Στο σημερινό «Α μπα»: νεανικές ανησυχίες

Στο σημερινό «Α μπα»: νεανικές ανησυχίες Facebook Twitter
34


__________________
1.


Αγαπητή Άμπα
Είσαι η καθημερινή μου συντροφιά , με τις εύστοχες απαντήσεις, τον τρόπο προσέγγισης, την οξυδέρκειά σου.
Με απασχολεί πολύ το παρακάτω θέμα: Είμαι γύρω στα 45 , δυσκολεύομαι κάπως στις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω συνεσταλμένου χαρακτήρα και τελευταία σκέφτομαι τις γνωριμίες μέσω διαδικτύου.
Ποιά είναι η γνώμη σου αγαπητή μου ά μπα για τα διάφορα σάιτ γνωριμιών;
Αξίζει τον κόπο να απευθυνθώ εκεί;
Θα βρω μια συντροφιά από εκεί;
Μήπως είναι μάταιο, λάθος δρόμος ή και απάτη;
Θα περιμένω την απάντησή σου αγαπημένη μου, με αγωνία και ενδιαφέρον!!
Σε ευχαριστώ που με άκουσες.
- Κατερίνα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δυσκολεύεσαι στις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω συνεσταλμένου χαρακτήρα δεν θα διευκολυνθείς από τις γνωριμίες μέσω διαδικτύου. Οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου είναι επίσης, γνωριμίες. Το επιπλέον πρόβλημα, ας πούμε, είναι ότι μέχρι να δεις τον άλλον μπορεί να σου λέει ψέματα για τα πάντα. Και από κοντά κάποιος μπορεί να σου λέει ψέματα, αλλά δεν μπορεί να κρύψει εμφάνιση, ηλικία, ύψος, κιλά, φύλο, που μπορεί να είναι βασικά πράγματα.


Το «αξίζει τον κόπο» και «θα βρω συντροφιά από εκεί», αυτά δεν μπορεί να τα απαντήσει κανείς. Ζητάς να σου προβλέψουν το μέλλον. Αξίζει όσο αξίζει και στην έξω ζωή. Θα είναι το ίδιο δύσκολο. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ για τα σάιτ γνωριμιών, αλλά πόσο εξοπλισμένη είσαι να καταλαβαίνεις τους άλλους, να αποκωδικοποιείς μηνύματα, και να προστατεύεις τον εαυτό σου. Αν πιστεύεις ότι υστερείς σε αυτά, κάθε γνωριμία μπορεί να φανεί επικίνδυνη. Αυτό δεν αλλάζει με το μέσο γνωριμίας, αλλά με ψυχολόγο.

__________________
2.

Σ' έναν, κατά τα αλλα, υπέροχο άνδρα, πως παραβλέπεις το ότι εχει τατουάζ το ονομα της πρωην του ;
- Η εγω


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πόσα τατουάζ έχει, σε ποια ηλικία τα έκανε, σε ποια ηλικία έκανε το όνομα της πρώην του, πότε έκανε τατουάζ το όνομα της πρώην, γιατί το έκανε, γιατί δεν το βγάζει. Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να συνυπολογιστούν. Τέλος, να μην παραβλέπεις ποτέ τίποτα, αλλά να τα λαμβάνεις όλα υπόψη, και να μην αποφεύγεις να τα αξιολογείς. Αν κατά τα άλλα είναι πράγματι υπέροχος, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί για την ώρα. Αν σταματήσει να είναι υπέροχος, ίσως αποκτήσει άλλη σημασία αυτό που εντόπισες τώρα.

__________________
3.

Γεια σου κ παλι α μπα! Ηθελα κ εγω να γραψω καπου αυτο που με βασανιζει κ ν ακουσω μια αποψη! Χωρισα πριν 2,5 μηνες απο 5ετη σχεση (εγω 23,αυτος 29) κ προσφατα εμαθα (τον "πιεσα" να μου πει) οτι εχει προχωρησει κ ειναι σε σχεση,ερωτευμενος κ τα συναφη.. ειναι παραλογο να διερωτομαι πώς κ ποτε προλαβε να τα κανει ολα αυτα;πως το ξεπερασε τοσο γρηγορα; αυτες οι -μαλλον ρητορικες- ερωτησεις γινονται γιατι εγω νιωθω οτι μαλλον τον θελω ακομα κ επισης αυτον τον καιρο σιχαινομαι κ μονο στην ιδεα καποιου αντρα ή σχεσης. Τελος,πως μπορουμε να διακρινουμε αν είναι απλος εγωισμος ή συναισθηματα αγαπης κ ερωτα αυτα που νιωθουμε οταν μας απορριπτει καποιος;
Ευχαριστω κ ευχομαι να απαντησεις!
- Πονεμενη της ιστοριας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πρώτα από όλα, επειδή λέει ότι είναι ερωτευμένος και σε σχέση δεν σημαίνει ότι είναι. Μπορεί να τα είπε για να τα ακούει ο ίδιος, μπορεί να τα είπε για να τα ακούσεις εσύ και να τον προσπεράσεις. Μπορεί και να ισχύει βέβαια, αλλά μπορεί να πρόλαβε επειδή απλά στάθηκε πολύ τυχερός. Δεύτερον, μπορεί να λες ότι σιχαίνεσαι και μόνο στην ιδέα κάποιου άντρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν σου έτυχε κάποιος καλός, έτσι δεν είναι; Θεωρητική καθαρά είναι η αηδία. Τρίτον, το ότι τα έφτιαξε με κάποια δεν σημαίνει ότι ξεπέρασε κάτι. Μια χαρά κάνεις σχέσεις με περισσεύματα από προηγούμενες.


Μην τον βλέπεις ανταγωνιστικά, είναι πολύ, μα πάρα πολύ κακή ιδέα. Δεν κερδίζει όποιος κάνει σχέση πρώτος. Δεν κερδίζει κανένας, γενικά, έτσι κι αλλιώς, όλοι απλώς ζούμε τις ζωές μας.


Τα συναισθήματα που σε κυριεύουν τώρα δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Μπορούν να συνυπάρχουν, και συνήθως συνυπάρχουν. Θα καλμάρουν και θα ξεθυμάνουν και θα ξεδιαλυθούν με τον καιρό, ακόμη πιο γρήγορα αν σταματήσεις να τον παρακολουθείς στα σόσιαλ και αν σταματήσεις να τον πιέζεις για να σου πει πράγματα που δεν θέλει να σου πει αλλά και δεν θέλεις να ακούσεις.

__________________
4.

 

Αγαπητη Α μπα,

πώς οριζεις την εξαρτηση στις φιλικες σχεσεις, ειδικα τις γυναικεις? Ποτε καταλαβαινεις οτι ειναι φιλικη/αθωα μονο η εξαρτηση και οχι ερωτικη?
-Σάρα

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν έχεις εξάρτηση, το πρόβλημα που έχεις είναι η εξάρτηση, και όχι αν είναι φιλική ή ερωτική εξάρτηση. Αν χρησιμοποίησες αυτή τη λέξη επιπόλαια, η απάντηση είναι ότι θα καταλάβεις όταν θα είσαι έτοιμη, αν δεν βιάζεσαι. Αν εννοείς ότι είσαι εξαρτημένη από άλλο άνθρωπο, έχεις κάπως πιο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να πάρεις πάρα πολύ στα σοβαρά.


__________________
5.


Α μπα μου, γεια σου. Πως διαχειριζομαι τους κοινους φιλους στα social media μετα τον χωρισμο απο σχεση 1,5 χρονου και 7 χρονια φιλιας; Προφανως και με επηρεαζουν πραγματα που βλεπω γιατι με γυρνανε πισω. Απο την αλλη δεν μπορω να σβησω 50 ατομα με τα οποια ειχα και καλη σχεση. Πλιζ χελπ! Φιλακια.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Α, αυτά τα μάθαμε καλά την περίοδο του δημοψηφίσματος (κάτι διορθωτικές κινήσεις έγιναν με την εκλογή Τραμπ). Κάνε τους από φίλους, γνωστούς, ή ακόμα «περιορισμένους». Δες οδηγίες εδώ.
 

__________________
6.


Γεια σου α,μπα. Αλήθεια, τι ώρα είναι τώρα που γράφεις την απάντηση, πρωί-βράδυ; και γενικά ποια ώρα της ημέρας προτιμάς να απαντάς;

Μετά τα εισαγωγικά ερωτήματα περιέργειας, ακολουθεί το ουσιαστικό ερώτημα: Θεωρείς ότι ο πήχης ικανοποίησης-αξιολόγησης της ζωής ενός ανθρώπου συνολικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα απέναντι σε πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις, θα άξιζε να τοποθετηθεί στο ύψος των επόμενων δυο λέξεων, "Good Enough";

Προσωπικά, όσο πλησιάζω στη μέση ηλικία, πιστεύω όλο και περισσότερο ότι αυτό το "good enough" είναι όλα τα λεφτά. Ποιες ιδανικές καταστάσεις, ποια όνειρα, ποια τελειότητα, ποια σούπερ φανταστική σχέση, ποια ανεπανάληπτα μοναδική θέση εργασίας, ποια μονιμότητα... Good enough να είναι και πάλι τυχερός/η θα είσαι. Δεν λέω να μην προσπαθεί κανείς διαρκώς για το καλύτερο δυνατό, το αντίθετο, να τα δίνει όλα, απλά να είναι ευχαριστημένος και με το επαρκώς ικανοποιητικό... Νομίζω, ότι είναι ένας έντιμος συμβιβασμός με την ίδια τη ζωή αλλά και μια καλή ευχή για το νέο έτος. Πώς το βλέπεις εσύ;
- Β+


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι σε αρκετούς τομείς είναι καλό κριτήριο (κατοικία, οικογενειακές σχέσεις, κοινωνική ζωή, κιλά), αλλά μέσα σε αυτούς δεν θα έβαζα και τη δουλειά, και τη σχέση. Τουλάχιστον το ένα από αυτά τα δύο πιστεύω ότι πρέπει να σε καλύπτει πλήρως. Δεν μιλάμε για τα όνειρα και την τελειότητα, αλλά για κάλυψη, όπως έχουν αναπροσαρμοστεί τα πράγματα με την ηλικία και τον καιρό. Τη μισή μέρα είσαι στη δουλειά, την άλλη μισή στο σπίτι, ε, κάπου πρέπει να έχεις φτιάξει την κατάσταση έτσι ώστε να καλύπτεσαι (που σημαίνει, να χαίρεσαι που είσαι εκεί, να μην βαρυγκωμάς). Με κάτι πρέπει να ολοκληρώνεσαι, να έχεις κάτι δικό σου με την έννοια του προσωπικού, που το προσέχεις και το φροντίζεις και το αναπτύσσεις και το βλέπεις να εξελίσσεσαι. Αλλιώς με τι μετράς τον χρόνο, την ζωή σου, την ύπαρξη σου γενικά; Με το ημερολόγιο μόνο;

 

(Συνήθως το α μπα είναι η πρώτη δουλειά που κάνω, αλλά σήμερα δεν πέτυχε, και τώρα είναι 7.30 το βράδυ).

_________________
7.


Αγαπητή Α μπά.
Κατ'αρχάς συγχαρητήρια για τη στήλη, ειναι φοβερή!
Έχω το εξής θέμα : στις αρχές του καλοκαιριού είχα πάει με την παρέα μου σε ένα μαγαζί και μετά από μερικές μέρες με έκανε άντ στο φέισμπουκ ένα παιδί και μ είπε ότι με είδε εκεί στο μαγαζί και θα ήθελε να με γνωρίσει. Από τοτε μιλάγαμε όλο το καλοκαίρι κάθε μέρα . Όταν γύρισα τον Σεπτέμβρη Αθήνα, βρεθήκαμε από κοντά και ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και μου είπε ότι θέλει σχέση (21 χρονών και οι δύο) . Από την δεύτερη φορά που βγήκαμε με γνώρισε στους 2 κολλητούς του και όποτε πήγαινα σπίτι του ήταν εκεί και η οικογένεια του και δεν είχε θέμα στο να με γνωρίσει και σε αυτούς. Δηλαδή φαινόταν ότι ήθελε να είναι μαζί μου και όχι για μια βραδιά μόνο. Ωστόσο, μετά από δυο μήνες άρχισε να απομακρύνεται αλλά έλεγε ότι ήταν λόγω δουλειάς (δουλεύει πάνω από δέκα ώρες την ημέρα), όμως έβλεπα ότι δεν ήταν όπως πριν απέναντι μου. Του μίλησα και μου είπε ότι δεν νιώθει όπως ένιωθε στην αρχή και δεν μου ξαναέστειλε ούτε και εγώ του έστειλα. Όταν μετά από ένα μήνα του έστειλα και ρώτησα τον λόγο, δεν μου έδωσε εξήγηση. Λες να γνώρισε κάποια άλλη και του άρεσε περισσότερο? Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά μου λείπει πολύ και θέλω να του στείλω έστω να δω τι κάνει.
- Μια αναγνώστρια

Δεν έχει διαφορά το αν γνώρισε άλλη και του άρεσε περισσότερο από το να αλλάξει γνώμη για σένα. Αν κάποια άλλη του αρέσει περισσότερο, σημαίνει ότι άλλαξε γνώμη για σένα. Αν άλλαξε γνώμη για σένα, τι σημασία έχει αν βρήκε άλλη ή όχι; Δεν είναι άβουλο ον, ούτε είσαι εσύ ή η υποτιθέμενη κοπέλα αντικείμενα, για να βλέπει ποιο γυαλίζει περισσότερο και να τα χάσει. Μιλάμε για ανθρώπους.

 

Δυστυχώς, ενώ σου φαίνεται πολύ μεγάλο μυστήριο το πώς γίνεται να άλλαξε γνώμη μετά από δυο μήνες, δεν είναι καθόλου παράξενο, και δεν χρειάζεται να αποκρυπτογραφηθεί. Σε παραξενεύει και θέλεις εξηγήσεις επειδή είσαι από την άλλη πλευρά. Αν ήσουν αυτή που ξενέρωνε λίγο, δεν θα ρωτούσες «αγαπητή α μπα, γνώρισα κάποιον πριν από δύο μήνες, και τώρα δεν μου αρέσει πια. Πες μου σε παρακαλώ, πώς εξηγείται αυτό το απίστευτο πράγμα, ειδικά εφόσον αυτός δεν έχει αλλάξει γνώμη για μένα! Αφού εγώ δεν τον θέλω πια, αυτός γιατί με θέλει ακόμα;» Δεν το ρώτησε κανείς, ποτέ.


Δεν υπάρχει κάτι για να σου πει, γι' αυτό δεν σου είπε τίποτα. Δύο μήνες είναι καλό διάστημα για να ξέρεις αν σου αρέσει κάποιος ή όχι. Οι αρχικές προθέσεις δεν έχουν σημασία. Είπε ότι θέλει σχέση, δεν είπε ότι θέλει οπωσδήποτε σχέση μαζί σου.


Ό,τι και να υποθέσεις για την αλλαγή του λάθος θα είναι, κι αυτό επειδή δεν τον ξέρεις, κι επειδή επίσης κατά πάσα πιθανότητα ούτε αυτός ξέρει. Ένιωσε ότι δεν ταιριάζετε, ότι δεν ανυπομονεί να σε ξαναδεί, ότι το είχε φανταστεί αλλιώς. Πώς; Απλά αλλιώς. Ούτε αυτός μπορεί να το περιγράψει, αλλά όταν το βρει, θα το καταλάβει.
Κι εσύ το ίδιο. Μην αναρωτιέσαι, κράτα το «όχι» και προχώρα. Δυόμιση μήνες ήταν, μην θρηνείς κάτι που δεν είχες.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
#2Δουλευω σε μαγαζι που κανουν τατουαζ και μου θυμησες ενα περιστατικο με αυτη την ερωτηση. Ειχε ερθει ενας μεσηλικας κυριος με την καινουρια σχεση του, για να καλυψει ενα τατουαζ. Ελεγα οτι θα ειναι καποιο παλιο σχεδιο που θα ηθελε να το εκσυγχρονισει. Τελικα ηταν το ονομα της πρωην γυναικας του, το οποιο επιανε τη μιση ραχοκοκαλια του. Η νυν χαρηκε ιδιαιτερως :D
Ηταν τετρασυλλαβο με κεφαλαια και το καθε γραμμα ηταν σαν μισο 10ευρω. Και ολα κεφαλαια, φυσικα. Του σχεδιασαμε ρεαλιστικο μπουζι με τροχαλιες κλπ επειδη ειναι μηχανικος (και επειδη επρεπε να κανει κατι αρκετα μεγαλο)
Να 'σαι καλα! Δεν μου ερχονται ετσι ολες, αλλα το πιο συχνο -που μου συνεβει δυο φορες σημερα κιολας- ειναι να ερθει καποιος-α και να θελει "ενα τατουαζ μικρο, αλλα δειξε μου φωτογραφιες απο σχεδια γιατι δεν ξερω τι σχεδιο θελω".
#7 Εμένα θα με τρόμαζε αν κάποιος που ήξερα τόσο λίγο με παρουσίαζε από την αρχή στην οικογένεια και στους φίλους τους. Εδώ καλά καλά δεν γνωριζόσασταν μεταξύ σας. Το οτι σε παρουσίασε στην οικογένειά του όμως δε σημαίνει οτι θα κρατήσει η σχέση, ίσως να παροουσιάζει όλες οσες γνωρίζει από την αρχή οπότε δε σημαίνει οτι ειναι "σοβαρό", μια σχέση ούτε δύο μηνών μπορεί αν είναι αποκλειστική αλλά οχι σοβαρή γιατί ακόμα δεν γνωρίζεστε! (οπως ξαναείπα).Μπορεί αν ξενέρωσε ή να βρήκε άλλη ή να κατάλαβε οτι δεν ταιριάζετε και τόσο. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει οτι δε θέλει σχέση μαζί σου και πρέπει να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις. Διέγραψέ τον από τη ζωή σου, στην τελική ήταν μόνο δυο μήνες.
#6.Συνήθως ξεκινάμε τη ζωή μας με μεγαλύτερα όνειρα και προσδοκίες.Στην πορεία συνειδητοποιούμε,ότι δεν μπορούμε να τα φτάσουμε όλα.Ή είναι μεγαλύτερος ο κόπος από το πιθανό όφελος,αν τα κυνηγήσουμε.Μαθαίνουμε να είμαστε ευχαριστημένοι και με λιγότερα.Βάσανο τα απωθημένα.Άρα σε κάποια θα μείνουμε στο good enough.Ίσως και σε κάποιους τομείς να τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από όσο θα μπορούσαμε να προβλέψουμε,οπότε να αντλούμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από εκεί και να ισορροπεί κάπως το πράγμα.Προσωπική υπόθεση είναι πάντως πού θα αρκεστούμε στο αρκετά καλά.Δε θέλουμε όλοι τα ίδια με την ίδια ένταση κι έχουν διαφορετική αξία για τον καθένα μας.Μπαίνει στη ζυγαριά και το πόσο έχουμε προσπαθήσει για το κάθε τι.Όσο είναι δυνατό,να μη μας μένει πίκρα,που να σκεπάζει κι εκείνα για το οποία δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι.
Ατερμονη Ανια μου θυμησες τον Τζαστιν Μπιμπερ που αναρτησε φωτο απο μια κοπέλα στο insta του γιατι του αρεσε κ την εψαχνε. Χαιρετιστηκε με ενθουσιασμό η ενεργεια, ποτε κανείς δε μίλησε για creepy φαση, γιατι αλλο ο Μπιμπερ κι αλλο ο Μήτσος. Μεχρι που έγινε κ διάσημη για λιγο η κοπελα .
Ισως να είχαν κοινό φίλο και να την βρήκε από κει..εμένα με είχε βρει ένας τύπος που του είχα μιλήσει 5 λεπτά σε ένα μπαρ, ήξερε μόνο το μικρό μου (δεν είναι πολύ συνηθισμένο ομολογώ) και δεν του είχα δώσει ούτε τηλέφωνο ούτε είχαμε κοινούς φίλους.Ηταν ο τύπος creepy stalker που μου μίλαγε στο messenger μέχρι που τον μπλόκαραρα. Η αλήθεια είναι οτι ακόμα δεν έχω καταλάβει πως με βρήκε ή ποσες ώρες του πήρε...
#3.Το έχω ξαναγράψει εδώ,αλλά πιστεύω ότι ισχύει,πως μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να τελειώσει για τον έναν ή και για τους δύο,πριν να δοθεί το οριστικό φινάλε.Όταν συμβαίνει αυτό,έχουμε το χρόνο να ξεπεράσουμε τον άλλο,ενώ βρισκόμαστε ακόμα μέσα στη σχέση.Δεν είναι αδιανόητο λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για νέο ξεκίνημα σε πολύ σύντομο διάστημα.Βέβαια,πολλές φορές ξαναβουτάμε,αν και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας μέσα μας,δεν έχουμε κλείσει τα βιβλία.Είναι σπασμωδικές κινήσεις στα απόνερα ενός χωρισμού.Ίσως και απροθυμία να σκεφτούμε το πώς και το γιατί.Απλά η ανάγκη για νέα αρχή,ώστε να ξεφύγουμε απ'την προηγούμενη κατάσταση.Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να βρούμε όντως νέο έρωτα πολύ σύντομα,γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί.Και εννοείται σε έναν πρώην μπορούμε να πούμε και ψέματα περί νέας σχέσης είτε για να παγώσουμε τις προσδοκίες επανασύνδεσης είτε για να κρύψουμε τις πληγές μας.Όλα παίζουν.Φυσικά,αν είμαστε εκείνος,που χωρίζει,χωρίς να το θέλει (ή ο λιγότερο προετοιμασμένος για το χωρισμό-μπορεί να είναι και δική μας επιλογή),δύσκολα αποδεχόμαστε πόσο εύκολα μπορεί να πάει ο άλλος παρακάτω.Καταρχήν,γιατί δεν μπορούμε ακόμα εμείς.Κι ύστερα,εντάξει,επέλεξε να λήξει τη σχέση,αλλά δε σήμαινε τίποτα για τον άλλον;Κι ο χωρισμός είναι χωρισμός.Δεν μπορεί,θα πονάει λίγο.Είναι αναμενόμενες αυτές οι σκέψεις.Και εγωισμό κρύβουν και συναισθήματα αγάπης,έρωτα,που μένουν ξεκρέμαστα,χωρίς ανταπόκριση.Όπως και να το δει κανείς,είναι πίκρα.Θέλει λίγο,για να το καταπιούμε.
7Στο μπέρδεμά σου σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως σε γνώρισε στην οικογένειά του. Έκανε (και ακολούθησες) πολλά βήματα σε λιγότερο από 2 μήνες, βήματα που τα πιο πολλά ζευγάρια κάνουν κάπως αργότερα, όταν πλέον ψιλοξέρουν ότι είναι όντως σε σχέση. Πάντως σου συνέβη στην κατάλληλη ηλικία για να μάθεις κάτι από όλο αυτό χωρίς πολλά δράματα και χάσιμο χρόνου.
Μιλάμε για παιδάκια 21 ετών. Πολλά πράγματα στα 21 γίνονται χωρίς πολύ σκέψη. Το να τη γνωρίσει στους γονείς του, δεν είναι και κανένα σούπερ βήμα αν η οικογένεια είναι open σε τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω γιατί θεωρείται τόσο πολύ σπουδαίο το να γνωρίζουμε την οικογένεια του άλλου με τον οποίο σχετιζόμαστε. Μάλλον είναι κι αυτό ένα χαζο-κατάλοιπο του όλου οπισθοδρομικού σχήματος που λέγεται "Ελληνική Οικογένεια"! Συστήνονται (στην "Οικογένεια") μόνο όσοι έχουν σοβαρή προοπτική γάμου και αυτό προεκτείνεται αναλόγως και για να επισφραγήσει τη σοβαρότητα μιας σχέσης. Μπούρδες.Κατά τα άλλα συμφωνώ 100% με την τελευταία σου πρόταση. Well said.
Ναι, ήταν αναμενόμενο να γίνει λόγω ηλικίας.Δεν είχα στο μυαλό μου την Αγία Οικογένεια να πω την αλήθεια. Απλά βρίσκω τις πρώτες βδομάδες μιας σχέσης αναγνωριστικές σε σχέση με το άτομο που αφορά και πέρα από κάποιες παρέες (για να έχει κανείς ένα γενικό στίγμα) δεν μπορώ τα πολλά πολλά με πατέρα μητέρα αδέλφια, ξαδέλφια του γκόμενου. Too much information.
Ναι παιδιά - έχω γνωρίσει εγώ μανάδες, ουυυυυυ... Για αδέλφια και λοιπούς συνομήλικους δεν το συζητάω καν. Και έγινε και σε σχέσεις εντελώς του φτερού (ειδικά σε ηλικίες 25-), και σε σχέσεις σοβαρές μεν αλλά πολύ πριν είναι δυνατόν να φανεί αν θα ήταν σοβαρές.Φυσικά ξέρω και ανθρώπους που το να "σε πάνε στη μάνα τους" το θεωρούν κάτι σαν αρραβώνα, σαν καθαγιασμό της σχέσης ένα πράμα, αλλά εκεί φαίνεται: Αργούν να στη γνωρίσουν, όταν γίνεται το κανονίζουν από καιρό και σου δίνουν πολύ ξεκάθαρα να καταλάβεις ότι τώρα συμβαίνει κάτι φοβερά σοβαρό, έχε το νου σου. Δεν το κάνουν απροειδοποίητα στο δεύτερο ραντεβού σε εντελώς χαλαρουίτα φάση.Ακόμα και για τους κολλητούς κάνουν κάποιοι έτσι, αλλά εκεί κι αν κάνει μπαμ η σημασία που δίνουν ή όχι στη γνωριμία. Για πολλούς δεν σημαίνει τίποτα, το κάνουν και στις ξεπέτες τους, αν τύχει.
Πιθανό ο νεαρός να ήθελε να κάνει το κομμάτι του στην παρέα,ότι έβγαλε γκόμενα,και να τον καμαρώσει και το σόι,που είναι ολόκληρος άντρας πια.Συν όσα έχουν αναφέρει κι οι υπόλοιποι.Είμαστε κι εμείς τα κορίτσια λίγο ονειροπαρμένα σ'αυτή την ηλικία και μεγαλοποιούμε κάποια πράγματα,που δε σημαίνουν απαραίτητα κάτι.
#2 αν είναι ο Τζόνυ Ντεπ, τι σε πειράζει? Tattoo με το όνομα της υπερ-λατρεμένης Γουαϊνόνα εμένα δεν θα με χάλαγε! :) ΠΛάκα κάνω, προφανώς και θα με χάλαγε. Δίκιο έχεις που το σκέφτεσαι. Αλλά μπορεί το tattoo να έγινε σε μια πιο "ελαφρόμυαλη" ηλικία και χωρίς πολύ σκέψη. Μπορεί να ήταν απόφαση του κάτω κεφαλιού και όχι του πάνω. Και τώρα η αφαίρεση είναι δύσκολη και κοστοβόρα. Και γι'αυτό ίσως δεν το βγάζει. Αλλά μπορεί και όχι. Το tattoo είναι πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Προσωπικά, σκέφτηκα πολύ σοβαρά πριν κάνω και τα δύο που έχω. Και ενώ είχα κατασταλλάξει στο τι ήθελα (και τις δύο φορές), μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να πάω να τα κάνω (και τις δύο φορές). Στο ένα έχω γράψει το όνομα του παιδιού μου, αλλά σε μια γραφή που κανείς δεν καταλαβαίνει. Το όνομα του άντρα μου πάλι, που τον αγαπώ και είναι ο άντρας της ζωής μου, δεν το έχω, ούτε και θα το έκανα. Αλλά αν το έκανα, δεν θα το έσβηνα σε περίπτωση που χώριζα. Γιατί είναι ο άντρας της ζωής μου, τελεία και παύλα. Ο πατέρας του παιδιού μου. Ένας χωρισμός δεν θα το αλλάξει αυτό. Οπότε όχι. Αν το έκανα δε θα το έσβηνα. Δε θα σήμαινε όμως ότι δεν μπορώ να πάω παρακάτω και να αγαπήσω και κάποιον άλλο. Αναφέρομαι πολύ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ.Οπότε, εσύ ξέρεις τον άνθρωπο και μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις τη σημαντικότητα του τατουάζ. Και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν σε ενοχλεί ή όχι.
#7 Επειδή έχει αναφερθεί και σε πολλές άλλες ερωτήσεις, θα ήθελα να πω κάτι για το κριτήριο που χρησιμοποιούν πολλοί για να καταλάβουν αν κάποιος τους βλέπει σοβαρά: Το σε ποιούς θα τους γνωρίσει. Αυτό το κριτήριο είναι σοβαρό μόνο σε σχέση που μετράει ήδη κάποιο χρονικό διάστημα, και μόνο από την ανάποδη: Δηλαδή αν είσαι με κάποιον 6 μήνες και βάλε και *δεν* σε έχει γνωρίσει ούτε σε ένα φίλο του, μπορείς να υποψιαστείς ότι μάλλον σε κρύβει (το γιατί το κάνει είναι άλλο θέμα). Ή αν έχετε φτάσει να συζείτε, και δεν έχεις γνωρίσει την οικογένειά του (εκτός πια κι αν ζουν στην Αυστραλία - αλλά γι'αυτό υπάρχει το skype).Από την άλλη, το να σε γνωρίσει, κι από το πρώτο ραντεβού, στους φίλους, τους συναδέλφους, τα τριτοξάδελφά του και την τάξη του στη ζούμπα δεν σημαίνει τίποτα - ΟΚ, σημαίνει ότι λογικά δεν είναι παντρεμένος/-η, αλλά δεν σημαίνει κάτι για το αν σε βλέπει σοβαρά και κυρίως για το πώς θα σε βλέπει σε λίγο καιρό. Υπάρχουν άνθρωποι που απλώς έτσι είναι, έτσι μεγάλωσαν, είναι πολύ ανοιχτοί. Όταν γνωρίζουν κάποιον στο σόι τους δεν τους τον πάνε για γαμπρό/νύφη, απλούστατα δεν έχουν πρόβλημα να γνωρίσουν στους δικούς τους όποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανταλάξει μαζί τους μισή κουβέντα. Αυτό ισχύει στο 10πλάσιο για νεαρά άτομα που ζουν με τους δικούς τους, και το να σε γνωρίσουν στους γονείς μπορεί απλώς να περιλαμβάνεται στο πακέτο του να έρθεις σπίτι τους.Για να μην πολυλογώ άλλο: Το ότι εμείς ίσως αντιμετωπίζουμε ως ορόσημο τη γνωριμία μιας σχέσης με τους δικού μας, ας μη μας παρασύρει να νομίζουμε ότι αυτό είναι γενικός κανόνας (ειδικά στα 20κάτι). Αντιστοίχως, εσύ μπορεί να αποκαλέσεις τον άλλο "μωράκι μου" μόνο αν είστε στα πρόθυρα του γάμου. Άλλος το χρησιμοποιεί μετά από δεκάλεπτο φλερτ σε μπαρ. Δεν σημαίνει ότι ετοιμάζει τις βέρες.
#5 Δεν είναι ανάγκη να τους διαγράψεις. Απλά κάντους unfollow, δε θα το καταλάβουν και είναι μια καλή τακτική για να μην έχεις νέα του πρώην μέχρι να ξεπεράσεις τον χωρισμό.
#3 Ισως σε πείραξε γιατί σε ξεπέρασε εύκολα, ίσως δε νοιώθεις οτι ήσουν αρκετά σημαντική γι αυτόν και σε "αντικατέστησε" εύκολα. Ομως άλλο τι σου λέει κι άλλο τι πραγματικά νοιώθει και να έχεις υπ οψιν οτι ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τον χωρισμό διαφορετικά. Και συμφωνώ με την Α,μπα, δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος θα φτιάξει πρώτος τη ζωή του. Ισως πονάει λίγο όμως ξέχνα τον πρώην γιατί ανήκει στο παρελθόν, αστο πίσω και συγκεντρώσου στο μέλλον.Μην συγκρίνεσαι μαζί του γιατί δεν έχει νόημα.
#1 Οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου είναι αρχικά λίγο πιο "απρόσωπες" γιατί δεν βλέπεις ποιον έχεις απέναντί σου, απλά μια φωτογραφία κι ένα όνομα. Υπάρχουν άνθρωποι που μέσω διαδικτύου γίνονται πιο θαρραλέοι ίσως γιατί φαίνεται λιγότερο αληθινό, όμως δεν είναι. Γνωριμία είναι κι αυτό, μιλάς με κάποιον που θα μπορούσες να μιλήσεις σε μια καφετέρια ή σε μπαρ κάποια στιγμή θα συναντηθείτε στην καφετέρια ή στο μπαρ. Το αρνητικό είναι οτι μπορούν να σου πουν ψέμματα για την εμφάνιση ή την ηλικία τους, το θετικό οτι έχοντας μιλήσει πριν έχει σπάσει ο πάγος, γνωρίζετε κάποια πράγματα ο ένας για τον άλλον και μπορείτε να βρειτε πιο εύκολα για το τι να μιλήσετε.Τα σάιτ γνωριμιών δεν είναι πανάκεια ούτε μέσο που χρησιμοποιούν όσοι ψάχνουν μόνο σεξ. Θα βρεις οτι βρίσκεις και έξω. Μπορεί να βρεις συντροφιά μπορεί και όχι, προσωπικά θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις, δε χάνεις κάτι.
Aπλά να πω,επειδή τα χρησιμοποιώ κατά κόρον, ότι σου ρχονται συχνα πυκνά φωτογραφίες που δε ζήτησες(καταλάβατε φντάζομαι) και ενίοτε βρισίδι αν δεν ενδιαφερθείς. να μην πτοηθεί όμως γιατί πραγματικά δεν είναι όλοι ίδιοι όπως ακριβώς συμβαίνει και έξω. Και θέλει λίγη εμπειρία για να μπορείς να καταλαβαίνεις εξαρχής αυτούς που προσπαθούν να σε εξαπατήσουν,αλλα δεν είναι τίποτα,θα μιλήσεις με δυο τρεις και θα το πάρεις το κολάι.