Στο σημερινό «Α μπα»: ελαττωματικό μοντέλο

Στο σημερινό «Α μπα»: ελαττωματικό μοντέλο Facebook Twitter
80


__________________
1.

Γεια σας Α, Μπα. Έχετε κάνει σπουδές σχετικές με την ψυχολογία ή διαβάζετε πολλά βιβλία και είστε σε θέση να δίνετε συμβουλές; Αρκετοί ζητούν βοήθεια ωστόσο δεν παύει να πρόκειται για μια υποκειμενική άποψη βασισμένη καθαρά σε προσωπικές εμπειρίες, αντιλήψεις, βιώματα.
-δικηγόρος του διαβόλου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γεια σας κι εσάς. Είναι γνωστό ότι δεν έχω σχετικές σπουδές. Η έλλειψη σχετικού πτυχίου θα ήταν πρόβλημα αν έλεγα ψέματα ότι έχω, ή/και αν ζητούσα χρήματα για τις υπηρεσίες μου με ψευδή ιδιότητα. Από κει και πέρα είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές ακριβώς όπως είσαστε κι εσείς, όταν οι φίλοι και οι γνωστοί σας ζητούν τη γνώμη σας.


__________________
2.

Γεια σου αμπα μου

Ειμαι 20 χρονων και ειμαι στο 3ο ετος των σπουδων μου. Χρωσταω 3 μαθηματα κ εχω μετριο βαθμο πτυχιου. Παραλληλα πηγαινω σε ωδειο κ μολις μπηκα στην 1η κατωτερα στο κλασσικο τραγουδι και ασχολουμαι και με τον συγχρονο χορο.
Οταν πρωτομπηκα στην σχολη μου(επιστημη υπολογιστων) δεν μ αρεσε καθολου αυτη η εξελιξη αλλα ειπα θα το προσπαθησω κ αν δεν μ αρεσει βλεπουμε. Να σημειωσω οτι δεν μ ενθουσιαζε τρελα καποια σχολη που μπορουσα να μπω μεσω των πανελληνιων
Εκτος ισως των θεατρικων σπουδων, κινηματογραφου η φωτογραφιας τις οποιοες ομως ειτε δεν εβαλα στο μηχανογραφικο ειτε δεν μπορουσα να δηλωσω λογω θετικης κατευθυνσης.
Θα μου πεις γιατι πηγες θετικη κατευθυνση; Η γιατι δεν εβαλες αυτες τις σχολες στο μηχανογραφικο σου;
Πηγα θετικη κατευθυνση διοτι πιστευα οτι ο τροπος προσεγγισης των αντικειμενων αυτης της κατευθυνσης ειναι πιο επιστημονικος και ορθος απο τον αντιστοιχο της θεωρητικης που εχει πολυ περισσοτερη παραγαλια(και η θετικη εχει αλλα λιγοτερη) την οποια δεν συμπαθω ιδιαιτερα, παρ'ολο που και τα αντικειμενα της θεωρητικης μου φαινοντουσαν ενδιαφεροντα. Επισης μεσω της θετικης μπορουσα να ανοιξω τα περισσοτερα δυνατα πεδια αλλα ανοιγα πολυ περισσοτερες επιλογες σχολων για να αποφασισω. Οποτε δεν ειναι οτι ειχα ενα συγκεκριμενο στοχο
Και προφανως μ αρεσαν τα μαθηματα της θετικης
Στο αλλο ζητημα τωρα, γιατι δεν δηλωσα πχ την σχολη κινηματογραφου που μπορουσα να δηλωσω μεσω της θετικης. Διοτι α) δεν ειχα την στηριξη των γονιων μου και δεν ειναι οτι πεθαινα γ αυτη την σχολη απλα μ φαινοταν ενδιαφερουσα οπως και αλλες τοσες
Οποτε αφου δεν ειχα την στηριξη αλλα και καποιο ξεκαθαρο οραμα την αφησα στην ακρη.
Γενικα σε αυτο το σημειο να αναφερω σε περιπτωση που δενε χει γινει αντιληπτο οτι ειμαι αρκετα καλλιτεχνικος τυπος,με ενδιαφερει η τεχνη, αγαπω ολες τις μορφες της και παντα φλερταρα με αυτη( εχω περασει απο θεατρικες ομαδες απο χορωδιες απο μαθηματα σχεδιου κτλ)
Αλλα επισης
Με γοητευει και η επιστημη
Η συστηματικοτητα της και οι μεθοδοι της που μας οδηγουν σε συμπερασματα και προσφερουν μια καποια σιγουρια στην απροσδιοριστια αυτου του συμπαντος.
Για αυτο και την σπουδαζω
Αλλα δεν μπορω να φανταστω, η δεν θελω, τον εαυτο μου ως computer scientist η researcher μπροστα απο βιβλια και pc για μια ζωη.
Θελω να ζησω την ζωη και η τεχνη με κανει να νιωθω οτι μπορω να το κανω αυτο καλυτερα μεσω εκεινης παρα της επιστημης.
Back to the real facts: στην σχολη μου δεν δινω το 100% των δυνατοτητων μου γιατι αποσπουμαι απο τετοιες σκεψεις κ δεν βρισκω παντα το νοημα να πηγαινω σε πολυ μεγαλο βαθος στο εκαστοτε αντικειμενο που πρπεει να μελετησω και μενω σε ενα συγκεκριμενο βαθος που με ενδιαφερει.
Αυτη η τακτικη με εχει οδηγησει στον μετριο βαθμο πτυχιου.
Παραλληλα στο ωδειο τα παω καλα και θελω να τα παω ακομα καλυτερα γιατι οσο ασχολουμαι με την μουσικη τοσο περισσοτερο με τραβαει.
Γενικα νομιζω οτι θελω να ασχοληθω πιο σοβαρα με την τεχνη
Αλλα δεν ειμαι σιγουρη και αυτο πιστευω οφειλεται στον φοβο
Στο φοβο μιας πιθανης αποτυχιας στο φοβο of letting down τους γονεις μου οι οποιοι επικροτουν απειρα την σχολη μου και στον φοβο να ξεκινησω απο την αρχη
Και εστω οτι ξεκιναω
Ποτε
?
Τωρα? Που εχω φτασει στο 3ο ετος? Και να παρατησω ιλη την προσπαθεια μου πισω?
Αλλα ξερω οτι για να σθνεχισω την σχολη πρπει να φτυσω αιμα γιατι ειναι πολυυυυ απαιτητικη
Αλλα αν συνεχισω την σχολη οταν την τελειωσω θα μαι μεγαλη για να ξεκινησω σπουδες πανω στην τεχνη
(Σκεφτομαι performing arts η συνθεση μουσικης)
Ειμαι αρχαρια στον κοσμο της μουσικης
Και πρπει να εντρυφησω σε οτι κανω
Το ξερω
Και ειμαι μπερδεμενη
Να τελειωσω μια δυσκολη σχολη σε 2 το ανωτερο 3 χρονια και μετα να κοιταξω τι θα κανω με την τεχνη? Η να το κυνηγησω εδω και τωρα γιατι μια ζωη την εχουμε?
Συγγνωμη για το σεντονι απλα ηθελα να δωσω οσο πιο πληρη εικονα μπορουσα. Αναμενω την απαντηση σου
-dazed n confused

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είσαι μπερδεμένη γιατί έχεις δεχτεί ως δεδομένο κάτι που δεν ισχύει, και γι'αυτό φταίει ίσως ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το σχολείο: ότι η τέχνη και η επιστήμη είναι σε διαφορετικούς πόλους. Ότι η τέχνη είναι στα σύννεφα και η επιστήμη στη γη.


Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο απλουστευτικό, και άρα λανθασμένο τρόπο για να δει κανείς τα ανθρώπινα επιτεύγματα.
Κανείς δεν σου απαγορεύει να μεγαλουργήσεις και στη σχολή σου και στη μουσική και σε άλλους δέκα τομείς, αν μπορείς (μπορείς;). Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ή το ένα, ή το άλλο. Είναι κρίμα που αυτός ο δρόμος σου είναι κρυμμένος. Οι σπουδές σου κατεξοχήν συνδέονται με άπειρους τρόπους με την τέχνη, κι εσύ, εφόσον λες ότι αγαπάς τις τέχνες, είσαι ελεύθερη να βρεις άλλον έναν. Οι υπολογιστές είναι τμήμα της σύγχρονης τέχνης από τότε που εμφανίστηκαν. Νομίζω ότι δεν έχεις εξερευνήσει κανέναν τομέα σε βάθος ακόμα και μένεις στις αντιλήψεις του Λυκείου. Επίσης νομίζω ότι βασίζεσαι υπερβολικά πολύ στην αποδοχή και στο «μπράβο» των γονιών σου, ακριβώς επειδή δεν έχεις χαράξει ακόμα δική σου πορεία.


Ο φόβος είναι καλός γιατί σε προστατεύει, ο φόβος είναι καλός γιατί έχεις συναίσθηση (αόριστη ακόμα, αλλά κάποια συναίσθηση) των περιορισμών σου. Αυτό που δε λες είναι ότι φοβάσαι να αφήσεις μια σχολή με πρεστίζ που πάνω κάτω θα σε βγάλει κάπου για να κυνηγήσεις ένα όνειρο στο οποίο δεν ξέρεις αν θα διακριθείς. Ξαναλέω, δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Δεν υπάρχει δίλημμα. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς σε όλα, και όλα μαζί θα σε βγάλουν κάπου, αν τα συνδυάσεις, όταν αποκτήσεις αρκετές γνώσεις ώστε να καταλάβεις πώς συνδυάζονται. Τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα έχουν βγει από υβρίδια διαφορετικών προσεγγίσεων.

 

__________________
3.

Δεν προετοιμαζόταν το υπέδαφος για τον Τραμπ δεκαετίες τώρα; Όταν εκείνος περνούσε σαν μυθριδατικό δηλητήριο, μέσα από τα media, δεν εννοώ τις αυτονόητες συνεντεύξεις και τα talk shows, πιο πολύ σε προοδευτικές σειρές όπως π.χ. το καθόλα φεμινιστικό sex and the city (είμαι φαν μη παρεξηγηθώ) δεν ήταν σαν ένα ξεκάθαρο υποσυνείδητο μήνυμα; Ο "γλυκούλης", ο "ιππότης" ο "αστείος" ανάμεσα σε γυναίκες, έγχρωμους πρωταγωνιστές και παιδάκια; Δεν είναι υποκριτικό να εμφανίζονται τώρα σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του θεάματος; -όχι δεν τους βάζω όλους σε ένα σακί αλλά όσοι δεν ήταν συντελεστές ήταν τουλάχιστον μάρτυρες και ουδέποτε είχαν κάποια ένσταση. Γιατί το σοκ τώρα στον προοδευτικό καλλιτεχνικό κόσμο; Αυτοί δεν του σκιαγράφησαν την φωτεινή σκιά της σκοτεινής ύπαρξής του;
-α,μπα-lee


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Συμφωνώ στο ότι προετοιμαζόταν το υπέδαφος για τον Τραμπ δεκαετίες τώρα, αλλά μετά εκεί που λες για το Sex and the City και ιππότες ανάμεσα σε έγχρωμους πρωταγωνιστές και παιδάκια, με μπέρδεψες. Δεν πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια αυτού του κλίματος είναι οι συντελεστές του Χόλιγουντ ή οι άνθρωποι του θεάματος, ούτε θεωρώ υποκρισία την σοκαρισμένη τους αντίδραση. Πιστεύω ότι είναι πραγματικά σοκαρισμένοι, ακριβώς επειδή ζουν χρόνια στα προστατευμένα τους κάστρα και δεν ξέρουν πώς ζει ο υπόλοιπος κόσμος – έχουν μάθει να τους αποθεώνουν και ειλικρινά σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι υπάρχει κόσμος που τους περιφρονεί και τους απεχθάνεται.


Θεωρώ ότι το υπέδαφος καλλιεργήθηκε εδώ και δεκαετίες από την ακροδεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων και τα πράγματα πήραν οριστική τροπή με το Tea Party και την Σάρα Πέιλιν. Αυτή η ομάδα που σε άλλη χώρα θα ήταν ξεχωριστό κόμμα, στην Αμερική χρησιμοποιεί το Ρεπουμπλικανικό ως ξενιστής, ως παράσιτο, υποσκάπτει και υποδαυλίζει αισθήματα ματαίωσης ενισχύοντας την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» και αποδομώντας την αλήθεια, ενισχύοντας την ιδέα ότι δεν υπάρχει μια πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και κοινές παραδοχές, σωστό ή λάθος, αλλά μόνο 'απόψεις', δηλαδή τα γνωστά πια 'alternative facts' που έγιναν κυβέρνηση. Η αντίδραση σε αυτή τη ρητορική που κρατάει δεκαετίες έχει επιτέλους ξεκινήσει, και ελπίζουμε όλοι να μην είναι αργά.

__________________
4.

Γεια σας γεια σας ! αμπα μου, ειμαι σε σχέση εδώ και ένα χρόνο περίπου, κ νιωθω ότι κατά βαθος εχω την αναγκη να κανω κάτι με αλλους. Τι εννοω μ αυτό ; αναστατωνομαι αρκετα όταν βλεπω καποιον που με ελκυει αλλά κανω ο,τι μπορω για να κρατησω αποστασεις. Για παραδειγμα δε θα κατσω διπλα στο τεκνακι που με κοιταζει σε ένα μαγαζι, αλλά καπου πιο περα και στο μεταξυ δε θα τον κοιταζω. καταλαβαινω πως θα μουν τελειως διαφορετικη αν ημουν ελευθερη, όπως επίσης ότι μέχρι στιγμης (25 χρονων) δεν ημουν ποτε η κοπελα που εκανε ευκολα κάτι με καποιον και όλα αυτα είναι απωθημένα. Δεν με ηλκυε καποιος ευκολα, και ακόμα κ αν με ηλκυε δεν εκανα ευκολα κάτι γιατι δε μου εβγαινε αν δεν ενιωθα αρκετα αισθηματα. Αυτό αλλαξε χάρη σ αυτό το παιδι που ειμαι τωρα. Τωρα διαπιστωσα την πραγματικη ομορφια του σεξ, της απελευθέρωσης, της αγαπης για το σωμα σου. Μέχρι τωρα δεν τυχαινε να συναντω συχνά χημεια στο σεξ, και οποτε εβρισκα, δε προλαβαινα να την χαρω σε ποσότητα με τους συγκεκριμενους ανθρωπους ώστε να αρχισω να απλοποιω το ποσό ομορφο πραγμα είναι το σεξ κ ότι δε χρειαζεται τοση ντροπη και σκεψη. Μέχρι κ πριν καποιο καιρο, όλα αυτά τα ελεγα θεωρητικα, στις φιλες μου, αλλα δε μπορουσα να τα κανω πραξη. Εχω βρεθει σε καταστασεις στις οποίες θα μπορουσα να κερατωσω το αγορι μου, και μάλιστα ακόμη και με πρωην που ειχαμε και οι 2 εντονα συναισθηματα, αλλά δε το εκανα, ουτε απλα συγκρατηθηκα την τελευταια στιγμη. Ημουν καθετη από το πρώτο λεπτο. Θελω να πω ότι στη πραξη, μπαινει η λογικη και το συναισθημα και δεν διατιθεμαι να κερατωσω. Όμως νομιζω πως αυτό το ''ξυπνημα'' του κορμιου μου για αυτά που δεν εζησα μέχρι τωρα καποια στιγμη θα μεγαλωσει κ θα με κανει να νιωσω ότι εχω άλλες αναγκες για τη ζωη μου εκεινη τη δεδομενη στιγμη. Μηπως απλα νιωθω ό,τι νιωθουν ολοι οι δεσμευμενοι ανθρωποι κι εγω μέχρι τωρα δε μπορουσα να νιωσω επειδη ειχα μέσα μου το σεξ πιο ταμπου; Εννοειται πως στο μεταξυ μπορεί να έχουμε χωρισει για δεκαδες λογούς που μπορεί να προκυψουν, όμως δε ξερω... πρέπει να νιωθω ασχημα γι αυτά που καταπιεζω ; σημαινει οντως κάτι για το μελλον μας ; σ ευχαριστω πολυ πολυ πολυ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ότι περνάς καλά με αυτό το αγόρι στο κρεβάτι δεν σημαίνει ότι ξεκλείδωσε κάποια μαγική πόρτα και τώρα θα περνάς έτσι και καλύτερα με όλα τα αγόρια από δω και πέρα. Περνάτε καλά επειδή ταιριάζετε, μην θεωρήσεις τώρα ότι αυτό είναι αυτονόητο και θα συμβαίνει πάντα επειδή πλέον είναι στο χέρι σου. Τώρα δεν με πιστεύεις, νομίζεις ότι έχεις τον πλήρη έλεγχο και όλα εξαρτώνται από σένα, αλλά θα το καταλάβεις όταν κάνεις τα λάθη που σου αναλογούν σε αυτή τη ζωή. Πριν κάνεις την πατάτα όμως ελπίζω να εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια με το λαχείο που σου έτυχε τώρα.

__________________
5.

Γιατί φοβάμαι τόσο πολύ την σύγκρουση με κάποιον άνθρωπο, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα ; Όταν έρχεται η ώρα να διεκδικήσω κάτι για τον εαυτό μου, φαντάζομαι ένα σενάριο όπου κλιμακωνεται η ατμόσφαιρα και φτάνω να τσακωνομαι με τον άλλο, οπότε δεν ξεκινώ καν τη διαδικασία να ζητήσω αυτό που θέλω. Και το κυριότερο, που με απασχολεί -γιατί όσο και να λέω στον εαυτό μου ότι όλα αυτά είναι στο μυαλό μου, όταν έρθει η ώρα χάνω το θάρρος μου - πώς το ξεπερνω αυτό;

Σε ευχαριστώ πολύ Α μπα!
-Peace and love


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν φοβάσαι την σύγκρουση σε σημείο να μην μπορείς να περιφρουρήσεις τα όρια σου, σε σημείο που να έχεις προβλήματα με τους γύρω σου και στην καθημερινότητα σου, τότε καλύτερα να πας σε ψυχολόγο για να εξερευνήσεις για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο φόβος, από πού έχει προκύψει, και πώς να τον αντιμετωπίσεις. Το «γιατί» δεν μπορώ να σου το πω εγώ, ούτε κανείς άλλος, εσύ ξέρεις, αλλά χρειάζεσαι βοήθεια για να το δεις, να το αναγνωρίσεις, και να το παραδεχτείς. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κάποιος λόγος, δεν είναι επειδή έτσι γεννήθηκες, ούτε είναι κάτι που δεν αλλάζει (αρκεί να κάνεις θεραπεία και να προσπαθήσεις πολύ, δεν θα γίνει από μόνο του).

__________________
6.

Αγαπητη Α μπα,
Πώς αντεχεις τον πονο του χωρισμου? πώς αντεχεις να σκιζεται η καρδια σου στα δυο? αν ειναι ο ανθρωπος σου, γιατι να σε χωρισει? Γιατι, Λενα μου, γιατι? Ευχομαι σε κανενα να μη βιωσει τετοιο πονο-ΤΡΥΠΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή και να μην ζήσεις αυτόν τον πόνο. Το γιατί που σε πονάει τώρα δεν είναι το «γιατί υπάρχουν χωρισμοί», αυτό το ξέρεις και δεν σου φαίνεται περίεργο, αλλά «γιατί να συμβεί αυτό σε μένα». Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της απόρριψης. Όλους κάποιος τους απορρίπτει. Θα καταλάβεις γιατί δεν ταιριάξατε όταν δεν θα σε νοιάζει πια η απάντηση. Και ξέρω ότι αυτό δεν σε βοηθάει, αλλά υπάρχει πολύ χειρότερος πόνος στη ζωή από την πίκρα της χυλόπιτας.


_________________
7.

Καλησπέρα Α, μπα και πολλά συγχαρητήρια γι αυτήν την τόσο διαφωτιστική στήλη!
Τα δεδομένα είναι ως εξής:
Είμαι 34 ετών και έχω σχέση μ' ένα συνομήλικο μου εδώ και 8 μήνες. Εγώ μένω μόνη μου από τα 26.Αυτός μένει με τους γονείς του τα τελευταία 3 χρόνια.
Είχε να κάνει σχέση 3,5 χρόνια .Η τελευταία του σχέση ήταν ότι χειρότερο έχω ακούσει σε σχέση, με απιστίες ,ζήλιες, ελεγκτική συμπεριφορά και γενικότερα μία καταπίεση από την πλευρά της κοπέλας, Αυτός απλά έκανε υπομονή ώσπου δεν άντεξε και μετά από 7 χρόνια χώρισαν.
Στην αρχή όταν πρωτομπλέξαμε ήταν πολύ κρύος μαζί μου, είχε μια αμηχανία θα έλεγα. Να φανταστείς όταν πήγαινα να τον αγκαλιάσω η να τον φιλήσω είχε τα χέρια στις τσέπες. Πραγματική αγκαλιά ένιωσα το καλοκαίρι όταν πήγαμε διακοπές, όπου εκεί στ 'αλήθεια ήταν πολύ πιο χαλαρός και διαχυτικός.
Αφού είχα να αντιμετωπίσω αυτά τα ζητήματα τρυφερότητας δεν αντιλήφθηκα ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο το κατάλαβα αργότερα. Έχει εθισμό στο κινητό. Ενώ βρισκόμαστε μόνο 2 φορές την εβδομάδα και ως εκ τούτου ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, ασχολείται με το κινητό. Παίζει παιχνίδια ,τάβλι κάτι πολέμους κτλ. και όταν του μιλάω ακούει μεν αλλά η προσοχή του είναι ελλειμματική, ειδικά όταν εγώ θα μαγειρεύω ή θα πλένω πιάτα βρίσκεται σε άλλο χώρο.
Έχει και στιγμές που δε θα ασχοληθεί αλλά όταν είμαστε με κόσμο ή έξω κ μετά από δική μου παρατήρηση .
Έχουμε γνωριστεί με τους γονείς του .Η μαμά του είναι πολύ καλός άνθρωπος αλλά θεωρώ ότι επειδή έχει προβλήματα με τον πατέρα τους έχει ρίξει όλο το βάρος στον φίλο μου ,να του πλένει να του μαγειρεύει , μια φορά σ΄ένα τραπέζι του καθάρισε τα κόκαλα από το κοτόπουλο και μια άλλη φορά του έβγαλε τις κάλτσες. Εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αλλά πιστεύω ότι την λυπάται .Ότι και να συμβαίνει τα λέει στον φίλο μου και έχει μια πολύ κακόμοιρη στάση στη ζωή ίσως γιατί εξαρτάται πλήρως οικονομικά από τον πατέρα τους ο οποίος ξεπορτίζει απ' ότι έχω καταλάβει και έχουν γκρίνια.
Ενώ μου έχει δηλώσει ότι εγώ τον ξεκλειδώνω και ότι είμαι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του ,εγώ από την άλλη προβληματίζομαι γιατί θα ήθελα να συγκατοικήσουμε και τα προβλήματα στο σπίτι του, ή μάλλον η μη απόφασή του να φύγει δεν τον καθιστά έναν άντρα που βλέπει τη ζωή κατάματα και την αντιμετωπίζει, πάρα παρακολουθεί μία άλλη πραγματικότητα μέσα από το κινητό του κλείνοντας τα μάτια στα θέματά του. Υπάρχουν στιγμές που κουράζομαι με την παθητικότητά του.
Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Τι μπορώ να κάνω εκτός από το να χωρίσω?' Όλον αυτό τον καιρό έχει κάνει θετικά βήματα δε μπορώ να το παραβλέψω απλά είναι με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν είμαι ούτε η μαμά του ούτε η ψυχολόγος του. Είμαι η κοπέλα του και θέλω να ζήσω μέσα απ' αυτόν και αυτός μέσα από μένα. Να υπάρχει συμμετοχή στο κοινή στιγμή!!!Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να χωρίσεις, και αυτό όχι εξαιτίας όσων περιγράφεις (όχι ότι δεν είναι σημαντικά), αλλά επειδή ίσως εξαιτίας όλων αυτών που περιγράφεις, είσαι στην αρχή μιας σχέσης και δεν νιώθεις ούτε καψούρα, ούτε έρωτα, ούτε αγάπη, ούτε θαυμασμό, ούτε σεβασμό, ούτε καν συμπάθεια δεν βλέπω. Η ερώτηση είναι δομημένη «αγόρασα αυτό το μοντέλο, μου βγήκε τελικά ελαττωματικό, να το γυρίσω πίσω ή να το κρατήσω;» Ίσως να είσαι πρακτικός άνθρωπος, αλλά όταν δεν βγαίνει καθόλου συναίσθημα από ένα κείμενο τέτοιας έκτασης, μάλλον δεν υπάρχει.


Είμαι σίγουρη ότι κατά τα άλλα είναι καλό παιδί. Για σένα όμως, δεν είναι, όπως δεν είσαι εσύ γι'αυτόν.

80

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#2 Είμαι εσύ μία δεκαετία μετά. Έχω πτυχίο πληροφορικής, δουλευω σε αυτό το αντικείμενο και ανακάλυψα ότι ο προγραμματισμός ειναι δημιουργικός. Επίσης ανακάλυψα γραφιστικές εφαρμογές μέσα από tutorials και στη συνέχεια συνδύασα τη γραφιστική με τον προγραμματισμό. Εκτονώνομαι, όμως πάντα νιώθω πως κάτι λείπει. Προσπάθησα να τα κάνω όλα από λίγο, όμως η σχολή όντως θέλει να φτυσεις αίμα και το παράπονο ότι δεν σπούδασα κάτι καλλιτεχνικό μου έμεινε. Οπότε μην το αφήνεις το μεράκι σου και μην συμβιβαστεις. Σίγουρα υπάρχουν υβριδικες σπουδές, πολλοί συμφοιτητές μου πήραν τέτοια κατεύθυνση. Ψάξε alumni στο Facebook και ρώτα αποφοίτους σχολών πληροφορικής τι δρόμο μπορείς να ακολουθήσεις. Υπομονή τώρα, γιατί τελικά όλα όσα μαθαίναμε τότε χρειάζονται! Και μην ξεχνάς τον στόχο σου!
Πρόσθεσε στους 9 μήνες και τον πρώτο χρόνο της ζωής, ο οποίος περιγράφεται ως " εξωμήτριος εγκυμοσύνη" ( αλλιώς συμβιωτικό στάδιο), κατά το οποίο παιδί και μάνα επίσης είναι "ένα σώμα".
Γενικά όταν ακούω ότι ο ένας από τους δυο σε μια σχέση είναι καταπιεστικός ζηλιάρης και δε συμμαζεύεται και ο άλλος παρουσιάζεται ως αγγελούδι που έκατσε όμως και χρόνια σε τέτοια σχέση μου χτυπάνε καμπανάκια. Είτε η σχέση δεν ΄πηταν οπως την περιέγραφε,είτε ο ίδιος έχει πολλά άλυτα θεματα για να μείνει σε τέτοια σχεση χρόνια. μήνες δεν αντέχεται,όχι ολόκληρα χρόνια. Και δεν μπορώ να δεχτώ έτσι εύκολα και αμάσητα ότι από μια κακή σχέση ο άλλος έγινε παγοκολόνα. Όλοι μας περάσαμε δύσκολες σχέσεις και πληγωθήκαμε,δεν μεταμορφώθηκαμε σε γέτι των πάγων,οπότε κι άλλα καμπανάκια για τα άλυτα θέματα που λέγαμε.
βρε #2, μου θύμισες τον εαυτό μου όταν ήμουν γύρω στα 20. Κάνεις πολύ καλά που ψάχνεσαι και να συνεχίσεις να το κάνεις. Εξάλλου αν δεν το κάνεις τώρα που είσαι φοιτήτρια πότε θα το κάνεις;Μην το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πω, αλλά φαίνεται από αυτά που λες ότι δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο/χάρισμα. Αν είχες κι εσύ η ίδια θα το ξερες και οι γύρω σου θα το ήξεραν και όλο αυτό θα σε είχε πάει από μόνο του στο μονοπάτι που πρέπει. Νομίζω ότι σου αρέσει γενικά η ενασχόληση με την τέχνη, αλλά δεν είσαι δωσμένη κάπου, δεν είσαι πωρωμένη, πώς το λένε, δε ζεις για αυτό. Πάλι μην το πάρεις στραβά, αλλά νομίζω ότι σου βγαίνει μια αντιδραστικότητα απέναντι στους γονείς σου μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλεις κάπως να κάνεις την επανάστασή σου.Οι προηγούμενοι σχολιαστές τα είπαν περίφημα για το πώς μπορείς να συνδυάσεις αυτό που σπουδάζεις με την τέχνη. Για την ιστορία, όταν πήγαινα λύκειο έκανα παράλληλα και σχέδιο για να δώσω για Αρχιτεκτονική. Ήμουν (και είμαι) καλή στη ζωφραφική οπότε ήταν κάπως μονόδρομος να πάω προς κάποια σχολή που να μπορώ να εκμεταλλευτώ το ταλέντο μου σε πρακτικό επίπεδο. Τη μέρα των εξετάσεων για το σχέδιο δεν πήγα να δώσω. Το τελευταίο διάστημα πριν τις εξετάσεις, προσπαθούσα να με φανταστώ αρχιτέκτονα και δεν μπορούσα. Το κόλλημά μου ήταν (και είναι) ότι αν μου ζητηθεί να δημιουργήσω κάτι και δεν έχω όρεξη, θα καταπιεστώ φοβερά. Δε θα μπορούσα να το κάνω επάγγελμα, να το δω βιοποριστικά και δε μετάνιωσα ποτέ για αυτή μου την απόφαση. Ευτυχώς οι γονείς μου ήταν ψύχραιμοι χαχα. Μπήκα σε άλλη σχολή θετικών επιστημών και παράλληλα είχα πολλές ευκαιρίες να ασχοληθώ με τη ζωγραφική. Ακόμα και σήμερα που δουλεύω στον κλάδο της υγείας, αναλαμβάνω projects (πχ εικονογράφηση) αλλά το κάνω επιλεκτικά, στο δικό μου χρόνο και ρυθμό. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο #2
Γλυκιά μου 6# ξέρω ότι όταν κυριαρχεί ο πόνος του χωρισμού δεν σκεφτόμαστε καθαρά γι' αυτό κι εγώ δεν θα σου πω να σκεφτείς τώρα καθαρά. Πενθησε τη σχέση σου, τις ελπίδες και τα όνειρα που είχες γι' αυτή, κλαψε και ξέσπασε χωρίς να πιεζεσαι να νιώσεις καλύτερα. Θα σταματήσεις μόνη σου να θρηνεις όταν είναι η ώρα. Και όσο και αν σου φαίνεται αδύνατο τώρα, θα χαμογελασεις ξανά και θα ξαναερωτευτεις όταν θα είσαι έτοιμη. Όταν περάσει ο πόνος θα καταλάβεις γιατί χωρισατε με τον πρώην. Τότε θα συνειδητοποιησεις ότι ήταν η σχέση σου αλλά όχι ο άνθρωπος σου. Άρα καλώς χωρισατε, για να αναζητήσεις ελεύθερα και να βρεις τον άνθρωπο σου. Όταν χωρισα με τον πρώτο μου έρωτα, ξυπνουσα κάθε πρωί και έκλαιγα επί τρεις μήνες. Ένα πρωί ξύπνησα και δεν έκλαψα. Τόσο απλά. Ένιωθα θλίψη αλλά όχι αβασταχτο πόνο. Συνειδητοποιησα μετά από καιρό ότι ήμουν μικρή χωρίς αυτοπεποιθηση τότε και με τερματισμενες κάποιες κόκκινες γραμμές ανοχής. Επίσης κατάλαβα ότι εγώ ήμουν πιο ερωτευμένη. Αποδεχτηκα την ευθύνη μου για τα δικά μου λάθη στη σχέση, δούλεψα τα λάθη μου,προσπάθησα πολύ να μην τα επαναλάβω στο μέλλον και οι επόμενες σχέσεις μου ήταν σαφώς καλύτερες. Από τον πρώτο έρωτα έμαθα λοιπόν ένα βασικό μάθημα ζωής: Πρέπει να έχεις προσωπικότητα και να βάζεις όρια.Από τον 2ο έρωτα έμαθα ότι η αμοιβαία αγάπη δεν αρκεί. Χρειάζεται και χτισμενος χαρακτήρας και τόλμη και όραμα. Μετά τον 2ο έρωτα γράφτηκα σε γυμναστήριο. 500 κοιλιακούς τη μέρα και μια ώρα kick boxing. Μετά από 6 μήνες δεν ένιωθα ότι θέλω να ξαναπάω στο γυμναστήριο. Τόσο απλά. Μου πέρασε. Υπήρχε πικρια αλλά όχι ο αβασταχτος πόνος της αρχής. Μετά από καιρό και κάποιες σχέσεις γνώρισα τον άντρα μου. Ήμουν πια πιο ώριμη και πιο ξεκαθαρη. Το ίδιο κι αυτός. Οι βάσεις της αγάπης μας ήταν πιο γερες γιατί είχαμε δουλέψει και οι δύο την επικοινωνία μας και τον εγωισμο μας. Ξεπερναμε τα λάθη μας και αγαπιομαστε πολλά χρόνια. Όλα είναι κομμάτι του ταξιδιού με τον άνθρωπο μου.
για το #2 όπως είπε και η Α, μπα έχεις λανθασμένα στο μυαλό σου διαχωρίσει την τέχνη από την επιστήμη. Αυτό που με ενόχλησε, είναι η απαξίωσή σου προς τις θεωρητικές επιστήμες, κάτι που δυστυχώς ισχύει για πάρα πολλούς ανθρώπους. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δε βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση καθόλου, αυτό είναι είναι ένα δυσάρεστο γεγονός αλλά οι θεωρητικές επιστήμες δε θέλουν παπαγαλία. Κατανόηση και κριτική σκέψη χρειάζονται, αλλιώς όσοι ασχολούμαστε με αυτές να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας. Εφόσον είσαι 3ο έτος θα σου έλεγα να μην τα παρατήσεις, να πάρεις το πτυχίο σου και ο μέτριος βαθμός δεν είναι καθόλου ενδεικτικός ως προς το τι θα κάνεις στη ζωή σου μετά. Η σχέση σου με τους γονείς σου, οι διεκδικήσεις σου και τα όριά σου είναι μέρος της ενηλικίωσής σου. για το #7 δε σημαίνει ότι δεν τον αγαπάει αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι έχει κουραστεί πολύ απ΄την αναμονή μέχρι να ενεργοποιηθεί ο άλλος και να φερθεί ενήλικα.
" οι θεωρητικές επιστήμες δε θέλουν παπαγαλία. Κατανόηση και κριτική σκέψη χρειάζονται, Πηγή: www.lifo.gr"Επειδή όμως αυτό φτάνουν να το καταλάβουν μονάχα οι άνθρωποι που όντως σπουδάσουν και τελειώσουν πανεπιστημιακή σχολή θεωρητικών επιστημών μέχρι τότε η αντίληψη αυτή (βασισμένη στο σύστημα εισαγωγής των Πανελληνίων και το εκπαιδευτικό σύστημα ΄δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου) θερίζει σε όλους τους υπόλοιπους!!*αν ενθυμούμαι καλά το ίδιο σπουδάσαμε (Και η επιλογή ψευδωνύμου άλλωστε συνάδει στην ώσμωση.)
#3: Ο Τράμπ βγήκε επειδή ψηφιστηκε από τον αμερικανικό λαό. Ο κόσμος τον προτίμησε από την Χιλαρυ. Εφόσον αυτοί τον ψήφισαν, ας τον λουστούν (όπως θα λουζοντουσαν και την Χιλαρυ). Να μην βγαίνουν τώρα να παραπονιουνται για τα μέτρα , ξέραν τι θα γινόταν.Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτοί που τον κράζουν έξω , το ψηφισαν
(CNN)More Americans voted for Hillary Clinton than any other losing presidential candidate in US history.The Democrat outpaced President-elect Donald Trump by almost 2.9 million votes, with 65,844,954 (48.2%) to his 62,979,879 (46.1%), according to revised and certified final election results from all 50 states and the District of Columbia.http://edition.cnn.com/2016/12/21/politics/donald-trump-hillary-clinton-popular-vote-final-count/
#6 Πώς αντέχεις τον πόνο του οριστικού χωρισμού από τον άνθρωπο που αγάπησες για 30 χρόνια... δεν αντέχεται κανένας χωρισμός εύκολα, απλά το παλεύει ο καθένας όπως ξέρει και μπορεί... Ίσως ο καιρός;
#7Έχω παρατηρήσει ότι όσοι μένουν με τους γονείς τους είναι πολύ επιβαρυμένοι από αυτό. Το χω περάσει και γω και πιστευω ότι είναι αφύσικο και ανθυγιεινο. Δεν είναι τυχαίο πως στις διακοπές σας ήταν πιο χαλαρός.Από κει και πέρα και για όλα αυτά που γράφεις, οι πιθανότητες να είσαι εσύ καλά μαζί του, ή σχετικά καλά ή έστω συμπαθητικά, ισούνται με το απόλυτο μηδέν. Το θέμα είναι γιατί εσύ προσπαθείς να γίνεις το "ανοιχτήρι μιας κλειστής κονσέρβας". Αν βρεις την απάντηση, ίσως ο επόμενος να ναι πιο διατεθειμένος να κάνει σχέση και σύνδεση και μαζί σου, κι όχι μόνο με το κινητό του.Βασικά να χει κάνει πρώτα από όλα σύνδεση με τον εαυτό του και τη ζωή του. Έστω σ' ένα βαθμό. Όλοι σε διαδικασία είμαστε, αλλά άλλο 50%, άλλο 1%. Ο βαθμός είναι καθοριστικός.
Συμφωνώ Mr Pink eyes και θέλω να προσθέσω ότι μάλλον τη βλέπει σαν τη μαμά του, πράγμα που ενισχύεται και από το σχόλιο 'μαγειρεύω και πλένω πιάτα και αυτός παίζει στο κινητό''. Πόσο πιο δεκάχρονο;
Ακριβώς!Εγώ για κάτι τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ την έκφραση: "αυτός όταν λέει ότι θέλει σχέση, εννοει ότι θέλει υιοθεσία" να τον υιοθετήσουν δλδ εννοείται!Η φίλη μας πάλι έχει πάρα πολύ έντονη την τάση να κάνει την μανούλα στο συντρόφο της, η άλλη πλευρά του μαμόθρευτου δλδ. Φίλη αν διαβάζεις, έχει μία πολύ ωραία ομάδα, στην Αθήνα ή μέσω skype, τους "ανώνυμους συνεξαρτημένους" :)
#4.Το σεξ θέλει λίγο το χρόνο του.Ολοκληρώνοντας την πρώτη μας επαφή,δεν είναι ότι πήραμε κάτι σαν δίπλωμα κι από δω και πέρα είναι πιστοποιημένο,ότι ξέρουμε να κάνουμε σεξ,να το απολαμβάνουμε και να προσφέρουμε την ανάλογη χαρά στο σύντροφο μας.Σταδιακά μαθαίνουμε το σώμα μας,αποκωδικοποιούμε ερεθίσματα,παρατηρούμε τις αντιδράσεις του άλλου.Αν και είμαστε σωματικά έτοιμοι από την εφηβεία,χρειάζεται και η συναισθηματική ωριμότητα,για να το νιώσουμε στην ολότητα του.Σημαντικό κομμάτι είναι και η ασφάλεια,που μας προσφέρει ο σύντροφος μας,για να ξεκλειδώσουμε τις επιθυμίες μας.Με τον οποίο φυσικά πρέπει να ταιριάζουμε σεξουαλικά.Κι αυτός δεν είναι απαραίτητα ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος.Δεν είναι περίεργο λοιπόν,που τώρα αντιλαμβάνεσαι το σεξ διαφορετικά.Γνωρίζεις πια καλά τους μηχανισμούς του κι έχεις την αυτοπεποίθηση,ότι το κατέχεις το πράγμα.Σ'αυτή τη φάση είναι αναμενόμενο,να αναρωτιέσαι τι ψάρια μπορείς να πιάσεις και με κάποιον άλλο.Είναι πολύ δελεαστικό να δεις τι συγκινήσεις μπορεί να σου προσφέρει ένας διαφορετικός παρτενέρ,αλλά και να δείξεις,ότι είσαι ικανή να ανταποκριθείς στις επιθυμίες του.Το θέμα είναι,ότι για να τα ζήσεις αυτά,πρέπει να θυσιάσεις τη σχέση σου.Δεν μπορείς όμως να ξέρεις,ότι θα βρεις κάτι καλύτερο ή έστω εξίσου καλό,αλλά με τη μυρωδιά του καινούριου,που έχει οπωσδήποτε τα συν της.Να χαίρεσαι,που νιώθεις γυναίκα,γιατί στην ουσία αυτό νιώθεις και είναι η πρώτη φορά,που το αισθάνεσαι έτσι,αλλά να έχεις στο μυαλό σου,όπως λέει κι η Λένα,ότι ο καλός σύντροφος είναι λαχείο.
#2 Δεν έχουν να κάνουν οι υπολογιστές με την τέχνη; Τι μας λες καλέ; Από που να αρχίσω;Visual and Sound Designers/artists, Game developers, Disney, Pixar, Computer Effects στο σινεμά, και ένας σωρό άλλος χαμός!Ψάξε λίγο καλύτερα τι διεξόδους έχει η σχολή σου αργότερα και μην μένεις στις λυκειακές απόψεις ακόμα, όπως λέει και η Λένα. Θα εντυπωσιαστείς!
#6 Αντέχεις όταν κάνεις αρκετά διαφορετικά πράγματα για τον εαυτό σου, όταν μένεις απασχολημένη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και κυρίως όταν σκέφτεσαι ότι πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις για το μέλλον, γιατί κάπου, κάποτε, σε περιμένει κάποιο μεγαλύτερο μανίκι, γκαραντί. Κάπως έτσι σου περνάει κι αυτό.
Εγώ πάντως όταν με παράτησε με πολύ άκομψο τρόπο η πρώτη μου σχέση για τρίτο πρόσωπο (πικρή ιστορία), επειδή κορόιδευε συνέχεια τον Έμινεμ (μιλάμε πριν 12 χρόνια που ο Έμινεμ ήταν στα ντουζένια του) και όλο έλεγε 'Εμινεμ στην ίδια τάξη' και ποιος ακούει Έμινεμ κλπ (λες και του'χε κάνει κάτι ο Έμινεμ δηλ., ο Ρίαλ Σλιμ Σέιντι τς τς), αφού με χώρισε πήγα και αγόρασα το σιντί αυτουνού του Έμινεμ και το'παιζα τέρμα μέρα-νύχτα και ένιωθα μια ικανοποίηση, ότι ρε παιδί μου δεν μετράς και τόσο πια για μένα, η γνώμη σου δεν έχει αξία (γιατί εννοείται τον είχα θεό όσο τα'χαμε). Κατά τ'αλλα έβγαινα πολύ και έκλαιγα και πολύ. Α!Και φρόντισα να με δει δύο μήνες μετά με άλλον αγκαλιά, όπου εντελώς προβλέψιμα τα' δε όλα. Τώρα βέβαια γελάω που το'χα πάρει τόσο κατάκαρδα, αν ζεις τη ζωή σου με φουλ εμπειρίες, στοιβάζονται και κάποια στιγμή υπερτερούν οι καινούργιες, δυστυχώς πολλές φορές μια ακόμα μεγαλύτερη χυλόπιτα :)
Neverlander γέλασα με τον Eminem! Ομοίως, ο πρώην μου με ειρωνευόταν για την r'n'b που άκουγα (και εξακολουθώ να ακούω), πράγμα που απλά με έκανε να ακούω περισσότερο, ιδίως αφού χωρίσαμε (επίσης άκομψα), οπότε και για κάποιους μήνες άκουγα αποκλειστικά ό,τι θεωρητικά εκείνος θα σιχαινόταν. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι είχα στενοχωρηθεί πολύ, όμως ευτυχώς ήταν μία φάση της ζωής μου όπου έτρεχαν ένα σωρό πράγματα που έπρεπε να φροντίσω, έτσι δεν πέρασα την περίοδο του θρήνου/της αυτολύπησης/του "σέρνομαι στα πατώματα". Τουλάχιστον στο background έπαιζε Missy Elliott και M.I.A.!
@ Jeremy's Iron 10.2.2017 | 22:23 Χα χα καλό αυτό, όντως άλλοι καιροί, άλλα ήθη!Δίνω ένα link, γνωστό τραγουδάκι και κάπως επίκαιρο...αν δεις πάντως στο τέλος ούτε εκείνος φαίνεται να θυμόταν...ωστόσο θυμόταν όλα αυτά τα ονόματα!https://www.youtube.com/watch?v=yjCKWoh_hD0
AlTrop πράγματι τα δε όλα, το είπε στην αδερφή μου που ταν φίλη του, χώρισε με την αλλη κ επιχείρησε επαναπροσέγγιση (τι γραφω θε μου, αλλα ήμασταν γυρω στα 18). Γενικα δεν θεωρώ παράξενο να ζηλέψεις οταν ξαναδείς πρωην που θεωρούσες δεδομένο/η ειδικα σ' αυτές τις ηλικίες.Jeremy κ rosa <3
Altrop ειλικρινά απορώ με την κακία που βγάζει το σχόλιο σου. Ή έχεις κάψει όλα σου τα εγκεφαλικά κύτταρα με κάποιο τρόπο και δεν θυμάσαι ούτε τι έφαγες χτες ή απλώς είσαι κακιασμένος. Εδώ θυμόμαστε με ποιον καθόμασταν στο δημοτικό και ποιο αγοράκι μας άρεσε σε κάθε τάξη, όχι με ποιον τα είχαμε πριν δυο μήνες. Εξάλλου, αφού αυτός παράτησε τη neverlander και μάλιστα για άλλη, είναι αναμενόμενο να ένιωθε πολύ μάγκας και αποπάνω, οπότε όταν την είδε με άλλον, σου λέει, μα καλά αντί να σέρνεται στα πατώματα για μένα, είναι με άλλον και είναι καλά; Τον χτύπησε στον εγωισμό του.
@ Neverlander 11.2.2017 | 08:59 Δε διαφωνώ ότι όντως έγινε έτσι, ήταν όμως το αποτέλεσμα μιας αλλαγής αντίληψης (εκτίμησε ότι είχε πιο πριν) ή απλά εγωισμού (ήθελε πίσω το "παιχνίδι" του);Εκεί βρίσκεται και η αντίθεσή μου σχετικά με την έκφραση "τα είδε όλα", εννοούμε ότι στενοχωρήθηκε για αυτό που άφησε ή απλά ότι ζήλεψε;Νομίζω αυτό έχει κάποια σημασία στο κατά πόσο δικαιωμένη αισθάνεστε. Προφανώς ξέρετε καλύτερα, αλλά με τα συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να έγινε οτιδήποτε από τα δύο.@ εξωγήινη 11.2.2017 | 09:39Δεκτά όσα λέτε, εγώ όμως περιέγραψα μία πιθανή ερμηνεία από τη πλευρά του αγοριού, όταν γράφετε "θυμόμαστε με ποιον καθόμασταν στο δημοτικό και ποιο αγοράκι μας άρεσε σε κάθε τάξη" δίνετε μια περιγραφή από τη πλευρά του άλλου φύλλου. Δε λέω ότι κάνετε λάθος, απλά δε νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με ότι έγραψα στο αρχικό μου μήνυμα των 2 σειρών.
Altrop μου κανει εντυπωση η αγωνια σου μη τυχον κ αιαθανθω δικαιωμενη κ γενικα παραξενευομαι που το αναλυουμε τοσο. Ωστοσο, για την ιστορια κ το ενδεχομενο να το ειχες πραγματι απορια, δεν αισθανθηκα δικαιωμενη τελειως χαλια ημουν τοτε.αυτα κ ας το ληξουμε
Καμία αγωνία, απλώς γράφοντας ότι κανονίσατε επίτηδες να σας δει με άλλον μου βγήκε μια διάθεση εκδικητικότητας εκ μέρους σας για εκείνον, γι' αυτό θέλησα να δείξω και μια ακόμα οπτική.Ωστόσο ναι, αρκεί τόσο.
#2, εμένα μου έκανε εντύπωση από όλα αυτά που λές αγαπητή φίλη, ότι κατά καιρούς έχεις ασχοληθεί με διάφορες μορφές τέχνης (χορωδία, θεατρική ομάδα, σχέδιο) και σε καμία δε συνέχισες. Γιατί; Και τώρα ξεκίνησες το τραγούδι. Έχεις ταλέντο και φωνή; Οι καλλιτεχνικές φύσεις έχουν μια εμμονή και συνεχή ενασχόληση με την τέχνη και μάλιστα μια συγκεκριμένη τέχνη. Σε κάποιον που αρέσει η ζωγραφική, ζωγραφίζει συνεχώς ακόμα και σαν χόμπυ. Δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς αυτό. Βλέπει ένα ωραίο τοπίο και σκέφτεται πως θα το αποτυπώσει στον καμβά. Εσύ τριγυρνάς γύρω από μορφές τέχνης χωρίς να έχεις εμμονή με κάποια από αυτές. Αλλάζεις τις τέχνες σαν τα πουκάμισα. Μήπως απλά σε γοητεύει η ιδέα να είσαι "άνθρωπος της τέχνης" και όχι η τέχνη καθεαυτή;
Πολύ σωστό σχόλιο. Κι αν τη γοητεύει απλά να είναι άνθρωπος της τέχνης θα μπορούσε να ολοκληρώσει σχετικές σπουδές και να γίνει κριτικός τέχνης, π.χ. κινηματογράφου, θεάτρου κλπ. Πολύ ενδιαφέρον και αυτό.
#7 Είσαι με ένα δυσλειτουργικό άτομο, που από την αρχή της σχέσης ήταν έτσι. Μπορεί εσύ να είσαι ο,τι καλύτερο του έχει συμβει όμως δεν είναι το ίδιο και για σένα. Μας απαριθμείς μόνο τα αρνητικά του και απλά λες οτι έχει κάνει βήματα για να βελτιωθεί. Ισως θα έπρεπε να είσαι πιο ενθουσιασμένη στις αρχές της σχέσης αλλά με όσα λες δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Φαίνεται οτι τον ανέχεσαι μέχρι να βελτιωθεί όμως αυτό δε θα γίνει. Αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας δεν καταλαβαίνω γιατί θες να μείνεις μαζί του
#1, νομίζω ότι όλοι αυτοί που στέλνουν κατά καιρούς ερωτήσεις για τις σπουδές ψυχολογίας και σε μέμφονται επειδή τολμάς να δίνεις συμβουλές μέσω μιας στήλης είναι ψυχολόγοι. Εντελώς προσωπικό και αυθαίρετο συμπέρασμα. Σε μια φεισμπουκική ομάδα δίαιτας που συμμετέχω πάντως, κατά καιρούς μπαίνουν διάφοροι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, ταχαμ δήθεν μέλη και μέμφονται την δίαιτα και τις διαχειρίστριες. Αντί φίλοι ψυχολόγοι να φχαριστάτε την ΑΜπα που σας στέλνει πελάτες της την λέτε κιόλας; Ε;;
#5 Φοβάσαι τη σύγκρουση γιατί έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως θα είσαι η χαμένη της υπόθεσης. Προσπάθησε να είσαι πιο θετική και αποφασιστική. Μη διστάσεις να αναφέρεις αυτό που θες με ήρεμο τρόπο και επιχειρήματα. Προσπάθησε να το κάνεις 1-2 φορές και μόνο τότε θα αντιληφθείς πως δεν είναι τόσο δύσκολο, έτσι όπως το φαντάζεσαι.
#4 Το σεξ δεν είναι ταμπού οταν δεν έχεις σχέση και μόλις κάνεις απελευθερώνεσαι. Απλά μέχρι τώρα δεν είχες τη χημεία και την άνεση που έχεις με τον τώρα φίλο σου. Αν χωρίσεις δε σημαίνει οτι με τον επόμενο θα είναι έτσι. Επίσης το να σου αρέσουν εμφανισιακά άλλοι ή να σκέφτεσαι οτι θα μπορούσες να κάνεις κάτι με κάποιον άλλον δεν είναι περίεργο όταν έχεις σχέση (ειδικά μετά από κάποιο διάστημα, όχι στις αρχές). Το θέμα είναι το τι θα κάνεις. Εχεις σχέση με κάποιον που ταιριάζετε στο σεξ και σε άλλα πράγματα απ οτι καταλαβαίνω. Αρχισε να χαίρεσαι αυτό που έχεις και μην επικεντρώνεσαι σε περιστατικά που στην τελική συμβαίνουν σε πολλούς χωρίς να σημαίνουν κάτι.
#2 Η πρώτη Κατώτερα είναι πάρα πολύ αρχικό στάδιο ,όχι μόνο στο τραγούδι, γενικώς στις μουσικές σπουδές.Στρώσου στη μελέτη,αν σ ενδιαφέρει να προχωρήσεις.Σ αυτή την περίπτωση,ν αρχίσεις να ψάχνεις οπωσδήποτε και για σπουδές σε ευρωπαϊκή χώρα, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία αν θες να κάνεις κάτι σοβαρό.Θα πρέπει να το βάλεις από τώρα στο μυαλό σου ,όχι μετά από 5 χρόνια.