τις φωνές. Και για να μη χάσω τον εαυτό μου απλά τους αγνοώ πλήρως και δεν αναλώνομαι στο να εξηγώ και κυρίως στο να φωνάζω, όχι λόγω ευγένειας, αλλά επειδή δεν θέλω να χαλάω τη ζαχαρένια μου για κόσμο που δεν μπορεί και δεν θέλει να με καταλάβει. Πραγματικά, ζεν, άστους να φωνάζουν, κάποια στιγμή θα σταματήσουν.
Μίλτο, η ιδιοκτήτρια στην αναχώρηση όντως δεν κατάλαβε τι άκουσε, μάλιστα απάντησε "να είστε καλά". Ο χρυσός μου, αν δεν ήμουν εγώ, ούτε που θα είχε παρατηρήσει το σβηστό τζάκι που λέει ο λόγος. Εγώ συγχύστηκα κι εγώ όταν το είπα σε υπάλληλο και μου απάντησε ότι αν θέλουμε να το πει στον ιδιοκτήτη να το ανάψει, δεν είπα "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ". Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπάρχει μέση λύση και ότι μπορώ να τη δώσω εγώ.Το ζεν του άντρα μου ήταν ότι ενώ εκείνος πλήρωσε τη διαμονή, για την οποία εγώ γκρίνιαζα, ανέφερε κάτι που -για τον ίδιο- δεν ήταν άξιο αναφοράς, σίγουρα θα είχε στο νου του ότι μπορεί να τον φέρω σε δύσκολη θέση με τα νεύρα μου, παρόλα αυτάκράτησε την ψυχραιμία του και δε μας σιχτίρισε όλους, όπως θα έκανα εγώ.Σήμερα θα το διαχειριζόμασταν αλλιώς, και οι δυο, γιατί πράγματι το πολύ ζεν σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι εις βάρος του ζεν. :)
@1Έχεις την απόλυτη ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις, εννοείται και ευτυχώς, όμως δηλώνοντας τα με τον τρόπο που τα λες εδώ, είναι λογικό να εξαφανίζονται. Όχι όμως επειδή θέλουν να κάνουν 4 παιδιά, αλλά επειδή μ'έναν τρόπο τους λες να τσεκάρουν λίγο αν θέλουν παιδιά, για να χωρίστε αν είναι, μη χάνετε χρόνο, έχετε και δουλειές. Νομίζω πως έκανες λίγο βιαστικά αυτή τη δήλωση στον εαυτό σου και σπεύδεις να την κοινοποιείς για να σου την υπενθυμίζεις. Δεν είναι ένδειξη για το αν θες να κάνεις παιδί το ότι δεν το θέλησες με μια σχέση που πληρούσε προϋποθέσεις. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να γουστάρεις τη φάση παιδί κι εσύ κι εκείνος που θα το κάνετε μαζί, όχι η λίγο-πριν-τα 30-μακροχρόνια-σχέση-με-πιο-ώριμο (ηλικιακά)-άντρα. Έχεις χρόνο ν'αλλάξεις γνώμη για ένα τέτοιο ζήτημα, έχεις και χρόνο να βεβαιωθείς για την απόφαση σου.
Αλήθεια; Εγώ τη βρίσκω πολύ διασκεδαστική αυτήν την ερώτηση γιατί είναι από αυτές που απαντάς ό,τι θέλεις, π.χ.:1) Ναι, όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Ο λόγος αυτός είναι η ύπαρξη της ζωής, με τις ευχάριστες και δυσάρεστες εμπειρίες και συναισθήματα, που μας συνοδεύουν στην πορεία μας στη ζωή και μας τροποποιούν σε ό,τι είμαστε κάθε στιγμή, μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε.2) Όχι, δεν γίνονται για κανέναν συγκεκριμένο λόγο που να εξυπηρετεί τα προσωπικά θέλω του καθενός.
#1. Συμφωνω με τη Λένα, με προβληματίζει ωστόσο το γεγονός πως η κοπέλα αναφέρει "αφού δεν έκανα οικογένεια με τον πρώην, πως είναι δυνατό να μου βγει αυτό το συναίσθημα με καποιον αλλο"..νομίζω δεν έχει επέλθει closure.Φυσικά και με το ζόρι δε γίνονται αυτά το πράγματα, μήπως όμως έχει εξιδανικεύσει τον πρώην;#7 Preach it, sister!
Και εγώ αυτό πρόσεξα. Αλλά μάλλον αναμενόμενο, καθώς ήταν μαζί του από τα 20 μέχρι τα 24. Δεν φαντάζεται ακόμα ότι παρακάτω κατά πάσα πιθανότητα θα συγκλονιστεί ακόμα περισσότερο με κάποιον άλλο.
Και εγώ συμφωνώ με Λένα και έχω λίγο διαφορετικό προβληματισμό με εσένα.Με πρόχειρους υπολογισμούς, η κοπέλα τα είχε με ένα τύπο από τα 21 μέχρι τα 25. Εεννοείται κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά μέχρι τα 25 δεν είναι σύνηθες οι κοπέλες να ψάχνουν πατέρα των παιδιών τους. Συχνά είναι νωρίς και το 27. Από την άλλη, ο πρώην της όταν χώρισαν ήταν 35 χρονών και ενδέχεται να έψαχνε μάνα των παιδιών του.Από τα συμφραζόμενα, οι άνδρες που προέκυψαν μετά δεν ήταν λίγοι, δηλαδή είχε ένα κάποιο φάσμα επιλογών. Παρ όλα αυτά, δεν ανέφερε ότι δεν της κάνει κανένας, αλλά ότι εκείνη δεν κάνει σε κανέναν. Για να το πω ευθέως, ή στραβός έιναι ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε. Νομίζω ο λόγος είναι ότι η κοπέλα απλά έπεσε σε κακό timing με τον προηγούμενο, αλλά το μεταφράζει λανθασμένα στις υπόλοιπες σχέσεις της. Δηλαδή τον απομυθοποίησε, και αυτό τη σόκαρε σε επίπεδο να θεωρεί αδιανόητο να κάνει οικογένεια με τον οποιονδήποτε, βάζοντας αυτή τη σκέψη πάνω από τα αισθήματά της για τον εκάστοτε νέο άνδρα που προκύπτει στη ζωή της.
Συντάσσομαι, συμπάσχω, συνυποφέρω με την #3# για τους ίδιους ακριβώς λόγους και, συγγνώμη Α μπα μου, η απάντησή σου ήταν πολύ γλυκιά αλλά δεν με πείθει καθόλου... Κάποιος τρόπος θα υπάρχει!!! (χωρίς όμως κάθε μέρα κομμωτήρια ή περμανάντ των 80's!!!)
Εγώ πάλι θα ήμουν πολύ πολύ χαρούμενη είτε με μαλλί Κινέζας, είτε με κατσαρό α λα Μαρία Σολωμού, αλλά η φύση με «προίκισε» (χμμμφφφφ) με το άλλο, που το λες και καλά σπαστό, αλλά καμία σχέση με σκάλες και κυματισμούς - απλά ένα φυσικό φριζάρισμα λες και έβαλα δάχτυλο σε πρίζα. Και που βγάζει και άσπρες τρίχες μόνο στο στεφάνι. Γκρρρρ.Οπότε, ισιομάλλες και κατσαρομάλλες, ευχαριστήστε τα γονίδιά σας, υπάρχουν και χειρότερα :-P
Alitra, AllesGoed συμπάσχουσα κι εδώ! Όλες οι φυσικές ισιομαλλούσες και κατσαρομάλλες, όσες τέλος πάντων μπορείτε να στεγνώσετε απλώς μαλλί και να μοιάζει με μαλλί και όχι με διαλυμένο σύννεφο, έχετε μηδενική κατανόηση από εμάς τις αναλλιάρες. :-Ρ
Alitra να'σαι καλά, γέλασα πάρα πολύ! Ισιώνω τελείως ή κατσαρώνω πολύ το μακρύ μαλλί μου χρόνια τώρα, γιατί ο αληθινός του εαυτός είναι φριζαρισμένο σπαστοκατσαρό, κοινώς μαλλί μάγισσας! Δεν το περίμενα, αλλά με έσωσε η θεραπεία κερατίνης (αν και δυστυχώς είναι μόνο για χειμώνα, το καλοκαίρι δεν κρατάει λόγω θάλασσας)! Επιτέλους απέκτησα ό,τι πιο κοντινό σε μαλλί των ονείρων μου και ας μου επιτραπεί μια συμβουλή: μην λυπηθείτε τα χρήματα, θέλει έμπειρο χέρι από εξειδικευμένο κομμωτήριο! Πάντως, και μόνο η χαρά μου στον καθρέφτη αλλά και τα κοπλιμέντα που έχω ακούσει για το τέρμα λαμπερό μαλλί μου (το οποίο γίνεται υπέροχα κύματα αν δεν το ισιώσω) άξιζαν αυτά κι άλλα τόσα, οπως και τις τρεις μέρες ''ακινησίας'' (ευτυχώς πιο εύκολο απ'ό,τι ακούγεται, γιατί πλέον το μαλλί είναι ελαφρύ και μανιτζέβελο)!Νομίζω κάπου φτάνει, τον έβγαλα τον ενθουσιασμό μου, ας βάλω μια τελεία ορίστε
Πόπο είμαστε πολλές! Κ γω αυτό το μισοκατσαροφριζαρισμένο μαλλί έχω... Που δε γίνεται να το στεγνώσεις απλά και να είναι ανθρώπινο, διότι οι μισές τούφες ψηφίζουν σγουρό και οι άλλες μισές ίσιο! Πφφφφφ...
Λοιπόν, είχα μια γνωστή μου η οποία είχε το ίδιο ''θέμα'' και πήγε όντως και έκανε περμανάντ, δηλώνοντας όμως ότι θέλει έναν κυματισμό και όχι κουπ 80's και τωοντι η κομμώτρια της έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε ( υπάρχει άραγε διαβάθμιση περμανάντ; μάλλον ) με διάρκεια 2μήνου. Not bad! Ρωτήστε τις κομμώτριες σας!
Έχω να προτείνω το εξής:https://www.theguardian.com/fashion/2012/jul/13/sali-hughes-digital-perms?INTCMP=SRCHΜπορεί να φαίνεται λίγο εξεζητημένο αλλά υπάρχουν καλά κομμωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που προσφέρουν αυτού του είδους την περμανάντ. Όχι πια άφρο, όσο κύμα θες εσύ :)
Είναι λίγο αστείο που ο καθένας θέλει αυτό που δεν έχει. Όταν ακούω φυσικές ισιομάλλες να γκρινιάζουν επειδή θα ήθελαν μπούκλες εκνευρίζομαι λίγτο! Τόσα χρόνια το ίσιο μαλλί είναι το πρότυπο, όλες πάνε και τραβολογάνε τα μαλλιά τους με πιστολάκια και πρέσες για να τα κάνουν ίσια, κι εσείς γκρινιάζετε; Ναι, ωραίες οι μπούκλες, αλλά λίγες τις έχουν, τι να κάνουμε τώρα; Είναι σαν να θέλετε με το ζόρι άλλο χρώμα μάτια ή άλλο χρώμα δέρμα. Αγαπήστε αυτό που έχετε. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία κουρέματα σε ίσιο μαλλί, που βασικά μόνο σε ίσιο μαλλί μπορείς να τα κάνεις!ΥΓ. Ανήκω κι εγώ στις αναμαλλιάρες, όπου κάπως κουμαντάρω το μαλλί με προϊόντα στάιλινγκ, αλλά είναι με τις μέρες του.