Στο σημερινό «Α μπα»: ο καθένας

Στο σημερινό «Α μπα»: ο καθένας Facebook Twitter
74

 

__________________
1.


Γεια χαρα...θέλω να σου πω ότι σήμερα είχα την ποιο αθληα μέρα τις ζωης μου ξύπνησα το πρωί και δεν ξύπνησα ποτέ ήθελα να σαπισω για πάντα στην κατθληψαρα μου και να δώσω μία μηδενική αξία στη ζωή μου βάζοντας στο μυαλό μου ότι πρέπει να καθαρισω το γα@#$% σπίτι στο οποίο είμαι εδώ και δύο εβδομάδες μόνη μου να είμαι χαρούμενη και ευγνώμων για όλα αυτά που έχω....ε όχι δεν θέλω τα βρίσκω όλα μάταια...μέχρι που με παίρνει τηλ το αφεντικό μου το οποίο κρυφό γουσταρω και μου λέει ποτέ μπορεί να δουλεύεις έξτρα.. μου έδωσε κυνητρο να συκωθω από το κρεβάτι να πάω να πληρωσω κάτι που χρωσταγα και είχα αποφασίσει ότι δεν θέλω να ψυχαναγκαστω να το κάνω για να βουλιάξω όλη μέρα στο αδιο μου είναι και στη χώρα του ασινυδητοου που είναι α συνινιδυτο επομένως κλαιν μαιν δεν το ελέγχω δεν με επιρεαζει δεν με νοιάζει περναω καλά....πινω τον καφέ μου πληρώνω τα χρωστουμενα καυλαντιζω λίγο με το αφεντικό μου και τους γύρω μου και με πέρνει ή φυλή μου τηλέφωνο ας τα πούμε λίγο γαμω την πουτανα μου θέλω θέλεις....πινω δύο κοκτέιλ ζαλιζομαι και λέω στον εαυτό μου καλώς ήρθες στη. Αλήθεια σου .
Το σπίτι σου είναι ενα μπαχαλο εισαι βρομιαρα καλώς δεν πειράζει την υγεία σου την φροντίζεις απλά μπορεί να είναι το βρακι σου πάνω στη κουζίνα και καμπωσες σακούλες πατατακια δυπλα στο κρεβάτι σου μπάνιο κανείς κάθε μέρα την υγεία και την εμφάνιση σου την προσέχεις ....ποιος σου είπε κουκλιτσα μου ότι ή αξία σου φαίνεται από το αν μαγιρευεις αν σφουγκαριζεις κάθε μέρα ε όχι δα δεν θέλω σήμερα έχω αδιο στομάχι και βρομικο σπιτι αλλά ανετρεψα την δήθεν χτισμένη από τους άλλους απογοήτευση..ειπα δύο τρεια λόγια του αέρα φιλσοφισα την ανθρώπινη ύπαρξη με ένα υπέροχο πλάσμα και από εκεί που όλα ήταν μάταια όλα έχουν νόημα και σημασία τα ποτά φταίνε ή συνηδητοποιηση?!?!!!?????!!!...ναι τα ποτά ανακατευομαι..αλλα πήρα και το θάρρος να πω στον σύντροφό μου ότι θέλω kinky ,πράγματα στο κρεβάτι και ξέρετε τι ή αντίδραση του ήταν ένα χαριτωμένο γέλιο σε φάση- αλήθεια δεν ξέρω αν θα ανταπεξελθω αλλά σε ευχαριστώ που με εμπιστευεσε και θα προσπαθήσουμε why not?!?
Τον αγαπώ
Σημερμρα λοιπόν. απογοήτευσα κάνα δυο πέρασα υπέροχα με κάποιον συχαθηκα και αγάπησα εμένα.....απερυψα και δέχτηκα κάτι μέσα μου .... και ναι μία ηλιθ@# σκέψη-κηνητρο φτιάχνει αυτο που είσαι ...καλό βράδυ....εγώ σήμερα είναι καλα- Τζιν χωρίς τόνικ

 

Μάλλον σου αρέσουν πολύ οι Μπητ.

__________________
2.


Διαβαζοντας ενα αρθρο σε εφημεριδα για τα μερη που ειναι λογοκεκριμενα στο google maps, επεσα πανω στο haarp, το οποιο ειναι κρυμμενο. Οι πληροφοριες ειναι τρομερα συγκεχυμενες και περιβαλλονται απο 100 κιλα συνομωσιολογιας. Μπορει καποιος να με βοηθησει να καταλαβω τι ειναι; Το γεγονος οτι φωτογραφιες κτλ δεν υπαρχουν σχεδον καθολου, δειχνει οτι προκειται για κατι κρυφο. Ελπιζω να με παρεις στα σοβαρα, γιατι ψαχνω και μια σοβαρη απαντηση, που ειναι δυσκολο να βρω. Ξερω οτι δεν εισαι ειδικη, αλλα ισως καποιος ξερει. Θενξ!- Περιεργος

Εκατό κιλά συνωμοσίας υπάρχουν εκεί όπου διαδίδονται οι συνωμοσίες, και διαδίδονται για τα πάντα, όρεξη να έχεις. Το λήμμα στο Wikipedia μια χαρά αναλυτικό είναι, και στο τέλος του έχει σαράντα πηγές, δέκα άρθρα, και άλλα δέκα λινκ για περισσότερο διάβασμα.


Δεν είναι ποτέ δύσκολο να βρεις μια σοβαρή απάντηση, αρκεί να συμφωνούμε στο τι σημαίνει «σοβαρή απάντηση». Πάρα πολλά μέρη είναι κρυμμένα στο google. Μερικές φορές είναι στρατιωτικές βάσεις, φυλακές, αλλά ένα από αυτά είναι το παλάτι της βασιλικής οικογένειας στο Άμστερνταμ. Ωραίο είναι το μυστήριο γιατί εξάπτει, αλλά αν θέλεις μπορείς κι εσύ να κρύψεις το σπίτι σου στο google maps. Μην παρασέρνεσαι σαν παιδί από το «κρυμμένο».


__________________
3.


Αγαπητή Α μπα γιατί έχει γίνει μόδα να είμαστε υπερήφανοι άμα είμαστε υπέρβαροι ; ο καθένας ας κάνει ο,τι θέλει, δε λέω άλλα ίσως να μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί άνθρωποι με πραγματικά σωματικά προβλήματα όπως να Μην περπατάνε και δε νομίζω να το επέλεξαν όπως κάποιος επιλέγει τις περισσότερες φορές να παχύνει . Ποια η γνώμη σου;- Ωραία κοιμωμένη

Δεν έχει γίνει μόδα να είμαστε υπερήφανοι άμα είμαστε υπέρβαροι. Η παραδοχή σου είναι λάθος και η τοποθέτηση σου σκόρπια, άνιση, και επίσης λάθος.


Αυτό που έχει γίνει είναι μια μικροσκοπική αρχή στην ιδέα να μην υπάρχει ρατσισμός απέναντι στους υπέρβαρους, και άλλο ένα τοσοδούτσικο βηματάκι να μην θεωρείται ιδανικό το πάρα πολύ αδύνατο σώμα αλλά να ξεκινήσει η συζήτηση για το τι σημαίνει φυσιολογικό βάρος. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να περπατήσουν από τα κιλά είναι ένα παντελώς άλλο θέμα και βασικά δεν λέγονται καν υπέρβαροι. Η άποψη σου κάποιος επιλέγει να παχύνει (άρα το να αδυνατίσει είναι απλό θέμα επιλογής) δείχνει άγνοια για πολλά πράγματα: για την κουλτούρα της ομορφιάς, για την ψυχολογία που σχετίζεται με την τροφή, για το βάρος της απομόνωσης και της κοινωνικής ένταξης, για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος...τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος.


Ωραία κοιμωμένη, συναγερμός. Η φράση «να μην τα ισοπεδώνουμε όλα» είναι πρώτο κεφάλαιο στο αναγνωστικό του οπισθοδρομικού.


__________________
4.


Είμαι με κάποιον με του οποίου τις περισσότερες απόψεις συμφωνώ. Μου φαίνεται ανοιχτόμυαλος, οτι σέβεται τους ανθρώπους, καλλιεργημένος. Τις γυναίκες ενώ τις σέβεται, έχει πετάξει κάτι μαργαριτάρια του τύπου αμα μια φίλη σου πήγαινε με πολλούς δε θα την έκραζες?
Και διάφορα άλλα στερεοτυπικά, απλά δε με έχει τρομάξει ακόμα γιατί δεν έχω καταλάβει σε τι βαθμό τα πιστεύει και επειδή είναι η ηλικία τέτοια που θα μπορούσε να είναι ανωριμότητα κ γενικά του δίνουν πράγματα τροφή για σκέψη(έχει τύχει να σχολιάσω τα σεξιστικά και κάπως να το σκέφτεται, ή να πει απο μόνος του πράγματα αντιφατικά σε άλλη φάση)Με την παρέα του έχω παρατηρήσει οτι κάνουν πολλά αστεία με τη λέξη βιασμός. Και μου φαίνεται λίγο απρεπές? Το διακωμωδούν αλλά άμα υπήρχε άνθρωπος στην παρέα με ανάλογη εμπειρία δε θα ήταν χοντράδα? Μετά πάλι κάτι αστεία θα πάθω καρκίνο απο αυτό,κλπ. Κοντεύουν να μου κολλήσουν τα αστεία, και πλέον δεν εξοργίζομαι τόσο που τα ακούω, κακό σημάδι? Απ την άλλη, άμα σκεφτόμασταν έτσι, στο τέλος δε θα κάναμε πλάκα καθόλου, θα ήμασταν σοβαροί για να μη θίξουμε κανένα ζήτημα. Αλλά και κάτι "κωμικούς" που βλέπω και διακωμωδούν σοβαρές καταστάσεις, δεν είναι σα να προωθούν το να κοροϊδεύουμε πράγματα? Ερωτήσεις δυο λοιπόν: Κακώς μου τη σπάνε τα αστεία? Μήπως το δικαιολογώ και είναι αιτία χωρισμού και ο άνθρωπος μπορεί να μη σκεφτεί διαφορετικά? Και άμα είναι λόγος χωρισμού, όταν σε σχεδόν όλα τα άλλα είναι νορμάλ, συμβιβάζομαι? Εννοώ να τον αφήσω για να βρω σιαμαίο άνθρωπο στις σκέψεις? Στην τελική αυτό το λίγο στενόμυαλος που βλέπω είναι το ίδιο πρακτικά με το πολύ?- vampire

Δεν είναι αστείο κάτι αν γίνεται από θέση ισχύος.


Είναι αρκετά απλό. Αν κάτι γίνεται εις βάρος κάποιου πιο αδύναμου (κοινωνικά, φυλετικά, ηλικιακά, σωματικά) από κάποιον πιο ισχυρό, είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πώς μπορεί να είναι αστείο. Κάτι είναι αστείο αν μπορεί να γελάσει και αυτός στον οποίο απευθύνεται το χιούμορ. Είναι σίγουρα αστείο αν είναι αυτοαναφορικό – ο αυτοσαρκασμός ποτέ δεν είναι αμφιλεγόμενος. Δεν είναι ενδιαφέρον;


Τα όρια δεν είναι τρομερά δυσδιάκριτα. Παριστάνουμε ότι είναι δύσκολο να οροθετηθούν γιατί οι ισχυρές ομάδες θέλουν να συνεχίζουν να κάνουν χιούμορ εις βάρος των ασθενέστερων χωρίς επιπτώσεις.


Ο φίλος σου δεν λέγεται ακόμη καλλιεργημένος. Ίσως γίνει στο μέλλον, αλλά ας μην ευτελίσουμε από τώρα αυτή την ωραία λέξη. Αν είναι αντιφατικός, είναι ότι ίσως έχει τις βάσεις, αλλά όχι ακόμη τις πληροφορίες για να σχηματίσει δική του άποψη. Για την ώρα κάνει το εύκολο: ό,τι κάνουν οι φίλοι του και το άμεσο περιβάλλον του. Θα αποφασίσει να το αμφισβητήσει, ή θα προτιμήσει να κάτσει στην ασφάλεια του μικρόκοσμου του;


Αυτά που λες εδώ, πρέπει να τα συζητήσεις με τον φίλο σου, αν σε ενδιαφέρει δηλαδή. Δώσε του την ευκαιρία να καταλάβει πώς ακούγονται τα «αστεία» του σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην στενή του ομάδα. Από την αντίδραση θα καταλάβεις πάρα πολλά.


Σε σένα συνιστώ να μην γράφεις, να μην μιλάς και να μην σκέφτεσαι με συνεχείς ερωτήσεις. Φαίνεσαι σα να αμφιβάλλεις συνέχεια γι'αυτά που σκέφτεσαι, και βάζεις μόνη σου τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση. Ούτε θαυμαστικά, ούτε ερωτηματικά, ούτε αποσιωπητικά. Κάνε τις τελείες φίλες σου.

__________________
5.


Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Πόσο μέγαιρα είναι η μάνα Καρντάσιαν! Έχω δει κάποια επεισόδια από τις σεζόν που βγάζουν, μέχρι και σήμερα και η μάνα Κρις δεν σταματάει που-θε-νά το μανατζάρισμα των παιδιών της. Το μάτι της γυαλίζει στην κυριολεξία. Νομίζω, ότι αν δεν ήταν αυτή, οι κόρες ούτε που θα μπορούσαν να φανταστούν τους εαυτούς τος, να παίζει τόσο χοντρά με τη δημοσιότητα. Η μάνα είναι πίσω από όλα! Ποια από τις κόρες, θα μπορούσες να πεις, ότι είναι κάπως πιο προσγειωμένη; Καλά, τον γιο Ρομπ δεν τον αναφέρω καν, έχει κατακαεί! -μαύρη μπύρα-

Η άποψη ότι πίσω από όλα είναι μια μάνα/μέγαιρα που κουνάει τα νήματα και όλοι οι άλλοι είναι κούκλες στα χέρια της είναι πολύ πιασάρικη, πολύ εύκολη, κι άρα σίγουρα λάθος.


Σου υπενθυμίζω ότι όταν η Κιμ πρωτομπήκε στα κουτσομπολίστικα ως φίλη της Πάρις Χίλτον, και όταν εκτοξεύθηκε στις πρώτες κίτρινες σελίδες των ταμπλόιντ με την χειροποίητη τσόντα της, κανείς μας δεν ήξερε ποια είναι η μάνα της, ούτε αν είχε μάνα. Επίσης υπενθυμίζω ότι εμείς μπορεί να μην την ξέραμε, αλλά στις γειτονιές του Λος Άντζελες που κυκλοφορούσε, το όνομα Καρντάσιαν ήταν διάσημο από τον πατέρα των κοριτσιών που συμμετείχε στην δίκη που τάραξε όλη την Καλιφόρνια για χρόνια. Την ίδια περίοδο ήταν θετή κόρη ενός από τους πολύ διάσημους Ολυμπιονίκες της Αμερικής.


Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι η μητέρα της οικογένειας είναι καλή στο μανατζάρισμα, αλλά δεν της έδωσαν να μανατζάρει μια μικρομεσαία οικογένεια από το Οχάιο. Επίσης πιστεύω ότι η Κιμ μανατζάρει τον εαυτό της από την αρχή και δεν δέχεται συμβουλές από κανέναν. Συμφωνώ ότι κανείς τους δεν περίμενε να βρεθεί στο επίπεδο δημοσιότητας που έχουν φτάσει τώρα, αλλά η ερμηνεία του φαινομένου είναι για διδακτορικό. Δεν εξηγείται με την ισοπεδωτική θεωρία της γυναίκας/αράχνης.

 

Διδακτορικό δεν υπάρχει, αλλά έχουν γραφτεί διάφορα ενδιαφέροντα σχετικά. Εδώ είναι ένα.
 

__________________
6.


Γεια σου αμπα!
Με λένε Άννα είμαι 24 χρόνων και δάσκαλα ειδικής αγωγής....Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένα πράγμα με βασανίζει και αυτό είναι το βάρος μου.. θυμάμαι να ντρέπομαι να φάω το φαγητό μου στο σχολείο γτ ήταν φρυγανιες και να κρύβομαι μεγαλώνοντας όταν ετρωγα φρούτα...στο λύκειο κατάφερα να χάσω περίπου 25 κιλά και πιάσω το όνειρο....την επόμενη χρονιά ήρθαν οι πανελλήνιες και σιγά σιγά μπήκαν και ξανά το σύννεφο από πάνω μου.....Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ότι δεν έχω καταφέρει να κάνω κάποια σχέση μέχρι τώρα αν και είχα ευκαιρία δεν μπόρεσα να το συνεχίσω γτ είχα το άγχος πως θα φανεί το σώμα μου εκτός ρούχων.....νιώθω ότι αυτό το πράγμα μου καταστρέφει την ζωή μου.... φοβάμαι να κοιτάξω κάποιον γτ σκέφτομαι πως θα πει σίγουρα κάτι αρνητικό για μένα ...νιώθω ότι δεν έχω δικαίωμα στον έρωτα.... σκέφτομαι να επισκεφτω κάποιον ψυχολόγο όμως δεν βρίσκω τη δύναμη να πάρω τηλέφωνο...με αγχώνει το ότι δεν ξέρω ποια είναι ή διαδικασία στις συνεδρίες.... Αν γνώριζες θα με βοηθούσε να έλεγες μερικά διαδικαστικά πράγματα που γίνονται...ή αν κάποιος με το ίδιο πρόβλημα έχει βοηθηθεί.... ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι!!!- Αννα

Κλείνεις ραντεβού όπως κλείνεις ραντεβού για τον παθολόγο. Πηγαίνεις, περιμένεις, μπαίνεις. Συστήνεσαι. Ο «παθολόγος» σε ρωτάει γιατί πήγες να τον δεις. Τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους με την βοήθεια και την εμπειρία του «παθολόγου». Ο χρόνος τελειώνει. Πληρώνεις, και συζητάς πότε θα είναι η επόμενη επίσκεψη.


Σήκωσε το τηλέφωνο και κλείσε το ραντεβού. Μην ρωτάς άλλους για τις εμπειρίες τους, δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τις υπερβολές, τα ψέματα, τις μισές αλήθειες από την πραγματικότητα της εμπειρίας του καθενός. Είναι δικός αυτός ο δρόμος, και θα τον διανύσεις μόνη σου.

__________________
7.


Αγαπημένη μου Α,μπα

ανέκαθεν ήμουν κανονική προς γεματούλα. Αλλά δε με πείραζε. Ίσα ίσα μου άρεσε, γιατί από τη μία με γλυκαίνει πολύ, και από την άλλη αγαπώ το φαγητό και τις νέες συνταγές , ποιος ο λόγος να τα στερούμαι?
Μέχρι που γνώρισα το αγόρι μου (ο οποίος ήταν και ο πρώτος μου δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία). Τα είχαμε για δύο χρόνια όπου μέσα σ'αυτά τα χρόνια μου έλεγε συνέχεια να χάσω βάρος, ότι είμαι χοντρή και με σύγκρινε με φίλες μου πιο αδύνατες από μένα. Σε καυγάδες με έλεγε φάλαινα και άλλα τέτοια. Χωρίσαμε εδώ και ένα μήνα.
Όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό με διέλυσε. Από κει που μου άρεσε ο εαυτός μου γι'αυτό που ήμουν , τώρα έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για μένα, για το πόσο αξίζω και -δυστυχώς- έχω αρχίσει να βλέπω ανταγωνιστικά τις φίλες μου, απο κει που δεν είχαμε πρόβλημα στη σχέση μας. Συνεχίζω να αγαπάω το φαγητό, αλλά κάτι μέσα μου έχει σπάσει. Έχω αρχίσει να μπαίνω στη διαδικασία αναζήτησης καλή δίαιτας, ενώ δεν υπάρχει λόγος, (δηλαδή αν και γεμάτη είμαι στα φυσιολογικά πλαίσια). 'Εχει αρχίσει να μη μ αρέσει αυτό που βλέπω στον καθρέφτη. Και σε ρωτάω ρε Α,μπα. Πως μπορείς να επανακτήσεις την αγάπη που είχες για τον εαυτό σου? Γιατί η γνώμη ενός μαλάκα έχει τόση δύναμη ώστε να σου διαλύσει τη ζωή και τη σχέση μου με τους γύρω σου?- Μικόλ

Γιατί είσαι ακόμη ασχημάτιστη συναισθηματικά, επειδή είσαι άπειρη, και επειδή δεν έχεις ακόμη καταλάβει πότε και πώς πρέπει να προστατεύεσαι.


Η σχέση που δεν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου είναι μια κακή σχέση. Μια σχέση που σε κάνει να νιώθεις χειρότερα δεν διορθώνεται, δεν χρειάζεται σεβασμό, δεν απαιτεί προσπάθεια. Πρέπει να τη λήγεις. Ο κάθε ανασφαλής θα σε χτυπήσει εκεί που θεωρεί ότι είναι η δική σου ανασφάλεια, που όσο πιο μικρή είσαι, τόσο πιο προφανής είναι. Το θέμα της εμφάνισης είναι πανεύκολο σημείο εκμετάλλευσης από αγόρια προς κορίτσια γιατί οι απαιτήσεις για ομορφιά και σέξι σώμα απευθύνονται κυρίως στα κορίτσια (ο συγκεκριμένος χρησιμοποιούσε και τον σχεδιασμένο γυναικείο ανταγωνισμό). Μπορεί να ήσουν εσύ καλά με σένα – και μπράβο σου – αλλά δεν είσαι τυφλή και κουφή στις επιταγές που υπάρχουν στο περιβάλλον σου. Αυτό το αγόρι σου τις επιβεβαίωσε, δεν σου τις φύτευσε. Πάντα περιέγραφες τον εαυτό σου ως «γεματούλα». (Άραγε, είσαι, ή σου φαίνεται;)


Μην επιτρέψεις ποτέ ξανά σε κανέναν να σε μειώνει με λόγια και πράξεις. Δεν χρειάζεται να απαντάς, να τον χειρίζεσαι, να προβληματίζεσαι. Να φεύγεις χρειάζεται. Είναι πάρα πολύ απλό και δεν μας το λέει ποτέ κανένας. Ούτε να συζητήσεις χρειάζεται, ούτε να εξηγήσεις στον εαυτό σου γιατί το κάνει. Απλώς, δρόμο.


Νομίζω, ελπίζω, ότι θα ξαναβρείς την εσωτερική σου ισορροπία. Νομίζω ότι θα τα καταφέρεις επειδή ήδη ξέρεις ότι είναι ένας τυχαίος και ανάξιος άλλης ανάλυσης. Αν βλέπεις ότι δεν γυρνάει το μυαλό σου και έχει κολλήσει, πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να ξαναβρείς όσο πιο γρήγορα γίνεται τον εαυτό σου.

74

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#6 Αγαπητή φίλη.Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που διαθέτουν σιλουέτα μανεκέν, αυτές οι οποίες δικαιούνται προσωπικής ζωής. Ούτε τα φωτομοντέλα μόνο έχουν προσωπικό βίο ανθόσπαρτο.Όπως καταλαβαίνεις,δεν ίστανται λογικά αυτές οι παραδοχές.Παίζει ρόλο ο τρόπος που μεγάλωσες και τι προσδοκίες έχεις από τον εαυτό σου. Στην εφηβεία,η οποία είναι περίοδος σχετικής ψυχολογικής αστάθειας έκανες επιτυχώς μία τιτάνια προσπάθεια με εξαίρετο αποτέλεσμα.Μπορείς ,όποτε χρειαστεί και θελήσεις ,να την επαναλάβεις.Έχεις ισχυρή θέληση,αλλά όχι και τόσο καλή σχέση με τον εαυτό σου.Παραείσαι αυστηρή και επικριτική στο θέμα της εμφάνισης σου.Ας είσαι λίγο πιο επιεικής για να τον αφήσεις να συνάψει ερωτική σχέση.Υπάρχουν άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν για σένα,αν τους επιτρέψεις να σε πλησιάσουν,να σε γνωρίσουν,να σε εκτιμήσουν,να δεθούν μαζί σου συναισθηματικά και να σου αποκαλύψουν πόσο ευάλωτοι είναι και οι ίδιοι.Άκουσε το ένστικτό σου,άφησέ το να σε οδηγήσει και μην βιαστείς να απορρίψεις κανένα.Χρειάζεται χρόνος πριν αποφασίσεις να συνάψεις σχέση και να επενδύσεις συναισθηματικά σε κάποιον,ακόμα και φίλο, αλλά,δες γύρω σου.Οι άνθρωποι ρισκάρουν και αν για κάποιο λόγο, τα πράγματα δεν ακολουθήσουν την ευκταία πορεία, επαναλαμβάνουν την προσπάθεια.Μην αποσυρεσαι επειδή φοβάσαι. Ο δε άγνωστος χ ,αν δεν πάρει το οκ από σένα,δεν μπορεί να σε αγγίξει,κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Ως δασκάλα ειδικής αγωγής,έχεις δεδομένες κάποιες ευαισθησίες σε υψηλότερες κλίμακες.Να τις θεωρήσεις πολύτιμες,να τις καλλιεργησεις και να τις αποκαλύψεις στους ανθρώπους που θα νοιαστούν.Καλή και πολλή τύχη.
Σιγά το φαινόμενο Καρντάσιανς - ακόμη μια επιβεβαίωση του φαινομένου ότι οι φελλοί επιπλέουν. Ανέκαθεν συνέβαινε και θα γίνεται και στο μέλλον.Σήμερα αυτοί αύριο κάποιοι άλλοι και φυσικά αν δεν ασχοληθεί κανείς με τη "χειροποίητη τσόντα" δεν θα έχει επιτυχία.
#7.Κοπελιά,απαλλάχτηκες από έναν άνθρωπο,που δεν είναι στα καλά του.Δεν τα φτιάξατε με το ζόρι.Όταν σε επέλεξε,δεν ήξερε ότι είσαι αφράτη;Τι σε έπρηζε λοιπόν μετά;Και να μην ήσουν όμως,κάτι άλλο θα έβρισκε.Θα ήσουν τεμπέλα,ηλίθια,αντικοινωνική κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.Είναι κι αυτοί οι άνθρωποι,που κυκλοφορούν ανάμεσα μας,και κάνουν σχέση,για να βγάλουν εκεί όλα τα συμπλέγματα και τη βία,που έχουν μέσα τους.Και τα καταφέρνουν μια χαρά,αν δεν τους διαολοστείλεις εγκαίρως,να μεταφυτεύσουν στο δικό σου εγκέφαλο τη μαλακία,που δέρνει το δικό τους.Μάζεψε τις φίλες σου για ένα ωραίο φαγητό και πάτα delete στη μιζέρια,που σου φόρτωσε ο πρώην.Κι αν γουστάρεις,ζήτησε κάποιες συμβουλές από ειδικό για ισορροπημένη διατροφή για την πάρτη σου και την υγεία σου και μόνο.
#4 Σου φαίνεται ανοιχτόμυαλος, καλλιεργημένος,σέβεται τις γυναίκες;Για ξαναδιαβασέ τα αυτά.Πολλές φορές.Και εξήγησε πώς συνάδουν με την συνέχεια του γράμματος.Παιδιά δεν αφήνετε λίγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πιάσετε κανένα βιβλίο;Τα κείμενα είναι λίγο τρομακτικά πλέον Σαν να μην υπάρχει πλέον συναίσθηση και κριτήριο για τα πράγματα.
3. Α μπα διαφωνω που λες οτι το πολυ αδυνατο σωμα δεν ειναι ιδανικο . Αυτο υποστηριζεται απο καποιους γιατι το συγχεουν με την νευρικη ανορεξια . Η νευρικη ανορεξια ομως ειναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ . Αν καποιος ειναι πολυ αδυνατος και δεν εχει νευρικη ανορεξια δεν εχει λογω να βαλει κιλα . Αυτο το λεω γιατι εχει γινει καραμελα να λενε σε κοπελες να βαλουν κιλα γιατι εχουν γινει ανορεξικες .
το οτι βαζεις το "πολυ", ειναι ανησυχητικο.οχι, το ΠΟΛΥ αδυνατο σωμα, δεν ειναι ιδανικο!! ειναι??το αδυνατο σωμα ειναι ιδανικο, οχι το ΠΟΛΥ αδυνατο. και περα απο αυτο, το να το προβαλλει κανεις σαν ιδανικο, σπρωχνει πολλα ατομα στην ανορεξια, εστω κι αν το αρχικο ατομο (προτυπο) ,δεν ειχε ανορεξια αλλα απλα δεν ειναι φιλος του φαγητου.επισης, καποιος ΠΟΛΥ αδυνατος, μπορει να εχει προβληματα υγειας, οπως και καποιος ΠΟΛΥ παχυς.οποτε, εκει, ναι πρεπει να βαλει κιλα. ξερω πολλες κοπελες που χωρις να εχουν ανορεξια ειχαν ανωμαλιες του κυκλου και διακοπη περιοδου απο διαιτες.η νευρικη ανορεξια δεν ειναι το μονο πιθανο προβλημα στο ΠΟΛΥ αδυνατισμα. μπορει ο οργανισμος να εχει βασικες ελλειψεις με τα πολυ λιγα κιλα και να κινδυνευει.σπανια κατι ΠΟΛΥ ειναι καλο η ιδανικο.ισως εκτος απ την πολλη αγαπη, κι αυτο με επιφυλαξη...
Ερώτηση 5: Περίμενα απάντηση του τύπου <<είναι δυνατόν να παίρνουμε στα σοβαρά τα σούργελα που λέγονται Καρντάσιανς;>> Ή ακόμη και άλλη μια παραπομπή σε ειδικό <<σε περίπτωση που η ενασχόλησή σου με την διάσημη οικογένεια αγγίζει τα όρια της εμμονής μια επίσκεψη σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα βαθύτερα αίτια αυτής μπλα, μπλα, μπλα>>. Αντί αυτού είκοσι σειρές ανάλυση...ok.
Γιατι να μην ασχοληθει ; Οι Καρντασιανς ειναι πρωτοποροι αλλαξαν τα δεδομενα και δημιουργησαν ενα καινουριο επαγγελμα . Ειχες ακουσει πριν τις καρντασιανς καποια να επαγγελεται διασημη ; Η Κιμ για παραδειγμα βγαζει εκατομμυρια απλα επειδη υπαρχει και ειναι γνωστη , κατι τετοιο παλαιοτερα δεν υπηρχε . Αν αυτο δεν σε εντυπωσιαζει μου κανει εντυπωση . Εμενα προσωπικα μου φενεται ιδιαιτερα ενδιαφερον και πιστευω πως υπαρχουν αρκετα πραγματα να μαθεις απο αυτη .
Δεν ασχολούμαστε μόνο με πράγματα που μας αρέσουν ή με τα οποία συμφωνούμε.Εμένα ας πούμε η επιτυχία των Καρντάσιανς με απασχολεί όπως με απασχολεί η επιτυχία του Τραμπ (ή του Ομπάμα). Είναι κοινωνικά φαινόμενα. Δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν αν σταματήσω να ασχολούμαι μαζί τους. Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει, κανένα πρόβλημα. Πιθανότατα να μην ενδιαφέρουν άλλους πολλά από αυτά που ενδιαφέρουν εσένα.
#1 Δηλαδή αν δεν ήσουν καλά τι θα μας έγραφες;Παράτησε το τζιν, καθάρισε λίγο το σπίτι ,λίγο ,και σκέψου κάτι που σου φτιάχνει την διάθεση.Υπάρχει κάτι που σου φτιάχνει την διάθεση,άσχετο με το αλκοόλ;Μήπως να το σκεφτείς για καμιά ομάδα απεξάρτησης;
#7 Ανθρώπους που δεν μας σέβονται ,δεν τους κρατάμε ούτε δύο ώρες ,όχι δύο χρόνια στη ζωή μας.Μην το ξανακάνεις αυτό στον εαυτό σου.Είναι δεδομένο ότι το πρόβλημά του το εκτονωσε σε σένα .Άσε το ανύπαρκτο θέμα με την ζυγαριά και το 90-60-90 και ασχολησου με καλά βιβλία.Θα ωφεληθεις και θα αποκομισεις πολλά ,και θ αλλάξει σιγά σιγά ο κύκλος των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι .
#3 "Ωραία κοιμωμένη" λύσε μας μια απορία. Εκεί στο γαλαξία που κοιμάσαι ως ωραία, είναι "της μοδός" να είναι περήφανοι οι υπέρβαροι για το βάρος τους? Γιατί εδώ που ζούμε οι υπόλοιποι ακούγονται κάτι ψίθυροι για ααααααλλα συναισθήματα και προβλήματα των υπέρβαρων.Όταν και αν ξυπνήσεις ξαναστείλε μας..περιμένουμε με αγωνία.
Μόνο εγώ περιμένω ερωτήσεις που δεν έχουν ξαναειπωθεί με άλλα λόγια ; Έστω μία ερώτηση που να νιώσω ότι ο σχολιασμός μου αντιτίθεται με τις απαντήσεις της Αμπα ;
#1 Ναι,οκ πολλά ορθογραφικά λάθη(φυλή?!!) και κανένα σημείο στίξης.Λίγο παραπάνω ποτάκι το ήπιαμε-ξέρουμε και ποιό ΑΛΛΑ ταλεντάρα και μάλιστα έμφυτη να περιγράφεις αλα μπουκοφσκυ τα συναισθήματα σου σε όλο το φάσμα τους απο την πρωινή σου "καταθλιψάρα" μέχρι την "σκέψη-κίνητρο". Μου αρέσεις. ΥΓ: Χιουμοράκι-ευκολάκι για το #1 ακούω.
#6 Πριν τον Ψυχολόγο (ή και ταυτόχρονα) δοκίμασε να επισκεφτείς και έναν καλό ενδοκρινολόγο. Να ψάξεις μήπως είναι και ορμονολογικοί οι λόγοι που σου δημιουργούν αυτήν την δύσκολη σχέση με το φαγητό. #7 Έχω υπάρξει γεματούλα και αδύνατη πολλές φορές στην ζωή μου μέχρι να σταθεροποιηθώ για χρόνια πια στο "ιδανικό" μου βάρος. Είναι κρίμα που αυτά τα χρόνια δεν είχα μια κρυφή κάμερα μαζί μου να καταγράφω (από κοινωνιολογικό ενδιαφέρον) τις συμπεριφορές του περιβάλλοντος προς το άτομό μου με τα +13 και τα -13 κιλά. Ίσως ήταν και πιο σκληρές εποχές τότε -δεν είμαι σίγουρη- αλλά υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που με έκαναν να νιώσω με τα σχόλιά τους σαν πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Δεν θέλω να σκεφτώ τι ακούν και τι περνούν καθημερινά όσοι έχουν πολλά κιλά παραπάνω. Αντίθετα, ως αδύνατη μου άνοιγαν πολύ πιο εύκολα οι πόρτες όχι μόνο στο φλερτ αλλά και επαγγελματικά και κοινωνικά και ακόμα -σοκαριστικό μα αληθινό- μέχρι και οι ίδιοι μου οι γονείς με υπολογίζανε πιο πολύ. Είναι μια άθλια πραγματικότητα, μια τρομερή αδικία σε βάρος των γυναικών κυρίως που έχει αρχίσει ελάχιστα να αλλάζει. Τώρα που οι βιομηχανίες της μόδας των καλλυντικών και των μίντια ανακάλυψαν ότι η αληθινή γυναίκα με τα αληθινά κιλά -που αγαπά τον εαυτό της όπως είναι- είναι ενα τεράστιο αγοραστικό κοινό φαντάζομαι ότι σιγά-σιγά θα αλλάξουν και την φασιστική αισθητική που έχουν επιβάλλει.
Τα λές πολύ σωστά, αλλά αληθινή γυναίκα είναι και αυτή που είναι τόσο αδύνατη από τη φύση της που μερικοί νομίζουν ότι είναι ΟΚ να της λένε "φάε τίποτα", όσο και η γυναίκα που είναι πιο κοντά στον μέσο όρο. Από το νοσηρά αδύνατο ως το νοσηρά παχύσαρκο υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ανθρώπων με υγιές βάρος, που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να νιώθουν αφύσικοι επειδή σε άλλον φαίνεται το κόκαλο και σε άλλον το παχάκι.
Αυτό με τους γονείς ξαναπέστο. Μόλις φέτος μου ζήτησε η μάνα μου μετά από πολλά χρόνια να πάμε μαζί για μπάνιο, μόνο και μόνο επειδή φέτος έφτασα στα ιδανικά μου κιλά, κι έτσι δεν θα την ντρόπιαζα στην παραλία. Sad but true.
Εξωγήινη,πολύ λυπηρό αυτό που είπες. Να υποθέσω φέτες η μαμά σου; Εγώ λέω, καλύτερα, να κοιτάζει ο καθένας την καμπούρα του και να αφήσει τον άλλον να είναι όπως θέλει.
piripiri, όχι δεν είναι φέτες!Κι όμως!Είναι μια κλασική 60άρα,ούτε 1,60 με 10 κιλά παραπάνω τουλάχιστον, με την κοιλίτσα της κι όλα της, αλλά σύμφωνα πάντα με τη γνώμη της ίδιας είναι κορμάρα. Άντε βγάλε άκρη. Θα έλεγε κανείς από αυτά που λέει για τον εαυτό της ότι είναι τουλάχιστον η Ζιζέλ. Φυσικά, εμείς οι κόρες της, δεν είμαστε ποτέ αρκετά αδύνατες, κομψές και θηλυκές. Για εκείνη την απαράδεκτη τι να πω για το πώς σου μίλησε. Μου φαίνεται ότι επειδή τέτοιες πάντα ξύνονται για καβγά την εκνεύρισες χειρότερα που δεν μπήκες στη διαδικασία, τύπου πέρασε το σχόλιο σου μωρή κυράτσα και δεν ακούμπησε.
Να σου πω εγώ τι περνούν άνθρωποι με παραπάνω κιλά(20 για την ακρίβεια): ήμουν που λές βόλτα με το καρότσι με τον γιο μου πέρσι τέτοιο καιρό και στην γειτονιά μου σαν καλά ζώα, είχαν παρκάρει τα αμάξια τους πάνω στο πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να περάσω απο εκεί, παρα μόνο μέσα απο τον δρόμο. Μέσα στα νεύρα εγώ και έχοντας ήδη βγεί δύο φορές στο δρόμο με το καρότσι, ανεβαίνω κάποια στιγμή πάνω στο πεζοδρόμια και τσούπ παρκάρει ένας ΦΥΣΙΚΑ πάνω στο πεζοδρόμιο και βγαίνει η κυράτσα του απο μέσα και πάει στο πορτ μπαγκαζ να βγάλει το καρότσι. Και της λέω εγώ "μπράβο σπυ είσαι και μάνα. Παρκάρατε εδώ να μην χωράμε να περάσου ε με το καρότσι απο το πεζοδρόμια."Και τι γυρνάει κ μου λέει; "Το καρότσι χωράει, εσύ δε χωράς."Έφυγα που λές φίλη μου, γιατί δεν ήθελα να με δεί το παιδί να μαλώνω. Άσε και που θα μάλωνα τι να έλεγα; Που της είπα για το παρκάρισμα και μου εΐπε για τα κιλά μου; Λές και τα κιλά μου είναι το ίδιο ενοχλητικά με το παρκάρισμα της; Σκυλομετάνιωσα όμως που δεν είχα μαζί μου κινητό να καλέσω αστυνομία. Τραγικοί όσοι αναφέρονται, χλευάζουν, περιφρονούν τους παχουλούς.
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο, piripiri, στη θέση σου θα τη σκυλόβριζα(ψύχραιμα και ψυχρά, χωρίς ένταση στη φωνή, να μην ταράξω το παιδί) τη σκυ.α και θα' φευγα πριν βγει ο άντρας της! Και παράνομοι κι αγενής και κακίστρω και δε σεβάστηκε και την παρουσία του παιδιού σου...Μην το παίρνεις προσωπικά, όμως, εάν δεν ήταν τα κιλά, κάτι άλλο κακό και μικροπρεπές θα' βρισκε να σου πετάξει, για να βγει από πάνω...Δε θα καλούσα την αστυνομία, για να μην το τραβήξω και μπλέξουμε κι άλλο, αλλά νομίζω ότι έπρεπε να εκτονωθείς λεκτικά...ας πούμε, αν ξεκινούσες λέγοντας της ένα "τι είπες, μωρή;" νομίζω ότι τώρα θα αισθανόσουν πολύ καλύτερα...
Άπαπα... Piripiri, όντως η τροχαία της χρειαζόταν κανονικά, αλλά θα ταλαιπωρούσουν κι εσύ μαζί. Όμως μια κακία βρε παιδί μου δεν μπορούσες να της πετάξεις; Μπορεί βέβαια να μην θες να πέσεις να πέσεις στο επίπεδό της (με τόσο μεγάλη πτώση μπορεί να 'σπαγες τίποτα) αλλά τι να πω... Άνθρωποι τέτοιου φυράματος μόνο με εξίσου χυδαίες απαντήσεις μπαίνουν στη θέση τους. Κι αν δε μπουν, τουλάχιστον το βγάζεις από μέσα σου. Τέτοια διπλή μερίδα γαϊδουριάς είναι ανυπόφορη!
Την αστυνομία θα την καλούσα όχι για την προσβολή, αλλά για το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο. Αυτό το μετανιώνω μέχρι και σήμερα. Ξέρεις γιατί δεν είπα "τι θες μωρή" και τα σιναφί; Γιατί δεν θέλω να κάνω αυτό που κάνουν, να απαντάω δηλαδή με προσβολή, στην προσβολή. Να σου πω χάρηκα που έφυγα έτσι χωρίς κουβέντα, γιατί έμεινε αυτή μόνη μέσα στα αδικαιολόγητα νεύρα να μεταφέρει τον διάλογό μας στον άντρα της και εγώ κυρία με γυρισμένη την πλάτη να περπατάω αργά και απολαυστικά, τραβώντας μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο επίπεδο μου και το δικό της.Loysi, ευχαριστώ πολύ, πραγματικά, αλλά νομίζω όλοι πρέπει να λυπόμαστε περισσότερο τέτοιες μάνες που θα αναθρέψουν ψευτόμαγκες γιούς και σκύλες κόρες.
Iris ένας ακόμη λόγος που δεν έβρισα, όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο, είναι ότι δεν θα έβγαζα άκρη. Φάνηκε αυτό απο την αρχή. Εγώ της έκανα παρατήρηση για το παρκάρισμα και αυτή είπε για τα κιλά. Δεν θα έβγαζα άκρη, μόνο θα εκνευριζόμουν παραπάνω. Υ.γ. ελπίζω η πρόταση στην παρένθεση να μην είναι ειρωνική, γιατί εγώ(όπως ελπίζω και πολλοί ακόμη),όντως σε κάτι τέτοια νιώθω πως είμαι ανώτερη. Δεν θα πρόσβαλα κάποιον με τέτοιο τρόπο και άδικο να είχα.
Whatever works for you, then, piripiri, εν προκειμένω και γενικά, σέβομαι απόλυτα την προσωπική επιλογή. Όχι, όμως, εγώ, αν αισθανόμουν ότι είχα δίκιο, θ' απαντούσα στην ίδια γλώσσα σ' οποιονδήποτε bully, αν μ' έπαιρνε, χωρίς να αισθάνομαι ότι "πέφτω στο επίπεδο" κάποιου ή "ρίχνω το επίπεδο μου", προκειμένου να το σκεφθεί ξανά πριν πει/κάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και σε κάποιον άλλον, ίσως πιο ευάλωτο. Την ανωτερότητά μου θα τη μετρούσα κάνοντας κάτι θετικό προς την κατεύθυνση που θα θεωρούσα σωστή, π.χ. να της βουλώσω το στόμα. Έτσι, φουντώνει τελικά το bullying. Μπορεί να επιλέγει κανείς κατά περίπτωση, ανάλογα, να fight ή flee, αλλά δε συμφωνώ ότι (δεν) μπορεί κάποιος να κάνει bullying στους bullies, απ' το φόβο μην τον πουν κατίνα...
Πρίγκιπα ίσως έχεις δίκαιο. Πραγματικά εγώ εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα έτσι. Δεν με νοιάζει αν θα με έλεγε κατίνα, απλά δεν ήθελα να μπώ στην διαδικασία να μαλώσω γιατί δεν νομίζω να της άλλαζα τον τρόπο σκέψης ή έστω να την έβαζα στη θέση της. Κάποιος άλλος ίσως τα κατάφερνε καλύτερα απο μένα. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος να της τα χώσει κάποτε!
Piripiri, την τροχαία εννοείται για το παρκάρισμα θα την καλούσες αν ήταν. Όσο για το θέμα της προσβολής, σέβομαι και εκτιμώ την αυτοσυγκράτισή σου και την επιλογή σου να είσαι κυρία απέναντι στο τσόκαρο, αλλά κι εγώ συγκλίνω περισσότερο με τον Πρίγκηπα εν προκειμένω: Πιο πολύ θα με εξόργιζε η σκέψη ότι, αντί να νιώσει η κατώτερη, που ήταν, μπορεί να μετέφερε το διάλογο ως εξής "και πήγε να μου πήγε για το παρκάρισμα αλλά την τάπωσα!" Η παρένθεση προφανώς δεν ήταν ειρωνική, θα έπρεπε να έχω πολύ οικτρή άποψη για σένα για να πω κάτι τέτοιο, και γιατί να την έχω;
Ωχ iris μάλλον καλά τα λές! Έτσι θα είπε και χειρότερα "μου είπε για το παρκάρισμα και την τάπωσα τηχ χοντρή!"Τελικά έπρεπε να της τα πώ ένα χεράκι. Ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί, αλλά αν ξανά τύχει θα μιλήσω. Ευχαριστώ παιδιά. Ξέρετε, όταν ακούς και την οπτική των άλλων, παίρνεις λίγο θάρρος!
6 Σκεφτόμουν καιρό να πάω σε ψυχολόγο και λίγο καιρό πριν έκανα την αρχή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αγχωμένη ήμουν όταν πήρα τηλέφωνο! Νομίζω ότι έτρεμε και η φωνή μου! Αλλά όταν το σήκωσε της είπα ότι θα ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού. Με ρώτησε αν με βολεύουν κανα δυο εναλλακτικές που είχε και το έκλεισα. Μετά ήρθε η ώρα να πάω. Εκεί να δεις άγχος! Τι θα πω. Πως θα τα πω. Να φανταστείς δεν ήξερα καν τι πρόβλημα έχω και θέλω να πάω. Να σκέφτομαι ότι θα με περάσει για τρελή, ότι και καλά χρειάζομαι βοήθεια αλλά δεν έχω τίποτα να της πω στο ραντεβού! Μέχρι που πήγα. Και περίμενα πέντε λεπτά στην αίθουσα αναμονής με εμένα να κάνω συζητήσεις και εισαγωγές στο κεφάλι μου για το τι θα πω και πως θα το πω. Όταν μπήκα όμως μέσα δεν χρειάστηκε τίποτα από όλα αυτά. Με ρώτησε γιατί χρειάζομαι βοήθεια και της είπα με δυο λέξεις αυτό που μου ήρθε στο μυαλό και αυτό που ήταν το πρόβλημα. Ούτε με σάλτσες, ούτε με εισαγωγές. Μετά η μία ερώτηση έφερε την δεύτερη και έτσι πέρασε μια ώρα με εμένα να με αναλύω και να με περιγράφω. Η κυρία σημείωνε σε ένα χαρτί διάφορα αλλά δεν της έδινα και πολύ σημασία. Καλή επιτυχία! θα σε βοηθήσει σίγουρα!
Μα γιατί να αγχώνεστε για την επίσκεψη στον ψυχολόγο; Αφού η δουλειά του είναι να σας παραλάβει ως στρείδι, αν είστε έτσι, και να σας καταφέρει να πείτε κάποια πράγματα για αρχή. Δεν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά, να λάβετε βοήθεια πάτε.
#5 πιο προσγειωμενη θεωρω οτι ειναι η κενταλ και η κορτνει με την εννοια οτι φαινεται οτι δε της πολυνοιαζεο το ολο θεμα σοου μπιζνεςΑπο κει και περα επειδη παρακολουθω γενικα τις καρντασιανς θεωρω οτι η Κρις ειναι πανεξυπνη genious επειχηρηματιας μανατζερ και μανα, αλλα προφανως και οι κορες δε μπορει να ναι τουβλα.Επισης αν δεις τη σειρα θα δεις οτι ολες τις οι κορες την λατρευουν που σημαινει οτι μαλλον κατι κανει καλα και μονο μεγαιρα δεν ειναι.Γενικα διαφωνω καθετα με οσους λενε τις Καρντασιανς αταλαντες. Εχουν δικες τους σειρες απο καλλυντικα ,ρουχα και οτι μπορεις να φανταστεις.Πετυχημενες επιχειρηματιες ειναι.Αλλα και μονο να κρατηθεις τοσο καιρο στη δημοσιοτητα θελει τεχνη.Ολοι προσπαθουν να ειναι στο επικεντρο λιγοι το καταφερνουν ομως.Ακομα και μετα το σεξ τειπ της η Κιμ γινοταν ολο και πιο δυνατη.Καποιοι λενε οτι γι αυτο εγινε γνωστη.Ποσες βγαλαν σεξ τειπ και απλα χαθηκανε;Η κιμ εφτασε να ειναι στο εξωφυλλο του forbes και να περνει 700000 δολλαρια για μια εμφανιση σε event. Οχι κι ασχημα για καποιον αταλαντο.
#4 Λένα μου να σε φιλήσω! Αυτόν τον ορισμό για το τι είναι αστείο είχα δώσει στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά ώστε να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ αστείου και bulling, κοροϊδίας κλπ.