Γαρίδες deep fried σερβιρισμένες με φύκια και ayoli μυρωδικών.
Γαρίδες deep fried σερβιρισμένες με φύκια και ayoli μυρωδικών.

 

Η επιτυχία του Abbot που πολύ πρόσφατα άνοιξε τη σάλα του στο κέντρο του Χαλανδρίου έγκειται στο ότι ο χώρος συνδυάζεται με ένα πολύ προσεγμένο και ενδιαφέρον μενού. Άλλωστε, η πλήρης ονομασία του είναι «The Abbot, Tales of Flavors» και αυτό λέει πολλά για τις προθέσεις της κουζίνας του.

 

Τόσο στη φιλοσοφία του εστιατορίου όσο και στο μενού συμμετείχε ως σύμβουλος ο Νίκος Λουκάκης. Οι γεύσεις κινούνται ευέλικτα με προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα από τον σεφ Γιώργο Νεστορίδη.

 

Αρχή με μοτσαρέλα burrata, ντοματίνια, βινεγκρέτ μάνγκο και passion fruit και λίγο «χώμα» από τριμμένο παξιμάδι χαρούπι (€9,50). Δροσερή, ευχάριστη, με τη βινεγκρέτ να απογειώνει τη μοτσαρέλα. Η σαλάτα κινόα με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια, φύλλα σπανάκι και παντζάρι είναι καλοφτιαγμένη και αρωματική (€8,50). Πήραμε γεύση και από τις προτάσεις του brunch με scrambled eggs, ζαμπόν cotto, λάδι τρούφας και σχοινόπρασο πάνω σε ψωμί μπριός (€8,50).

 

Από τις προτάσεις των ζυμαρικών, οπωσδήποτε αξίζει να δοκιμάστε τα Bucatini με guanciale και αυγό ποσέ (€11). Άψογα βρασμένα τα ζυμαρικά, δένουν σε απόλυτη ισορροπία με το τραγανό καπνιστό αλλαντικό guanciale, το αυγό ποσέ και το πεκορίνο. Πλούσια, οικεία γεύση.

 

Μαριναρισμένα spaghetti κολοκυθιού με prosciutto crudo.
Μαριναρισμένα spaghetti κολοκυθιού με prosciutto crudo.

 

Για κυρίως πήραμε γεύση από Tri Tip ταλιάτα με chimichurri sauce που συνόδευε ξύλινο μπολ με καλοφτιαγμένες φρέσκες τηγανητές πατάτες (€22). Στον κατάλογο προτείνονται συνοδευτικά πατάτες τηγανητές, ανάμεικτα σαλατικά ή πουρές γλυκοπατάτας.

 

Το κρέας ήρθε σωστά ψημένο, ζουμερό και εξαιρετικά γευστικό, με τη σος να προσθέτει την πικάντικη πινελιά. Στο μενού υπάρχουν στα κυρίως και προτάσεις για δύο άτομα κι έχει σουξέ η σιγομαγειρεμένη ωμοπλάτη με τα συνοδευτικά της (€28).

 

Στα επιδόρπια, είναι ισάξιες οι επιδόσεις με το Alaska Florida Hellas (€9,50), ένα εξαιρετικό σεμιφρέντο εκμέκ κανταΐφι με παγωτό χαλβά και μπόλικο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης που βγάζει γεύση ελληνική.

 

Το σέρβις είναι ευγενικό και αποτελεσματικό. Η σομελιέ Μαρία Σοφία Καλασαρίνη μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις το ιδανικό κρασί. Το bar-restaurant The Abbot έχει γίνει ήδη αγαπημένο στέκι.

 

Το bar-restaurant The Abbot έχει γίνει ήδη αγαπημένο στέκι.
Το bar-restaurant The Abbot έχει γίνει ήδη αγαπημένο στέκι.