Στο σημερινό «Α μπα»: αποκλειστικά δική σου ευθύνη

Στο σημερινό «Α μπα»: αποκλειστικά δική σου ευθύνη Facebook Twitter
107


__________________
1.

Αγαπητή Αμπά,
Θα σου πω και γω την ιστορία μου.
Ο φίλος μου με χώρισε την περασμένη εβδομάδα. Είχαμε 3+ χρόνια σχέσης. Τον πρώτο χρόνο είχαμε σχέση από απόσταση Ελλάδα-Εξωτερικό και μετά από ένα τετράμηνο διάστημα που περάσαμε χώρια επειδή εγώ είχα κουραστεί από την απόσταση, εγώ μετακόμισα στην Ελλάδα και ήμασταν και πάλι μαζί. Όλον αυτόν τον καιρό η σχέση μας είχε τα πάνω της και τα κάτω της όπως όλες οι σχέσεις αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαμε μεταξύ μας προβλήματα και περνούσαμε όμορφα και ήρεμα. Εγώ τον ένιωθα πολύ κοντά μου και αλλησυμπαραστεκόμασταν ο ένας στον άλλο στα όποια σκαμπανεβάσματα της καθημερινότητας. Η σχέση μας είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εγώ είχα στο μυαλό μου όταν φανταζόμουν την σχέση που θα ήθελα να έχω. Δεν περνούσαμε και όλη τη μέρα μαζί αλλά κάναμε όμορφα πράγματα και ήμασταν αγαπημένοι. Πριν από δύο μήνες ο φίλος μου μου ζήτησε να χωρίσουμε γιατί θέλει να μείνει μόνος του επειδή δεν έχει μείνει ποτέ μόνος του. Ακόμη είπε πως η σχέση μας έχει σοβαρέψει και πως πέρασαν τα χρόνια και εγώ θα έπρεπε να μπαίνω σε μια φάση που να συγκατοικώ με τον σύντροφό μου και σύντομα να αρχίσω να σκέφτομαι να κάνω παιδιά και ότι αυτός είναι πολύ μακριά από αυτή τη φάση και ότι νιώθει ότι με κρατάει πίσω. Εγώ είμαι 28 και αυτός 23. Δεν έχει τελειώσει με τη σχολή του και θα αργήσει πάρα πολύ να τελειώσει και μου είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κάποιο κοινό μας μέλλον. Εγώ κάνω ένα μεταπτυχιακό και δουλεύω παράλληλα και κατά καιρούς μου πετούσε ότι με το που τελειώσω το μεταπτυχιακό μάλλον θα έπρεπε να ξαναφύγω στο εξωτερικό αφού εδώ είναι τόσο χάλια τα πράγματα. Με τα πολλά το ίδιο βράδυ τα ξαναβρήκαμε και μου έλεγε ότι είναι μαλάκας και ότι δεν μπορεί να μου δώσει αυτά που αξίζω. Πέρασαν 2 μήνες μέλι γάλα και πάλι μια μέρα μου είπε πως θέλει να μείνει μόνος του και ότι το σκέφτεται συνέχεια και πως με αγαπάει και με θέλει αλλά αυτή η σκέψη δεν μπορεί να του φύγει από το μυαλό και ότι πνίγεται. Και ότι έχουμε την ιδανική σχέση όπως πάντα φανταζόταν ότι θα ήταν η σχέση ζωής του αλλά δεν φανταζόταν ότι αυτό θα συνέβαινε με την πρώτη σχέση που θα έκανε. Και ότι είναι πολύ μικρός για να έχει αυτή τη σχέση. Γενικά τον έχει φάει το κοντινό του περιβάλλον για την διαφορά ηλικίας και με αστειάκια του τύπου "εσείς είστε παντρεμένοι". Εγώ δεν έχω καμία προοπτική γάμου και παιδιών στο μυαλό μου ακόμα. Έχω τόσα πράγματα να δω και να κάνω μέχρι να έρθει αυτή η ώρα. Αλλά μου άρεσε τόσο αυτή η γλυκιά και ήρεμη καθημερινότητα μαζί του. Ένιωθα πως είναι ο άνθρωπός μου. Του είπα πως αν θέλει να μείνει μόνος του, ας μείνει. Πως τον αγαπάω και αυτό δεν αλλάζει και πως ίσως κάποτε ξαναβρεθούμε ίσως και όχι. Αυτός μου είπε πως νιώθει ακριβώς το ίδιο για μένα, μόνο όμορφα πράγματα και πως με ευχαριστεί. Καταλαβαίνω την ανάγκη του να ζήσει και λίγο μόνος και έχει χίλια δυο προβλήματα που θα έπρεπε να τον πνίγουν οπότε δεν καταλαβαίνω που φταίω εγώ και με χωρίζει. Θα γυρίσει κάποτε πιστεύεις ή τζάμπα κλαίω; Όσα με τόσο κόπο χτίζουμε πάνε τόσο εύκολα χαμένα;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Να είσαι καλά.
-Αγγελική


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ποιος είπε ότι φταις εσύ σε κάτι; Ούτε αυτός το είπε, ούτε το υπονόησε. Τον εαυτό του εξήγησε. Μήπως με το «φταίω» εννοείς «γιατί να συμβαίνει αυτό σε μένα;» Η απάντηση σε αυτό είναι πάντα «γιατί όχι σε σένα;» Μήπως εννοείς «αφού εγώ δεν έκανα κάτι λάθος, γιατί την πληρώνω εγώ;» Διότι η ζωή δεν είναι εργοστάσιο εκπλήρωσης επιθυμιών. Αυτό που ζούμε είναι αποτέλεσμα αλληλοεπίδρασης μεταξύ πολλών ανθρώπων, που άλλοτε γίνεται φανερά και άλλες φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μια σχέση είναι μια αμοιβαία συμφωνία. Αν ο ένας από τους δύο δεν ικανοποιείται από τη συμφωνία, δεν υπάρχει σχέση. Ο άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό. Δεν χρειάζεται να φταίει. Ούτε χρειάζεται να έχει δίκιο αυτός που δεν ικανοποιείται. Μπορεί να κάνει λάθος, αλλά δεν θα ζητήσει την έγκρισή σου.


Δεν ξέρω αν θα γυρίσει κάποτε, ξέρω ότι τώρα δεν κλαις τσάμπα, γιατί η πίκρα είναι εδώ και είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Δεν πάνε καθόλου εύκολα χαμένα αυτά που χτίσατε, και αυτό συμβολίζει αυτό το κλάμα. Τώρα δεν θα σου αρέσει αυτό που θα σου πω, αλλά θα σου περάσει.

__________________
2.

Αγαπητή μου,
Θα ήθελα να σε ρωτήσω την γνώμη σου σχετικά με ένα προσωπικό μου θέμα. Είμαι σε μία σχέση σχεδόν 5 μήνες με κάποιον. Είμαστε και οι δύο χωρισμένοι με παιδιά. Ο λόγος που με κάνει να σου γράφω είναι ότι δεν καταλαβαίνω πολλά από όσα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε μια φορά την εβδομάδα και αυτό στο σπίτι μου. Επειδή είμαστε συνάδελφοι βρισκόμαστε καθημερινά στη δουλειά στο διάλειμμά μας. Στο προσωπικό περιβάλλον δεν έχω εμφανιστεί ποτέ, ούτε σπίτι του ούτε με φίλους κτλ. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί. Μου είπε πως έχει τρελά ωράρια λόγω της φύσης της δουλειάς του και είναι συνέχεια stand by μήπως τον χρειαστούν. Ως ένα σημείο το γνωρίζω αυτό και το κατανοώ αλλά θέλω περισσότερα. Έχω και εγώ υποχρεώσεις και πράγματα να κάνω, δεν θέλω μια σχέση «αυτοκόλλητοι». Αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Μου είπε πως ήταν ξεκάθαρος εξαρχής και αν το αντέχω μένω. Δεν είναι ότι δεν με θέλει ή δεν του αρέσω αρκετά αλλά αυτή είναι η επιλογή του καθώς είναι φιλόδοξος. Αν δεν αντέχω θα το κατανοήσει. Δεν είμαι σίγουρη τι φταίει. Νομίζω πως φταίω εγώ που προσπαθώ πάρα πολύ, είμαι όσο διαθέσιμη γίνεται και τον βολεύω με όσα κάνω. Φαντάζομαι πως θα σε ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου αν είμαι υπερβολική και φέρομαι σαν κοριτσάκι που θέλει βόλτες και σκ στην εξοχή ενώ ο άλλος είναι κομμάτια. Έχω μπλοκάρει. Ελπίζω να μου απαντήσεις.
Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.
-mara1981


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτό που «φταίει» είναι ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα. Δεν φταις επειδή θέλεις κάποιον περισσότερο από όσο σε θέλει αυτός. Δεν μπορείς να τον χειριστείς για να αλλάξει γνώμη, αυτά τα παιχνίδια είναι αστεία πράγματα, λειτουργούν σε πολύ ανώριμες περιπτώσεις, και δεν κρατάνε για πολύ.


Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι πίστεψες την θεωρία με την δουλειά του, ακόμη περισσότερο επειδή είσαστε και συνάδελφοι. Δεν είναι ότι δεν σε θέλει ή ότι δεν του αρέσεις αρκετά, είναι ότι δεν σε θέλει όπως και όσο τον θέλεις εσύ, και δεν του αρέσεις αρκετά ώστε να θέλει να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σου όπως το θέλεις εσύ. Η επαγγελματική του φιλοδοξία δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι δεν ξέρεις τους φίλους του και δεν έχεις πάει στο σπίτι του. Καλώς δεν σου κολλάει κάτι, αυτό που αισθάνεσαι τώρα να μην κολλάει, μην το λογοκρίνεις, και μην το σκεπάζεις με τα λόγια που σου λέει, γιατί τα λόγια είναι λόγια.


Δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβεις. Μην προσπαθείς να καταλάβεις «γιατί» δεν σε θέλει όπως τον θέλεις εσύ. Είναι έτσι επειδή έτσι είναι, ακόμα και ο ίδιος μπορεί να μην ξέρει, ή μπορεί να του φταίει η καμάρα του ποδιού σου. Αν μάθεις τι του φταίει, τι θα μπορούσες να κάνεις; Να αλλάξεις εσύ για να του αρέσεις; Δες αυτό που συμβαίνει και δέξου το χωρίς να προσπαθείς να το φέρεις στα μέτρα σου για να γίνει πιο εύπεπτο. Είναι σκληρό να σε απορρίπτουν, ακόμα και όταν σε απορρίπτουν μερικώς. Αυτό όμως, να θυμάσαι πάντα, δεν σημαίνει κάτι για την δική σου αξία. Δεν μας καθορίζουν τα γούστα του πάσα ένα, και μια γνωριμία πέντε μηνών επί μια φορά την εβδομάδα είναι ακριβώς αυτό. Αν περνάς καλά, κράτα αυτό το εβδομαδιαίο ραντεβού αλλά μην δεσμεύεσαι ψυχικά. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, πρέπει να απομακρυνθείς.

__________________
3.

Καλησπέρα Λένα και αναγνώστες!! :) είσαι μία πολύ όμορφη καθημερινή συνήθεια!!
Θα ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σου στο παρακάτω θέμα: Είμαι 26 και ο φίλος μου 32 και είμαστε μαζί 8 μήνες. Είναι αρκετά θρήσκος, νηστεύει τις περιόδους που πρέπει σύμφωνα με το χριστιανισμό, έχει εικόνες στο δωμάτιό του κτλ,.. Εγώ πάλι έχω σταματήσει πολλά χρόνια τώρα να ασχολούμαι με το θέμα καθότι δεν πιστεύω μεν αλλά δε με πειράζει κιόλας να συμμετέχω σε ό,τι χρειάζεται, πηγαίνω και εκκλησία Πάσχα, Χριστούγεννα (έτσι κάνουν όλοι στο χωριό), συμμετέχω σε γάμους και βαφτίσεις επειδή τα βλέπω σαν γιορτή (έτσι θέλω να το βλέπω) αλλά και για να μην έρθω σ µ διένεξη με γονείς, συγγενείς σε θέματα εκκλησίας αφού εγώ ουσιαστικά μέσα μου ξέρω τι πιστεύω και τι όχι και δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι..
Το θέμα είναι ότι ενώ ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον φίλο μου, ούτε με κανέναν άλλο άνθρωπο σχετικά με τη θρησκεία και το επίπεδο πίστης του καθενός, με πιάνω να σκέφτομαι κατά πόσο είναι πιθανή μία οικογένεια με δύο ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.. Αυτή τη στιγμή όταν τα συζητάμε με το φίλο μου, δεν ερχόμαστε ποτέ σε κόντρα αλλά ο καθένας έχει την άποψή του. Ο καθένας ακολουθεί το πρόγραμμά του με εκείνον πχ. να νηστεύει κι εμένα να τρώω ό,τι θέλω χωρίς να έχουμε πρόβλημα. Όμως πως θα λειτουργήσει στο μέλλον? (γιατί πάει πολύ καλά, είμαι ευτυχισμένη μαζί του και θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε) Στο σοβαρό, δηλαδή, κομμάτι της υπόθεσης, πέρα από τη νηστεία, τι θα λέμε στα παιδιά μας? Καλά αυτός, εγώ τι θα τους λέω που δεν πιστεύω? Σήμερα σταυρώνεται ο καλός Χριστούλης και τώρα κάνουμε το σταυρό μας γιατί περνάμε μπροστά από εκκλησία και έτσι πρέπει για να μας έχει καλά?? Ή η μαμά πιστεύει αυτό κι ο μπαμπάς εκείνο??
Πείτε βρε παιδιά καμιά λύση αν το έχει περάσει και κάποιος άλλος!! Ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά!!
-πεταλούδα-

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρε πεταλούδα, αυτό θα το λύσεις με τις ιδέες που θα σου πετάξουν άγνωστοι ανώνυμα στο ίντερνετ; Πρώτον, βιάζεσαι. Όσο καλά και να πηγαίνει το πράγμα, όσο και αν ήθελες να συνεχίσετε, αν δεν ξέρεις τι πιστεύει για την ανατροφή των παιδιών του, δεν τον ξέρεις αρκετά για να κάνεις σχέδια για το μέλλον, και αυτό είναι άσχετο με την προφανή σας διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζεστε καθόλου ακόμα, και δεν έχετε κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις, και αν δεν τις έχετε κάνει, και αυτό κάτι σημαίνει.


Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ και ο διπλανός για την μελλοντική σας οικογένεια, σημασία έχει τι όραμα ευτυχίας έχει ο καθένας σας, και το δικό σου δεν μας το λες (νομίζεις ότι η νηστεία είναι το πρόβλημα μόνο; Θα έστελνες ας πούμε τα παιδιά σου στο κατηχητικό, ή σε χριστιανική κατασκήνωση;) και το δικό του σου είναι άγνωστο. Πώς φαντάζεται τις οικογενειακές γιορτές, και πώς επηρεάζουν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις τις απόψεις του για τα κοινωνικά ζητήματα (και πάλι, η νηστεία είναι το πρόβλημα λες;) Ας πούμε τι πιστεύει για τις εκτρώσεις, τι πιστεύει για τις προγαμιαίες σχέσεις; Ξέρεις; Ή νομίζεις ότι η νηστεία είναι η διαφορά σας;


Η διαφορά στην θρησκεία, στην πολιτική (που συχνά ταυτίζονται) και οι διαφορές στην σχέση με τα χρήματα είναι πολύ μεγάλα αγκάθια στη συμβίωση. Θα βρεθούν ζευγάρια που τα έχουν λύσει, θα βρεθούν άλλα που διαλύθηκαν. Το ζήτημα είναι αν μπορείτε να τα λύσετε εσείς, και αυτό θα το καταλάβεις όταν κάνετε αυτές τις θεωρητικές συζητήσεις. Μεταξύ σας. Όχι ο καθένας ξεχωριστά παρέα με αγνώστους.

__________________
4.


Χαιρεται κ συγχαρητηρια για τη στηλη!Πραγματικα υπεροχες απαντησεις.Αυτο που θα ρωτησω δεν συγκαταλεγεται στα προβληματα,ειναι αστειο αλλα μου προεκυψε απορια.Ο αντρας μου κ εγω ακουμε ροκ&μεταλ μουσικη κυριως κ κλασσικη ενιοτε.Χρονια τωρα δεν μπορω να ακουσω κατι αλλο,ποσο μαλλον ελαφρολαικα που τα θεωρω αστεια.Δεν κατηγορω οσους τα ακουνε απλα δεν μου αρεσουν.Φυσικο ειναι στο σπιτι κ στο αμαξι να ακουμε ροκ,χαλαρο βεβαια γιατι ακουν κ τα παιδια (9 κ 4 χρονων).Τα παιδια εχουν συνηθισει φανταζομαι κ τους αρεσει κιολας.Προσφατα ο γιος μου 9 ετων πηγε εκδρομη με το σχολειο κ γυρνωντας μου παραπονεθηκε οτι ολα τα παιδια τραγουδουσαν τα τραγουδια που επαιζε το ραδιοφωνο εκτος απο αυτον.Του ειπα οτι αν του αρεσουν αυτα τα τραγουδια φυσικα μπορει να τα ακουει.Παρ'ολα αυτα δεν μου αρεσουν τα προτυπα που προωθουν,η μουσικη ειναι απλοικη εως απαραδεκτη κ οι στιχοι επιπεδου νηπιαγωγειου.Νομιζω οτι δεν προσφερουν τιποτα,ουτε καν ψυχαγωγια.Πως χειριζεσαι κατι τετοιο χωρις να καταπιεσεις το παιδι κ να αποφυγεις να το "σπρωξεις" σε αυτο που εσυ θελεις;ευχαριστω
-μπετυ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο γιος σου δεν παραπονέθηκε επειδή έχασε κάποια μουσική εμπειρία. Παραπονέθηκε επειδή δεν του άρεσε που διέφερε από τα άλλα παιδιά. Τα παιδιά είναι μεγάλοι κομφορμιστές και μέχρι να φτάσουν στην εφηβεία δεν αντέχουν καθόλου την διαφορετικότητα. Οπότε, αυτό είναι το θέμα που πρέπει να συζητήσεις μαζί του και όχι η μουσική παιδεία. Το πώς θα το κάνεις δεν το ξέρω, εξαρτάται από τι θεωρείς εσύ σωστό. Είναι σε ηλικία να του εξηγήσεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ότι δεν πειράζει να διαφέρεις λίγο, και ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν ξέρουν τα τραγούδια στο ραδιόφωνο; Ή πιστεύεις ότι πρέπει να τον καθησυχάσεις και να τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια, ότι δεν διαφέρει και δεν χρειάζεται να διαφέρει εξαιτίας σας; Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις ως γονιός που ξέρει το παιδί του.

__________________
5.

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που απαντάς αμπα, θα ήθελα πολλά να σου πω και να σε ρωτήσω αλλά δεν θα το κάνω για να μη σε κουράσω, θα ρωτήσω μόνο ένα πράγμα που άκουσα πρόσφατα και με βρίσκει αντίθετη, με προβλημάτισε και θα ήθελα πολύ να ακούσω και εσένα πάνω σε αυτό. Γνώρισα έναν άντρα που μου αρέσει αλλά μου είπε σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο ότι συμφωνεί με τον αγοραίο έρωτα, το έχει κάνει και θα το κάνει. Μορφωμένος, ευγενικός και άλλα (θεωρητικά) καλά. Έπαθα σοκ για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω γιατί περιμένω την άποψη σου.
-Αμελί


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η άποψη μου είναι ότι αν έπαθες σοκ με αυτό, σε περιμένουν πολλά σοκ ακόμα στη ζωή σου. Αυτή είναι μια απολύτως μέινστριμ άποψη. Αν την είχες ταυτίσει με παρακμή ή με ειδικές ομάδες αντρών, πολύ κακώς, κάτι αποφεύγεις να δεις, και κάπως έχεις καλουπώσει λίγο μονόπαντα στο μυαλό σου το «μορφωμένος, ευγενικός». Δεν ξέρω τι θέλεις να ρωτήσεις. Αν θα συνέχιζα με έναν άντρα που πιστεύει κάτι τέτοιο; Έχει σημασία τι θα έκανα εγώ; Σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ. Δεν χρειάζεσαι άποψη άλλου.

__________________
6.


Α μπα και αναγνωστες, πιστευετε οτι παντα η επιθυμια για ρινοπλαστικη προκυπτει απο την ελλειψη αυτοπεποιθησης; Η μυτη μου ειναι πολυ μεγαλη, στραβη και μοιαζει δυσαναλογη σε σχεση με το υπολοιπο προσωπο μου και αν και μεχρι τωρα δεν εχω λαβει τετοιου ειδους σχολια απο κανεναν η μυτη μου δεν μου αρεσει. Το εχω συζητησει ως τωρα με δυο φιλικα μου προσωπα και η απαντηση που πηρα ειναι πως δεν αγαπω τον εαυτο μου. Αυτο που με προβληματιζει και αποφασισα να γραψω στη στηλη ειναι πως νιωθω ντροπη, οχι για τη μυτη μου αλλα για το γεγονος οτι δεν μου αρεσει. Φοβαμαι να παραδεχτω πως δεν μου αρεσει μηπως με χαρακτηρισουν κομπλεξικη η κατι παρομοιο, και δεν ξερω τι σταση πρεπει να κρατησω. Απο τη μια νιωθω πως το κανω κι εγω αυτο που κανουν οι φιλοι μου γιατι μια εγχειρηση ρινοπλαστικης μου φαινεται αποδεκτη αλλα πρεπει να παραδεχτω πως δεν συμβαινει το ιδιο με την αιδοιοπλαστικη.. Γιατι ομως συμβαινει αυτο, αφου και οι δυο αιθητικες επεμβασεις δεν ειναι;; Κι ομως εγω τις διαχωριζω οπως κανουν και οι φιλοι μου.. Και αναρρωτιεμαι: τελικα ολες οι αισθητικες επεμβασεις πηγαζουν απο αισθημα κατωτεροτητας; εαν οχι ποιοες πηγαζουν και ποιες οχι; και κυριως: πρεπει να αισθανομαι ενοχες που θελω να αλλαξω τη μυτη μου; ειμαι ενα θυμα της συχγονης εποχης -και καθε εποχης- ΄ή μηπως οχι;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ε όχι, δεν είναι ίδιες επεμβάσεις, και να σου πω την αλήθεια με έπιασε λίγο νευρικό γέλιο όταν το διάβασα (τώρα μου πέρασε). Δεν είναι σε εξίσου εμφανές σημείο η μύτη σου με το αιδοίο σου. Δεν είναι πολύ πιθανό να πει κανείς «ωραία κοπέλα, αν έκανε και μια αιδοιοπλαστική, θα ήταν πιο συμμετρικό το πρόσωπό της». Δεν βλέπουν το αιδοίο σου οι υποψήφιοι εργοδότες σου όταν πας για συνέντευξη. Δεν είναι το αιδοίο σου η καρτ βιζίτ σου (φαντάζομαι), το πρόσωπό σου όμως, είναι.


Μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει πλαστική μύτης επειδή έχει προβλήματα αυτοπεποίθησης, αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να την κάνεις. Η απλοποίηση των φιλενάδων σου «δεν αγαπάς τον εαυτό σου» είναι επιπέδου αυτοβοήθειας φέισμπουκ. Δεν μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας αυτομάτως όπως κι αν είναι, επειδή είναι όπως είναι. Αυτό δεν είναι αγάπη προς τον εαυτό, αυτό είναι ναρκισσισμός. Ιδανικά και μετά από δουλειά και προσωπική προσπάθεια αγαπάμε την καλύτερη του εκδοχή, μέσα και έξω. Χρειαζόμαστε και τους άλλους για να νιώσουμε ασφάλεια, ότι ανήκουμε κάπου, ότι είμαστε μέλη μιας ομάδας. Και σε αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η εμφάνιση μας, δεν γίνεται να το αγνοήσουμε αυτό. Δεν είναι αδυναμία να μην σου αρέσει κάτι πάνω σου. Δεν αποκλείεται να αγαπάει κανείς τη μεγάλη του μύτη, έχουν κάνει άνθρωποι καριέρα με τις μύτες τους, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν μεγάλες μύτες είναι υποχρεωμένοι να τις αγαπάνε, δεν είμαστε όλοι η Μπάρμπρα Στρέιζαντ (ούτε όλοι Αλέξις Τέξας).

_________________
7.


Αγαπημένη Α-μπα,
Σε διαβάζω χρόνια, εκτιμώ φοβερά την κρίση σου και σε θαυμάζω ζηλεύοντας την καθαρότητα της σκέψης σου. Η ερώτηση που θέλω να θέσω έχει να κάνει με την εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα....νιώθω εδώ και καιρό (3 χρόνια κοντά) πως είμαι ερωτευμένη με τον καλύτερο μου φίλο, τον Κ. ο οποίος είναι gay. Ο σεξουαλικός του προσανατολισμός ήταν ένα θέμα που ο συγκεκριμένος παλιά δεν ακουμπούσε καν αλλά τα τελευταία 2 χρόνια (ζώντας και στο εξωτερικό) τον βλέπω πως το έχει αποδεκτεί και συχνά πλέον θα μου αναφέρει φλερτ και περιπέτειες που μπορεί να είχε. Και χαίρομαι πραγματικά για αυτόν γιατί ένιωθα και ξέρω πως χρόνια τώρα αυτό το ζήτημα τον βασάνιζε και τον ταλαιπωρούσε εσωτερικά και τώρα επιτέλους βρίσκει τον εαυτό του, τον αποδέχεται και τον αγαπά όπως του αξίζει. Και εδώ είναι το πρόβλημα μου.... ενώ σε επίπεδο λογικής όλα αυτά μου είναι εντελώς ξεκάθαρα μπαίνει στην εξίσωση το συναίσθημα και μάλλον ο εγωισμός (; ) και καταλήγω να νιώθω χάλια κάθε φορά που θα μου αναφέρει κάτι σχετικό.....σε σημείο που δεν μπορώ να το ελέγξω καν και που έχω αρχίσει να ανησυχώ για την ψυχική μου ισορροπία. Τις προάλλες ήμασταν σε μπαράκι, και διέκρινα πως υπήρχε ένα φλερτ μεταξύ του Κ. και του μπάρμαν ... και τότε απλά άρχισαν να κυλούν δάκρυα από τα μάτια μου, δάκρυα που ήταν αδύνατο να συγκρατήσω (οι φορές που έχω δακρύσει σε δημόσιο χώρο στη ζωή μου είναι ελάχιστες). Καθώς στο γράφω αντιλαμβάνομαι τη γελοιότητα του γεγονότος αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα απλά μια απέραντη ασυγκράτητη θλίψη – φυσικά δεν είπα λέξη, ψέλλισα μια χαζή δικαιολογία και εξαφανίστηκα. Και μετά φοβήθηκα...πως έχω πάθει εμμονή, πως χάνω τα καλύτερα μου χρόνια (είμαι 33) κολλημένη με κάποιο που υπεραγαπώ αλλά ξέρω πως είναι αδύνατον να είμαστε μαζί με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ. Και ξέρω πως εφόσον νιώθω έτσι θα έπρεπε ως μόνη λύση να κρατήσω απόσταση από τον Κ. αλλά οι ζωές μας είναι τόσο αλληλένδετες που δεν έχω το σθένος να το κάνω (ίδια γειτονιά, κοινές παρέες, ίδιος επαγγελματικός χώρος). Αντιλαμβάνομαι πως απλά συντηρώ μια ψυχοφθόρα για μένα κατάσταση, απλά για να καλύψω δικά μου κενά αλλά δεν ξέρω από που να πιάσω το κουβάρι που έχω μέσα μου για να το ξεμπλέξω. Εν τω μεταξύ είμαι μόνη τα τελευταία 5 χρόνια, όχι από συνειδητή επιλογή (ή τουλάχιστον αυτό λέω στον εαυτό μου). Η αλήθεια είναι πως όποιο γνωρίσω τον συγκρίνω σχεδόν ασυνείδητα, με τον Κ. και καταλήγω να τον απορρίπτω σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις κατάλαβα τι σεντόνι έγραψα οπότε μένω εδώ και αναμένω τα σχόλια σου – χρειάζομαι κάτι να με ταρακουνήσει!!!
-Λήδα


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Λήδα, όπως λέω πάντα στους άλλους ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τους άλλους, αν δεν θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να κάνω ή να πω κάτι για να σε ταρακουνήσει, αν δεν μπορείς να ταρακουνήσεις μόνη σου τον εαυτό σου. Έχεις αναλύσει το θέμα, έχεις καταλάβει γιατί λειτουργείς έτσι, έχεις εντοπίσει ότι η συμπεριφορά σου είναι μια προσπάθεια για να καλύψεις τα δικά σου κενά... οπότε, η λύση είναι να καλύψεις αυτά τα κενά με έναν άλλον, πιο υγιή τρόπο. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η αλλαγή γιατί όσο βλαβερή και αν είναι μια συνήθεια, είναι αυτό που ξέρουμε, και το άγνωστο μας τρομάζει. Αν δεν είχες αυτό το δεκανίκι, θα έπρεπε να βρεις το θάρρος να βουτήξεις στα κρύα νερά, και προτιμάς τα στάσιμα που ξέρεις, κι ας σε τρώνε τα κουνούπια.


Όπως λέμε συχνά εδώ, όταν έχουμε μια συμπεριφορά που ξέρουμε ότι μας κάνει κακό, και δεν ξέρουμε πώς να ξεμπλέξουμε το κουβάρι, η λύση είναι ο ψυχολόγος. Υπάρχει λόγος, ή υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν να θέλεις να είσαι στάσιμη, που σε κάνουν να προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από το ανέφικτο για να μην τολμήσεις στις δυσκολίες της ζωής. Μπορεί και να τους ξέρεις και να μην τους λες εδώ, μπορεί να νομίζεις ότι τους ξέρεις, μπορεί να μην έχεις καταλάβει καθόλου γιατί φέρεσαι όπως φέρεσαι, αλλά δεν μπορώ εγώ να μαντέψω για να σου πω αυτό που πρέπει να ακούσεις για να παραδεχτείς τα κίνητρα σου. Μολαταύτα, το γεγονός ότι προβληματίζεσαι και ζητάς βοήθεια εδώ σημαίνει ότι είσαι έτοιμη να κάνεις την προσπάθεια. Πρέπει να αποφασίσεις ποιο σε συμφέρει να είναι το επόμενο βήμα, χωρίς να περιμένεις από άλλον να σε ταρακουνήσει. Κανείς δεν μπορεί να σε ταρακουνήσει αν δεν είσαι αποφασισμένη.

107

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Φούστα, συμφωνούμε απολύτως λοιπόν. Ναι, ερεθίσματα μπορούμε να δίνουμε στα παιδιά, και εκ των πραγμάτων δίνουμε με τις μουσικές που προτιμούμε ν' ακούμε οι γονείς στα σπίτια μας, αλλά και η Φουρέιρα στο πρόγραμμα είναι για τα 10χρονα - αυτό θέλω να πω στην ερωτώσα.Και στα δικά μου αρέσει ο Μικρούτσικος :)Και η Φουρέιρα!
#5: προσωπικά και εμένα θα με χαλούσε αν το άκουγα αυτό από κάποιον, και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. Κατέληξα στο εξής : δεν μου αρέσει η ιδέα του να πληρώνει κάποιος για να κάνει σεξ. Έτσι όπως δε θα μπορούσα να κάνω σεξ με κάποιον που έχω πληρώσει γι αυτό, έτσι θέλω να μη μπορεί να το κάνει και ο άλλος . Δεν είναι σαν να πας σε εστιατόριο να φας. Το σεξ κατ εμε θέλει έστω ένα ελάχιστο αμοιβαίο connection, ακόμα και αν πρόκειται για ένα μεθυσμένο one night stand. Δε θα έπρεπε να είναι υπηρεσία.
#6 Αν δε σου αρέσει κάτι πάνω σου και θες να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση άλλαξε το. Δεν είναι μεμπτό να θες να είσαι όμορφος. Οι περισσότεροι που πάμε στο γυμναστήριο δεν το κάνουμε πάντως για την υγεία μας, ας μη γελιόμαστε, για την εξωτερική μας εμφάνιση το κάνουμε. Αντίστοιχα και με τη μύτη ή τα αυτιά. Βρες ένα καλό πλαστικό χειρουργό ή -ακόμα καλύτερα- χειρουργό ΩΡΛ και βουρ !! Θα σε εκπλήξει πόση διαφορά θα κάνει στην αυτοπεποίθησή σου μετά :) Με το καλό !!
4# Καλέ τι λές; Εγώ δε ξέρω καν βασικές ταινίες όπως Star wars, Star treck, captain America, James Bond, Indiana Jones, και την άλλη με το Μελ Γκίμπσον που είχε μακρύ μαλλί.Δέκα η ώρα με βάζαν για ύπνο ενώ η μαμά μου έβλεπε κυρίως κουλτουριάρικες ταινίες. Όσο για μουσική, ο μπαμπάς μου άκουγε μόνο Πανταζή και Αντζελα Δημητρίου, ενώ η μαμά μου Νέο Κύμα,Χατζηδάκι, Σαββόπουλο και Νάνα Μούσχουρη.Όχι μόνο δεν ήξερα τί είναι στη μόδα, αλλά δεν είχα κανένα ξένο άκουσμα με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα να έχω ελλείπείς γνώσεις τόσο στο μουσικό όσο και στο κινηματογραφικό στερέωμα. Κάθομαι μόνη μου και ψάχνομαι στον ωκεανό της τέχνης αυτής. Στις μέρες μας βέβαια είναι πολύ εύκολο και απλό να ψαχτείς και να ανακαλύψεις τί σου ταιριάζει. Η κόρη μου έχει ένα τάμπλετ και ακούει ροκιές που έχει μάθει βέβαια από μένα αλλά ψάχνεται και μουσικά συνέχεια, είναι και στην εφηβεία οπότε έχει πολλές αναζητήσεις.Μου έμαθε τον Μπρούνο Μαρς και τον Εντ Σίραν.Όσο για τα Star Wars,καθόμαστε και τα βλέπουμε σιγά σιγά μαζί για να έχω κι εγώ μια άποψη :)
3# Story of my life! Ο πατέρας της κόρης μου φανατικός της θρησκείας,με απόψεις του τύπου "προήλθαμε από τον Αδάμ και την Ευα",η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η αυτοκρtνία (ELEOC), κοινωνω΄στ'αλήθεια σώμα και αίμα Χριστού και δε συμμαζεύεται. Εγώ είχα πνευματικές αναζητήσεις από πολύ μικρή,θυμάμαι να ρωτάει τη μάνα μου όταν ήμουν για προηγούμενες ζωές, και ψάχνοντας με τα χρόνια έφτασα σε κάποιες απόψεις που απέχουν φυσικά παρασάγγας από αυτές των Χριστιανών. Επίσης νιώθω τυχερή που οι γονείς μου δε με πήγαιναν στην εκκλησία και δε με υποχρέωναν να κάνω πράγματα που δεν ήθελα.Στο δια ταύτα, εγώ και ο συγκεκριμένος κύριος έχουμε ένα παιδί. Αυτός πολλές φορές με κατηγόρησε στο παιδί ότι δε του μαθαίνω προσευχές, δε το πάω στην εκκλησία κλπ. Το Πάσχα μας εκβίασε να την πάω να κοινωνήσει. Γενικά όπως καταλαβαίνετε της κάνει προπαγάνδα.Η στάση μου; Δε θα τον κατηγορήσω ποτέ για την πίστη του,άλλωστε φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει τίποτα σχετικό,αφήνω το παιδί και να κοινωνήσει και αν θέλει να πάει και κατηχητικό. Το παιδί θα καταλάβει μόνο του. Ζει ήδη τα δυο πρότυπα και θα επιλέξει μόνο του. Απλά σα μάνα θα της υποδείξω τί θα μπορούσε να διαβάσει,να ανοίξει λίγο το μυαλό της.Και κυρίως με ενδιαφέρει να μην έχει ενοχές από αυτές που καλλιεργεί η εκκλησία στους νέους,για το σεξ την ομοφυλοφιλία κλπ. Θα μπορούσα να της κάνω κι εγώ προπαγάνδα.Δε το έκανα όμως, αφενός γιατί είναι κρίμα να επηρεάζουμε έτσι τα παιδιά μας και αφετέρου γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι. Την έβλεπα μικρή που φοβόταν λχ το σκοτάδι, ήθελε μια εικονίτσα δίπλα της.Τώρα όσον αφορά τον κύριο, είναι ολοφάνερο γιατί λέω "ο πατέρας της κόρης μου" και όχι ο "σύζυξ". :)
Δε πρόλαβα ούτε κατάλαβα τί συμβαίνει. Ήμουν μόλις 19 . Στην πορεία βγήκαν όλα και κατάλαβα ότι απλά δε γίνεται να είμαι με αυτό τον ανθρωπο. Δε παύει όμως να είναι ο πατέρας του παιδιού μου και χαίρομαι που της δίνεται η ευκαιρία να έχει δυο τελείως διαφορετικά πρότυπα, για να κάνει τελικά αυτό που επιθυμεί η ίδια. Με την ωριμότητα του παρόντος φυσικά και δε θα έκανα σχέση με ένα τέτοιο άτομο μιας και διαφέρουμε σε ζωτικά ζητήματα.
Το παιδί δε "ζει τα δύο πρότυπα". Ζει την προπαγάνδα του πατέρα του και την ουδετερότητα τη δική σου. Βλέπεις τη διαφορά; Καταλαβαίνεις γιατί το παιδί ζήταγε εικονίτσα για προστασία από το σκοτάδι και όχι τον μπάτμαν; Συνειδητοποιείς πού θα οδηγήσει αυτό; Μέχρι να φτάσει το παιδί σε ηλικία να "καταλάβει μόνο του", η πλύση εγκεφάλου που του γίνεται από τη γέννησή του θα το κάνει χίλιες φορές πιο δύσκολο "να καταλάβει μόνο του" αυτό που θες εσύ να καταλάβει.Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να έχεις κόρη τη νέα Λουκά, οπότε πάσο, συνέχισε έτσι.
#7θα μπορουσες να εισαι ερωτευμενη με στρειτ φιλο σου κι ωστοσο εκεινος να μην σ βλεπει ερωτικα, δεν αλλαζει κατι.ειναι καθαρα δικο σου θεμα, δεν εχει σχεση ο φιλος σου και σιγουρα θα ηταν καλο να το δεις με ψυχολογο εφοσον σε μπλοκαρει τοσο πολυ.
6.Νταξει οι φιλοι σου λενε απλα μπαρμπουτσαλα.Δεν μπορω να κανω πιο ψαγμενη αναλυση γιατι απλως αυτο ακριβώς συμβαινει.Αμα σκέφτεσαι να κανεις πλαστικη για διορθώσεις κατι που δεν σου αρέσει στον εαυτό σου,αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου που να θέλεις να του κάνεις δωράκια,να τον βελτιώνεις και να ακούς τις ανάγκες του.Γιατι αγαπω τον εαυτο μου ,σημαινει ακούω τις αναγκες μου και προσπαθω να τις ικανοποιησω.Δεν σημαινει τα αφηνω ολα ριμαδιο ,ντυσου προχειρα και βγαλε το κραγιον σου.Σημαινει κανω οτι θελω για να ειμαι εγω ικανοποιημενος.Βρες εναν καλό επαγγελματια και βουρ!
#6"πιστευετε οτι παντα η επιθυμια για ρινοπλαστικη προκυπτει απο την ελλειψη αυτοπεποιθησης; "οχι, αλλα πολυ συχνα η ελλειψη αυτοπεποιθησης προκυπτει απο μια μεγαλη μυτη.αλλες φορες προκυπτει σκετη ενοχληση χωρις να παθαινει τπτ σοβαρο η αυτοπεποιθηση πχ "δεν μου αρεσει η μυτη μου και θελω να την αλλαξω". δεν σημαινει οτι νοιωθω λιγος. μπορει να νοιωθω ενας πολυς με μεγαλη μυτη!αυτο που δειχνει ομως ελλειψη αυτοπεποιθησης ειναι το οτι αναρωτιεσαι αν εχεις δικαιωμα να θελεις μια πλαστικη ενω οι φιλοι σου το θεωρουν ελλειψη αυτοπεποιθησης...
#4.Σαν να φοβάσαι μην τυχόν και του αρέσουν τέτοια τραγούδια.Δεν είναι και κανένα έγκλημα.Όπως δεν είναι και τόσο φοβερό τα παιδιά μας να έχουν διαφορετικό γούστο.Ζουν την ηλικία τους,την εποχή τους,συναναστρέφονται άλλους ανθρώπους.Πολλά δεν τα καταλαβαίνουμε,μας φαίνονται παλαβά,βλακείες κτλ.Πολύ πιθανό και οι γονείς σου να έβγαζαν καντήλες με τη μέταλ.Δε γίνεται να τα μεγαλώνουμε σε μια φούσκα και να τους προσφέρουμε μόνο τα ερεθίσματα,που επιλέγουμε εμείς.Μοιραία έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και ίσως νιώσουν εκτός πραγματικότητας.Δώσε του τη δυνατότητα να διαλέξει κι εκείνο.Και μη θεωρείς δεδομένο,ότι θα σταθεί σε εκείνα,που δε σου αρέσουν.Υπάρχουν άλλωστε τόσα είδη μουσικής.Θα ακούσει,θα δοκιμάσει,θα πειραματιστεί,θα αγαπήσει ό,τι το συγκινεί.Και δεν μπορείς να το σταματήσεις αυτό.Μόνο να του προσφέρεις κι από δίπλα πράγματα,που πιστεύεις,ότι αξίζουν.
Ακριβώς !! Αυτή η τελευταία σου πρόταση είναι το μυστικό.Ρώτησα το βαφτηστηράκι μου (3 χρονών) τι δώρο θέλει για τα γενέθλιά του και μου ζήτησε ενα ρομπότ !Προσωπικά το ράφι με τα ρομπότ στο κατάστημα παιχνιδιών το θεωρώ τελείως αποκρουστικό και ειδικά για ένα 3χρονο..Συνέχισα τη βόλτα μου και σκέφτομουν τι να κάνω. Να γειώσω την επιθυμία του με το "έτσι θελω". Γιατί εγώ ξέρω καλύτερα ? Ή να πάω κόντρα στην αισθητική μου και τα πιστέυω μου γι' αυτού του είδους τα παιχνίδια ?Προχωρώντας είδα ένα τέλειο διασωστικό ελικόπτερο που χωρούσε ανθρωπάκια, γύριζε ο έλικας κι έριχνε με σοινί διασωστική λέμβο. Ήξερα ότι αυτό το παιχνίδι θα του άρεσε πολύ ! Όμως πάλι σκεφτόμουν "τον ρώτησες τι θέλει και θα του πάρεις ότι θέλεις εσυ ?"Τελικά αγόρασα το ελικόπτερο κι ένα ρομπότ. Του τα έδωσα και του είπα. "Σου πήρα το ρομπότ επειδή το ήθελες πολύ, όμως σου πήρα κι αυτό το τέλειο ελικόπτερο που μπαίνουν μέσα ανθρωπάκια και σώζουν κάποιον που πνίγεται. Και ξεκίνησα να παίζω.."Μαντέψτε με ποιο παιχνίδι κόλλησε κι ασχολήθηκε την περισσότερη ώρα. Και με ποιο παιχνίδι θα έπαιζε δημιουργικά και τις επόμενες μέρες.Κάπως έτσι το φαντάζομαι με τα παιδιά. :)υ.γ. όσο για το ρομπότ ? Έλαμψε που το είδε γιατί η νονά του, του έκανε το χατήρι. Το περιεργάστηκε, το καμάρωσε, το έδειξε σε όλους.. κι ύστερα ήρθε εκεί στην παρέα που παίζαμε με το ελικόπτερο.
Τι ωραίο αυτό με το βαφτιστήρι!Κι έχει δίκιο και η acantholimon. Πρέπει να μπορούν να νιώσουν τα παιδιά ότι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα αυτό που τους ταιριάζει, ακόμα κι αν υπάρχει και το διαφορετικό δίπλα.Εμένα οι γονείς μου ήταν αρκετά σνοπ και αφοριστικοί ειδικά με την ποπ και ελληνική μουσική και αυτό το ένιωθα πάντα. Και μπορεί στην εφηβεία να άκουγα κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμα και τώρα δεν νιώθω άνετα με τη μουσική που μου αρέσει. Νιώθω ότι μονίμως κρίνομαι.Μου έχει τύχει να βγω έξω βράδυ, να παίζει ελληνικά, τα οποία δεν ακούω, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με νοιάζει γιατί θέλω να περάσω καλά και να με σαμποτάρω γιατί έχω ακόμα μέσα μου αυτά που άκουγα παιδί.Και κάτι άσχετο-σχετικό από ένα μέλος των one direction σχετικά με τα μουσικά γούστα των εφήβωνhttp://www.huffingtonpost.com/entry/harry-styles-female-teen-fans_us_58f66e60e4b0de5bac41a456
Αγαπητο 7Λυπάμαι παρα πολύ για αυτό που σου συμβαίνεί.Απο εκει που είναι η ιστορία σας μόνο κατηφόρα υπάρχει.Θα τον βλέπεις καθε μερα και θα χτύπαει το κουδουνάκι αυτού που θέλεις αλλά δεν έχεις.Καθε φορα που θα σου αναφέρει κάποιο φλέρτ,θα είναι ενα καρφί στο φέρετρο μεχρι να μεινεις χωρις καθόλου δυνάμεις.Γιατι αντε πές οτι ο χ τυπος που σου ριχνει τη χυλόπιτα τον σιχτιρίζεις τον κανεις μπλοκ στο φβ,κλαις ,χτυπιέσαι ,αντε καποτε περναει.Αυτον τον εχεις να τον βλεπεις καθε μερα και επειδη είστε και φίλοι δεν μπορεις να σκεφτεις ''α το μαλακα που δεν με θέλει'' γιατι δεν μπορεις να σκεφτεις καποιον που αγαπας ως μαλακα,συν του οτι δεν του αρεσουν καν οι γυναικες.Κανε ενα μεγάλο δώρο στον εαυτο σου και πάρε όση απόσταση μπορεις.Πρέπει να σπάσεις το φαυλο κύκλο αλλιώς τα 3 χρόνια θα γίνουν χαλαρα 13.Άν είστε σε ίδια παρέα ,βρες άλλη παρέα,πανε στο γυμναστήριο σε λεσχη θρακιωτων,σε μαθηματα βελονακι,σε γκρουπ θέραπι,να ξεφυγεις απο τη λουπα.Aμα σου γυαλισει καποιος,αντε βγες ενα ραντεβουδακι παραπανω χωρις να του ριξεις κατευθειαν το χ. Κανε ενα δώρο στον εαυτό σου και καλη τυχη!
Το θέμα λύνεται, αν του τα πει όλα και πάρει τις ανάλογες απαντήσεις/επεξηγήσεις.Αλλιώς, θα χάσει τζάμπα τον "καλύτερό της φίλο" - και χωρίς εξήγηση!ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣΕπίσης, Μίλτο, πολύ drama, για κάτι που κι η ίδια έχει κάποια ευθύνη διαχείρισης και θα "φορέσει" τίνι τρόπω στον "καλύτερό της φίλο".Τι λες;Η πρώην κολλητή μου ελπίζω να το μετάνιωσε, πάντως - γιατί εγώ μετάνιωσα που υποτίθεται ότι ήμασταν "φίλοι".(μία από περισσότερες - μοτίβο που επαναλαμβανόταν) Κάτι τελευταίο, δεν είναι πια 18χρονα, αλλά 30+, εν έτει 2017, εντός Ε.Ε., απαιτείται άλλη ωριμότητα στο συγκεκριμένο θέμα.
Δηλαδη θα του τα πει και τι θα γινει?Δυστυχως εκεινη ειναι σε δυσμενη θέση και προέχει να προστατευτει.Δεν ειναι κατι που θα αποφασίσεις ,το με ποιον θα είσαι ερωτευμενος.Λες η ΕΕ ενωση να βοηθάει οταν θελουμε καποιον που δεν μας θέλει?Γιατι περι αυτου πρόκειται.Οτι θελει καποιον που δεν εχει και δεν μπορει να εχει και της ειναι τρομερα δυσκολο να πρεπει να τον βλεπει καθε μερα να συνεχιζει τη ζωη του,μια ζωη που θα ηθελε να ζουν μαζι.Δεν του καταλογιζει τιποτα ,αλλα αυτη η κατασταση την καταρρακωνει καθε μερα κ πιο πολυ.Prince ειμαστε απο την διαφορετικη πλευρα του ποταμου για αυτο και δεν το βλεπουμε το ιδιο.
Καταρχήν, γενική συμβουλή, όπου σε παίρνει, να εκφράζεις αυτό που αισθάνεσαι, έτσι αποφεύγεις a priori κάμποσα απ' τα βουβά δάκρυα.Μίλτο, βεβαίως να προστατευθεί, απλά η απάντηση δεν είναι - για μένα, έτσι; - η αποκοπή. Κάποτε θα το μετανιώσει - άσε που πρακτικά πώς θα γίνει που' ναι αυτοκόλλητοι, εννοώ να ξεκόψει χωρίς να εξηγηθεί, δε γίνεται, χαζός είναι ο άλλος, η παρέα, δε θα τη ρωτήσουν γιατί χάθηκες/ξέκοψες κλπ; Τι θα πει;Αισθάνομαι πολύ μεγάλη συν-πάθεια για την 7(τον λένε Γιώργο και με κανε να κλάψω), ωστόσο το ποιον ερωτευόμασθε(του Γιώργου συμπεριλαμβανομένου) είναι επιλογή - απλά δε συνειδητοποιούμε τα κριτήρια επιλογής μας την ώρα που την κάνουμε - αυτό είναι μέρος της μαγείας του έρωτα - ενορχηστρώνεται από μας ερήμην μας.Εάν εγώ, ο καλύτερος σου φίλος, σου εξηγούσα, χωρίς ντροπές και ταμπού, ότι, Μίλτο, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, διότι εγώ, για να μου σηκωθεί, να χ.σω και να σ' αγαπήσω, χρειάζομαι π.χ. ένα μεγάλο και χοντρό π.ος να δω, να πιάσω, να γλείψω, μέσα μου κλπ, που εσύ/καμία γυναίκα δε διαθέτει, κάπου η ασυμβατότητα αποκτά σάρκα κι οστά(ή μόνο μυ, whatever), νομίζω!Δεν είναι ότι θέλω να κάνω gay προπαγάνδα, απλά είναι μία τόσο συνηθισμένη περίπτωση χυλόπιτας, που συνδέεται με κάποια άγνοια/αφέλεια για το τι μπορεί να θέλει πραγματικά ένας gay άντρας, με θύματα τελικά κοπέλες σαν την 7 και κολλητές φιλίες. Απ' την αρχή πρέπει να' χεις κατά νου, αυτονόητα, ότι η κατσίκα δεν ζευγαρώνει με το πρόβατο, αυτό, αυτή η επίγνωση, συχνά δεν υπάρχει και φταίει η ελληνική κοινωνία που κρατούσε το φίλο της 7 στην ντουλάπα μέχρι τα 30 και μέχρι να μεταναστεύσει, να κυκλοφορεί ως εργένης όχι ως gay.Εκεί βοηθάει η Ε.Ε.. Στην Τουρκία(Ανατολία) θα την είχε πάρει την 7 απ' τα 18 και θα' χαν και κάμποσα παιδιά, γιατί;Αυτό που δεν κατάλαβα, όμως, ήδη απ' τ' αρχικό post είναι πώς θα τον βλέπει κάθε μέρα, αφού αυτός μετανάστευσε; Μένουν στην ίδια γειτονιά, ίδιες παρέες/επαγγελματικός χώρος στο εξωτερικό; Αnyway...Πράγματι, το ποτάμι κυλάει ανάμεσά μας, κι ανάμεσά τους, γι' αυτό κι εγώ πρότεινα, και ξαναπροτείνω, να χτίσουν μια ΓΕΦΥΡΑ.Κλείνω μ' αυτό ξανά: Τι θα του πει; Κάτι πρέπει να του πει, έτσι δεν είναι;
@princeΓιατι ομως επιμενουμε στο gay thing? Ειναι αρκετος λογος το οτι ο φιλος της ειναι γκει; πρεπει καποιος να απολογηθει οταν δεν θελει τον φιλο του σεξουαλικα, κι οσο πιο ισχυρη η δικαιολογια τοσο πιο σωστος/δικαιολογημενος ειναι;Δεν θα μπορουσε να συμβει να ειναι στρειτ ο φιλος και απλα να μην την θελει; εκει ειχε καποιο "δικαιωμα" να επιμενει και να βασανιζει τον εαυτο της με μια μονομερη επιθυμια; πρεπει δλδ να υπαρχει το " δεν λειτουργω με γυναικα μαναμ" για να παει παρακατω;
...Φτάνει η περί ης ο λόγος να μην είναι "γκεοφιλικιά" και μετά την κατάθεση "ψυχής" σου (για να μου σηκωθεί etc) σου πει: "Speak no more unto me of this matter, τρελό αγόρι γιατί μανάβης". Εκεί να δεις γέλια και χαρές!http://www.telegraph.co.uk/women/sex/11051140/Why-women-watch-gay-porn-more-than-ever-before.html
#3 μόλις θυμήθηκα ένα περιστατικό πριν από αρκετά χρόνια που είχα βγει 1ο ραντεβού με κάποιον. Μόλις μπήκα στο αμάξι του, παρατήρησα οτι είχε κρεμασμένους σταυρούς, κομποσχοίνια, το πρόγραμμα της εκκλησίας στο ραδιόφωνο και ανοίγοντας το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, είχε πλαστικά μπουκαλάκια με αγιασμό. Ομολογώ οτι δεν με ξανα είδε 2η φορά!
Κι αν έχει μπουκαλάκι με αγιασμό κρεμασμένο στο λαιμό;Μου έχει τύχει με τύπο,που κάναμε σεξ.Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα και ούτε μπορούσα να το φανταστώ ποτέ.Ήταν σαν εκείνα τα μακρόστενα δειγματάκια για αρώματα,αλλά μικρότερο.Το περιεργάστηκα μετά την πράξη και ρώτησα τι είναι.Μου εξήγησε και μου είπε κι από ποιο αγίασμα,προσκύνημα ήταν.Δεν το συγκράτησα.Αν και η ίδια θρησκευόμενη,έπαιξε μέσα στο μυαλό μου το facepalm emoticon.
@acantholimomααααχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχα!!!μου θυμισες sex &the city το επεισοδιο που η καρι εκανε σεξ με εναν που ειχε την μανα του tatoo στο στηθος του και καθως ερχοταν καταπαν , της ερχοταν η μανα του στα μουτρα της!!!! αααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
@σοκοφρεταΗ ελληνικη εκδοχη πρεπει να ειναι αντιγραφη απο σεξ&δε σιτι γιατι θυμαμαι καλα και τον ηθοποιο που εκανε τον ανδρα και ειναι ξενος. Η γυναικα μπορει και να ηταν η μιραντα, δεν ειναι βεβαιη οτι ηταν η καρι αλλα τον ανδρα τον θυμαμαι
7 Συνήθισες ίσως να' σαι το δεκανίκι του, όταν αυτός ήταν repressed, κι αυτός το δικό σου, αυτό, όμως, πλέον άλλαξε.Αυτό με τα δάκρυα...είναι κακό σημάδι για χρόνια κακή διάθεση. Το λέω από προσωπική πείρα.Πες στον ίδιο αυτά ακριβώς που' γραψες στην Α Μπα;, να ξαλαφρώσεις, και χειρισθείτε το μαζί - πρόσεξε, δε χρειάζεται, πραγματικά, να κοπείτε ο ένας απ' την ζωή του άλλου, για μένα - πάλι από προσωπική πείρα - είναι μια εγωιστική κι ανώριμη επιλογή που θα μετανιώσετε αργότερα αμφότεροι.Ζήτα του να σου εξηγήσει ωμά κι ανηλεώς γιατί δεν μπορεί να δει τις γυναίκες ερωτικά, τι ζητά - παίρνει απ' έναν άντρα. Ίσως συνειδητοποιήσεις να μην τον θέλεις πια καν.Ευλυγισία θέλει, μαζί, κρατημένοι στη φιλία, κι ένα straight να σε πάει παρακάτω.
#7 Χειριστείτε το μαζί !! Μεγάλη κουβέντα. Αν σ' αγαπάει δε θα σε αφήσει να χαθείς. Θα σε βοηθήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να σου μιλήσει ωμά. Όπως σωστά επισημαίνει ο Γοητευτικός Πρίγκιπας.Από προσωπική πείρα στο λέω κι εγώ. Γιατί ήμουν εκεί που είσαι. Και σε 'μενα ήταν χειρότερο γιατί είναι bi κι έτρεφα ελπίδες. Οπότε όταν του είπα πώς νιώθω, με άκουσε και μου είπε τη μεριά του. Όταν συνειδητοποίησε πως είμαι κολλημένη σε επικίνδυνο βαθμό, ξεκαθάρισε τη θέση του και με απέφυγε για ένα διάστημα. Χρειαζόταν αυτό. Για να καταλάβω κι εγώ αν τελικά ήταν όντως αυτό που ήθελα. Και κατάλαβα ότι δεν ήταν. Όμως κι ότι δε θέλω να τον χάσω. Και κατάλαβα τα δικά μου λάθη. Και πώς δεν έφταιγε αυτός που εγώ αρνιόμουν να προχωρήσω. Όμως παίζει μεγάλο ρόλο ποιον έχεις απέναντι σου. Καμιά ιστορία δεν είναι ίδια με μια άλλη. Μίλησε του. Το τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπός για 'σένα δε θα το καταλάβεις τωρα, αλλά όταν πια δε θα σε απασχολεί και τόσο.Εσύ μη σταματάς τη ζωή σου. Βγες, ταξίδεψε, ασχολήσου με πράγματα που αγαπάς, κλείσου στον εαυτό σου όταν νιώθεις πως το έχεις ανάγκη. Βάλε στόχο να είσαι χαρούμενη 6 μέρες στις 7 !! Και σίγουρα μην του χρεώνεις τα κενά σου. Κι όταν ερωτευτείς ξανά.. θα μπει ο Κ. στη θέση που πρέπει να έχει στη ζωή σου (όποια κι αν είναι αυτή). Εσείς θα το κρίνετε.Καλή τύχη Λήδα !! :)
#6 Το δεν αγαπάς τον εαυτό σου μου φαίνεται μια πολύ απλοική δικαιολογία. Αν δεν σου αρέσει η μύτη σου άλλαξέ την. Δε σημαίνει οτι δεν αγαπάς τον εαυτό σου και δεν τον αποδέχεσαι απλά οτι θες να τον βελτιώσεις. Φαντάζομαι κάποιες από τις φίλες σου βάφουν τα μαλλιά τους, αυτό σημαίνει οτι δεν αγαπάνε τον εαυτό τους και δεν αποδέχονται το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους? Το ίδιο κι οταν φαβόμαστε. Εντάξει, η ρινοπλαστική και το ισιωμα των μαλλιών δεν είναι το ίδιο αλλά πηγάζουν από τη θέλησή μας να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Γι αυτό μην αισθάνεσαι άσχημα και μην βασίζεσαι μόνο στην άποψη των άλλων, αν η ρινοπλαστική σου δώσει αυτοπεποίθηση και σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα γιατί όχι;
#3 Δεν θέλετε τον ίδιο τύπο σχέσης. Το οτι δε σε έχει γνωρίσει στους φίλους του ή δεν έχεις πάει ποτέ σπίτι του δεν έχουν σχέση με τον φόρτο εργασίας. Συνήθως αυτό είναι μια δικαιολογία για να κρατάς κάποιον σε απόσταση. Δε σε θέλει τόσο ώστε να περνάτε ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο μαζί εσύ όμως ναι. Δε θα αλλάξει ούτε αυτό ούτε εσύ. Αν θες μια σχέση με τους δικούς σου όρους πρέπει να βρεις κάποιον που να θέλει το ίδιο γιατί αυτός δε θα αλλάξει.
#1 Ολες οι σχέσεις που χαλάνε με "κόπο" χτίζονται, δηλαδή όλοι επενδύουν συναισθηματικά σε σχέσεις που μπορει να διαρκέσουν 1 μήνα, 1 χρόνο ή 20 χρόνια. Οι άνρθωποι αλλάζουν, ειδικά στα 20 τους. Με τον φίλο σου δεν είστε στην ίδια σελίδα πλέον δε θέλετε τα ίδια πράγματα κι αυτός αποφάσισε να φύγει. Ηδη σου είχε κάνει νύξεις στο παρελθόν αλλά επέλεξες να μην τις δεις. Τζάμπα κλαις λοιπόν ο κύκλος αυτής της σχέση έκλεισε, ίσως στο μέλλον να ανοίξει πάλι, ίσως όχι. Εσύ συνέχισε με τις σπουδές και τη ζωή σου και μην περιμένεις κανέναν.
#5 γιατί να μην μας χαλάει ένας τέτοιος τύπος? Εμένα μου έρχεται στο μυαλό ότι πληρώνει για να κάνει σεξ το οποίο είναι απολύτως μη συναινετικό. Μην μου πείτε περί εμπορικής συναλλαγής. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Ένας τέτοιος, μορφωμένος ξε-μορφωμένος είναι κατηγορία μπλιαξ! Μακριά!
#3 Μεγάλωσα ακριβώς έτσι. Η μητέρα δεν πιστεύει ενώ ο πατέρας μου πιστεύει, εκκλησιάζεται τακτικά κλπ. Λόγω σχολείου και γενικοτερων επιρροών λογικό είναι ένα παιδί να ρωτάει για θρησκευτικά ζητήματα πολύ επιφανειακα, (γιατί σταυρωσανε το Χριστουλη, τι Δώρα έφεραν οι Μάγοι κλπ). Η μητέρα μου που δεν πιστεύει δεν μου απάντησε ποτέ όσο ήμουν μικρή "αχ μην τα πιστεύεις αυτά είναι όλα ψέμματα ο Χριστιανισμός σκότωσε τόσο κόσμο δεν υπάρχει θεός". Όταν είσαι παιδάκι δε σε νοιάζουν αυτά και δεν τα καταλαβαίνεις κιόλας. Προσπαθούσε να με κάνει να κρατήσω τα ηθικά διδάγματα από τις θρησκευτικές ιστοριούλες που μαθαίναμε στο σχολείο αντί να επεκτείνεται φιλοσοφικά. Όμως μεγαλώνοντας μπόρεσα να αναπτύξω τα δικά μου πιστεύω και δε σημαίνει ότι επηρεάστηκα ούτε από τον ένα γονιό ούτε από τον άλλο, και νομίζω ο λόγος ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός που είχαν για τις πεποιθήσεις τους.Από την άλλη όπως είπε και η Λένα μη βλέπεις πολύ επιφανειακα το ζήτημα. Για παράδειγμα αν εσύ δεν θέλεις να βαφτίσεις σε εκκλησία τα παιδιά σας ενώ εκείνος το θεωρεί απαραίτητο ένας από τους δύο πρέπει να συμβιβαστεί. Για το γάμο το ίδιο. Πχ ο πατέρας μου πριν παντρευτεί τη μητέρα μου της δήλωσε ότι θέλει οπωσδήποτε να βαφτίσει τα παιδιά του αλλά δεν τον πειράζει να κάνει πολιτικό γάμο. Θέλω να πω γι αυτά τα θέματα συζητάς με το σύντροφο σου για το τι θέλετε από κοινού γιατί δεν υπάρχει ένα μόνο σωστό ή λάθος.
Πολύ σημαντικό αυτό που λες, ότι η μαμά σου ποτέ δεν υποβιβάσε την πίστη του μπαμπά σου ως ένα παραμυθάκι ψεύτικο , αλλά προσπάθησε και από εκεί να χρησιμοποιήσει ό,τι μπορούσε για την ανατροφή της κόρης της. Μάλλον ισχύει σ'αυτό το θέμα ότι και στα περισσότερα σε μια σχέση :σεβόμαστε τον άνθρωπό μας, δεν τον μειώνουμε και ψάχνουμε να συμβιβασουμε και να συνδυάσουμε ιδέες κ καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο για την οικογένειά μας.
Aγαπητή 6) κάνε ότι νομίζεις για να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν πραγματικά παραταιρες μύτες, υπάρχουν άλλες απολύτως αρμονικές, και απλώς δεν μας αρέσουν και τις αλλάζουμε.Γνωρίζω άτομα που έκαναν πλαστική (και αυτιά), και νομίζω ήταν απολύτως απαραίτητο. αλλα πάλι, όχι. Αλλα εσύ κοιμάσαι και ξυπνάς με αυτήν, εσύ ξέρεις πόσο πολύ σε ενοχλεί.