Τα επιδόρπια αναλαμβάνει ο chef patissier Βαγγέλης Αλούπης.
Τα επιδόρπια αναλαμβάνει ο chef patissier Βαγγέλης Αλούπης.

 

To Electra Metropolis Athens, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει καταφέρει να προσθέσει ισχυρά νέα στοιχεία στην εικόνα ενός αναγεννημένου κέντρου της πρωτεύουσας. Η επιτυχία του δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι της περιοχής και την ποιότητα διαμονής.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το νέο σημείο γαστρονομικού ενδιαφέροντος που έχει δημιουργηθεί με το Metropolis Roof Garden, το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου, που είναι άξιο αναφοράς όχι μόνο γιατί σου εξασφαλίζει την καλύτερη ίσως θέα σε όλο το Λεκανοπέδιο.

 

Η προσπάθεια που καταβάλλει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της γευστικής αναζήτησης ήταν εμφανής από το ξεκίνημά του και συνεχίζεται με τον νέο executive chef που ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας.

 

Τα πιάτα που δημιούργησε ο Σάκης Βενέτης χαρακτηρίζονται από καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. «Επιλέγω ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και τα δίνω στο κοινό μέσα από νέες τεχνικές», εξηγεί ο Σάκης Βενέτης.

 

Παράδειγμα αποτελεί η δροσερή σαλάτα με άγρια φύλλα κόκκινης ρόκας πιπεράτης που δένει με το καπνιστό μανούρι Δράμας ελαφρά ψημένο, κόκκινες πιπερίτσες, ρόδι και λούζεται από ντρέσινγκ πιπεριάς Φλωρίνης (€15).

 

Εξαιρετικό αποδεικνύεται το πιάτο με τα άγρια σπαράγγια και τη σπιτική hollandaise φτιαγμένη με κατσικίσιο βούτυρο. Το πιάτο συμπληρωνόταν από ψιλοκομμένα σπαράγγια, πράσο, αμύγδαλο καβουρντισμένο, άνηθο, κράνμπερι, ραπανάκι πίκλες και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Παιχνίδι υφών, φρέσκα υλικά και επίγευση που δανείζεται τη δροσιά των εσπεριδοειδών.

 

Από τα ορεκτικά, οι φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού, ανάλαφρα ψημένες, συνδυάζονται με αρωματικά, ούζο, φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους και μους φέτας (€21) φτιάχνοντας ένα πιάτο απολαυστικό.

 

Από τα κυρίως, το Rib Eye Black Angus ήρθε ψημένο ιδανικά, όπως το ζητήσαμε, και συνοδευόταν από κροκέτες πατάτας με μείγμα από τσίλι και μαύρο σουσάμι, δίπλα πίκλα κρεμμυδιού και γήινο πουρέ μανιταριών με κρασί Μαρσάλα, κονιάκ και σταφίδες. Πληθωρική η γεύση του ζουμερού κρέατος που συντονίζεται νόστιμα με τις καλοφτιαγμένες τραγανές κροκέτες.

 

Φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού, ανάλαφρα ψημένες, συνδυάζονται με αρωματικά, ούζο, φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους και μους φέτας.
Φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού, ανάλαφρα ψημένες, συνδυάζονται με αρωματικά, ούζο, φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους και μους φέτας.

 

Τα επιδόρπια αναλαμβάνει ο chef patissier Βαγγέλης Αλούπης, δημιουργώντας ένα ωραίο εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και φιστίκι, αρωματικό σιρόπι γλυκάνισο και πορτοκάλι, γαρνιρισμένο με καβουρντισμένο φιστίκι Αιγίνης.

 

Οι εραστές της σοκολάτας θα αποζημιωθούν με τη μους σοκολάτας πάνω σε τραγανή βάση που συνοδεύεται από σορμπέ πορτοκάλι σοκολάτα, καραμέλα και πορτοκάλι μαρμελάδα.

 

Η λίστα των κρασιών με ελληνικές και αλλοδαπές προτάσεις προσφέρει καλές επιλογές για τη συνοδεία του φαγητού. Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό, ενημερωμένο και αποτελεσματικό, απόλυτα εναρμονισμένο με το επίπεδο που το Metropolis Roof Garden επιθυμεί να διατηρεί.