Στο σημερινό «Α μπα»: πώς ανοίγεις ένα στρείδι

Στο σημερινό «Α μπα»: πώς ανοίγεις ένα στρείδι Facebook Twitter
34

 

__________________
1.


α μπα, γνώρισα έναν τύπο και αρχικά εντυπωσιάστηκα από το ότι φαινόταν πολύ γλυκό αγόρι, έδινε την εντύπωση ενός τρυφερού άντρα και παράλληλα είναι αρκετά διαβασμένος/με εμπειρίες άρα και πολύ ενδιαφέρων συνομιλητής. ας μην αναλύσω άλλα δε θέλω να τον κάνω προξενιό. Λοιπόν έλεγε αρχικά κάποια πολύ υπερβολικά πράγματα για να δείξει ότι του αρέσω τα οποία του έλεγα ότι τα θεωρώ τέτοια τύπου θα ήθελα να μέναμε μαζί. και όταν έλεγα ότι τα θεωρώ μεγάλα λόγια μετά σε άλλη στιγμή έπαιρνε πίσω αυτά που έλεγε. επίσης μου είπε σε προσωπική στιγμή κάτι τύπου "εγώ είμαι εγωιστής και δεν κοιτάω άλλους μόνο τον εαυτό μου"," δε λειτουργώ σαν ομάδα"," δεν είμαι ικανός να αγαπήσω", "θέλω το χώρο μου" κτλ. τα οποία φυσικά μου προκαλούσαν δυσαρέσκεια και κρατούσα απόσταση καθώς δεν τον ήξερα καλά και αυτός έλεγε ότι αν τον θέλω να τον ερωτευτώ γι' αυτό που είναι. παράλληλα στη συμπεριφορά του ήταν πολύ δοτικός, ήθελε να περνάει χρόνο μαζί μου και γενικά έβγαινε φυσικά. εγώ όσες φορές είπε τέτοια δραματικά του απάντησα αναλόγως ή ζήτησα κάποια εξήγηση γι αυτά και την πρώτη φορά που τον πίεσα έβαλε τα κλάματα, ενώ τις άλλες 2 έκοψε την κουβέντα και την τελευταία φορά μάλιστα ήταν προσβλητικός και αγενής λέγοντας προσθέτοντας θα εξαφανιστεί λίγες μέρες ( για να βρει τη χαμένη Ατλαντίδα μάλλον δε ξέρω) γτ δε νιώθει δημιουργικός, είπε άσε μόνο μου φύγε κι εσύ κτλ. οπότε κι εγώ πήρα το καπελάκι μου κι έφυγα τρέχοντας. Το θέμα μου είναι ότι συνειδητοποιώ ότι κάνω μια προβληματική σκέψη και τσαντίζομαι με τον εαυτό μου που την κάνω. λέω δηλαδή, αν ένας άνθρωπος που δήλωνε ότι ήταν τέτοιος ενδιαφερόταν πολύ για μένα άρα του άρεσα πολύ/ήμουν "ξεχωριστή". Και σκέφτομαι μήπως είναι μόνο η δική μου σκέψη προβληματική και δηλώνει αδυναμία ή ήταν αυτός ένα χειριστικό γαιδούρι με θεματάκια. ή και τα δύο? Είσαι πιο απολαυστικό πρωινό και από ψωμί με νουτέλα!- ψάχνοντας μαθαίνεις

Το κομπλιμέντο-σύγκριση με Νουτέλα μπαίνει ανάμεσα στα καλύτερα που έχω λάβει, αν δεν είναι το καλύτερο.


Νομίζω ότι αυτός νιώθει ανεπαρκής και φοβάται ότι μόλις καταλάβουν ποιος είναι, ποιος είναι στ'αλήθεια, θα τον εγκαταλείψουν. Έτσι παριστάνει τον απρόσιτο, για να δει αν φύγεις με την πίεση (αλλά αν μείνεις θα σε περιφρονήσει και θα σε ξεγράψει, γιατί δεν ξεριζώνεται έτσι η ανεπάρκεια που νιώθει). Φυσικά, με τη συμπεριφορά του σε απομακρύνει, και έτσι επιβεβαιώνει τους φόβους του.


Εσύ δεν καταλαβαίνεις πόσο παιδιάστικο που είναι αυτό που κάνει και τον παίρνεις στα σοβαρά (παρόλο που δείχνει εντελώς άλλη συμπεριφορά όταν είσαστε οι δυο σας), γιατί τελικά σου αρέσει, και όταν μας αρέσει κάποιος, παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λέει. Αν μαζί με αυτό πιστεύεις ότι αν κάποιος «απρόσιτος» που σου δίνει σημασία, σου δίνει και αξία, τότε θα μπλεχτείτε σε έναν πολύ βλαβερό και νοσηρό χορό μεταξύ σας, γιατί ο ένας θα τροφοδοτείται από την ανασφάλεια του άλλου σε μια τέλεια λούπα.


Όμως από τον τρόπο που γράφεις φαίνεσαι έξυπνη και πιστεύω ότι θα σπάσεις αυτόν τον κύκλο.

__________________
2.


Αγαπητή Αμπα καλησπέρα. I like you a lot!!!
Το θέμα μου έχει ως εξής. Μετά από αρκετά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο, κακή σχέση με τους γονείς μου, κρίση στον γάμο μου, απιστία μου κλπ, αποφάσισα να επισκεφθώ ψυχολόγο για να δω τι τρέχει μ εμένα. Ξεκίνησα λοιπόν ψυχοθεραπεία, και η αλήθεια είναι ότι βοηθήθηκα πάααααρα πολύ. Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας (περίπου στον 1 χρόνο), η τύχη τα έφερε έτσι και η σχέση μου με τον ψυχολόγο επεκτάθηκε και εκτός ιατρείου, σε γονεϊκό επίπεδο (τα παιδιά μας βρέθηκαν συμμαθητές). Το συζητήσαμε αρχικά, είπαμε να δούμε πώς θα πάει και τελικά μετά από 3 περίπου μήνες μου πρότεινε να λήξουμε τη θεραπευτική σχέση γιατί με έβλεπε ότι ντρέπομαι πια να συζητήσω κάποια θέματα και ότι αυτό δεν ήταν σωστό για τη θεραπεία μου. Με προέτρεψε όμως να μην σταματήσω ακόμα την ψυχοθεραπεία και να απευθυνθώ σε κάποιον άλλο ψυχολόγο, γιατί η όλη διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί. Έτσι και έγινε τελικά (αφού πρώτα πήρα το χρόνο μου, 3 μήνες περίπου). Μάλιστα τον καινούργιο ψυχολόγο ζήτησα να μου τον προτείνει εκείνος για να μπορέσω να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο τη θεραπεία. Επισκέφθηκα λοιπόν την καινούργια ψυχολόγο, μου φάνηκε μια πολύ καλή συνέχεια του προηγούμενου και αποφάσισα να ξεκινήσω μαζί της. Καταλαβαίνω ότι θα χρειαστεί να ξαναπιάσουμε κάποια πράγματα από την αρχή αλλά είμαι διατεθειμένη να το κάνω γιατί είδα πόσο καλά αποτελέσματα είχε για μένα η προσπάθεια αυτή και δεν θα ήθελα να αφήσω όλη αυτή τη «δουλειά» που έχω κάνει με τον εαυτό μου να πάει χαμένη.
Το θέμα είναι πως ταυτόχρονα με τη διακοπή με τον πρώτο ψυχολόγο, διαγνώστηκα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Κι ενώ η κλινική μου εικόνα αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή, εγώ αισθάνομαι ότι το θέμα της υγείας μου με κάποιο τρόπο με επηρεάζει και πέφτω όλο και πιο πολύ ψυχολογικά. Είναι νωρίς ακόμα το ξέρω, έχω διαγνωστεί πριν 3 μήνες και φαντάζομαι ότι είναι μια φάση φυσιολογική που θα πρέπει να διανύσω. Όμως έχοντας περάσει από μια πολύ μεγάλη κρίση με τον άντρα μου η οποία εντάθηκε πολύ έπειτα από ένα δικό του πρόβλημα υγείας που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καθόλου καλά (και μαζί του κι εγώ), δεν θα ήθελα να ξαναπεράσουμε το ίδιο. Δεν μας παίρνει. Και κάπως έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω με τον άλλο ψυχολόγο.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Θεωρείς ότι αυτή τη στιγμή είναι καλή ιδέα να συνεχίσω την θεραπεία με ένα ψυχολόγο που ειδικεύεται στις διαπροσωπικές σχέσεις (εκεί ειδικεύονται και οι 2 ψυχολόγοι που απευθύνθηκα γιατί εκεί είχα εντοπίσει ότι έχω θέμα) ή να απευθυνθώ σε κάποιον άλλο που να ειδικεύεται σε θέματα υγείας που όμως πιστεύω θα αφήσω αρκετά ακάλυπτο το άλλο κομμάτι που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχε ολοκληρωθεί? Μπορεί άραγε ο 2ος ψυχολόγος να μπορέσει να με καλύψει και στα δύο θέματα?
Θα το συζητήσω και με τον ίδιο βέβαια, αλλά είπα να ακούσω και μια ακόμα άποψη. Ευχαριστώ.
Σορρυ για το μεγάλο κείμενο

Νομίζω ότι ο ψυχολόγος που θα είναι ο κατάλληλος ψυχολόγος για σένα θα μπορεί να διαχειριστεί και τα δυο σου θέματα. Μολαταύτα, νομίζω επίσης ότι το θέμα της υγείας σου προέχει, ακριβώς επειδή είναι πρόσφατο, κι επειδή ίσως να περιπλέξει κι άλλο την σχέση σου με τον άντρα σου. Συνέχισε εκεί που είσαι και θα δεις αν καλύπτεσαι, τώρα έχεις εμπειρία.


Συγχαρητήρια για την ευθεία και θαρραλέα αντιμετώπιση της ζωής σου, και πάρα πολλές ευχές για καλή και σταθερή κατάσταση της υγείας σου. Έχεις πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά, και θα τα φέρεις όλα στα ίσα τους.


__________________
3.


Καλησπέρα Α Μπα... Έχει γίνει κάτι το οποίο μου την έχει δώσει λίγο... Κάνει πάρτυ μια φίλη μου από την σχολή σπίτι της και εξ αρχής είχε πει σε εμένα και σε μια φίλη μου να αγοράσουμε μια τεκίλα και να της τη πάμε γιατί ο κάθε ένας θα φέρει από κάτι. Μου στέλνει πριν κάτι ημέρες μήνυμα και μου λέει "άστο ρε συ μην φέρεις την τεκίλα φέρτε η κάθε μία από 10ευρώ γιατί τα ποτά που πήραμε είναι ακριβά και πληρώσαμε. Και λέω εγώ τώρα, καταρχάς δεν πίνω ποτά γενικά τίποτα, κατά δεύτερον το θεωρώ άσχημο αυτό που έκανε γιατί εγώ θα κάνω μία ώρα δρόμο να πάω σπίτι της (στην κυριολεξία) ΚΑΙ πρέπει να της πάρω δώρο φυσικά ΚΑΙ να πληρώσω και "είσοδο"ξερω 'γω... Θέλω την γνώμη σου. Μήπως είμαι εγώ η περίεργη;;;;- Μαρία

Όταν κάποιος καλεί κάποιον σπίτι του, πρέπει να είναι ευγνώμων που ο κάποιος θα τον τιμήσει με την παρουσία του, και ο καλεσμένος πρέπει να είναι ευγνώμων που τον κάλεσαν. Δεν της κάνεις χάρη που θα κάνεις μια ώρα για να εμφανιστείς, γιατί δεν πας για δουλειά, πας σε πάρτι για να περάσεις ωραία. Αν δεν πας επειδή πιστεύεις ότι θα περάσεις ωραία, και πας από υποχρέωση ή κεκτημένη ταχύτητα, δεν φταίει τόσο αυτός που σε κάλεσε. Πες ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, αλλά δεν θα μπορέσω να έρθω.


Αν πίνεις ή δεν πίνεις δεν έχει σημασία. Δεν συνεισφέρεις για να εξυπηρετήσεις τον εαυτό σου, αλλά για να περάσουν όλοι ωραία.


Επειδή είναι φίλη και έχει άνεση μαζί σου, ζήτησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές οικονομική βοήθεια για την διεκπεραίωση του πάρτι. Είναι κάτι που συνηθίζεται σε φοιτητικές παρέες όταν τα λεφτά είναι περιορισμένα. Αν αυτό υπερβαίνει τις δυνατότητές σου, μην το κάνεις. Αν αποφασίσεις να το κάνεις, δεν χρειάζεται να της πας δώρο.

__________________
4.

Νταξ, προφανώς δεν υπάρχουν μάγια με την έννοια της θειας της Μαχούλας. Αλλά πριν 1500 χρόνια, σου έλεγε η μάγισσα πάρε αυτήν την πέτρα και βαλ'την κάτω από το μαξιλάρι της Νίτσας που σου πήρε τον άντρα. Και η πέτρα ήταν ραδιενεργό πλουτώνιο. Άντε να ξέρει τώρα η Κίτσα ότι η ραδιενέργεια έριξε τα δόντια της Νίτσας και όχι πέντε πατερημά. Μπορεί να είναι το ίδιο και για το μάτι. Όχι γλωσσοφαγιές και τέτοιες μαλ..., αλλά ένας άνθρωπας έχει στο 17ο χρωμόσωμα ένα κατιτίς και εκπέμπει παραπάνω μαγνήσιο στον ιδρώτα του, ξερωγω, και όταν είστε στον ίδιο χώρο ζαλίζεσαι και σε πιάνει το κεφάλι σου.

Δεν είναι πολύ πιο "αντιεπιστημονικό" να τα αποδίδουμε όλα στην αυθυποβολή; Είναι αποδειγμένο φαινόμενο, αλλά δεν είναι και πανάκεια.

Εσύ τι λες; Δεν είναι πιθανό όλα αυτά να εξηγούνται, αλλά απλά όχι με τρόπους που να φτάνει η επιστήμη μέχρι σήμερα; Δεν είναι λίγο εγωιστικό, μην πω ναρκισιστικό να θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει στο απόγειο της επιστήμης; Όπως οι αρχαίοι νόμιζαν ότι τα ανακάλυψαν όλα με τη φιλοσοφία, έτσι κι εμείς νομίζουμε ότι κάτι κάναμε με τη φυσική του 20ου αιώνα, και σε 1000 θα μας έχει η ιστορία στο ίδιο επίπεδο με τους ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια.

Δηλαδή τα ζώδια όπως τα πιστεύουν μερικοί είναι για γέλια, αλλά δεν είναι παράλογο να πεις ότι συνήθως (τονίζω το συνήθως, και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του, να ελεγχθεί και στατιστικά) τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι είναι πιο Πράσινα ας πούμε. Τα παιδιά που γεννιούνται πιο κοντά στο Βόρειο Πόλο έχουν πιο Πολλές Βούλες. Τα παιδιά που γεννιούνται Σάββατο (που κατά κανόνα δεν γίνονται καισαρικές προγραμματισμένες νομίζω, έτσι για να έχει ένα στατιστικό ενδιαφέρον) τους αρέσει καλύτερα ο Αρακάς με Πολύ Κρεμμύδι. Δηλαδή ότι έχει μια βάση το πότε γεννιέσαι, αλλά όχι ότι θα κερδίσεις το Λόττο και θα σε βρει ο ψηλός ο μελαχρινός, αλλά επηρεάζεται ο οργανισμός σου από απτά πράγματα, Φυσική και Χημεία. Υγρασία στο περιβάλλον. Θερμοκρασία, ξέρωγω.

Και για το ΠΕΣ, εδώ η ορμόνη μου βγάζει σπυράκια, που είναι πολύ ορατό σύμπτωμα, γιατί να μην μου προκαλεί νεύρα; Έτσι κι αλλιώς οι ορμόνες ρυθμίζουν τόσα πράγματα. Φυσικά όχι βλακείες του τύπου να μην ψηφίζουμε, αλλά γιατί ξεπετάμε έτσι την πολύ αληθινή και επιστημονική χημεία του σώματος; Είδαμε και πάθαμε να μην δαιμονοποιούν την επιλόχεια κατάθλιψη, γιατί το ΠΕΣ δεν το παραδεχόμαστε σαν πιθανότητα; Επειδή δεν το περνάει η διπλανή, σημαίνει ότι δεν το περνάω κι εγώ;

Εσύ τι λες αμπα μου, πού σταματάει ο σκεπτικισμός και πού ξεκινάει η μουλαροσύνη του στυλ "εγώ είμαι επιστήμονας και τα απορρίπτω ΟΛΑ";

Η επιστήμη δεν υποστηρίζει ότι έχει απαντήσεις για τα πάντα.

 

Κάνει ακριβώς αυτό που την κατηγορείς ότι δεν κάνει. Εξερευνά τα όρια της γνώσης. Προσπαθεί να καταλάβει όσα είναι ακόμη αναπάντητα.


Μπορεί λοιπόν να μην είναι σε θέση να εξηγήσει τα πάντα (άλλωστε, ούτε ισχυρίζεται ότι μπορεί), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανεξακρίβωτες δοξασίες ισχύουν.


Η πορεία της εξερεύνησης συμβαδίζει με την εξέλιξη της κοινωνίας και τις ανάγκες της. Για να ερευνηθούν θέματα όπως «τι κοινό έχουν τα παιδιά που γεννιούνται κάθε Απρίλιο» πρέπει να δημιουργηθεί η κοινωνική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί αυτή η έρευνα, γιατί αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά με την προώθηση της επιστήμης, πληρώνουν ενοίκια και δάνεια και λογαριασμούς. Υπάρχουν και μόδες στην επιστήμη. Υπάρχουν βέβαια και συμφέροντα για το τι πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο.


Αυτό που υπάρχει επίσης, και ίσως σου διαφεύγει, είναι ο έντονος ανταγωνισμός, η μεγάλη φιλοδοξία και κυρίως η τεράστια, ενεργή επιστημονική κοινότητα, που ελέγχει και παραμονεύει να υποδείξει τα λάθη, τις παραλείψεις και τα μαγειρέματα. Η επιστήμη ισχύει γιατί βασίζεται σε παρατηρήσεις και αποδείξεις που πατάνε σε παρατηρήσεις και αποδείξεις χιλιετιών. Χιλιετιών. Το ξεψείρισμα της πληροφορίας γίνεται – ενώ εμείς συζητάμε για τα ζώδια – εν αγνοία μας μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων που διαβάζουν, σχολιάζουν, κάνουν υποδείξεις και ανταγωνίζονται για να ξεχωρίσουν, και μεταξύ ζωντανών, αλλά και μεταξύ νεκρών, για θεωρίες που είναι υπό έλεγχο για δεκαετίες και δεκαετίες. Πατώντας στον ώμο γιγάντων, που λέει και η ρήση.


Με άλλα λόγια, αν η επιστήμη λέει ότι κάτι ισχύει, ισχύει εκτός κι αν αποδειχτεί ότι δεν ισχύει. Κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ, είναι πιο ασφαλές για σένα να θεωρείς ότι δεν ισχύει, γιατί έτσι ελαχιστοποιείς το ρίσκο στη ζωή σου. Και αν πιστεύεις ότι η επιστήμη είναι κατευθυνόμενη, μη νομίζεις ότι οι αναπόδεικτες θεωρίες είναι τόσο αθώες.

__________________
5.


τι γινεται με τα οπλα τελικα στην αμερικη ρε συ αμπα; διαβαζω οτι κουβαλανε στην καθημερινοτητα τους κανονικα. τουλαχιστον στις περισσοτερες πολιτειες. εκει που μενεις πως ειναι η κατασταση και η νομοθεσια? οποιαδηποτε πληροφορια απο αναγνωστες ευπροσδεκτη..- ηλεκτρα

Θα ακουστώ απότομη και δεν είναι αυτός ο στόχος μου, φταίει η γραπτός λόγος. Το 'α μπα' δεν είναι φόρουμ και τα σχόλια δεν είναι σε πραγματικό χρόνο, για την ακρίβεια, οι απάντηση έρχεται μετά από τέσσερις μήνες. Αν θέλεις κουβέντα, υπάρχει το facebook, αν θέλεις έγκυρες πληροφορίες, υπάρχει το google. Δεν θα ψάξω εγώ στο google για να σου βρω τα πλέον κατάλληλα λινκ γι'αυτό που θέλεις να μάθεις. Το πώς είναι εδώ που μένω εγώ δεν θα σου δώσει απολύτως καμία πληροφορία για την ερώτηση «τι γίνεται με τα όπλα τελικά στην Αμερική», γιατί το «εδώ» είναι πολύ συγκεκριμένο με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως πολύ συγκεκριμένα και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι όλα τα «εδώ».

__________________
6.


Βρε αμπούλα (και αναγνώστες του εξωτερικού),

Σήμερα μας ηρθε ο Πούτιν κι έχουν κάνει το κέντρο απλησίαστο. Πείτε εσείς που ξέρετε, είναι ελληνικιά πατέντα αυτό και γενικά και σε άλλες χώρες όταν έχουν υψηλές επισκέψεις ερημώνει η πρωτεύουσα;

Αν ναι, δεν διαμαρτύρεται ο κόσμος; Πώς κυκλοφορούν;- Αποκλεισμένη

Νομίζω ότι διαφέρει αναλόγως με το ποιος επισκέπτεται ποιον, η στάση του κόσμου απέναντι στην χώρα του ηγέτη. Δες ας πούμε εδώ τι αναμπουμπούλα προκλήθηκε στην Ινδία σε επίσκεψη του Ομπάμα.

Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο – 438 δωμάτια – έκλεισαν γι'αυτόν, τους συνεργάτες και παρατρεχάμενους, και τους ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας.


H κάπως πιο ελληνική πατέντα είναι η τακτική «χωρίς έλεος» που κλείνει το κέντρο καθολικά για τέσσερις-πέντε ώρες και για πιο ασήμαντους λόγους, αντί να γίνουν πιο περίπλοκες και συντονισμένες προσπάθειες λελογισμένου και σταδιακού αποκλεισμού συγκεκριμένων διαδρομών.

__________________
7.


Αγαπητή α,μπα . Διαβάζω τακτικά την στήλη σου και εκτιμώ πολύ την γνώμη σου και τις συμβουλές σου. Έχω λοιπόν ένα πρόβλημα. Σπουδάζω στην Αθήνα και συγκατοικώ με την κολλητή μου. Σήμερα μπήκα στο δωμάτιο της για να πάρω κάτι και έπεσε το μάτι μου σε ένα τετράδιο που έγραφε κάποιους στίχους και κάθησα να το διαβάσω. Στις τελευταίες σελίδες έγραφε κάποιες σκέψεις της που με στεναχώρησαν πολύ. Είχα καταλάβει πως δεν ήταν καλά τελευταία αλλά όσες φορές προσπάθησα να της μιλήσω δεν μου ανοίχτηκε πολύ. Είναι γενικά κλειστός άνθρωπος και ειδικά τελευταία προτιμά να περνάει τον περισσότερο χρόνο της μέσα στο σπίτι αφού δεν έχει κάνει και καινούργιες παρέες λόγω της χαμηλής της αυτοπεποίθησης. Γενικά μοιάζουμε αρκετά και καταλαβαίνω ακριβώς τι περνάει γιατί πριν από κάποιο διάστημα βρισκόμουν κι εγώ στην ίδια κατάσταση. Μόνο που εγώ της είχα μιλήσει και πήγα σε ψυχολόγο και τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ όλο αυτό γιατί από την μία ξέρω πως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα και φοβάμαι μήπως θυμώσει αν της μιλήσω ανοιχτά. Από την άλλη νομίζω πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος γιατί δεν ξέρω πως να την κάνω να μου μιλήσει από μόνη της. Τι να κάνω ????- troubled

Στο εξής, κυρίως να μην διαβάζεις κρυφά τα ημερολόγια των άλλων. Αφού είχες καταλάβει ότι δεν ήταν καλά, γιατί χρειαζόσουν αυτή την επιβεβαίωση; Ας το αφήσουμε αυτό, γιατί ξέρεις ότι δεν έπρεπε να το κάνεις.


Είναι αξιοθαύμαστο ότι προβληματίζεσαι τόσο και θέλεις να βοηθήσεις, αλλά πριν κάνεις οτιδήποτε, πρέπει να καταλάβεις ότι η φίλη σου δεν είσαι εσύ, και δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον αν δεν θέλει να βοηθηθεί, όσο κι αν είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τι νιώθει.


Όμως οι άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν, ακόμα και οι κλειστοί άνθρωποι. Μερικοί θέλουν πιο ιδανικές συνθήκες από τους άλλους, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να βγάλει τις σκέψεις από το κεφάλι της και να τις εκφράσει, ακόμα και αν δεν φαίνεται. Η φίλη σου δεν θα μιλήσει στα καλά καθούμενα από μόνη της γιατί δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας της. Οπότε, δεν θα λειτουργήσει ούτε η παραίνεση, ούτε η ανακριτική μέθοδος. Θα μιλήσει αν μιλήσεις εσύ για την δική σου εμπειρία, και μετά δεν βιαστείς να συμπληρώσεις τις σιωπές. Χρειάζεται χρόνος, εξομολογητική διάθεση από σένα, και υπομονή. Ακόμη και αν δεν σου μιλήσει ποτέ, θα ακούσει την προσωπική σου πορεία, και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό γιατί ίσως έτσι καταλάβει ότι δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι.


34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ! Λοιπόν παιδιά ο τύπος τα εννοούσε απλά δεν ήταν στα καλά του. Δε βγαίναμε πολύ καιρό 2,5 μήνες όσο χρειάζεται για να καταλάβεις αν ο ανρθωπος που έχεις απέναντί σου είναι φυσιολογικός. Τη μία έλεγε αυτά τα δραματικά ,και μετά ήμασταν έξω και έκανε για πλάκα πρόταση γάμου. με πήγε στον κουμπάρο του και εγώ έπαιζα με τα παιδιά του κουμπάρου και έλεγε πόσο μου πάνε τα παιδιά και αν θέλω να κάνω. εγω σε αυτά αντιδρούσα πολύ κοφτά. είμαι 23 κομμένα αυτά του έλεγα. γενικά ο τύπος μέσα στην ανασφάλειά του έψαχνε μια γκόμενα που θα αντικαθιστούσε τη μαμά του. και ήταν χειριστικός, έλεγε λόγια που θα με έκαναν να ζητήσω /παρακαλέσω γι' αυτά που έλεγε ότι δεν μπορεί. μετά το πρώτο ξέσπασμα με τα κλάματα του έδωσα μια ευκαιρία αλλά στη δεύτερη φορά τα σπάσαμε πήρα το καπέλο μου και έφυγα τρέχοντας. Δεν έχω υπομονή. Συν το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα υποψιάστηκα ιστορικό αλκοολισμού σε συνδυασμό με το ότι ήταν συγγραφέας και έβγαζε ένα ναρκισσισμό γι αυτό( γτ ήταν το μόνο για το οποίο είχε αυτοπεποίθηση).
#2 Συμπληρωματικά,αν και σίγουρα έχεις ενημερωθεί από τους γιατρούς σου,η σκλήρυνση,είναι μια ασθένεια με πολύ προσωπικό προφίλ .Μπορεί να μην επανεμφανιστεί και ποτέ,πέραν του αρχικού επεισοδίου που έκανες. Εξαρτάται από τον τύπο,την κατάσταση της υγείας σου,την ψυχολογία σου,τον τρόπο ζωής σου,είναι εις γνώση σου αυτά φαντάζομαι. Έχει μεγάλη σημασία να κρατάς ακμαίο το ηθικό σου,να είσαι αισιόδοξη και να φροντίζεις όπως πρέπει τον εαυτό σου.Θα επιμείνω,ότι ,εν προκειμένω,ίσως είναι καλύτερα,να αποτανθείς σε γιατρό,ψυχίατρο,ψυχαναλυτή.
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι τα γνωρίζω όλα αυτά που λες, αν και ειχα και στο παρελθόν επεισόδια που δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά (όπως συνηθίζεται) απλώς αυτή τη φορά ήταν πολύ έντονο και σοκαριστικό (ξύπνησα σχεδόν παράλυτη) και αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά οι γιατροί. Νομίζω ότι τα πάω πολύ καλά πια και η αλήθεια είναι ότι είμαι και πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Απλά για να σας ενημερώσω για τη συνέχεια, το συζήτησα με την καινούργια ψυχολόγο και η συγκεκριμένη έχει πρώτο πτυχίο ως ψυχολόγος υγείας και μεταπτυχιακό στο άλλο κομμάτι. Όταν το άκουσα πραγματικά είπα μέσα μου ότι "όλα έχουν το λόγο τους που γίνονται". Και πάλι σε ευχαριστώ.
Αγαπητή φίλη pecora nera!Χαίρομαι που βρήκες άτομο κατάλληλο με την απαιτούμενη κατάρτιση και μπορείς να συνεννοηθείς και να στηριχτείς σ αυτό,πολύ σημαντικό. Εύχομαι να πάνε τα πράγματα κατά τον βέλτιστο τρόπο.Να φροντίζεις και να προσέχειςτον εαυτό σου και να αισιοδοξείς.Θα σε σκέπτομαι.Να μας επισκέπτεσαι διαδικτυακώς ,θα χαιρόμαστε πολύ να μαθαίνουμε νέα σου!
Aγαπητη Μαρια,Το να σχολιάσεις οτι θα κανεις μια ωρα για να πας στο παρτυ ειναι ναι περίεργο γιατι αμα σου ειναι τοσος κοπος και ειναι σαν να τους κανεις και χαρη ,μην πας.Απο οτι θυμάμαι σε τετοιου ειδους φοιτητικα πάρτυ δεν πας δώρο επιπλέον γιατι φερνεις το κατιτίς σου απο ποτα οποτε εχεις συνεισφερει στο παρτυ ,οποτε το δωρο περιττο.Εμ θες να μου κανεις τη λαρτζ (και δωρο και ποτα),εμ παραπονιεσαι ακομη και για το χρονο μετακινησης!Εγω που δεν πίνω επισης τιποτα ,οταν το παρτυ ειναι ρεφενε παιρνω ενα μπουκαλι αλκοολ,χαμενο δεν προκειται να παει ακομη κι αν δεν το πιω εγω.Οταν τα ποτα και τα λοιπα αναλώσιμα τα καλυπτει ο οικοδεσποτης εννοειται πας δωρο.Αμα δεν εχετε λεφτα για κατι καλο ,μαζευτειτε 2-3 ατομα να παρετε κατι καλο μην πατε απο 3 πακετα χαρτοπετσετες στον εορταζοντα,κριμας!Αντε και καλη διασκέδαση!
#7"ξέρω πως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα και φοβάμαι μήπως θυμώσει αν της μιλήσω ανοιχτά. Από την άλλη νομίζω πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος γιατί δεν ξέρω πως να την κάνω να μου μιλήσε..."να μην διαβαζεις ξενα τετραδια. δεν υπαρχει δικαιολογια οσο κι αν το στολιζεις..αν η φιλη σου σου φαινεται οτι δεν ειναι καλα, μπορεις να συζητησεις ακριβως αυτα που ΕΙΔΕΣ και μονη σου, εφοσον το ειχες ηδη καταλαβει, οπως λες. αν αρνηθει την συζητηση δεν μπορεις ουτε να την εξομολογησεις με το στανιο, ουτε να την βοηθησεις αν δεν θελει να βοηθηθει.εξ αλλου μπορει να μην σε εμπιστευεται αρκετα, αλλα να μιλαει με καποιον αλλον που εμπιστευεται. το σκεφτηκες αυτο?ΣΑΦΩΣ και απαγορευεται να αναφερθεις σε πραγματα που ειδες στο τετραδιο της. αυτο θα ηταν ανεπιτρεπτο θρασσος.
#7 Θα πρέπει να κάνεις συζήτηση εκ του πλαγίου και να της δώσεις να καταλάβει,πόσο πολύ ωφελήθηκες και βοηθήθηκες από τον ειδικό ψυχικής υγείας.Ανάλυσέ το και να ελπίζεις ότι θα την πείσεις,ήρεμα και χωρίς πιέσεις.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλάβει ότι διάβασες το τετράδιο,θα χάσεις την εμπιστοσύνη της.(Κακώς το διάβασες,πολύ κακώς,δεν διαβάζουμε ημερολόγια και προσωπικά γραπτά τρίτων,αλλά μακάρι να προκύψει κάτι θετικό απο αυτό).Έχει πολύ μεγάλη σημασία τι έγραψε.Καταθλιπτικές σκέψεις, άλλες,πολύ πιο ανησυχητικές;Επείγει να αναλάβει δράση κάποιος;Για να γράψεις εδώ,ανησυχείς προφανώς. Δεν είστε ίδιοι χαρακτήρες με την φίλη σου,είσαι λιγότερο κλειστή και πιο δυναμική.Να την αγαπάς και να την προσέχεις,αλλά,αν αυτά που διάβασες πραγματικά σε ανησυχούν, αυτό που πρέπει να κάνεις,είναι να την πείσεις οπωσδήποτε να αποτανθεί σε ψυχολόγο.Μην αναλάβεις αυτόν τον ρόλο,διότι μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα,αντί να λύσεις.Αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα,μίλα στην δική σου ψυχολόγο γι αυτό,για να σε καθοδηγήσει τι ακριβώς να κάνεις.
Rosa nera , ακριβώς , ΕΙΝΑΙ υπέρβαση κόκκινης γραμμής . Την υπερέβη η φίλη , την πέρασε , πώς το λένε , την άφησε πίσω της την κόκκινη γραμμή , οπότε δεν ξέρουμε εάν πλέον μπορεί να κάνει αναστροφή ! (Θυμήθηκα κ το τραγούδι της Νατάσας , με τοςες κόκκινες γραμμές , άσχετο βέβαια !)
#3 Και για την τεκίλα καλέ στα 2 άτομα πόσο θα σας έβγαινε; Μην χαλάς την διάθεσή σου για μία τόσο μικρή διαφορά από αυτό που είχες υπολογίσει, αλλά κυρίως γιατί θα τα εκτιμήσεις αυτά τα πάρτι-ρεφενέ σε 5-6 χρόνια από τώρα!
#3καλα τα λεει η abba, αλλα αυτη η απαιτηση για συγκεκριμενο ποσο και ειδικα απο την κοπελα, εμενα μπου χτυπαει λιγο ασχημα.δεν ξερουμε αν συμφωνηθηκε ετσι με ολους.αν για ολους ισχυε εξ αρχης 'φερνουμε ολοι απο 10 εωρω για να γινει το παρτυ" εχει καλως. αν ο ενας δεν φερνει τπτ, ο αλλος φερνει μια σακουλα πατατακια, ο αλλος μια ρετσινα κι απ την κοπελα ζητανε 10 ευρω, το βρισκω πολυ ασχημο.θα μπορουσε να ζητησει κατι αλλο που λειπει απ το παρτυ αν καλυφθηκαν τα ποτα, η και τπτ.
Κι αν ειχε καλυφθει απο ποτα το παρτι απο τους αλλους καλεσμενους κι αποφασισαν να βγαλουν και κερδος;Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους ξαλους φιλους.αυτα πρεπει να ξεκαθαριζονται εξ αρχης με ολους και να ειναι δικαια. Η ολοι λεφτα κι ιδιο ποσον η ολοι πραγματα ισης αξιας. Τα τηλεφωνηματα εκ των υστερων και κατ ιδίαν για μετρητα ειναι το λιγοτερο περιεργα
#3 Όταν το πάρτυ είναι ρεφενε, διότι περί αυτού πρόκειται συνεισφέρουν όλοι κατόπιν συνεννόησης για να υπάρχει κάλυψη σε όλα. Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πηγαίνεις δώρο.
Αυτή την φορά είπα να διαβάσω τα σχόλια προτού σχολιάσω, και στο μυαλό μου είχα ακριβώς αυτό: Ή πάρτυ ρεφενέ ή δώρο. Υποτίθεται ότι το δώρο το πηγαίνεις ως αντάλλαγμα για την φιλοξενία και τα κεράσματα (φαγητά και ποτά). Αν πρόκειται να συνεισφέρεις στην διοργάνωση, προς τι το δώρο; Και μια παραίνεση προς τους νεότερους, για να μην διαιωνίζεται η γυφτιά των πρεσβύτερων: Μάθετε να κάνετε σωστούς και δίκαιους λογαριασμούς με τις παρέες σας. Να πληρώνετε το μερίδιο που σας αναλογεί και να μην προσπαθείτε να ρίξετε τον άλλον. Οι φίλοι, όσο κολλητοί και να είναι, πληγώνονται, ακόμη κι αν προσπαθούν να το κρύψουν για χάρη της φιλίας - στο τέλος όμως απομακρύνονται.
haifishnet πολύ σωστά τα λες. Κάποιες φορές υπάρχουν φίλοι που λειτουργούν τσίπικα με τα χρήματα, τα ρέστα και τα κεράσματα απέναντι στους φίλους και περνιώνται για έξυπνοι επειδή γλύτωσαν 5-10-20 ευρώ. Όμως δεν έχουν σκεφτει ότι αυτό λειτουργεί εις βάρος τους και εις βάρος της φιλίας.
Ποσο δικιο εχετε και οι 2.Και να πω από προσωπικη εμπειρια ότι τα ρεφενε παρτι μπορει να αποδειχθουν φιασκο αν ο οικοδεσποτης δεν μπορει να το χειριστει σωστα και κυριως παει να «πατησει» στους καλεσμενους του. Εχει τυχει (παραπανω από δυο φορες και από το ιδιο ατομο)και μαλιστα στην ενηλικη μεταφοιτητικη μου ζωη σε τετοιες περιπτωσεις. Ο οικοδεσποτης οργανωνει το παρτι με βαση τις προτιμησεις του (ποτα που του αρεσουν, φαγητο που του αρεσει), κανει τη μεγαλυτερη καταναλωση απ ολους (συνηθως πριν καν αρχισουν να μαζευτουν οι καλεσμενοι), ολοι πληρωνουν το ιδιο αντιτιμο για τη συμμετοχη (χωρις να εχουν λαβει υπ’οψιν τις προτιμησεις τους) και μετα ο διοργανωτης γκρινιαζει ότι αυτος ετρεξε για τη διοργανωση του παρτι. Το πιο σουρεαλ δε, υστερα από 2-3 τετοια παρτι, αν αρνηθεις ευγενικα την προσκληση ο διοργανωτης σου θυμωνει και σου κραταει μουτρα. Χαρα μου να πηγαινω σε παρτι φιλων και να βοηθαω στη διοργανωση και να πληρωνω περισσοτερο απ ότι καταλανωσα αλλα μερικα ατομα δεν θελουν φιλους για να περασουν καλα στο παρτι αλλα χορηγο.True story
#4 Ποιο θέμα σου λύνεται,αν δεχτούμε ότι υπάρχουν όλα αυτά;Οι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο ακόμα και ιδίως, σε όσα δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να τον έχουν(στον έρωτα και στον θάνατο για παράδειγμα).Είναι κατανοητό και ανθρώπινο αυτό.Επιστήμη πάντως,μεταξύ άλλων,σημαίνει πείραμα, παρατήρηση, καταγραφή και επαλήθευση.Είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα στο μυαλό σου.
#1Υπαρχει παντα η περιπτωση, ο τυπος να ειναι ο συνηθης γαμικος της οικογενειας των "ουκ_εστιν_αριθμος", κι επειδη σε ειδε διαβασμενη κοπελα, επινοησε μερικες παπαντζες για να εξαφανιζεται: "ασε με μενα, δεν ειμαι για πολλα, δεν νοιωθω δημιουργικος παω να πηδηξω, εγω δεν ημουν ανθρωπος εγω ημουν χιονανθρωπος", και λοιπες επιτυχιες..Δεκα χιλιαδαι δισκοι!
#4Σύμφωνα λίγο πολύ με τον ορισμό που δίνει ο Νίκος Δήμου, υπέρμαχος του ορθολογισμού, για την επιστήμη:Η επιστήμη ξεκινάει από την αμφισβήτηση και την άγνοια. Δεν γνωρίζω για κάτι και για κάποιο λόγο που με ενδιαφέρει, θέλω να μάθω. Πώς;Καταρχήν με έλεγχο. Πείραμα, μέτρηση και αποτελέσματα.Θα πρέπει το αποτέλεσμα να έχει επαναληψιμότητα, δηλαδή όσες φορές και να γίνει ο έλεγχος να βγαίνει το ίδιο συμπέρασμα.Επίσης θα πρέπει να βγαίνει το ίδιο συμπέρασμα ανεξάρτητα από το ποιος κάνει το πείραμα. Να είναι δηλαδή αμερόληπτος, χωρίς θετική ή αρνητική προκατάληψη (bias).Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της επιστημονικής αλήθειας είναι ότι ισχύει είτε είμαστε διατεθειμένοι να την υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα είτε όχι. Ο Γαλιλαίος μπροστά στην ιερά εξέταση ανασκεύασε τη δήλωσή του, μπρος στον φόβο της πυράς. Η γη όμως γύριζε είτε πήγαινε στην πυρά να υπερασπιστεί την άποψή του είτε όχι. Άρα το να μαζευτούν 1000 άνθρωποι και να φωνάζουν ότι η σελήνη είναι αυτόφωτη, δεν αλλάζει το γεγονός ότι παίρνει φως από τον ήλιο, ακόμα και να πέσουν στο γκρεμό για την πίστη τους σε αυτόΥπάρχουν πολλά για τα οποία δ εν έχει δώσει απαντήσεις η επιστήμη. Για ότι δεν μπορεί να αποδείξει με έλεγχο που υπόκειται σε επαναληψιμότητα και αμεροληψία, απλά απαντά δεν ξέρω.
#2 Μήπως να εξετάσεις το θέμα του ψυχίατρου ψυχαναλυτή,μια και εντοπίστηκε θέμα υγείας;Στη θέση σου θα το σκεπτόμουν.Συζητήστε το και με τον ψυχολόγο σου,αλλά η τελική απόφαση είναι δική σου.Ο ψυχίατρος είναι και γιατρός,πάνω απ όλα.Θα έχει άλλη οπτική του θέματος.
Ματιασμένο είσαι...“Φτου-φτου-φτου... στα όρη στα άγρια βουνά...""φτου-φτου-φτου... στα καταβάθια της θάλασσας που δεν λαλάει πετεινός...”Αφού τελειώσουμε την ευχή του ξεματιάσματος, για να «φύγει το κακό μάτι», λέμε τα παρακάτω λόγια:ΣΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΠΑΣ – ΚΟΥΡΑΔΟΣΚΑΤΑ ΝΑ ΦΑΣΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΘΑ’ΡΘΕΙΣ – ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΝΑ ΣΟΥΡΘΕΙΣΟΣΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟ – ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟΦΤΟΥ – ΦΤΟΥ π.χ. ΠΙΠΗ ΜΕ ΛΕΝΕ – ΑΝΑΚΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
#1 Αγαπητή "ψάχνοντας μαθαίνεις", καλά έκανες κι έφυγες. Ήμουνα σε μια παρόμοια σχέση για αρκετό καιρό. Στην αρχή φαίνονταν όλα μέλι-γάλα. Ακολούθως ξεκίνησε να μου λέει πως θέλει το χρόνο του ή πως δε μου αξίζει. Εγώ δυστυχώς τον δικαιολογούσα και τα προσπερνούσα, μένοντας προσκολλημένη μόνο στα θετικά του. Μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και μου πε πως θέλει να μείνει λίγο ελεύθερος, όμως μετά από λίγες μέρες μου πε πως άρχισε να το μετανιώνει για αυτή του την απόφαση. Του πα και εγώ bye και έφυγα για πάντα. Παιχνιδάκι σου εγώ δε γίνομαι...
#1Ψηφίζω δαγκωτό χειριστικό γαϊδούρι με θεματάκια.Πόσο μου τη δίνουν αυτοί οι τύποι που ακόμα δεν σε γνώρισαν, αρχίζουν τα μεγάλα λόγια. Εμένα μου είχε πει ένας στο 2ο ραντεβού και συνολικά 3η φορά που τον είχα δει στη ζωή μου (κι ενώ είχαμε φιληθεί μόνο) ότι με αγαπάει!Ακόμα τρέχω. Είναι σα να έχουν απομνημονεύσει άρθρο φτηνού αντρικού περιοδικού 'Πώς να ρίξετε μια γυναίκα σε 3 βήματα', πατώντας στο στερεότυπο ότι όλες ψοφάμε να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδί αμέσως μόλις γνωρίσουμε κάποιον και σπεύδουμε να του δώσουμε 'το πολύτιμο μας' μην τυχόν και χάσουμε το κελεπούρι που μας υπόσχεται σοβαρή σχέση με σκοπό το γάμο από τον 1ο μήνα. Και φυσικά αφού επιτευχθεί η ολοκλήρωση των σχέσεων αρχίζει η προσφιλής τακτική 'στρίβειν διά του αρραβώνος', όπου ο πρίγκιπας κατεβαίνει από το άσπρο άλογο και αρχίζει και σε λούζει με κοπριά, τύπου 'είμαι πολύ εγωιστής και δεν μπορώ να αγαπήσω'. Πολύ καλά έκανες κι έφυγες γλυκιά μου. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι άντρες εκεί έξω. Ξεχωριστή είσαι ούτως ή άλλως, δεν σε κάνει κανενός το ενδιαφέρον μοναδική.
#3Επειδή μου έτυχε παρόμοιο σκηνικό πρόσφατα, αυτό που με πείραξε περισσότερο από όλα ήταν ότι κανόνισαν 5-6 άτομα το τι θα ψωνίσουμε για το πάρτι χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, πλήρωσαν αρκετά λεφτά και μας έφεραν τον λογαριασμό ενώ δεν ρωτηθήκαμε ποτέ για τίποτα. Σαν να βγούμε μια παρέα για φαγητό, να παραγγείλουν 2 άτομα τι θέλουν να φάνε χωρίς να σε ρωτήσουν και μετά να σου ζητήσουν λεφτά. Δεν πάει έτσι.#4Αυτά που λες μου τα έλεγαν κάποιοι οικογενειακοί φίλοι οι οποίοι πιστεύουν στο μάτι φανατικά και είναι χριστιανοταλιμπάν. Όταν τους γύρισα το επιχείρημα όμως και τους είπα ότι δεν υπάρχουν θαύματα του Θεού στράβωσαν. Λέγαμε για ένα γνωστό που όλοι οι γιατροί του έδιναν 5 χρόνια ζωής και αυτός έχει ξεπεράσει τα 20, οπότε τους είπα ότι μπορεί σε 20 χρόνια να ανακαλύψουν οι επιστήμονες ότι είχε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο που του προσέφερε αντοχή στην ασθένεια. Περιττό να σου πω ότι δεν τους άρεσε καθόλου :P#5Βρε Α,μπα , λες οτι δεν θα ψαξεις στο google να βρεις λινκ για να διαβασει ενω το κανεις αυτο σχεδον καθε μερα για τουλαχιστον μια ερωτηση.
#3 Έγραψα "Δεν θα ψάξω εγώ στο google για να σου βρω τα πλέον κατάλληλα λινκ γι'αυτό που θέλεις να μάθεις", όπου "αυτό" είναι το συγκεκριμένο θέμα της ερώτησης, και το γιατί το εξηγώ στην παράγραφο της απάντησης.Διόρθωση, #5