Στο σημερινό «Α μπα»: στο εξωτερικό είναι όλα καλύτερα

Στο σημερινό «Α μπα»: στο εξωτερικό είναι όλα καλύτερα Facebook Twitter
63

 

__________________
1.


Καλησπέρα. Θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα τόσο σε εσένα όσο και στους αναγνώστες της στήλης. Πότε/πώς πρέπει να δηλώνει κάποιος στον σύντροφό του ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά;
Είμαι 23. Σήμερα (γιορτή της μητέρας) είπα στο φίλο μου ότι δε μπορώ να κάνω παιδιά. Δεν του το ανακοίνωσα ή κάτι, πάνω στην κουβέντα για τη σημερινή γιορτή έτυχε και αναφέρθηκε. Δεν έχουμε καν επίσημη σχέση πότε τα σπάμε πότε τα ξαναβρίσκουμε, τώρα πάντως είμαστε μαζί. Στην αρχή έδειξε να ταράχτηκε, για αρκετή ώρα ήταν σκεπτικός μετά νευρίασε. Μου λέει 'πότε περίμενες να μου το πεις, δεν έπρεπε να το ξέρω; Αν εγώ δεν μπορούσα δεν θα' θελες το ξέρεις;'' Του λέω πότε έπρεπε να στο πω, εδώ δεν έχουμε ξεκαθαρίσει καν τι έχουμε, και μου λέει πριν κάνεις σχέση οφείλεις να ενημερώσεις τον άλλον. Συγγνώμη ρε παιδιά, δηλαδη όταν υπάρχει προσέγγιση πρέπει να λέω ''γεια, είμαι η πχ.κιτσα, 23 χρονών, δε μπορώ να κάνω παιδια, χάρηκα''; Δικαίωμα σου να μη θες να υιοθετήσεις, εγώ να ενημερώσω πώς και γιατί στο ξεκάρφωτο; Νέα παιδιά είμαστε, για γάμο τους λες και τρομάζουν, που να πεις και για παιδιά. Και πέρα από μένα, σίγουρα διαβάζουν τη στήλη κι άλλες γυναίκες και άντρες που έχουν το ίδιο θέμα, για πείτε λοιπόν.
*Συγγνώμη για την προχειρότητα του κειμενου, είμαι αναστατωμένη.- μάμα (κα)μία

 

Όταν βρεις τον άντρα σου, τον άντρα που θα ταιριάζεις, όλα θα γίνουν ήρεμα και ωραία και χωρίς να χρειάζεται να αγωνιάς. Ο συγκεκριμένος είναι αχρείος. Αν χρησιμοποίησε πραγματικά τη φράση «οφείλεις να ενημερώσεις τον άλλον» λες και είσαι κατάστημα και αυτός είναι πελάτης, δεν κάνει ούτε για φίλος, πόσο μάλλον για «σύντροφος». Πιο αναίσθητη, εγωκεντρική αντίδραση δύσκολα μπορώ να φανταστώ.


Άσε τον να πάει στο καλό, δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχετε επίσημη σχέση. Καλύτερα να μην αποκτήσετε ποτέ. Για την ερώτηση, δεν υπάρχει ορθό πρωτόκολλο συμπεριφοράς. Αναλόγως τον άνθρωπο και τη σχέση. Δεν χρειάζεται να πεις ποτέ, οτιδήποτε, που έστω υποψιαστείς ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άλλον εναντίον σου, ποτέ μα ποτέ. Όχι αυτό, οτιδήποτε. Πάντα υπάρχουν διάφοροι που θεωρούν διάφορα όπλα εναντίον σου. Θα λες ό,τι θέλεις να λες για τον εαυτό σου μόνο όταν αισθάνεσαι εντελώς άνετα. Δεν είσαι υποχρεωμένη να λες τίποτα, ούτε στην αρχή, ούτε στη μέση, ούτε στο τέλος, αν δεν πιστεύεις ότι αφορά τον άλλον εδώ και τώρα.

__________________
2.


Αγαπητή Α, μπα,
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές που έχω πάρει ήδη διαβάζοντάς τις απαντήσεις σου σε άλλους (συν) αναγνώστες. Εκτιμώ πολύ την καθαρή σου ματιά και θα ήθελα ακούσω την άποψή σου και για το παρακάτω.
Η μητέρα του συντρόφου μου είναι μια δύσκολη περίπτωση. Δύσκολη για μένα τουλάχιστον. Χειριστική, ναρκισσιστική προσωπικότητα με τάσεις μεγαλείου. Δεν χάνει την ευκαιρία να πει την αλάνθαστη γνώμη της. Τα καλά νέα είναι ότι ο σύντροφός μου το ξέρει και οι όποιες παρεμβολές δεν επηρεάζουν τη σχέση μας ιδιαίτερα.(Η ίδια η σχέση ήταν πεδίο μάχης μέχρι τον γάμο, αφού οδήγησε στην αλλαγή διαμονής του συντρόφου μου). Από την άλλη, αποτελεί θέμα συζήτησης κάθε φορά που μας επισκέπτεται (ευτυχώς δεν μένουμε στην ίδια πόλη) ή την επισκεπτόμαστε εμείς. Το ερώτημα είναι λοιπόν το εξής: Ξέρω ότι δεν θα αλλάξει και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για τη συμπεριφορά της. Όμως, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα η συναναστροφή μαζί της. Δεν αντέχω να ακούω συνεχή αρνητικά σχόλια για το οτιδήποτε. Δεν αντέχω τα μισόλογα και τα επιτιμητικά βλέμματα. Δεν αντέχω τους ρητορικούς μονολόγους περί παντός επιστητού. Δεν μπορώ να την κάνω να αλλάξει τις μισογυνιστικές, ρατσιστικές απόψεις τις. Το ξέρω. Αλλά βαρέθηκα να τις ακούω. Επίσης, δεν θέλω να τον φέρνω τον σύντροφό μου σε δύσκολη θέση, παραπονούμενη για την συμπεριφορά της. Τι μπορώ να κάνω; Πώς να την αποφύγω; Προσπαθώ να βρω ανώδυνα θέματα για συζήτηση. Μέχρι και για εγχώριες σελέμπριτι συζητώ για να μην έρθει η συζήτηση στη "χούντα που μας χρειάζεται", ή στους "βρωμερούς ξένους" ή στους γκέι " που θέλουν και παιδιά, ήμαρτον". Και βέβαια για μας που έχουμε κάνει ακόμα (λόγω της προχωρημένης ηλικίας μου, είμαι 40). Ευτυχώς σε αυτό μας στηρίζει. Τα λεφτά για την εξωσωματική τα έχει ήδη την άκρη (sic). Δεν λέω άλλα. Νομίζω κατάλαβες.
Σε ένα περίπου μήνα θα περάσω 2 βδομάδες "διακοπές" μαζί της και ήδη έχω αρχίσει να φρικάρω. Μπορώ να κάνω κάτι για να το περάσω πιο ανώδυνα;
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.- Pendulum

 

Δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις δια παντός. Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει. Θα είναι πάντα στη ζωή σας, και όσο δεν επηρεάζει τη σχέση σου, να θεωρείς ότι φτηνά τη γλίτωσες.


Ενθάρρυνε τον σύντροφο σου διακριτικά ώστε να μην είναι απαραίτητο και αυτονόητο ότι θα είσαι κι εσύ κάθε φορά που τη βλέπει ή την επισκέπτεται αυτός. Άλλωστε δεν θα έπρεπε και να είναι. Όσο λιγότερο τη βλέπεις, τόσο πιο ανώδυνα θα είναι. Όταν τη βλέπεις, μην προσπαθείς να την κάνεις να μην γκρινιάξει και να μην πει αυτά που θα πει. Γι' αυτό ζει, είσαι χαμένη. Άσε το τσουνάμι παραληρήματος να περάσει από πάνω σου. Όπως συμβαίνει και με τα κύματα, όσο προσπαθείς να γίνεις άκαμπτος για να το νικήσεις, με τόσο περισσότερη ορμή σε βουλιάζει και σε παρασέρνει μαζί του. Και με τα λεφτά της εξωσωματικής μπορείτε να περάσετε τέλεια μια βδομαδούλα στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα αν δεν προσπαθείς συνέχεια να την κάνεις να μην λέει αυτά που περίμενε όλη την εβδομάδα για να τα πει.


Βάλε όμως ένα όριο στο μυαλό σου, που είναι απαράβατο. Ένα θέμα που απαγορεύεται να σχολιάζει. Εκεί δείξε ότι δεν σηκώνεις τίποτα, και γίνε σκληρή αν χρειαστεί. Αυτό το όριο να το φυλάς πάντα. Αυτό μόνο, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις.

__________________
3.


Καλησπέρα Λένα,
απευθύνομαι σε σένα ως βιβλιογνώστρια και βιβλιόφιλη. Εχθές αγόρασα τρία καινούρια βιβλία εκ των οποίων τα δύο αφορούν αντίστοιχα τη Ματά Χάρι και το Νίτσε. Στις περιγραφές και των δύο γράφει ότι πρόκειται για μία μίξη αληθινών γεγονότων και φαντασίας του συγγραφέα. Και σε ρωτώ, είναι σωστό τώρα αυτό; Δηλαδή, όταν πρόκειται για αληθινά, υπαρκτά πρόσωπα, πώς είναι δυνατόν να γράφονται βιβλία που προσθέτουν και πολλή φαντασία μέσα στις ιστορίες που περιγράφουν; Δεν είναι σα να διαστρεβλώνουν τις αλήθειες που συνέβησαν κάποτε στις ζωές αυτών των ανθρώπων; Και ως αποτέλεσμα, πώς θα ξέρουμε εμείς οι αναγνώστες πού να διαχωρίσουμε την αλήθεια από τη φαντασία σε αυτό που διαβάσαμε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση!- Mata Hari

«Πώς είναι δυνατόν;»


Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ένα λογοτεχνικό είδος που σου φαίνεται περίεργο; Θα έπρεπε να υπάρχει όριο στο τι επιτρέπεται να γραφτεί, και με ποιους όρους πρέπει να γράφεται λογοτεχνία; Ή έχεις κάποιον τρόπο να ξεχωρίσουμε μια για πάντα τις «αλήθειες» που συνέβησαν κάποτε στις ζωές αυτών των ανθρώπων; Οι ιστορικές «αλήθειες» από μόνες τους είναι ένα τεράστιο πεδίο διαμάχης.


Εφόσον ξέρεις περί τίνος πρόκειται, φυσικά και είναι σωστό. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξολοκλήρου αληθινό ή εξολοκλήρου φαντασία για να απολαύσεις τη γραφή. Αν προτιμάς γεγονότα, διάβασε βιβλίο ιστορίας. Αν θέλεις μόνο φανταστικά πρόσωπα, υπάρχουν άπειρα βιβλία διαθέσιμα. Αν θέλεις οπωσδήποτε να ξέρεις τι στο βιβλίο είναι πραγματικό και «αλήθεια» και τι φανταστικό, τότε διάβασε κι άλλα βιβλία, βιογραφίες των πρωταγωνιστών ή άλλα ιστορικά εκείνης της εποχής, και θα καταλάβεις. Εξάλλου υπάρχει και το google.


Γενικώς, όλα τα προβλήματα που αναφέρεις, λύνονται με περισσότερο διάβασμα.


(Πού να μάθεις και ότι υπάρχουν λογοτεχνικά βιβλία «εναλλακτικής ιστορίας». Αν είναι δυνατόν! Παρεμπιπτόντως, ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο είναι ένα τέλειο δείγμα αυτού του είδους, και έχει γίνει και ωραία σειρά για την τηλεόραση. Φέτος θα παιχτεί ο δεύτερος κύκλος.)

__________________
4.


Χαιρετώ, ειμαι 26 χρονων και ζω στην Αθηνα με τους γονεις μου στο ιδιο σπιτι,θα ηθελα πολυ να μενω μονη μου αλλα για λογους οικονομικους δεν μπορω να νοικιασω κατι λογω χαμηλων εσοδων που εχω σε μια part-time δουλεια,το θεμα μου ειναι η σχεση με τουσ γονεις μου,δεν λενε επειτα απο απειρες συζητησεισ-ξεκαθαρισεις αλλεσ σε εντονο βαθο αλλες σε πιο ηπιο να αντιληφθουν οτι εχω μεγαλωσει και δεν ειμαι πλεον 15 χρονων,θελουν να μου ασκουν ελεγχο στα παντα που βγαινω και με ποιουσ,να σημειωσω οτι την παρεα μου την γνωριζουν,αμα τυχει και κανονισω κατι με την παρεα μου πχ και ειναι ειναι τρεισ μερεσ σερι ξεκιναει το τροπαριο παλι θα βγεις?ολο εξω εισαι (και μπορει να εχει τυχει να μην εχω βγει ολο τον μηνα εκτοσ απο εκεινεσ τισ 3 μερεσ σερι) να με περνουν τηλεφωνο ''αντε που εισαι λειπεισ τοσεσ ωρεσ'' κτλ.Εχω προσπαθησει να μιλησουμε ηρεμα και να συγκρατω τον θυμο μου,τουσ εχω πει οτι νιωθω καταπιεση και το οτι με αντιμετωπιζουν σαν εφηβη μονο καλο δεν μου κανει.Πιστευω οτι εχουν αμφιλοβλιεσ,ανασφαλειεσ για μενα δεν ξερω τον λογο προσπαθω να ειμαι ενταξει σε υποχρεωσεισ του σπιτιου να βοηθαω οσο μπορω,ειμαι πτυχιουχοσ και συνεχεια ψαχνομαι για οτι καλυτερο!Σε λιγο καιρο θα ερθω προσ τα μερη σου μιασ και ο συντροφοσ μου σπουδαζει στην Αμερικη και θα κατσω δυο μηνες και να δω τι μπορω να κανω εκει,μεχρι τοτε ομωσ? δεν μπορω να ανεχτω αλλο αυτη την συμπεριφορα και οσο αδιαφορα και αν φερομαι επειδη πραγματικα δεν βγαζω ακρη μεσα μου χαλιεμαι με αποτελεσμα να μην μπορω να ευχαριστηθω τιποτα και να ειμαι στην τσιτα μην τυχον και αργησω και εχουμε καυγαδεσ!- Need to breathe!

Σου φέρονται σα να είσαι 15 επειδή φέρεσαι σα να είσαι 15. Όσο τρέχεις να φτάσεις την ώρα που σου όρισαν «για να μην έχεις καβγάδες» και όσο απαντάς στα τηλέφωνα του «πότε θα έρθεις σπίτι» και συζητάς, ολόκληρη γυναίκα, γιατί θα βγεις τρεις μέρες στη σειρά, τόσο θα δείχνεις με την δική σου συμπεριφορά και μόνο, ότι συμμετέχεις σε αυτό που κάνουν, άρα έχουν δίκιο.


Να ευχαριστηθείς ό,τι θέλεις, χωρίς να προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους γονείς σου όταν νιώθεις ότι έχουν άδικο. Δεν χρειάζεται να τους πείσεις. Δεν είσαι ανήλικη πια. Αυτή είναι η διαφορά των ενηλίκων από τα εξαρτημένα μέλη. Αν δεν ανεξαρτητοποιηθείς, δεν έχει σημασία πόσο μακριά τους θα μένεις. Πάλι τα ίδια θα σου λένε, με άλλη μορφή, οπότε εσύ πρέπει να το πάρεις απόφαση, δεν είσαι δεκαπέντε, και δεν χρειάζεται να υπακούς στη μαμά για να μην έχεις καβγάδες.

__________________
5.


Αγαπητή Α μπα επειδή έχω ζήσει ένα διάστημα στο εξωτερικό θα ήθελα να κάνω 2 παρατηρήσεις. Πρώτον η διασκέδαση στο εξωτερικό το βράδυ είναι πραγματικά αυτό που πρέπει να είναι χωρίς υπερβολές, καγκουριλίκια και ψευτογκλαμουριά. Δεύτερον οι Ελληνίδες είναι οι πιο κλειστές γυναίκες που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου. Στο εξωτερικό οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να τους κάνεις ένα κομπλιμέντο ή να τους μιλήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξετε στο κρεβάτι. Μπορεί να γίνεται απλά φίλοι μπορεί και όχι. Στην Ελλάδα πολλές γυναίκες (ειδικά νέες) πρώτα σε σκανάρουν από πάνω μέχρι κάτω με ιδιαίτερη έμφαση στην τσέπη και μετά αποφασίζουν να δεκτουν να μιλήσουν έστω λίγο μαζί σου, σε μια συζήτηση που κατά 90% την κάνουν με τα χίλια ζόρια απλά και μόνο για να δείξουν ότι δεν είναι τόσο σνομπ. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό ζουν και αναπνέουν για να ρίχνουν χυλόπιτες ώστε να τονώνουν το υπερεγώ τους και να δείχνουν ότι αξίζουν μόνο το 10/10 δηλαδή τον ανύπαρκτο πρίγκιπα

E βρε Βασίλη, αφού οι γυναίκες στο εξωτερικό είναι τόσο ανώτερες, τότε κάτσε εκεί και χαλάρωσε.

Να σου πω κι εγώ πάντως, επειδή επίσης μένω στο εξωτερικό, ότι οι Βασίληδες δεν σε λένε εύκολη αν δείξεις ότι σου αρέσει το σεξ, δε σε λένε λεσβία αν τους απορρίψεις, και δεν πιστεύουν μετά το πρώτο ραντεβού ότι θέλεις να τους τυλίξεις και να τους παντρευτείς. Επίσης, δεν φέρονται σα να σε προσέλαβαν για μια βραδιά όλο ηδονή όταν σε αναγκάσουν να δεχτείς κέρασμα, και δεν πιστεύουν ότι τρώνε συνέχεια χυλόπιτες μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν λεφτά.

Οι γυναίκες που περιγράφεις είναι πιο ανοιχτές γιατί φοβούνται λιγότερο από «τις Ελληνίδες». Τώρα κάτσε λίγο να σκεφτείς μόνος σου τι είναι αυτό που φοβούνται λιγότερο, και γιατί το φοβούνται λιγότερο. Τα λέμε σε καμία δεκαετία, γιατί Βασίλη, νομίζω ότι είσαι γνωστή ιντερνετική φιγούρα σε αυτά τα πεδία «θεωρητικής σκέψης», και δεν πρόκειται να ξαναπάρεις το βήμα στο 'Α μπα'.

__________________
6.

Αγαπητή Αμπα,
είμαι 34 ετών και όλη μου τη ζωή βλέπω εφιάλτες και πάντα σε σκοτεινό φόντο. Δεν υπάρχει ούτε μία φορά στη ζωή μου που να ξύπνησα και να θυμάμαι πως έχω δει ένα καλό ή έστω αδιάφορο όνειρο. Για χρόνια δεν το έκανα μεγάλο θέμα μιας και νόμιζα πως έτσι είναι τα όνειρα και μόνο οι σκηνοθέτες στις ταινίες δείχνουν να βλέπουν ωραία όνειρα οι πρωταγωνιστές. Το πρώτο όνειρο που θυμάμαι είναι όταν ήμουν περίπου 3 ετών. Είδα ότι υπήρχε μια καταπακτή γεμάτη φίδια δίπλα από την κούνια μου, έπεσα μέσα και άρχισαν να με δαγκώνουν. Από τότε μέχρι και σήμερα έχω δει εφιάλτες όλων των ειδών. Ότι πεθαίνουν αγαπημένα μου πρόσωπα, ότι με κυνηγούν να με σκοτώσουν διάφοροι, άπειρες σπλατεριές με ανθρώπους αλλά και με φανταστικά τέρατα, ότι με μαχαιρώνουν, με βασανίζουν, τρομακτικές υπερφυσικές μορφές κτλ. Ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος εγώ το έχω δει στον ύπνο μου. Π.χ αηδιαστικό τέρας-ζόμπι που με κυνηγά σε μια αποθήκη να με σκοτώσει και για να πάρει ενέργεια κόβει το κεφάλι του διαγώνια στη μέση, το βάζει σε ένα μπλέντερ και πατάει το διακόπτη ενώ ένα παρόμοιο τέρας εμφανίζεται από το πουθενά δίπλα του και κόβει ένα βρέφος σε λωρίδες... Το πιο νορμάλ που έχω δει είναι ότι π.χ. κάνω έρωτα με κάποιον αλλά και στο τέλος ή με απατά, ή μιας πιάνει και καλά ο δεσμός μου και στενοχωριόμαστε όλοι, ή ότι θα τα πει στο δεσμό μου, ή γίνεται κάποια βιβλική καταστροφή ή κάτι γίνεται και τέλος πάντων και το όνειρο θα καταλήξει σε σπλατεριά, τρόμο, αγωνία ή απλά στεναχώρια. Γενικά μπορεί να δω 1-2 σημεία μέσα στο όνειρο που είναι νορμάλ ή ψιλοευχάριστα σε σπάνιες περιπτώσεις αλλά πάντα το όνειρο θα καταλήξει σε εφιάλτη. Αν δεν δω όνειρο τύπου ταινία τρόμου τότε θα δω σίγουρα κάτι στενάχωρο ή αγχωτικό. Όλα αυτά το τονίζω πως τα βλέπω όλη μου τη ζωή ανεξαρτήτως από το αν π.χ έχω ή όχι προβλήματα, δουλειά, χρήματα, σχέση, είμαι καλά στην υγεία μου, είμαι αγχωμένη με κάτι ή αν απλά έχω δει θρίλερ. Ό.τι και να κάνω, όπως και να είμαι οι εφιάλτες με επισκέπτονται κάθε βράδυ και συνήθως έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια που χρειάζομαι λιγότερη ώρα να περιγράψω κάθε σκηνή του Μπεν Χουρ από το τι όνειρο είδα χθες το βράδυ. Για 6-7 χρόνια δοκίμασα να μην βλέπω ταινίες τρόμου μπας και σταματήσουν τουλάχιστον τα πολύ τρομακτικά όνειρα αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Ακόμα και τα όνειρα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι επηρεασμένα από μη τρόμου ταινίες ή κάτι που έχω ακούσει ή βιώνω είναι ο,τι να 'ναι. Βλέπω π.χ το The Ugly Truth και στον ύπνο μου θα δω ότι με έδιωξε από τη δουλειά μου μισογύνης εργοδότης, έγινα περίγελος σε ένα εστιατόριο και στο τέλος κρεμόμουν στον αέρα από ένα αερόστατο ενώ από κάτω διάφοροι πυροβολούσαν. Αν θυμάμαι το όνειρο ή τα όνειρα που είδα το προηγούμενο βράδυ (μερικές φορές θυμάμαι 2-3) τότε θα είμαι για ώρες στεναχωρημένη, ή μέσα στα νεύρα(πολύ συχνά) ή απλά αγχωμένη, γενικά θα έχω κακή διάθεση. Μέχρι πριν κάποια χρόνια δεν το θεωρούσα κάτι τραγικό αλλά ο σύντροφος μου σχεδόν από τον πρωτο χρόνο που μείναμε μαζί (12χρόνια συζούμε) άρχισε να με παροτρύνει να το κοιτάξω γιατί διαπίστωσε ότι με επηρεάζουν πάρα πολύ ή έστω να αρχίσω να τα καταγράφω όπως λέει ορισμένες φορές γελώντας μπας και προκύψει κανα σενάριο τουλάχιστον από όλο αυτό το βασανιστήριο που περνάω. Α! Πέρα από την διάθεση μου επηρεάζεται και το σώμα μου μιας και κατά τη διάρκεια του ύπνου πιέζω τόσο πολύ τα δόντια μου που έχω κυριολεκτικά καταστρέψει το σμάλτο τους και τα μασελάκια που μου δίνει ο οδοντίατρος να φοράω συνήθως τα βγάζω ασυναίσθητα τη ώρα που κοιμάμαι.
Όλα τα άλλα στη ζωή μου είναι νορμάλ και φυσιολογικά. Εννοείται επίσης πως δεν πιστεύω σε τέρατα, φαντάσματα, υπερφυσικές δυνάμεις και δεν φοβαμαι ακόμα και τη σκιά μου όταν κυκλοφορώ στο δρόμο. Τι λες; Τι θα μπορούσα να κάνω για να σταματήσουν οι εφιάλτες ή να πάψουν να με επηρεάζουν στο βαθμό που γίνεται μερικες φορές; Πρέπει να πάω σε ψυχολόγο; Επειδή σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν χρήματα, υπάρχουν ψυχολόγοι που είναι δωρεάν και θα ασχολιόντουσαν με μια τέτοια περίπτωση; 'Η μήπως το πρόβλημα μου είναι πρόβλημα πολυτελείας;

Δεν είναι πρόβλημα πολυτελείας, πρέπει να πας σε γιατρό. Μπορεί να έχεις κάποιο θέμα με την αναπνοή. Πήγαινε σε έναν παθολόγο αρχικά, αν δεν σου μιλήσει για τα θέματα ύπνου πήγαινε σε άλλο, και τα χρήματα δεν περισσεύουν ποτέ για γιατρούς, αλλά όταν έχουμε θέματα με την ψυχική μας ή την σωματική μας υγεία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν είσαι σε πόλη, πήγαινε σε κέντρο ύπνου. Αν βρεις ψυχολόγο σε κέντρο υγείας, που είναι δωρεάν, ή ψυχολόγο που είναι δωρεάν με άλλο τρόπο, φυσικά και θα ασχοληθεί με την περίπτωση σου. Μιλάμε για την καθημερινότητα σου που διαταράσσεται. Ο ύπνος είναι πολύτιμος και πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία σου.

__________________
7.


Είμαι από τους ανθρώπους που πολύ δύσκολα θα ανοιχτώ σε κάποιον. Δεν έχω κανένα πρόβλημα κοινωνικότητας ούτε στο εργασιακό, ούτε στο φιλικό περιβάλλον. Για να αφήσω κάποιον όμως να με γνωρίσει καλύτερα και να του ανοιχτώ πρέπει να πληρούνται πολλές προϋποθέσεις. Έχω παρατηρήσει ότι στους άντρες αρέσει αυτό το μυστήριο, το οποίο μου βγαίνει εκ φύσεως, δεν το κάνω για να εντυπωσιάσω. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ανοιχτώ σε κάποιον που θεωρήσω ότι αξίζει τον χρόνο μου ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα. Θέλω να περνάω πολύ χρόνο μαζί του, να κάνω νέα διαφορετικά πράγματα, να μοιραστούμε εμπειρίες, να πάρουμε μία απρόβλεπτη απόφαση της στιγμής, να κοιμόμαστε συχνά μαζί και διάφορα τέτοια. Γενικά το μυαλό μου τρέχει. Δεν ξέρω αν αυτό το κάνω γιατί δεν δίνω σε πολλούς και όταν αποφασίσω να δώσω έχω τόσα πολλά μαζεμένα ή αν απλά ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα και γρήγορα με τους ανθρώπους. Όπως και να 'χει αυτό το "μειονέκτημα" δεν μου 'χει βγει σε καλό. Το ερώτημά μου είναι, σοφότερο θα ήταν να καταπιέζω τον εαυτό μου να μη δίνει τόσα όσα θέλει για να μείνει κάποιος που πιθανώς θα αξίζει ή να σουτάρω όποιον αγχώνεται από τον ενθουσιασμό μου γιατί δεν μου αξίζει; Εγώ έχω το πρόβλημα ή οι άλλοι;- unicorn ετών 24

Δείχνεις στους ανθρώπους δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Σε πλησιάζουν για τη μία από τις δύο, και μετά βλέπουν μια άλλη, που δεν είχαν διαλέξει. Νιώθουν εξαπατημένοι, ή απλώς φεύγουν επειδή κάτι άλλο τους είχε τραβήξει και αυτό που βλέπουν δεν έχουν όρεξη να το γνωρίσουν.

Ούτε εγώ ξέρω γιατί το κάνεις αυτό, αλλά από αυτά που γράφεις, μου ήρθε μια ιδέα. Επειδή πιστεύεις ότι αφού ανοίγεσαι πολύ δύσκολα, όποιος «τιμηθεί» με την προσοχή σου πρέπει αυτομάτως να καταλάβει και να δεχτεί πόσο τυχερός είναι, οπότε πρέπει να ανταποκριθεί μέχρι τα φύλλα της καρδιάς του.

Πολλές φορές διαβάζω το «είμαι πολύ κλειστός άνθρωπος» και «για να ανοιχτώ πρέπει να τηρούνται πολλές προϋποθέσεις» από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι προτέρημα. Ε, δεν είναι. Είναι το ίδιο προβληματικό με το να είσαι υπερβολικά ανοιχτός άνθρωπος. Και στις δύο περιπτώσεις σε νοιάζει τι είσαι εσύ, και όχι τι είναι οι άλλοι. Αν θέλεις να γνωρίσεις τους άλλους, πρέπει να έχεις την ευελιξία και να μην είσαι το ίδιο με όλους. Να καταλαβαίνεις με ποιον πρέπει να είσαι επιφυλακτικός και με ποιον όχι, κάθε μέρα, κάθε φορά. Αλλιώς, με την μονολιθικότητα, δεν καταφέρνεις να γνωρίσεις κανέναν, γιατί οι άλλοι καταλαβαίνουν ότι δεν θέλεις να τους καταλάβεις.

Οι σχέσεις είναι συνδυασμός, χορός, τανγκό, συμμετοχή και διάλογος. Δεν είναι «εγώ είμαι έτσι και σε όποιον αρέσω» γιατί έτσι κανείς δεν θα μπει στον κόπο να σε γνωρίσει, κι έτσι, τελικά δεν θα αρέσεις σε κανέναν.

63

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Σχετικά με την ερώτηση Νο 1...Πριν από κάτι χρόνια είχα βγει με μία κοπέλα για πρώτο ραντεβού.(είχαμε μιλήσει για αρκετό καιρό μέσω τηλεφώνου.γνωριστήκαμε στο ίντερνετ.)Πήγαμε να μασαμπουκιάσουμε παγωτό αφού ήμασταν και οι δύο μας γλυκατζήδες.Εκεί,στο μαγαζί,της εξέφρασα την επιθυμία μου να γίνουμε ζευγάρι.Η αντίδραση της και η απάντηση της θετική.Κατάλαβα ότι το ήθελε και αυτή...(Για την ακρίβεια,εγώ είχα "δαγκώσει την λαμαρίνα" πολύ πριν βρεθούμε μαζί)Τέλος πάντων,η κοπέλα στις πρώτες προτάσεις που μου είπε- μετά την θετική εξέλιξη - ήταν ότι έπασχε από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (τράχηλος μήτρας) "δώρο" από την προηγούμενη της σχέση με έναν τύπο-τελείως μπαγλαμά...Δεν με πτόησε καθόλου το γεγονός,μάλιστα,με έκανε να την αγαπήσω περισσότερο αφού ηταν ειλικρινέστατη απέναντι μου...(Δυστυχώς η σχέση μας δεν ευώδωσε προς μεγάλη μου απογοήτευση)Με τα παραπάνω που έγραψα,θέλω να πω ότι θέματα που επηρεάζουν την σχέση πρέπει να τείθονται επί τάπητος σε πρώτο πλάνο και όχι να κουκουλώνονται.Η ειλικρίνεια είναι το βασικό συστατικό για μία υγιή σχέση...
επίσης κορίτσια, αν έχετε ένα φίλο σαν τον Βασίλη, είναι πιο πιθανό να σας κάνει κακό αυτός από τον οποιοδήποτε επιδειξία σε πάρκο. Γιατί όταν δεν τον θέλεις νομίζεις ότι είσαι και κάποια. Τρολ-ξετρόλ δεν αλλάζει κάτι είναι πολλοί εκεί έξω
Τον επόμενο που θα μου πει τ΄πετεοιες εξυπνάδες σαν τον Βασίλη θα του ρίξω μια μπούφλα να ησυχάσουμε όλοι μας. Άλλος ένας πικραμένος μισογύνης.Ευτυχώς είσαι στο εξωτερικό,κάτσε εκεί,μακριά από τις ξενέρωτες ελληνίδες που σε κοιτάν στην τσέπη αγοράκι μου γιατί καλύτερα να πιστεύεις ότι απορρίπτουν τα λεφτάκια σου παρά να μπεις στον κόπο να καταλάβεις ότι απορρίπτουν στη συμπεριφορά σου και τον χαρακτήρα σου. Ζήσε το ψέμα σου κι εσύ,μπορείς.
#5 Μιας και αναφέρουμε ιστορίες, η ερώτηση μου θύμισε μία από τις πιο διδαχτικές που έχω ζήσει. Πριν πολλά χρόνια, στα 20+, σε ένα καλοκαιρινό μπαρ, ενώ ήμουν με μία φίλη, μας προσέγγισε ένας περίεργος τύπος που δεν ταίριαζε καθόλου ηλικιακά και στο στυλ το δικό μας και του μαγαζιου (γιατί ήταν γύρω στα 40+ και είχε το στυλ του βαρύ άντρα στα μπουζούκια και δεν αναφέρομαι μόνο στο ντύσιμο). Μου έκανε τόσο φοβερή εντύπωση που μου κίνησε την περιέργεια να μάθω και άλλα για αυτόν οπότε του μίλησα σε φιλικό τόνο, ξανοίχτηκε και άρχισε να μου μιλάει για τη ζωή του. Σε όλη τη διάρκεια μου έκανε παράπονα ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται μόνο για το αν έχει λεφτά, ότι θέλουν λούσα, ότι δεν υπάρχει καμία άξια και ότι είχε βρει μία που της έκανε πολλά δώρα και στο τέλος τον παράτησε για ένα φτωχαδάκι που δεν μπορούσε να καταλάβει τι του βρήκε.Οπότε κάπου στη μισή ώρα δεν άντεξα και πολύ ευγενικά και απαλά του ανέτεινα ότι: μέσα σε 5 λεπτά γνωριμίας μου είχε πει ότι έχει θέση μεγαλογιατρού σε μεγάλο νοσοκομείο, πόσα χρήματα βγάζει, ότι έχει τουλάχιστον 2 σπίτια, ότι έχει μία μεταχειρισμένη πόρσε και μου έδειξε και το ρόλεξ που φορούσε, ότι πέρα από το ότι μου πρότεινε βόλτα με την πόρσε μου είχε πει ότι ξέρει ένα καταπληκτικό μαγαζί να μου αγοράσει παπούτσια και το μεγάλο του πρόβλημα στο ότι τον παράτησε η πρώην του ήταν ότι έγινε για κάποιον που δεν εχει στον ήλιο μοίρα. Φυσικά υιοθέτησε αμυντική συμπεριφορά, άρχισε να λέει ότι δεν είναι έτσι, ότι αυτά τα πράγματα έχουν σημασία να τα πει να τα πει για τον εαυτό του αλλιώς πως θα γνωριζόμασταν, να έμενε μουγκός; κλπ και όταν τον διαβεβαίωσα ότι για μένα δεν θα είχε καμία σημασία δεν πα να είχε λαμποργκίνι και δύο σκάφη και δεν μου αρέσει να μου παίρνουν υλικά δώρα μιας και προτιμώ να αγοράζω πράγματα για μένα με τα δικά μου λεφτά και το δικό μου γούστο, έφυγε άρον άρον, λέγοντας ότι είμαι περίεργη.Ε, αυτό το περιστατικό ήταν καθοριστικό στο να καταλάβω ότι οι άνθρωποι παραπονιούνται συνήθως για αυτά που συχνά η δική τους συμπεριφορά προκαλεί και δεν έχουν καμία επίγνωση για αυτό.
Της έκανε πολλά δώρα της πρώην, διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να την κρατήσει, ή προκειμένου να καλύψει το πόσο ανασφαλής ένιωθε,αφού πέραν των χρημάτων δεν είχε να δώσει τίποτα άλλο; Ένα είδος συναλλαγής κι αυτό.Τινι τρόπω θεωρούσε ότι οι γυναίκες εξαγοράζονται. Ενδιαφέροντα δεν είχε πάντως, αλλιώς θα μιλούσε γι αυτά στην πρώτη προσέγγιση.Ο καθένας αυτό που έχει σερβίρει και αν γυαλίσει.
Καυστικές με χιούμορ, οι απαντήσεις της Λένας σήμερα με κάλυψαν εξ ολοκλήρου!#1 Κοπέλα μου, πόσο drama queen μπορεί να γίνει ο δικός σου; Τόση ταραχή, περισυλλογή και εκνευρισμός για μια σχέση, που ούτε κατά διάνοια δεν συμπεριλαμβάνει σχέδια για γάμους και παιδιά; Και τόσο κακή υποκριτική πια; Απαράδεκτη και χειριστική συμπεριφορά. Όχι, δεν οφείλεις καμία δημόσια ανακοίνωση, παρά μόνον σε εκείνον που θα όντως θα τον αφορά.#2 Έχεις μπει σε μια διαδικασία ψυχοφθόρα φίλη, όπως όσοι/ες επιθυμούν αφού παντρευτούν να δημιουργήσουν μια καλή σχέση με τα πεθερικά, την κουνιάδα, τον μπατζανάκη τέλος πάντων με το σόϊ του/της συζύγου. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, πληγώνονται από μισόλογα, ανάγωγες συμπεριφορές, συγκεκαλυμμένες προσβολές και φθείρονται και οι ίδιοι, αλλά και η σχέση. Δεν λέω βέβαια ότι είναι κακό να επιθυμείς καλές σχέσεις με την οικογένεια (ή την μητέρα εν προκειμένω) του συζύγου. Όταν όμως βλέπεις ότι αυτό δεν βρίσκει ανταπόκριση απ την άλλη πλευρά, τότε χτίσε τις άμυνες σου. Και φέρσου με ευγένεια, αλλά και παγερή τυπικότητα απέναντι σε αυτόν που θέλει να σε "χορέψει στο ταψί". Μην μπαίνεις στην διαδικασία του να γίνεις αρεστή. Δεν πρόκειται. Γιατί α) της πήρες τον γιο μακριά β) για τα μυαλά της είσαι αναπαραγωγικά ανίκανη. Αποδέξου το και πάρε σαφείς αποστάσεις, χωρίς υποψία γκρίνιας πλέον στον άνθρωπό σου, κάνοντας της όμως ξεκάθαρο ότι δεν επηρεάζεσαι από μισόλογα και πλάγια βλέμματα. #5 Ίσως επειδή στο εξωτερικό δεν είναι δεδομένο ότι επειδή μια κοπέλα θα πιεί ένα ποτό ή θα χορέψει μαζί σου, είναι υποχρεωμένη να σου κάτσει φίλε Βασίλη. Ούτε και θα την κατηγορήσει κανείς ότι "του τρώει τον χρόνο" χωρίς να του κάθεται. Επίσης, δεν θεωρείται δεδομένο ότι μια γυναικοπαρέα σ ένα μπαρ "ψάχνεται". Επίσης, για τις σαραντάρες δεν θεωρούν ότι "πάει, πέρασε η μπογιά τους". Άσε που στο εξωτερικό συμβαίνει και το άλλο, ξέρεις - μεταξύ μας- εδώ οι άνδρες λειτουργούνε όντως με προφυλακτικό φίλε Βασίλη, δεν προηγούνται πολύωρες διαπραγματεύσεις για το αυτονόητο.
#3 - Η περίληψη στο οπισθόφυλλο δεν επιχείρησε να σε ξεγελάσει. Εφόσον λοιπόν γνώριζες ότι πρόκειται για μυθοπλασία, γιατί τα αγόρασες; Γιατί δεν αναζήτησες κάτι σε βιογραφία, ας πούμε;Όταν επιχειρεί ιστορικό μυθιστόρημα ένας συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του, ξεσκονίζει κάθε δυνατή πηγή ώστε η μυθοπλασία του που θα βασιστεί σε αληθινούς ανθρώπους, γεγονότα και περιστάσεις να αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής στην κάθε λεπτομέρεια. Αυτό που εσύ θα διαβάσεις είναι μακράν πιο δύσκολο από ένα απλό ιστορικό κείμενο, γιατί το δεύτερο δεν σε καθηλώνει όπως σε καθηλώνει το μυθιστόρημα. Και στο φινάλε, η ιστορία δεν αποτυπώνει κάθε πτυχή της ιστορικής καθημερινότητας, κάποιος πρέπει να βάλει την φαντασία του να δουλέψει κι εκεί είναι η αξία του πονήματος.Με την ευκαιρία να προτείνω ένα πολύ δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα για την Δ' Σταυροφορία, "Ο Άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Υάκυνθο Βωβό", για την συγγραφή του οποίου ο Paul Bentley δαπάνησε 10 χρόνια από την ζωή του (δεν τα λες και λίγα).
#6 Πάντως μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον τρόπο δημιουργίας των ονείρων και τι σημαίνουν για σενα διαβάζοντας την "ερμηνεία των ονείρων " του Φρόιντ
Σίγουρα είναι μία πρώτη προσέγγιση. Εδώ όμως φαίνεται να υπάρχει θέμα που επείγει επιστημονικής διερεύνησης πέραν της εγκυκλοπαιδικής καθότι μετά βίας είναι λειτουργική και χρονίζει
#3 Ως λάτρης της ιστορικής λογοτεχνίας, βρίσκω τέτοια βιβλία ως είναι ένα πολύ ωραίο έναυσμα για να διαβάσω ιστορία. Εγώ τουλάχιστον αφού διαβάσω (ή ακόμα και αφού δω ταινία ή σειρά) για ιστορική εποχή, μετά διαβάζω για την ίδια την εποχή και βλέπω κατά πόσον ταιριάζουν οι πληροφορίες στις ιστορικές πηγές με αυτό που διάβασα ως ημι-μυθοπλασία. Ξεκινάω από το wikipedia και όσες πηγές υπάρχουν online - δε χρειάζεται να αγοράσεις ένα τόνο βιβλία. Καμιά φορά η πραγματική ιστορία των χαρακτήρων είναι λίγο ξενέρωμα σε σχέση με την κάπως πιο ρομαντική απεικόνιση στη λογοτεχνία, αλλά είναι απολαυστική διαδικασία να εμπλέκεσαι συναισθηματικά μέσα σε ιστορικά γεγονότα αντί να τα βλέπεις αποστασιοποιημένα μέσα από τις πηγές.
Ακριβώς, σε ένα έργο μυθοπλασίας το ζήτημα είναι εν πολλοίς το σωστό κτίσιμο της ιστορίας, οι ανατροπές, οι κορυφώσεις, που στην πραγματική ζωή σπανίως ξεδιπλώνονται με πραγματικά μυθιστορηματικό τρόπο. Προσωπικά, έχω μεγάλη μανία να αναδιφώ τα πραγματικά γεγονότα που απεικονίζονται, κυρίως σε ιστορικές ταινίες και σειρές (στα βιβλία προτιμώ σπανιότερα το ιστορικό είδος). Είμαι η σπαστική που βρίσκω όποιον έχει παρακολουθήσει κάτι μαζί μου και του λέω "Και τώρα θα σου πω όλα όσα έγιναν κανονικά!" :ΡΑλλά προφανώς αυτό δεν μειώνει την αξία του έργου, που αφενός είναι αυθύπαρκτο δημιούργημα, αφετέρου μπορεί ακριβώς να λειτουργήσει ως έναυσμα για περαιτέρω έρευνες.
#1 Πολύ υποστηρικτικός. Συγκινήθηκα αφάνταστα από την αντίδρασή του.Δεν βγάζουμε σε εφημερίδα τοίχου τα προσωπικά μας δεδομένα,πρώτα απ' όλα. Όποιος το κάνει,μάλλον έχει σοβαρό θέμα.Δεύτερον,σε σχέση όπου παρατηρείται αστάθεια του τύπου,μία βδομάδα μαζί και μία όχι, πώς προβλήθηκε αυτή η αξίωση; Κακώς ενημέρωσες εσύ.Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα προστατεύεις ως κόρες οφθαλμών, ιδίως από τους αναίσθητους.Προς γνώση και συμμόρφωση για τον επόμενο.Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι αξίζει να μείνεις μαζί του έπειτα από αυτήν την αντίδραση.
#5 Κάτι μου λέει ότι το εξωτερικό που αναφέρεις δεν είναι ούτε Ινδία ,ούτε Μπαγκλαντές ,ούτε Πακιστάν όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα βγουν,που θα πάνε και με ποιόν θα μιλήσουν.Στις χώρες όπου έχουν αυτό το δικαίωμα να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε απόφασή τους.
5 Πριν χρόνια φιλοξένησα για ένα βράδυ ένα φίλο του αδερφού μου. Καθήσαμε λοιπόν στο μπαλκόνι για λίγο, και μου έλεγε ακριβώς αυτά που λέει και ο Βασίλης μας, και ότι τον ενοχλεί τρομερά που οι Ελληνίδες αμέσως παρεξηγούν ένα κοπλιμέντο γιατί νομίζουν ότι ένας άντρας θέλει απαραίτητα να τους την πέσει, και ότι οι ξένες είναι ακομπλεξάριστες κτλ. Και μου πετάει και ένα κοπλιμέντο, και το παίρνω χαλαρά για να μη με θεωρήσει και μένα κομπλεξική και σνομπ, και φυσικά δέκα λεπτά αργότερα μου την πέφτει. Φεύγω φρικαρισμένη και κλειδώνομαι στο δωμάτιο μου (αισθάνομαι αηδιασμένη, ξέρω και την κοπέλα του με την οποία τα έχει χρόνια, και επιπλέον φοβάμαι καθώς είμαστε μόνοι στο σπίτι) αυτός αρχίζει να μου τηλεφωνεί συνεχώς, λέει να βγω να τα πούμε, με θερμοπαρακαλεί, και τελικά βγαίνω πιστεύοντας ότι θα μου ζητήσει συγγνώμη - και ο τύπος συνεχίζει τα ίδια ακάθεκτος!!! Και έτσι λοιπόν Βασιλάκη μας, αναρωτιέμαι: όταν πετύχεις την Ελληνίδα που δεν είναι σνομπ και όλα αυτά τα φρικτά που περιγράφεις, εσύ άραγε πως θα φερθείς;;
Ακριβώς αυτό City! Αν είσαι απλώς ευγενική και όχι σνομπ, νομίζουν ότι θα τους κάτσεις σώνει και καλά, αν πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι θα σε πουν τα χίλια μύρια.Πριν χρονια φοιτήτρια γυρνούσα από κλαμπ με μια φίλη με το αυτοκίνητο. Δυο τύποι αφού μας κλείνουν το δρόμο με το δικό τους αυτοκίνητο αρχίζουν τα "κορίτσια πού πάτε, πάμε να σας κεράσουμε σούπα(!) Εμείς ευγενικά και χαμογελαστά τους ευχαριστήσαμε για την πρόσκληση, αλλά δεν θέλαμε επέμειναν ξανά και ξανά, εμείς πάλι ευγενικές,μέχρι που στο τέλος μας πέταξαν ένα "Ε αφού είστε κομπλεξικές, πού να ρθετε!" Μείναμε με το στόμα ανοιχτόΆλλος μας έχει πάρει από πίσω χωρίς να μιλάει μέχρι το σπίτι μέχρι που η φίλη φρίκαρε από τον τρόμο της και άρχισε να φωνάζει. Άλλη κρυβόταν μέσα στα σοκάκια και τους μονοδρόμους γιατί την ακολουθούσε ο άσχετος με το αυτοκίνητο νυχτιάτικαΑν αρχίσω να γράφω ιστορίες θα τελειώσω αύριοΥπάρχουν πολλοί τυπάδες που νομίζουν ότι είμαστε υποχρεωμένες να τους κάτσουμε επειδή μας την έπεσαν.Υπάρχουν πάρα πολύ πιεστικά καγκουροκαμάκια που δεν καταλαβαίνουν από όχι, από "δεν ενδιαφέρομαι", από "θέλω να είμαι με τις φίλες μου", από "έχω σχέση" και φεύγουν μόνο αν τους πεις ότι είσαι λεσβία, ή Μάρτυρας. Μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο όμως μου χει χαλάσει η βραδιά! Φίλε Βασίλη, καταλαβαίνεις πόσο τρομακτικοί είστε κάποιοι; Καταλαβαίνεις ποια όρια ξεπερνιούνται πολλές φορές από το κατά τα άλλα αθώο καμάκι; Άσε τις Ελληνίδες και κοίτα τι είναι και οι ΈλληνεςΑν είσαι σαν τους παραπάνω πρήχτες κακομαθημένους τρομακτικούς καγκουρογαμόσαυρους, τότε σνομπαρία και πολύ σου είναι
Όχι σνομπαρια, καταγγελία κανονική. Αυτά που περιγραφεις (σου κλείνω το δρόμο με το αμάξι, σε ακολουθώ στα σκοτεινά κ σε παρενοχλώ) μου έχουν συμβεί κ εμένα. Αριθμό πινακίδας ή περιγραφή ατόμου κ βουρ στην αστυνομία. Κάποιον τον έπιασαν κιόλας θυμάμαι. Αυτά δεν είναι πέσιμο είναι απειλή.
#2 Η μητέρα του συντρόφου σου θα μπει στην θέση της με μια σειρά από ευγενικά και κυρίως παγερά διατυπωμένες απαγορεύσεις επέμβασης στην προσωπική σας ζωή,τις οποίες θα τηρήσεις με ευλάβεια εσύ πρώτη.Η τυπικότητα κάνει θαύματα.Από τα γραφόμενά σου συνάγεται ότι δυστυχώς δεν οριοθετήθηκε εγκαίρως από την οικογένειά της.Δεν πειράζει.Όλοι οι άνθρωποι αναδιπλώνονται ,όταν διαπιστώσουν ότι δεν τους παίρνει. Αν θεωρεί το σπίτι σας σπίτι της να της δώσει να καταλάβει ότι δεν είναι.Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το να βοηθάς κάποιον δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχεις την άδεια να ισοπεδώνεις την ζωή του.Οι φρικτές απόψεις της διαμόρφωσαν εξ αντιθέτου τον σύζυγό σου.Ας επεξεργαστείτε από κοινού το ενδεχόμενο για προσωρινό μορατόριουμ στις σχέσεις σας,αν μελλοντικά συνεχίζει να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει.Δεν είστε βρέφη για να την ανέχεστε.
#1Κούκλα μου γλυκειά, να σηκωθείς και να φύγεις μακριά απ΄αυτό το αστοιχείωτο και άξεστο γίδι, ΑΜΕΣΩΣ!!!Ευτυχώς που σου έδειξε νωρίς το ποιον του, να γλιτώσεις απ΄αυτόν.Δεν είσαι υποχρεωμένη να κυκλοφορείς με "πιστοποιητικο γονιμότητας" ή μη και να το επιδεικνύεις στον εκάστοτε υποψήφιο σύντροφό σου. Σου εύχομαι να βρείς κάποιον που να σε αγαπάει να σε σέβεται, να μη σε βλέπει σαν αναπαραγωγική μηχανή και να μην χρησιμοποιήσει ποτέ μία τόσο σημαντική πληροφορία για σένα εναντίον σου. Φιλιά από μένα και καλή συνέχεια..είσαι άλλωστε μόλις 23...
#5 Ο τρόπος που προσεγγίζεις τις γυναίκες δεν σε βοηθάει να έχεις το ποθητό αποτέλεσμα ,εξού και οι παρατηρήσεις.Είσαι πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα ,δεν υπάρχουν καλλιεργημένες γυναίκες που αδιαφορούν για τα χρήματα;Αυτά είναι δικό σου ζήτημα μάλλον,ή ήταν,γι αυτό το υπερτονίζεις. Σαφέστατα διαφέρει η διασκέδαση στην Ελλάδα από το εξωτερικό, αλλά εξαρτάται και από την χώρα.Άλλο η Βαρκελώνη και άλλο η Στοκχόλμη.Σινεμά και συναυλίες μουσικής όλων των ειδών και εκθέσεις υπάρχουν παντού.Ελπίζω να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερη ανασφάλεια στο μέλλον για να συναντήσεις τα άτομα με τα οποία αισθάνεσαι άνετα και ταιριάζεις.
#7Δεν λέω κάτι καινούριο, αλλά με εκνευρίζει αρκετά το είδος των ανθρώπων που δηλώνουν "είμαι πολύ κλειστός/η, δεν ανοίγομαι εύκολα" κ.λ.π. σα να πρόκειται για το υπερτατο προσόν, σα να αποτελούν μυστήριο, που ο απέναντι πρέπει να "μπει στον κόπο" να το λύσει. Όχι, κοπελιά, ούτε μυστήριο είσαι ούτε κανείς έχει όρεξη να ασχοληθεί. Και αν ήσουν όντως τόσο κλειστή και "επιλεκτική" όσο σαφώς υπονοείς, δεν θα έπεφτες με τα μούτρα στον καθένα στον οποίο αποφάσισες ότι αξίζει τον κόπο..ή μήπως αποφάσισε εκείνος εντέλει??
Ποιο υπέρτατο προσόν ρε συ Καρένινα, που εκνευρίζεσαι κιόλας; Ποιο προσόν; Εδώ η κοπέλα σου λέει ότι της δημιουργεί πρόβλημα. Βοήθεια ζητάει. Μην είσαι κι εσύ επιθετική!
φίλη/φίλε του φορτίν να την λάβει την βοήθεια,αλλά το σουτάρω που έγραψε στην ερώτηση εμένα μου χτύπησε κόκκινο ,ιδίως αν το συνδυάσουμε με τα προηγούμενα .Η διάθεση γίνεται αντιληπτή, ενδέχεται να μην την έχει συνειδητοποιήσει και η ίδια.Ας το δει λίγο πιο προσεκτικά .Πολλοί είναι εξόφθαλμα επιθετικοί και δεν έχουν επίγνωση.Πιθανό να υπάγεται σ αυτή την κατηγορία. Δεν την γνωρίζω και δεν μπορώ να το αποκλείσω.Γεγονός ότι οι επιθετικοί προδιαθέτουν μη θετικά τους απέναντι.
#5Συγχαρητήρια στη Λένα για την εξαιρετική απάντηση που έδωσε στο Βασιλάκη, ο οποίος αφού έζησε "για ένα διάστημα στο εξωτερικό", το οποίο συνέκρινε μετά με το χωριό του, κατέληξε σε βαρύγδουπα συμπεράσματα που θεώρησε σκόπιμο να μας τα καταθέσει, ανακουφιζόμενος για λίγο από τον πόνο του έχουν προκαλέσει οι χυλόπιτες που έχει εισπράξει κατά καιρούς και τα ποτά που του γύρισαν πίσω οι "σνομπ" Ελληνίδες!!!!! Πφφφφφφ!!!!
Ρε παιδιά,στα αλήθεια,πιστεύετε τέτοια γραφόμενα σαν αυτά στο Νο 6???????!!!!!!!!!!!!!!!!!Δηλαδή,πείτε μου,έχετε κυκλοφορήσει ανάμεσα σε διάφορες ομάδες ανθρώπων που απαρτίζουν την κοινωνία και βρήκατε άτομα -που να στέκουν στα λογικά τους - να λένε τέτοια πράματα?????!!!!!Είναι κλασική φάση τρολλαρίσματος/κορο'ι'δίας...<<Το πρώτο όνειρο που θυμάμαι είναι όταν ήμουν περίπου 3 ετών. Είδα ότι υπήρχε μια καταπακτή γεμάτη φίδια δίπλα από την κούνια μου, έπεσα μέσα και άρχισαν να με δαγκώνουν.>> Πόσα τρίχρονα παιδιά ξέρετε που να σας λένε για φίδια σε όνειρα?!Μάλλον το άτομο που συνέταξε την ερώτηση είναι...φιδέμπορας! <<κόβει το κεφάλι του διαγώνια στη μέση, το βάζει σε ένα μπλέντερ και πατάει το διακόπτη>> Ούτε στις splatter ταινίες δεν βλέπεις παρόμοια...<<Όλα τα άλλα στη ζωή μου είναι νορμάλ και φυσιολογικά.>> Βλέπει συνέχεια εφιάλτες αλλά η ζωή της είναι νορμάλ και φυσιολογική...Το ότι η ποιότητα του ύπνου είναι μηδενική άρα η καθημερινότητα πρέπει να είναι ένα μαρτύριο δείχνει μια λογική ασυνέχεια στα γραφόμενα...