Στο σημερινό «Α μπα»: υποσημείωση

Στο σημερινό «Α μπα»: υποσημείωση Facebook Twitter
44

__________________
1.


Αγαπητή Α, μπα,
Είσαι που λες ζευγάρι με κάποιον που ζηλεύει λίγο το παρελθόν σου. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν θέλει να κάνει εικόνες εσού με πρώην. Και το μόνο που σου έχει ζητήσει είναι ότι δεν θέλει να βρεθεί με πρώην σου στον ίδιο χώρο χωρίς να το ξέρει. Δηλαδή πολύ απλά θα προτιμούσε απλά να το ξέρει από πριν για να μην το μάθει αργότερα και αισθανθεί καραγκιόζης που τόση ώρα καλαμπούριζε και ήταν άνετος και χαλαρός με έναν πρώην σου. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πρώην ξέρει ότι ο δικός σου είναι ο νυν. Δεν είναι ότι ζητάει λίστα με πρώην και χάρτη με τις κινήσεις του καθενός για να αποφύγει συναντήσεις, αλλά μπορεί πχ να αποφύγει να πάει κάπου η να κρατήσει άλλη στάση απέναντί του αν το ξέρει ήδη. Κατάλαβες. Όταν όμως εσύ έχεις πολύ καλές σχέσεις με κάποιους από αυτούς επειδή ότι έγινε δεν ήταν καν σχέση και μπορεί να τύχει και να βρεθείτε όλοι μαζί, όταν εσύ αντίστοιχες συναντήσεις τις αντιμετωπίζεις χαλαρά και με χιούμορ και δεν έχεις πρόβλημα να παραδεχτείς ότι ο άλλος είχε παρελθόν πριν από σένα, όταν συμβαίνουν συμπτώσεις και τους βλέπεις μαζί σε φωτογραφία και λες ‚πως έγινε τώρα αυτό' τι κάνεις? Του στέλνεις εκείνη την ώρα ότι με αυτόν αυτό κι αυτό? Το αφήνεις να περάσει και το λες ίσως εκ των υστέρων και εφόσον δεν έχει αποκαλυφθεί ήδη με κάποιον τρόπο? Κι αν αποκαλυφθεί και εσύ τους έχεις δει ήδη μαζί και δεν έχεις πει τίποτα? Θα γυρίσει να σου πει γιατί δεν μου το είπες και θα χει και δίκιο να θυμώσει!

- απορημένη

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Εεεε, όχι δεν θα έχει δίκιο αν θυμώσει.


Εξέφρασε μια επιθυμία, που από μόνη της είναι κάπως προβληματική, αλλά δεν είναι δυνατόν να περιμένει στα αλήθεια (και εσύ να υπόσχεσαι στα αλήθεια) ότι θα προβλέπεις το μέλλον και θα ξέρεις κάθε φορά ποιος από τους πρώην σου θα είναι πού. Λες ότι δεν ζητάει χάρτη, αλλά αν θεωρείς λογικό να θυμώσει με αυτό που περιγράφεις, προφανώς ζητάει χάρτη. Εντάξει, μπορεί να μην του αρέσει να συναντάει τους πρώην σου – δεν χρειάζεται να του αρέσει, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει το δικό του πρόβλημα σε σένα. Ούτε εσένα καταλαβαίνω, γιατί είναι τόσο εξωφρενικό να καλαμπουρίζει με έναν πρώην σου, μα το μεγάλο Μακαρονοτέρας μερικές φορές δεν ξέρω τι να γράψω πια. Πώς πρέπει δηλαδή να φέρεται στους πρώην σου; Σα να του μαγάρισαν το χωράφι; Γιατί πρέπει να ξέρει ό,τι έκανες, με ποιον το έκανες, και γιατί το έκανες, για να μην το μάθει "από αλλού"; Αυτό θα είχε έστω και ελάχιστο νόημα αν είχες κάνει κάτι κακό. Γιατί το δέχεσαι; Είναι κακό να έχεις πρώην και πρέπει να το ομολογείς σε κάθε νυν;

__________________
2.

Γεια σου αμπα!!Θα ηθελα να σου αναφερω καποιους προβληματισμους μου.Εχω πολυ καιρο να κανω σχεση.Ως εκτουτου,εχω πολλα νευρα.Νευρα που βγαζω στην οικογενεια μου και στους γυρω μου.Αυτο που ηθελα να μου πεις ειναι γιατι ενω θελω παρα πολυ να εχω ολοκληρωμενη σχεση με συναισθημα (κυριως) ,σκεφτομαι πως θα ηθελα να κανω περιστασιακο σεξ με ανθρωπους που δεν με ελκυουν καθολου και να βγαλω εκει ολα μου τα νευρα και τα ενστικτα μου.Αντιθετα με τους ανθρωπους που με ελκυουν δεν σκεφτομαι καθολου το σεξ...(Περιεργο?)Δεν καταλαβαινω...Πρεπει να με δει γιατρος?Ο πρωην μου (που μου αρεσε πολυ) εχει προχωρησει στη ζωη του (εχει παντρευτει κι εχει παιδι) και βαζει φιλους του (που δεν μου αρεσουν καθολου) να με προσεγγιζουν για να γινει κατι μεταξυ μας.Δεν ειναι καθολου του γουστου μου ολο αυτο που συμβαινει και δεν μου αρεσει καθολου...Ουτε το γεγονος οτι (ξερω) οτι τους βαζει εκεινος (διαπιστωμενα) ουτε οι ιδιοι αυτοι που με προσεγγιζουν.Ετσι σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να τους χρησιμοποιησω (μονο για σεξ) και να τους κακομεταχειριζομαι κιολας.(Δεν μπορω να ρωτησω τον ιδιο γιατι τα κανει ολα αυτα γιατι θα τα αρνηθει και θα με βγαλει τρελη)Ελπιζω να μην με παρεξηγησεις.Τελικα δεν με αφηνω να κανω αυτα που σκεφτομαι πραγματικοτητα (καλυτερα κιολας)και συνεχιζω να ειμαι μονη μου.Πολυ λυπηρο ,αλλα μονο μεχρι να βρω τον ερωτα της ζωης μου.Γιατι συμβαινουν ολα αυτα?Πληρωνω αμαρτιες ?Φταιω εγω σε κατι?Ελπιζω να απαντησεις συντομα.(Α,και να σου αναφερω οτι πηγαινω σε ψυχιατρο ,αλλα δεν του τα εχω πει ολα αυτα γιατι τον ντρεπομαι!Παρολ αυτα ειμαι πολυ λογικη ,νομιζω)Ευχαριστω πολυ!!
- απορημενη


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Θα ξεκινήσεις λέγοντας στον ψυχίατρο σου ότι υπάρχουν πράγματα που ντρέπεσαι να του πεις.


__________________
3.


Α Mπα, σου έχω ξαναστείλει αλλά δεν πήρα απάντηση. Δεν πειράζει, πήρα την απόφαση, ελπίζω να μου βγει σε καλό. Τώρα, όμως, θέλω πολύ να μου απαντήσεις, η ερώτησή μου είναι επιδεκτική πολλών ερμηνειών και δεν μπορώ με τίποτα να την επικοινωνήσω σε φίλους, ντρέπομαι πολύ και φοβάμαι μην παρεξηγηθεί. Όταν ήμουν στο λύκειο μου είχε πει μια φίλη χαμογελώντας, 'αν μπορείς το βράδυ μην έρθεις μαζι μας για ποτό, θα είναι εκεί ο [δεν θυμάμαι το όνομα] και φοβάμαι ότι θα του αρέσεις'. Προφανώς, γέλασα και είπα 'εννοείται, τα λέμε αύριο!'. Εγώ δεν είχα δώσει καμία σημασία στο παραπάνω αγόρι. Σκέφτηκα ότι αυτό είναι παιδική ανοησία, της φίλης. Δυστυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με διάφορες μορφές και σήμερα, στα 30 μου. Θα βρεθούμε σε παρέες, και άντρες οι οποίοι αρέσουν σε φίλες θα με φλερτάρουν, χωρίς εγώ να δίνω κάποιο τέτοιο δικαίωμα. Αυτό γίνεται συχνά. Μερικοί από τους οποίους αδιαφορούν στο γεγονός ότι έχω σχέση - αν φυσικά αυτή η σχέση δεν είναι παρούσα. Έχω φτάσει στο σημείο να μην είμαι πια ο εαυτός μου, να σκηνοθετώ κάθε έξοδο στη οποίο εμφανίζεται άντρας ο οποίος ενδιαφέρει φίλη ή να σέρνω το σύντροφό μου σε μέρη που δεν θέλει να πάει. Έχουμε τσακωθεί, επειδή μόλις έχε γυρίσει από τη δουλειά και τον τράβηξα με το ζόρι σε μπαρ. Θα προσέξω να μην πω κάτι το οποίο θα φανεί πολύ αστείο, πολύ έξυπνο ή δεν θα αναπτύξω ποτέ συζήτηση γύρω από κάτι το οποίο μπορεί να ενδιαφέρει άντρα που αρέσει σε φίλη. Μου έχουν πει διάφορα, αστειευόμενες φυσικά, ''καλά, έναν-έναν'' και ''δεν υπάρχουν αρκετοί άνδρες για όλους, δεν γίνεται να κρατάς 4''. Μου χτύπησαν καμπανάκια όταν μια μέρα θα πήγαινα σε ένα ριγιούνιον και αποφάσισα να πω ψέματα ότι δεν πρόλαβα να γυρίσω σπίτι μετά από διάφορες δουλειές και πήγα στο εστιατόριο με φόρμες.... Έχω δύο ερωτήματα. 1. Τι να απαντώ όταν μου λένε ''έναν-έναν'' - τώρα απλά γελάω και 2. μήπως όντως κάνω κάτι λάθος, μήπως δίνω δικαιώματα και δεν το καταλαβαίνω; Ευχαριστώ πολύ, Μ.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Η απάντηση είναι ότι είσαι όμορφη. Αν είσαι πολύ όμορφη, δεν έχει και τόση σημασία αν δίνεις δικαιώματα. Η ομορφιά είναι τρομερά τραβηχτική, τι να κάνουμε, έτσι λειτουργεί, ο κόσμος τα χάνει με την ομορφιά και δικαιολογεί τα πάντα στους ωραίους, ό,τι κι αν πουν, έξυπνο ή χαζό.


Θα περάσει. Θα περάσει σίγουρα, οπότε άρχισε να προετοιμάζεσαι, γιατί είναι δύσκολο να πει κανείς ποιο θα σου φανεί μεγαλύτερο πρόβλημα: αυτό που συμβαίνει, ή η έλλειψή του;


__________________
4.

Λενα με ενδιαφερει η αποψη σου. Ποτε πιστευεις οτι παιρνουμε τις πιο σωστες αποφασεις; Οταν ακολουθουμε τη λογικη η το συναισθημα; Και αυτο το ενστικτο τι ειναι; πως το αντιλαμβανεσαι;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Λογική χωρίς συναίσθημα έχουν ελάχιστοι άνθρωποι, και είναι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς τύπου Ντέξτερ. Η λογική και το συναίσθημα συνυπάρχουν σε όλες τις αποφάσεις που παίρνεις. Οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου δημιουργούνται στο ίδιο όργανο, το σώμα σου είναι ένα πράγμα που δεν χωρίζεται σε φραγκοδίφραγκα. Το ένστικτο είναι αποτέλεσμα ασυνείδητων σκέψεων που έχουν δημιουργηθεί μέσω της εμπειρίας σου, οπότε αν η εμπειρία σου είναι λιγοστή ή δεν την επεξεργάστηκες ποτέ, το ένστικτο σου θα σε συμβουλέψει λάθος.

__________________
5.


Είμαι αρραβώνιασμενη εδώ και λίγο καιρό με έναν υπέροχο άνθρωπο ! Η οικογένεια του και ειδικά η πεθερά μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και με αγαπάει καλύτερα και από τα παιδιά της ! Το θέμα είναι η μητέρα μου, διαφωνεί που μένουμε στο σπίτι του άντρα μου (με τα πεθερικά μου ) και όχι στο δικό της, θεωρεί πως δεν είναι σωστό ακόμα και αρραβωνιασμένοι (να σημειώσω πως θέλουμε να πάμε σε σπίτι αλλά μαζεύουμε χρήματα ) . Έρχομαι λοιπόν να σε ρωτήσω τι πρέπει να κάνω όταν σαν μαμά μου πάει κόντρα σε όλα ; μου έκανε μούτρα στον αρραβώνα γιατί δεν έγιναν όπως ήθελε εκείνη αλλά όπως έγιναν εγώ! Δεν μιλάμε εδώ και μια βδομάδα και κάθε φορά που μιλάμε μαλώνουμε! Ο άντρας μου δεν την θέλει στην ζωή μας γτ μας δημιουργεί καβγάδες.. της έχουμε μιλήσει και εγώ και εκείνος αλλά δεν καταλαβαίνει! Αισθάνομαι μάνα μου την πεθερά μου και όχι αυτήν που με γέννησε λόγω τον πράξεων της ! Τι άλλο να κάνω ;;

- Γεωργια


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Φυσικά και καταλαβαίνει, αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι δεν κάνεις αυτά που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Αυτό καταλαβαίνει, γιατί μόνο αυτό την ενδιαφέρει. Αν τα πράγματα γίνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες της, ακριβώς επειδή σε γέννησε.


Ευτυχώς που δεν μένετε μαζί της. Ο χειρισμός τέτοιων ανθρώπων είναι ο εξής: λίγες, ελεγχόμενες επαφές. Κόψιμο συζήτησης κάθε φορά που φέρεται έτσι (λες «όχι μαμά, δεν δέχομαι να μιλάς έτσι» και το κλείνεις, το λες και φεύγεις) και προσοχή, μην της κάνεις τα χατίρια για να την καλμάρεις. Δεν θα τα κάνεις αυτά για να αλλάξει, αλλά για να περιφρουρήσεις την προσωπική σου ηρεμία. Όσο γίνεται.


Για την ουσιαστική ερώτηση, δεν γίνεται κανείς καλύτερος άνθρωπος επειδή κάνει παιδιά. Η σοφή μάνα που τα κάνει όλα σωστά είναι μυθιστορηματικό στερεότυπο. Η μητέρα σου έχει αυτόν τον χαρακτήρα, οπότε θα πρέπει να της φέρεσαι σύμφωνα με τα δεδομένα.


__________________
6.


Αγαπητή Α μπα.. Είμαστε μαζί με το φίλο μου ένα χρόνο περίπου. Ήμασταν πολύ καλά μέχρι που το πράγμα στράβωσε γιατί νιώθει ότι του λείπει η μοναξιά του.
Θυμώνει με τα πάντα και με παίρνει η μπάλα όσο και αν προσπαθώ να του δώσω το χώρο του ελπίζοντας ότι είναι περαστικό. Αλλά χαλιέμαι και νιώθω ότι πιέζω καταστάσεις. Δεν θέλει να με χάσει και αυτό που βγαίνει από τις συζητήσεις μας και που επαναλαμβάνει είναι πως αν με αφήσει θα το μετανιώσει. Γι' αυτό κάνω υπομονή αλλά οι αντοχές μου δεν πάνε με βάσει το πρόγραμμά του και δεν μπορώ να προσπαθώ χωρίς να ξέρω τι θέλει πια. Μήπως το κουράζω πολύ; τι μπορώ να κάνω;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Γιατί είναι δικό σου πρόβλημα το ενδεχόμενο να το μετανιώσει; Γιατί είναι δικό σου πρόβλημα το τι θέλει; Γιατί είναι δικό σου πρόβλημα αν δεν θέλει να σε χάσει;


Δεν σου φτάνει ότι μένει μαζί σου επειδή δεν ξέρει αν θέλει να είναι μαζί σου; Και αναρωτιέσαι αν το κουράζεις ΕΣΥ;


Πού βρίσκεσαι σε αυτή την ιστορία, τι θέλεις από μία σχέση, τι παίρνεις, πώς περνάς μαζί του; Περιμένεις να σου πει αυτός;


Αν φύγεις, θα δεις αν είναι περαστικό ή όχι.


_________________
7.

Θα προσπαθήσω να μείνω στα γεγονότα: πρόσφατα είπα στην Ε, την οποία πάντρεψα πριν από 12 χρόνια με έναν από τους τρεις κοντινούς μου φίλους, ότι ο άντρας της την απάτησε πριν τον γάμο (αναβλήθηκε τότε για έναν χρόνο με την δικαιολογία ότι πιέστηκε και δεν ήταν έτοιμος) και κατά τη διάρκειά του, δημιουργώντας τουλάχιστον μια σταθερή εξωσυζυγική σχέση και αρκετές ξεπέτες. Ο λόγος που βρεθήκαμε? Για να μου πει πως ανακάλυψε (2 φορές μέσα στον ίδιο χρόνο) ότι ο άντρας της την απατά με την ίδια παντρεμένη γυναίκα (άλλη από τις προαναφερόμενες) και να με ρωτήσει αν το είχε ξανακάνει. Εκείνος δεν μου είχε πει τίποτα μετά τα τελευταία "κραξίματα" από μένα σχετικά με την εξωσυζυγική του ζωή.

Η εν λόγω γυναίκα, έχει ακραία ξεσπάσματα (φωνές, κλάματα, υπερβολικά πολλά νεύρα, σε σημείο να είναι αδύνατη η συνύπαρξη στον ίδιο κλειστό χώρο μαζί της) που κλιμακώθηκαν λίγο μετά τον γάμο της και τελευταία έβλεπε ψυχολόγο (παλαιότερα είχε παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού, χωρίς αποτέλεσμα). Από τις επισκέψεις, αλλά και από άλλες κουβέντες που είχαμε κάνει, προέκυψε ότι δεν περνούσε καλά στο σπίτι της και μένει εκεί λόγω της αίσθησης του καθήκοντος προς τα παιδιά της και του φόβου της να ξαναρχίσει από την αρχή.

Δε ζητάω εξιλέωση ή επιβεβαίωση ότι δεν έκανα κάτι κακό, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου ηθοπλάστη, κάθε άλλο. Όμως όλοι ανεξαιρέτως διαφώνησαν μαζί μου με το κύριο επιχείρημα ότι "ανακατεύτηκα σε μια υπόθεση χωρίς να έχω λόγο", κάτι που θεωρώ παράλογο λόγω της σχέσης μου με το ζευγάρι και των ίσων αποστάσεων που οφείλω να τηρήσω με βάση την ιδιότητα που μου εμπιστεύτηκαν και οι δύο.

Τέλος, να πούμε ότι δεν έχω καμία ερωτική έλξη προς την Ε. Για πες?!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Είναι δύσκολη η απάντηση, υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δύο πλευρές, αλλά η γνώμη μου είναι η εξής: εφόσον θεωρείς ότι οι δύο είναι εξίσου φίλοι σου, κι εφόσον σε ρώτησε ευθέως και δεν προέκυψε απλά η κουβέντα, το μόνο που μπορούσες να κάνεις είναι να πεις την αλήθεια, γιατί αν δεν έκανες αυτό, θα έλεγες ψέματα με στόχο την εξαπάτηση. Είχες λόγο, γιατί σου τέθηκε η ερώτηση. Σε ρώτησε δίνοντας σου τον λόγο, δεν χτύπησες κουδούνια για να δώσεις αναφορά.


Η σχέση αυτή έχει ένα κάρο προβλήματα, η πληροφορία που έδωσες είναι σταγόνα, αλλά κι έτσι να μην ήταν, δεν πιστεύω ότι έκανες κάτι κακό. Διαφωνώ με όλους όσους το συζήτησες, αλλά βρε παιδί μου μην το συζητάς αυτό το θέμα για να πάρεις γνώμη, δεν είναι δικό σου για να το συζητάς.


44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1για να μην αγχωνεσαι και εισαι συνεχεια υπολογη, πετα του το μπαλακι.πες του οποτε γνωριζει καποιον πριν ξεκινησει να του μιλαει, να σου στελνει ενα μμς να του πεις αν σε πηδηξε.....σε μικρη πολη ζειτε παντως :)
#3 Νομίζω ότι είναι πολύ απλοποιημένη η απάντηση ότι η ομορφιά ελκύει τόσο τους άλλους που να περιτριγυρίζουν κάποιον σαν τις μέλισσες το μέλι. Υπάρχουν πολλές αντικειμενικά όμορφες κοπέλες (με την έννοια ότι αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους αν είναι όμορφη οι 80 θα πουν ναι) οι οποίες δεν λαμβάνουν σχεδόν καμία προσοχή και από την άλλη κοπέλες που είναι μέτριες στην εμφάνιση και γίνεται χαμός γύρω τους. Δεν χρειάζεται καν να το περιορίσουμε στις γυναίκες, το ίδιο γίνεται με τους άντρες.Υπάρχουν δύο σκέλη στο γιατί γίνεται αυτό. Το ένα είναι τι εκπέμπει κάποιος ως εξωτερική εμφάνιση και προσωπικότητα και το άλλο τι ελκύει τους υπόλοιπους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το χάρισμα να προσελκύουν τους πάντες γιατί δείχνουν π.χ. χαρούμενοι, έχουν ελκυστικό χαμόγελο, είναι ανέμελοι, φιλικοί, είναι όμως πολλοί οι συνδυασμοί, δεν χρειάζεται καν να έχουν κάποια από αυτά, αλλά κάποια άλλα που σε συνδυασμό λειτουργούν ελκυστικά. Από την άλλη μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να έχει φοβερές κατακτήσεις στην Ελλάδα και να πάει σε μία άλλη χώρα και να μην του δίνει κανένας σημασία γιατί ο συνδυασμός εξωτερικής εμφάνισης με προσωπικότητα δεν είναι ο επιθυμητός.Δεν είναι απλό γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.Θα είχε ενδιαφέρον νομίζω για τη ερωτώμενη να ρωτήσει κάποιους άντρες φίλους της στο γιατί πιστεύουν ότι της συμβαίνει. Έχω δει κοπέλες να τους συμβαίνει γιατί βγάζουν τέτοια φιλικότητα, από αυτές που σε κοιτάνε στα μάτια λες και είσαι το πιο ενδιαφέρον άτομο στον κόσμο, που έχουν ένα συνεχές χαμόγελο (είναι η προσωπικότητά τους, το βγάζουν και σε άντρες και σε γυναίκες), άλλες γιατί έχουν μία συγκεκριμένη ματιά που στους άντρες φαίνεται σεξουαλική και γεμάτη μυστήριο, άλλες που τυχαίνει να έχουν εξωτερικά το πακέτο που η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρεί ελκυστικό (μακριά ξανθιά περιποιημένα μαλλιά, μεγάλο στήθος, μικρή μέση, στητή κορμοστασιά) ενώ εκπέμπουν μαζί και αυτοπεποίθηση. Από την άλλη έχω δει όμορφες κοπέλες που δεν γυρνάει κανένας να τις κοιτάξει λόγω της εσωστρέφειας που εκπέμπουν και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.Άντε όμως και ανακαλύψεις τους λόγους κατά προσέγγιση, θεωρείς ότι είναι τόσο σημαντικό ώστε να αλλάξεις κάτι; Θα άλλαζες την προσωπικότητα που βγάζεις στους άλλους, θα πάψεις να είσαι φιλική; Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το αποφασίσεις.
Συμφωνώ και μάλιστα βρίσκω πολύ καλό σημάδι ότι καμία φίλη της δεν την έχει κάνει πέρα, άρα όντως όλα αυτά συμβαίνουν απρόκλητα. Για μενα η λύση είναι να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όσο και όπως και να τη φλερτάρουν. Κινέζα... Όταν δεν συμμετέχεις ούτε θετικά ούτε αρνητικά, πλήρης αδιαφορία δηλαδή, κάποια στιγμή ο άλλος παίρνει το μήνυμα. Αλλά όχι να πηγαίνει και με τις φόρμες για να μην προκαλεί δήθεν. Τα ρούχα από μόνα τους δεν λένε πολλά, αυτός που τα φοράει είναι που ελκύει.Φόρα ό,τι θες καλή μου, φέρσου οπως θες, μην καταπιέζεσαι για να μην θεωρηθεί ότι ενθαρρύνεις συμπεριφορές. Αν υπήρχε αυτή η υπόνοια θα είχες μείνει χωρίς φίλες, οπότε μην αγχώνεσαι και απόλαυσε τον μαγνητισμό που εκπέμπεις.
2# Γράφεις για τις μπερδεμένες σεξουαλικες σου επιθυμίες και αναρωτιέσαι μόνη σου: "Δεν καταλαβαίνω...Πρέπει να με δει γιατρός;" Και στο τέλος μας ενημερωνεις ότι βλέπεις ψυχίατρο!!!; Αλλά δεν του ανοίγεσαι γιατί ντρέπεσαι... Νιώθω ότι η ιστορία, διανθισμενη επιπλεον με τον παντρεμένο που βοηθά την πρώην να αποκατασταθει με ασχημουληδες φίλους του, δεν είναι αληθινή. Η ζωή όμως γράφει τα καλύτερα σενάρια και θα μπορούσε να είναι πραγματικη. Κορίτσι μου γλυκό -αν δεν είσαι τρολ-το γιατρό δεν τον βλέπουμε μόνο. Του μιλάμε κιόλας για ο,τι μας απασχολεί πιο πολύ. Εκτός αν τον βλέπουμε στον ύπνο μας.
#7 Για μένα φέρθηκες σε όλη την ιστορία αυτή άψογα! Ο λόγος που δεν το καταλαβαίνεις είναι αυτή η αόρατη κατανυκτική συγκάλυψη των απανταχού απίστων (επί το πλείστον) και μη.Διότι ο/η κάθε Ακάλυπτος/η αποδέχεται την πολυγαμική του φύση (και πολύ καλά κάνει), συνήθως μόνο για τον εαυτό του (εδώ δεν κάνει καθόλου καλά).Και οι περισσότεροι έχουν κατανόηση και μερικές φορές διακρίνω και οίκτο τύπου:"ε, ναι τι να έκαμνε ο καημένος", "ε και αυτός άνθρωπος είναι".Άντε αυτοί που επέλεξαν την πολυγαμία και την θέλουν αποκλειστικά μόνο για τον εαυτό τους είναι παρτάκιδες. Οι υπόλοιποι που εξασκήθηκαν στην μονογαμία γιατί τους καλύπτουν (μην σου πω και επιβραβεύουν);
#2 Μόνο εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά παράξενο (αν ισχύει) ότι ο πρώην κόπτεται τόσο πολύ να την "αποκαταστήσει" με κάποιον από τους φίλους του; Όταν λέω παράξενο, εννοώ στα όρια του creepy. Εκτός κι αν έχουν διατηρήσει στενή φιλική σχέση από τον χωρισμό και μετά, δεν μπορώ να δικαιολογήσω τέτοια πρεμούρα... Μία γενική παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω σε σχέση με ορισμένα (ευτυχώς λίγα) σχόλια από αναγνώστες της στήλης είναι ότι κάποιες φορές βλέπω πως γίνονται σενάρια βασισμένα σε πράγματα που ουδέποτε είπαν οι ερωτώντες, με αποτέλεσμα να ξεφεύγει αρκετά η όλη συζήτηση και να καταλήγουμε να κάνουμε μαντική. Κατανοώ ότι αναπόφευκτα ερμηνεύουμε την κάθε ερώτηση βασισμένοι/-ες στις δικές μας εμπειρίες, αλλά από την άλλη είναι άδικο να αποδίδεις στους άλλους λόγια που δεν είπαν ή σκέψεις που δεν φαίνεται ότι έκαναν, από όσα γράφουν. Αυτή η απόπειρα να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές και να κάνουμε σενάρια για το τι μπορεί να κρύβεται μέσα στο μυαλό του καθένα, προσωπικά μου φαίνεται άνευ νοήματος (έως και παιδιάστικη). Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι σε σχόλια που κάνουν υποθέσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά. Τι λέει το κείμενο, αγαπητοί, το κείμενο.
Μόνο εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά παράξενο (αν ισχύει) ότι ο πρώην κόπτεται τόσο πολύ να την "αποκαταστήσει" με κάποιον από τους φίλους του; Όταν λέω παράξενο, εννοώ στα όρια του creepy. Πηγή: www.lifo.grCreepy δεν λες τίποτα! Αυτό ήθελα να πω αλλά βαριόμουν να συνδεθώ. Είναι και ο τρόπος που το κάνει, εφόσον δεν θα το παραδεχόταν ανοιχτά στην γράφουσα (όπως λέει η ίδια) και θα την έβγαζε τρελή κιόλας. Δηλαδή, ο τύπος παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και δεν έχει άλλες υποχρεώσεις από το να κάνει την προξενήτρα; Βρωμάει πολύ η υπόθεση. Κάποιος σχολίασε ότι θα πρέπει να του πει και ευχαριστώ για τις "υπηρεσίες" που παρέχει;
#2# Βρε γλυκο μου κοριτσι για ποιο λογο ντρεπεσαι να το πεις αυτο στον ψυχολογο;Δεν υπαρχει κατι να παρεξηγησει.Σου αρεσει ακομη ο πρωην και το γεγονος οτι εχει προχωρησει χωρις εσενα ,σε πληγωνει ακομη περισσοτερο.Και on top of that σου πασαρει και "γαμπρους" για να σε αποκαταστησει σαν να εισαι καμια καημενη!(τραγικο!εξαλλη θα γινομουν κ εγω!)Ειναι φυσιολογικο νομιζω να σου βγαινουν νευρα,αλλα εκει που κανεις λαθος ειναι οτι πιστευεις οτι με το να φερθεις ασχημα στους "γαμπρους" θα εκδικηθεις με καποιον τροπο τον πρωην.Το καλυτερο που εχεις να κανεις κ μην το καθυστερεις καθολου,ειναι να το συζητησεις με τον ψυχολογο ωστε να ηρεμησεις κ να αφησεις τον πρωην πισω σου
#2: Με την σταση σου δειχνεις οτι το μονο που θες ειναι αντρα και (μαλλον) το λες και παραεξω. Ο πρωην σου,ο καημενος (με την καλη εννοια το γραφω), εχει την καλη διαθεση να σε βοηθησει. Aλλα, φιλη, σκεψου τι πραγματικα θελεις. Αν επιθυμεις κανονικη σχεση, πρεπει να αλλαξεις λιγο την σταση σου και αυτη θα ερθει(αργα ή γρηγορα) απο μονη της.Α, πας στον ψυχιατρο και δεν του λες τι πραγματικα σε προβληματιζει; E και τι λετε; Tσαμπα δινεις τα λεφτα σου. Πες του/της τα, δεν θα σε κοροιδεψει, ισα ισα που θα σε ξεμπλοκαρει λιγο.:)
Αχ ρε Γωγώ, ρε Γωγώ! Και μόνο που έδειξες ένα ίχνος συμπόνιας στον άνδρα της ιστορίας και τα ψιλοέχωσες στη γυναίκα, πήρες ένα σωρό αρνητικές! Φαντάσου πόσες έχουν νεύρα!(Δεν είπα ότι έχουν νεύρα για τους ίδιους λόγους, όοοοχι δεν είπα! - Μα που είναι ο υιός να με υποστηρίξει?? - Συμβιβάζομαι και με τον double helix!)
#3.Το να ζηλεύουν όλες μια γυναίκα, και το να μπαίνει αυτή η γυναίκα σε έναν χώρο και όλοι οι άντρες να παρατάνε όλες τις υπόλοιπες σύξυλες για να ασχοληθούν μαζί της, συμβαίνει μόνο σε διαφημίσεις οδοντόκρεμας ή κολόνιας (ή και λακ καμιά φορά...). Α, συμβαίνει και στα τρολ.
@boxerΔεν νομίζω να είναι τρολ. Έχει τύχει πολλές φορές σε ανάμεικτες παρέες μία κοπέλα να τραβάει το ενδιαφέρον όλων των αντρών της παρέας ακόμα και αυτών που είναι δεσμευμένοι. Τυχαίνει κυρίως σε γυναίκες που είναι έξυπνες και ταυτόχρονα έχουν ωραία εμφάνιση και ντύσιμο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν. Απλώς συμβαίνει κάποια άτομα να είναι πιο ελκυστικά από άλλα.
Nαι φυσικά και συμβαίνει, μόνο που οι συγκεκριμένες το ξέρουν και δεν γράφουν γράμματα σε στήλες για να το επιβεβαιώσουν (και να επιβεβαιωθούν βεβαίως).
Κι εμένα μου είχε τύχει να κάνω παρέα με τέτοια κοπέλα - και πολύ όμορφη και με πολύ συμπαθητικό χαρακτήρα, τους τραβούσε σαν μαγνήτης χωρίς να προσπαθεί ή να προκαλεί. Από την μία μας κομπλεξαριζε εμάς τις υπόλοιπες (ανθρώπινο είναι), κι από την άλλη ένιωθε κι η ίδια άβολα, με τις συμπεριφορές που αντιμετώπιζε - τα αγόρια έβγαζαν λίγη καφρίλα μεταξύ τους λόγω ανταγωνισμού.
Συμβαίνει και στην πραγματικότητα Όταν κάποιος ή κάποια μαγνητίζει τους,πάντες με τον ερωτισμό του/της ,την εξυπνάδα και τον μη συμπλεγματικό χαρακτήρα του/της.
@boxer η κοπέλα δε λέει πουθενά ότι σταματάει ο χρόνος μόλις σκάει μύτη σε κάποιον χώρο.Αυτό που περιγράφει το έχω ζήσει, και δεν είμαι όμορφη. Συνέβη την πρώτη φορά γύρω στα 19, ήμουν απαλλαγμένη από το άγχος του σχολείου και δε συνέβαινε τίποτα στενάχωρο στη ζωή μου για περίπου 1 χρόνο. Είχα πολύ θετική διάθεση και ήμουν πολύ ξέγνοιαστη, δούλευα και έβγαζα ωραίο χαρτζιλίκι. Τη δεύτερη φορά ήταν αφού χώρισα από μια τραγική σχέση και είχα επιστρέψει στην πόλη μου, ένιωθα ότι αναπνέω, ότι είμαι ασφαλής, ένιωθα όμορφα και ήρεμη. Σε καμία από τις δυο περιόδους δεν έψαχνα σχέση, ίσα-ίσα, ευχαριστιόμουν τη ζωή μου χωρίς προσδοκίες. Τι πιο γοητευτικό;Στη δική μου περίπτωση ισχύουν όσα λέει η rosa nera παραπάνω. Απλώς εμφανίσιμη ήμουν, ούτε αξέχαστη έμενα ούτε αποστροφή προκαλούσα, δεν είχα αρνητική προδιάθεση με τους ανθρώπους, ούτε και πολλά ενδιαφέροντα, όμως είχα περιέργεια να μάθω και διέθετα κι ένα υποτυπώδες χιούμορ. Ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση όταν με φλέρταραν λίγο πριν το καληνύχτα ή όταν οι κοπέλες με αντιμετώπιζαν σαν μοιραία γυναίκα. Λόγω και άλλων παραγόντων, ήταν πανεύκολο να κλειστώ στον εαυτό μου και να υιοθετήσω μια άλλη στάση, που δεν άργησε να χαρακτηριστεί ως σνομπισμός. Μπορώ να πω με βεβαιότητα σχεδόν, ότι όταν έρθει η ώρα που αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει στην κοπέλα, θα ανακουφιστεί. Γιατί προς το παρόν, δεν νιώθει ελεύθερη να φερθεί αυθόρμητα, ασχέτως αν στην πραγματικότητα είναι ελεύθερη ακόμα και να απολαύσει τη γοητεία που εκπέμπει.
#6 Δεν είναι καθόλου καλή ένδειξη όταν δεν κάνουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή φοβόμαστε ότι θα το μετανιώσουμε. Ουσιαστικά σημαίνει ότι θέλουμε ξεκάθαρα να το κάνουμε, αλλά θα θέλαμε και εγγυήσεις για το μέλλον, τις οποίες είναι δύσκολο να έχουμε. Εν ολίγοις, ο φίλος σου θέλει να σε χωρίσει. Απλούστατα. Το να το μετανιώσει, όντως, στο μέλλον, καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν το θέλει όντως τώρα, ούτε σημαίνει ότι θα μετανιώσει για τους σωστούς λόγους. ΑΝ το μετανιώσει. Θες να είσαι με κάποιον που θέλει να χωρίσετε; Δεν σας δεσμεύουν παιδιά, συμβόλαια, στεγαστικά κλπ. Ο μόνος λόγος για να τα έχετε είναι να θέλετε. Και οι δύο.
#1: Συγγνωμη, σκυλακι του εισαι και θελει να σε ελεγχει ετσι; Μπορει,επισης, να σε κλεισει και μες στο σπιτι ωστε να μην δεις σιγουρα κανεναν πρωην σου. Ελεος.
#2 Προσπαθώ να το αποφεύγω, αλλά η φράσεις στην τελευταία παρένθεση με κάνουν να θέλω να σε ρωτήσω αν τρολάρεις.Λογικό είναι να πηγαίνεις σε ειδικό και να του κρύβεις τα βασικότερά σου προβλήματα; Θα έβρισκες λογικό να πας σε γαστρεντερολόγο και να μην του πεις ότι σε πονάει το έντερό σου γιατί ντρέπεσαι να μιλάς για τέτοια;Επίσης, αναρωτήσου 1. γιατί θεωρείς ότι γλιτώνεις από κάτι (ότι κρατάς ίσως κάποιο επίπεδο) με το να "κρατιέσαι" και να μην κάνεις περιστασιακό σεξ, αν νιώθεις απλώς την ανάγκη να αποφορτίσεις τις σεξουαλικές ορμές σου, αλλά κυρίως 2. γιατί νιώθεις την ανάγκη να κακομεταχειριστείς ανθρώπους που δεν σε έχουν αντικειμενικά βλάψει (αντιμετωπίζοντάς τους ίσως ως άβαταρ του πρώην;)Βασικά μην αναρωτηθείς, πες τα επιτέλους στον ψυχίατρο και αναρωτηθείτε παρέα.
#1# Δεν θεωρω προβληματικο αυτο που ζητησε ο συντροφος σου.Κ εγω θα προτιμουσα να γνωριζω αν υπαρχει στην παρεα καποια πρωην του αγοριου μου.Τι το παραλογο εχει αυτο;Δεν ειπε οτι θα θυμωσει,ειπε οτι θα αισθανθει καραγκιοζης.Προφανως εννοει οτι θα αισθανθει αβολα να το ξερουν ολοι,εκτος απο αυτον.Δεν ειναι οτι θα τον προκαλεσει σε μονομαχια για τα ματια της κοπελας,απλα προτιμα να το γνωριζει για να το χειριστει οπως κρινει.Πιθανον και για να κρατησει μια αποσταση,γιατι οχι; που ειναι το κακο;Ισως κ οχι..μπορει κ να τον συμπαθησει.Ουτε της απαγορευσε να εχει πρωην,ουτε την κακοχαρακτηρισε απο αυτο ουτε τπτ παραλογο.Μην υπερβαλλουμε.Τωρα,για τη φωτογραφια...σε αυτη την περιπτωση δε νομιζω οτι χρειαζεται να το πεις εφοσον δεν ησουν μπροστα οταν εγινε η "γνωριμια"
Μάλλον επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που δεν σκέφτεται έτσι. Όπως ούτε και εγώ, όντας και η κοπέλα της ερώτησης. Που αν μου συνέβαινε να βρεθώ εγώ με πρώην του νυν μου, ίσα ίσα που θα καμάρωνα που πλέον τον έχω εγώ και που αυτός τελικά διάλεξε εμένα και η οποιαδήποτε άλλη πρώην είναι ακριβώς αυτό! Πρώην!
#1 Δεν είναι σωστό ίσως να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά η συμπεριφορά που περιγράφεις μου χτύπησε τρελά καμπανάκια, γιατί την έχω συναντήσει σε άντρες & γυναίκες ΠΟΛΥ προβληματικούς. Θα πω λοιπόν απλώς, μήπως παρατηρείς κι άλλα παρεμφερή συμπτώματα; Π.χ. την ύπαρξη ενός ιδανικού αριθμού πρώην τον οποίο δεν θα ήθελε να ξεπερνάς; Τη δυσαρέσκεια του όταν έχεις παρέες του αντιθέτου φίλου, ή όταν συναντάς τέτοιες παρέες χωρίς αυτόν; Μια γενικότερη ανταγωνιστικότητα και κόμπλεξ απέναντι στους άλλους εκπροσώπους του φύλου του; Just sayin', έχε το νου σου.
@6 Άλλη μία περίπτωση ανθρώπου που δεν ξέρει τι θέλει και εσύ αντί να φύγεις κάθεσαι και αναρωτιέσαι αν είσαι υπερβολική και αν πρέπει να κάνεις υπομονή. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να φθείρεις τον ίδιο τον εαυτό σου. Ο χρόνος μας σε αυτή τη γη είναι πολύτιμος, μην τον σπαταλάς με άτομα τέτοιου είδους.
5.Έχω μια επιφύλαξη για την απάντηση της Αμπα, κυρίως γιατί δεν αναφέρεις αν η μητέρα σου ήταν πάντα έτσι ή αν αυτή η συμπεριφορά έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, και οφείλεται σε ζήλεια. Αναρωτιέμαι, δηλαδή, αν αυτό που λες εδώ "Αισθάνομαι μάνα μου την πεθερά μου και όχι αυτήν που με γέννησε λόγω τον πράξεων της !" είναι κάτι που το έχει εισπράξει από σένα, και γι' αυτό φέρεται έτσι ανταγωνιστικά. Σκέψου το λίγο. Αν είναι αυτή όντως η περίπτωση, τότε προσπάθησε να μην της δείχνεις απόρριψη, αλλά περισσότερη αγάπη - χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα βάζεις και τα όρια σου. Αλλά κάποιος τρόπος θα υπάρχει να τη βάζεις στη θέση της με αγάπη.
#6 Δεν θέλει μόνο τον χώρο του,θέλει και τον χρόνο του, σίγουρα δεν είναι ευτυχισμένος αν θυμώνει με όλα και δεν φταις εσύ υποχρεωτικά. Μεγάλο παιδί είναι, να βρει τι τον ενοχλεί και να το επιλύσει.Ντάντεμα θέλει;
Μπορεί να φταίει που θέλει να τη χωρίσει. Μπορεί να είναι μια βαρετή, αδιάφορη, κουραστική γυναίκα, και ο άλλος να έχει χίλια δίκια που αναπολεί την ελευθερία του.Δεν φταίει αν ο άλλος δε μπορεί να αναλάβει το βάρος μιας απόφασης. Δεν φταίει αν αυτός διστάζει γιατί "μπορεί να το μετανιώσει". Δεν φταίει που πετάει εν πολλοίς σε αυτήν το μπαλάκι. Μπορεί να είναι η χειρότερη γυναίκα του κόσμου, ε ας τη χωρίσει. Τα σούξου μούξου είναι δικό του πρόβλημα.
Ακριβώς αυτό που λέει η Ιριδα.Θέλει να φύγει; Ωρα του καλη κι αέρα στα πανιά του. Όχι όμως να ξεσπά τα νεύρα του πάνω της επειδη δεν θέλει να της το πει ευθέως.Ασε που πιστεύω πως της λέει ότι θα το μετανιώσει για να την κρατήσει καβάτζα κα να την κανει να τον περιμένει έτσι ώστε να γυρίσει σε περίπτωση που δεν του κάτσει καμια άλλη. Ε, τι να χάσει και το σιγουράκι του;
@boxer Οχι η κοπελα δεν θελει να χασει το σιγουρακι της θελει να κρατησει τη σχεση της. Και πιστεψε με αυτοι οι τυποι "θελω τη μοναξια μου, θελω και σενα και μαζι και χωρια και με καμια ακομα" (γιατι αυτο ειναι το θεμα) δεν σε αφηνουν σε ησυχια ακομα και να χωρισεις. Θα τους παρατησεις και κατα 99% θα σε παρακαλανε κανα μηνα μετα να γυρισεις γιατι τελικα η "μοναξια" τους δεν πηγε οπως την περιμενανε.
#4 Η αμφιλεγόμενη ερώτηση της ημέρας.Προβλέπω μάχες επί χάρτου Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέρες,εβδομάδες,χρόνια για το θέμα Ο καθένας παίρνει αποφάσεις όπως έχει εκπαιδευτεί να το κάνει και αργότερα,ανάλογα με τις εμπειρίες του, τροποποιεί, αναγκαστικά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση αυτόν τον τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος,η σωστή απάντηση είναι εξαρτάται.Άλλες φορές πρέπει να αποφασίζεις μόνο με την λογική,άλλες μόνο με το συναίσθημα,άλλες λαμβάνοντας υπ όψιν το ένστικτο κι άλλες,τις περισσότερες,όλα μαζί.Θέμα ευφυΐας,εμπειρίας και χαρακτήρα.