Δοκιμάσαμε το μεσογειακό με μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι, ντοματίνια και ελιές, που μόλις βγήκε ευωδιαστό από τον φούρνο τού πρόσθεσαν και μια πινελιά τσαλαφούτι, ένα απαλό τυρί που του χαρίζει δροσιά και ελεγχόμενη λιπαρότητα (€3,40).
Δοκιμάσαμε το μεσογειακό με μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι, ντοματίνια και ελιές, που μόλις βγήκε ευωδιαστό από τον φούρνο τού πρόσθεσαν και μια πινελιά τσαλαφούτι, ένα απαλό τυρί που του χαρίζει δροσιά και ελεγχόμενη λιπαρότητα (€3,40).

 

Με το που θα μπεις στο απλό, αλλά πρόσχαρο μαγαζί θα σε υποδεχτούν νέοι άνθρωποι με πλατύ χαμόγελο. Τέσσερις φίλοι από τη Δράμα που μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έστησαν στο εμπορικό κέντρο το Smak –που στα σουηδικά σημαίνει «γεύση»–, προσφέροντας ποιοτικό street food.

 

«Μου άρεσε η ζύμη, και μάλιστα αυτή της ναπολιτάνικης σχολής, πειραματίστηκα πολύ μαζί της. Όταν τελειοποίησα τα πεϊνιρλί, πρότεινα σε φίλους να συμπράξουν στην ιδέα μου» λέει ο Μηνάς Καϊτζόγλου, που έχει σπουδές στα οικονομικά.

 

«Η ζύμη που φτιάχνουμε είναι αργής ωρίμανσης και ψήνεται γρήγορα σε ειδικό φούρνο με καυτή πέτρα».

 

Οι υπόλοιποι της παρέας είναι η αδελφή του Μηνά, η Μαρία, μαθηματικός, ο Άκης Χαρετίδης με σπουδές στη Μοριακή Βιολογία, που ασχολείται με την παραγωγή ροδιού, και η νηπιαγωγός Σάντυ Νικολαΐδου.

 

«Η ζύμη που φτιάχνουμε είναι αργής ωρίμανσης και ψήνεται γρήγορα σε ειδικό φούρνο με καυτή πέτρα» λέει ο Μηνάς Καϊτζόγλου, που έχει σπουδές στα οικονομικά.
«Η ζύμη που φτιάχνουμε είναι αργής ωρίμανσης και ψήνεται γρήγορα σε ειδικό φούρνο με καυτή πέτρα» λέει ο Μηνάς Καϊτζόγλου, που έχει σπουδές στα οικονομικά.

 

Δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα υπάρχει ένα ευχάριστος χώρος με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι όπου μπορείς να κάτσεις για να δοκιμάσεις το πεϊνιρλί σου.
Δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα υπάρχει ένα ευχάριστος χώρος με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι όπου μπορείς να κάτσεις για να δοκιμάσεις το πεϊνιρλί σου.

 

Η ζύμη έχει περισσή νοστιμιά και κρατά εξαιρετικές ισορροπίες ανάμεσα στο αφράτο και στο τραγανό. Το χειροποίητο έδεσμα που φτιάχνουν οι τέσσερις φίλοι, μια ανατολίτικη λιχουδιά με ιταλική φινέτσα, φουρνίζεται τη στιγμή της παραγγελίας και τρώγεται ζεστό, για να αποκαλύπτει τα αρώματα, την ομορφιά της ζύμης και των ποιοτικών υλικών που συμμετέχουν. Το μενού προσφέρει τέσσερα διαφορετικά αλμυρά πεϊνιρλί και τρία γλυκά.

 

Δοκιμάσαμε το μεσογειακό με μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι, ντοματίνια και ελιές, που μόλις βγήκε ευωδιαστό από τον φούρνο τού πρόσθεσαν και μια πινελιά τσαλαφούτι, ένα απαλό τυρί που του χαρίζει δροσιά και ελεγχόμενη λιπαρότητα (€3,40). Απολαυστικό είναι το πεϊνιρλί με κιμά μοσχαρίσιο μαγειρεμένο ανάλαφρα, που συνδυάζεται γευστικά με μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι και τσαλαφούτι (€3,60).

 

Γλυκό πεϊνιρλί με ανθότυρο, μέλι και πορτοκάλι.
Γλυκό πεϊνιρλί με ανθότυρο, μέλι και πορτοκάλι.

 

Πολύ ωραία η ιδέα του γλυκού πεϊνιρλί, του οποίου η αφράτη «βαρκούλα» γεμίζεται με ανθότυρο, μέλι και πορτοκάλι (€3,40) και αφήνει μια λεπτή ευωδιαστή γεύση, χωρίς να σε λιγώνει, αφού τη γλύκα τη δίνει μόνο το μέλι.

 

Στο άμεσο μέλλον το μενού θα εμπλουτιστεί με vegetarian πεϊνιρλί αλλά και άλλες σπέσιαλ γευστικές προτάσεις. Δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα υπάρχει ένα ευχάριστος χώρος με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι όπου μπορείς να κάτσεις για να δοκιμάσεις το πεϊνιρλί σου, που σ’ το σερβίρουν επάνω σε ξύλινο πλατό.

 

Αν και το Smak λειτουργεί μόλις 4 εβδομάδες, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην αθηναϊκή εστίαση, το βιβλίο εντυπώσεων πάνω στο μεγάλο τραπέζι συγκεντρώνει πολλά ενθουσιώδη σχόλια.

 

Στο άμεσο μέλλον το μενού θα εμπλουτιστεί με vegetarian πεϊνιρλί αλλά και άλλες σπέσιαλ γευστικές προτάσεις.
Στο άμεσο μέλλον το μενού θα εμπλουτιστεί με vegetarian πεϊνιρλί αλλά και άλλες σπέσιαλ γευστικές προτάσεις.