Γκαλά Μπαλέτου: Ο Χορός είναι η Ζωή μου!

12 κορυφαίοι χορευτές των θεάτρων θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

LIFOTEAM 20.4.2018 | 00:00

Δώδεκα από τους σπουδαιότερους χορευτές των θεάτρων θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής. Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux, καθώς και αποσπάσματα από τις παραστάσεις: H λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Ραϋμόντα, Μπαγιαντέρα, Ο θρύλος της αγάπης, Κουρσάρος, Σεχραζάντ.

 

Από το θέατρο Μπολσόι θα απολαύσουμε το ζευγάρι Μαρία Αλεξάντροβα και Βλαντισλάβ Λαντραντόφ. Και οι δύο είναι πρώτοι χορευτές του διάσημου μπαλέτου της Μόσχας.  Η Αλεξάντροβα, διάσημη πλέον σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε από τους New York Times «το φωτεινό αστέρι της νέας γενιάς χορευτών του Μπολσόι».

 

Ο σύντροφός της και στη ζωή, Λαντραντόβ, έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου δίπλα στη Ζαχάροβα και σε άλλα μεγάλα αστέρια του ρωσικού μπαλέτου και είναι από τους καλύτερους πρίγκιπες στις παραστάσεις Καρυοθραύστης και Η λίμνη των κύκνων του Μπολσόι. 

 

Ένα άλλο ζευγάρι από το θέατρο Μπολσόι αποτελείται από τον πρώτο χορευτή Αλεξάντρ Βολτσκόφ και τη σολίστ Αναστασία Γκοριάτσεβα. Ο Βολτσκόφ υπήρξε βασικός χορευτής στις παραστάσεις του Καρυοθραύστη του Γιούρι Γκριγκορόβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα.

 

Θεωρείται από τους καλύτερους σολίστ του Μπολσόι, με βραβεύσεις σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς χορού. Η Γκοριάτσεβα αποτελεί ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του χορού, και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Rising star σε μεγάλους διαγωνισμούς.  

 

Το τρίτο ζευγάρι από το Μπολσόι που θα χαρούμε στην Αθήνα είναι ο πρώτος χορευτής Ρουσλάν Σκβορτσκόφ  και η σολίστ Ξένια Ζιγκάνσινα. Ο Σκβορτσκόφ είναι από τους βασικούς σολίστ του Μπολσόι, με σπουδαίες ερμηνείες σε μεγάλους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 2011 κέρδισε τον τίτλο Star στον μεγάλο διαγωνισμό του πλέον έγκυρου περιοδικού για το μπαλέτο στον κόσμο, του Ballet. Η Ζιγκάνσινα είναι ένα από τα νέα αστέρια του διάσημου θεάτρου και εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της ως Ζιζέλ.

 

Από το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, το πρώτο ζευγάρι αποτελείται από τους πρώτους σολίστ Φίλιπ Στέπιν και Εκατερίνα Οσμόλκινα. Ο Στέπιν αποτελεί βασικό σολίστ του Μαριίνσκι στις περιοδείες του διάσημου μπαλέτου σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο και την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Η Οσμόλκινα έχει κερδίσει σπουδαία βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού και έχει βραβευτεί με τον τίτλο της «Μεγάλης Καλλιτέχνιδος της Ρωσίας».

 

Το δεύτερο ζευγάρι από το θέατρο Μαριίνσκι αποτελείται από τους πρώτους σολίστ Κονσταντίν Σβέρεφ και Κριστίνα Σαπράν. Ο Σβέρεφ έχει κερδίσει αρκετά πρώτα βραβεία και ακολουθεί το μπαλέτο σε περιοδείες από την Αμερική μέχρι την Ασία. Η Σαπράν, από τα νέα αστέρια του διάσημου μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στις περιοδείες του Μαριίνσκι σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Το 2015, στην Όπερα του Παρισιού, ερμήνευσε Νικία στην παράσταση Μπαγιαντέρα του Ρούντολφ Νουρέγεφ.

 

Το τρίτο ζευγάρι από το θέατρο Μαριίνσκι αποτελείται από πρώτο χορευτή Τιμούρ Ασκέροβ και τη σολίστ Οξάνα Μποντάρεβα. Ο Ασκέροβ είναι πρώτος χορευτής  με βραβεία σε διαγωνισμούς χορού σε όλο τον κόσμο. Η Μποντάρεβα, από νέα αστέρια του μπαλέτου, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό νέων ταλέντων του μπαλέτου 2008, αλλά και σε μεγάλους διαγωνισμούς χορού σε όλο τον κόσμο.

ΠΟΤΕ20/04/2018 - 22/04/2018
ΠΟΥΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Οδηγός Θεάτρου