Στο σημερινό «Α μπα»: ο άντρας του καλοκαιριού

Στο σημερινό «Α μπα»: ο άντρας του καλοκαιριού Facebook Twitter
97

 

__________________
1.


καλημερα αμπα μου
ειμαι φοιτητρια νομικης στο πρωτο ετοσ, εχω γνωρισει ενα παιδι 26 ετων που σπουδαζει οικονομικα. ξεκινησαμε να βγαινουμε το νοεμβρη και τα εχουμε τωρα δηλαδη συναντιομαστε 4-5 φορες τη βδομαδα, καμια φορα κοιμομαστε μαζι κοκ. Αυτο το καλοκαιρι εχουμε πει να παμε τον ιουλη στο μερος του γιατι ειναι απο νησι, και τον αυγουστο στο δικο μου, που εχω κι εγω θαλασσα κοντα μου. Το προβλημα ειναι οτι ενας καθηγητης μου ειπε για μια πρακτικη στο εξωτερικο για 2 μηνες - ιουλιο κ αυγουστο - και θα ειναι καλη ευκαιρια. Το προτεινε μονο σε μενα, γιατι ειμαι η καλυτερη φοιτητρια στο ετος μου. Θελω πολυ να παω, φοβαμαι ομως οτι το να αφησω το αγορι μου για 2 μηνες πιθανον να μας απομακρυνει και να χωρισουμε. Δεν μπορω να πω με βεβαιτοτητα οτι ειναι ο αντρας της ζωης μου, αν ομως ειναι; Οποτε τι να κανω; Να παω διακοπες με το φιλο μου και να ενισχυσω τη σχεση μου, η να αρχιζω να βαζω καλες βασεις στο βιογραφικο μου με αυτην την πρακτικη;- Ανίτα

Αν δεν μπορείτε να αντέξετε δύο μήνες χωριστά, προφανώς δεν είναι ο άντρας της ζωής σου.

__________________
2.


Γεια σας Αμπα! Με ταλανίζει το εξής ζήτημα. Προσφάτως έμαθα από έμπιστο πρόσωπο ότι το aids στην πόλη που κατοικώ έχει αυξηθεί, ασχέτως αν τα κανάλια δεν κάνουν καθόλου λόγο γι' αυτό. Συγκεκριμένα μου είπε ότι κάθε 2 μέρες τουλάχιστον 2 περιστατικά φορείς του ιού αναγνωρίζονται. Και ερωτώ. Έτσι μπάχαλο που έχουν γίνει οι σχέσεις και υπάρχει τεράστια απελευθέρωση των ηθών, πόσο προσβλητικό είναι όταν γνωρίσω κάποιον να του εξηγήσω και να του ζητήσω να κάνει εξετάσεις υγείας. Από την πλευρά μου θεωρώ πώς αν προσβληθεί κάτι θα έχει να κρύψει. Εάν όντως με θέλει για κάτι σοβαρό πέραν της σεξουαλικής συνεύρεσης δεν θα είναι πιο ορθό να μιλήσουμε ανοιχτά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας στο ερώτημά μου.

Το έμπιστο πρόσωπο πόσο καιρό είναι σε αυτή τη θέση, ώστε να ξέρει αν έχουν αυξηθεί τα περιστατικά; Έχεις κάνει συγκρίσεις με επίσημες πηγές; Τα δύο περιστατικά σε δύο μέρες μπορούν να αξιολογηθούν μόνο σε αναλογία με τον αριθμό των κατοίκων, και στη συνέχεια συγκριτικά με άλλα ποσοστά της χώρας, και μετά παγκόσμια. «Το AIDS έχει αυξηθεί» δεν λέει κάτι από μόνο του, χωρίς συγκριτικούς αριθμούς, όσο έμπιστο και αν είναι το άτομο, εκτός αν το άτομο είναι στατιστικολόγος στον οργανισμό επιδημιών. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει περίπτωση να είναι κοινή γνώση και να μην το έχεις καταλάβει. Δεν είναι μόνο η τηλεόραση φορέας πληροφορίας.


Αλλά ας πούμε ότι αυξήθηκε. Πριν μάθεις ότι αυξήθηκε το AIDS (που είναι άλλο πράγμα από τους φορείς του ιού), αισθανόσουν πιο ασφαλής; Δεν ήξερες πάντα ότι υπάρχει ο κίνδυνος των ΣΜΝ; Υπάρχουν ένα σωρό ασθένειες. Αυτά τα ενδεχόμενα πώς τα αντιμετώπιζες;


Και τέλος, το «εάν όντως με θέλει για κάτι σοβαρό πέραν της σεξουαλικής συνεύρεσης δεν θα είναι πιο ορθό να μιλήσουμε ανοιχτά;» με μπέρδεψε. Αν σε θέλει μόνο για σεξουαλική συνεύρεση, δεν χρειάζεται να μιλήσετε ανοιχτά για θέματα που αφορούν αποκλειστικά το σεξ; Μόνο αν υπάρχει αγάπη χρειάζεται προστασία, αλλιώς το ρισκάρεις;

__________________
3.


Αγαπητη Α, μπα γεια σου,
θα ηθελα την βοηθεια σου για ενα προβλημα που με βασανιζει εδω και ενα χρονο.
Ειμαι 47 ετων, παντρεμενος εδω και 10 χρονια. Τον τελευταιο χρονο εχω παραλληλη σχεση με μια κοπελα, την οποια ηθελα για πολυ καιρο και την διεκδικουσα για μηνες μεχρι που καταφερα να ειμαστε μαζι. Μαζι της ενιωσα να ξυπναω απο ληθαργο 10 χρονων και ποτε δεν ενιωσα ετσι για αλλη γυναικα, ουτε για την γυναικα μου ουτε για καμια απο τις προηγουμενες σχεσεις μου. Ενω απο την πρωτη στιγμη ημουν αποφασισμενος να χωρισω, τελικα οι μηνες περνανε και εγω δεν το κανω. Δεν ειμαι ερωτευμενος με την γυναικα μου, ουτε παιδια εχουμε, ουτε καμια οικονομικη εξαρτηση ο ενας απο τον αλλο εχουμε, αλλα αυτο που καταλαβα πως ειναι ο λογος που δεν χωριζω ειναι οτι ζω μια καλη ζωη και δεν εχω απολυτως καμια ορεξη να χαλασω τις συνηθειες μου. Η ιδεα να μετακομισω με χαλαει πολυ καθως εχω βολευτει και συνηθησει στη ρουτινα που ζω και μου αρεσει. Το προβλημα ειναι οτι η κοπελα που εχω την εξωσυζυγικη σχεση πλεον δειχνει να μην εχει υπομονη και συνεχεια με ρωταει τι θα γινει. Με αποτελεσμα και αυτη και εγω να εχουμε αρχισει να ξενερωνουμε. Οσο για τη γυναικα μου, ειμαι σιγουρος οτι ξερει οτι κατι τρεχει αλλα κανει σαν να μην καταλαβαινει, γιατι δεν θελει να χωρισουμε και αυτο με δυσκολευει γιατι αν μου ζηταγε αυτη να χωρισουμε θα μου ηταν πιο ευκολο να το κανω.
Σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου εκ των προτερων.- why

Για όνομα της Θεάς, άνθρωπε. Για να δώσει κανείς συμβουλή, πρέπει να του πεις ποιο είναι το ιδανικό σενάριο. Επειδή για σένα το ιδανικό σενάριο είναι να σε χωρίσει η γυναίκα σου, αναλαμβάνοντας την ψυχολογική ευθύνη και λύνοντας και όλα τα πρακτικά προβλήματα, αφήνοντας σου το σπίτι και το αγαπημένο σου μαξιλάρι, για να πάρει τη θέση της μια άλλη γυναίκα, η συμβουλή μου είναι να βρεις άλλο σενάριο, γιατί αυτό που θέλεις δεν γίνεται.


Πάντως έδωσες μια νέα διάσταση στη λέξη «βολεψάκιας». Νόμιζα ότι ήξερα τι σημαίνει.


__________________
4.

Αγαπητή Λένα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι γυναίκες δεν κάνουμε μεγάλες παρέες πχ 5 κοπέλες φιλες ,όπως οι άντρες. Συνηθως βλεπει κανεις 2 η το πολυ 3 φιλες. Μιλάω φυσικά για ηλικίες 20-25+. Κάνουμε κάτι λάθος ή απλά είναι η ιδέα μου;


Απλά είναι ιδέα σου.


__________________
5.

Ά μπα μου,

Αυτό που θα σου περιγράψω είναι ο ορισμός του first world problem.
Έχεις απαντήσει σε πολλά τέτοια όμως, και η αλήθεια είναι ότι δε ζητάω βοήθεια, απλά είμαι περίεργη για το τι σκέφτεσαι, οπότε there you go:
Ζω στο Λονδίνο, και είμαι στα τελειώματα ενός μεταπτυχιακού που έχει πάρα πολλές προοπτικές.
Ο τομέας μου αυτή την περίοδο είναι υπερ-hyped (User Experience, Human-Computer Interaction) και μας έχουν κάνει να πιστεύουμε (και από το πανεπιστήμιο και από meetups και γενικά η αγορά εργασίας αυτή την περίοδο αυτό δείχνει) ότι μόλις βγούμε από τη σχολή αν έχουμε τα απαραίτητα skills, ξέρουμε καλά τη δουλειά μας, ένα καλό πορτφόλιο και το μεταπτυχιακό, θα μας περιμένουν όλοι με ανοιχτές αγκλάλες, και αρκετά λεφτά ακόμα και σε τζούνιορ δουλειές. Μιλάμε για αρχικούς μισθούς 35k και πάνω, γαμάτες όμάδες και γραφεία, και γενικά κάτι που θα έκανα με πάρα πολύ ενθουσιασμό.
Από την άλλη (εδώ έρχεται το πρωτοκοσμικό μου πρόβλημα) θέλω να κάνω διδακτορικό. Και είναι άπειρα τα θέματα που με ενδιαφέρουν και υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο τομέα. Και με ενδιαφέρει η έρευνα και με ενδιαφέρει η προοπτική του να διδάξω κάποια στιγμή. Πολύ. Το διδακτορικό όμως, είναι 3 χρόνια, στα οποία θα δουλεύω πάρα πολύ και θα πληρώνομαι ελάχιστα (κατ'αναλογία πάντα).
Ο λόγος που θα το επέλεγα είναι γιατί, είμαι μικρή ακόμα, έχω καιρό μπροστά μου, οι γονείς μου μπορούν να με στηρίξουν αν χρειαστεί (αν και δεν το θέλω, όπως και όλα τα υπόλοιπα χρόνια σπούδαζα με υποτροφίες κτλ), και κυρίως, πιστεύω πως αν μπω τώρα στον "πραγματικό κόσμο" με δουλειά κτλ, πολύ δύσκολα να μου έρθει μια μέρα μια αναλαμπή του στυλ "βρε λες να κάνω και εκείνο το διδακτορικό που έλεγα;", ενώ έχω γίνει senior δουλεύω ήδη κτλ κτλ.
Ο λόγος που διχάζομαι είναι επειδή μέσα σε όλο αυτό το χαμό με κόσμο που ψάχνει δουλειά και δε βρίσκει κτλ κτλ έχω σχεδόν σίγουρη θέση οπουδήποτε και προβληματίζομαι για το αν το να κάνω διδακτορικό είναι σαν να λέω σε κάτι πολύ καλό "α, όχι εντάξει, δεν πειράζει" για κάτι πιο δύσκολο και λιγότερο καλό χωρίς λόγο. Είχα δεν είχα, σεντόνι το έκανα, σορυ.
~λαλα

Αν έλεγες σε έναν καθηγητή ότι σκέφτεσαι να κάνεις διδακτορικό αλλά δεν ξέρεις, γιατί είναι και καλή η προοπτική δουλειάς και ότι και υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα αλλά ότι και σε περιμένουν γαμάτες ομάδες και γραφεία και ενθουσιασμός και γι' αυτό, θα χαιρόταν πολύ που θα τον διευκόλυνες τόσο πολύ στην απόφαση του, γιατί θα σου έλεγε, «ωραία, όχι.»


Μιλάς για δύο εντελώς διαφορετικά μονοπάτια, για δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους ζωής, με εντελώς διαφορετικές δυσκολίες. Στο τέλος λες και ότι το διδακτορικό είναι λιγότερο καλό. Διδακτορικό κάνουν αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν αρκετά πρωτότυπες ιδέες για έρευνα, που θα οδηγήσει την επιστήμη σε μονοπάτια που είναι ακόμη ανεξερεύνητα. Καίγεσαι να μάθεις αν οι ιδέες που έχεις μπορούν να οδηγήσουν κάπου; Θέλεις οπωσδήποτε να μάθεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επιστήμη αυτή τη στιγμή, ώστε να δεις πού μπορείς να σπρώξεις λίγο το κήτος; Όπως τα γράφεις φαίνεται σα να βλέπεις το φωτοστέφανο του διδακτορικού και όχι την ουσία του.

__________________

6.


Γεια σου Α, μπα, και συγχαρητήρια για τη στήλη!! :)
Ποια είναι η αποψή σου για τους θρησκευτικούς γάμους, αλλά και για τη βάφτιση μικρών παιδιών στην εκκλησία; Να εξηγήσω γιατί τα βάζω μαζί: προσωπικά είμαι άθρησκη/άθεη, τέλος πάντων δεν έχει σημασια ο ορισμός, το ζουμί είναι οτι δε με ενδιαφέρει και δε νιώθω να χρειάζομαι τη θρησκεία ή κάποιο θεό στη ζωή μου. Μεγάλωσα σε σχετικά θρήσκα οικογένεια, τηρώντας παραδοσεις κλπ χωρίς εξτρίμ καταστάσεις, οι γονείς μου είναι αυτό που θα έλεγε κανείς "μέσος έλληνας χριστιανός". Όταν λοιπόν σκεφτομαι το γάμο, θα ήθελα να είναι θρησκευτικός γιατί έτσι είναι η παράδοση, εχει πιο πολύ νταβαντούρι κι ευχαριστιούνται και τα σόγια. Για τον ίδιο ακριβως λόγο θα ήθελα να βαφτισω το παιδί μου. Το πώς θα μεγαλώσει και τι απόψεις θα έχει την ελευθερία να αναπτύξει, αυτά δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητα από το αν έχει βαπτιστεί; (αναλόγως βέβαια το οικογενειακό περιβάλλον, αλλά ρωταω για τη δική μου περίπτωση).
- Σ' ευχαριστούμε για τη τροφή για σκέψη που μας δίνεις καθημερινά! :)

Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω τις προθέσεις σου για τις προσωπικές σου και οικογενειακές σου στιγμές, οπότε θα πω μόνο ότι αν σου φαίνεται ο θρησκευτικός γάμος νταβαντούρι και διασκέδαση και «παράδοση», είσαι χριστιανή με τον ίδιο τρόπο που είναι οι γονείς σου, απλώς σε νέα εκδοχή, νεότερης γενιάς.

__________________

7.


Αμπα μου..
Εχω μια αδερφη η οποια ειναι 15 χρονων και εμεινε εγκυος.
Παρολο που πηρε το χαπι της επομενης μερας,εγινε..Προσπαθησαμε αρχικα να βρουμε γιατρο να της κανει αμβλωση αλλα μας ειπανε οτι κανεις δε θα το κανε χωρις την συγκαταθεση του γονεα παρολο που εγω ειμαι ενηλικη,η τελικη μας επιλογη λοιπον ηταν να το πει στην μητερα μας,εγω φοβαμαι αρκετα μπορω να πω γιατι πιστευω οτι θα εχει πολυ κακη αντιμετωπιση απο την μανα μου ,λογω ασχημων οικονομικων και των δικων μου αποτυχιων ,πιστευω οτι θα εξοργιστει με αυτο το γεγονος.Δεν ξερω πραγματικα τι να κανω για να βοηθησω την αδερφη μου..ειναι τοσο μικρη,εχουμε υποστηριξη απο το αγορι της αλλα και παλι..δεν ξερω τι θα γινει.Πως πιστευεις οτι θα χειριστει ολη την κατασταση η μανα μου;Πρεπει οντως να το κανουμε;Αν η αδερφη μου υποστει πολυ κακη αντιδραση απο την μητερα μου θα απογοητευτει απιστευτα...

Πρέπει να το πείτε στη μητέρα σας γιατί δεν έχετε άλλη εναλλακτική. Πράγματι για ανήλικους χρειάζεται συγκατάθεση του γονέα. Οπλιστείτε με θάρρος, εσύ ως μεγαλύτερη μπορείς να στηρίξεις την αδερφή σου ψυχολογικά, είσαι πολύ σημαντικός σύμμαχος. Δεν μπορώ να προβλέψω την αντίδραση της μητέρας σου, οι γονείς δεν αντιδρούν πάντα με τον τρόπο που περιμένουμε. Το πρόβλημα που έχει η αδερφή σου τώρα όμως δεν είναι η αντίδραση της μητέρας. Το θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι ότι πρέπει να κάνει έκτρωση, και είναι 15 χρονών. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει καλά όλα αυτά που της συμβαίνουν. Εκτός από την αντίδραση της μητέρας της, είναι πολύ σημαντική και η αντίδραση και η συμπεριφορά του γιατρού που θα αναλάβει την έκτρωση. Αυτά που θα της πει είναι πιθανό να τα θυμάται για πάντα. Προσέξτε να είναι ένας καλός γιατρός με κοινωνική μόρφωση, και να μην την αφήσετε μόνη της στις επισκέψεις που θα χρειαστούν.


Στο onemed διαβάζουμε «Οι εφηβικές εγκυμοσύνες, σύμφωνα με τον κ. Ταντανάση, οφείλονται στην άγνοια, στους λανθασμένους χειρισμούς του χαπιού επείγουσας αντισύλληψης, στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, αλλά και στην αδιαφορία της Πολιτείας. Ενώ στις χώρες της Ευρώπης το αντισυλληπτικό χάπι χρησιμοποιείται από το 22% των γυναικών κατά μέσο όρο, η χρήση του στην Ελλάδα φθάνει μόλις το 3,2%.»


Το θέμα "αντισυλληπτικό χάπι" έχει συζητηθεί και στο Α μπα και είχα στενοχωρηθεί με τα σχόλια. Φαίνεται ότι κάποιοι, ακόμα και κάποιες γυναίκες, δείχνουν περισσότερη κατανόηση σε γυναίκες που κάνουν έκτρωση, παρά σε γυναίκες (ειδικά νεαρές) που θέλουν να πάρουν το χάπι. Η δικαιολογία είναι φυσικά η υγεία, αλλά δεν βλέπω την ίδια αντιμετώπιση από τους ίδιους ανθρώπους όταν συστήνουν και παίρνουν αντιβίωση, ενώ είναι επίσης πολύ γνωστό ότι οι Έλληνες κάνουν υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, που έχει συνέπειες. Ακόμα και στην Τουρκία το ποσοστό αντισυλληπτικού είναι 9%.


(Φυσικά υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι αντισύλληψης. Το ποσοστό χρήσης αντισυλληπτικού είναι χαρακτηριστικό της έλλειψης ενημέρωσης και ευθείας αντιμετώπισης του τόσο σοβαρού θέματος, όπως είναι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη).

Το «Α, μπα;» φεύγει για καλοκαιρινές διακοπές!


Επιστρέφουμε στις 4 Ιουλίου με νέους προβληματισμούς.

 

97

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
προταση προς τον κομπιουτερμαν της στηλης:μηπως γινεται να βλεπουμε σε μια γωνιτσα την δραστηριοτητα των σχολιων της στηλης (ολων των δημοσιευσεων και των παλιων)??ετσι θα μπορει να συνεχιζονται και συζητησεις παλαιοτερων θεματων, η πχ σε περιπτωση διακοπων οπως τωρα, να συνεχιστει η επικοινωνια σε διαφορα θεματα της στηλης, που πολλες φορες ειναι πολυ αξιολογα. κριμα να θαβονται με καθε νεα δημοσιευση :)
#7το αντισυλληπτικο σαφως και ειναι μια καλη επιλογη αντισυλληψης, ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να ελεγξει ο γιατρος καλα τις παραμετρους που αντενδεικνυνται.πχ καπνισμα, κυκολοφορικα προβληματα κλπ.ποσο συχνα γινονται ιατρικες εξετασεις πριν την ληψη του χαπιου?το αλλο ανησυχτικο θεμα ειναι οτι πιθανον μια κοπελα που παιρνει το χαπι να νοιωθει πλεον "ασφαλης". αλλα τοτε τι γινεται με τα ΣΜΝ???προτεινεται να παιρνει καποια και χαπι και να χρησιμοποιει και προφυλακτικο?αν χρησιμοποιει τελικως το προφυλακτικο λογω ΣΜΝ, δεν αρκει και για την αντισυλληψη? γιατι να επιβαρυνει τον οργανισμο της με φαρμακα, αν βαζουν προφυλακτικο?
#3κοιτα, ειναι πολυ απλο..μιας και θεωρεις οτι αν κινητοποιηθουν οι αλλοι, θα βγεις εσυ απο τα διλληματα, πες και στις δυο ακριβως ΟΛΕΣ τις σκεψεις σου (και τις πραξεις σου).ολες ομως, μην κλεψεις! και τις συνηθειες και το ξενερωμα με την ερωμενη, και την ελλειψη παθους με την δικια σου, ολα.μετα, αστες να τα επεξεργαστουν και να αποφασισουν ποσο σκληρα θα σε διεκδικησει η καθεμια τους!!MAY THE BEST WOMAN WIN!!!προσοχη!!!!βασικη προυποθεση ειναι να ειναι δικο σου ΤΟ ΣΠΙΤΙ!. μην μπερδευτεις σε αυτο, γιατι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να συνεχισεις τις αγαπημενες σου συνηθειες στα παγκακια της περιοχης...
#2"πόσο προσβλητικό είναι όταν γνωρίσω κάποιον να του εξηγήσω και να του ζητήσω να κάνει εξετάσεις υγείας. Από την πλευρά μου θεωρώ πώς αν προσβληθεί κάτι θα έχει να κρύψει...."για ποσο κοντα στο "οταν γνωρισω", μιλαμε???προσβλητικο δεν ειναι, αλλα αν ο αλλος μολις σε γνωρισει πρεπει να τρεχει στα νοσοκομεια προ σεξ, ενδεχεται να ξενερωσει. δεν χρειαζεται να ειναι επιπολαιος. μπορει να μην εχει τπτ συγκεκριμενο στο μυαλο του για σενα. αν δεν ταιριαζετε, θα παει να κανει εξετασεις για μια γνωριμια της μιας εβδομαδας?αν το πεις μετα το σεξ, τι νοημα θα εχει? οι πρωτες φορες δεν ειναι επικινδυνες?το πιο λογικο και εφικτο, ειναι να ζητας μετρα προστασιας ΕΠΙΜΟΝΑ, ΟΛΕΣ τις φορες που θα εχετε επαφη (προφυλακτικο) και ΑΝ παει καλα η γνωριμια και ΑΝ αποφασισετε και οι δυο να εχετε αποκλειστικη σχεση, τοτε κανετε (και οι δυο) εξετασεις και αφηνετε τα προφυλακτικα αν δεν φοβαστε εγκυμοσυνες.υποθετω οτι προσφερεις κι εσυ εξετασεις σου στον αλλο. δεν εισαι στο απυροβλητο επειδη θεωρεις οτι εκανες συνετη σεξουαλικη ζωη...
Χαχα! Ευχαριστώ Lisbon Story για το σχόλιο αυτό. Μου αρέσει που έχει και αρνητικές. Θα κάνω υπομονή, διαβάζοντας όσα μπορώ περισσότερα από τα προηγούμενα Α, μπα, θα αλλάξω όνομα γιατί δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει παρόμοιο και στις 4 Ιουλίου θα είμαι εδώ. Χαχαχα! Μια αγκαλιά!
ίσως το δεις,ίσως όχι,από σήμερα ,γράφω με το rosa nera.Συγχύστηκα με κάτι που διάβασα και άλλαξα ψευδώνυμο.Είπα να μην κατακεραυνώσω κανένα ,πρώτη μέρα σήμερα.Αν θες,γράψε εδώ,το επόμενο ψευδώνυμό σου.
πολυ γελάω με εμάς τους σχολιαστές που κάνουμε σαν μικρά παιδιά γιατί δε μας δώσανε ολόκληρο το κομμάτι γλυκό!!Αν ήμουν Α, μπα θα το κανα κ επιτηδες για να κοψω αντιδράσεις!φιλακια κ καλά μπανάκια!
#2 Δε σκέφτηκες όμως το ενδεχόμενο να είναι αυτός η μια και μοναδική σου αγάπη, το άλλο σου μισό που ΕΣΕΝΑ σε βλέπει σοβαρά αλλά, όπως είναι φυσικό, επειδή δεν έβλεπε τις άλλες που είχε μέχρι τώρα δεν έπαιρνε προφυλάξεις και να τώρα το aids και τα ΣΜΝ. Οπότε δεν έχεις επιλογή πρέπει να μείνεις μόνη. Ή μήπως βρε παιδί μου να προσέχουμε πάντα και με όλους? Λέω εγώ τώρα.
#2 Μα πού ζεις και καταγράφηκαν τόσα περιστατικά;Στη Νέα Υόρκη;Σε κάθε περίπτωση,η προφύλαξη θεωρείται δεδομένη.Είναι λίγο αδόκιμο να ζητήσεις ιατρικό πιστοποιητικό άμα τη γνωριμία με τον άλλο,θα τον σοκαρεις.Κατ αρχήν τον αμφισβητείς και δευτερευόντως δηλώνεις ότι οπωσδήποτε πρόκειται για κάτι σοβαρό.Πώς το προεξοφλείς; Αν δεν αισθάνεσαι άνετα,μην προχωράς.Το θέμα είναι δικό σου πάντως.Αξιοσημείωτη ανασφάλεια, η οποία δεν σ αφήνει να συνάψεις σχέσεις, μεταμφιεσμένη σε αυξημένη και δικαιολογημένη ,υποτίθεται από τις περιστάσεις,ιατρική πρόληψη. Να το δεις ,προφανώς έτσι λειτουργείς γενικώς, τρομακτικά προσεκτικά.Καλό,ως το σημείο που δεν γίνεται τροχοπέδη για να προχωρήσεις παρακάτω.
Σχετικά με την 7: Τι λε ρε Α,μπα; Ποιό χάπι; Εδώ έκανα ολόκληρο σκηνικό εχθές με την άλληνε που θεωρούσε απαράδεκτο να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και συ ακόμα στεναχωριέσαι για το χάπι; (σχήμα λόγου, εννοείται ότι είναι για να στεναχωριέσαι). Εχουμε πολυ δρόμο ακόμα για πολύ πιο απλά θέματα σχετικά με την ενημέρωση και τα ταμπού, όταν ανάμεσά μας υπάρχουν ακόμα τέτοια άτομα, αλλά που θα πάει, δε χάνω την ελπίδα μου.
Άσε που στην Ελλάδα το χάπι της επόμενης ημέρας καταργείται. Κάτι που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αν δεν θέλουμε να τρέχουν πια σωρηδόν τα κορίτσια για εκτρώσειςΕπιβάλλεται να δουν κάποιοι πως δεν ζούμε στο 1950,τα παιδιά έχουν σεξουαλικές επαφές από μικρότερες ηλικίες, η άγνοιά τους όμως σχετικά με το θέμα είναι τραγική. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για καλό όλων θα γίνει, Θα λειτουργήσει ως ασπίδα σε ΣΜΝ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κλπ. δεν θα τους παρασύρει στην ασυδοσία. Αλλά άντε πες το στον Ελληναρά που φαντάζεται ότι θα γίνονται όργια πάνω στα θρανίαΚαλές διακοπές!
Ενώ μέχρι τώρα τα όργια έχουν αποφευχθεί!! Αλλά όχι, ξέχασα! Τα όργια (τρόπος του λέγειν ή και όχι κάποιες φορές) τα κάνουν τα παιδιά των άλλων, το δικό μας παιδί είναι αθώο, ανυποψίαστο, μην τολμήσετε να του μιλήσετε για σεξ, ούτε στο σπίτι μιλάμε γι αυτό εξάλλου. Όταν φτάσει σε ηλικία που θα εγκρίνουμε εμείς θα μάθει. Από μόνο του βέβαια γιατί εμείς είπαμε στο σπίτι δεν κουβεντιάζουμε για σεξ.
Πάντως φίλη που κατάλαβε νωρίς την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν έκανε επέμβαση. Ο γιατρός της της έδωσε χάπια για έκτρωση (στις 6 βδομάδες κύησης). Παίζει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι λιγότερο επεμβατικό και τραυματικό.
Το εκτρωτικό χάπι είναι επιλογή σχετικά αυξημένου ρισκου, προκαλεί αποβολή και ό,τι αυτή συνεπάγεται ,(δεν θα ήθελα να περιγράψω λεπτομέρειες),ως διαδικασία δεν έλεγα ότι είναι λιγότερη άβολη ψυχολογικά.Στην επέμβαση,θα κοιμηθεί και θα ξυπνήσει και τέλος(θα πάρει κάποια φάρμακα μετά,εννοείται ).Δεν θα ζήσει βήμα βήμα την διαδικασία.Θέμα γιατρού είναι πάντως.Ας βρεθεί κάποιος πολύ καλός γιατρός και κυρίως άνθρωπος,ο οποίος θα σας κατατοπίσει σχετικά και θα προτείνει το ενδεδειγμένο για την περίπτωση.
m2015, συμφωνώ και θα πρόσθετα ότι είναι και θλιβερό το σχόλιο..έχουμε 2016 και μας γράφει ΚΟΠΕΛΑ που στο μυαλό της είναι ΣΦΗΝΩΜΕΝΟ το δίπολο αγία-πόρνη, σεξ-σοβαρή σχέση..Πίκρα...δυστυχώς..
#5 Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις εδώ. Καταρχήν τα 35Κ δεν είναι πολλά χρήματα για το Λονδίνο -- αν δε θέλεις να συνεχίσεις να ζεις σαν φοιτήτρια. Θα ήταν σημαντικά περισσότερα αν είχες διδακτορικό από ένα γνωστό πανεπιστήμιο στην Αγγλία σε τομέα τεχνολογίας ή επιστήμης. Έχεις δει τα νοίκια στο κεντρικό Λονδίνο αν θέλεις πχ να μείνεις μόνη σου; Τα τρία χρόνια είναι το τέλειο σενάριο. "Doctorates are typically meant to take four years to complete. But at some universities, three-quarters of PhD students are still not "doctors" after seven years." [*] Και δεν είναι δεδομένο ότι θα το τελειώσεις, οπότε αν έχεις πολλές αμφιβολίες άστο.Δεν αναφέρεις τον τομέα σου, οπότε αναγκαστικά τα παρακάτω σχόλια είναι γενικά, πάντα με την προυπόθεση ότι το θέλεις πολύ.Ένα διδακτορικό δε σημαίνει ότι θα διδάξεις. Μία μειοψηφία διδάσκει (και πού;). [^] Η δική μου εκτίμηση είναι ότι ίσως ένας στους 1 στους δέκα θα διδαξει τελικά σε κάποιο γνωστό πανεπιστήμιο. Μπορεί όμως κάλλιστα να σημαίνει ότι θα έχεις πολύ καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν στατιστικές σχετικά. Σε μία αγορά σαν το Λονδίνο, υπάρχουν χιλιάδες, ίσως δεκάδες χιλιάδες, εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με διδακτορικά. Μία ακόμα παρατήρηση σχετικά με τα διδακτορικά. Σήμερα κατά κύριο λόγο έχουν τη σημασία μίας πιο ουσιαστικής ενασχόλησης με κάποιο αντικείμενο. Ό,τι δηλαδή ήταν κάποτε το απλό πτυχίο, που σήμερα θεωρείται δεδομένο. Όπου έχω δουλέψει δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν συνέντευξη για κάποια καλή θέση χωρίς τουλάχιστον ένα πολύ σχετικό μεταπτυχιακό. (Η άλλη περίπτωση να πάρεις μία καλή θέση είναι η εσωτερική ανέλιξη, μία διαδικασία πολύ πιο επίπονη από το διδακτορικό κατά τη γνώμη μου, που επιπλέον σε δένει με τη συγκεκριμένη εταιρεία.) Με ένα σχετικό διδακτορικό ανοίγουν οι διάδρομoi για εύκολη άνοδο, μέχρι κάποιο επίπεδο τουλάχιστον.Στη σημερινή εποχή δεν είναι αρκετό να βρεις μια καλή δουλειά όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με τα λιγότερα δυνατά προσόντα. Γιατί αυτή η δουλειά που θα βρεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα είναι για πάντα. Κάθε φορά που θα ξαναβγαίνεις στην αγορά εργασίας, και αυτό ίσως συμβεί πολλές φορές, οτιδήποτε σε ξεχωρίζει από τις ομοιόμορφες μάζες υποψηφίων είναι πολύ σημαντικό. Το ίδιο ισχύει όταν έρθει η ώρα να προαχθείς. Ζούμε σε μια εποχή που κανείς δεν έχει εξασφαλισμένο εργασιακό μέλλον, η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική, τα χρόνια που προβλέπεται να δουλεύουμε πολλά και αυτά που θα πρέπει να μάθουμε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις επισης πολλά.Όσο περισσότερο επενδύσεις στην εκπαίδευση σου τώρα που μπορείς τόσο καλύτερες οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το μέλλον. Με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει το ανάλογο ισχυρό εσωτερικό κίνητρο για αυτή την επένδυση.Αυτά για τώρα στα γρήγορα και αν υπάρχει ενδιαφέρον επανερχόμαστε.[^]http://www.theatlantic.com/business/archive/2013/02/how-many-phds-actually-get-to-become-college-professors/273434/[*] http://www.theguardian.com/education/2007/oct/02/highereducation.postgraduate
Σίγουρα, αν ο τομέας σου έχει ήδη ζήτηση, ένα διδακτόρικο θα σε κάνει ακόμα πιο περιζήτητη. Όμως από την εμεπιρία μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότερες εταιρείες ζητάνε επιτακτικά πείρα. Τη δουλειά που είχα εκεί την πήρα περισσότερο γιατί είχα δουλέψει εθελοντικά σε σχετικό αντικείμενο όσοσ σπούδαζα, το πανεπιστήμιο σου βρίσκει τέτοιες απλήρωτες δουλειές γιατί ξέρουν πόσο σημαντική είναι η προϋπηρεσία. Η αδερφή μου που έχει διαδακτορικό και ενώ δούλευε ως υπεύθυνη έρευνας για 2 χρόνια στο πανεπιστήμιο όσο σπούδαζε, σε όποιο πανεπιστήμιο έκανε αίτηση όταν τελείωσε, ζητούσαν να έχει διδάξει προηγουμένως. Τελικά ξεκίνησε πάλι ως υπεύθυνη έρευνας και μετά της έδωσαν κάποιες ώρες διδασκαλίας.
Αχ Γιώργο, τι ωραία που τα λες!Και τι αγχωτικά ταυτοχρόνως. Πραγματικά σε θαύμασα για την αναλυτικότητα και την ευστοχία του σχολίου σου αλλά ένιωσα πιο ταπεινό χαμομηλάκι από ποτέ. Πάω να σαπίσω στο ταπεινό μου κρεβάτι, με το άνευ μαστερ-διδακτορικού αφεντικό, τρώγοντας κάτι σοκολατάκια-αυγά που μου 'χουν μείνει κάβα απ'το Πάσχα.
#7 Να αποτανθείς αν μπορείς και αν υπάρχει εκεί που ζεις,σε κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας.Αν η μαμά αντιδράσει με άσχημο τρόπο,πρέπει προς το παρόν να το παραβλέψεις.Δεν είναι σκόπιμο να πελεκύσεις κι άλλο την ήδη τραυματισμένη ψυχολογία ενός παιδιού,της αδερφής σου,το οποίο υπήρξε και άτυχο εκτός από ελλιπώς ενημερωμένο και προφανώς μη υπεύθυνο ,σ ένα βαθμό.Χρειάζεται στήριξη και νουθεσία.Η ιατρική επέμβαση είναι αναπόφευκτη,αλλά όχι και η ψυχική της κατάρρευση.Πρέπει να βάλει πολύ καλά στο μυαλό της,ότι,από δω και πέρα,οφείλει να μηδενίσει τις πιθανότητες να επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση.Η αντίδραση της μαμάς,όποια και να είναι,ας μην σε τρομάζει.Είναι επόμενο θέμα,αν διαπιστώσεις ότι δεν έχει διάθεση να στηρίξει ,την παρακάμπτεις αναγκαστικά ,σε δεύτερο χρόνο και αναζητάς σε φιλικό και συγγενικό περιβάλλον συνδρομή.Κατ αρχήν,θα την ενημερώσεις, υποχρεωτικά.
#7 Λυπάμαι πάρα πολύ για την περιπέτεια της 15χρονης αδελφής σου. Είναι πολύ καλή ιδέα αυτό που λέει ο/η lisbon story, να απευθυνθείτε σε κάποιο ψυχολόγο. Πρωτίστως για να στηριχθεί η αδελφή σου που είναι τόσο μικρή και δευτερευόντως να εξηγήσει στη μητέρα σας κάποια πράγματα για το πώς πρέπει να της φερθεί. Φυσικά πρέπει να βρείτε έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ώστε να γίνει η επέμβαση με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ΦΥΣΙΚΑ να ενημερωθεί η μικρή για την αντισύλληψη με κάθε τρόπο ωστε να μην χρειαστεί να περάσει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ αυτό που περνάει τώρα. Καλή τύχη και ΠΡΟΣΟΧΗ από δώ και πέρα..πολύ προσοχή..
#4Α μπα περιέργως δεν συμφωνώ σε αυτό. Ισχύει ότι ο τρόπος που ετέθη η ερώτηση ήταν απόλυτος, αλλά υπάρχει μια βάση σε αυτό που ρωτάει η κοπέλα. Πρώτον, οι άντρες τείνουν να κάνουν μεγαλύτερες παρέες συχνότερα από τις γυναίκες, καθώς τους ενώνουν κοινές ομαδικές δραστηριότητες που απαιτούν εξ'ορισμού αρκετά άτομα (π.χ. μπάλα) Δεύτερον, οι γυναίκες τουλάχιστον στην κοινωνία που ζούμε, έχουν εκπαιδευτεί στην αναζήτηση της βαθύτερης και συχνότερης επικοινωνίας στις φιλικές σχέσεις, γεγονός που γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που συναναστρέφεται κανείς.
#1 Μακάρι να είναι ο άντρας της ζωής σου και να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα της απουσίας σου για τόσο σημαντικό για σένα λόγο.Αν δεν δύναται ,και προβάλλει προσκόμματα,τον αποχαιρετάς.Αν εσύ διστάζεις,σκέψου το εξής:πόσες φορές θα σκέφτεσαι στο μέλλον ότι έχασες αυτή την ευκαιρία εξαιτίας της σχέσης και πόσο αδύνατο θα είναι να επανορθώσεις.