Στο σημερινό «Α μπα»: άγνοια κινδύνου (και σωτηρίας)

Στο σημερινό «Α μπα»: άγνοια κινδύνου (και σωτηρίας) Facebook Twitter
89

__________________
1.

Α μπα μου, θελω να σ ρωτησω αν πιστευεις/εχεις διαβασει οτι στις λεσβιακες σχεσεις υπαρχει μεγαλυτερο ποσοστο ζηλιας και ανασφαλειας μεταξυ των συντροφων. Εγω διαβασα προσφατα ενα τετοιο αρθρο, το οποιο επιβεβαιωνε την υποψια μου αυτη και σκεφτηκα μηπως τελικα το στανταρ της ζηλιας και της ανασφαλειας στις λεσβιακες σχεσεις ειναι πιο χαμηλα απο τις στρειτ/γκει σχεσεις. Εχεις διαβασει κατι τετοιο και συ? Εχω γκουγκλ και μπορω να το ψαξω παραπανω και δε βαριεμαι, απλως με νοιαζει κ η δικη σου οπτικη, ακομη και ενα μικρο σχολιακι σου γιατι λατρευω να το ακουω!! υ.γ. προφανως ειμαι σε μια κατασταση αντιστοιχη αλλα προς το παρον με ενδιαφερει η θεωρητικη απαντηση, δεν ειναι δηλαδη οτι δε σ εκθετω πραγματα γιατι ειμαι μυστικοπαθης ή whatever.
Φιλια!!
-σίλια


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν έχω διαβάσει τέτοιο «άρθρο», αλλά αν διάβαζα κάτι τέτοιο, θα κοίταζα ποιος το γράφει, σε τι δεδομένα βασίζεται για να το γράψει, αν είναι αποτέλεσμα μελέτης ή αποψάρα, αν είναι μελέτη, τι είδους μελέτη είναι, πώς μετρήθηκε κάτι τόσο αόριστο όπως το «ποσοστό ζήλιας και ανασφάλειας», πόσοι συμμετείχαν στην έρευνα, ποιοι ήταν οι ερευνητές, και τα λοιπά και τα λοιπά. Σε πρώτη ανάγνωση μου φαίνεται περί μπούρδας, εξαιτίας όλων των παραπάνω, και μάλιστα μπούρδας με μια καλή δόση μισογυνισμού μέσα. Μην αποκαλείς «άρθρο» οτιδήποτε είναι τυπωμένο ή δημοσιευμένο στο ίντερνετ. Για να είναι κάτι άρθρο υπάρχουν προϋποθέσεις.


Μολαταύτα, μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να προκύψει μια τέτοια άποψη. Οι λεσβίες είναι γυναίκες, και οι γυναίκες μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αμφισβητούν συνέχεια τον εαυτό τους και να αμφιβάλλουν για το τι πιστεύουν, και έχουν μάθει επίσης να εκφράζουν την αβεβαιότητα τους και την «ανασφάλεια». (Εννοώ ότι και οι άντρες έχουν ανασφάλειες, αλλά τις εκφράζουν με εντελώς άλλο τρόπο). Δύο γυναίκες σε ερωτική σχέση ίσως να πολλαπλασιάζουν την έκφραση αμφιβολίας και της λεγόμενης «ανασφάλειας». Δε νομίζω ότι είναι θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά στερεοτυπικής έκφρασης φύλου.

__________________
2.

Αγαπητή Α, μπα μου σ'ευχαριστώ πολύ που υπάρχεις και με έχεις βοηθήσει τόσες πολλές φορές με τον τρόπο σκέψης σου. Θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ την κατάσταση μου και να ακούσω την γνώμη την δική σου και των σχολιαστών. Πρόσφατα χώρισα από μια σχέση 7 χρόνων- στην οποία συγκατοικούσαμε τα 5- με δική μου απόφαση. Ο λόγος χωρισμού είναι η κούραση μέσα στην σχέση και ότι έβλεπα τον εαυτό μου να ξενοκοιτάει, ακόμα και σήμερα δεν είμαι σίγουρα αν έπραξα σωστά καθώς η σχέση μας ήταν δεμένη και υπήρχε πολύ αγάπη η οποία ως ένα βαθμό υπάρχει ακόμα. Η ιδιαιτερότητα όμως της ιστορίας μου είναι ότι με το πρώην αγόρι μου δουλεύουμε μαζί και όχι μόνο αυτό εκείνος με είχε προτείνει στην εταιρεία, στην οποία η γνώμη του μετράει πολύ. Εδώ και δύο χρόνια δουλεύουμε μαζί σε διπλανά τμήματα με αποτέλεσμα τους τελευταίους 5 μήνες που έχουμε χωρίσει να βρισκόμαστε συνέχεια κάτι το οποίο νομίζω μας πληγώνει και τους δύο. Εδώ λοιπόν ζητάω την γνώμη σας, η δουλεία μου μου αρέσει πολύ δεν θέλω να την χάσω αλλά δεν μ'αρέσει να τον φέρνω σε δύσκολη θέση (μπορεί να λέει ότι δεν τον φέρνω αλλά τον ξέρω και το βλέπω ότι είναι χάλια). Υπάρχει περίπτωση να συμβιώσουμε ένα ζευγάρι τόσων χρόνων μέσα στο ίδιο περιβάλλον εργασίας; γενικά συμβαίνει; πως πρέπει να το διαχειριστώ;
-τύψεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ως ενήλικας, όπως κάνει κι αυτός.

 

Σε συνέχεια της πρόσφατης ερώτησης, που κάποια ρώτησε αν πρέπει να παρατήσει μια δουλειά επειδή κάποιος την φλερτάρει, αναρωτιέμαι: κορίτσια, βρίσκετε τόσο εύκολα δουλειές για να τις εγκαταλείπετε προκειμένου να μην φέρετε σε δύσκολη θέση έναν άντρα; Δεν είσαι η μαμά του, ούτε είναι δική σου δουλειά για να κάνεις επίβλεψη. Σου λέει ότι μπορεί να το διαχειριστεί. Αυτό που υποθέτεις βλέποντας τον μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά μπορεί να είναι και δική σου προβολή επειδή νιώθεις μοιραία, ή επειδή έχεις τύψεις. Εγώ λέω να τον αντιμετωπίσεις ως άνθρωπο που ξέρει τι θέλει, και να τον αφήσεις να το χειριστεί μόνος του το πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα δηλαδή. Ξέρεις, έχουμε ακούσει κι άλλες ιστορίες από γυναίκες που ανησυχούσαν για τα συντρίμμια που άφησαν πίσω, και ο άλλος είχε ήδη προχωρήσει και δεν το είχαν καν μυριστεί. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σε προβληματίζει τώρα είναι το γεγονός ότι δεν είσαι σίγουρη για τον χωρισμό, και όχι το πώς θα δουλεύετε μαζί στο μέλλον. Οι «τύψεις» με τις οποίες υπογράφεις, είναι και απέναντι στον εαυτό σου.

__________________
3.

Βλέπω πως σε ερωτήσεις για τα στερεότυπα των φύλων απαντάς αρκούντως πολιτισμένα, με την έννοια ότι σε όλες τις απαντήσεις σου έχω την εντύπωση ότι απαντάς όπως θα απαντούσες αν ζούσες σε οποιαδήποτε χώρα. Η απάντησή σου αφορά στα στερεότυπα που έχουμε ενσωματώσει αλλά ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι σα να είναι το ίδιο βαθιά σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας, κουλτούρας και ιστορίας. Γι'αυτό μιλάω για πολιτισμένη απάντηση. Όμως δεν είναι σωστό αυτό, έτσι δεν είναι; Δεν γίνεται να μην λαμβάνεις υπόψη σου ότι απαντάς σε έλληνες που κατά κατά ύριο λόγο ζούνε στην Ελλάδα και όχι σε γάλλους ή σε γερμανούς ή σε σουηδούς ή σε ελβετούς ή σε ιταλούς κλπ.
Κατά την γνώμη μου οι απαντήσεις σου χάνουν αρκετή από την ουσία. Και αυτό γιατί εστιάζουν στην πατριαρχία που είναι κάτι που εφαρμόζεται παντού σε όλο τον κόσμο ισόποσα (;). Πάντως δεν κάνεις διαχωρισμό, εκτός κι αν αναφέρεσαι σε τρίτες χώρες, εκεί δείχνεις την διαφορά (όμως η διαφορά δεν είναι μόνο αυτή και δεν είναι η μόνη έντονη διαφορά). Έτσι δημιουργείται μία ψευδαίσθηση ομοιότητας, ενότητας και ισορροπίας όσον αφορά στο τίμημα δηλ ότι υποφέρουμε το ίδιο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αλλά δεν είναι έτσι.
Γιατί δεν τολμάς να θίξεις το θέμα της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής νοοτροπίας στο θέμα της πατριαρχίας;
- γιατί είσαι τόσο άτολμη σε αυτό το θέμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου ποια είναι η ιδιαιτερότητα της ελληνικής νοοτροπίας που αποφεύγω να θίξω;


Αγαπητή φίλη, είμαι Ελληνίδα που μεγάλωσε στην Ελλάδα. Όσα και να διαβάσω, όσο και να μείνω σε άλλη χώρα, οι καταβολές μου εξακολουθούν να είναι ελληνικές. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να πιστεύεις ότι μου ξεφεύγει η Ελλάδα, ή ότι μπορώ να την αποφύγω τόσο πολύ ώστε «να μην τολμάω» να την θίξω. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν απευθύνομαι σε Ιταλούς ή Σκανδιναβούς, όπως ξέρω πολύ καλά ότι δεν ξέρω τίποτα για την Ιταλία και την Σκανδιναβία σε βάθος, ώστε να εντοπίσω τις διαφορές της πατριαρχίας σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μόνο την Ελλάδα ξέρω, και αρχίζω να καταλαβαίνω κάτι λίγα για ορισμένες περιοχές της Αμερικής. Αλλά και όταν λέμε «Ελλάδα», η Ελλάδα είναι μήπως μία; Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές κοινωνικές μέσα στη χώρα, όπως και γεωγραφικές;


Ταυτόχρονα, η πατριαρχία μπορεί να εκφράζεται διαφορετικά σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, σε διαφορετικές χώρες, και με διαφορετικό τρόπο διείσδυσης, όμως ένα πράγμα είναι: η ανισότητα των φύλων. Μπορείς να είσαι υπέρ της ισότητας χωρίς να ξεχωρίζεις αναγκαιότητα και χωρίς να δίνεις εχέγγυα εντοπιότητας.


Για να πω την αλήθεια όμως, δεν έχω καταλάβει καθόλου τι θέλεις να πεις.

__________________
4.

Γίνεται να δίνεις πιο σύντομες απαντήσεις γιατί μέχρι να διαβάσω την απάντηση έχω ξεχάσει την ερώτηση; Κατά τα άλλα είσαι θεά!!!

Κάτια


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

 

WTF.

__________________
5.


Αγαπημένη μου Α Μπα,
Ήρθε η σειρά μου να κάνω ερώτηση της κατηγορίας "Μήπως είμαι υπερβολική;" Ανήκω στους 30άρηδες που αναγκάστηκαν να γυρίσουν σπίτι τους, μετά από κάποια χρόνια που έμενα μόνη μου. Προοπτική να ξαναφύγω δεν υπάρχει, δεν μπορώ να το έχω καν ως μακροπρόθεσμο στόχο. Στο θέμα μας. Από το σπίτι φεύγω το πρωί και γυρίζω απόγευμα - βράδυ, ανάλογα με τις ασχολίες που έχω. Έχω το δικό μου δωμάτιο, τη δικιά μου τηλεόραση, το δικό μου pc. Να σημειώσω εδώ ότι με τους γονείς μου έχω διαφορετική σχέση, με τον ένα τα πάμε αρκετά καλά, με τον άλλον χειρότερα. Όμως ρε συ, τις περισσότερες μέρες βαριέμαι να πω μέχρι και τα τυπικά, πώς ήταν στη δουλειά, τι θα κάνω αύριο, τι θα φάω κτλ. Όσο έμενα μόνη μου μιλάγαμε στο τηλέφωνο κάθε μέρα και λέγαμε ακριβώς αυτά. Αλλά από κοντά όλοι αυτοί οι διάλογοι φαντάζουν ανυπόφοροι. Εγώ θέλω να γυρίζω σπίτι, να λέω γεια σας τι κάνετε και μετά να μπαίνω στο δωμάτιό μου, να κάνω το μπάνιο μου, να βλέπω τηλεόραση, να ετοιμάζω το φαΐ μου. Ξέρω τι θα μου πεις. Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί αν είμαι στην κουζίνα θα πρέπει να μιλήσω με τον μπαμπά μου, γιατί όταν με τη μαμά βλέπουμε την ίδια εκπομπή έρχεται και τη βλέπει μαζί μου. Φαντάσου τώρα που σου γράφω θέλω να στείλω μια φωτογραφία σε ένα παιδί που μου αρέσει, όχι τίποτα πονηρό, αλλά είναι η μαμά στο δωμάτιο και επειδή θα αρχίσει τις ερωτήσεις κερδίζω χρόνο μέχρι να φύγει. Και η αλήθεια είναι πως δε θα ρωτήσει από αδιακρισία, θα ρωτήσει για την κουβέντα, όπως θα ρωτούσα και εγώ Έχω τύψεις πως θα γίνω κακιά αν τους πω πως θέλω να περιορίσω τις επαφές μας στο ελάχιστο, ξέρω πως θα ακούσω και πολύ γκρίνια, όχι την ίδια από τους δύο, αλλά θα υπάρξει και στεναχώρια και έλλειψη κατανόησης.
Από μικρή ήθελα πολύ να μείνω μόνη μου. Το πραγματοποίησα μετά από πολλούς καυγάδες και κλάματα γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε άλλη πόλη. Όταν χρειάστηκε να γυρίσω η συμπεριφορά των γονιών μου ήταν αρκετά καλύτερη από ότι την άφησα και όπως καταλαβαίνεις αυτό μου δημιουργεί περισσότερες τύψεις. Πώς να το χειριστώ; Μήπως είμαι υπερβολική που θέλω να ζούμε σαν απλοί και διακριτικοί συγκάτοικοι;
-Generation NINJA


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είσαι υπερβολική, αλλά η μόνη λύση που έχεις για να αλλάξουν πραγματικά τα πράγματα είναι να ξαναφύγεις. Δεν μας λες γιατί δεν είναι ούτε μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά πρέπει να βρεις τρόπο να τον κάνεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος. Πιστεύω ότι η αδυναμία σου να καταστρώσεις αυτό το σχέδιο είναι που επιβαρύνει την σχέση σου μαζί τους, γιατί από αυτά που περιγράφεις δεν είναι και οι πιο δύσκολοι άνθρωποι στον κόσμο. Ίσως νιώθεις ανεπαρκής που δεν κάνεις αυτό που θέλεις, και κατηγορείς αυτούς.


Δεν είναι το μόνο που συμβαίνει. Εννοείται ότι είσαι σε μια ηλικία που χρειάζεσαι τον προσωπικό σου χώρο, τον προσωπικό σου χρόνο, την δική σου ταχύτητα και επιλογή στις επαφές. Οι γονείς σου σε βλέπουν ως παιδί, αυτό σημαίνει ότι δεν τους περνάει καν από του μυαλό ότι έχεις όλες αυτές τις ανάγκες. Όμως οι γονείς σου δεν θα αλλάξουν. Μόνο εσύ μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής σου, και αυτό δεν θα γίνει με λόγια, θα γίνει με πράξεις. Με πράξεις που θα σε οδηγήσουν στην ανεξαρτησία σου και στον προσωπικό σου χώρο.


Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην έχεις το δικό σου σπίτι ούτε ως μακροπρόθεσμο στόχο. Σκοπεύεις να βγάλεις γεράσεις μαζί με τους γονείς σου;

 

ΥΓ. Επίσης αυτό με τη φωτογραφία δεν το κατάλαβα. Κάθεται η μαμά σου πάνω από το κεφάλι σου για να βλέπει την οθόνη του κινητού σου; Τότε μας λες τα μισά από αυτά που συμβαίνουν.

__________________
6.


Α μπα, καλημέρα!
Πρόσφατα γνώρισα κάποιον και από νωρίς υπήρξε μία αμοιβαία συμπάθεια. Να επισημάνω ότι γνωριστήκαμε στο μαγαζί του. Έκτοτε έχουμε βρεθεί αρκετές φορές όπου και μου ζήτησε να βγούμε. Πέρασα καλά μαζί του όμως υπάρχει ένα κομμάτι που με έχει προβληματίσει. Ο τρόπος που ντύνεται πέραν από το ότι μου θυμίζει 80χρονο (χωρίς υπερβολή) αν και είναι μόλις 32, τα παντελόνια του είναι τεράστια και έχει αποφασίσει αντί να πάρει αλλα να τα συγκρατεί με παλιές και φθαρμένες ζώνες ενώ τα πουκαμισα του είναι παλιά και γαριασμενα. Αναλάβει καλά δεν έχει κάποιο οικονομικό ζήτημα . Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να του κάνω κάποια νύξη ευγενικα αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν έχω αυτό το δικαίωμα? Έπειτα έτσι τον γνώρισα. Ακόμη σκέφτομαι ότι μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το ζήτημα της εμφάνισης όμως καμιά φορά η εμφάνισή μας μας δεν προδίδει και μία κάποια ψυχοπαθολογία?
-Λία


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ίσως, αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ελπίζω να είσαι σε θέση να το καταλάβεις. Τα ρούχα σε αυτή την περίπτωση θα είναι το λιγότερο που θα χτυπάει τις καμπάνες.


Μέχρι να αποκτήσετε κάποιου είδους σχέση δεν έχεις καμία δουλειά να σχολιάσεις τα ρούχα του.


_________________
7.


Γεια σου Αμπα,μπαίνω απ'ευθείας στο ψητό.
2004 μόλις 18 χρονών, μπαίνω με μέσον ως ταμίας σε ένα πολυκατάστημα(συγκεκριμένα μια γνωστή της μητέρας μου ήταν υπάλληλος εκεί και μίλησε για την ανάγκη μου για δουλειά).Εκεί με τον καιρό με πλησιάζει ο Χ. και μου προτείνει να βγούμε. Εγώ έχοντας πολλά προβλήματα στο σπίτι, του εξηγώ ότι δεν με ενδιαφέρει μια γνωριμία αυτή την στιγμή και ότι δεν μπορώ χωρίς όμως να του πω επακριβώς τους λόγους, γιατί δεν ήταν απαραίτητο. Σταματάει για ένα μήνα η επιμονή του και μόλις έφτασε η μέρα της γιορτής μου βρίσκω στο ερμάριο μου λουλούδια κι ένα σημείωμα ερωτικό που μου ζητούσε να βγούμε το ίδιο βράδυ. Δεν μπορούσα να βγω με τίποτα εκείνη την περίοδο κι έτσι του τηλεφώνησα, τον ευχαρίστησα για τα λουλούδια και του είπα ότι δεν ήταν αναγκαία μια τέτοια κίνηση και του είπα για πολλοστή φόρα ότι δεν με ενδιαφέρει και ότι έχω προβλήματα και δεν έχω κουράγιο να ασχοληθώ με κάτι άλλο εκείνη την περίοδο. Την επόμενη μέρα συνέχισε να επιμένει να βγούμε. Του είπα κατά γράμμα αν ήταν να πηγαίναμε στο σχόλασμα από την δουλειά κάπου αλλού ώστε να του εξηγούσα τι ακριβώς μου συνέβαινε μήπως και σταματούσε αυτή η πίεση από πλευράς του. Στο τέλος όμως του το ακύρωσα, γιατί έπρεπε να τρέξω πίσω στο σπίτι για κάτι που είχε συμβεί. Δεν θα σου πω ακριβώς τι μου είχε συμβεί για να μην μακρυγορήσω,όμως θα σου πω ότι από εκείνη την νύχτα και για μία εβδομάδα η μητέρα μου κι εγώ κοιμόμασταν στα παγκάκια ενός πάρκου. Αυτός θύμωσε, την επόμενη μέρα στην δουλειά άρχισε να λέει για εμένα ότι κοροιδεύω τους άντρες δίνοντας τους ελπίδες και μετά τις παίρνω πίσω και με αποκαλούσε με διάφορους χαρακτηρισμούς που με έκαναν να νοιώθω ακόμα χειρότερα απ'ότι ήμουν. Αυτή που κάτα κάποιον τρόπο με βοήθησε εκείνη την περίοδο ήτανε μια συνάδελφος μου,η οποία προσπαθούσε να καταλάβει γιατί ο Χ.μου συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο και όταν της είπα τι είχε συμβεί εκείνη πήγε και το είπε στην υπεύθυνη προσωπικού, όπου απέλυσαν τον Χ.από την εταιρία και με βοήθησε να βρω ένα σπίτι δίνοντας μόνο ένα ενοίκιο μπροστά όταν όλοι τότε ζητούσαν 3 ή και 4.
2017 πλέον, η ζωή μου έχει στρώσει, έχω και ένα παιδάκι και εργάζομαι σε ένα σούπερ μάρκετ εδώ και μια 5ετία.Ο Χ. προσλήφθηκε σε αυτό πριν 1 μήνα περίπου και δυστυχώς μου κάνει την ζωή μαύρη. Λέει τα χειρότερα για εμένα (όπως ότι πάω με διάφορους) στους συναδέλφους άντρες/γυναίκες και το χειρότερο είναι ότι αυτοί τον πιστεύουν. Έπειτα ότι κι αν συμβεί πάνω στην δουλειά, εκείνος κατηγορεί εμένα και μόνο εμένα, χρησιμοποιώντας την φράση "εγώ καινούριος είμαι δεν ξέρω, αυτή πρέπει να το έκανε" και την ακούω σε καθημερινή βάση από τους ανωτέρους μου. Προσπάθησα να του μιλήσω,να μάθω τι σκατά του έκανα, αφού δεν του έδωσα ποτέ μια ελπίδα, μου είπε ότι κάνω ότι έκανα πάντα, πουτανιές εν ολίγεις.
Πως να τον αντιμετωπίσω ρε Αμπα;Δεν του έδωσα ποτέ δικαίωμα θεωρώ, του ήμουν ξεκάθαρη στο παρελθόν ότι δεν με ενδιέφερε και αυτός περάσαν τόσα χρόνια και δεν λέει να ωριμάσει μέσα του το όλο πράγμα.Δεν θέλω να χάνουν τις δουλειές τους άνθρωποι εξαιτίας μου,όμως θεωρώ πλέον μονόδρομο το να απευθυνθώ στην ίδια την Διευθύντρια, αλλά και πάλι τι να της πω κι αυτής;Πάντως ήδη αιτήθηκα να πάω σε άλλης περιοχής υποκατάστημα μήπως και γλυτώσω, αλλά θέλει 1-2 χρόνια περίπου για να συμβεί αυτό και μέχρι τότε τι;
Ζήτηση Βοήθειας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, και είναι το πρώτο που πρέπει να ξέρεις για να σε οδηγήσει στα επόμενα βήματα. Δε νομίζω ότι το έχεις καταλάβει.


Σταμάτα να επικοινωνείς, να του μιλάς, να εξηγείσαι, μην είσαι ποτέ μόνη σου μαζί του, ούτε στη δουλειά, ούτε μετά τη δουλειά, ούτε πριν τη δουλειά, ούτε ποτέ των ποτών. Όταν τον βλέπεις, πρέπει να στρίβεις. Μην απαντάς σε μηνύματα, μην τον παίρνεις τηλέφωνο.


Πες σε όλους τους συναδέλφους σου τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Άρχισε να μαζεύεις στοιχεία από την προηγούμενη εμπειρία σου (βρες την κοπέλα που σε βοήθησε τότε, την προϊσταμένη, συναδέλφους που μπορούν να επιβεβαιώσουν τι συνέβη).


Πήγαινε άμεσα στην διευθύντρια και πες τις όλα όσα έχουν γίνει, μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχεις. Ζήτα ή να απολυθεί αυτός, ή να μεταθέσουν εσένα.


Πήγαινε σε έναν δικηγόρο και πες όλη την ιστορία. Άκουσε τις συμβουλές του με προσοχή.


Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιδράσεις, το εννοώ 100% ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο, σε σημείο που αν δεν αντιδράσει σωστά η διευθύντρια, τότε πρέπει να φύγεις από τη δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση πρώτα μπαίνει η προσωπική σου ασφάλεια.


Δεν θέλω να διαβάζω τέτοιες ειδήσεις.


ΥΓ. Εκείνη η συνάδελφος τότε δεν σε βοήθησε «κατά κάποιο τρόπο». Σε έσωσε, όπως σε έσωσαν και τα αφεντικά στη δουλειά, και το «κατά κάποιο τρόπο» δείχνει ότι ούτε αυτό το κατάλαβες. Ελπίζω να τους ευχαρίστησες τότε όπως έπρεπε. Αν όχι, κάνε το τώρα, ποτέ δεν είναι αργά για ευχαριστώ.


89

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7 Έχω κι εγώ τέτοιον τύπο στη δουλειά, που μου την έπεσε, του είπα όχι κι από τότε έπαθε τεράστια εμμονή μαζί μου. Τρία μαύρα χρόνια πέρασα, με τον τύπο να με διαβαλλει όπου βρεθεί, να στήνει καυγάδες από το τίποτα και να έχει γυρίσει το κλίμα εναντίον μου , ώστε αν παραπονεθω στους ανώτερους μου, να φαίνεται ότι εγώ έχω θέμα μαζί του. Και φυσικά οι συνάδελφοι έβλεπαν μια προβληματική σχέση, όχι έναν προβληματικό άνθρωπο. Τους άρεσε το κουτσομπολιό τρελά επίσης, και να ανακατεύουν τα πράγματα, γιατί υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Δύο κινήσεις με έσωσαν. Πρώτον, απομακρυνθηκα, αλλαξα τμήμα και ηρέμησα ψυχικά. Και δεύτερον, αν και τα προσωπικά μου δεν συνήθιζα να τα λέω, έκανα μια εξαίρεση και έδωσα ένα υπέροχο κουτσομπολιό στους εν λόγω συναδέλφους να εχουν να λενε (αλλά και οπουδήποτε βρεθώ και σταθώ μέσα στην υπηρεσία): ο τύπος με ήθελε τρελά, μου την έπεφτε συνέχεια (με όλες τις πιπεράτες λεπτομέρειες), δεν καταλάβαινε το όχι και δεν μπορεί να χωνέψει την απόρριψη τόσο καιρό μετά. Όλο το κλίμα που ήταν εναντίον μου, γύρισε. Το κουτσομπολιό διαδόθηκε και ο τύπος έχασε την αξιοπιστία του σε ο,τι έχει πει εναντίον μου.
Για το #7.Δεν με νοιάζει πόσες αρνητικές θα μου ρίξετε, αλλά η 7 δεν είναι και τόσο καθαρή όσο ισχυρίζεται και έχει τη φωλιά της λερωμένη.Καλή μου 7 όταν λες σε εναν άνδρα οτι δεν ενδιαφέρεσαι, δεν του κλείνεις την πόρτα ανοίγοντας του συγχρόνως ένα παράθυρο. Όταν του λες ότι δεν σε ενδιαφέρει μια γνωριμία αυτή την στιγμή, σημαίνει ότι σε ενδιαφερει μια άλλη στιγμή.Και φυσικά περιμένει να ακούσει τους λόγους της απόρριψης του - (όπως και σεις όλες εχετε τετοια απαίτηση όταν σας απορρίπτουν) - αλλά εσύ δεν τους λες "γιατί δεν ήταν απαραίτητο". Φυσικά και ήταν απαραίτητο.Συνεχίζεις να τον απορρίπτεις ετσι αόριστα χωρίς να του πεις κατάμουτρα ένα "δεν σε γουστάρω ρε φίλε" και συνεχίζεις να αφήνεις το παράθυρο ανοικτό με το να τονίζεις ότι δεν μπορείς ΕΚΕΙΝΗ την περίοδο.Και όταν του πρότεινες να πάτε κάπου έξω για να του εξηγήσεις, του το ακύρωσες και αυτός βέβαια δεν θα πήγαινε σε μεντιουμ για να μαθει τους σοβαρους λόγους σου. Είναι πολύ λογικό λοιπόν να νόμισε ότι τον έπαιζες και τον κοροιδευες. Οπότε άρχισε την αντεπίθεση. Θέλεις τη γνώμη μου? Μεγάλος μακάκας γιατί ένας κύριος δεν φέρεται έτσι. Αλλά αυτό δεν είναι αιτία να χάσει τη δουλειά του γιατί εσύ δεν ήσουν ικανή να τον απορρίψεις. Ή όπως υποπτεύομαι μάλλον κολακευόσουν και τον είχες στο περίμενε.Και ερχόμαστε στο σήμερα. Όπως είπα και σε προηγούμενο θέμα karma is a bitch και τον βρήκες πάλι μπροστά σου. Ο τύπος σε εκδικείται κανονικά γιατί όχι μόνο έπαιξες μαζί του (ειτε με τη θέληση σου, είτε χωρίς), αλλά εξαιτίας σου απολύθηκε κιόλας. Νομιζω όμως ότι πήρε το μάθημα του και δεν θα φερθεί τόσο ανώριμα. Κοίτα και συ να φερθείς σαν ενήλικη χωρίς νάζια, ανοησίες και παιχνιδακια, γιατί μπορεί να βρεθείς εσύ εκτός δουλειάς.
Αυτοί μαζεύονται και λένε τέτοια. Έχουν πολλή πλάκα αν τους δεις από κοντά. Εμένα μια φορά ένας μου έλεγε με αυτή τη σιγουριά του φίλου boxer, ότι αξιόπιστη πηγή είναι μόνο το ίντερνετ, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να τσεκάρεις ποιος γράφει τι και αν είναι έγκυρο, ενώ με τα βιβλία λέει, ο καθένας μπορεί να γράψει και είναι δύσκολο να αξιολογήσεις την εγκυρότητα του. Για όσα έλεγε για γυναίκες σιγά μη γράψω και δώσω ιδέες.Τι να κάνεις, καθένας κουβαλάει τον σταυρό του.
Ρίξε μια ματιά στις δεκάδες επιστολές γυναικών που απορούν γιατί απορρίπτονται και απαιτούν σταράτες εξηγήσεις. Με μισόλογα δεν απορρίπτεις κάποιον. Το κάνεις στην αρχή από ευγένεια, αλλά αν είναι εντελώς γκάου και δεν το καταλαβαίνει, του το λες στα ίσα και κατάμουτρα.Το ότι οι συνάδερφοι της την ξέρουν μια 5ετία, και πιστεύουν τον άλλον, κάτι δείχνει.Αγαπητή 7 είσαι εντελώς φάουλ και άδικα θολώνεις τα νερά.
Από το αξίωμα ότι είναι άντρας και άρα το δικαιούται. Αναμενόμενο από τον συγκεκριμένο, έχει δώσει λεπτομερώς και στο παρελθόν τις απόψεις του.
Αφηνε παραθυρο ανοιχτό; ήθελε να του πει ήρεμα κ πολιτισμένα ότι δεν ενδιαφέρεται. Τί παει να πει ότι δεν ήταν ικανή να τον απορρίψει; Αυτό που λες είναι τρομακτικό.
Ε, μα δεν ξέρεις ότι αν θες να απορρίψεις κάποιον πρέπει να κατεβάσεις καντήλια ή έστω να σιχτιρίσεις; Βέβαια τελειωμό δεν έχει, γιατί μετά λένε ότι τους αρέσεις που είσαι έτσι αγρίμι και ότι αυτοί θα σ'εξημερώσουν. Ξέρεις ΤΙ αντιληπτική ικανότητα χρειάζεται για να καταλάβει γιατί είναι τρομακτικό αυτό που λέει;Δεν ήταν ικανή να τον απορρίψει γιατί κατά βάθος γούσταρε που την φλέρταρε. Απλά πράγματα.
Η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών δεν μπορεί να βάλει τον εαυτό του σε αυτή τη θέση, γιατί είναι ελάχιστα πιθανό (για πολλούς και διαφορετικούς λόγους) να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, έστω και σε ελαφριά της μορφή. Οπότε αβασάνιστα ρίχνουν σχεδόν όλο το βάρος στη γυναίκα - το λάθος του άντρα περιορίζεται σε μια απλή έλλειψη τακτ.Ίσως γι'αυτό τόσοι άντρες βρίσκουν το Fatal Attraction την πιο τρομακτική ταινία ever. Τους δίνει μια γεύση από την τρομακτική θέση του θύματος στην οποία δεν έχουν βρεθεί, δεν την έχουν καν αναλογιστεί.
Ένας καλός παραλληλισμός είναι να σκεφτεί πώς νιώθει όταν τον πλησιάζει το αφεντικό του. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι το αφεντικό (ή όποιος ανώτερος)είναι του μέσου όρου, δηλαδή αρκούντως μπλιάξ.Βασικά υπό την προϋπόθεση ότι έχει κάποιον από πάνω του γιατί *αυτοί*, αν δεν ανήκουν σ'εκείνους που βγάζουν απωθημένα από την καταπίεση που δέχτηκαν, είναι *από αυτούς* που δεν καταπιέστηκαν ποτέ.
Κάνεις λάθος. Ξέρω πολλές γυναίκες που παίζουν πολύ καλά το χαρτί του φύλου τους και βγαίνουν από πάνω. Οι γυναίκες δεν είσαστε οι αδύναμες, χαζούλες, αφελείς, που όλοι θέλουν να τις εκμεταλλευτούν. Δεν ζούμε στο 1920. Είσαστε δυναμικές και μορφωμένες και καιρός είναι να αρχίσετε να φέρεστε αντίστοιχα.
Στους ανθρώπους με τακτ και βασικούς κανόνες ευγένειας είναι γνωστό ότι το δεν έχω χρόνο αυτή την περίοδο/ δεν με ενδιαφέρει μια γνωριμία αυτή τη στιγμή κτλ είναι ευγενικός τρόπος απόρριψης. Γιατί άμα σας πούμε δεν γουστάρω ρε φίλε , γινόμαστε σκύλες και κακιασμένες και ποιες νομίζουμε πως είμαστε τελοςπάντων. Άμα δεν σας δούμε την άλλα μέρα και πούμε ένα Καλημέρα Μπάμπη, σας παίζουμε. Άμα δεν πούμε τίποτα είμαστε υπερβολικές και ψωνάρες. ( Φυσικά δεν σκέφτονται όλοι οι άντρες έτσι) Καθόλου υποχρεωμένη/μένος δεν είναι κανένας άντρας η γυναίκα να εξηγήσει τους λόγους της απόρριψης. Δεν είχαν σχέση και τον χώρισε, δεν του οφείλει τίποτα, ένα απλό δεν ενδιαφέρομαι θα έπρεπε να αρκεί. Και κάποιες φορές δεν υπάρχει και λόγος. Απλά ο άλλος δεν σου κάνει κλικ. Και ακόμα και "να του είχε αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό" ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά του. Άκρως επικίνδυνες οι απόψεις σαν την παραπάνω και του παπάρα. Και κάτι τελευταίο, μάλλον δεν διάβασες καλά αλλά ο τύπος δεν πήρε το μάθημα του. Συνεχίζει τα ίδια 13 χρόνια μετά, 13!
Έχω καλά νέα και κακά νέα.Τα κακά νέα είναι ότι όσοι σκέφτονται σαν εσένα ζουν με την αυταπάτη πως οι απόψεις τους έχουν μεγαλύτερη ισχύ από την αλήθεια. Τα καλά είναι ότι ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι οι άντρες σαν εσένα και μπορούμε εμείς που σεβόμαστε τον εαυτό μας να βρούμε το ταίρι μας.Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες σαν αυτή που περιγράφεις. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις βρει κι εσύ το ταίρι σου. Αν όχι, θα το βρεις. Για όλα τα είδη υπάρχουν πελάτες, η αλήθεια να λέγεται.
Αχου μποξερ τα χεις παίξει?Τα μισα να μου εκανε γκομενος θα ελεγα στις φιλες μου ''αφηστε κοριτσια ,εφαγα μια πορτα ΝΑΑΑΑ απο τον τύπο''/Κι αυτος τι ήθελε ,δηλωση του νομου 105 ?Ελεος.Τι ειναι αυτα που μας λες.Ολοι σαν μεγαλα παιδακια τρωμε τις πόρτες μας και καποτε τις χωνευουμε.Αυτος ειναι προβληματικος.Και ναι του αξιζει να χάσει τη δουλεια του γιατι δημιουργει προβληματα στο προσωπικο και μαλιστα επι προσωπικου.Ουρα περιμενουν οι προθυμοι εργαζομενοι δεν θα κατσουμε να τον κανακευουμε που διαδιδει μπαρμπουτσαλα και διαβαλλει τη συναδελφο.Αν δεν κανει τιποτα η 7 ειναι που θα βρεθει εκτος δουλειας γιατι πες πες ο λεγαμενος θα τους στρεψει ολους εναντιον της.
Boxer φίλε μου κάτι έχεις μπερδέψει. Δεν απολύθηκε εξαιτίας της. Απολύθηκε επειδή φέρθηκε όπως φέρθηκε. Στο δικό του άρρωστο μυαλό απολύθηκε εξαιτίας της αλλά το δικό του μυαλό είναι άρρωστο. Αυτή τη στιγμή μόλις είπες σε μία κοπέλα πως βιάστηκε επειδή φορούσε κοντή φούστα. Μόλις της είπες πως αφού είπες ναι στην αρχή δεν είχες δικαίωμα να το μετανιώσεις κι άρα καλά έκανε ό άλλος και συνέχισε και μη ζητάς τα ρέστα τώρα. Μόλις της ειπες πως αν είναι να λες όχι θα πρέπει να είναι αγενές γιατί ο τραμπούκος δεν καταλαβαίνει αλλιώς και φταίει αυτή που δεν καταλαβαίνει αλλιώς. Κατάλαβες τι μόλις είπες;
Rape culture το λένε το σκεπτικό σου boxer. Είναι της ίδιας λογικής με το "τα ήθελε ο κωλος της επειδή ντυνόταν προκλητικά". Ακόμα κι αν είναι όπως τα λες και η κοπέλα τον είχε στο "περίμενε", έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη οπότε γουστάρει. Ακόμα και ένα δευτερόλεπτο πριν της βγάλει το βρακί έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Ακόμα και στη διάρκεια της συνουσίας έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Το όχι είναι όχι οποιαδήποτε στιγμή κι αν ειπωθεί, άσχετα από το τι έχει προηγηθεί. Δεν είναι δείγμα καλής
Πάντως, ένα ποσοστό ατόμων τα οποία υποβαθμίζουν την εμμονικότητα /επικινδυνότητα ενός stalker που παρενοχλεί ένα πρόσωπο, έχω την αίσθηση ότι κρυφά μέσα τους πιθανόν να αισθάνονται κι ένα κάποιο αίσθημα ζήλιας: Θα ήθελαν κι αυτοί να έχουν την "δυνατότητα" να μπορούν να "προξενήσουν" το "ενδιαφέρον" ενός "stalker", αντί να τρώνε χυλοπίτες φούρνου, ας πούμε.(Δεν μιλώ για τον κύριο με την Jynx)
#12 Η Α,μπα έχει απόλυτο δίκιο. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Κάτι τέτοιοι τύποι είναι που ρίχνουν οξύ στα πρόσωπα πρώην φιλενάδων τους και μη. Η συνεχόμενη επιμονή του να βγείτε, ο θυμός του μετά, η προσπάθεια του να σε διαβάλλει στο εργασιακό σου περιβάλλον και το ότι μετά από τόσα χρόνια και παρότι έχασε την δουλειά του εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς του, σου το κρατάει ακόμα είναι στοιχεία ψυχοπαθολογίας. Η προηγούμενη εργοδοσία σου αντέδρασε υποδειγματικά. Και αυτή η αντίδραση είναι τόσο ασυνήθιστη στην Ελλάδα που με κάνει να πιστεύω ότι ο τύπος είχε προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Σε παρακαλώ προστάτεψε τον εαυτό σου.
Αχ αυτό το #12 στην αρχή μου θυμισέ τις παλιές καλές εποχές που η τελευταία ερώτηση ήταν η δωδέκατη :) Κατά τα άλλα πολύ σωστά τα λες κυρία/κύριε Κακομοίρογλου.
#3 & 4 ρε παιδιά πραγματικά μήπως λέτε, ρε τι να κάνω σήμερα που βαριέμαι και δεν με απασχολεί τίποτα, ας βρω κάποιον να εκνευρίσω;#7 το σοφό λεχθέν κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε δε βγήκε τυχαία. Επειδή εδώ δεν είμαστε αμερική τα θεωρούμε αυτά τα πράγματα λίγο csi. Δες όμως πόσα παραδείγματα βρέθηκαν σε μία μόνη στήλη. Πάγια άποψή μου. Go safe. Αν δεν κάνεις τίποτα στη χειρότερη δεν ξέρουμε στην καλύτερη αυτός σε κάνει να χάσεις ηρεμία και συναδέλφους με τους οποίους ενδεχομένως ήσουν μία χαρά. Το έχουμε πει πολλές φορές η σιωπή για τον κόσμο δε δείχνει αξιοπρέπεια αλλά ενοχή. Αν κινηθείς πιο ας πούμε υπερβολικά τι θα πάθεις; κινήσου ήρεμα με αυτοπεποίθηση. Το κωλοπαίδι μυρίζεται αγωνία. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις αρχεία όπως σου λέει η α,μπα. Μην αρκεστείς σ' αυτά που σου λέει η στήλη. Μίλα στην αστυνομία να δεις τις επιλογές σου. Ο δικηγόρος είσης δε βρίσκω να είναι κακή ιδέα. Και θα διαφωνήσω με τον Μίλτο αλλά οι συνάδελφοι πρέπει να μάθουν. Δεν τους κάνεις κοινωνούς σε κουτσομπολιό. Δημιουργείς προϋποθέσεις για συμμάχους και φύλακες. Κάνε γύρω σου έναν προστατευτικλο κλοιό μ' αυτούς τους ανθρώπους. Και πες τα όλα. Και το πως ήσουν τότε και όλα. Για να μη σε θεωρήσουν υπερβολική. Το καθίκι. Πολύ θα ήθελα να του έριχνα μία κλωτσιά στα απαυτά.
#7 Μιλάμε ξεκάθαρα για σεξουαλική παρενόληση στο χώρο εργασίας (mobbying, ενδεχομένως, αλλά επειδή το προστατευόμενο χαρακτηριστικό είναι το φύλο, υπάρχουν ειδικότερες διατάξεις).Ένα αρκετά πλήρες άρθρο:http://www.news.gr/gynaika/dikaiomata-ths-gynaikas/article/19480/sexoyalikh-parenohlhsh-sto-horo-ergasias.htmlΝα πας σε δικηγόρο και να μη φοβηθείς την απόλυση, σε καμία περίπτωση, είναι ευθύνη του εργοδότη να το διαχειριστεί. Μάλιστα, δεδομένης της προϊστορίας, θα πρέπει να τον απολύσει άμεσα, ενώ λόγω της υπαρκτής επικινδυνότητας (δεν είναι υπερβολική η Λένα, δυστυχώς, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό, αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις)κατά την γνώμη θα πρέπει να γίνει και μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα, τα άτομα αυτά δεν αποθαρρύνονται με ημίμετρα. Καλή τύχη και θάροος.
#5 Εγώ καταλαβαίνω την κοπελα που λέει ότι δεν βλέπει ούτε μακροπρόθεσμα την προοπτική του να ζήσει μόνη της. Στην Ελλάδα ζούμε.Αν είσαι παρα πολυ τυχερός,βρίσκεις δουλειά με 500€.Με αυτά δεν ζεις.Ασε που ακομα και αν δουλεύεις, κινδυνεύεις ανα πάσα στιγμή να απολυθείς.Πιστευω οτι οι περισσότεροι νέοι θα καταλήξουν να ζουν με τους γονείς τους για παντα ή για παρα πολλα χρόνια. Εδώ ολόκληρες οικογένειες με παιδια επιστρέφουν στους παππούδες. Για αυτο σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να δίνουμε συμβουλές που να μπορούν να πραγματοποιηθούν.Αν η μόνη μου εναλλακτική είναι να μείνω άστεγη ή ν μην τρώω τις μισές μέρες,ε προτιμώ λίγη γκρίνια στο σπίτι. Άσε που ακομα και αν ο μισθός καποιου είναι χαμηλός,μπορεί να συνεισφέρει στις ανάγκες του σπιτιού και να βοηθά έτσι την οικογένειά του. Στην περίπτωση της κοπέλας πιστεύω οτι υπάρχει λύση χωρίς να φύγει απο το σπίτι. Πρέπει να κανει αυτο που φοβάται,να μιλήσει και να συζητήσει.Στην αρχή θα στενοχωρηθούν λίγο αλλα μετα θα καταλάβουν. Είναι μεγάλη κοπελα και θέλει το χώρο της και αν τον διεκδικήσει ήρεμα και πολιτισμένα,θα τον έχει.Δεν φαίνονται κέρβεροι οι γονείς της απο αυτά που λεει και ούτε έχουν και περίεργες απαιτήσεις (π.χ. να μην της επιτρέπουν να βγει χωρις άδεια).Απλα θέλουν την παρέα της.Με συζήτηση θα καταλάβουν και θα είναι πιο διακριτικοί. Υ.Γ.: Εγώ τη ζηλεύω λιγο που οι γονείς της έχουν το χρόνο να επιζητούν την παρέα της και να συζητούν.Ειναι ωραίο να έχεις κάποια κοινά ενδιαφέροντα με τους γονείς σου (π.χ. Η εκπομπή που λέει η κοπελα).
Εμένα πάλι μου φαίνεται σαν να είναι από άλλο πλανήτη. Έζησα 1,5 χρόνο με τη μαμά μου και κόντεψα να πάθω κατάθλιψη, παρόλο που με τη μητέρα μου τα πήγαινουμε άψογα. Μου φαίνεται αδιανόητο να συζούν δύο ενήλικες με διαφορετικές ζωές, ειδικά όταν η σχέση τους είναι τέτοια που μπερδεύονται η τα όρια. Οπως μου φαίνεται και αδιανόητο να δίνω αναφορά για οτιδήποτε δεν θέλω να δώσω. Θεωρώ ότι αυτό είναι το υγιές.Από μια ηλικία και μετά να ζεις μόνος με οποιοδήποτε σχεδόν κόστος. Αλλιώς τα πράγματα περιπλέκονται με πολλές και διάφορες συνέπειες, φανερές και μη.
#Νομίζω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να συζητήσετε εκτενώς, πώς θα γίνει να μην τραυματιστεί κάποιος από τους δύο σας πιο πολύ από την καθημερινή συνύπαρξη παρά από τον χωρισμό αυτό καθεαυτό.Πες του ότι σε νοιάζει αν δεν νοιώθει άνετα και τι μπορεί να γίνει.Τίποτα μάλλον,αλλά αν δηλώσεις ανησυχία και νοιάξιμο πραγματικά, διευκρινίζοντας ότι ΔΕΝ συνεχίζετε, θα αισθανθεί καλύτερα. Απ ό,τι γράφεις,εξακολουθεί να σε θέλει.Ας καταλάβει ότι τον αγαπάς μεν ακόμα,αλλά με σαφέστατα όρια.Τα όρια ,γενικά μιλώντας,είναι πολύ θεραπευτικά.Κάθε φορά όμως έχει σημασία ο τρόπος που τα θέτεις.Επίσης τα όρια δεν ταυτίζονται με την απουσία ενδιαφέροντος και συναισθημάτων.
#3Επειδή μάλλον δεν είμαι η μόνη είπα να στείλω για να γελάσουμε όλοι μαζί με αυτούς που στέλνουν προσπαθώντας να πιάσουν την α μπα σαν το ποντίκι στην φάκα, περιμένοντας μάλλον μια απάντηση του στυλ ναι έχεις δίκιο, αυτό δεν το είχα σκεφτεί!Ούτε εγώ κατάλαβα τι γράφεις...
#7 πήγαινε σφαίρα σε δικηγόρο, αστυνομία και άρχισε να κρατάς αρχείο με ό,τι συμβαίνει με αυτό τον αισχρό τύπο σε καθημεινή βάση. Και φυσικά να πας να ενημερώσεις τους ανώτερους στην εργασία σου-οφείλουν κι αυτοί να λάβουν μέτρα. Μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση τόσο παθητικά, δε θα περάσει από μόνο του και φυσικά δε χρειάζεται να τον αντιμετωπίσεις. Θα τον αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές.
Αυτό το πράγμα που έχουμε πολλές γυναίκες να εξηγούμε ΓΙΑΤΊ απορρίπτουμε ακόμα και τον πιο creepy άντρα, μην τυχόν και πληγωθούν τα αισθήματα ή ο εγωισμός του πρέπει κάποια στιγμή να το αποβάλλουμε.Όταν κι εγώ χρειάστηκα στο παρελθόν βοήθεια ειδικού για να χειριστώ παρόμοια κατάσταση μου είπε περίπου αυτό που λέει και η Λένα: ένας τέτοιος άνθρωπος, ακόμα κ αν τον βρίσεις με τα χειρότερα λόγια, θα το εκλάβει ως επικοινωνία, ως ανταπόκριση. Δεν έχει σημασία τι έχεις πει, σημασία θα έχει ότι είπες κάτι, το οτιδήποτε.
#6 εγώ πάντως όλο αυτο με τα ρούχα το βλέπω λίγο πιο ρομαντικά. Έχω καρφίτσες, κορδέλες κ ενα βραχιόλι της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου, και όταν τα φοράω νιώθω νοσταλγία κ είναι σαν να είναι η ίδια μαζί μου. Μήπως τα συγκεκριμένα ρουχα του θυμίζουν κάτι; τον πάνε σε άλλη εποχή; δεν ειναι ανάγκη να ντυνονται όλοι όπως υποτίθεται ότι πρέπει.
ΚατεΤερι εισαι πολυ γλυκεια αλλα αλλο το βραχιολι ,αλλο το πουκάμισο.Ε ειναι λιγο creepy να σου ελεγε ''φοραω τα παντελονια του παππου μου για να τον θυμαμαι''.Το πιο πιθανό είναι η να μην τον νοιαζει η να ειναι κακογουστος.Προσωπικα εχω βγει με ατομο που το ντυσιμο του το θεωρουσα χαλια αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια στο ντυσιμο.Νομιζω οτι δεν θα ηταν σωστο να του κανει νυξη ενω δεν τα εχουν καν,θα το εβρισκα αγενες.Αν προχωρουσε το πραμα ισως θα μπορουσε να προσφερθει να του παρει κατι,ξερετε ποσους τους ψωνιζουν οι κοπελες τους και βγαινουν σαν ανθρωποι στην κενωνια?
7.Α μπα σημερα ειναι η μερα που θα σου πούμε ''εισαι υπερβολική''. Η 7 ειναι απαραίτητο να λάβει τα μέτρα της αλλά περιγράφεις τα πράγματα με υπερβολικά μελανά χρώματα.Κατ αρχην να πουμε στην 7 οτι δεν χρειάζεται να εχει καθόλου τύψεις αν απολυθεί για δευτερη φορά ο Χ εξ αιτιας της.Η συμπεριφορά του ειναι παντελώς αντιεπαγγελματική και προκαλει προβλήματα στο προσωπικο εχοντας στο νου του πως θα προκαλέσει εριδες και οχι πως θα ειναι παραγωγικος.Απολυεται κοσμος για το παραμικρο ειδικα σε μεγαλες εταιριες που τα πράγματα ειναι πιο αυστηρα ,οχι αυτος,που απο τον πρωτο μηνα το μυαλο του ειναι πως θα δημιουργει προβληματα.Δες το και αλλιως,κραταει τη θεση απο καποιον που οντως στο μυαλο του ειναι η δουλεια και η δηιουργηκοτητα.Αυτο που χρειαζεται ειναι να ενημερωθουν οι προισταμενοι σου οτι ο Χ εχει προηγουμενα μαζι σου και σου τα φορτωνει ολα και δεν εγινες προβληματικη υπαλληλος στα καλα καθουμενα μετα απο 5 χρονια.Θα πρεπει οντως να χρησημοποιησεις τις μαρτυριες των παλιων σου αφεντικων κ συναδελφου για να στηριξεις τις κατηγοριες σου και πιστευω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το μερος σου .5 χρονια εκει ,τι στο καλο ,ξερουν το ποιόν σου.Οι συναδελφοι τωρα, πιστευουν τον χ οχι γιατι οντως σε βρισκουν μοιχαλιδα αλλα γιατι βαριουνται στη δουλεια και αρεσκονται στα πικαντικα κουτσομπολια που απλοχερα προσφερει ο Χ.Μην τους δινεις σημασια ,απλως ειναι ποταποι και ψωλάρουν στα διαλειμματα(παρακαλω μην μου κοψετε το σχολιο για αυτη τη λεξη,το ανανωριζω οτι ειναι καπως αναρμοστη ,αλλα οι συνεργαζομενοι βασικα αυτο κανουν ,που καθονται και ακουνε τις χαζομαρες του Χ χωρις να του πουνε ''ασε μας κουκλιτσα μου''.)Για αυτο και δεν θα πρεπει να τους δινεις καμια σημασια .Η α μπα το εχει κανει λίγο σιριαλ.Συννενοησου με τους προισταμενους αμεσα(με αποδειξεις) και αν δεν λαβουν τα μετρα τους μπορεις τοτε ισως να δεις τι μπορεις να κανεις νομικα.Καλη επιτυχία!
Μίλτο Παπάρα διαφωνώ μαζί σου. Δυστυχως αυτή η νοοτροπία ότι είμαστε υπερβολικές αν ανησυχήσουμε για την ασφάλεια μας, είναι που έχει θέσει σε κίνδυνο πολλές γυναίκες γιατί αισθάνονται ότι δραματοποιούν καταστάσεις και ότι οι άλλοι θα τις κατακρίνουν ενώ όντως κινδυνεύουν. Ο λόγος που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά όπως στην Αμερική (δηλαδή να καταλήγουν σε φόνο) είναι πολύ απλός και έχει τη βάση της στη στήριξη από την οικογένεια. Ούτε ξέρεις πόσες γυναίκες έχουν αναγκαστεί να γυρίζουν σπίτι τους με τη συνοδεία μπαμπά, αδελφού, συντρόφου και όχι μόνες τους γιατί τις παρενοχλεί συνάδελφος ή εργοδότης. Παίρνει ο άλλος το μήνυμα ότι η κοπέλα έχει κάποιον να την προστατεύσει αν κάτι πάει στραβά και συνήθως λακίζουν. Όταν κάποιος μας δημιουργεί τόσο ακραία προβλήματα λόγω μιας χυλόπιτας πριν από 500 χρόνια οφείλουμε στον εαυτό μας να τον προστατεύσουμε κι ας υπάρχουν πάντα οι Μίλτοι Παπάρες αυτού του κόσμου που θα μας βγάλουν ''drama queens''.
One step at a time εξωγηινη.Η κοπελα εχει το δικαιωμα να ζητησει την απομακρυνση του τυπου (διαφωνω με την μεταθεση ,δεν ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα ,να παρει ποδι αυτος ,η 7 δεν εκανε τιποτα λαθος για να αλλαξει την καθημερινοτητα της)απο τους προισταμενους τους αφου αυτος φαινεται να εχει προσωπικα που χειροτερευουν το επαγγελματικο περιβαλλον.Ας γινει πρωτα αυτο και μετα αν ο τυπος δεν εξαφανιστει,βλεποντας και κανοντας θα ακολουθησουν και πιο σκληρα μετρα.Δεν ειναι αναγκη να γινει ολοκληρο mission impossible .Oυτε ειναι αναγκη να δωσει λογαριασμο στους συναδελφους και να καθεται να απολογειται για τις αηδιες που λεει ο Χ.Ολοι βλαμμενοι ειναι σε αυτο το σουπερ μαρκετ να μην βλεπουν οτι το ατομο ειναι γεια σου και να μην ακουνε τα χαζα του?Δεν ειναι και η υποθεση ντρειφους πχια,ουτε χρειαζεται η 7 να λουφαξει ουτε να τρεξει στα δικαστηρια με σημαια της μια φουστα.Ασε να δουμε τι θα κανουν οι προισταμενοι και βλεπουμε.Νομιζω οτι αυτος θα παρει ποδι και η ζωη θα συνεχιστει ησυχα στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.
Πόσο συμφωνώ μαζί σου εξωγήινη. Αυτά τα "έλα μωρέ σιγά" είναι που κάνουν πολλές γυναίκες να μην αντιδρούν οταν κάποιος στο δρόμο τους σφυρίζει ή επιμένει να τις συνοδεύεσει στο σπίτι ή όταν κάποιος συνάδελφος τις παρενοχλεί στη δουλεια. Για να μη μας πουν υπερβολικές ή μυξοπαρθένες ή οτι άλη βλακεία κατέβει στο κεφάλι τους.Η υπερβολή που λες Μιλτο ακόμα κι αν ήταν όντως υπερβολική είναι δικαιολογημένη όταν αφορά την προσωπική σου ασφάλεια, ακόμα και την επαγγελματικη.
Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να μεταβολίσει μια απόρριψη δείχνει σοβαρό θέμα.Δεν υπήρχε καν ερωτική σχέση,τι να λέμε τώρα.Ο τύπος είναι επικινδύνως προβληματικός.Γιατί πρέπει να αποδειχθεί αυτό με κάποιο αμετάκλητο γεγονός;
Μα Μίλτο αυτό που λες έγινε- την πρώτη φορά αυτός πήρε πόδι -και η ζωή δεν συνεχίστηκε ήρεμα ! Αντιθέτως , έχει εμμονές 13 χρόνια μετά.13 χρόνια!Ε, ας μην κάτσει να διαπιστώσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει!
Μίλτο Παπάρα, εμένα πάντως η ζωή μου είχε γίνει σίριαλ όταν ο βλαμμένος πρώην μου με παραμόνευε,με παρακολουθούσε, διέσπειρε ψεύδη για μένα και γενικά δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Η εμμονή του διήρκησε δέκα χρόνια παρακαλώ. Ευτυχώς δεν έκανε κάποια τόσο άμεση ενέργεια εναντίον μου όπως στην περίπτωση της #7, αλλά το feeling ότι κάποιος πιθανώς και αυτη τη φορά σε παρακολουθεί ή να χτυπάει το τηλέφωνο στις 5 το πρωί και να είναι αυτός να αναστενάζει, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω.
Έλα τώρα, δεν είναι υπερβολική, αντιθέτως απορώ πώς στο καλό το ανέχεται και αντί να κάνει χαμό με δικηγόρους και αστυνομία και την διεύθυνση, γράφει εδώ.Το ότι ένας άνθρωπος δεν σέβεται το ΟΧΙ της ΚΑΙ θεωρεί πως είναι πουτάνα επειδή του είπε όχι ΚΑΙ την βρίζει ΚΑΙ οι συνάδελφοι δεν τον έχουν λιθοβολήσει ακόμα, δείχνει πολλά για την κοινωνία.Αμ την άλλη ιστορία την ξέρετε, με τον τύπο που είχε φάει χυλόπιτα και την έλουσε με βενζίνη και την έκαψε?
Χαμο με δικηγορους επειδη ο συναδελφος που παλια της την επεσε χωρις επιτυχια ,την θάβει?Ε ναι νομιζω οτι ισα και με ισόβια μπορει να φαει ο τυπος.Ας μας διαφωτισει καποιος δικηγορος ,ποσο ευκολο ειναι να κάνεις ''χαμο'' με αυτά τα στοιχεια, ποσο χρονο θα παρει και αν μπορει να γίνει κατι.Οι συναδελφοι ειναι βλαμμενοι αλλα το να εισαι βλαμμενος δεν ειναι ποινικο αδικημα .Επιμένω η ακρη του νηματος ειναι οι υπευθυνοι του σούπερ μαρκετ και οτι λεμε εδωπερα ειναι να χαμε να λεγαμε.Και λιγο μετρο δεν θα εβλαπτε ,που συγκρινεται η αποτροπαια υποθεση του βιαστη της ξανθης με αυτο.
Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει να φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου επειδή κάποιος πρώην δεν καταλαβαίνει τι θα πει όχι. Δεν έχεις ιδέα πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας διαταραγμένος άντρας, δεν έχει χρειαστεί να κρύψεις σπίτι σου φίλη που την παρακολουθούσε ο πρώην, να χρειάζεται μια ολόκληρη παρέα για να ελέγξει όλους τους δρόμους για να μπορέσει τελικά αυτή η φίλη να βγει από το σπίτι, και πάλι όμως αυτός να καταφέρει να δει που πάει,να την ακολουθήσει και να σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι δευτερου ορόφου για να δει σε ποιανού το σπίτι μπήκε. Νομίζεις ότι οι ιστορίες αυτές είναι υπερβολικές; Νομίζεις ότι τα πράγματα φτάνουν στο κακό σπάνια; Τα εγκλήματα κατά γυναικών προκαλούνται κατά βάση από αντρες που τα θύματα ήξεραν,ειτε είχαν σχέση μαζί τους είτε είχαν αρνηθεί τη σχέση μαζί τους. Δεν είναι καθόλου υπερβολή όλα αυτά!
Συμφωνώ με όλες σας και διαφωνώ πλήρως με τον Παπάρα! Έχω ξαναγράψει εδώ για την περίπτωση φίλης μου που χώρισε με τον φίλο της και αυτός της χάραξε όλο το αμάξι με σύμβολα θανάτου (νεκροκεφαλές, φέρετρα κλπ), της έστελνε απειλητικά μηνύματα (θα πεθάνεις καρ...α, θα σε σκοτώσω) και τέτοια (και μάλιστα δουλεύανε μαζί, ω ναι) και αναγκάστηκε η φίλη μου και έβαλε τον μπαμπά της να τον πάρει τηλ και να τον απειλήσει - αυτός εννοείται λούφαξε. Και σε άλλη περίπτωση της ίδιας φίλης μου, το αγόρι της είχε ασφαλιστικά μέτρα απ'την πρώην γυναίκα του και οι γύρω (και η φίλη μου) την βγάζανε καργια και ντραμα κουιν και εκδικητική στον 'πατέρα του παιδιού της'. Τελικά, η φίλη μου προσπάθησε να φύγει τρέχοντας ένα βράδυ απ'το κοινό τους σπίτι όταν αυτός της επιτέθηκε (είχε προηγηθεί ψυχολογική κακοποίηση αλλά εκείνο το βράδυ έφτασε στη σωματική) και όταν εκείνη κατέβηκε κακήν κακώς στο αμάξι, την πρόλαβε και της κοπάνησε το κεφάλι στην πόρτα. Και πάλι καθάρισε ο μπαμπάς της και ο ψευτονταής έκανε πίσω. Αυτή είναι η κοινωνία μας. Να πρέπει να καθαρίσει ένας άντρας για πάρτη μας, ενώ οι υπόλοιποι, τύπου Παπάρας, μας λένε 'υπερβολικές' και 'κάτσε να δούμε πρώτα'. Προσωπικά, τον δικό μου stalker τον έδειρα τη μία και μοναδική φορά που με πέτυχε μόνη μου και με 'στρίμωξε' σεξουαλικά και δεν ξαναφάνηκε ποτέ (μαλιστα ούτε αντιστάθηκε, έφυγε τρέχοντας στις πρώτες ψιλές - τέτοιοι είναι όλοι αυτοί), ενώ επί χρόνια με έπρηζε με τηλ και μνμ και λουλούδια κλπ. αλλά 'έλα μωρέ, ερωτευμένος είναι, άχου τον καημένο'. Ρε ουστ. Κοπελιά του #7 πάρε τα μέτρα σου ΤΩΡΑ.
Να σας πω και κάτι άλλο; όπως λέει και η mitsi, γιατί να πρέπει να φτάσει στο κακό; Δεν είναι αρκετό που ένας άγνωστος ξόφλας μου προκαλεί άγχος, που παραβιάζει τα όριά μου, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής μου;Πρέπει να φτάσω να γίνω θύμα είτε ξυλοδαρμού είτε φόνου για να αποδειχθεί κατόπιν εορτής ότι δεν έκανα τσαλιμάκια στον επίδοξο γαμπρό;
Νeverlander η φιλη σου τα εφτιαξε με κάποιον που η μητερα του παιδιου του ,του ειχε κανει ασφαλιστικα μετρα ,αυτος την κακοποιουσε λεκτικα και δεν την ψιλιαστηκε να κοψει λάσπη,περιμενε να τη βαρεσει?Και σε αλλη περιπτωση της ΙΔΙΑΣ ,το αγορι της ,της χαραξε το αυτοκίνητο?Οντισιον τους κάνει?Για πολλοστη φορά ,αυτο που λεω ειναι οτι με τα στοιχεια που εχει η 7 το μονο που μπορει να κανει ειναι να θίξει το θεμα στους προισταμενους της για να απομακρυνθει απο την ζωη της ο τυπος.Ισοβια και να πεθάνει στο γεντικουλε δεν μπορουν να του χωσουν γιατι την διαβαλλει στα αφεντικα.Το να χάσει τη δουλεια του ομως,θα τσούξει.Προς το παρον ουτε τη χτυπησε ,ουτε της χάραξε το αυτοκίνητο ,ουτε της εκαψε το σπιτι ,ουτε της επιτέθηκε σεξουαλικα.Συγνωμη αλλα ως δικαστης θα εβρισκα υστερικο το ''διαδιδει οτι ειμαι μοιχαλιδα ,φοβάμαι για τη ζωη μου''.
Μίλτο Παπάρα, κανείς δεν της δίνει νομικές συμβουλές. Το τι μπορεί να γίνει και σε πόσο καιρό θα γίνει θα της το πει η αστυνομία και ο δικηγόρος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη καταγραφή ώστε αν τα πράγματα πάρουν πιο άσχημη τροπή η κοπέλα να μπορεί να αποδείξει ότι με αυτόν τον άνθρωπο υπάρχει κακό προηγούμενο και δεν κάνει απλά νάζια. Τέλος, το να διασπείρει κάποιος φήμες για σένα ιδίως στον επαγγελματικό σου χώρο από μόνο του είναι άξιο νομικής διερεύνησης- άσχετα με το αν υπάρχει και κακό παρελθόν. Εννοείται ότι πρέπει να πάει στους προϊστάμενούς της αλλά όλοι αυτό που λέμε είναι να μη μείνει εκεί.
Παπάρα, η φίλη μου δυστυχώς είναι η νόρμα κ όχι η εξαίρεση. Απλώς αυτή (ξ)έφυγε κ μάθαμε την ιστορία της. Δες εδώ πόσες ιστορίες! Κατά τ'αλλα συμφωνώ με τη Λένα,τα μισά να σου λεγε/κανε κάποιος,θα θεωρούσες υποχρέωση σου κ μαγκιά σου ν'αντιδράσεις, Παπάρα. Κι αν έχεις θάρρος θα το παραδεχτείς έστω στον εαυτό σου, Παπάρα.
Μίλτο Παπάρα, μακάρι να ήμουν υπερβολική, αλλά κάνεις λάθος. Δεν σου έχει τύχει να φοβηθείς για τη ζωή σου, και σου εύχομαι να μην το νιώσεις ποτέ, αλλά δεν υπάρχει γυναίκα που δεν το έχει φοβηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της. Αντί να μας λες "υπερβολικές", σου προτείνω να ρωτήσεις τις γυναίκες γύρω σου για τις εμπειριές τους.
Το θέμα μας δεν είναι να πείσουμε τον Μίλτο ότι η κοπέλα κινδυνεύει, αλλά την ίδια την κοπέλα. Μίλτο, δεν συμφωνώ με την άποψή σου, αλλά πες ότι η αντίδραση της Λένας είναι υπερβολική (που δεν είναι) ,γιατί να υπάρχει ένας μ@λ@κ@ς που τρομοκρατεί μια κοπέλα επειδή έτσι γουστάρει; Είναι δεν είναι επικίνδυνος ο τύπος, δεν έχει κανένα δικαίωμα να της ασκεί ψυχική βία. Δεν θες να ξέρεις πως είναι να σε παρακολουθεί κάποιος και να σε παίρνει τηλέφωνο μόλις μπεις σπίτι. Είναι πολύ ψυχοφθόρα κατάσταση.
O Μίλτος είναι από αυτούς που αν η κοπέλα πήγαινε να του εξηγηθεί, και αυτός την έβριζε, την έδερνε ή την βίαζε, θα έλεγε "πού πήγε και τον βρήκε" και "καλά, δεν έβλεπε ότι ήταν επικίνδυνος;"Έχεις πολύ δίκιο Αγριομολόχα, τον Μίλτο μάλλον δεν θα τον πείσουμε ποτέ, συνεχίζω να σχολιάζω σε περίπτωση που υπάρχουν κοπέλες σαν κι αυτή που δεν καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν, και νομίζουν ότι "είναι υπερβολικές". Κινδυνεύουν και από τα σχόλια του κάθε Μίλτου Παπάρα, και ας είναι οι αντίθετες απόψεις και εμπειρίες από γυναίκες πολύ περισσότερες.Και για σένα, Μίλτο: ποιοι νομίζεις ότι είναι αυτοί που δέρνουν, βιάζουν και σκοτώνουν; Νομίζεις ότι έχουν κέρατα για να τους ξεχωρίζουμε; Έτσι ξεκινούν, με απειλές, με βρισιές, δεν κρύβονται καθόλου, γιατί έχουν την ασφάλεια των γύρω τους (σαν κι εσένα) που λένε "έλα μωρέ τώρα" και "υπερβάλλεις". Τα μισά να σου έκανε κάποιος από αυτά που έχει πάθει η κοπέλα, θα έλεγες τελείως άλλα. ΥΓ. Δεν θέλεις να καταλάβεις πόσο βλαβερό είναι να διαδίδει ένας άντρας για μια γυναίκα ότι είναι τσούλα και ξετσίπωτη, για την θέση της στην κοινωνία, για την επαγγελματική της ζωή, για την καριέρα της. Εγώ ξέρω γιατί δεν θέλεις να το καταλάβεις. Εσύ, ξέρεις;
Εν τω μεταξύ Λένα και αγριομολόχα ο Μίλτος είναι γυναίκα αν δε με απατά η μνήμη μου. Σοβαρά τώρα Μίλτο θα κατηγορήσουμε το θύμα;( τη φίλη της neverlander με τις δύο άσχημες περιπτώσεις εννοώ)
Αν ελεγα οτι δεν πρεπει να κανει τιποτα και αν την ξαναενοχλησει να του φερει κρουασανακια για κολατσιο,νομιζω λιγοτερο εξαλλες θα ησασταν.Δεν παιρνω καθόλου αψηφιστα το να λενε την κοπέλα τσουλα στη δουλειά,αλλα ειναι σαν να τους βλέπω μπροστά μου τους μπούληδες συναδέλφους να καταναλώνουν με ευχαρίστηση τα κουτσομπολια για τη μοιχαλίδα.Απο αυτά τα άτομα τιποτα δεν εχει να περιμένει.Αντιθέτως πρεπει να ανέφερα καμιά 200 φορές την ανάγκη να καταγγειλει το θέμα στα αφεντικά αλλά μαλλον πέρασε απαρατηρητο.Θα επρεπε να το συνοδευσω με καποιο πιστοποιητικο φρονηματων για να ειναι valid και η δικη μου ταπεινη συμβουλη να τον καταγγειλει.Περιεργως σε ολες τις μαρτυριες διαβαζω για μπαμπαδες ,φιλους,ξυλο.Την αστυνομια και τους δικηγορους πως και δεν τα σκεφτηκατε οπως τοσο ευκολα προτεινετε στην 7?(που η 7 αν ο τυπος δεν μασησει με την απολυση θα πρεπει οντως να απευθυνθει σε δικηγορο ,κι αυτο το εχω ηδη αναφερει αλλα δεν το ειδε κανεις)
Μίλτο, από τη μία μας λες ότι η Λένα και όλοι οι υπόλοιποι σχολιαστές είμαστε υπερβολικοί και από την άλλη την προτρέπεις να πάρει τα μέτρα της. Τελικά αποφάσισε. Επιπλέον φορτώνεις την κοπέλα με το δεδομένο ότι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα πιστέψουν τον ψυχοπαθή. Γιατί να τον πιστέψουν; Δεν νομίζω ότι είμαστε οι σούπερ τέλειοι και αλάνθαστοι που καίμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας, στο Σύνταγμα. Χαίρομαι πολύ για σένα που μέχρι τώρα δεν έχεις βιώσει κάποια άσχημη κατάσταση όπως της κοπέλας ή όλων εμάς.Και για να μην ξεφεύγουμε, να πω και πάλι στη γράφουσα ότι ο τύπος είναι ψυχάκι και πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευθεί.
Μίλτο Παπάρα, αν είσαι γυναίκα, ακόμη χειρότερα, γιατί κι εσύ έχεις άγνοια κινδύνου.Καταρχάς άρχισες να μας τα μπερδεύεις για το τι ήθελες να πεις, και είναι λογικό, γιατί δεν περίμενες τόσο έντονη αντίδραση από τόσο κόσμο. Όμως όσο και να προσπαθείς να μας πεις ότι το πρόβλημα είναι ότι θίχτηκα εγώ και με υπερασπίζονται άλλοι, το γεγονός παραμένει: αν το λινκ που έβαλα είναι υπερβολικό γιατί είμαι υπερβολική, τότε πιστεύεις ότι η ιστορία που περιγράφει η κοπέλα δεν είναι και τόσο επικίνδυνη πια για την σωματική της ακεραιότητα. Ε λοιπόν, κάνεις λάθος. Μεγάλο λάθος, και αληθινά σου προτείνω να το πάρεις σοβαρά αυτό γιατί μπορεί να βρεθείς κι εσύ σε αντίστοιχη θέση και να μην καταλάβεις το επείγον της κατάστασης. Έχουν γίνει μελέτες – δεν θα το γκουγκλάρω τώρα – που δείχνουν ότι τα ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ των περιπτώσεων stalking καταλήγουν σε φόνο. Οι ΜΙΣΕΣ γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί πρώτα ήταν θύμα τέτοιων συμπεριφορών. Θέλεις να το πάρεις πάνω σου και να πεις σε αυτή την κοπέλα να μην ανησυχεί; Γιατί αυτό μας λες.Για την ιστορία που έβαλα στο λινκ, επειδή την παρακολούθησα αρκετά, η μητέρα της κοπέλας της έλεγε να παραιτηθεί αλλά η κοπέλα δεν ήθελε γιατί χρειαζόταν τα λεφτά και έλεγε ότι θα τον καταφέρει να ξεπεράσει την χυλόπιτα που του είχε ρίξει. Η κοπέλα είχε απευθυνθεί πολλές φορές σε ανώτερους στη δουλειά της (αυτό που προτείνεις εσύ, και θεωρείς αρκετό) και αυτό που είχαν κάνει είναι να τον στέλνουν νωρίτερα σπίτι μερικές μέρες «για να ηρεμήσει», μαζί με κάτι συστάσεις. Τώρα που έγινε το κακό, οι δικηγόροι της αλυσίδας λένε ότι δεν είναι υπεύθυνο το κατάστημα γιατί η δολοφονία δεν έγινε σε χώρους του μαγαζιού και ήταν «προσωπική υπόθεση» των δύο.Αυτά συμβαίνουν σε άλλους, μέχρι να συμβούν σε σένα. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι δεν σε αφορά, ή ότι δεν αφορά κάποια που έχει αυτή την εμπειρία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση (άλλη μεγάλη κουβέντα) αλλά για επικίνδυνο, χαρακτηριστικό κόλλημα stalker.
Μίλτο Παπάρα το θέμα είναι πολύ απλό. Ακόμα και δίκιο να έχεις (που δεν έχεις), ακόμα κι αν υπάρχει μόνο μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό, παίρνεις εσύ την ευθύνη να την καθησυχάσεις; Εγώ δεν θα την έπαιρνα. Το τι μαλακίες γράφετε κάποιοι χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες, είναι τρομερό.
#7 Μα τι κλινική περίπτωση μαλακομπουκώματος αυτος ο άνθρωπος!Μα καλά, και οι άλλοι συνάδελφοι τι κάνουν όταν σε βρίζει μπροστά τους? Τον "πιστεύουν" λέει, άρα τι, θεωρούν πως αφού "πάει με διάφορους" είναι πρέπον να τη διαπομπεύει ένας συνάδελφος μπροστά σε όλους? Fuck logic εν έτει 2017...
#5 Σε ο,τι αφορά τη φωτογραφία στην οποία αναφέρεται η κοπέλα, μάλλον εννοεί ότι θέλει να βγάλει κάποια σέλφι (όχι πονηρή όπως λεει) αλλά επειδή ειναι μπροστά η μαμά της το αποφεύγει γιατί είναι λογικό αν ξαφνικά τη δει με ντακφεις να τη ρωτήσει "αα σε ποιον κάνεις γκριμάτσες? " ή κατι αντιστοιχο....Γενικά όμως κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορει να είναι ούτε μακροπρόθεσμος στόχος να αλλάξεις σπίτι.. νομίζω ότι από μόνο του το γεγονός οτι θα βάλεις στοχο να βρεις μια καλύτερη δουλειά/ να κάνεις αποταμίευση κλπ και η σταδιακή επίτευξή του θα αλλάξει τη διάθεσή σου... Η προσμονή πχ μια συνέντευξης για μία καλυτερη θέση και η προετοιμασία για αυτή θα νοηματοδοτήσουν την καθημερινότητά σου και θα σου φαίνονται λιγότερο ενοχλητικές οι ερωτήσεις των γονιών σου