Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Κεντρικά & Νότια Προάστια

A MANO

ΙΤΑΛΙΑ
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2108980334
Ιταλική κουζίνα με φρέσκα ζυμαρικά, ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιών.

ALPINO CUCINA ITALIANA

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1, 210 9840855
Από τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος γιορτάζει τα 44α χρόνια του και παρουσιάζει ένα νέο μενού με την υπογραφή του διακεκριμένου executive chef Mauro Peressini, στον οποίο οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Κωνσταντίνος και Βαγγέλης Σκάρλας εμπιστεύθηκαν τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Ο γοητευτικός χώρος, η κομψότητα της σάλας με την εντυπωσιακή μπάρα, οι μπρονζέ καθρέφτες σμίγουν με τον φίνο χαρακτήρα του μενού και το άψογο σέρβις. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Από τα ορεκτικά, ψητά μανιτάρια πορτομπέλο με σουφλέ τυριών και ιταλικό λουκάνικο σαλσίτσια. Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μπουκιές τηγανητής γκοργκοντζόλας και πινελιές από μαρμελάδα ντομάτας. Το βιτέλο τονάτο, με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου νουά και ελαφριά σάλτσα tonnata μαζί με μιλφέιγ παρμεζάνας, φύλλα ρόκας, τριμμένο καρότο και κάππαρη. Από τη μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες ενδεικτικά η μεσογειακή είναι μια πληθωρική σαλάτα με δροσερά πράσινα λαχανικά, ντοματίνια, ρολάκια προσούτο, σουσάμι, τραγανές μπουκίτσες πίτας σε ελαιόλαδο μυρωδικών και στην κορυφή καρφωμένο ψητό μανούρι . Από τα χειροποίητα ζυμαρικά, το πιάτο Tartufo με παρδαλές ταλιατέλες (reginette) και προσούτο συνοδεύονται από βελούδινη κρέμα μαύρης τρούφας, μασκαρπόνε και σάλτσα βουτύρου με φασκόμηλο. Στα κυρίως, τα σκαλοπίνια αλά Ρομάνα είναι λεπτοκομμένες φέτες από μοσχάρι γάλακτος, τυλιγμένες με τραγανό προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί και συνδυάζονται με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Το μαγειρεμένο μοσχάρι γάλακτος με κόκκινο κρασί και φρέσκα λαχανικά με αληθινό πουρέ πατάτα. Κρατήστε χώρο για τα ολόφρεσκα επιδόρπια με ιταλική καταγωγή, καθώς και για τον αρωματικό espresso. Πρόσφατα το Alpino άνοιξε νέο εστιατόριο με το γνωστό όνομα και την οικεία ποιότητα στο Χαλάνδρι.

AMAN MEZE

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ελ. Βενιζέλου 83 & Βιθυνίας, Ν. Σμύρνη, 210 9355561
Ένα ολόφρεσκο εστιατόριο κοντά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Αμάν Μεζέ, αναζητά με καλές προθέσεις τα ίχνη που θα το συνέδεαν με τις παλιές ταβέρνες της Νέας Σμύρνης κι ενδεχομένως με τη νοοτροπία του φαγητού που έφεραν στην περιοχή πριν από πολλές δεκαετίες όσοι έχασαν αναγκαστικά τις ρίζες τους στη Μικρά Ασία. Στην προσπάθειά του αυτή επιστρατεύει την κλασική φιλοσοφία μενού ενός μεζεδοπωλείου με πολλά πιάτα που αξιοποιούν με παραδοσιακές μαγειρικές προσεγγίσεις καλές πρώτες ύλες της στεριάς και της θάλασσας.

AMIGOS ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167
All day mexican restaurant bars που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν από 18 περίπου χρόνια και από τότε φροντίζουν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες.

AMIGOS Ν. ΣΜΥΡΝΗ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220
All day mexican restaurant bars που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν από 18 περίπου χρόνια και από τότε φροντίζουν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες.

ARK

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας , 210-8948882
Το Ark, πάνω ακριβώς στο κύμα, είναι ένας χώρος που έστησε με άποψη και γούστο ο δημιουργικός Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Έπιπλα design σχεδιασμένα αποκλειστικά για το φιλικό περιβάλλον, φυτά που χαρίζουν εξωτική νότα, ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπροστά ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι από φυσικό ξύλο να κυριαρχεί με την θαλασσινή αύρα να δίνει την νότα της. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ο σεφ του εστιατορίου που με το φαγητό του σε ταξιδεύει στην ελληνική γη και η μαγειρική του ταυτότητα έχει θέσει τις βάσεις για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

BABADAN

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Σοφ. Βενιζέλου 93, Ηλιούπολη, 210 9969996
Το Babadan the kebab house δηλώνει με την ονομασία του ευθύς εξαρχής και τις προθέσεις του. Είναι ένα καινούργιο κεμπαπτζίδικο κοντά στην πλατεία της Ηλιούπολης, στημένο με γούστο. Προσφέρει φροντισμένο γρήγορο φαγητό σε γενναίες μερίδες για μεσημέρι και βράδυ. Τα τραπεζάκια έξω τώρα που καλοκαίριασε προσφέρονται για ευχάριστο τσιμπολόγημα.

BAR.B.Q

ΚΡΕΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 210 9319675
Ενδιαφέροντα αποδεικνύονται τα πιάτα του Bar.B.Q. διά χειρός Άρη Τσανακλίδη. Στο δημοφιλές στέκι της Νέας Σμύρνης θα δοκιμάσετε από μία πλούσια γκάμα από μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα φυσικής ωρίμανσης μέχρι και New York strip steak sirloin.

BARBA LAZAROS

HIP ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Ζησιμοπούλου 24Α, Π. Φάληρο, 210 9403003
Δημιουργική, ελληνική κουζίνα με προσεγμένες γεύσεις και ξεχωριστές πινελιές σ’ έναν χώρο λιτό και πολύχρωμο. Extra tip: Η ζωντανή μουσική που έχει κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

BARIN

ΡΩΣΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ
33η Οδός 13, Ελληνικό, 210 9635416
Αυθεντικό ρώσικο εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Ελληνικό, προσφέροντας εκλεκτή ρώσικη κουζίνα με σύγχρονες παραλλαγές. Το εστιατόριο θα λειτουργεί με πλήρες μενού Πέμπτη με Κυριακή από τις 19:00 και Σάββατο με Κυριακή από τις 13:00 μέχρι τις 16:00. Γι' αυτούς που επιθυμούν ελαφριά γεύματα θα υπάρχει και μπιστρό, το οποίο θα λειτουργεί από τις 12:00, Τρίτη με Κυριακή.

BEER GARDEN RITTENBURG

ΜΠΙΡΑ
Εθνικής Αντιστάσεως 214 & 2ας Μαΐου 12, Καισαριανή, 210 7222235
Το Beer Garden Ritterburg είναι εδώ και πολλά χρόνια (από το 1974) ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας, όχι τόσο για τις μπίρες του, αλλά για τις αυθεντικές βαυαρικές και αυστριακές γεύσεις του και τις προσιτές τιμές του. Στις μπίρες έχει ευρεία γκάμα από βαρελίσιες.

BELLA VESPA

ΙΤΑΛΙΑ
Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880
Το bar-restaurant Βella Vespa βρίσκεται στη Γλυφάδας και έχει άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια. Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.

BILL & HARRYS

ΙΤΑΛΙΑ
Γερουλάνου 23,
Το Bill & Harrys βρίσκεται σε μια μονοκατοικία με κήπο. Στο χώρο εντυπωσιάζουν τα μοναστηριακά τραπέζια φτιαγμένα από κορμό δέντρου και τα καλάθια φωτιστικά, τα μπρούτζινα φανάρια, το μανουάλι σε μια γωνιά και το άφθονο πράσινο. Το μενού ακολουθεί την φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας: antipasti, insalate, pasta tera, pasta mare, τρία risotti, λίγες προτάσεις σε κρέατα και ψάρια και έξι πίτσες. Δοκιμάστε το κλασσικό carpaccio με τις λεπτοκομμένες φέτες από φιλέτο μοσχαριού με τραγανά φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνα και λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο(9Ε), σαλάτα ρόκα , παρμεζάνα, κουκουνάρι και βινεγκρέτ από μέλι, σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαϊντανό σοταρισμένο με πιπέρι Καγιέν αλλά και πιάτο saltimbocca alla Romana φτιαγμένο με ψαρονέφρι, λεπτές φέτες προσιούτο και σάλτσα φασκόμηλο. Στα γλυκά ξεχωρίζει το τιραμισού. Η κάρτα των κρασιών μπορεί να είναι μικρή, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ενδιαφέρουσα η λίστα με ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιίας.

CHINA’S FOOD AND FANTASY

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Λ. Συγγρού 207, Ν. Σμύρνη, 210 9345137
Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με minimal αισθητική. Το μενού του περιλαμβάνει ασιατικές γεύσεις με έμφαση στην κινέζικη κουζίνα, εξωτικές σαλάτες και απολαυστικές προτάσεις στο grill. Η κάβα του διαθέτει μία προσεκτική επιλογή ετικετών από τον ελληνικό αμπελώνα.

CREPA CREPA Ν. ΣΜΥΡΝΗ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
25ης Μαρτίου & Ειρήνης 2, πλατεία Νέας Σμύρνης, 210 9717705
Πολλές επιλογές από αλμυρές και γλυκές κρέπες με πολλά υλικά για να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε την αγαπημένη σας.

DENIZ MEZE

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Χρονοπούλου 50, 211 4043811
Ένα ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο που οι καταβολές του βρίσκονται στο Νεοχώρι της Πόλης, όπου ξεκίνησε και λειτούργησε για περισσότερο από μισό αιώνα. Η οικογένεια Νικολαΐδη «έτρεχε» το εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη και ο γιος Τάσος έχει τον πρώτο λόγο στην αθηναϊκή εκδοχή του. Στο μενού του Deniz Μeze πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ψάρι, αλλά η κουζίνα του δεν σταματά εκεί, καθώς βρίσκεις μεζεδάκια που σε παραπέμπουν, χωρίς περιστροφές, στην κουζίνα της Πόλης: μια πιατέλα με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί ραντισμένες με ελαιόλαδο και επάνω ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Για το ουζάκι ο μεζές είναι τσίρος πολίτικος από σκουμπρί, λακέρδα πολίτικη, γάβρος μαριναρισμένος ξιδάτος και τουρσιά. Ακολουθούν μεζέδες όπως τα χειροποίητα γιαλαντζί πολίτικα ντολμαδάκια και η χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα ενώ στα ζεστά ορεκτικά θα βρείτε μπουρεκάκια με τυρί σε φύλλο γιουφκά, παστουρμαλί με παστουρμά και τυρί, θράψαλο σχάρας, «παντρεμένες» σαρδέλες. Για τους κρεατοφάγους υπάρχει το κλασικό χιουνκιάρ που είναι πουρές μελιτζάνας με κρέας μοσχαρίσιο κοκκινιστό. Από επιδόρπια μη χάσετε το καταπληκτικό αυθεντικό κιουνεφέ με παγωτό βανίλια. Σύντομα θα σερβίρεται από το πρωί τσάι με κέικ, μια γνωστή συνήθεια της Πόλης.

DUE PENTOLE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Θεομήτορος 41, εμπ. κέντρο Shopping House, Άλιμος, 2109821177
Μία νέα πρόταση στην Ιταλική κουζίνα. All day cafe, το οποίο το πρωί προσφέρει καφέ και σνακ και στη συνέχεια γευστικά Ιταλικά πιάτα με την υπογραφή των σεφ - ιδιοκτητών Αλέκου Γαμπιεράκη και Γιάννη Καβούκη.

EXCALIBUR CASTLE

ΜΠΙΡΑ
Υμηττού 39, Καισαριανή, 693 2600269, 212 1028926
Το Excalibur είναι ένα μικρό κάστρο στην καρδιά της Αθήνας. Το κλασικό ροκ/μέταλ μουσικό ύφος και ο κατάλογος με 8 βαρελίσιες ποικιλίες μπίρας και 50 ετικέτες μπουκαλιών το κάνουν να ξεχωρίζει.

FAIDON DELICATESSEN

WINE BARS & RESTAURANTS
Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα , 215510 9975
Το Faidon Delicatessen δεν είναι wine bar αλλά ούτε απλό κατάστημα με τρόφιμα και ποτά. Μπορείς να μπεις να δοκιμάσεις και να ψωνίσεις τυριά και αλλαντικά. Αν έχεις όρεξη μπορείς να κάτσεις στην μπάρα ή στα βαρέλια με θέα το καταπράσινο πάρκο και να πιείς ένα ποτήρι από τις δέκα εναλλασσόμενες ετικέτες που θα διατίθενται σε ποτήρι σε τιμές από 3 ευρώ. Να ζητήσεις να σου κόψουν και να σου σερβίρουν ότι διαθέτει το μαγαζί από εξαιρετικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά με μαρμελάδες και ντιπ. Να δοκιμάσεις τις ζεστές μπρουσκέτες με φρέσκο ψωμί και ξεχωριστά υλικά. Αν θέλεις να πιείς μπουκάλι κρασί έχεις πρόσβαση στις 600 ετικέτες της κάβας τις οποίες αγοράζεις στις τιμές λιανικής με επιβάρυνση μόνο 4 ευρώ για το σερβίρισμα.

FETICCIO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Α. Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, 210 8940445
Στέκι επωνύμων (το καταλαβαίνεις από τις αφιερώσεις που είναι κολλημένες στον τοίχο) και μη, λειτουργεί όλο το 24ωρο, φτιάχνοντας ίσως τις καλύτερες αλμυρές και γλυκές κρέπες στα νότια προάστια σε όποιον γευστικό συνδυασμό επιθυμείτε, και μάλιστα σε χορταστικές ποσότητες. Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε μαζί σας την κρέπα ή να κάτσετε σε κάποιο από τα τραπεζάκια που διαθέτει έξω. Συστήνεται για μετά το ξενύχτι και όχι μόνο.

FOOD MAFIA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λαοδίκης & Φιλικής Εταιρείας 10, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8942177
Το Food Mafia του Ηλία Σκουλά είναι ένα εστιατόριο που δεν ησυχάζει ποτέ, που τα υλικά και το μενού είναι σε μια συνεχή κινητικότητα και έχει δημιουργήσει πελάτες οπαδούς σε όλη την Αττική. Από το κορεάτικο ταρτάρ, τα σαλιγκάρια φιλέτο και το σήμα κατατεθέν του, τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες, μέχρι το φρέσκο Foie Gras πάνω σε κόκκινες ινδικές φακές, από το σαγανάκι του Buenos Aires, την Provoletera, μέχρι τη φελινική Tripa alla Romana, τη φρουτώδη σαλάτα Κινόα, τα ζυμαρικά με αλεύρι Ζέα και τα σπάνια τυριά από μοναστήρια και κρύπτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, το FOOD MAFIA προκαλεί ίντριγκα και ενδιαφέρον.

FUGA SECRET GARDEN

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979

GAZI COLLEGE ΓΛΥΦΑΔΑ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723
Ολόφρεσκα λαχανικά κόβονται στον πάγκο της ανοιχτής κουζίνας, πλάι σε δροσερά μεσογειακά dressings, η μυρωδιά των φρεσκοψημένων chocolate cookies απλώνεται πάνω από τις γυάλινες προθήκες με τα χειροποίητα sandwiches, τα σπιτικά snacks και τα γλυκά, στην μπάρα με τα παραμυθένια αιωρούμενα μπουκάλια σερβίρονται τα πρώτα early cocktails, καθώς οι παρέες ενώνονται στη μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία και τα ζευγάρια πλησιάζουν ψιθυριστά στις γωνιές με τα do-it-yourself αισθητικής έπιπλα.

HAMA

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Γρ. Λαμπράκη 34, 210 9600595
Γιαπωνέζικο fushion εστιατόριο στη Γλυφάδα. To Hama σερβίρει sushi και ψητά κρέατα αντλώντας έμπνευση από την ιαπωνική, τη βραζιλιάνικη και την περουβιανή κουζίνα αλλά και τις γεύσεις της Μεσογείου. Ο εσωτερικός χώρος διακρίνεται από minimal αισθητική ενώ ο εξωτερικός είναι πιο χαλαρός με έντονο το φυσικό στοιχείο.

IL TRAMONTO

ΙΤΑΛΙΑ
Απόλλωνος 40 Βουλιαγμένη, Astir Palace Resort, ξενοδ. Arion, 210 8902000
Το εστιατόριο που βρίσκεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης σας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι με ένα νέο, ευφάνταστο μενού γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε επιμέλεια του νέου σεφ Αλέξανδρου Χούσου.

IOANNA'S

BURGERS/PIZZA
Λεωφ. Βουλιαγμένης 548, 210 9901932
Στον πολυχώρο Ioanna’s η ιδιοκτήτρια και σεφ Ιωάννα Τσολομίτη ετοιμάζει καθημερινά μαγειρευτό φαγητό, πίτσες και πεϊνιρλί που ψήνονται στην πέτρα αλλά και πληθωρικά burger. Ο χώρος είναι ευχάριστος και άνετος και λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ISLAND

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, 210 9653563
Το club restaurant Island προσφέρει ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας.

KAZOKU

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Κύπρου 59, Γλυφάδα, 2108944549
Sushi bar σε ένα χώρο που κυριαρχεί το ξύλο.

LE PETIT SOMMELIER

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Ζαΐμη 6 και Δήμητρος, Π. Φάληρο, 210 9842344
Ο «Μικρός Οινοχόος» είναι ένα γουστόζικο και νεανικό wine bar, με άνετο εσωτερικό χώρο, δροσερή αυλή και φοβερό... κελάρι. Εκτός όμως από το κρασί, διακρίνεται και για το φαγητό: safe επιλογές από όλο τον κόσμο, σε ικανοποιητικές μερίδες και πολύ καλά επιδόρπια.

MALABAR

MULTI-ETHNIC
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160
Hot spot των νοτίων προαστίων στο ισόγειο του ξενοδοχείου The Margi. Η αισθητική του χώρου, η φιλοξενία και η ποιότητα των εδεσμάτων κρατούν ψηλά τον πήχη. Ο χώρος γύρω από την πισίνα αναδίδει άρωμα εξωτικής Μεσογείου.

MARE MARINA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 210 9822220
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, έχει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο με φίλους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει γεύσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με μερικές γκουρμέ πινελιές.

MATSUHISA ATHENS

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Απόλλωνος 40, Ξεν. Astir Palace, Βουλιαγμένη, 210 8960510
Διάσημο ανά τον κόσμο εστιατόριο που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα και λεπτές ισορροπίες που συναντούν σε ιδανικές δόσεις την ένταση της λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Στα συν του η πανέμορφη θέση του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και τα εκπληκτικά κοκτέιλ του διάσημου mixologist Ντέιλ ντε Γκροφ.

MEZZE GLYFADA

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Φοίβης 11 & Αγγέλου Μεταξά, Γλυφάδα, 210 8980480
Το Mezze Glyfada είναι το νέο παιδί του ομίλου «Καστελόριζο» και δηλώνει, με την ονομασία του, ευθύς εξαρχής τις προθέσεις του. Το μενού προτείνει μεζέδες με αφορμή τη θάλασσα αλλά και τη στεριά που συνοδεύουν ούζο ή τσίπουρο και δίνει ιδέες για τις παρέες με σούβλα mezze κοτόπουλο. Ο χώρος είναι ευχάριστος και η μπάρα σερβίρει ελληνικά κοκτέιλ με μαστίχα ή κρητικό ρακί και ρακόμελο υπό τους ήχους έντεχνου, ρεμπέτικου αλλά και κρητικού ρεπερτορίου.

MIKAELLO

ΚΡΕΑΣ
Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8946668
H φιλοσοφία του μενού του Mikaello έχει διεθνείς επιρροές και τα πιάτα υποστηρίζονται από καλές πρώτες ύλες και αισθητική αρτιότητα. Από τον πέτρινο φούρνο βγαίνουν χειροποίητα ψωμιά, πίτσες, πατάτες και κρεατικά.

MOOUU

ΚΡΕΑΣ
Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295
Φρέσκια προσθήκη στη Γλυφάδα βρίσκεται δίπλα στο γνωστό Σαρδελάκι, μια και ανήκει στην ίδια δημιουργική ομάδα. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή, με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη ενορχηστρωτή να ψήνει με ακρίβεια Rib Eye και πικάνιες. Το Μενού του , κάθε άλλο παρά φλύαρο, σε συστήνει σε εκλεκτά κρέατα που προέρχονται από αμερικανικές και ιρλανδέζικες φάρμες. Στα συν οι πολύ προσιτές τιμές του.

MR DIM

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, 210 9356041
Tο καινούργιο εστιατόριο της Νέα Σμύρνης, προσφέρει καλό ασιατικό φαγητό με εξαιρετική τιμολόγηση και άψογο σέρβις. Στο χώρο μόλις 50 τετραγωνικών τα μισά καταλαμβάνει η ανοιχτή κουζίνα ενώ στον υπόλοιπο χωρούν γύρω στα 14 καθίσματα μοιρασμένα στα τραπέζια και την μπάρα που την περιβάλει . Άλλα τόσα μπορεί να φιλοξενήσει ο εξωτερικός χώρος, στο πεζοδρόμιο, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Προσεγμένη βιομηχανική αισθητική στους τόνους του μαύρου και του μπεζ και στον έναν τοίχο, μια φιλοτεχνημένη στο χέρι μια μοντέρνα γκέισα. Τα πιάτα του Mr Dim έχουν στοιχεία από Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Ινδονησία και όχι μόνο. Δοκιμάστε dim sum, στον ατμό ή στο τηγάνι, shumai με καβούρι, γαρίδα, μανιτάρι shitake, λαχανικά και αυγά χελιδονόψαρου, τηγανισμένα vegetarian spring rolls με κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι, καρότo, μανιτάρια shitake και φιστίκι. Σαλάτα με μάνγκο, αγγούρι και σος από γλυκοπικάντικη mayo, μαριναρισμένα καλαμάκια satay από χοιρινό ή κοτόπουλο με σος από φιστικοβούτυρο και γάλα καρύδας. Asian Curry Beef με κίτρινο κάρι, σιγομαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, λέμονγκρας, ξερό κρεμμύδι και συνοδευόμενο από σπειρωτό ρύζι γιασεμιού με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαυρόσουσαμο. Επίσης Μendake Noodles σιταριού, μαγειρεμένα με χοιρινό, λάχανο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, μανιτάρι shitake, κουρκουμά και Mr. Dim sauce, bao bun ψωμάκια του ατμού, αφράτα και νόστιμα γεμιστά με κοτόπουλο, BBQ sauce, πίκλες, κόκκινο και λευκό λάχανο. Ιδιαίτερπ πιατο το Βao Βurger με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo .

MYTHOS BY DIVANI

ΨΑΡΙ
Αγίου Νικολάου 10, 210 8911100
Απέναντι από το κτίριο του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso το εστιατόριο Mythos By Divani προσφέρει μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με μοντέρνες τεχνικές σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, ακριβώς πάνω στο κύμα. Το μενού εστιάζει στα θαλασσινά με επιλογές όπως τη φρέσκια καραβιδόψιχα και την αστακομακαρονάδα να ξεχωρίζουν.

Nouvelle

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Αμφιθέας 168, 210 9833096
Μία λέξη όλο γλύκα στα νότια προάστια και ένα δυνατό χαρτί: προ-φι-τε-ρόλ! Από τα τοπ του Λεκανοπεδίου και συχνά ανταγωνιστής του «Ανδριάς» σε γαστρο-συζητήσεις από φαν του προφιτερόλ. Ευτυχώς, βρίσκονται σε μακρινά μεταξύ τους προάστια

OROSCOPO

ΙΤΑΛΙΑ
Αντήνορος 42-44, Ιλίσια, πλ. Κάραβελ, 210 7216458, 210 7238567
Προσφάτως ανακαινισμένο, σας περιμένει στην πλατεία μπροστά από το ξενοδοχείο Caravel με μοντέρνα ελληνική κουζίνα, πίτσα και πάστα. Οι άνθρωποι της κουζίνας του Oroscopo ετοιμάζουν καθημερινά φρεσκοψημένο ψωμί στην πέτρα, εφάμιλλο της μάνας τους στα βουνά της Αρκαδίας, και παρασκευάζουν φρέσκα ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα τοπικά υλικά, πάντα με πολλή αγάπη και σεβασμό στην παράδοση. Το Oroscopo σερβίρει από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη 01:00 το βράδυ καθημερινά και λειτουργεί όλο τον χρόνο.

PATIO RESTAURANT, THE MARGI HOTEL

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λητούς 11, 210 8929160
Το γαστρονομικό εστιατόριο του The Margi επαναλειτουργεί με το όνομα “Patio”, στο αίθριο του ξενοδοχείου, ειδικά διαμορφωμένο για να το φιλοξενήσει. Ο chef Παναγιώτης Γιακαλής, θιασώτης του διεθνούς γαστρονομικού κινήματος ”From Farm To Table”, έχει σχεδιάσει ένα μενού που εστιάζει στις πρώτες ύλες, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από την φάρμα του The Margi. Ο κατάλογος περιλαμβάνει à la carte επιλογές και δύο μενού γευσιγνωσίας: Το “Still Life With Artichokes & Sea Urchins”, επηρεασμένο από την ελληνική παράδοση και το “Still Life With Avocados & Scallops” που έχει σαν βάση γεύσεις της Μεσογείου. Θα διατίθενται επίσης food & wine pairing και τρόλεϊ τυριών με ελληνικά και τυριά ευρωπαικής προέλευσης ενώ θα παρατίθενται εβδομαδιαία wine tastings ή ειδικά θεματικά γαστρονομικά γεγονότα. Τρίτη – Σάββατο από τις 19:30 μέχρι τις 23:30.

PAUL

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλ. Εσπερίδων & Κύπρου 70, Γλυφάδα, 210 8947169
Η άφιξή του στα νότια όρισε το νέο meeting point της περιοχής. Έχει βγάλει τραπεζάκια έξω, όπου θα απολαύσετε σάντουιτς, μπριός, πίτσες, ομελέτες, σαλάτες, ζυμαρικά, ενώ μπορείτε να πάρετε για το σπίτι μπαγκέτες, κρουασάν, μακαρόν και άλλες λιχουδιές.

SEA SPICE

ΨΑΡΙ
Κύπρου 74, 212 1054489
Καινούρια είσοδος στα εστιατόρια θαλασσινών της Γλυφάδας με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα και της ομάδας του πετυχημένου Pere Ubu. Στον χώρο με το κομψό, ναυτικό στυλ και το κυρίαρχο μαρμάρινο μπαρ σερβίρονται παραδοσιακά, έθνικ και μοντέρνα, «πειραγμένα» πιάτα. Κάποια από αυτά έρχονται σε εταζέρες, χαρίζοντας μια πινελιά ρετρό.

SOLETO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λαοδίκης 33-35 Γλυφάδα, 210 9680460
Το «Soleto» ως ένας πόλος έλξης για γαστρονομικές αναζητήσεις και με ένα all day ρυθμό μετατράπηκε σε ένα τοτέμ της γεύσης και της απόλαυσης. Σκοπός του, να μας βαφτίσει με το χρίσμα της μοναδικής ποιότητας και της καλής διατροφής, μέσα από μια απολαυστική σύντηξη πολυπολιτισμικών γαστρονομικών παραδόσεων. Ηλεκτρίστε τη στιγμή σας σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στη Γλυφάδα παρέα με το αγαπημένο σας Perrier.

SU CASA

ΙΣΠΑΝΙΑ
Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, 210 8985554
Μια γλυφαδιώτικη μονοκατοικία της δεκαετίας του '50 έχει μετατραπεί ευφυώς σε έναν καλόγουστο χώρο εστίασης από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πολυδώρου, με εμπειρία στο στήσιμο εστιατορίων, που έφτιαξε το «δικό του σπίτι», δημιουργώντας στον κήπο μια ισπανική χασιέντα, ένα στέκι που σε προκαλεί να το επισκεφτείς. Στο μενού μην αναζητήσετε πιάτα με ισπανική καταγωγή, οι περισσότερες προτάσεις εμπνέονται από τη θάλασσα και στα κυρίως, εκτός από φρέσκο ψάρι ημέρας, υπάρχουν τρία πιάτα με κρέας.

SUSHI BAR Π. ΦΑΛΗΡΟ

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Άτλαντος 1, 210 9802111, 210 9802210
Το The Sushi Bar προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα ιαπωνικών γεύσεων στην οποία μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 36 διαφορετικά είδη nigiri, 34 είδη maki rolls & 17 είδη sashimi ολόφρεσκων ψαριών. Δεν λείπουν φυσικά οι σαλάτες οι σούπες και τα noodles. Το μυστικό της πολύχρονης επιτυχίας αποτελεί η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και η άριστη γνώση της ιαπωνικής κουζίνας.

T.G.I. FRIDAYS METRO MALL

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, Αγ. Δημήτριος, 210 9717223
H αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους.

T.G.I. FRIDAYS ΓΛΥΦΑΔΑ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982608-9
H αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους.

T.G.I. FRIDAYS Π. ΦΑΛΗΡΟ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 210 9853281
H αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους.

TAGINE

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Λαοδίκης 28-30, Γλυφάδα, 210 8983675-6
Το Tagine πήρε τη θέση του γιαπωνέζικου Yuzo και σε υποδέχεται με μαροκινές διακοσμητικές πινελιές, όπως τα χάρμα στρογγυλά τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, που είναι ντυμένα με πλακάκια σε χαρούμενα χρώματα. Η σάλα δεν είναι μεγάλη, με τραπέζια ντυμένα με πλαστικό, σε έντονα σχέδια που θυμίζουν τα κεραμικά πλακάκια της Βόρειας Αφρικής, και πολλά διακοσμητικά αντικείμενα φερμένα από το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκου κρύβει κάτι από την εξωτική γοητεία και το μυστήριο της χώρας. Είναι αρωματική κι έχει έντονη την παρουσία των μυρωδικών και των ανατολίτικων μπαχαρικών.

TARTARE

ΓΑΛΛΙΑ
Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 210 9680320
Ο καλός κόσμος των νοτίων προαστίων τρώει συχνά εδώ. Κλασικά γαλλικά.

TESTACCIO ORGANIC

ΙΤΑΛΙΑ
Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη, 210 8964112
Το Testaccio είναι η νέα πρόταση της ομάδας των εστιατορίων Vespa Rossa, Pere, Ubu και Silver Casa, με ιταλικό φαγητό και, πιο συγκεκριμένα, με πιάτα της ρωμαϊκής κουζίνας. Ο χώρος του πρώην Silver Casa ανακαινίστηκε από τον interior designer Βαγγέλη Μπόνιο και το νέο του πρόσωπο είναι πολύ όμορφο, με mix and match διακοσμητικά στοιχεία. Στοιχείο διαφορετικότητας είναι το mozzarella bar με χειροποίητη μοτσαρέλα που φτιάχνουν μόνοι τους. Γουστόζικο είναι και το μπαρ, που στις προθήκες του φιγουράρουν όστρακα, και μπορείς να πάρεις θέση σε κάποιο stool για φρέσκο τσιμπολόγημα παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Το μενού προσφέρει πολλές επιλογές.

TGI FRIDAYS ΓΛΥΦΑΔΑ

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λαζαράκη 43, 166 74 Γλυφάδα, 210 8982608-9
In here, It's always Friday

THE GRILL STEAK HOUSE

ΚΡΕΑΣ
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000
Το Astir Palace στη Βουλιαγμένη αναλαμβάνει να μας εισαγάγει στην τέχνη του ψησίματος και όλων των μυστικών του κρέατος. Από τη state-of-the-art ανοιχτή κουζίνα του βγαίνουν πιάτα με βάση τις καλύτερες κοπές και τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς, καθώς καλύπτει κρέατα υψηλής ποιότητας από Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά.

UBU

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 210 8941450
Tο Ubu είναι μέρος ενός δισυπόστατου εστιατορίου, του Pere Ubu. Αναδημιουργημένο πλήρως με ποιοτικά υλικά και διακοσμημένο με άφθονο γούστο, το Ubu προσφέρει μια διαφορετική πρόταση. Το μενού, επιμελημένο από τον Κώστα Τσίγκα και υλοποιημένο από τον Νίκο Βλαχάκη, φτιάχνει ένα κατάλογο που τον διαβάζεις με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζεις αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

VINARTE

WINE BARS & RESTAURANTS
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511
Ένας πολυχώρος στον οποίο βρίσκει κανείς το κρασί που του ταιριάζει από όλο το κόσμο, ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές ρίζες, έκθεση έργων τέχνης που αλλάζει στο χρόνο και μοναδικών επίπλων, όμορφα αγκαλιασμένα από swing jazz νότες και ιταλική μουσική.

VINCENZO

ΙΤΑΛΙΑ
Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941310
Ιταλικό εστιατόριο στην καρδιά της Γλυφάδας (πλ. Εσπερίδων), αυθεντική τρατορία, με εσωτερικό χώρο κι έναν καταπράσινο κήπο που λειτουργεί όλες τις εποχές. Το ξύλο κυριαρχεί στη διακόσμηση, με τον ξυλόφουρνο να δεσπόζει. Από φαΐ, οι κλασικές γεύσεις από ζυμαρικά, πίτσες και άλλες ιταλικές λιχουδιές.

ΑΓΟΡΑ SELECT

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Χατζ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια, 210 7252252
Ευρύχωρο και άνετο εστιατόριο με μεσογειακά στοιχεία, κάδρα με παλιές διαφημίσεις και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια με λαδερά, κρεατικά, ζυμαρικά, ψάρια σε πολλούς συνδυασμούς και παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Εκτός από κρασί και μπίρες, σερβίρει και καφέδες το πρωί και ποτό το βράδυ με lounge μουσική.

ΑΙΑΛΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Αλκυόνης 27 & Πρωτέως, Π. Φάληρο, 212 1003311
Το Αιαλίς δεν «φωνάζει» ότι είναι πολίτικο, δεν προσπαθεί να σε πείσει με την εμφάνιση και την «αφήγησή» του. Είναι ένα απλό στέκι γειτονιάς όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου ή να παραγγείλεις την ομελέτα σου το πρωί και μεζέδες το μεσημέρι και το βράδυ. Το φαγητό του όμως είναι περισσότερο «πολίτικο» από τα περισσότερα που έχεις δοκιμάσει σε πολίτικα εστιατόρια στην Ελλάδα. Η κουζίνα, σοφά μελετημένη, ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του χώρου και σε σεργιανίζει σε αυθεντικούς, πολίτικους μεζέδες.

ΑΙΦΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κρήτης 56, 6944 844733
Μικρός, φιλόξενος χώρος με καλλιτεχνική διακόσμηση. Στη κουζίνα, ο Χάρης και η Φώφη (ζευγάρι και στη ζωή) ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό με αρκετές δόσεις δημιουργικότητας. Από τις επιλογές του μενού ξεχωρίζουν το σαγανάκι τυρί, αυγό μάτι και σουτζούκι και το κοτόπουλο με άγριο ρύζι και αγκινάρες.

ΑΚΑΚΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίας Τριάδας 1, Παλαιό Φάληρο, 210 9803100
Ο Ακάκιος είναι το εστιατόριο που ήρθε να προστεθεί στη «γειτονιά» του Κυρ Αρίστου, μιας ομάδας εστιατορίων κοινής ιδιοκτησίας, σχεδόν το ένα δίπλα στο άλλο. Το έντονα μοναστηριακό σκηνικό της διακόσμησης με τα μανουάλια, το παγκάρι με τα κεριά, τα ξύλινα τραπέζια και το τεράστιο τραπέζι με τους πάγκους για φιλικές συνάξεις συνθέτουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις είναι απλές, οικείες, χωρίς φιοριτούρες και ακροβατισμούς. Τη φιλοσοφία του μενού επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Τσακίρης και μπορείς να επιλέξεις από μια σειρά από μακαρονάδες που βράζονται τη στιγμή της παραγγελίας και πατάνε στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, καθώς και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με πρωταγωνιστές τα ελληνικά τυριά.

ΑΝΘΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 213 0271631
Σε έναν μικρό, όμορφο και φιλόξενο χώρo με ανοιχτή κουζίνα ο Γιώργος Γεράρδος έχει δημιουργήσει ένα μοντέρνο μενού που βασίζεται σε ελληνικά εποχικά προϊόντα. Εκτός από νόστιμα πιάτα, στον Ανθό Γεύσεων θα βρείτε απολαυστικό καφέ αλλά και εξαιρετικό brunch.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

ΡΩΣΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Λυκούργου 235, Καλλιθέα, 210 9431871
Ρωσικό ταβερνάκι όπου θα απολαύσετε ωραίες γευστικές εμπειρίες. Είτε καθίσετε στον εσωτερικό χώρο είτε στον κήπο, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε αυθεντικές ρωσικές συνταγές, από σαλάτες μέχρι κρέατα (σουβλάκι κυρίως) και ζυμαρικά. Και για ποτό, φυσικά άφθονη βότκα. Όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές.

ΒΑΡΔΗΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972

ΒΕΝΤΗΡΗ ROAST HOUSE

ΚΡΕΑΣ
Βεντήρη 5, 210 7295491
Steak house με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Στον χώρο κυριαρχούν το ξύλο, το μέταλλο και οι πολυέλαιοι ενώ το εστιατόριο διαθέτει και ξυλόφουρνο απ' τον οποίο βγαίνουν χειροποίητες, αχνιστές πίτες. Στα δυνατά σημεία του μενού: το κοντοσούβλι από μπούτι κοτόπουλου και το κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης που ψήνεται στα κάρβουνα. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

ΔΕΚΑ 4

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αιγαίου 14 & Κωνσταντινουπόλεως, 210 9314666

ΔΡΑΜΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα,
Πολλά δράμια νοστιμιάς είχα δοκιμάσει παλιότερα στο Δράμι στην Αγία Βαρβάρα, ένα μεζεδοπωλείο που ξεκίνησε το 2005 και η αισθητική του παρέπεμπε απευθείας στα οινοπαντοπωλεία της δεκαετίας του '50. Τώρα αποφάσισαν να διαδώσουν την κουζίνα τους με τους πολίτικους μεζέδες στα νότια προάστια, με ένα καινούργιο Δράμι που άνοιξε στη Γλυφάδα.

ΕΛΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα , 210 9431698
Σε μια ήσυχη γειτονιά της Καλλιθέας, τέσσερις φίλοι άνοιξαν έναν όμορφο και ζεστό χώρο με την ονομασία «Ελιές». Φιλόξενο περιβάλλον, μενού χωρίς φλυαρίες που μιλάει άπταιστα ελληνικά και ακολουθεί την εποχή, όπως και τα πιάτα ημέρας. Ο μάγειρας Άγγελος Σαρμπάνης δημιουργεί πιάτα με μαεστρία, ενώ η λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα εντυπωσιάζει.

ΕΝ ΠΛΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λ.Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2
Ο σεφ Κώστας Ζέππος έχει την απόλυτη επίβλεψη της κουζίνας του Εν Πλώ εστιάζοντας στις φρέσκιες πρώτες ύλες. Στο μενού του εστιατορίου υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά, ριζότο και κρεατικά.

ΖΑΜΠΕΛΗΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Μαρ. Αντύπα 42, Ηλιούπολη, 210 9703503
Το μυστικό της νοστιμιάς του είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης. Σουβλάκια με μεγάλα, άπαχα κομματάκια από νόστιμο χοιρινό κρέας ψήνονται ολόφρεσκα τη στιγμή που θα τα παραγγείλετε. Σερβίρονται με λεμονοριγανάτη ξινούτσικη σάλτσα. Η πίτα ψήνεται αλάδωτη στα κάρβουνα και το μόνο που χρειάζεται το όλο σύνολο για να απογειωθεί είναι λίγο μπούκοβο, που θα βάλει φωτιά.

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

WINE BARS & RESTAURANTS
Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908
Η πλούσια κάβα της περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγματα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Oι ετικέτες επιλέγονται από καταξιωμένους παραγωγούς, βάσει της βαθμολογίας που παίρνουν. Η Πύλη του Κρασιού δίνει μεγάλο βάρος και στη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας.

ΙΘΑΚΗ

ΨΑΡΙ
Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης, 210 8963747, 210 8963739
Ένας χώρος χτισμένος σε τρία επίπεδα, στον οποίο θα απολαύσετε καθαρά και φρέσκα ψάρια, καλομαγειρεμένα, με θέα τη θάλασσα. Η κουζίνα γενικώς κινείται σε παραλλαγές θαλασσινών. Διαθέτει μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται.

ΙΩΔΙΟ

ΨΑΡΙ
Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, 210 9884258
Φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια θαλασσινών γεύσεων και είναι το εστιατόριο που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του έχει ως μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο την ποιότητα, τη φρεσκάδα και την ελληνική προέλευση των ψαριών και των θαλασσινών που σερβίρει. Η κουζίνα του Ιωδίου και ο σεφ Μάρκος Πατεράκης έχουν τη μοναδική ικανότητα να διατηρούν όλη τη γεύση και τα αρώματα των αιγαιοπελαγίτικων «θησαυρών» μέσα από μοναδικές τεχνικές ψησίματος και διακριτικά δημιουργικά πιάτα, όπως το στιφάδο ροφού ή η αχινομακαρονάδα, ή ακόμα και μέσα από το μοναδικό άγγιγμα μιας απλής μαρινάτας σε ιδιότυπα ελληνικά σούσι. Το ανακαινισμένο και πάντα φιλόξενο εστιατόριο του Π. Φαλήρου προσφέρει νέα πιάτα αλλά και τη μοναδική κάρτα με πιάτα ημέρας με τις επιλογές θαλασσινών του σεφ. Στο καθημερινό μενού του εστιατορίου θα βρει κανείς πιάτα όπως το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και το καπνιστό χέλι στο πήλινο με ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτα και πάπρικα, ενώ στα πιάτα ημέρας περιλαμβάνονται προτάσεις του σεφ με διεθνείς επιρροές, όπως χτένια ελαφρά σοταρισμένα πάνω σε κρέμα σαντορινιάς φάβας και ταρτάρ φρέσκου τόνου. Η ιδιαίτερη λίστα κρασιού και αποσταγμάτων από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα αποτελεί ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του Ιωδίου.

Κ-GRILL

ΚΡΕΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, 210 9431765
Το K-Grill επιμένει στην ελληνική κρεατοφαγική παράδοση. Εδώ θα βρείτε μπριζολάκια χοιρινά, αρνίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο, κεμπάπ αλλά και τυλιχτό σε πίτα. Για μερακλήδικες καταστάσεις, θα ενδώσετε στον χειροποίητο γύρο ή σε μια μανιάτικη παραδοσιακή τηγανιά με παστό χοιρινό.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
210 8962237 ,
Είναι το νέο εστιατόριο δίπλα στη φυσική λίμνη. Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης αναζητά με πάθος τα ελληνικά προϊόντα και τα τιμάει στα πιάτα του. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερες προτάσεις από διάφορες γωνιές της χωρας: Ψητή πλεξούδα τυρί γαΐς του Ραγιάν και τσιπς αχλαδιών, μπρεζάολα προβατίνας και αχλάδι γεμιστό κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, χούμους με τηγανητές μπάμιες και καραμελωμένα κρεμμύδια, βρασμένο πεταλιόριζο με φύκια ελληνικά από τη Ρόδο και συκώτι από νεροβούβαλο Κερκίνης μαριναρισμένο σε γάλα και μετά σε λάδι με βότανα. Υπάρχει επίσης ταλιάτα από αμερικανικό βοδινό κοπής flap stake Black Angus που σερβίρεται με ψητά λαχανικά και σάλτσα από γλυκό κρασί και ζελέ μοσχαριού. Ευφάνταστες γευστικές προτάσεις σε ένα γοητευτικό περιβάλλον.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, 210 9418821
Ένα από τα πιο χαριτωμένα νέα εστιατόρια της πόλης. Η Βάνα και ο Σήφης (o ιδιοκτήτης) κάνουν ένα ακόμα βήμα στην υπεράσπιση της τοπικής κουζίνας, αποφασισμένοι να μεταδώσουν στο κοινό όσα ξέρουν για την ελληνική κουζίνα. Σίγουρα το δυνατό χαρτί τους είναι τα σπιτικά και νόστιμα πιάτα, που μαγειρεύονται με αυτοπεποίθηση.

ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Ευδήλου 15, 21 0771 6900
Πλούσιες σαλάτες και πιάτα της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας που έχουν τις ρίζες τους στους πολιτισμούς των Αζτέκων και των Μάγια και φέρουν την επίδραση των Ισπανών κατακτητών. Δοκιμάστε τάκος, τοστάδας, μπουρίτος, κεσαντίγιας, φαχίτας, σόπες, μόλε και άλλα πολλά με τη συνοδεία μιας παγωμένης μαργαρίτας, ενός μοχίτο ή σανγκρίας ή απλά μιας τεκίλας ή μιας μεξικάνικης μπύρας σερβιρισμένων με παραδοσιακό τρόπο.

ΜΕΡΑΚΙ

ΙΤΑΛΙΑ
Γερουλάνου 77, 210 9659526
Ιταλικές προσεγμένες προτάσεις που κινούν το ενδιαφέρον και τόσα πολλά αλλαντικά και τυριά που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

ΜΟΣΧΟΣ

ΨΑΡΙ
Λ. Ειρήνης & Ελένης, Ταύρος, 210 3466355
Για ψιλό ψαράκι και καλό τηγάνι θα πάτε σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, στην ψαροταβέρνα του Μόσχου, που μόλις καλοκαιριάσει βγάζει τραπεζάκια στον πεζοδρόμιο κάτω από τις νεραντζιές. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κουζίνα σπιτική με φρέσκα, καλοτηγανισμένα, μικρά ψάρια. Τραγανή έρχεται η κουτσομούρα, ωραιότατα τα τηγανητά μπακαλιαράκια και το μαριδάκι. Για το τέλος, κερασμένος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ

ΨΑΡΙ
Ζησιμοπούλου 28, Π. Φάληρο, 210 9419082, 210 9425203
Ένα από τα παλαιότερα «ψαράδικα» της Αθήνας, με διακόσμηση γεμάτη ναυτικούς χάρτες και ζωγραφισμένα καΐκια. Στο μενού του, που σφύζει από θαλασσινές γεύσεις, δεσπόζει φυσικά η φημισμένη μπουγιαμπέσα του. Ο καταπράσινος κήπος του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

ΞΑΘΕΡΙ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 232 Καισαριανή, 210 7231719
Ο χώρος του, μοντέρνος, με απλές γραμμές, εντυπωσιακά φωτιστικά και μεγάλη μπάρα. Όμως τον πρώτο λόγο έχουν το φαγητό και ο κατάλογος που, ακολουθώντας τις προσταγές της κρητικής κουζίνας, έχει τα περισσότερα από αυτά που περιμένεις να βρεις σε ένα αντίστοιχο εστιατόριο.

ΠΙΤΑ ΑΛΛΙΩΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Παν. Τσαλδάρη 12 & Ανακρέοντος, πλ. Αγ. Λαζάρου, Βύρωνας, 210 7601005
Εδώ θα βρείτε την πρωτοτυπία στο σουβλάκι: στα τυλιχτά με 7 (!) διαφορετικά είδη πίτας, στα επιλεγμένα ελληνικά κρέατα, στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, στις σάλτσες του και στα ορεκτικά του. Υπάρχει και επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, με το καλαμάκι λαχανικών με χαλούμι και την πρόταση Silhouet.

ΠΟΣΤΑΛΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Γερουλάνου 98, Αργυρούπολη, 210 9601494
Tραπεζάκια έξω με λαδόκολλα, δέντρα ολόγυρα και απρόσκοπτη θέα στον έναστρο ουρανό. Μεζέδες θαλασσινοί αλλά και στεριανοί. Ξεχωρίσαμε τη μελιτζανοσαλάτα, το μαστιχωτό ψητό χταποδάκι, τα κρασάτα μύδια, τους σκυριανούς ντοματοκεφτέδες, τις φιλεταρισμένες σαρδέλες στη σχάρα και τις φρέσκες κατσούλες.

ΡΙΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Β. Παύλου 98, Βούλα, 210 8959185
Το περιβάλλον του εστιατορίου είναι απλό, καθημερινό, τέτοιο που δεν θα σε απασχολήσει με γρίφους προς αποκωδικοποίηση ή διαδικασίες ερμηνείας και προσαρμογής αλλά θα σε αφήσει να χαρείς απερίσπαστος τη νοστιμιά των πιάτων που θα βρεθούν στο τραπέζι σου. Κάτι μεταξύ ιταλικής τρατορίας και ελληνικού μαγειρείου, πασπαλισμένων με μια στάλα σύγχρονου, χαλαρού wine bar. Τα πραγματικά διαμάντια που κρύβει δεν βρίσκονται στη σάλα του Ρις αλλά στην κουζίνα. Εκεί γίνονται πραγματικά θαύματα, καθώς οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις μπορούν να αποκαλύψουν και να βγάλουν στην επιφάνεια το umami που κρύβει ο καθένας μέσα του χωρίς να το γνωρίζει.

ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ

ΨΑΡΙ
Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Ξεκάθαρες γεύσεις, άρτια παρασκευασμένες και σε προσιτές τιμές. Πανδαισία θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύονται με τσίπουρο και ούζο, εκλεκτά αποστάγματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΣΕΡΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΑΣΤΕΡΙΑ (0)

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Ζέππου & Ξενοφώντος 28, Γλυφάδα, 210 9649553
Με δεκαοκτάχρονη εμπειρία στην ανατολίτικη κουζίνα, ο Σέρκος και τα 4 αστέρια προσφέρουν νόστιμες γεύσεις από την Αρμενία. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα «Κα Μπάπ του Σέρκου», σις, ντονέρ, γιαουρτλού (με γιαούρτι ) ή «κασεράτα» με κασέρι.

ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ιφιγενείας & Ομήρου 27, 2109766565
Το γευστικό αποτέλεσμα στο Σούμα Κολοκύθι κερδίζει απόλυτα τις εντυπώσεις. Μικρός κι ευέλικτος κατάλογος, στηριγμένος στα φρέσκα υλικά, με πιάτα που διατηρούν τη ζωντάνια τους, καθώς ό,τι παραγγείλεις ετοιμάζεται την ίδια στιγμή – άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα σού επιτρέπει να έχεις εικόνα της όλης διαδικασίας. Το μαγαζί σού δίνει έναν συνδυασμό φαγητού - περιβάλλοντος - σέρβις που μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ως καθημερινή συνήθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξωτερικός του χώρος είναι εξαιρετικός και υπόσχεται πολλά για τα καλοκαιρινά βράδια. Κυρ. & μεσημ. Κλειστά Δευτ., Τρ.

ΣΧΑΡΑ

ΚΡΕΑΣ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962432
Προσφέρεται για νόστιμα κρεατικά στα κάρβουνα. Σε ένα μέρος ντυμένο στα άσπρα και με θέα προς τη θάλασσα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρεατικών που συνοδεύονται ιδανικά με κρασί, μπίρα και ούζο.

ΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λεωφ. Βάρης 35, Βάρη, 210 8956141
Η ταβέρνα «Τα Βλάχικα» από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έχει χαρακτηρίσει όλη την περιοχή, που ήταν από τους πρώτους προορισμούς της Αττικής για φαγητό που συγκέντρωναν τόσο πολλές ταβέρνες-ψησταριές. Ο μύθος καλά κρατεί, με τσολιάδες, τσαρούχια, γκλίτσες και τσοπάνηδες-κράχτες, άφθονη τσίκνα και σούβλες επί τω έργω.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λαζαράκη 28, Γλυφάδα, 210 8941471
Μετά από 20 χρόνια επιτυχίας στην εστίαση και με 5 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, το ουζομεζεδοπωλείο Ελληνικό κατεβαίνει στην Αθήνα. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει εποχές περασμένες προβάλλει ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και πολλά από αυτά τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του. Θα βρείτε υπέροχα ορεκτικά, απολαυστικά πιάτα με κρεατικά ή θαλασσινά, νόστιμους μεζέδες, όλα χειροποίητα. Εντύπωση προκαλεί η τεράστια ποικιλία από ούζα και τσίπουρα από κάθε γωνιά της χώρας.

ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΓΡΙΛΛΗ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αναξαγόρα 7, Ταύρος, 210 3468017
Παραδοσιακό κουτούκι με τοίχους γεμάτους διακοσμητικά στοιχεία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ορεκτικά, μαγειρευτά, κρεατικά σχάρας, θαλασσινά και γευστικά γλυκά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει και ζωντανή μουσική με λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα.

ΤΟ ΜΙΚΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740
Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Tο Mικιό ξεκίνησε δειλά πριν από τρία χρόνια στο Παλαιό Φάληρο να προσφέρει τους γνήσιους κρητικούς μεζέδες του. Ο Πέτρος κι η Ελίζα, ιδιοκτήτες του Μικιού, με γνώμονα τη μαγειρική της Χανιώτισσας γιαγιάς Ελισάβετ, δημιουργούν πρωτότυπα γευστικά πιάτα που σε συνδυασμό με την ποιότητα των υλικών και των προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη, τη φιλοξενία, το γουστόζικο και παρεΐστικο περιβάλλον και, φυσικά, τις προσιτές τιμές κατάφεραν σύντομα να ανεβάσουν το Μικιό ψηλά στην προτίμηση του κόσμου.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΤΕΟ

ΚΡΕΑΣ
Γιαννιτσοπούλου 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8947905, 210 8947906
Από τη σχάρα του βγαίνουν ζουμερά, εκλεκτά κρεατικά που αξίζουν την προσοχή κάθε κρεατοφάγου. Αν δεν έχετε γνωρίσει ακόμα το Στέκι του Τεό πάνω στην κοσμοπολίτικη πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, καιρός να το κάνετε. Στον minimal, ζεστό και περιποιημένο χώρο του, με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, θα βρείτε ένα πλούσιο μενού με επιλογές κυρίως κρεατικών και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά και σαλάτες για όλα τα γούστα και σε πολύ προσιτές τιμές. Καθετί που φτάνει στην κουζίνα του Τεό είναι προσεκτικά επιλεγμένο για να εξασφαλίσει την άψογη ποιότητα, σε συνδυασμό με ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να το υιοθετήσετε για στέκι, όπου και αν μένετε στην Αθήνα. Στο μενού θα βρείτε από παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, μπιφτέκια και ribe eye στο grill που έρχονται σε χορταστικές μερίδες, μέχρι μπέργκερ και πολλά συνοδευτικά όχι μόνο από την ελληνική κουζίνα αλλά και τη διεθνή, όπως τα chicken tacos και το ντιπ γουακαμόλε με αβοκάντο, μπρινουάζ ντομάτας και κρεμμύδι.

ΤΣΟΥΖΕΡΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Γερουλάνου 96 , 210 9637590
Νέο μεζεδοπωλείο στην Αργυρούπολη, που άνοιξαν οι αδελφοί Γιώργος και Πάνος Παυλάκη μετά το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα του Σούμα Κολοκύθι . Στην κουζίνα του νέου μαγαζιού μαγειρεύει ο Πέτρος Κεφάλας, που έχει δώσει πολύ καλά δείγματα από τη θητεία του στο Cinco. Ο χώρος είναι χαλαρός, άνετος, με βιομηχανικής αισθητικής διακόσμηση, άφθονο ξύλο και κουζίνα ανοιχτή σε πρώτο πλάνο. Το μενού, έξυπνα στημένο, ακολουθεί τη φιλοσοφία του χώρου: λίγες προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πίτες, αλοιφές με θαλασσινά, μικρά και μεγάλα πιάτα, σαλάτες και θαλασσινά. Η ιδέα είναι να επιλέξεις κάποιο από τα πιάτα που σερβίρεται μόνο του ή συνδυάζεται με κάποιο άλλο υλικό που διαφοροποιεί και την τιμή του. Οι μεζέδες, κλασικοί αλλα ακολουθούν μοντέρνα προσέγγιση. Υπαρχουν διάφορες πίτες όπως η μυκονιάτικη στριφτόπιτα και η μαραθόπιτα Άνδρου. Καπνιστή μελιτζανοσάλατα που συνοδεύεται με σκουμπρί καπνιστό και πιπεριά Φλωρίνης, κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μάραθο και συνοδευτικό γιαούρτΙ, ψητά μανιτάρια με οξύμελι, πατάτες τηγανητές από το Νευροκόπι, ντάκος με κολοκύθι, ντομάτα από την Κρήτη, αβοκάντο και χιονάτο ξύγαλο, καραβιδοουρές σαγανάκι με τεμπούρα. Στο μενού θα βρείτε επίσης μεγάλα πιάτα, όπως σιουφιχτά με μοσχαρίσια μάγουλα και ντομάτα ή κότσι αρνιού με κριθαράκι. Η λίστα με τα τσίπουρα έχει αρκετές προτάσεις, αλλά η λίστα με τα ούζα έχει περιθώριο να ενισχυθεί. Καλές είναι οι επιλογές σε μπίρες από μικροζυθοποιίες. Τα επιδόρπια μπαίνουν σε βαζάκι, όπως η πορτοκαλόπιτα με χειροποίητο φύλλο και παγωτό καϊμάκι. Στο Τσουζερί θα αισθανθείς φιλόξενα και θα περάσεις όμορφα.

Χοντρός - Λιγνός, Χαμπουργκεράδικον

BURGERS/PIZZA
Ζησιμοπούλου 97, 210 9823273
Είναι το νέο, δημιούργημα της ομάδας του «Κυρ Αρίστου», η οποία στην ίδια γειτονιά έχει στήσει και «τρέχει» μια σειρά από πολύ επιτυχημένα θεματικά εστιατόρια: Κεμπαπτζίδικο Κυρ Αρίστος, Ψαροταβέρνα Ψιψίνα, Ακάκιος Μακαρονάδικο. Η σάλα είναι διακοσμημένη με ξύλινα τραπέζια και σκαμπό, ενώ στον ένα τοίχο μια οθόνη προβάλλει ασπρόμαυρες ταινίες με τα κατορθώματα του Χοντρού και του Λιγνού. Η ιδέα του γρήγορου φαγητού ακολουθεί και τη γραμμή των επίπλων. Εδώ θα γευθείτε χειροποίητες πατάτες σε σαγανάκι, πάνω σε λαδόκολλα, και έρχονται με λιωμένο μείγμα τυριών και άφθονο καρέ μπέικον. Εκτός από τα κλασικά μπέργκερ, υπάρχουν και δημιουργίες με την υπογραφή «Χοντρός Λιγνός», τις οποίες το μαγαζί ονομάζει «γκράν σουξέ χάμπουργκερ»: με κορν-μπιφ, με χοιρινό μπριζολάκι, με ομελέτα ακόμη, και πίτσα μπέργκερ. Το αφράτο χωριάτικο ψωμί που αγκαλιάζει τέλεια την αφράτη γευστική ομελέτα, ενισχυμένη με μπέικον, μανιτάρια και παρμεζάνα, και δροσίζει η ντομάτα και το μαρούλι. Δοκιμάστε επίσης και το χάμπουργκερ Β.Ο.Κ. (bacon, onion, ketchup) με το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και πίκλες, τραγανά φύλλα iceberg, τυρί τσένταρ, χειροποίητη πλούσια σάλτσα με bacon, onion, ketchup, τριμμένη παρμεζάνα και σπιτική αρωματική μαγιονέζα. Το κοτόπουλο club έχει διαφορετική προσέγγιση, αφού φτιάχνεται χωρίς ψωμί, μόνο στρώσεις στήθος κοτόπουλου, μοτσαρέλα, αρωματική μαγιονέζα, μπέικον, φύλλα μαρουλιού και iceberg, τυρί τσένταρ, ρόκα, ντομάτα και άφθονες πατάτες τηγανητές. Αναψυκτικά και μπίρες συνοδεύουν τα μπέργκερ.

ΨΑΡΑΔΕΣ

ΨΑΡΙ
Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888
Ανοιχτόχρωμη ατμόσφαιρα δύο επιπέδων που επικοινωνούν μεταξύ τους με πετυχημένα θαλασσινό ντεκόρ. Χρησιμοποιούν ότι πιο φρέσκο και καλό στην αγορά από τους δικούς τους Ψαράδες στις Σκάλες από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την εποχή και τη διάθεση της θάλασσας.

ΨΑΡΑΚΙ

ΨΑΡΙ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215
Συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με τη Σχάρα και αποτελεί την εναλλακτική λύση στην κρεατοφαγία. Ψαρομεζέδες και ποικιλίες θαλασσινών έχουν την τιμητική τους στον κατάλογο. Η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης έρχεται και συμπληρώνει το σκηνικό.

ΨΙΨΙΝΑ

ΨΑΡΙ
Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9819072
Στην Ψιψίνα η σάλα παραπέμπει σε σπιτική αστική τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα της δεκαετίας του '50, ανοιχτή κουζίνα, μεγάλο πάγκο όπου φιγουράρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και στον τοίχο μια μεγάλη πινακίδα που γράφει «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σε κερδίζουν οι ψαρομεζέδες, και μάλιστα σε εξαιρετική μορφή, είτε βγαίνουν από τη σχάρα είτε από το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον φούρνο.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ