Το Cabaret σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, με την κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος, το 1972, και τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να αποσπά 8 Oscar. To έργο θα παρουσιαστεί στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τον Τάκη Ζαχαράτο στο ρόλο του Κομπέρ και την Τάμτα στο ρόλο της Σάλλυ Μπόουλς.

 

Η υπόθεση 

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλλυ Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

 

Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός ζευγαριού, της Φροιλάιν Σνάιντερ με τον Χερ Σουλτζ. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής  που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας στη Βαϊμάρη πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.