Στο σημερινό «Α μπα»: από γκάφες…

Στο σημερινό «Α μπα»: από γκάφες… Facebook Twitter
99


__________________
1.

Γεια σου Λένα θα μπω στο θέμα κατευθείαν. Είμαι 32. Η ερώτηση μου είναι γίνεται να ερωτευτείς ξανά τον ίδιο άτομο; Είμαι με κάποιον δύο μισή χρόνια εγώ παραμένω ερωτευμένη αυτός νομίζω τελευταία να απομακρύνεται μαζί μου, γιατί λέει ότι θυμώνω πολύ μαζί του τελευταία κ το ξέρω είναι λόγω ζηλια που έχω. Θέλω να το διορθώσω θέλω να γίνω όπως με γνώρισε στην αρχή που με ερωτεύτηκε κ να με ξαναερωτευτει, γίνεται; Μπορώ; Αξίζει να κάνω προσπάθεια;
- Βούλα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

H προσπάθεια που «αξίζει» να κάνεις δεν είναι να αλλάξεις για να σε ξαναερωτευτεί κάποιος, αλλά να θέλεις να αλλάξεις επειδή δεν θέλεις να κυριεύεσαι από τη ζήλια σε βαθμό που να απομακρύνεις τους άλλους, όχι αυτόν, συγκεκριμένα. Δεν θα γίνεις όπως ήσουν στην αρχή, γιατί στην αρχή δεν ήσουν ο εαυτός σου, και αυτός δεν σε ήξερε καλά. Ο εαυτός σου είναι αυτό που βλέπει τώρα. Πρέπει να το δεις κι εσύ κατάματα και να αντιμετωπίσεις το τέρας της ζήλιας. Αυτό, γίνεται, και μπορείς να το κάνεις, αν το κάνεις για τον εαυτό σου, όχι για να σε ξαναερωτευτεί κάποιος.


__________________
2.

αγαπητή Αμπά, το τελευταίο καιρό με έχει πιάσει τόσο το φεμινιστικό μου που νομίζω τους διώχνω όλους. αλλά από τη μία λέω δε με νοιάζει δεν τους θέλω από την άλλη σκέφτομαι δεν θέλω να καταλήξω μόνη, είμαι 31. έχω γνωρίσει αρκετούς άντρες και θεωρώ απαράδεκτο που ακόμα είναι τόσο φαλλοκρατικές οι κοινωνίες . μου λέει μια φίλη μου μήπως φταίει που πηγαίνεις πολύ γρήγορα κάποιες φορές με τον άλλον στο κρεβάτι; αν ο άλλος θέλει να σε γνωρίσει θα το επιδιώξει είτε πριν είτε μετά το ίδιο ισχύει και για εμένα. μπορεί να πάω μαζί του και τελικά ναι να μην θέλω να προχωρήσω. το θέμα μου είναι το εξής. Υπάρχουν άραγε άντρες που να δουν για πιο σοβαρά μία κοπέλα η οποία ναι θα πάει γρήγορα στο κρεβάτι μαζί τους; γρήγορα εννοώ τη δεύτερη φορά ή τέλος πάντων μέσα σε διάστημα ενός μήνα. και επιτέλους πότε θα απενοχοποιήσουμε το ότι κι εμείς έχουμε ορμές αλλά το θέμα είναι το παρακάτω; μερικές φορές νιώθω να το κάνω επίτηδες γρήγορα για να ξεμπερδεύω με κλειστόμυαλους. θα ήθελα την άποψή σου. φιλιά!
- ΒΑΛΕΡΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Φυσικά και υπάρχουν. Επίσης η θεωρία της φίλης σου μπορεί να μην ισχύει καν. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν είσαι σε σχέση, αλλά δεν είναι και κάτι τόσο σπάνιο ή παράξενο που χρειάζεται οπωσδήποτε εξήγηση.


Δεν μου πολυαρέσει μόνο η φράση «να δουν σοβαρά μια κοπέλα». Αφού βρίσκεσαι σε φεμινιστική περίοδο, εξέτασε λίγο αυτή την επιλογή λέξεων. Είναι μειωτικό και για τα δύο φύλα να χωρίζονται οι γυναίκες σε σοβαρές και σε ασόβαρες, που σημαίνει «κατάλληλες για σχέση» και «ακατάλληλες για σχέση». Δεν χωρίζουμε τους άντρες ανάλογα με το αν είναι για σπίτι ή όχι, όπως δεν χρειάζεται να αλλάζουμε για να μας "δουν σοβαρά". Δεν μας μειώνουν αν μας βλέπουν χαλαρή παρέα για διασκέδαση χωρίς μέλλον, πού είναι το πρόβλημα στην χαλαρή διασκέδαση; Αν μια γυναίκα δει κάποιον άντρα ως χαλαρή διασκέδαση, πάλι αυτή έχει το στίγμα της εύκολης.

__________________
3.

Το ότι ζω έναν ιδανικό έρωτα μέσα στο κεφάλι μου, διότι έξω δεν μπορεί ούτε θέλει ούτε πρόκειται να βγει, είναι πρόβλημα per se; Πρέπει δηλαδή οπωσδήποτε να το κοιτάξω, να σπαταλήσω χρόνο και χρήμα σε ψυχολόγους, να αναστατωθω; Έχω οικογένεια, σε όλους φέρομαι άψογα ("άψογα", τέλος παντων, προσπαθώ όσο μπορώ και δεν φαίνεται να έχει κάποιος παράπονο), απλως κάποιες ώρες την ημέρα σκέφτομαι πώς θα ήταν τα πράγματα αλλιώς με κάποιον άλλο, υπέροχο, άνθρωπο. (Γαμώ θα ήταν.) Στην πραγματικότητα, αν γινόταν κάτι αντίστοιχο σίγουρα θα ήταν δύσκολο, μπερδεμένο, θα έβγαιναν όλα τα κόμπλεξ αμφοτέρων στην επιφάνεια, γενικά ταλαιπωρία, όπως όλη η πραγματική ζωή. Ενώ τώρα...υπέροχα. Συνέχεια χαρούμενη και σε εγρήγορση, περιμένω μια φορά το δίμηνο-τρίμηνο έναν αποχαιρετισμό ή ένα καλωσόρισμα για ένα σταυρωτό φιλι, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με την καθημερινή φιλική επαφή. Υπάρχει κάτι μεμπτό; Εχω περάσει τα όρια της (ψυχοσυναισθηματικης)φαντασίωσης; Και αν ναι, ποιος τα όρισε και γιατί;
- Η απαράδεκτη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το γεγονός ότι αποφεύγεις να πεις τι ακριβώς συμβαίνει, σε συνδυασμό με το ότι έστειλες αυτή την ερώτηση, δείχνει ότι ξέρεις τι κάνεις και για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να το κάνεις, και ελπίζεις να σε σπρώξει κάποιος στη σωστή κατεύθυνση χωρίς να πονέσεις. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να το κάνει αυτό για σένα. Τα όρια που λες εσύ τα ορίζεις, τα έχεις ήδη ορίσει, και νιώθεις ότι τα έχεις ξεπεράσει.


Το θέμα που έχεις δεν είναι αν η φαντασίωση σου θα είχε εφαρμογή στην πραγματική ζωή. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Το θέμα είναι ότι το κίνητρο σου για να ζεις είναι μια φαντασίωση. Τι κάνεις με την ζωή που έχεις; Δεν την διάλεξες; Γιατί την απορρίπτεις;


Δεν «πρέπει οπωσδήποτε» να αναστατωθείς. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν την ζωή τους και απλώς, υπάρχουν. Αναρωτήσου μόνο, όταν περάσουν τα χρόνια και έχει τελειώσει ο χρόνος, όταν θα κοιτάξεις πίσω – και αυτό, αν δεν διακοπεί η ζωή σου πριν της ώρας της, είναι κάτι που θα συμβεί οπωσδήποτε, τον απολογισμό δεν θα τον γλιτώσεις – τι θα πεις στον εαυτό σου για τον τρόπο που χειρίστηκες τον χρόνο που σου δόθηκε πάνω στη γη.


__________________
4.

Ενώ κατανοώ οτι τα ζώδια και τα άστρα ειναι μια βλακεία, πέφτω στη παγίδα και τα κοιτάω , ειδικά οταν με απασχολεί αισθηματικό ζήτημα πχ χωρισμός . Μετα σκέφτομαι , πας καλα; τι τα διαβάζεις κι επηρεάζεσαι; πες μου ρε Λένα κι εσυ να μη τα κοιτάω που σε ακούω κ σ εμπιστεύομαι . Σε θαυμάζω και σ 'ευχαριστώ , που με βοηθάς τόσο με όλα αυτά που εχεις πει κατά καιρούς. Έχω χωρίσει (στα 29, μετα απο 4 χρόνια) κι αυτός προχώρησε Λένα και βγαίνει με άλλη και είμαι χάλια σαν περιπλανόμενο ούφο. Αν έχεις να μου πεις και καμία έξτρα συμβουλή επιστροφής στη κανονική ζωή θα την μεταφέρω κι αυτήν στις σημειώσεις μου και θα ανατρέχω πολλές φορές! Σε φιλώ!
- Έλεος με το μυαλό μου,


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι χωρισμοί μας κάνουν να φερόμαστε παλαβά και να κάνουμε πράγματα που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα κάνουμε. Αν το χειρότερο που κάνεις είναι να κοιτάς τα ζώδια, μια χαρά είσαι. Πρώτον, το ότι βγαίνει με άλλη δεν σημαίνει ότι «προχώρησε» - δεν αντέχω να διαβάζω άλλο αυτή τη λέξη με αυτή τη σημασία. Δεν είναι τόσο δύσκολο να βγεις με κάποιον, και δεν δείχνει κάτι για την ψυχική σου ισορροπία. Κατά τα άλλα, δεν έχω κάποια λύση για την πίκρα του χωρισμού, κανείς δεν έχει. Χρειάζεται μια περίοδος θρήνου, μια περίοδος περιπλανόμενου ούφο, μια περίοδος αναγέννησης. Βασικά, χρόνος χρειάζεται, σε συνδυασμό με θέληση να σκεφτείς τι πήγε στραβά, ώστε να ξέρεις περισσότερα στο μέλλον. Τι πήγε στραβά, λοιπόν;


__________________
5.

Γεια σου α μπα, θέλω να σου εκμυστηρευτώ- παρουσιάσω το πρόβλημά μου. Είμαι 24 και σε σχέση αρκετά χρόνια. Είμαι ακόμη ερωτευμένη με το αγόρι μου και η σχέση μας μέσα στα χρόνια εξελίσσεται όπως και εμείς. Και ενώ φαινομενικά όλα κυλούν όμορφα, υπάρχει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Δεν έχουμε κάνει ποτέ σεξ. Το πρόβλημα είμαι ξεκάθαρα δικό μου διότι φοβάμαι τον πόνο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό που σου λέω και νιώθω αλλά έτσι είναι. Τον αγαπάω ειλικρινά πάρα πολύ αλλά αυτό είναι ένα αγκάθι στη σχέση μας. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πρόβλημα δεν είναι ξεκάθαρα δικό σου, πίστεψε με, έχετε ένα πρόβλημα από κοινού, αλλά από τη μεριά σου μόνο τον εαυτό σου μπορείς να ελέγξεις. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο για να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από αυτό. Όταν κάνουμε κάτι που πιστεύουμε ότι είναι προβληματικό και δεν ξέρουμε πώς εξηγείται, ο ψυχολόγος είναι η μόνη λύση.


__________________
6.


Καλησπέρα Α μπα... είναι Παρασκευή απόγευμα στη Γερμανία και πρέπει επιτέλους να μοιραστώ το πρόβλημά μου.
Είμαι 31 χρονών και είμαι σε μια σχέση τα τελευταία 10 χρόνια με μια υπέροχη κοπέλα (συνομίληκη) με την οποία όμως πλέον δεν ταιριάζουμε. Το ξέρω εδώ και καιρό, το βλέπω και δυστυχώς σε καταστάσεις αδυναμίας το έχω πει και σε άλλους.
Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να χωρίσω μαζί της, αλλά πάντα προσπαθεί να τα ξαναβρούμε, με πλησιάζει και πάλι και δεν θέλω να την αφήσω μόνη της γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Φλερτάρω με άλλες κοπέλες δυστυχώς, γιατί η σχέση μου δεν με καλύπτει, αλλά από την άλλη φοβάμαι να την πληγώσω γιατί θέλω να είναι και να την κάνω ευτυχισμένη. Τον τελευταίο καιρό ήρθε και αυτή εδώ για να είμαστε μαζί, αλλά δεν έχει βρει ακόμα δουλειά (θα ήθελε πολύ να γυρίσουμε στην Ελλάδα).
Το άλλο θέμα μου είναι ότι εδώ και λίγους μήνες γνώρισα μέσα από την παρέα μια άλλη κοπέλα, με την οποία κάνουμε πολλή παρέα και νιώθω πολύ όμορφα να μιλάω και να είμαι μαζί της. Νιώθω ότι αν ήμουν μόνος μου, αυτήν την κοπέλα θα μπορούσα να την ερωτευτώ παράφορα, είναι λες και βλέπω τον εαυτό μου σε γυναίκα. Δυστυχώς πάνω σε ένα μεθύσι έκανα κίνηση και τη φίλησα και ενώ είδα ότι και αυτή ανταποκρίθηκε για λίγο, με σταμάτησε γιατί μου είπε ότι δεν θέλει να μπει ανάμεσα στη σχέση μου ακόμα κι αν της αρέσω. Παρόλο που προσπαθώ να το σεβαστώ, το ήθος της‚ την κάνει ακόμα πιο ποθητή στα μάτια μου, τη φλερτάρω ακόμα και τη φέρνω σε δύσκολη θέση (μου το χει πει και το βλέπω) και καταλαβαίνω ότι και σε αυτήν θα άρεσε να ήμουν ελεύθερος και να ξεκινούσε κάτι ανάμεσά μας, γιατί φαίνεται άνθρωπος με έντονα και αληθινά συναισθήματα. Από την άλλη δεν μπορώ να διώξω έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή και με έχει στηρίξει τόσα χρόνια και θέλω να είναι ευτυχισμένος. Γιατί δεν μπορώ να βγω από αυτή τη λούπα; νομίζω τις έχω πληγώσει και τις 2 και δεν θέλω... τι να κάνω;
- wolverine


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτό που δεν έπρεπε να είχες κάνει είναι να αφήσεις την κοπέλα να αλλάξει χώρα για να είσαστε μαζί ενώ ήξερες ότι δεν την θέλεις πια.


Για τα υπόλοιπα, αποφεύγεις τόσο πολύ την αντιπαράθεση που έχεις φτάσει σε σημείο να είσαι επικίνδυνος για άλλους ανθρώπους. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Δεν είσαι καλός επειδή θέλεις να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Η κοπέλα σου πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί έναν χωρισμό, όπως μπορούμε όλοι μας, και αν δεν μπορεί, το πρόβλημα είναι δικό της, όχι δικό σου, και δεν είσαι υπεύθυνος για τις δικές της ανεπάρκειες. Δεν την βοηθάς αν την κρατάς από οίκτο. Σε πλησιάζει ξανά επειδή ξέρει ότι δεν εννοείς αυτά που λες, όχι απαραίτητα επειδή δεν αντέχει χωρίς εσένα. Αν δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, τότε κανένας δεν είναι αναντικατάστατος, ούτε εσύ στην δική της ζωή. Πάρε μια ευθύνη, σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους να σε διευκολύνουν. Χώρισε επιτέλους. Αν σε νοιάζει η ευτυχία της, χώρισε για να βρει αυτόν που την θέλει.


_________________
7.

Καλησπέρα σας , από το Πάσχα και μετά είμαι σε διατροφή, περπατάω καθημερινά , κοιμάμαι νωρίς. Την προηγούμενη εβδομάδα κουρεύτηκα και έκανα ανταύγειες , το Σάββατο ψώνισα ένα αέρινο σύνολο, τη Δευτέρα έκανα αποτρίχωση, σήμερα έκανα μανικιούρ , πεντικιούρ και έβγαλα τα φρύδια μου. Δε νομίζω ότι υπήρχε κάτι άλλο να κάνω για την εξωτερική μου εμφάνιση (εκτός από ολική μεταμόσχευση προσώπου και σώματος) και πήγα να γνωρίσω την καινούρια νύφη της οικογένειας....
Ξέρετε τι έγινε; Με πέρασε για την πεθερά μου η οποία με περνάει είκοσι οκτώ χρόνια και δεν τη λες και κούγκαρ. Τι ντροπή Θεέ μου! Δε μπορώ να σταματήσω να το σκεφτομαι . Καθόμουν χαλαρή δίπλα στον άντρα μου, με τα καινούρια μου ρούχα και μαλλιά, πίναμε τα ποτά μας και χαζό γελούσαμε με τα άλλα ξαδέρφια περιμένοντας "τα παιδιά" . Ήρθαν τα παιδιά και άρχισε ο " γαμπρός" να μας συστήνει τη "νύφη", όταν έφτασε και στον άντρα μου εκείνη είπε " Α! Τον Στέφανο τον ξέρω, κυρία Γαρυφαλλιίτσα μου πολύ χαίρομαι που σας γνωρίζω!" Και κάνει να με φιλήσει στο μάγουλο (ευτυχώς όχι στο χέρι). Της εξήγησα ότι δεν είμαι η πεθερά μου αλλά μία από τις παλιές νύφες της οικογένειας, πολύ παλιά όπως αποδείχθηκε, η Τσουκνίδα η γυναίκα του Στέφανου. Το χειρότερο είναι πως δεν το άφησε εκεί αλλά κάποια στιγμή ήρθε και μου είπε: " δεν πιστεύω να σε πείραξε, είμαι πολύ ζαλισμένη και αγχωμένη με όλον αυτόν τον κόσμο" και δίπλα της η αδερφή του γαμπρού συμπλήρωσε : "μην ανησυχείς η Τσουκνίδα δεν παρεξηγεί". Τώρα τι να κάνω; Θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου να , βάλω πιτζάμες και να φάω ότι σκουπίδι απέφυγα από το Πάσχα και μετά και το χειρότερο είναι ότι αισθάνομαι ότι αυτό μου αξίζει.
- Τσουκνίδα στις Βιολέτες

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρε Τσουκνίδα όμως το πιθανότερο είναι ότι η κοπέλα τα είχε χαμένα και μέσα στο άγχος της έκανε μια βλακεία. Δεν το άφησε εκεί και εξηγήθηκε γιατί αυτό ακριβώς συνέβη. Αλήθεια, είναι πολύ εύκολο να κάνεις τέτοιο λάθος όταν έχεις άγχος να γίνεις αρεστός ή αρεστή σε συνθήκες μπαράζ, κυριολεκτικά δεν βλέπεις μπροστά σου. Η πεθερά σου μπορεί να μην είναι κούγκαρ, αλλά η νύφη δεν το ήξερε αυτό. Είδε μια περιποιημένη γυναίκα, δεν ήξερε για σένα τίποτα, δεν θέλει πολύ για να γίνει το λάθος. Αν αρχίσουμε να λέμε όλοι πόσο ρεζίλι γίναμε σε κατάσταση πίεσης, πόσες πατάτες κάναμε και είπαμε σε πρώτες επαφές με σόγια, ποιον προσβάλλαμε χωρίς να έχουμε καθόλου τέτοια πρόθεση.... Δεν θα μας φτάσει το ίντερνετ.

99

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#5Αγαπητή 5, δεν ξέρω αν το θέμα είναι ότι φοβάσαι τον πόνο. Όλες οι κοπέλες φοβούνται ότι θα πονέσει η πρώτη φορά, καμιά δεν δέχεται το ενδεχόμενο του πόνου ευχάριστα. Άλλωστε φαντάζομαι ξέρεις πως δεν πονούν όλες, έχω φίλες που δεν κατάλαβαν τίποτα την πρώτη τους φορά, άλλες που πόνεσαν λίγο και άλλες που πόνεσαν παραπάνω. Αν ήθελες να κάνεις σεξ , θα φοβόσουν τον πόνο αλλά θα το δοκίμαζες. Δεν αναφέρεις πως έχετε δοκιμάσει και ο πόνος ήταν πχ αφόρητος και έκτοτε δεν θέλεις να ξαναδοκιμάσετε. Νομίζω πως ίσως είναι κάτι άλλο είναι που σε φοβίζει και καλό θα ήταν να το συζητήσεις με κάποιο ψυχολόγο. Το σεξ είναι βασικό κομμάτι μιας σχέσης, απορώ πραγματικά που δεν αισθάνσθε την ανάγκη και το δέχεστε και οι 2 με τέτοια ευκολία.....
2. Συμπτωματικά, σήμερα διάβασα σε μια σκουπιδοσελίδα του fb (απορώ γιατί δεν έχω κάνει unlike ακόμα,ίσως επειδή έχει και συμπαθητικα θέματα) το πιο slut-shaming, μισογυνικό και σιχαμένο κείμενο, υπογγεγραμένο μάλιστα από γυναίκα. Με λίγα λόγια το νόημα ήταν, πόσο άξιες της μοίρας μας είμαστε οι γυναίκες, που ντυνόμαστε προκλητικά, ψάχνουμε για σεξ και αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι άντρες, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε άντρα για σχέση. Ντράπηκα για λογαριασμό της κι ακόμη περισσότερο με τα σχόλια από κάτω, όπου η πλειοψηφία, της έδινε και συγχαρητήρια για τις απόψεις της κι έκανε επίθεση σε όποιον τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. Και το κακό είναι ότι η πλειοψηφία ήταν νέοι άνδρες και γυναίκες. Είμαι 50 ετών γυναίκα και δεν σκέπτομαι έτσι. Λυπάμαι πολύ και έχω καταλάβει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να θεωρούμαστε ίσα τα δύο φύλα.
#5 Το καλύτερο θα ηταν να πας σε ψυχολόγο-σεξολόγο. Αν ο ψυχολόγος δεν εχει γνώσεις σεξολογίας ειναι πιθανό να μην μπορεί να σου εξηγήσει καλα πως λειτουργεί ο πόνος στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Εδω που μένω (Ολλανδία) για προβλήματα πόνου στο σεξ πολυ χρήσιμη ειναι και η φυσικοθεραπεία με εξειδίκευση στην πυελική περιοχή (δηλαδή μεταξύ άλλων για τους μυς γυρω απο τον κόλπο και το αιδοιο, η σύσπαση των οποίων μπορεί να σχετίζεται με πόνο). Δεν ξέρω πως ειναι τα πραγματα εκει που μένεις. Ψυχολόγος/σεξολόγος και φυσικοθεραπευτής πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τη θεραπεία σου. Μπορείς να διαβάσεις και να ενημερωθείς για τη δυσπαρευνία. Αρκετές γυναίκες την έχουν, ειναι πολυ άσχημο πράγμα να το εχεις, και θεραπεία υπάρχει :)
2. Συμπτωματικά, σήμερα διάβασα σε μια σκουπιδοσελίδα του fb (απορώ γιατί δεν έχω κάνει unlike ακόμα,ίσως επειδή έχει και συμπαθητικα θέματα) το πιο slut-shaming, μισογυνικό και σιχαμένο κείμενο, υπογγεγραμένο μάλιστα από γυναίκα.Με λίγα λόγια το νόημα ήταν, πόσο άξιες της μοίρας μας είμαστε οι γυναίκες, που ντυνόμαστε προκλητικά, ψάχνουμε για σεξ και αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι άντρες, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε άντρα για σχέση.Ντράπηκα για λογαριασμό της κι ακόμη περισσότερο με τα σχόλια από κάτω, όπου η πλειοψηφία, της έδινε και συγχαρητήρια για τις απόψεις της κι έκανε επίθεση σε όποιον τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. Και το κακό είναι ότι η πλειοψηφία ήταν νέοι άνδρες και γυναίκες.Είμαι 50 ετών γυναίκα και δεν σκέπτομαι έτσι. Λυπάμαι πολύ και έχω καταλάβει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να θεωρούμαστε ίσα τα δύο φύλα.
Αμ οι νέοι άντρες και γυναίκες είναι που είναι πιο συντηρητικοί στις μέρες μας! Μετά λέμε να πάει μπροστά ο κόσμος...Πώς να πάει....Να μην κάνεις απλώς unlike. Να το κοινοποιήσεις στις σελίδες που τους περνούν γενεές δεκατέσσερις.
#6 Η κοπέλα σου φίλε, μου φαίνεται δαιμονία....πρόσεξε μη βρεθέις παντρεμένος κατά λάθος, με παιδάκια ....κατά λάθος.Είναι πολλά τα παραδείγματα, ανδρών που κολακεύονται από την επιμονή μιας γυναίκας και ζουν μια ζωή μαζί της, δήθεν δυστυχισμένοι. Με αυτό τον τρόπο, απενοχοποιούν τη μικροαστική αντίληψη, που οι ίδιοι φέρουν, ότι ο γάμος είναι για τους ξενέρωτους και τον κάνουν υπό το πρόσχημα, ότι η άλλη θα αυτοκτονούσε αν δεν την παντρεύονταν. Παραλλήλως δε έχουν πολύ ωραίο άλλοθι να ξενομπιπ.Υποψιάζομαι υποκρισία δηλαδή εκ μέρους σου. Οι άνθρωποι είναι τέρατα επιβίωσης, δεν κάθονται να καταστρέψουν τη ζωή τους από φιλανθρωπία, ειδικά σήμερα.....21ος αιώνας halloooo. Γι αυτό άσε τις μούφες και πάρε απόφαση αλλιώς παραδέξου ότι σου αρέσει να σφάζονται (εν προκειμένω μία σφάζεται μόνη της), στην ποδιά σου και χτίσε πάνω στην φτωχή ματαιοδοξία σου μια υπέροχη δυστυχία......αλλά please, μην κάνετε παιδιά με τη θαυμάστρια....#7 Συμφωνώ και προσυπογράφω με όλους, ως προς το ότι τέτοια λάθη γίνονται από αμηχανία κλπ και δεν πρέπει να τα παίρνουμε πολύ σοβαρά.Μόνο ένα στυλιστικό σχόλιο ήθελα να κάνω. Σκέφτηκες μήπως το στυλ στου, είναι μεγαλίστικο; Αν έχεις πολύ στυλιζαρισμένο στυλ, δηλαδή μαλλί κομμωτηρίου, υπερβολικά χτενισμένο, αν το βάψιμο του μαλλιού φαίνεται πολύ....έχουμε δει χρώματα, εντελώς αφύσικα. Αν το ντύσιμο σου είναι πολύ σεταρισμένο π.χ παπούτσι και τσαντούλα ίδιο χρώμα πάντα. Αυτό που λέμε ντύσιμο του κουτιού, μεγαλώνει, βαραίνει. Άλλο πάλι που σε μεγαλώνει είναι όταν δε γελάς. Βλἐπεις γυναίκες, πολύ νέες και επειδή έχουν υιοθετήσει αυτό το στυλ τηλεόρασης πχ Μενεγάκη ας πούμε, φαίνονται σαν ώριμες κυρίες. Έχω δουλέψει σε δικηγορικά γραφεία και πολλές συνάδελφοι φαίνονταν 40άρες, έτσι όπως το έχουμε στο μυαλό μας ως εικόνα, ενώ ήταν γύρω στα 30, λόγω του υπερβολικού στυλιζαρίσματος. Μαλλί φουλ κομμωτηριέ, γοβίτσα, ταγεράκι, έντονα αξεσουάρ και βέβαια το ύφος σκίζω γάτες, δε μου χαρίζεται κανείς κλπ.....καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ.
στο 6 νομίζω πέτυχες διάνα!Και για το 7 έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις, ότι ίσως η κοπέλα να είχε για χ λόγους φανταστεί την πεθερά της γράφουσας ως πολύ νέα, και τέλος πάντων, όπως είπε και η Λένα, δε θέλει πολύ να γίνει το κακό, αλλά αν δεχτούμε ότι έφταιγε όντως η εμφάνιση, τότε μήπως οφείλεται σε όσα λες κι εσύ?Η λάθος απόχρωση στις ανταύγειες, η πολύ ξανθιά, ταιριάζει περισσότερο στις φυσικές κατάξανθες, όλες τις άλλες τις μεγαλώνει πάρα πολύ νομίζω.Εγώ πάλι, παρόλο που φυσική ανοιχτόχρωμη, την πρώτη φορά που έκανα ανταύγειες μού ερχόταν να μου μιλήσω εγώ η ίδια στον πληθυντικό.
Μόνο εγώ εντυπωσιάστηκα από το #5???Είστε ερωτευμένοι. Είστε μαζί χρόνια. Και δεν έχετε κάνει ποτέ σεξ. (!!??!!)Φίλοι ή για συγκάτοικοι να μοιραστείτε το ενοίκιο προαλείφεστε; Γιατί ερωτική σχέση αυτό δεν το λες. Εκτός αν σεξ=κολπική διείσδυση (μάλλον αυτή η αντίληψη παίζει στο σενάριο) επομένως πρέπει μάλλον να σε προβληματίσει περισσότερο γιατί αρκείται ο σύντροφός σου στις π#πες. Εκτός αν ξεχαρμανιάζει αλλού. Όπως κι αν έχει η κατάσταση είναι ιδιαζόντως περίεργη.
Το πώς εκτονώνεται ο σύντροφος είναι ένα καλό ερώτημα αλλά νομίζω προέχει η ψυχολογία της γράφουσας και ο φόβος της για τη σεξουαλική πράξη. Φαίνεται ότι αποφεύγει να το λύσει καθώς "δεν ξέρει από πού προέρχεται" αλλά δεν της περνάει απ΄το μυαλό να το συζητήσει με έναν ψυχολόγο.
Της περνάει. Πώς δεν της περνάει. Αλλά έχει βολευτεί επειδή έχει λάβει το πακέτο "σχέση+έρωτας" που μας πιπιλάνε το μυαλό ότι είναι το άπαν και κάθε σοβαρή γυναίκα αυτό πρέπει να κοιτάει πρωτίστως. Θα ξυπνήσει μια μέρα 40 (ή 50 ή 60) και θα πει "έχασα τα νειάτα μου" αλλά θα είναι αργά τότε.
Έχεις δίκιο Καραβαν'. Κανείς δε το σχολίασε μέχρι τώρα. Συμφωνώ ότι κάτι δεν πάει καλά.... Έχει δίκιο η αμπα, ένας ψυχολόγος θα βοηθούσε τη κοπέλα να καταλάβει τι την κολλάει. Αλλά και η στάση του φίλου της περίεργη, κάτι πάει πολύ στραβά νομίζω!
Κι εγω αυτο σκεφτηκα με το που διαβασα την ερωτηση! Ακομα και πρωτη της σχεση να ειναι της κοπελας, ποσο καιρο θελεις να αποφασισεις πια?? Το δικαιολογω (οριακα) αν υπαρχει ειτε ιατρικο ειτε ιδεολογικο θεμα - τυπου εγω θελω να κανω σεξ πρωτη φορα με τον αντρα μου/τη γυναικα μου οταν παντρευτω. Αλλα επειδη φοβαται τον πονο??? Σοβαρα? Γιατι εγω αμφιβαλω?
Αν και φαινεται περιεργη η κατασταση δεν ειναι. Υπαρχουν αρκετα ζευγαρια με τετοια προβληματα. Το θεμα ειναι οτι σπανιως τα συζητουν με τριτους.Λογω περιστασεων εχω βρεθει τελευταια με πολλες γυναικες με προβληματα δυσπαρευνιας. Ουτε που φανταζομουν ποσες υπαρχουν.
Και βέβαια είναι περίεργη η κατάσταση!Επειδή αυτή, πες, έχει δυσπαρευνία και πονάει αν επιχειρηθεί διείσδυση και ταυτόχρονα φοβάει να πάει να το ψάξει σε έναν γιατρό και ψυχολόγο, ΟΚ να το δεχτώ. Ο άλλος ο χριστιανός όμως που υποτίθεται την ΑΓΑΠΑΕΙ (κι είναι ερωτευμένος μαζί της όπως μας λέει) ΠΩΣ στο καλό δέχεται κάτι που ταλαιπωρεί έτσι την σύντροφό του τόσα χρόνια ΧΩΡΙΣ να την ενεργοποιήσει να κάνει/κάνουν από κοινού κάτι για να βελτιώσει την ζωής της και την κοινή τους ζωή;;;
#2. Αν ένας άντρας σε κρίνει από το πόσο γρήγορα έκανες σεξ μαζί του, τότε δεν αξίζει καν την προσοχή σου για οτιδήποτε άλλο. Πόσο μάλλον για συναισθηματική σχέση. # 6. Αλήθεια πιστεύεις ότι δεν χωρίζεις από λύπηση για την κοπέλα; Και επειδή θέλεις τόσο πολύ να είναι ευτυχισμένη, διατηρείς μία σχέση μαζί της ενώ δεν τη θέλεις; Πόση μεγαλυψυχία πια #not. Κανείς δεν μένει σε μία σχέση για χάρη του άλλου. Αν δυσκολεύεται να χωρίσει οι λόγοι είναι καθαρά δικοί του. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και δεν πείθουν κανένα.
#7 χαχαχα.. να σαι καλα βρε τσουκνιδα με εκανες και γελασα... μα καλα ειναι δυνατον να παιρνεις στα σοβαρα μια τετοια γκαφα? Η κοπελα εγινε "ρεζιλι" με αυτο που ειπε, οχι εσυ. Φυσικα διακιολογειται μεσα στη συγχηση της με τοσο καιξουριο κοσμο, αλλα το μονο σθγουρο ειναι οτι δεν εκανες κατι λαθος εσυ. Μην αισθανεσαι ασχημα για τιποτα επανω σου. Αυτα τα καλωπισματα που εκανες τα εκανες για τον εαυτο σου.. οχι για να μη σε περασουν για την πεθερα. Εσυ εχει σημασια να αισθανεσαι ομορφα με τον εαυτο σου. Και σε κανεναν δεν αξιζει να φαει οτι σκουπιδι απεφυγε απο το πασχα, επειδη θα κανει κακο στην υγεια του πρωτα απι ολα! Αν σου αρεσεις στα καινουρια σου κιλα, συνεχισε να αποφευγεις τα σκουπιδια και κανε ολα αυτα τα ωραια που εκανες γιατι με αυτα θα νιωσεις καλυτερα και οχι με τα σκουπιδια. Εγω σε φανταστηκα υπεροχη παντως με το αερινο ρουχαλακι σου : ) : ) : ) και συγγνωμη κιολας αλλα αυτο με τις κουγκαρ δε το ξαταλαβαινω... τι δηλαδη για να εισαι ωραιος ανθρωπος πρεπει να εχεις το σωμα 20αρας στα 45 σου? Δε μπορω με αυτες τις μη ρεαλιστικες φαντασιωσεις ρε κοριτσια.. ενταξει κανουμε οτι μπορουμε για να διατηρηθουμε ομορφες αλλα μη τι παμε και στα ακρα.. εχουμε και δουλειες.
Δε θα τις έλεγα μη ρεαλιστικές φαντασιώσεις, αφού πλέον πολλές 45άρες και βάλε έχουν "κορμί θανατηφόρο στην καρδιά μου πάντα ζεις". Εδώ η Τζέιν Φόντα παραμένει τρομερά εντυπωσιακή (κατά τη γνώμη μου). Πλέον, δεν είναι εξαιρέσεις αυτές οι γυναίκες.
Δε διαφωνω οτι πολλες γυναικες το καταφερνουν.. αλλα δεν ειναι κατι που μπορουν να κανουν ολες, πρωτα απο ολα απο πλευρας γονιδιων. Μη κοροιδευομαστε μεταξυ μας ρε παιδια.. ειναι μια ολοκληρη βιομηχανια στημενη πανω στη γυναικεια ματαιοδοξια. Φυσικα και ειναι μη ρεαλισιτκο. Για ανθρωπους με οικογενεις δουλειες και ενα σωρο εγνοιες. Δε μπορεις να σκεφτεσαι το σωμα σου 24/7.. δεν ειπα να μην κανεις γυμναστικη και να μη προσεχεις τι τρως και να μη σε νοιαζει η εμφανιση σου. Απλως ειπα οτι η εικονα της κουγκαρ ειναι για τις τηλεπερσονες που δεν ασχολουνται με τπτ αλλο, οχι για τη γυναικα της διπλανης πορτας (εκτος κ αν αυτη ετυχε καλων γονιδιων).
#6 Φύγε για Υεμένη, σε περιμένει διαμέρισα στην οδό Υεμένης, αριθμός 12. Τι νέα αρχή προσπαθεί να κάνει; Που φορτώθηκε σε κάποιον που της έχει πει να χωρίσουν και δεν το καταλαβαίνει; Που φορτώθηκε και πήγε σε ξένη χώρα ενώ θέλει να μείνει Ελλάδα; Προφανώς η κοπέλα θέλει βοήθεια και δεν είναι καλά αλλά δεν μπορείς εσύ να παγώνεις τη ζωή σου και να μαραζώνεις σε μία σχέση που έχει τελειώσει. Φέρεις και εσύ ευθύνη.
Τσουκνίδα δεν μπορώ να φανταστώ το σοκ σου. Μήπως φταίνε οι ανταύγειες; Έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες μεγαλώνουν. Πάντως σε στιγμές άγχους όλοι έχουμε πει και έχουμε κάνει μπαρούφες. Επειδή λες για ποτά, σε μπαράκι με ημίφως η γκαβομάρα ενισχύεται οπότε λίγο το άγχος, λίγο που δεν έβλεπε καλά, ε έγινε. Μη σε παίρνει (πολύ) από κάτω.
Δεν είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες που μεγαλώνουν. Είναι ότι τις κάνουν οι μεγάλες. (Κι ο λόγος είναι ότι βαριούνται να κάνουν ρίζα κάθε μήνα αφ'ενός κι αφ'ετέρου ήταν μόδα στην δεκαετία του '80 όταν σχημάτισαν την εικόνα του glamorous στο κεφάλι).ΥΓ. Κι εγώ Καπνικαρέα είμαι. :)
Ναι αυτό εννοώ. Θέλουν να τις μπλέξουν με τα γκρίζα για να βάφουν πιο αραιά το μαλλί με τον οποιονδήποτε τρόπο. [Κι εμένα σκούρο είναι το μαλλί μου φυσικό. ΔΕΝ κάνω ανταύγειες πάντως. Μου θυμίζουν Μαριάννα Λάτση των 80s.]
# Πωπω, η πεθερά σου είναι η Γαρυφαλλιά, οι υπόλοιπες γυναίκες είναι βιολέτες και για τον εαυτό σου διάλεξες το "Τσουκνίδα"; Αν στενοχωρήθηκες τόσο με αυτό που σου είπε η κοπέλα, προσπάθησε να την δικαιολογήσεις: πολύς κόσμος, πολλά ονόματα, άγχος, να προσπαθεί να'ναι και ευγενική και να τους θυμάται όλους ....ούτε πρόσωπα δεν θα'βλεπε μπροστά της η καημένη!Αν όμως αυτή είναι η εικόνα που πραγματικά έχεις για τον εαυτό σου (μια τσουκνίδα που δεν παρεξηγεί μέσα στις βιολέτες με μια πεθερά γαρυφαλλιά; χμμμμ....), μήπως πρέπει να το σκεφτείς κάπως αλλιώς;Υγ. Σε ένα μαγαζί με είχαν περάσει για την μητέρα της αδελφής μου. Είμαι και 3 χρόνια μικρότερη, τρομάρα μου...
#7.Η κοπέλα να δεις πόσο θα ντράπηκε.Πάει,σου λέει,θα με περάσανε για βούρλο με το χαίρετε.Στενοχωρήθηκες,γιατί έκανες προσπάθεια,ώστε φροντίζοντας τον εαυτό σου να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα,που να σε ευχαριστεί,να νιώθεις όμορφα.Και τσουπ με μια κουβέντα πήγε χαράμι.Ελπίζω,να μην το σκέφτεσαι πια και κυρίως να μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου.Ό,τι καλό κάνουμε για μας,κέρδος είναι.
2. Δεν νομίζω πως η κοπέλα διαχωρίζει τις γυναίκες σε σοβαρές και ασόβαρες. Είναι μία φράση που χρησιμοποιείται και για τα δύο φύλλα, ωστόσο δεν αφορά αν ο άνθρωπος είναι σοβαρός ή όχι, απλά αν εμείς βλέπουμε να έχει μέλλον μια σχέση μαζί του. Και για να απαντήσω στο ερώτημα της κοπέλας, ναι υπάρχουν άντρες που δεν τους ενδιαφέρει αν θα πας μαζί τους από την πρώτη φορά. Και δεν είναι λίγοι.
Αγαπητο 7, σκεφτηκες ποτε ότι σου δωθηκε η ευκαιρία να σπασετε πλακα με το να υποκριθεις την κακια πεθερα στην νυφη και εσυ την προσπερασες; αυτες οι αχαρες παρεξηγησεις είναι ευκαιρίες για να γίνουν το αλατοπιπερο της ζωης, απο τετοια προκύπτουν τα εσωτερικα αστεία που δενουν τους ανθρώπους.
Αγαπητο 4, τα ζωδια απευθυνονται στον συναισθηματικο ανορθολογισμο, ο χωρισμος δημιουργει συναισθηματικες αναταράξεις και ανορθολογισμο (σε διαφορετικους βαθμους ανα περίπτωση)...η λογικη ερχεται εκ των υστερων. Βλεπεις γιατί δεν είναι τοσο προβλημα τωρα; αρκει να μην σου γίνει χουι και σταματήσει η λογικη να επεται του συναισθηματος.Γενικα κατα τους χωρισμους, δικαιολογουνται πολλα παροδικα,ακομα και τα "οι αντρες είναι γουρουνια" κτλ είναι απολυτως και ανθρωπινως ενδεδιμενες εως επιβαλλόμενες παροδικες αντιδρασεις....ποσο μαλλον τα ζουδια και η "αναποδιασμενη μοιρα μου". Η "εξτρα παρακληση συμβουλης" είναι το αξιολογο προς προβληματισμο.
#2 Χμμ.. Εγώ, για να πω την αλήθεια, μια χαρά έχω κατατάξει στο μυαλό μου άντρες σε κατηγορίες τύπου "όχι για σπίτι", "όχι για σχέση", "όχι για σοβαρά". Προφανώς όχι από το πόσο γρήγορα προχωρούσαν στο σεξουαλικό κομμάτι βέβαια. Μπορεί να θεωρώ κάποιον ανώριμο, κοκορόμυαλο και επιφανειακό (άρα ακατάλληλο για ώριμη σχέση γενικώς), αλλά να μη με χαλάει για μια φασούλα. Μπορεί να τον θεωρώ μια χαρά άνθρωπο για σοβαρότατη σχέση, αλλά όχι με μένα: Με κάποια που θα μοιράζονται περισσότερα ενδιαφέροντα και στόχους. Αλλά πάλι να μη με χαλάει για κάτι σύντομο και χαλαρό.Μπορεί να τον θεωρήσω κτητικό, τρελάρα κι επικίνδυνο και να μη θέλω να έχω μαζί του ούτε πυρετό.Κάποιες από τις παραπάνω κρίσεις αφορούν όντως την αξία του εν λόγω ανθρώπου, και άλλες όχι. Επίσης, σε όλα τα παραπάνω μπορεί να έχω δίκιο ή άδικο. Ή μπορεί να ισχύουν στα 20 του που τον γνώρισα, και τώρα να 35ρισε και να έχει εξελιχθεί θαυμάσια. Εννοείται ότι συμφωνώ απολύτως στο πόσο άνισα, άδικα, λανθασμένα είναι τα κριτήρια "σοβαρότητας" που προωθούνται από την κοινωνία ανάλογα με το αν είσαι άντρας ή γυναίκα.Εννοείται υπάρχουν άντρες που θα σε απορρίψουν επειδή δεν πληροίς τα σεμνότυφα κριτήριά τους. Σ'αυτούς, καλά ξεκουμπίδια. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα κάποιου/ας να μη δει κάποιον/α άλλον/ην "σοβαρά". Όχι με προκάτ ηθικολογικά κριτήρια, αλλά σύμφωνα με προσωπικά κριτήρια και αρχές του καθενός.
Ίρις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης και το λέω αυτό με πλήρη γνώση ότι παραβιάζω την αρχή Λενφού και ότι μπορεί να με κράξετε ατελείωτα- όσους άντρες γνώρισα εγώ και ήθελαν να το πάμε αργά και να μην πιεστούμε στο σεξουαλικό κομμάτι ήταν οι χειρότεροι στο κρεβάτι (για μένα πάντα) και περίμεναν να δεθούμε πρώτα συναισθηματικά. Όσοι θέλανε γιούργια πάμε δεν κρατιέμαι ήταν καταπληκτικοί. Οπότε καλύτερα κατευθείαν, γλιτώνεις πολύτιμο χρόνο και αν ταιριάζετε ερωτικά να το ψάξετε και για σχέση. Εξάλλου αν ο άλλος έχει κριτήριο το πόσο γρήγορα δέχτηκες να το κάνετε είναι και ο ίδιος που δεν θα δεχτεί προχωρημένες στάσεις και πειραματισμούς στο σεξ γιατί θα σκέφτεται ποιος ξέρει με πόσους έχει πάει για να τα ξέρει όλα αυτά. Εντέλει πέρα από στενόμυαλος και βαρετός. Μακριά.
Επιβεβαιώνω κι εγώ για το πάμε αργά.Με το γιούργια έχω μια τραυματικότατη εμπειρία, γιατί αντιστεκόμουν για καιρό, μιας και ήταν υψηλού ρίσκου κατάσταση, και όταν τελικά ενέδωσα γιατί ήταν και υψηλού ερωτισμού, μου ήρθε κυριολεκτικά να του χώσω μπουνιά από την απογοήτευση. Και τώρα που το λέω, έξαλλη έγινα. Μποξέρ, έτσι για να καταρρίπτουμε τους μύθους.
Καλα εννοείται ότι πρέπει να κάνεις ένα τεστ ντράιβ πριν αποφασίσεις αν θέλεις κάτι παραπάνω! Εγώ πάντως αν δεν είμαι σίγουρη για το τι θέλω από τον άλλο το χρησιμοποιώ ως μέγα κριτήριο. Αν υπάρχει χημεία και αν είναι ολα εκεί κάτω ...ικανοποιητικά! Και αν ο άλλος με κακοχαρακτηρισει επειδή έκανα σεξ από το πρώτο ραντεβού μπορεί να πάει στα τσακίδια,καλύτερα που έμαθα εξαρχής τις απόψεις του. Να πω κι εγώ ότι όσες φορές έτυχε να καθυστερήσει το σεξ ήταν προβληματικό από πολλούς τομείς. Όπως τωρα πρόσφατα που έβγαινα με έναν τύπο και το απέφυγε στα πρώτα ραντεβού τεχνηέντως,τελικά δεν έγινε ποτε γιατί με το που έβαζε προφυλακτικό έπεφτε η σημαία! Και μετα τις τρεις προσπάθειες μου βάλε πάγο γιατί λέει ξέρω την κατάληξη και ξενερώνω,οποτε το παίζαμε κουμπαρες, και γύρισε και είπε πότε θα τον αφήσω να το κάνουμε ( κοινώς ότι η επιμονή μου για προφυλακτικό έφταιγε που κοκό γιοκ) και καμία ικανοποίηση δε μου δώσε ενώ εγώ τις πρώτες φορές έκανα τον κόπο να τον τελειώσω αλλιώς και ένα δίμηνο ταλαιπωρήθηκα γιατί τον ήθελα αρκετά. Ενώ αν το ήξερα από την αρχή σιγα μην έμενα και για συνεχεια... Θυμηθέιτε και τη Σαμανθα που μια φορα δεν το κάνε από την αρχή και ερωτεύτηκε τον τύπο και της βγήκε μάπα το καρπούζι και δεν ήξερε τι να κάνει η δόλια!
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι φυσικά δεν πρέπει να επενδύεις την ψυχή σου και τα όνειρα σου στον καθένα. Έχω κάνει κι εγώ σχέσεις με ανθρώπους, που μου άρεσαν πολύ, αλλά πως να το κάνουμε, έβγαζε μάτι ότι είναι ανώριμοι. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι άντρες, με την έννοια ότι ο καθένας έχει τα προσωπικά του κριτήρια ως προς το τι θεωρεί σοβαρό ή ασόβαρο.Η ευκολία στο σεξ, δεν θα έπρεπε να αποτελεί κριτήριο σοβαρότητας ή μη, πλην όμως καθαρά με τη λογική, η βιασύνη καταστρέφει τις περισσότερες φορές την εξέλιξη της σχέσης. Συμβαίνει δηλαδή να καίγεται αμέσως η επιθυμία μεταξύ των δύο εραστών. Ακούω πολύ συχνά φίλες και φίλους, να λένε... ααα εγώ πάω αμέσως γιατί ξέρω πότε μου αρέσει κάποιος και σχεδόν ποτέ από όσο ξέρω δεν έχει συνεχισθεί κάτι περισσότερο από σχέση περιστασιακού σεξ.Δεν είναι θέμα σεμνοτυφίας, αλλά διάρκειας του πόθου και επιλεκτικοτητας. Η κοπέλα της ερώτησης, κάπου λέει, ότι, πάει γρήγορα με άντρες κλειστόμυαλους, για να ξεμπερδεύει....ενώ θα έπρεπε να αναρωτηθεί γιατί πάει με τέτοιους. Αυτό είναι ανατριχιαστικό! Νομίζω πως έχει αγχωθεί να κάνει σχέση και πάει με ότι να ναι γιατί πιστεύει πως αν δεν το κάνει, δε θα βρει.Το πρόβλημα στο γρήγορα, είναι ότι πάει χωρίς να πολυθέλει και αυτό ο άλλος το καταλαβαίνει. Άσε που σεξ χωρίς πόθο είναι πολύ κακομοιριά....Έχει ντύσει το μικροοαστισμό της με ψευτοφεμινιστικές αρχές. Ο φεμινισμος αγάπη μου δε λέει, θυσίασε το κορμί στο όνομα της παντρειας
Συγγνώμη αλλά με ποια ακριβώς λογική καθαρά κιόλας η βιασύνη καταστρέφει την εξέλιξη της σχεσης; Πώς η βιασύνη καίει την επιθυμία; Αυτό είναι απλά ένα ενδεχόμενο που μπορεί να πραγματοποιούταν και υπο οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. Ένα αλλο ενδεχόμενο είναι να γουσταρεις τρελά από το πρώτο ραντεβού ας πούμε, να το κάνεις (και γιατί οχι δηλαδή αν υπάρχει συναίνεση απο αμφότερους) και η επιθυμία να εκτοξευτεί αντί να καεί και να γίνεται καθε μέρα όλο και καλύτερη μ αυτά που ανακαλύπτεις. Η νοοτροπία " ξενερωνω μολις μπει το νερό στ αυλάκι " μου θυμίζει ανώριμους τεντιμποηδες που νομίζουν οτι το σεξ είναι εργαλείο τόνωσης της αυτοπεποιθησης τους. Και ναι θα παραβιασω κι εγω την αρχή. Με άλλους δεν κατέληξε πουθενά( κάτι που πιθανότατα θα γινόταν ακομα και με ολες τις καθυστερήσεις του κόσμου), με το τρέχον αγόρι μου εδώ και δυο χρόνια ομως δεν έπαιξε καθόλου αρνητικό ρόλο που απ την πρώτη στιγμή ενδώσαμε σ αυτά τα σεξ του σατανά τα εξ απο δω. Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν για να βγεί ασφαλές (αμφιβάλλω) συμπέρασμα για την έκβαση μιας υπόθεσης σε σχέση με το πόσο γρήγορα έγινε κάτι, που νομίζω πως είναι σοφότερο να μην το επιχειρήσει κανείς. Τέλος, θα συμφωνήσω με την εξωγήινη, τις περισσότερες φορές που κάποιος καθυστερεί τα πράγματα πολύ κάτι βρωμάει. Οχι πάντα φυσικά, αλλα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για κάποιους που δεν αισθάνονται αυτοπεποίθηση για τον αλφα ή βήτα λογο.
Λυ Τσερυρωτάς "με ποια ακριβώς λογική καθαρά κιόλας η βιασύνη καταστρέφει την εξέλιξη της σχεσης" και σου απαντώ. Με την ίδια λογική που οι θρησκείες υπόσχονται ανταμοιβή στον άλλο κόσμο επειδή δεν έζησες σε αυτόν! (Και μην ακούσω από εμβόλιμους σχολιαστές ότι δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα, επειδή ακριβώς για το ίδιο πράγμα πρόκειται, κι απόδειξη αποτελεί ότι όλες οι σύγχρονες θρησκείες δαιμονοποιούν το σεξ) Το μήνυμα είναι "Κάνε υπομονή τώρα και στερήσου για να ανταμοιφθείς αργότερα". Με αυτή την λογική. Την λογική του παραλόγου μιας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον!Βγάλε άκρη. Όμως επειδή "έπιασε" για τις θρησκείες σου λέει θα πιάσει κι εδώ και οι μάζες θα χειραγωγηθούν και τα συντηρητικά πρότυπα θα περάσουν ως "σύνεση" και "αυτοσυγκράτηση". Και πιάνει. Το πιστεύουν ότι άμα περιμένουν θα αποκομίσουν κάτι καλύτερο στην πορεία. Μετά τρώνε τα μούτρα τους αλλά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά της απομακρύνσεως εκ του ταμείου...
@7Νομίζω θα τα πάτε πολύ καλά με τη νύφη, κι εσύ έχεις χιούμορ κι εκείνη δεν είναι κρυόκ@λη. Κάποιοι σε αυτές τις περιστάσεις, από το άγχος δείχνουν πολύ δυσκοίλιοι, απόμακροι και σνομπ. Νομίζω ότι θα έχει κι αυτή χιούμορ οπότε ίσως μπορείς μελλοντικά να την εκδικηθείς, γιατί ομολογουμένως αυτό που σ'έκανε να νιώσεις ξεπλένεται μόνο με κακό κούρεμα που θα την κεράσεις, μια μέρα που θα πάτε μαζί κομμωτήριο για να συσφίξετε τις σχέσεις σας.
Μα σου λέει, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.Δεν εννοεί, όπως νόμιζα χρόνια, ότι πρέπει να το έχεις ήδη κρύο, έτοιμο να περιμένει να σερβιριστεί. Εννοεί ότι μέχρι να το σερβίρεις, θα έχει κρυώσει.Οπότε δεν πρέπει να νιώθουμε μ@λάκες όταν, όντας σε δύσκολη θέση, δεν μπορούμε ν'αντιδράσουμε. Θα το κάνουμε όταν θα μας έρθει μια καλή ιδέα, χαλαρώνοντας στον καναπέ μας.Μη μένεις μ@λάκας! Εκδικήσου κι εσύ ετεροχρονισμένα και κέρδισε τη σωτηρία της ψυχής!