Στο σημερινό «Α μπα»: συγγενικές συνωμοσίες

Στο σημερινό «Α μπα»: συγγενικές συνωμοσίες Facebook Twitter
43


__________________
1.

Γεια !

Εχω μεγαλο θεμα με το πρωινο ξυπνημα. Θα μου πεις και σε ποιον αρεσει? Αλλα εγω ενω προσπαθω παντα να κοιμαμαι 7-8 ωρες στανταρ, ποτε δεν ξυπναω με ορεξη και ενεργεια. Ο καφες βοηθαει μεν, αλλα και το να πινω 8 ωρες που ειμαι στη δουλεια καφε δεν ειναι κ αυτο λυση! Για τις φορες που τυχαινει και κοιμαμαι λιγοτερο, αστο. Νιωθω σαν να περναω βασανιστηρια. Τι πιστευεις οτι φταιει?
- Sleeping Beauty


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο από 7-8 ώρες. Το οχτάωρο ύπνου δεν ισχύει για όλον τον κόσμο. Είναι μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά είναι σχεδόν ταμπού να το παραδέχεσαι. Θεωρείται μεγάλη επιτυχία να αντέχεις με πεντάωρα ύπνου. Δυστυχώς είναι σκέτο θέμα κατασκευής. Αν δεν μπορείς, μην το παλεύεις. Πήγαινε στο κρεβάτι μισή ώρα νωρίτερα σήμερα (για αρχή).


__________________
2.

Καλησπέρα Α, μπα και αναγνώστες, Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το ότι έχω ένα γυναικολογικό πρόβλημα (Ενδομητρίωση). Επειδή είμαι άτεκνη δεν θέλω να προχωρήσω σε λαπαροσκόπηση (που συνιστούν πολλοί γυναικολόγοι) ,το ψάχνω γενικά και πάω σε πολλούς γιατρούς προσπαθώντας να αποφύγω το χειρουργείο. Τελευταία έγινε κάτι που με έκανε να νιώσω "παραβιασμένη" από μια γυναικολόγο. Αφού της εξέθεσα το πρόβλημα και μου είπε την άποψη της την ρώτησα αν λόγω του προβλήματος μου θα επηρεαστεί η γονιμότητα μου, και γυρίζει και μου λέει "ε σιγά, γιατί θα κανείς παιδιά από τώρα;" (είμαι 24 ετών). Δεν απάντησα κάτι γιατί με έπιασε πραγματικά απροετοίμαστη η απάντηση της. Λες και πρέπει να ζητήσω άδεια για το ποτέ θα κάνω παιδιά ή λες και αυτή ξέρει το στάτους της ζωής μου για να κρίνει αν είμαι έτοιμη!!και σε ρωτάω: είναι παράλογο που θέλω να ξέρω; ή ακόμα που θέλω να κάνω παιδιά "από τώρα";;πως χειρίζεσαι την παραβίαση (κατ'εμε), ενός τόσο προσωπικού ζητήματος και μάλιστα από μια γυναικολόγο; ευχαριστω εκ των προτέρων
-Εκνευρισμενη

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η γυναικολόγος αυτή είπε κάτι που δεν έπρεπε, συμφωνώ. Δεν ήταν ιδιαίτερα επαγγελματικό το σχόλιο της. Δεν χρειάζεται να έχεις τις τρομερές ατάκες για να λες στους γιατρούς που κάνουν αντιεπαγγελματικά σχόλια που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, αυτό που κάνεις είναι ότι δεν ξαναπάς στη συγκεκριμένη γιατρό και προειδοποιείς και τις φίλες σου. Η συνδιαλλαγή αυτή για μένα είναι μέσα στα γνωστά και εκνευριστικά όρια της καθημερινής, κάζουαλ παραβίασης από ανθρώπους με θράσος, που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε, στο περίπτερο, στη λαϊκή, στο ΙΚΑ, στο μπαρ. Αν πιστεύεις ότι είναι ιδιαίτερα προσβλητική ατάκα επειδή θεωρείται τόσο προσωπικό θέμα, και επειδή το είπε γυναικολόγος μέσα σε ιατρείο, πολύ φοβάμαι ότι δεν είσαι ακόμα αρκετά προετοιμασμένη για τον έξω κόσμο. Αυτά πρέπει να τα περιμένεις. Όχι να τα υπομένεις, αλλά να τα περιμένεις, και να μην νιώθεις παραβιασμένη. Αυτή είναι η κακή γιατρός. Γιατί να νιώθεις εσύ άσχημα; Οι απαντήσεις στις καθημερινές μικροεπιθέσεις τέτοιου είδους θα σου έρθουν σιγά σιγά, μεγαλώνοντας.


Τώρα στο θέμα μας. Δεν πολυκατάλαβα το «επειδή είμαι άτεκνη δεν θέλω να προχωρήσω σε λαπαροσκόπηση». Ελπίζω να έχεις μια θεωρία πίσω από αυτή τη φράση, που δεν μου φαίνεται σαφής.

 

ΥΓ. Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα και με πολλή αγάπη που είπες ποιο είναι το γυναικολογικό πρόβλημα και δεν το άφησες φλου. Ήσουν μια όαση στην έρημο.

__________________
3.


Πιστευεις οτι οι φεμινιστικες οργανωσεις εχουν και αυτες καποιο ειδους προκαταληψη απο την αναποδη η βλεπουν τα πραγματα οπως ακριβως ειναι τη στιγμη που η πλειοψηφια δε μπορει;

- Γεια σου αμπα 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι φεμινιστικές οργανώσεις δεν είναι ένα πράγμα. Άσε που δεν εννοείς καν «οργανώσεις», μάλλον εννοείς όλο το κίνημα, που ούτε αυτό είναι ενιαίο. Αποτελείται από ανθρώπους, και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, και υπάρχουν και διαφορετικές σχολές. Επειδή υποψιάζομαι τι θέλεις να πεις, αλλά δεν ξέρεις πώς να το εκφράσεις, η απάντηση είναι η εξής: ο φεμινισμός ζητάει και διεκδικεί την ισότητα μεταξύ των φύλων. Τώρα, ισότητα δεν υπάρχει. Ως προς αυτό, καμία «προκατάληψη από την ανάποδη».

__________________
4.

Γεια σου Α μπα!θελω τη συμβουλη σου!ημουν με καποιο παιδι κ ηταν οτι καλυτερο συνεβη στη ζωη μου,σαν να βρηκα τον ανθρωπο μου κ κουμπωσα μαζι του.περνουσαμε πολυ ομορφα ωσπου ανοιξε ενα μαγαζι κ επειτα απο καιρο ξεκινησε να χρωσταει λεφτα κ εμφανιστηκαν τα χρεη.κ εκει αλλαξαν ολα.νευρα φωνες.εκανα υπομονη εμεινα διπλα του τον στηριξα με πολλους τροπους κ περιμενα πως ειναι μια φαση κ θα περνουσε.δεν περασε κ συνεχιστηκε ολο αυτο.αποφασισε να με χωρισει γιατι εχει μαθει στα δυσκολα του να διωχνει τους ανθρωπους απο διπλα του.μου ειπε πως δεν εχει τιποτα να μου δωσει πια,πως δεν εχει να ζησει κ πως εφτασε στο σημειο να τον ζει η μανα του κ κατα συνεπεια πως μπορει να διατηρηθει ετσι μια σχεση?πως δε γινεται να δινω μονο εγω σε αυτη τη σχεση κ πως θελει να βρω καποιον αλλον για να μου δωσει οσα δε μπορεσε αυτος κ να με κανει ευτυχισμενη.με πληγωσε παρα πολυ εκανα πολλες προσπαθειες για να τα ξαναβρουμε κ να του δειξω πως δεν ηταν ο χωρισμος μας η λυση κ πως επρεπε να το παλεψουμε μαζι αλλα αυτος ανενδοτος.εχει περασει ενας χρονος κ εγω ερειπιο με θεματα υγειας πια απο τη στενοχωρια.νομιζα πως αν υπαρχει αγαπη τιποτα αλλο δεν εχει σημασια κ ολα βρισκονται.σιγουρα το να εχεις μια δουλεια κ να ζεις αξιοπρεπως ειναι το πρωτο πραγμα στην εποχη που ζουμε αλλα πιστευεις οτι τα λεφτα φερνουν την ευτυχια?γιατι εγω δεν το πιστευω ενω αυτος ισχυριζοταν πως τα λεφτα βοηθανε στην ευτυχια!
-Ελενη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ούτε η αγάπη αρκεί, ούτε τα λεφτά αρκούν. Αυτό που αρκεί για να κρατήσει μια σχέση είναι να θέλουν και οι δύο να κρατήσει. Τώρα ο ένας από τους δύο δεν θέλει, άρα δεν γίνεται. Δεν έχει δυστυχώς σημασία αν οι λόγοι που δεν θέλει είναι λογικοί για σένα. Σημασία έχει αν είναι σωστοί για αυτόν. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να του αλλάξεις γνώμη, η αγάπη δεν είναι μαγικό ξόρκι που αλλάζει την κοσμοθεωρία των ανθρώπων.


Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, μόνο την δική σου πλευρά ξέρουμε τώρα, αλλά αν δεχτούμε ότι αυτός όλα αυτά που σου λέει τα εννοεί 100% και δεν είναι άλλος ο λόγος που απομακρύνθηκε, τότε η ερώτηση σου έρχεται σε ωραία συνέχεια με την προηγούμενη. Ο φεμινισμός χρειάζεται και στους άντρες, ακριβώς για να μην νιώθουν ότι δεν αξίζουν σχέση και αγάπη όταν δεν μπορούν να είναι «κουβαλητές». Το βάρος που έχουν για να ανταπεξέλθουν σε αυτό είναι τεράστιο, και μπορώ να πιστέψω πολύ εύκολα ότι κάποιος που λέει ότι «τον ζει η μάνα του» νιώθει ανάξιος για σχέση. Είναι πολύ κρίμα, αγαπητή φίλη, αλλά είναι η κοσμοθεωρία του. Τώρα η δική σου πρέπει να συμπεριλάβει το εξής πικρό δεδομένο: η αγάπη δεν είναι το παν για να κρατηθεί ένας δεσμός.


Τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία, φέρνουν όμως αξιοπρέπεια, κοινωνική καταξίωση, και εσωτερική ηρεμία. Αυτά, συνδυασμένα, σε έναν ισορροπημένο άνθρωπο μπορεί να φέρουν και ευτυχία. Ωραία είναι η αγάπη, αλλά για να έχεις σπίτι, θέρμανση και φαγητό, χρειάζεσαι λεφτά, αγαπητή Ελένη.

 

Εσύ κοίτα τώρα τα θέματα υγείας που αναφέρεις και με ανησυχούν. Αν είναι ψυχοσωματικά, πήγαινε σε έναν ψυχίατρο. Μην μαραζώνεις.

__________________
5.

Αγαπητή Α μπα μου, εκτιμώ την απίστευτη ευθυτητα με μία δοση χιουμορ στις απαντήσεις σου και νιώθω πως μιλάω σε φίλη μου όταν σε διαβάζω. Το θέμα μου έχει ως εξής: ειμαι 24 και έχω να κάνω σχέση γύρω στα 4 χρονια. Σε εκείνη την σχέση έπεσα με τα μούτρα και τα έφαγα κιόλας επειδή είχα καιρο να κάνω σχέση και όντας ευαλωτη δεν κατάλαβα ή μάλλον δεν ήθελα ότι ο σύντροφος μου ήταν χειριστικος. Πλέον μετά από 4 χρόνια είμαι πιο ώριμη, διάβασα πολύ, προσπαθώ ακόμα να αναπτυχθω. Είμαστε ομως ποτέ ώριμοι και ψυχραιμοι αρκετά ώστε να μην πέσουμε με τα μούτρα σε καποιον (που ισως αν ημασταν 'χορτατοι' δεν θα ενθουσιαζομασταν τοσο )? Πως θα μπορέσω στην επόμενη σχέση να καταλάβω ότι δεν ειναι μόνο η διψα μου που με κινεί και ότι δεν δημιουργώ παλι την σχέση που θελω στο μυαλο μου ενώ η πραγματικότητα απέχει ετη φωτος ?
-Judd


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι ποτέ δεν είμαστε αρκετά ώριμοι και ψύχραιμοι για να μην πέσουμε με τα μούτρα στον λάθος άνθρωπο. Αντιθέτως πιστεύω ότι όταν νομίζουμε ότι είμαστε, βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση. Η ωριμότητα και η ψυχραιμία μας βοηθούν στη συνέχεια, όταν αρχίσουν να χτυπάνε τα καμπανάκια, ή αργότερα, όταν την πατήσουμε. Η ωριμότητα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν χρειάζεται να αναθεωρήσουμε συνολικά την άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας, επειδή συνδεθήκαμε με κάποιον ακατάλληλο και φάγαμε τα μούτρα μας. Η ωριμότητα βοηθάει στο να μην κάνουμε συνέχεια το ίδιο λάθος, δεν μπορεί να μας προστατέψει όμως από όλα τα πιθανά λάθη.


Η δίψα που περιγράφεις όμως, είναι άλλο πράγμα, και για αυτό μπορείς να κάνεις κάτι. Διψάς επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις ποια είσαι, τι είσαι, και ψάχνεις άλλους να σου το πουν, και αν σου πουν έστω και ένα καλό, θα κολλήσεις εκεί για να ακούσεις κι άλλα, ακόμα και αν το ένα καλό συνοδεύεται από βασανιστήρια. Πρέπει να γνωρίσεις τον εαυτό σου, και αυτό θα το κάνεις μέσα από τις δικές σου, προσωπικές κατακτήσεις, όχι τις ερωτικές -όχι μόνο τις ερωτικές. Πρέπει να διαλέξεις διάφορα πεδία και να προσπαθήσεις να γίνεις πολύ καλή σε αυτά. Θα δεις πώς θα καταλάβεις τους περιορισμούς σου και τα δυνατά σου σημεία, κι έτσι, όταν ακούς φιλοφρονήσεις, θα ξέρεις αν πρέπει να τις πάρεις στα σοβαρά ή όχι.


__________________
6.

Θα σας πω και εγώ τι μου συνεβει χθες να μου πείτε τι γνώμη σας. Τον τελευταίο καιρο κάνω παρέα και μια κοπέλα που είναι λεσβία. Σε μια συζήτηση λοιπόν που είχαμε μου είπε ότι έναν τύπο τον συμπαθεί ιδιαίτερα γιατί είναι γκέι και προτιμά να κάνει παρέα με αυτόν. Της είπα λοιπόν ότι αυτό που λες είναι ρατσιστικό, γιατί πως θα σου φαίνονταν αν εγώ σου έλεγα ότι προτιμώ να κάνω παρέα με αυτόν που είναι στρέιτ επειδή είμαι και εγω (που είμαι) ; και τέλος πάντων μετά κάτι έγινε και αλλάξαμε θέμα, δεν το ξανασυζητήσαμε.
Και τώρα ερχόμαστε στον προβληματισμό μου. Γενικά εμένα σαν άτομο με έχει απασχολήσει πολύ ο ρατσισμός σε οποιοδήποτε θέμα και έχω αποφασισει να μην συναναστρέφομαι με τέτοιους ανθρώπους, γιατί δεν με αφορούν. Αν λοιπόν αυτό το άκουγα αυτό από κάποιον άλλο, στρέιτ, ίσως να σκεφτόμουν πιο έντομα ότι πρέπει να ξεκοψω από αυτό το άτομο και ίσως να ξαναεπανέφερα το θέμα για συζήτηση. Γιατί ήμουν όμως πιο "ελαστική" στη συγκεκριμένη περίπτωση; Γνωρίζω ότι τα άτομα της LGBT κοινότητας, έχουν δεχτεί πόλεμο και συνεχίζουν να δέχονται για πράγματα που εμείς τα βρήκαμε έτοιμα και δεδομένα και μάλλον για αυτό οδηγήθηκα υποσυνείδητα να κάνω ένα τέτοιο σχόλιο γαργάρα. Όμως η λύση στον ρατσισμό δεν είναι ο ρατσισμός. Θα ήθελα την άποψη σου επι του θέματος. Θεωρείς ότι υπάρχουν ελαφρυντικά;
ΥΓ: μπράβο για τη στήλη, πάντα τέτοια!
- #θέτοντασταόρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι ρατσισμός να προτιμάς έναν γκέι φίλο επειδή είναι γκέι, όταν είσαι γκέι. Ρατσισμός είναι να προτιμάς έναν στρέιτ φίλο επειδή έχεις πρόβλημα με τους γκέι. Ρατσισμός είναι να πιστεύεις ότι κάποιος είναι κατώτερος επειδή είναι γκέι. Όταν μιλάμε για ρατσισμό, εννοούμε την συστημική καταπίεση από τον δυνατό προς τον ευάλωτο. Δεν νοείται ρατσισμός από κάτω προς τα πάνω. Αυτό που είπε η φίλη σου μπορεί να χαρακτηριστεί με διάφορους τρόπους, αλλά όχι με τη λέξη 'ρατσισμός'. Θα ήταν ρατσίστρια αν και αυτή πίστευε ότι οι γκέι είναι κατώτεροι από τους στρέιτ, και να είσαι σίγουροι ότι υπάρχουν πολλοί γκέι που κατά βάθος αυτό πιστεύουν γιατί έχουν εσωτερικεύσει αυτή την ιδέα.


Όπως πολύ σωστά σχολίασες και μόνη σου, η LGBT κοινότητα δέχεται πόλεμο, οπότε δεν είναι αξιοπερίεργο που η φίλη σου νιώθει πιο άνετα με ένα άλλο μέλος της κοινότητας αυτής (η οποία δεν αποκλείει τις στρέιτ παρέες, αφού την θεωρείς φίλη σου). Εσύ, που δεν δέχεσαι κανέναν πόλεμο ως στρέιτ, ούτε κερδίζεις, ούτε χάνεις όταν κάνεις παρέα με στρέιτ ή με γκέι. Ίσως γι'αυτό δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τη θέση της.

_________________
7.

Γεια σου Λένα και γεια και σε εσάς σχολιαστές, θέλω τη γνώμη σας! Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου κάθε βράδυ κάθεται με τις ώρες στο ίντερνετ, διαβάζει άρθρα και δημοσιεύει στο φβ. Εγώ δεν τον έχω φίλο σε μέσα δικτύωσης, ούτε το μειλ μου δεν του έχω δώσει. Προχθές, συγγενής μου με ρώτησε αν έχω δει τι δημοσιεύει και με τα πολλά μου έδειξε το λογαριασμό του. Έπαθα σοκ! Άρθρα με νύξεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών, άρθρα ψευδοεπιστήμης, άρθρα με τίτλο ^τρώμε ανθρώπινα έμβρυα και στην ελλάδα και δεν το ξέραμε^ ^μας ψεκάζουν^! (Ξέρω ακούγεται αστείο, αλλά όταν το κάνει ο γονιός σου είναι τραγικό). Έχει χιλιάδες φίλους, οι περισσότεροι άγνωστοι και πολλοί σχολιάζουν κάτω από τα άρθρα ^ζήτω η ελλάς και η πατρίδα^. Κάνει λαικ στον εαυτό του, στις δημοσιεύσεις του! Πραγματικά, έμεινα άφωνος. Οι μόνες ανησυχητικές ενδείξεις που είχα μέχρι τώρα είναι ότι αγόρασε κάτι βιβλία από τον Άδωνη στην τηλεόραση (για να τα διαβάσω εγώ) και κάποιες αόριστες δηλώσεις για ζημιές που δήθεν προκαλούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εννοείται ότι αποδοκίμασα κάθε τέτοια δήλωση, αλλά πλέον μένω και μόνος μου σε άλλη πόλη, οπότε δεν έχω συχνή επαφή, όσο για τα βιβλία του είπα ότι είναι πεταμένα λεφτά. Τώρα, πραγματικά νιώθω αηδία για αυτό που συμβαίνει. Ο ίδιος ο πατέρας μου ήταν μετανάστης τη μισή του ζωή, νοικιάζει σπίτι σε μετανάστες! Είναι απίθανο να κάνει πολιτική εναντίον τους (τίποτα δε θα τον δικαιολογούσε). Από την μάνα μου έμαθα ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κοιμάται την μέρα και να κάθεται στο λάπτοπ τη νύχτα. Δεν ξέρω αν μου πέφτει λόγος να πω ή να κάνω κάτι, αλλά νομίζω ότι έχει ξεμωραθεί για τα καλά! Δεν έχει φίλους στη πραγματική ζωή και η αλήθεια είναι ότι και σε συγγενικα τραπέζια λέει τέτοιες παπαριές που κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Αυτό ισχύει εδώ και πολλα χρόνια, αλλά το φβ είναι νέο φρούτο στη ζωή του, από ότι κατάλαβα. Δεν έχω ιδέα τι να κάνω! Η κατάσταση είναι απελπιστική, απο λόγια δεν παίρνει. Ντρέπομαι που και δικοί μου γνωστοί βλέπουν τα αίσχη του! Τι προτείνετε;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρω τι προτείνουν οι άλλοι, εγώ προτείνω να απέχεις ακριβώς όπως απέχεις, και να μη νιώθεις υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του. Όπως είπες, πάντα έτσι ήταν. Δεν σου πέφτει λόγος να πεις ή να κάνεις κάτι. Σαν τι να πεις, σαν τι να κάνεις; Να κλέψεις την μπαταρία του λάπτοπ; Ο πατέρας σου έχει τώρα όσους φίλους είχε πάντα, αν είχε πάντα μηδέν, εξακολουθεί να έχει μηδέν, όσο καινούριο φρούτο και να είναι το φβ, δεν έχει αλλάξει ο ίδιος. Πάντα αυτά πίστευε, και τώρα βλέπει ότι τα πιστεύουν και άλλοι σαν κι αυτόν. Πώς να ξεκολλήσει;


Είναι όντως τραγικό όταν πρόκειται για γονιό σου, αλλά όπως λέμε συνέχεια ότι οι γονείς δεν πρέπει να θεωρούν τα παιδιά τους προέκταση του εαυτού τους, το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα παιδιά. Δεν αντανακλάται πάνω σου η συμπεριφορά του πατέρα σου. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για παιδική αρρώστια και θα ξεπεραστεί, αν και οι πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Κουράγιο.


43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητή/αγαπητέ #7, διαβάζοντας την ερώτησή σου αναρωτήθηκα αρκετές φορές αν την είχα στείλει εγώ πριν μήνες. Δεν την είχα στείλει προφανώς. Αλλά αν το είχα κάνει θα έγραφα ακριβώς αυτά. Κουράγιο. Είναι πατέρας σου. Είναι πατέρας μου. Εγώ παλιά τσακωνόμουνα, τώρα που έχει και πολλές ασθένειες και έχει μαλακώσει αρκετά κάνω ήρεμα σχόλια και αληθινά τα ακούει. Είναι κοντά 70 χρονών και αληθινά ακούει και κάπως κάνει και διάλογο. Μέχρι εκεί κατάφεραν να καταλαβαίνουν. Προσωπικά με στήριξαν για να καταλαβαίνω περισσότερα. Και αυτό είναι άξιο λόγου και σεβασμού. Είμαι δίπλα σου!
#6 Ακου τωρα το φαουλ της υποθεσης. Αν καποιος πει οτι ειμαι γκει και μου αρεσει περισσοτερο να κανω παρεα με γκει γιατι εχουμε μερικα κοινα βιωματα και καταλαβαινουμε καλυτερα ο ενας τον αλλο ειναι ολα οκ.Αν ομως πει οτι ειμαι στρειτ και και μου αρεσει περισσοτερο να κανω παρεα με στρειτ γιατι εχουμε μερικα κοινα βιωματα και καταλαβαινουμε καλυτερα ο ενας τον αλλο ειναι ρατσισμος.Ενα αντιστοιχο παραδειγμα και επισης τεραστιο φαουλ της Αμπα ηταν πριν λιγο καιρο τοτε με τις αμερικανικες εκλογες(12/8/16). Συγκεκριμενα ειχε πει οτι ειναι φυσιολογικο να πεις οτι θα ψηφισω χιλαρυ μονο και μονο επειδη ειναι γυναικα, αλλα ειναι ξεκαθαρα σεξιστικο να πεις οτι θα ψηφισω τραμπ μονο και μονο επειδη ειναι αντρας.Double standards. Double standards everywhere...
#1 Δεν αναφέρεις αν υπάρχει νόσημα.Είσαι απολύτως υγιής;Καλό θα είναι να κάνεις έναν έλεγχο και για προληπτικούς λόγους. Εάν για παράδειγμα υπάρχει θέμα με το αναπνευστικό,άσθμα αρρύθμιστο ας πούμε,ξυπνάς δικαιολογημένα κουρασμένη.Μπορείς σε ιατρείο ύπνου να ελέγξεις τυχόν άπνοιες,ή διάφραγμα που δεν επιτρέπει ομαλή ροή αέρα και ενδεχομένως πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό. Επίσης,σε περίπτωση που είσαι κατ άτι υπέρβαρη,καλό θα ήταν να εξεταστούν διάφορα ενδεχόμενα. Εν ολίγοις μια επίσκεψη σε γιατρό θα σου λύσει τις απορίες.Ο θυρεοειδής που δεν λειτουργεί για τους χ λόγους είναι θεωρητικά μία αιτία για την έλλειψη ενέργειας. Επίσης δεν μας γράφεις τι δουλειά κάνεις και αν έχεις περάσει μεγάλο διάστημα ούσα πιεσμένη για διάφορους λόγους.Η δυσθυμία επί μακρόν μπορεί να είναι αιτία αυτού που περιγράφεις.Σου χρειάζεται μια λεπτομερής,ιατρική εκτίμηση εκ του σύνεγγυς.
1# Δυστυχώς έχω το ίδιο θέμα και ταλαιπωρουμαι πολύ. Ειδικά, λόγω της δουλειάς μου (δουλεύω μακριά από το τόπο κατοικίας μου) ξυπνάω άσχημα. Αφού ένας λόγος που δεν οδηγώ είναι ότι ότι κουράζομαι εύκολα και χάνω τη συγκέντρωση μου. Η λύση είναι να σπαταλάμε παραπάνω ώρες στο ύπνο καθώς και η σωστή διατροφή.
αγαπητή 4, ελπίζω να νιώσεις καλύτερα με τον καιρό. Και να φροντίσεις τον εαυτό σου γιατί κανένας χωρισμός δεν αξίζει να μας δημιουργεί προβλήματα υγείας. Η Λένα έχει δίκιο που λέει ότι ξέρουμε μόνο τη δική σου πλευρά. Εδώ να πω-πριν ακολουθησει story time- ότι ένα ζευγάρι πρέπει να ταιριάζει ΚΑΙ στη διαχείριση των προβλημάτων. Αν ο ένας με το παραμικρό αγχωνεται και ο άλλος είναι υπερ-αισιόδοξος μπορεί είτε να αλληλοσυμπληρωθούν είτε να εκνευρίσει ο ενας τον αλλον. Μπακάλικο παράδειγμα, αλλά ελπίζω να πιάσατε το νόημα. Πριν λίγα χρόνια αντιμετώπιζα ενα μέτριο προς σοβαρό πρόβλημα υγείας και επρεπε να κάνω μια σειρά επεμβάσεων, πολλές εξετάσεις κλπ. Παράλληλα στο σπίτι είχα ένα μωρό που δεν είχε χρονίσει καλά καλά και στη δουλειά ένα σωρό επείγοντα και υποχρεώσεις.Μια στενή μου φίλη είχε όλη την καλή διάθεση να με υποστηρίξει αλλά πραγματικά ο τρόπος της ήταν τελείως λάθος. Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα. Ισως σε κάποιον άλλον να δούλευε το να του λένε "σκέψου θετικά, όλα γίνονται για κάποιο λόγο" ή "ελα να βγουμε μια βολτα να ξεχαστεις". Στη συγκεκριμένη φάση ήθελα πρακτικές προτάσεις ή απλά να γκρινιαξω και να μου λένε οι φίλες μου ότι έχω δίκιο. Της είχα πει διακριτικά ότι δε με βοηθάει, γιατί πχ το να μου λεει να πάμε για ποτο και μάλιστα να επιμένει σε μια φάση που έπρεπε να κλείσω εκκρεμότητες για να μπω χειρουργείο πιο πολύ με πίεζε. Με τον καιρό αφού δεν καταλάβαινε, άλλαζα κουβέντα για να μην πιάνουμε το θέμα και εκνευρίζομαι. Ε μετά από ένα διάστημα εξαφανίστηκα, απλά δεν της σήκωνα τα τηλέφωνα. Δεν είναι κάτι που το έκανα ελαφρά τη καρδία, όμως η συγκεκριμένη φίλη πιο πολύ με καταπίεζε παρά μου στεκόταν. Εκείνη μετά από τόσο καιρό όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι γινόταν χαλί να την πατήσω, με έχει πει και αχάριστη και ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει πάει στραβά με μας. Γι' αυτό, καλή μου 4, και λίγη αυτοκριτική και ίσως δεις κάποια πράγματα για τη σχέση σας.
#2 Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά πιστεύω ότι ήταν άκομψος ο τρόπος που στο είπε.Καταθέτω λοιπόν την εμπειρία μου σχετικά με μια "ευγενική" γιατρό. Πέρυσι είχα κάτι ενοχλήσεις στο στομάχι και αποφάσισα να πάω σε μια γαστρεντερολόγο κοντά στη γειτονιά μου.Μόλις με βλέπει μου λέει "πώς είσαι έτσι; Έχεις φίλο; "Απάντησα όχι και συνεχίζει "είπα και γω πώς σε βλέπει έτσι ". Να πω εδώ ότι πάσχω χρόνια από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, με αποτέλεσμα να είμαι αρκετά αδύνατη. Την κοίταζα και προσπαθούσα να χωνέψω αυτά που μου έλεγε. Και συνεχίζει "είσαι ανορεξική ".Και κάπου εκεί μου γύρισε το μάτι. Της είπα ότι μόνον ένας ψυχίατρος μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος της ανορεξίας. Ότι έχει ελλειπή μόρφωση και είναι επικίνδυνη αφού κάνει διάγνωση χωρίς να της έχω πει τον λόγο που πήγα ή τα συμπτώματα. Δεν το άφησα έτσι, της έχω κάνει τρομερή διαφήμιση!Ευτυχώς τέτοιοι γιατροί είναι η εξαίρεση. Σου προτείνω λοιπόν να πας σε κάποιον που θα σε κάνει πρώτα απ' όλα να νιώθεις άνετα.
#2Αγαπημένο 2,Έχω ενδομητρίωση περίπου από τα 22 μου όπου μου βρήκαν μια κύστη πάνω στην ωοθήκη 8 εκατοστά, έτοιμη να σπάσει. Σε αυτό το σημείο, να σου πω ότι δεν επαφίεται στη δίκη σου προτίμηση το αν θα κανείς χειρουργείο ή όχι. Αν πρέπει να κανείς επειδή έχεις κύστες, πρέπει να αφαιρεθούν για λόγους ασφαλείας. Για όσους δεν ξέρουν, αν δεν την αφαιρέσεις μπορεί να σπάσει ανα πάσα στιγμή με φρικτούς πόνους και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για έκτακτο χειρουργείο. Εγώ λοιπόν, εκανα ανοιχτό χειρουργείο λόγω μεγάλου μεγέθους. Πήγε πολύ καλά, μου αφαίρεσαν το 20% της ωοθήκης που έφυγε αναγκαστικά μαζί με την κύστη.Στο προκείμενο, έχω περάσει ακριβώς αυτό που λες, το άγχος ότι όλοι οι γυναικολόγοι κάνε ότι θεραπεύεται με παιδί, την πίεση ότι δεν μπορώ να κάνω παιδί όποτε κάτσει γιατί με πιέζει ο χρόνος, το να σκεφτομαι ότι πρέπει να μη χάνω χρόνο σε "αστατες" σχέσεις και να βρω κάποιον για να γίνω μάνα.....Εν τελεί, το έψαξα. Υπάρχουν παρά πολλές γυναίκες που έχουν ενδομητριωση, που έκαναν παιδί ακόμα και 40 χρόνων, που έζησαν μια χαρά τη ζωή τους και δεν έπαθαν τίποτα απολύτως. Εγώ αποφάσισα να μην αφήσω την πάθηση αυτή να με αγχώσει να κάνω παιδί, άλλωστε στα 24-28 ήμουν στον κόσμο μου από σχέσεις και ήθελα να περνάω καλά. Μετά το χειρουργείο ξανά έβγαλα κ άλλες κύστες, γιατί σχεδόν πάντα επανεμφανίζονται, αλλά όχι σε επικίνδυνο μεγεθος. Απλά παρακολούθηση κάθε 6 μήνες και τίποτα περισσότερο. Εκανα σχέση σοβαρή, αποφασίσαμε να κάνουμε μωράκι και μετά από 6 μήνες έμεινα έγκυος. Η μικρή μου είναι 20 μηνών, έχω ξαναβγάλει κύστες και απλά τις παρακολουθώ.Η συμβουλή μου είναι να ενημερωθείς πιο σωστά για το αν πρέπει να κανείς χειρουργείο, να μην αγχώνεσαι για το παιδί γιατί είσαι μικρή ακόμα και αποτι κατάλαβα δεν είσαι και σε σχέση που πάει για γάμο να πεις πτι θα το επισπεύσει, και να προσπαθήσεις να μην επηρεαστείς από αυτό σε βαθμό που να οδηγηθείς σε κυνήγι τύπου "εγώ ποτέ θα γίνω μάνα".
Αγαπητή 6, εγώ πάντως ως μετανάστρια προτιμώ να κάνω παρέα με άλλους μετανάστες, παρά με ντόπιους. Δεν υποτιμώ τους Γερμανούς, ούτε είναι η καταγωγή το αποκλειστικό μου κριτήριο. Αλλά οι Γερμανοί ζουν τη ζωή τους στρωτά, έχουν το πλάνο τους έτοιμο και δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς είναι η δική μου πραγματικότητα. Είναι εκτός αυτής, κι ας δείχνουν κατανόηση. Οι Ουκρανές συνάδελφοί μου ας πούμε, ήξεραν ΑΚΡΙΒΩΣ τι σκέφτομαι, γιατί μού είναι δύσκολο να ανασυντάξω τη ζωή μου κτλ. Δεν είμαι ρατσίστρια, απλώς χρειάζομαι γύρω μου και άτομα που περνούν τα ίδια με μένα. Φαντάζομαι ότι η φίλη σου έχει το ίδιο συναίσθημα με τον τύπο, και δε μου φαίνεται καθόλου κατακριτέο.
Μα έτσι είναι, συναναστρέφεσαι όποιους σε κάνουν να νιώθεις καλά και άνετα, όχι αυτούς που σε κριτικάρουν, σε μειώνουν ή σε "νταουνιάζουν". Αμάν πια με την ρατσιστική φιλολογία.
#7 Γελάω τόση ώρα μόνη μου που ο γράφων έχει φρικάρει το ίδιο με τα ρατσιστικά posts και με τα "αυτολάηκ". Στα σοβαρά πάντως, η μόνη περίπτωση να μαζευόταν κάπως ίσως ήταν αν έπεφτε "τυχαία" σε στάτους ή άρθρα που κοροϊδεύουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν σωστά το fb. Όχι πως θα αναθεωρούσε τις απόψεις του, αλλά ίσως ήθελε να μη φαίνεται τόσο noob. Αν και εφόσον δεν έχει φίλους, λίγο δύσκολο να θελήσει να αποχωριστεί τα likes που μαζεύει. Μη ντρέπεσαι πάντως αγαπητέ, οι περισσότεροι έχουμε ανάλογες περιπτώσεις στο σόι μας...
6. Όχι, δεν είναι. Ρατσιστικό θα ήταν αν έλεγε πχ "επειδή εσύ είσαι στρέιτ και ο άλλος γκέι θα δώσω δουλειά στον άλλον", ή αν πίστευε ότι γενικά οι γκέι είναι εξ ορισμού πιο έξυπνοι/όμορφοι/ικανοί από άλλους, επειδή είναι γκέι. Είναι προσωπική προτίμηση στο με ποιόν θέλει να κάνει παρέα, το οποίο δεν πηγάζει από κάποια ρατσιστική ιδέα. For the record, εγώ πχ σε αυτό το θέμα ίσως να μπορούσα να χαρακτηριστώ ρατσίστρια, ακι τι εννοώ με αυτό: αν και κάτοικος εξωτερικού αποφεύγω συστηματικά την παρέα με Έλληνες γιατί οι περισσότεροι (>80%) ανήκουν στο στερεοτυπικό γιδοκάγκουρα Έλληνα με αποψάρες για τη θέση της γυναίκας ή για τους γκέι και γενικά τα πάντα. Αυτό με οδηγεί στο να απορρίπτω σχεδόν αυτόματα οποιονδήποτε Έλληνα συναντώ, πολλές φορές καν χωρίς να μπω στη διαδικασία να κοσκινίσω και να γνωρίσω τον άλλον/ην για να δω αν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Αν γνωρίσω κάποιον Έλληνα και τελικά κάνω παρέα μαζί του/της, θα έχει περάσει απο πολύ πιο εξονυχιστική επιθεώρηση από έναν Όλλανδό πχ. Και πάλι δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ή δεν είναι ρατσισμός η συμπεριφορά μου, μια που πρώτον δεν επηρεάζει κανέναν στις ευκαιρίες που έχει επαγγελματικά και κοινωνικά, δεν κάνω προπαγάνδα κατά των Ελλήνων, ούτε τους θάβω σε προσωπικές συζητήσεις, απλά δε θέλω να περιστοιχίζομαι από Έλληνες-γίδια, κάτι τελείως προσωπικό.
Η συμπεριφορά σου θα μπορούσε να θεωρηθεί προκατειλημμένη αλλά όχι ρατσιστική ακριβώς γιατί δεν τους βλάπτεις( αν και οκ τους στερείς την παρέα σου) . Ο ρατσισμός για να εκδηλωθεί χρειάζεται θέση ισχύος/εξουσία αλλιώς μιλάμε για διάκριση όπως πολύ εύστοχα παρατήρησες. :)
#2 Έχεις δίκιο ότι ήταν αγενής η γιατρός, πάντα να ψάχνεις έναν γιατρό που να σου κάνει κ σαν άνθρωπος.Για το θέμα της ενδομητρίωσης, για να τεθεί διάγνωση πρέπει να γίνει λαπαροσκόπηση. Μην αγνοείς τη συμβουλή των γιατρών που στο πρότειναν. Ίσως έχεις τα συμπτώματα ή κάποιες ενδείξεις απο υπέρηχο (καμιά φορά φαίνονται κάποιες εστίες κ με μαγνητικη), αλλά διάγνωση χωρίς χειρουργείο δε γίνεται.Βρες κάποιον γιατρό δοκιμασμένο που να τον εμπιστεύεσαι κ ζήτα να σου εξηγήσει την όλη διαδικασία, ώστε να καταλάβεις κ εσύ τι είναι αυτό που αντιμετωπίζεις.Καλή τύχη :)
Για να τεθεί διάγνωση πρέπει να γίνει λαπαροσκόπηση; Ελπίζω να μην είσαι γυναικολόγος και να μην έχεις ενδομητριωση και να σου έκαναν λαπαροσκόπηση για να σου κάνουν διάγνωση!Το χειρουργείο γίνεται είτε ανοιχτό, είτε λαπαροσκοπικά για να αφαιρεθούν κύστες στο ενδομήτριο που είναι μεγάλες. Δεν σου κάνουν χειρουργείο για να δουν αν έχεις ενδομήτριωση και πόσες κύστες έχεις. Θα έπρεπε να έχω κάνει τουλάχιστον 35 χειρουργεία αν ήταν έτσι! Προς θεού...
Δεν ειμαι γυναικολογος.Η ενδομητριωση δε δημιουργει μονο κυστες που φαινονται στον υπερηχο, αλλα κ εστιες με ιστο ενδομητριου σε αλλα οργανα, οπως πχ στο εντερο ή την ουροδοχο κυστη. Αυτο αν δεν κανει ο γιατρος λαπαροσκοπηση, δε φαινεται με αλλη απεικονιστικη μεθοδο. Δε χρειαζεται ανοιχτη τομη ομως γι' αυτο!
Εμένα τρείς γυναικολόγοι μου είπαν να κάνω λαπαροσκόπηση για να δούν αν όντως είναι πολύποδας αυτό που έδειξε η σαλπιγγογραφία. Και οι τρείς μου είπαν οτι δεν φαίνονται όλα με τομ υπέρηχο. Και σημειωτέον στο νοσοκομείο θα το κάνω.
Αγαπητό 1, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,μόνο που εγώ όσες ώρες και αν κοιμηθώ δεν μπορώ και πάλι να ξυπνήσω το πρωί κι επίσης αδυνατώ να κοιμηθώ νωρίς, δηλαδη πριν απο τη μια, μιαμιση το βράδυ.Αν πιω κανα χαμομήλι με μέλι ίσως κοιμηθώ κατα τις δωδεκα το νωρίτερο. Καπου είχα διαβάσει μια έρευνα για τον κιρκαδικό ρυθμό που είναιτο εσωτερικό ρολόι του οργανισμού. Ελεγε λοιπόν ότι ενμα ποσοστό των ανθρώπων έχουν αυξημένο κιρκαδικό ρυθμό, 26 ώρες αντί για 24 και γι' αυτό δυσκολεύονται πολύ και να κοιμηθούν νωρίς και να ξυπνήσουν νωρίς, γιατί πολύ απλά γι' αυτούς τους ανθρώπους η μέρα έχει 26 ώρες βιολογικά. Νομίζω ότι σε μένα ισχύει, αν κι εσυ δεν μπορείς να κοιμηθείς νωρίς για να δεις αν όντως ο παραπάνω ύπνος θα λύσει το πρόβλημα ίσως ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ξαναβρώ το άρθρο που είχα διαβάσει για περισσότερες πληροφορίες και για έλεγχο των ισχυρισμών αυτών.
Εγώ να δεις πρόβλημα που τον εχω γύρω στις 28 ωρες... Δε μπορω να κοιμηθώ πριν τις δυο ακόμα και οταν αναγκάζομουν να ξυπνάω 4:30 για την απίστευτα απαιτητική δουλεια μου. Εχω πάθει γύρω στις οχτώ φορες υπερκόπωση απο αυτούς τους ρυθμούς. Το φυσικό μου ειναι να ξυπνάω στις δεκα το πρωι.Συμπληρωνω ύπνο τα ΣΚ.Μια λύση που βοηθάει απίστευτα ειναι η πρόσληψη μαγνησίου. Ενα με δυο δισκία δυο ωρες πριν τον ύπνο και βοηθούν πολυ.Στη γιόγκα μας έμαθαν οτι δεν ειναι ολοι οι άνθρωποι πρωινοί τύποι. Υπάρχει όντως μια μορφή ρατσισμού στα άτομα που ξυπνούν αργά. Καλό θα ηταν να διαλέξουμε μια εργασία που να μας επιτρέπει να κοιμόμαστε μέχρι πιο αργά. Εκείνο το 4:30 εμενα με τσακιζε,όλη την υπόλοιπη μερα ήμουν σα ζόμπι. Και φυσικά καφέ μετα τις 17:00 Επ ουδενί αν θελω να με παρει ο ύπνος γύρω στις δυο το βράδυ.
#1 Επίσης, εκτός από περισσότερες ώρες ύπνου, καλό είναι να μειώσεις τους καφέδες σε 3 και τους υπόλοιπους να τους αντικαταστήσεις με νερό. Η αφυδάτωση προκαλεί μόνιμη αίσθηση κούρασης.
#6.Διακρίσεις μπορούν να κάνουν όλοι,ακόμα κι αν ανήκουν σε μια ομάδα,η οποία είναι η ίδια θύμα διακρίσεων.Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος,ανάπηρος,μειονότητα στον τόπο που ζει σε σχέση με την καταγωγή του,τη θρησκεία του κτλ,δεν τον κάνει σώνει και ντε πιο ανεκτικό.Δεν τον εμποδίζει να τοποθετεί αυθαίρετα σε κουτάκια ανθρώπους κρίνοντας τους από ένα και μόνο χαρακτηριστικό τους και αποδίδοντας τους ιδιότητες με βάση αυτό κι όχι με την προσωπικότητα τους.Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ,ότι η φίλη σου νιώθει περισσότερο οικεία με κάποιον,ο οποίος ελκύεται κι αυτός από άτομα του ίδιου φύλου.Αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά,ότι έχει αρνητικά συναισθήματα απέναντι στους άλλους,ότι θα τους φερθεί υποτιμητικά,απαξιωτικά,προσβλητικά.Έχει μια παραπάνω θετική προδιάθεση προς ένα άτομο,με το οποίο ανήκουν στην ίδια,ας πούμε,ομάδα.Είναι στην ίδια λογική,που πρωτοετής φοιτητής κάποιος σε άλλη πόλη,πιθανόν να αναζητήσει στην αρχή κάποιους συμπατριώτες του.Αν δεν είναι κολλημένος τοπικιστής,με το που θα ξεψαρώσει,θα κάνει παρέα με όλους.Δεν αναφέρεις κάτι για την συμπεριφορά των straight της παρέας.Ίσως εκείνη να βλέπει αγκαθάκια,που εσύ δεν τα συνειδητοποιείς,και να την κάνουν διστακτική απέναντι τους.Δεν κάνετε,από ό,τι κατάλαβα,πολύ καιρό παρέα.Θα έλεγα να μη βιαστείς,να κρίνεις από μια κουβέντα και τη σύντομη συναναστροφή σας με την υπόλοιπη συντροφιά.
#1 γιατί δεν κάνεις ένα check up να είσαι ήσυχος/η;Μπορεί να υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο που δεν έχεις ενέργεια και να μπορεί να διορθωθεί;Εμένα πάντως όσες ώρες και να κοιμηθώ δε μου φτάνουν πλέον. Αν οι ώρες που περνάς ξύπνιος είναι εξαντλητικές από σωματική και ψυχολογική άποψη, τι να σου κάνει ένα 8ωρο ύπνου;
θυμήθηκα την περιπέτεια μιας γνωστής η οποία ταλαιπωρήθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο από την έλλειψη βιταμίνης Β12. Πήγε στον παθολόγο της με συμπτώματα κούρασης, σε μια περίοδο έντονου εργασιακού φόρτου, της έδωσε τις συνήθεις οδηγίες και εξετάσεις, ήταν όλα καλά και δεν ξαναπήγε, παρ'όλο που χειροτέρευε. Πέρασε ένας χρόνος, κατά τον οποίο παιδιά ήταν σαν ζόμπι η καημένη, και τελικά χρειαζόταν απλώς τη Β12.Θέλω να πω μ'αυτό, ότι πρωτίστως χρειάζεται σαφώς ένας γιατρός της προκοπής, και συχνά πρέπει να πάμε και ξαναπάμε άμεσα, αν δεν υποχωρεί το πρόβλημα μας. Δεν ακολουθούν όλοι οι γιατροί την ίδια τακτική και προσωπικά ποτέ δε μου έχουν δώσει ένα κάρο εξετάσεις μεμιάς. Εξόν κι αν προσλάβουμε κάποιον που θα δεσμευτεί ότι θα φροντίζει για την καλή μας υγεία, αλλά ουπς, δεν είμαστε βασιλιάδες.Η κούραση μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, ή στην κατανάλωση τους πριν τον ύπνο, στην αφυδάτωση των καφέδων που αναφέρθηκε, στις γενικότερες επιπτώσεις που έχει η έντονη καθημερινότητα με την ελεεινή διατροφή και το στρες.Η πρωϊνή κόπωση πάντως λύνεται ευκολότερα απ'όσο νομίζουμε αλλά και όσο την αφήνουμε λειτουργεί σωρευτικά και διαλυόμαστε μέρα με τη μέρα περισσότερο.
τις περιόδους που ο θυρεοειδής μου ήταν αρρύθμιστος πραγματικά υπέφερα, κοιμόμουν όρθια και ένιωθα οι δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν. Ομοίως και μια αναιμία μπορεί να φέρνει τέτοια αποτελέσματα σε κάποιους ανθρώπους...και πολλά άλλα.Εχεις δίκιο και για τη διατροφή. Γενικά, πρέπει να φροντίζουμε και την ημέρα μας για να απολαμβάνουμε και τη νύχτα μας. Επίσης σε έγκυρη έρευνα διάβαζα ότι το να αποκοιμιέσαι με τηλεόραση είναι πολύ βλαβερό.
#6 Θα ήταν ρατσιστικό αν έλεγε πχ οτι δεν κάνει παρέα με straight άντρες γιατί είναι όλοι λιγούρηδες ή βλάκες. Αυτό που είπε είναι οτι συμπαθεί και κάνει παρέα με κάποιον γιατι εκτός από τα άλλα κοινά που έχουν φαντάζομαι είναι και γκει όπως αυτή. Αν πχ εσύ είσαι από την Πάτρα και ζεις στην Αθήνα και γνωρίσεις μια άλλη πατρινιά και πεις σε μια φίλη σου οτι την συμπαθείς ιδιαίετερα επειδή είναι πατρινιά θα ήσουν ρατσίστρια? Το οτι ειναι γκει και η δυο σημαίνει οτι έχουν κοινά βιώματα και μπορούν να καταλάβουν καλύτερα κάποια πράγματα.Οταν είσαι μειονότητα (πχ Ελληνες στο εξωτερικό που κάνουν παρέα και με άλλους Ελληνες) θέλεις να έρχεσαι σε επαφή με άλλα μέλη αυτής της μειονότητας. Αυτο όμως δε σημαίνει οτι δεν κάνει παρέα με straight κι εσύ είσαι το παράδειγμα αφού σε έχει φίλη. Προσπάθησε να μπεις στη θέση της
#6 Όχι, δεν είναι ρατσιστικό. Ξέρεις τι θα μπορούσε να είναι ρατσιστικό (κι ας το'λεγε και άτομο από ευάλωτη ομάδα); Αν πχ. έλεγε "δεν κάνω παρέα με στρέιτ γιατί μόνο οι γκέι είναι έξυπνοι, οι στρέιτ είναι ηλίθιοι κι όταν τους βλέπω να φιλιούνται θέλω να κάνω εμετό".Η κοπέλα, αντιθέτως, είπε ότι, προφανώς, της αρέσει να μιλάει με κάποιον που μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα και τις αδικίες και τους φόβους που αντιμετωπίζει, όχι ως αλληλέγυος παρατηρητής αλλά από μέσα. Κι εκείνη μπορεί να καταλάβει τα δικά του. Το να μοιράζεσαι με τον άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό (από το φύλο ή τη φυλή μέχρι κομματικές ή μουσικές προτιμήσεις) πολύ συχνά αποτελεί αφορμή για στενότερη παρέα. Όχι πάντα, κι ούτε είναι απαραίτητο να συμβαίνει, προφανώς, αλλά όταν συμβαίενι δεν είναι "ρατσισμός" παρά μόνο αν συνδυάζεται με βαθιά περιφρόνηση προς όσους δεν φέρουν το ίδιο χαρακτηριστικό.
Εστίασε πάντως στην λογική της απάντησης: ρατσισμό έχουμε μόνο όταν υπάρχει διάκριση από πάνω προς τα κάτω. Στην αντίθετη περίπτωση το ξεπλένουμε και μιλάμε για "αμυντικά αντανακλαστικά" και άλλα τέτοια ωραία...(δεν σχολιάζω την αγαπητή εξαδέλφη αλλά την λογική της απάντησης).
αχ, αυτα τα αμυντικα αντανακλαστικα, τι ζημειες εχουν κανει. Θυμαμαι ενα φεγγαρι ειπα οτι προτιμω να κανω παρεα με γκει ατομα και ενας στρειτ αναγκαστηκε να φυγει απο το σπιτι και εκανε δυο χρονια να μιλησει με τον πατερα του.
Ξαδέλφη δεν ξέρω αν ενημερώθηκες αλλά η ορθολογική σημασία του όρου έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε ανώτερους ή κατώτερους με κριτήρια όπως η φυλή η εθνικότητα η σεξουαλική ταυτότητα κ.α. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται ότι η χρήση του όρου πρέπει να γίνεται a la cart δηλαδή μόνο από μια πλειοψηφική ομάδα σε μια μειονότητα ή μια ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα, μην δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα.
Ναι, ο ορισμός αυτός είναι, αλλά πώς εφαρμόζεται στην μειονότητα; Αν η μειονότητα πιστεύει ότι είναι κατώτερη, δεν είναι ρατσιστές απέναντι στην πλειοψηφία. Αν πιστεύει ότι είναι ανώτερη, κόντρα σε αυτό που ζει καθημερινά ως τρόπο αντιμετώπισης από την πλειοψηφία, τότε μόνο μπορείς να πεις ότι σκέφτεται ρατσιστικά. Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, έτσι δεν είναι;(Άλλο αν η μια μειονότητα στρέφεται κατά άλλης. Εκεί δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί σου.)
#3 Επίσης, οι φεμινιστικές οργανώσεις αποτελούνται από ανθρώπους, όπως και κάθε συλλογικότητα στον κόσμο. Μπορούν κάποιοι άνθρωποι, οποιοιδήποτε άνθρωποι να είναι ενίοτε προκατειλημμένοι; Ναι.Επίσης, ένας μαύρος μπορεί να είναι προκατειλημμένος απέναντι στους λευκούς. Μπορεί να πιστέψει πχ. ότι έχασε μια δουλειά λόγω της φυλής του, ενώ ο εργοδότης ειλικρινά να εντυπωσιάστηκε περισσότερο από το βιογραφικό του άλλου υποψηφίου. Το ίδιο και μια γυναίκα.Το ότι κάποιος μπορεί ενίοτε να εκλάβει ως ρατσιστική ή σεξιστική ή ομοφοβική μια συμπεριφορά που δεν είναι δεν σημαίνει, εντούτοις, ότι πολλές φορές δεν έχει δεχθεί αυθεντικά ρατσιστικές κλπ. συμπεριφορές. Μπορεί μάλιστα αυτό να μαρτυρά ότι έχει δεχθεί τόσες πολλές, ώστε πλέον να "φυσάει το γιαούρτι".Εν τέλει, το να κατηγορήσει μια οργάνωση κάποιον για οποιαδήποτε μορφή μισαλλοδοξίας δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι κατηγορίες ισχύουν. Σημαίνει ότι πρέπει να λάβεις υπόψη σου τι συνέβη, ποιες είναι οι αιτιάσεις, αν δείχνει να υπάρχει βάση. Μην δέχεσαι τίποτα ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια (το'πε η φεμινσιτική οργάνωση, έτσι θα είναι οπωσδήποτε), αλλά μην απορρίπτεις και τίποτα αβασάνιστα (το'παν οι φεμινίστριες οι man haters, βλακεία θα είναι). Σε κάθε περίπτωση, άκου την οπτική που δεν μπορείς να σκεφτείς μόνος/η σου. Θα σου προσφέρει πολλά, ακόμη κι αν τελικά τη βρεις λάθος.
Πρόσφατο παράδειγμα μαύρου που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την σχέση του με λευκή ήταν η επιστολή που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, την οποία είχε στείλει κάποτε ο Tupac στην Μαντόνα εξηγώντας τους λόγους που ήθελε να χωρίσουν.