Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Βόρεια Προάστια

30 SOMETHING

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλατεία Ελευθερωτών 8, , 210 6899227
Cocktail και pizza bar στην πλατεία Χαλανδρίου με στοιχεία που θυμίζουν Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του ’30. Σερβίρει επίσης πρωινό και καφέ.

ALBION

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, 210 6740 710
Μεσογειακή κουζίνα και εξωτικά cocktails σε έναν απ' τους πιο όμορφους κήπους της πόλης. Το μενού είναι βασισμένο σε μεσογειακές, καθαρές γεύσεις, φτιαγμένες από φρέσκα υλικά και φαντασία. Πιάτα όπως η Γλώσσα Dover, επιδόρπια όπως η Bitter Chocolate Mousse αλλά και δροσερά cocktails όπως το Pink Bubble ξεχωρίζουν.

ANCHO MEXICAN GRILL

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Γυφτοπούλου 9 και Κολοκοτρώνη, 210 6801097
Το όνομα του προέρχεται από ένα είδος καπνιστής μεξικάνικης πιπεριάς και είναι καρπός του οράματος δύο νέων ανθρώπων που αποφάσισαν σε μία δύσκολη εποχή να μεταφέρουν τις γαστρονομικές τους εμπειρίες από την Καλιφόρνια και το Μεξικό. Η κουζίνα του προσανατολίζεται στις καλιφορνέζικες και μεξικάνικες γεύσεις, συνθέτοντας ένα διαφορετικό spot που παντρεύει το μεξικάνικο street food με την αύρα ενός καλιφορνέζικου burrito bar.

BARBAROSSA ATHENS

ΨΑΡΙ
Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156
Η αθηναϊκή εκδοχή του διαχρονικού εστιατορίου της Πάρου. Στην κουζίνα, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης μαγειρεύει με σύγχρονες τεχνικές, ακολουθώντας την παράδοση και σερβίρει “πειραγμένα” πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας, με προϊόντα κυρίως από την Πάρο και άλλα κυκλαδονήσια.

BARRANQUILLA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λεωφ. Κηφισίας 310, Νέο Ψυχικό, 210 6710688
Ζεστό, ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, το νέο bar-restaurant της Κηφισίας είναι ιδανικό στέκι για meat lovers. Από Black Angus, μπριζόλα Tomahawk, ταρτάρ και καρπάτσιο μέχρι κότσι αρνιού με κριθαράκι και σπαγγέτι ραγού, τα πιάτα του Barranquilla είναι ένα κι ένα. Στα συν η εξαιρετική wine list με πολλές ετικέτες τόσο απ' τον ελληνικό όσο και απ' τον διεθνή αμπελώνα.

BEER WAY

ΜΠΙΡΑ
Κύπρου 2& Σωκράτους, Μελίσσια, 211 2125430
Το Beer Way σε περιμένουν 11 βαρέλια μπίρας από όλα τα είδη, weiss, lager, pils, μοναστηριακές κ.ά., αλλά και μια ελληνική βαρελίσια. Επιπλέον, θα βρεις περίπου 100 ετικέτες μπίρας απ' όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και αρκετές ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και κάποιες χωρίς αλκοόλ. Στα μεγάλα συν του μαγαζιού οι χαμηλές τιμές του, που το κάνουν μια πολύ καλή value for money επιλογή.

BEERACUDA

ΜΠΙΡΑ
Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, 2106893558
Ποικιλία από μπύρες, σερβιρισμένες στο σωστό ποτήρι για να αναδειχθούν και πρωτότυπα συνοδευτικά θα βρεις στο ευρύχωρο και φιλικό περιβάλλον του Beeracuda.

BERLINER

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλαπούτα 57, Νέο Ηράκλειο, 213 0345217
Το Berliner από τις 9 το πρωί σερβίρει καφεδάκι και μιλκσέικ. Όσο περνάει η ώρα και ανοίγει η όρεξη, σειρά έχουν τα χορταστικά μπέργκερ του, ανάμεσα στα οποία κάνει την έκπληξη εκείνο με την βάφλα αντί για ψωμί. Θα τα συνοδεύσετε με κρύα μπίρα, διαλέγοντας από μια μεγάλη λίστα, και θα κλείσετε γλυκά το γεύμα σας με προτάσεις ημέρας, όπως το choco burger, το οποίο γίνεται από donut, μωσαϊκό και σάλτσα σοκολάτας.

BLUEFIELD BURGER

BURGERS/PIZZA
Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό, 210 6777739
Αμερικανικού τύπου στέκι με μεγάλους ξύλινους πάγκους και μενού που περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά burgers, σαλάτες, σάντουιτς κοτόπουλου, fish & chips και NY hot-dogs. Δυνατότητα για delivery στο σπίτι.

BOTRINI'S

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323
Η αθηναϊκή εκδοχή του κερκυραϊκού Etrusco που δημιούργησε ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει μια μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με πολλές επιλογές. Δυνατό σημείο του κομψού και προσεγμένου εστιατορίου είναι ο καταπράσινος και άκρως καλοκαιρινός του κήπος.

BUBA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 2106231151
Δημιουργία της ομάδας του bargurubar της Πλατείας Θεάτρου με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από κοσμοπολίτικες μνήμες της χρυσής Αλεξανδρινής εποχής. Η κουζίνα συνδυάζει το οικείο με το εκλεπτυσμένο και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις με ψάρι αλλά και κυνήγι.

BURGER JOINT

BURGERS/PIZZA
Δ. Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό , 210 6712222
Ωραίος χώρος, με βιομηχανική διακόσμηση και ένα ελκυστικό μενού με μεγάλη ποικιλία σε burger. Τα αδέλφια Παπακώστα που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα έχουν οικογενειακή παράδοση στην εστίαση. Ο Γιώργος, επιτυχημένος σεφ στη Νέα Υόρκη, γνωρίζει καλά τη συνταγή του αληθινού burger.

CHAPEAU

ΓΑΛΛΙΑ
Σωκράτους 4Α, Xαλάνδρι, 210 6845300
Μια μικρή γαλλική γωνιά στο κέντρο του Χαλανδρίου με γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν σε παρισινά μπιστρό. Εδώ έχουν την τιμητική οι λαχταριστές tartines που φτιάχνει με πολύ μεράκι η σεφ Ντίνα Νικολάου. Θα τις βρείτε σε πολλές εκδοχές, πάντα με βάση εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Μην παραλείψετε το κοκοράκι στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα αλλά και πάπια κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατάτες.

CHAΠΤΕR

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, 210 8016208
Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες που αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο μαγείρεμα κυριαρχούν στο μενού του μικρού και ζεστού Chaπter. Οι ελληνικές συνταγές παίρνουν γεύση από ασιατικές και μαροκινές επιρροές καταλήγοντας στην δημιουργία πραγματικά γευστικών πιάτων όπως η ρεβιθάδα με σαρδέλες σχάρας και τα dumplings με χοιρινό μπούτι και σάλτσα φρικασέ.

CHEFI THE RESTAURANT

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι , 210 6815774
Σε μία chic μονοκατοικία στο Χαλάνδρι ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης πειραματίζεται και δημιουργεί πιάτα απ’ όλο τον κόσμο με γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας να φλερτάρουν με τις διεθνείς. Tο χαλαρό, φιλόξενο περιβάλλον, το προσεγμένο service και ο καταπράσινος κήπος δίνουν έξτρα πόντους στο Chefi.

CREPE DIEM

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Σωκράτους & Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 210 6858418
Στο Crepe Diem θα βρείτε λαχταριστές αλμυρές και γλυκές κρέπες σε πάμπολλους συνδυασμούς, αραβικές πίτες, σάντουιτς, burger, hot dogs, club sandwich, γλυκά, εξαιρετικό παγωτό μηχανής, από τα καλύτερα της Αθήνας και πολλά άλλα.

DA VINCI

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Αγ. Ιωάννου 23, Αγ. Παρασκευή, 210 6000102
Ωραίος χώρος με πισίνα που προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας. Διαθέτει μικρή, προσεγμένη λίστα για μεσημεριανό φαγητό ή κάποιο ελαφρύ σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ για δείπνο ένα πλούσιο μενού με μεσογειακές συνταγές που δουλεύονται με φαντασία. Το σέρβις του είναι εξυπηρετικό και άμεσο.

DAL PROFESSORE

ΙΤΑΛΙΑ
Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, 210 6109988
Αυθεντική ιταλική τρατορία που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία με ωραία αυλή. Ο σεφ Νίκος Δημητροκάλλης βασίζεται στα υλικά που βρίσκει καθημερινά στην αγορά, ενώ ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος δίνει πολύ νόστιμη γεύση στο φαγητό. Στα δυνατά του σημεία η χειροποίητη ιταλική πίτσα και, φυσικά, τα ζυμαρικά του.

DALLIANCE HOUSE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κυριαζή 19, Κηφισιά, 210 6230775
Το Dalliance House, σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο, σε περιμένει από το πρωί για καφέ, σάντουιτς και γλυκά σνακ. Ο χώρος είναι ευχάριστος και αποπνέει κομψότητα, με φινετσάτες διακοσμητικές πινελιές. Τα ηνία της κουζίνας με μεσογειακές προτάσεις για φαγητό έχει αναλάβει η σεφ Αυγερία Σταπάκη. Τα ευφάνταστα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του γνωστού Γιάννη Σαμαρά.

DE SXARA

ΚΡΕΑΣ
Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647
Το De Sxara δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας, αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επιλογής πρώτης ύλης αλλά και τον τρόπο που θα τη χειριστεί στην πυρά. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα. Οι προτάσεις του τόσο στα ορεκτικά όσο και στις σαλάτες είναι πολλές και πληθωρικές. Δοκιμάστε οποσδήποτε το αυστραλέζικο Rib-Eye και το αμερικανικό Tenderloin Black Angus,

DECOUNTI

ΓΑΛΛΙΑ
Λεωφ. Κηφισίας 222, Χαλάνδρι, 2106742229
Γαλλική κουζίνα σε ένα πολυτελές και ταυτόχρονα ζεστό εστιατόριο

DOS HERMANOS

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Κυριαζή 24, 210 8087906
Το Dos Hermanos για περισσότερα από 20 χρόνια προτείνει μεξικάνικη και tex mex κουζίνα. Οι quesadillas, οι enchiladas και τα taquitos είναι πληθωρικά ενώ στο cocktail bar θα βρεις ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη Margarita. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το εστιατόριο φιλοξενεί Κουβανούς ή Μεξικανούς μουσικούς που ανεβάζουν το κέφι.

ESTRELLA ΚΗΦΙΣΙΑ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8011679
Σε ένα αγαπημένο σημείο, στην καρδιά της Κηφισιάς, μέσα σε ένα νεοκλασικό εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε το νέο Estrella που κρατώντας το κλασσικό του μενού έχει εμπλουτιστεί με νέες επιλογές όπως το κατακόκκινο κρουασάν jezebel που σερβίρεται με κρέμα μασκαρπόνε, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και σοκολάτα φράουλα και μια σειρά από premium pancakes.

FISH CO. PLATTERS

MULTI-ETHNIC
Περικλέους 11, Νέο Ψυχικό , 210 6711976
Στην πατρίδα τους, τη Νότια Αφρική, ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν τρεις φίλοι μέσα από τις γεύσεις της. Ο συμπατριώτης τους σεφ Τόνι Καβαλιέρος ανέλαβε την επιμέλεια της κουζίνας που εστιάζει «σε συνταγές από τη Νότια Αφρική και κυρίως τη Μοζαμβίκη». Ο κατάλογος είναι επικεντρωμένος στα της θάλασσας: γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια και ψάρια. Υπάρχουν όμως και τέσσερις προτάσεις με κρεατικά. Η σάλα είναι χαρούμενη, με χρώματα και έθνικ ζωγραφική στους τοίχους, ενώ στην οινική λίστα φιγουράρουν και νοτιοαφρικάνικες ετικέτες που συμπληρώνουν την πολυσυλλεκτική γευστική εμπειρία.

FLOYD

WINE BARS & RESTAURANTS
Περικλέους & Κεραμεικού, 2106565115
To concept του Floyd δίνει έμφαση στο καλό, αλλά όχι ακριβό κρασί. Πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την εγκατάσταση ενός wine dispenser cooler, ενός ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στο κρασί να παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι και τρεις μήνες μετά το άνοιγμά του. Τη wine list του συνοδεύει το μενού που επιμελείται καθημερινά ο Γιώργος Λέκκας (μέλος του team της Α. Μπαρμπαρίγου) με προσεγμένες επιλογές όπως το ταρτάρ σολομού.

FOOD ACADEMY

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Aγίου Ιωάννου & Ελβετίας 21, 210 6002851
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής, στην πάνω πλατεία, το Food Academy θα ικανοποιήσει όσους αγαπάνε το καλό φαγητό. Τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τα καλοψημένα κρέατα. Ο σεφ Βαλαντης Γραβάνης ετοιμάζει ελληνικά δημιουργικά πιάτα και κλασσικά σουβλάκια. Η καραμελωμένη πανσέτα με άρωμα ελληνικής τρούφας και τα μπιφτεκάκια με κρέμα παρμεζάνας είναι μόνο κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του Food Academy.

FRANZESCA BISTRO

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Αγ. Ιωάννου 63, 211 4103598
Σε μια πολυσύχναστη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής το Franzesca Bistro προτείνει γεύσεις που συνδυάζουν ελληνικά και διεθνή στοιχεία. Ο σεφ και ιδιοκτήτης, Χάρης Αντωνόπουλος με εμπειρία σε εστιατόρια διαφορετικών χωρών και προσεγγίσεων, παντρεύει τη Μεσόγειο με την Ασία και όλα αυτά σε ένα χαλαρό περιβάλλον που προσφέρεται για επικοινωνία. Μπορεί κανείς να γευτεί τα πιάτα στα τραπέζια και το bar με κυρίαρχο στοιχείο το μάρμαρο στον εσωτερικό χώρο ή στο πλακόστρωτο, ιδανικό για καλοκαιρινά βράδια.

GOLDEN PHOENIX ΚΕΦΑΛΑΡΙ

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Χαρ. Τρικούπη & Γορτυνίας, Κεφαλάρι, 210 8013588
Μίνι αλυσίδα κινέζικων εστιατορίων (από το 1987) με τίμιες γεύσεις σε ικανοποιητικές τιμές. Κλασική κινέζικη κουζίνα με βιετναμέζικες επιρροές. Πολύ καλή πάπια Πεκίνου αλλά και sushi bar.

HYDE

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 5, 2108085474
Στο εσωτερικό ενός νεοκλασικού πέτρινου κτιρίου που χρονολογείται από το 1830, γνωστό και ως «Πύργος της Κηφισιάς» βρίσκεται το Hyde. Στο τιμόνι του βρίσκεται ο Μάνος Γαλανός, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την απόλυτη «κρυψώνα» για καφέ, νόστιμα πιάτα (ξεχωρίζει η πίτσα με πελαγίσιο τόνο και τα mini burgers με καραμελωμένο κρεμμύδι) και δημιουργικά cocktails καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

IKI SUSHI

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Λεωφ. Κηφισίας 176, Ν. Ψυχικό, 210 6771165
«Iki» στα γιαπωνέζικα σημαίνει απλότητα, αυθορμητισμός. Ανοιχτή κουζίνα που παρουσιάζει την ειλικρίνεια της φρεσκάδας των υλικών. Το μενού εκφράζει τα αυθεντικά στοιχεία της γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρει το σούσι, αποφεύγοντας το πάντρεμα πολλών υλικών στα ρολ, ενώ η φιλοσοφία της κουζίνας επικεντρώνεται στην ωμή φρέσκια πρώτη ύλη και στα ελαφριά dressings που συνοδεύουν κάποια πιάτα και τις σαλάτες.

JUICY GRILL

BURGERS/PIZZA
Κεραμεικού 2, 2155203201
Ο Δημοσθένης με γνώση στο κρέας λόγω του οικογενειακού κρεοπωλείου, έμαθε στη Νέα Υόρκη τα μυστικά του σωστού ψησίματος. Με ποιοτική πρώτη ύλη, όπως το ελαιόλαδο από την Ορεινή Κορινθία και το καλοδιαλεγμένο κρέας φτιάχνει ένα ζουμερό μπιφτέκι, με γκουρμέ αξιώσεις. Η ψητή πατάτα ψήνεται ολόκληρη στο αλουμινόχαρτο, τραγανή, αληθινή και φρεσκοκκομμένη.

K FOR KIKU

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Περικλέους 7, Ψυχικό, 210 6776759
Οι δύο πολιτισμοί, της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, πρωταγωνιστούν στα πιάτα: Tiradito, με λεπτές φέτες του ψαριού και σος περουβιανής πιπεριάς και τζίντζερ, σαλάτα μαύρης κινόα με κύβους αβοκάντο, ντάμπλινγκ με γέμιση πάπιας στον ατμό με σος σόγιας και πιπεριά χαλαπένι, γαρίδες τυλιγμένες σε τεμπούρα με σος πόνζου μέντας και χοιρινά παϊδάκια Ιberico με ψητό καλαμπόκι σε πουρέ πιπεριάς. Στα επιδόρπια θα βρειτε γλυκά όπως η βελούδινη crème brûlée εσπρέσο με μπισκοτάκια από τζίντζερ-λεμόνι και παγωτό βανίλια ή την τριλογία σοκολάτας, Dulcey-Jivara-Guanaja, με φίνο παγωτό από καρπό του κακάο.

KASTRI BISTRO

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί, 210 3507100
Μοντέρνα, ελληνική κουζίνα με εκπλήξεις προτείνει το Kastri Bistro και αξίζει να σπεύσουν να τη δοκιμάσουν όσοι αναζητούν ραφιναρισμένες, αληθινές γεύσεις.

KIKU

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Περικλέους 7, Ν. Ψυχικό, 2106776759
Στο Kiku θα βρεις όλα τα new και old style σούσι αλλά και την εμπειρία των signature dishes που ανοίγουν νέους δρόμους σε ό,τι ως τώρα είχετε δοκιμάσει ως γιαπωνέζικο.

KONG

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 34, Χαλάνδρι, 210 6835759
Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong.

KOOL LIFE RESTAURANT & BAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Θησέως 103, Εκάλη, 211 1067400
Στο Life Gallery βρίσκεται το εστιατόριο Kool Life και το Kool Life bar που. Η κουζίνα εστιάζει στις μεσογειακές γεύσεις ενώ ο μοντέρνος χώρος του μπαρ προσφέρεται για χαλάρωση με δροσιστικά ποτά, σνακ και chill out μουσικές.

MANDALOUN

ΛΙΒΑΝΟΣ
Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι, 210 6777637
Ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπακίρια, σε περίοπτη θέση κολάζ αμερικάνικων εφημερίδων κι εκεί ανάμεσα τα πρόσωπα του Ομπάμπα και του Στιβ Τζομπς. Στο φαγητό τώρα: χούμους, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή και φαλάφελ καλοφτιαγμένα με σος ταχίνι. Για κλείσιμο μη χάσετε τον έξοχο, αληθινό ανατολίτικο μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.

MARGHERITA PIZZA ARTIGIANNALE

BURGERS/PIZZA
Λεωφ. Κηφισίας 363, 211 4081132
Ένας χαριτωμένος μικρός χώρος που ασπάζεται τη φιλοσοφία του street food. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Χρήστος Σοκόλης ο οποίος, με εμμονή στην ποιότητα, έστησε έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο με ξύλα οξιάς που ψήνει πίτσες και φοκάτσιες ζυμωμένες με ναπολιτάνικο αλεύρι του μύλου Caputo.

MR. PUG'S CANTEEN

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Κατσουλιέρη 6, 210 6824001

MUSEUM CAFE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, 210 8011170
Ένα all day cafe - restaurant στον κήπο του Μουσείου. Kαθημερινά ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο. Το cafe διαθέτει πρωτότυπες προτάσεις για brunch, ροφήματα, ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα παγωτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και τις καλύτερες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα και οινοπνευματώδη.

NOLITA ATHENS

ΙΤΑΛΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 48, 21 0623 1181
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου “Semiramis” στο Κεφαλάρι παίρνει το όνομά του από τη γειτονιά του Little Italy στο Μανχάταν. Ο σεφ Γιάννης Λιόκας βασίζεται στην ιταλική φιλοσοφία και χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές δημιουργεί πιάτα που εκπλήσσουν ευχάριστα. Το καλόγουστο ανοιχτό pizza bar σερβίρει σωστή pizza ενώ στο μενού υπάρχουν και έντονες επιρροές από την κερκυραϊκή κουζίνα.

OMBRA

WINE BARS & RESTAURANTS
Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, 210 6711320
Είναι τo πρώτο και μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Οι άνθρωποί του ειδικεύονται στις ποικιλίες που προέρχονται από την περιοχή του Veneto και επεκτείνονται έως την περιοχή του Asti. Εκτός από τις ετικέτες κρασιού, στο Ombra θα βρείτε pizza croccante και αυθεντική ιταλική κουζίνα.

OOZORA THE GARDEN

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515
Στο Oozora ο σεφ Γιώργος Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

OOZORA THE HOUSE

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Δηλιγιάννη 54, 210 8018515
Η ιαπωνική λέξη Oozora θα πει «μεγάλος ουρανός» και παραπέμπει στην ιδιαίτερη ξύλινη κατασκευή που γεμίζει όλο τον χώρο του εστιατορίου, θυμίζοντας γιαπωνέζικους βραχόκηπους. Αυτή η μίνιμαλ αισθητική ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του ταλαντούχου σεφ Andy Lay, ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία ως sushi chef στο Nobu Matsuhisa της Μυκόνου και της Αθήνας, στο Nammos της Μυκόνου και σε πολλά εστιατόρια του Λονδίνου. Δυνατό σημείο του Oozora αποτελεί και το μπαρ του εστιατορίου με απίθανες επιλογές που δημιουργεί ο executive bartender Marek Petrik.

OSTERIA DA CLAUDIO

ΙΤΑΛΙΑ
Κώστα Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, 210 6834228
Παραδοσιακή ταβερνούλα... αλά ιταλικά, με ζεστό και σπιτικό περιβάλλον. Ο κατάλογός του είναι μικρός και μικρός και εμπλουτίζεται καθημερινά με έξτρα πιάτα και μεγάλες μερίδες. Πολύ καλό το χύμα κρασί, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε.

PAPILLON

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λ. Κηφισίας 242 & Σολομού 1, Π. Ψυχικό, 210 6744441
Πλούσιες και βαθιές γεύσεις θα δοκιμάσεις στο bar restaurant του Ψυχικού με πιάτα που εμπνέονται από την γαλλο-ιταλική ρετρό κουζίνα. Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαύρη παρμεζάνα και βινεγκρέτ αυγού όπως και τα ψητά χτένια με φουαγκρά, σος από μελάνι σουπιάς και αχινό δίνουν μια καλή ιδέα για την διάθεση του μενού του σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη.

PARLA

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Κηφισίας 317B, Κηφισιά, 210 6202890
O βραβευμένος Θοδωρής Παπανικολάου, με εντυπωσιακή προϋπηρεσία στο «Σελήνη» της Σαντορίνης δημιουργεί εμπνευσμένη ιταλική κουζίνα της Τοσκάνης στο νέο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.

PAUSA

ΚΡΕΑΣ
Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3, 210 6180533
Ο executive chef Xατζηκώστας Χριστόφορος μαζί με την ομάδα του, υπογράφουν ένα menu δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας δίνοντας έμφαση στο κρέας. Με την ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με νέες τεχνικές, παρουσιάζουν γευστικές και healthy προτάσεις που ξεχωρίζουν.

PENNY LANE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Θουκυδίδου 10, 210 6800217
Οι λάτρεις του comfort food δίνουν ραντεβού στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου, στο Penny Lane. Τα λαχταριστά μπέργκερ συναντούν τα black angus steaks και τα baobuns φτιάχνονται με τα πιο ποιοτικά υλικά και είναι έτοιμα να σε εκπλήξουν. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα tater tots με λιωμένο cheddar 'n' bacon και το slow cooked pork belly που σιγοψήνεται για ώρες.

PIU VERDE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Στρατ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 210 6546185
Περιτριγυρισμένο από πράσινο και με μια λιμνούλα στο κέντρο, σε χαλαρώνει και σου φτιάχνει την διάθεση. Ενδείκνυται για όλες τις ώρες της ημέρας, για πρωινό, καφέ και ποτό. Έχει πολύ καλά γλυκά, με τους λουκουμάδες του να κάνουν θραύση.

POLLY MAGGOO

ΓΑΛΛΙΑ
Άγγ. Σικελιανού 8, 210 5241120
Tο Polly Maggoo αποφάσισε να αφήσει το κέντρο για την γειτονιά του Νέου Ψυχικού. Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο τα τραπέζια ακολουθούν την λογική των γαλλικών μπιστρό και στο βάθος το μπαρ, είναι φτιαγμένο με πολύχρωμες ψηφίδες. Στον επάνω όροφο η διακόσμηση συνθέτει μια θεατρική ατμόσφαιρα με καδραρισμένα έργα, γυμνά σκίτσα χειροποίητα φωτιστικά. Δοκιμάστε το πιάτο-υπογραφή του σεφ, τη σαλάτα φακή, με αυγό ποσέ και σαλιγκάρια όπως τα μαγειρεύουν στη Γαλλία. Το Polly Maggoo διαθέτει και ενδιαφέροντα κατάλογο κρασιών που μπορείς να συνοδεύσεις με μικρά πιάτα που φιγουράρουν στην αρχή του καταλόγου.

PORTOFINO PIZZA

BURGERS/PIZZA
Γρ. Γυφτοπούλου 23, Χαλάνδρι, 210 6823448, 210 6824371
Η ιστορία της κρατά από το 1970, όταν ένας Έλληνας μετανάστης στον Καναδά έφερε πίσω μαζί του τη μυστική συνταγή και δημιούργησε την αυθεντική καναδέζικη πίτσα με την απαράμιλλη γεύση. Μέχρι σήμερα η κουζίνα του Portofino Pizza συνεχίζει με την ίδια επιμονή την πιο απολαυστική πίτσα, διατηρώντας τη συνταγή αναλλοίωτη και χρησιμοποιώντας μόνο τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες.

STOFFA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Βασ.Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853
Σε ένα χώρο με βιομηχανικό στυλ και νοσταλγικές πινελιές θα βρείτε μία κουζίνα που συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσογειακά στοιχεία και σερβίρει νόστιμα πιάτα.

SUSHI BAR ΨΥΧΙΚΟ

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Γ. Βλάχου 38, 210 67 29 333-4
Το The Sushi Bar προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα ιαπωνικών γεύσεων στην οποία μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 36 διαφορετικά είδη nigiri, 34 είδη maki rolls & 17 είδη sashimi ολόφρεσκων ψαριών. Δεν λείπουν φυσικά οι σαλάτες οι σούπες και τα noodles. Το μυστικό της πολύχρονης επιτυχίας αποτελεί η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και η άριστη γνώση της ιαπωνικής κουζίνας.

THE ABBOT

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 210 6825881
Μια κατακόκκινη πόρτα στάβλου, σφυρηλατημένες πέτρες, δερμάτινοι καναπέδες και μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα κυριαρχούν στον χώρο του The Abbot. Οι γεύσεις κινούνται ευέλικτα με προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα από τον σεφ Γιώργο Νεστορίδη. Εδώ θα βρεις all time classic cocktails, γνήσια ποτά αλλά και μια λίστα κρασιών από 84 ετικέτες.

TWO GUYS

BURGERS/PIZZA
Αγίου Κωνσταντίνου 40, , Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Μαρούσι, 210 6000879
Το μπεργκεράδικο Two Guys βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από το ισόγειο του εμπορικού κέντρου, επί της Αγίου Κωνσταντίνου. Two Guys είναι δύο ξαδέλφια, ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος, που πριν από χρόνια βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για σπουδές και παράλληλα εργάστηκαν σε μπεργκεράδικα, αποκτώντας την τεχνογνωσία. Το μοντέρνο μενού προσφέρει από πρωινό, brunch, τηγανίτες, hot-dogs και μπέργκερ, μέχρι αυθεντικά grilled cheese σάντουιτς. Όλα ψήνονται στην πλάκα, ακολουθώντας τον αμερικάνικο τρόπο.

VINOTERRA

WINE BARS & RESTAURANTS
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, 210 2792100
Ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων που δίνει στον wine lover τη δυνατότητα, να απολαύσει δημιουργική κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από τη διπλανή cava. Wine list δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν στεναχωρεί κανένα. Πηγαίνεις δίπλα στην κάβα και διαλέγεις ή αφήνεις τον Δημήτρη και τη Ντίνα να σε οδηγήσουν. Μικρή κάρτα φαγητού που αλλάζει καθημερινά, ένας ταλαντούχος σεφ, ο Παναγίωτης Τσίκας με προϋπηρεσία σε κορυφαία ελληνικά εστιατόρια (Funky gourmet, Hytra,Sani resort )και η αγάπη των ιδιοκτητών του για ποιοτικό κρασί, δημιουργούν μια μοναδική οινική κουλτούρα.

WAGAMAMA

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Λ. Κηφισίας 37Α & Σπ. Λούη, Golden Hall (Β' όροφος), 210 6836844
Ένα εστιατόριο με κουζίνα ασιατικής επιρροής. Ταχύτατη εξυπηρέτηση, φρέσκα υλικά, το κάθε πιάτο μαγειρεύεται τη στιγμή της παραγγελίας. Μπορείτε να παραγγείλετε side dishes που σερβίρονται με την παραγγελία, κυρίως πιάτα και γλυκά ασιατικής καταγωγής. Φημίζεται, επίσης, για τους χυμούς του. Η τιμή, 20 ευρώ το άτομο, είναι λογική, δεδομένης της ποιότητας.

WAGAMAMA

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108013100
Πολυασιατικό μενού στο μαγαζί της γνωστής αλυσίδας Wagamama στην Κηφισιά.

WOLVES OF KITCHEN

ΚΡΕΑΣ
Δ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713997
Χειροποίητες παρασκευές (από ψωμί, βούτυρο μέχρι ζυμαρικά) και φυσικοί τρόποι μαγειρέματος κάνουν το Wolves of Kitchen να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα εστιατόρια που επικεντρώνονται στο κρέας. Ο ταλαντούχος νέος σεφ Άλσι Σινανάι στήνει σχάρες, καπνιστήρες και ρομπάτα στην κουζίνα και δημιουργεί πιάτα ειλικρινή και πραγματικά νόστιμα, όπως το σπιτικό κριθαράκι με αργοψημένο αρνί στη θράκα.

YOSHI SUSHI BAR

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Πλάτωνος 7 (εμπορ. κέντρο Plaza), 2167006857
Εκτόε από τα κλασσικά της ιαπωνικής κουζίνας εδώ θα βρείτε και εμπνεύσεις των sushi masters του μαγαζιού και γνήσια ιαπωνική Izakaya κουζίνα. Value for money και ιδιαίτερα cocktails.

ZAMBRI

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.

Α ΛΑ ΓΚΡΕΚ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, 211 0122071
Ο Κρητικός σεφ Κωστής Κωστάκης ζυμώνει κάθε μέρα, ανοίγει φύλλο και φτιάχνει με τέχνη πίτες και γλυκά με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς συντηρητικά. Οι καλές πρώτες ύλες από το χωριό του στην Ιεράπετρα απογειώνουν τις γεύσεις των παραδοσιακών συνταγών του τόπου του, όπως το κέικ με ελαιόλαδο, σταφίδα σουλτανίνα από το Ηράκλειο και καρύδι.

ΑΓΑΝΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λ. Κηφισίας 22, Μαρούσι, 210 2777065
Η μοντέρνα γαστρο-ταβέρνα του Στάθη Κούτερη στο Μαρούσι προτείνει ιδιαίτερες θαλασσινές γεύσεις. Το φρέ­σκο ψά­ρι κα­τα­φθά­νει α­πο­κλει­στι­κά α­πό την Ικα­ρία ενώ οι ψα­ρό­σου­πές του είναι μο­να­δι­κές.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 210 6617353
Σε έναν ζεστό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο ο σεφ Δημήτρης Αγοραστός επιδεικνύει όλη του την τέχνη. Η μαγειρική του και τα πιάτα του ισορροπούν μεταξύ παράδοσης και δημιουργικότητας και προσαρμόζονται ανάλογα με το τι βρίσκει καθημερινά στην αγορά.

ΑΘΕΡΙΝΑ

ΨΑΡΙ
Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, Νέα Ερυθραία, 2106200089
Μεζεδοπωλείο που σερβίρει θαλασσινά και θυμίζει κυκλαδίτικα σοκάκια.

ΑΝΑΧΙΤΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, Χαλάνδρι, 210 6891222
Στο Αναχίτα σερβίρονται πιάτα που έχουν μέσα τους όλη την ψυχή και το μεράκι της Ανατολής. Το ρύζι, η βάση της περσικής κουζίνας, έρχεται σε ποικίλες συνταγές για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και εξαίσια ανατολίτικα φαγητά συνδυάζουν γευστικά το μπασμάτι με φρέσκα κρέατα, φλούδες από εσπεριδοειδή, φιστίκια, σταφίδες και φρέσκο ρόδι. [Τρίτη ως Κυριακή (ανοιχτά και Κυριακή μεσημέρι)]

ΑΦΡΟΨΑΡΟ

ΨΑΡΙ
Μαρίνου Αντύπα 62-66, 210 2723000
Στην κουζίνα του Αφρόψαρου ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας επιμελείται πιάτα με βάση την ελληνική παράδοση δίνοντας έμφαση στα φρέσκα ψάρια και όστρακα μαγειρεμένα σε όλες τις εκδοχές. Το σέρβις είναι ευγενικό ενώ η οινική λίστα προσφέρει αρκετές επιλογές απ’ τον ελληνικό αμπελώνα.

ΒΑΡΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Κασσαβέτη 5, 210 8012472
Ο «βασιλιάς» των παλιών ζαχαροπλαστείων της Αθήνας με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας. Ο Βασίλειος Βάρσος άνοιξε το ομώνυμο γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά το 1892. Σήμερα στο μαγαζί έχει μπει ήδη η τέταρτη γενιά της οικογένειας και πιθανότατα να μην υπάρχει Κηφισιώτης που να μην έχει συνδέσει τα παιδικά του χρόνια με τη συγκλονιστική του κρέμα, το ρυζόγαλο, τα περίφημα μαρεγκάκια, τη νουγκατίνα ή το αφράτο και ολόφρεσκο μιλφέιγ του.

ΒΡΑΣΤΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 210 6813776
Οικογενειακή ταβέρνα με ιστορία πάνω από 40 χρόνια, συνώνυμη του καλού και ποιοτικού φαγητού με κουζίνα του βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, με χαρακτηριστικό συστατικό το φρέσκο, νωπό κρέας εξαιρετικής ποιότητας και κοπής.

ΓΑΡΙΔΑΔΙΚΟ

ΨΑΡΙ
Ζαλοκώστα 3, 210 6833388
Φρέσκο ψάρι και γαρίδες σε αφθονία σερβίρει το «Γαριδάδικο» στο Χαλάνδρι με, ή χωρίς τη συνοδεία Βολιώτικου τσίπουρου. Ο Μιλτιάδης Τσιγάρης, ξεκίνησε ως καραβομάγειρας και πλέον με εμπειρία 15 χρόνων σε κουζίνες εστιατορίων δημιουργεί ισορροπημένη ελληνική κουζίνα με έμφαση στο φρέσκο υλικό. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά πιάτων με γαρίδες από τα ελληνικά νερά, αλλά και μεγάλες γαρίδες από τις θάλασσες του Ειρηνικού και Ατλαντικού που προσφέρονται ψητές, τηγανητές, σε μακαρονάδες και σαγανάκι.

ΕΡΓΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία , 21 0620 0821
Τα αδέλφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης φέρνουν και στην Αθήνα το φημισμένο μεζεδοπαντοπωλείο «Έργον». Τεράστια γκάμα προϊόντων απ' όλη την Ελλάδα, σύγχρονη αισθητική και ο μάγειρας Δημήτρης Σκαρμούτσος, που προτείνει πολλά και παιχνιδιάρικα πιάτα μέσα από την ανοιχτή κουζίνα. Τυριά και αλλαντικά από τις Κυκλάδες, μαρμελάδες από τη Μακεδονία, άλειμμα φέτας με σκόρδο, χειροποίητη ροδίτικη λαδόπιτα ή κοζανίτικη χορτόπιτα που θα την ψήσεις στο σπίτι σου και πολλά άλλα σας περιμένουν στα γεμάτα ράφια.

ΘΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μεσογείων 242, Χολαργός, 211 0139951
Η Μάντω Ηλιοπούλου έμαθε να μαγειρεύει τις συνταγές της πεθεράς της που είναι από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και με σεβασμό στις γεύσεις ακολουθεί τις εποχές στην κουζίνα της. Το μαγαζί φημίζεται για την υπέροχη γουρουνοπούλα του.

ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ

ΚΡΕΑΣ
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380
Το περιβάλλον θυμίζει παλιές εποχές, με μωσαϊκό, ξύλινη οροφή και καρό τραπεζομάντιλα. Γεύσεις καθαρές, ντόπια υλικά της εποχής, με έμφαση στο ποιοτικό κρέας.

ΚΑΜΕΛΙΑ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
28ης Οκτωβρίου 1, 210 6717134
Κατέκτησε αρχικά το Ψυχικό και τις κοντινές περιοχές στα ’70s με τις «καρδούλες» της (μπισκότα αμυγδάλου σε σχήμα καρδιάς) και τις καλές πρώτες ύλες του κ. Ηλία από τη Κρήτη. Εδώ θα βρεις το καλύτερο micro μπαμπα-ο-ρουμ που, λόγω ζήτησης βγαίνει φρέσκο καθημερινά. Το απολαμβάνεις παγωμένο από το ψυγείο σε μιάμιση ολόγλυκια μπουκιά χωρίς το ενοχλητικό γλασέ κερασάκι ή τριμμένο φιστικάκι που συνηθίζεται, χωρίς λόγο. Εξίσου δυνατό το γαλακτομπούρεκο, με σωστή γεύση λεμόνι στην κρέμα του, και εξαιρετική η βασιλόπιτα τύπου κέικ με άρωμα πορτοκάλι.

ΚΑΤΣΑΡΙΝΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λ. Κηφισίας 311, Κηφισιά, 210 6254072
Η ταβέρνα Κατσαρίνα στην Κηφισιά είναι ένας από τους μύθους των βορείων προαστίων. Το ίδιο και η σταβλίσια μπριζόλα της. Πληθωρική, από ντόπιο κρέας, παραμένει σταθερή αξία, όπως και η μπριζόλα γάλακτος. Η ελληνική κουζίνα της σερβίρει γεύσεις οικείες.

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Βαρβαρέσου 1 & Λ. Ειρήνης, Πεύκη , 210 6129416
Ωραίο, μοντέρνο τσιπουράδικο που λειτουργεί καθημερινά από το πρωί, με καφέ και ροφήματα, μέχρι το βράδυ, με μεγάλη ποικιλία σπιτικών μεζέδων οι οποίοι μαγειρεύονται με αληθινό μεράκι και πραγματική σπιτική φροντίδα. Το τσίπουρο, το κρασί και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του επιλέγονται προσεκτικά από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λεωφόρος Μεσογείων 262, Χολαργός, 210 6540400
Η συνταγή δουλεύει πολύ καλά. Μενού με οικεία πιάτα και καλοφτιαγμένα, μερίδες πληθωρικές, τιμές συρρικνωμένες και περιβάλλον σχεδιασμένο χωρίς υπερβολές. Δοκιμάστε τους κολοκυθοκεφτέδες, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, την καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα και τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με ανθότυρο και προσούτο.

ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Πλατεία Εθν. Αντίστασης 1, Μελίσσια, 210 8046143
Η ταβέρνα του Μαγγίνα στα Μελίσσια, που λειτουργεί από το 1948, φημίζεται για τη σούβλα του. Οι σούβλες παίρνουν φωτιά με προβατίνα, γουρουνόπουλο κοντοσούβλι, αρνί και κοκορέτσι. Από τη σχάρα βγαίνουν παϊδάκια και ζουμερές μπριζόλες. Απαραίτητη συνοδεία η χωριάτικη σαλάτα και οι τηγανητές πατάτες.

ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFE

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Σωκράτους & Ζαϊμη 2, 2108102466
Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές εξαιρετικές πρώτες ύλες, επιμονή στην ποιότητα, εντιμότητα και ευαισθησία απέναντι στην οικονομική κρίση χαρακτηρίζουν το «Μαύρο Πρόβατο». Εκεί μπορείς να απολαύσεις καλό φαγητό, με τίμια σχέση ποιότητας- τιμής. Δοκίμασε σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα από τα Χανιά και αρνάκι στη λαδόκολλα.

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 210 6819109
Σε μια παλιά μονοκατοικία που χρονολογείται το 1948 με 4 δωμάτια κι έναν πανέμορφο κήπο λίγο έξω από το κέντρο του Χαλανδρίου βρίσκεται ένα ζεστό και φιλόξενο εστιατόριο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Το μενού περιλαμβάνει ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, σπιτικά γλυκά και ψωμί δικής του παραγωγής.

ΜΠΙΦΤΕΚΑΑΑΤΣΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Περικλέους 39, 2106560680
Κρητικό φαγητό σε προσιτές τιμές. Ανοικτό και το μεσημέρι

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αιγιαλείας 27, 210 6893444
Μέρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων delivery του Ηλία Μαμαλάκη. Εδώ, στον άνετο και απλό χώρο μπορείς να κάτσεις και να σερβιριστείς το φαγητό σου. Το μενού αποτελείται από κλασσικές συνταγές της ελληνικής παράδοσης που μαγειρεύονται μερακλίδικα και με ποιοτικά υλικά.

Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι , 210 6810529
O Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας ήταν από τις πρώτες αθηναϊκές ταβέρνες που έκαναν μόδα τον συνδυασμό του μοντέρνου στυλ με τον αέρα της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης. Το κατάστημα στο Χαλάνδρι είναι φιλόξενο και ζεστό, διακοσμημένο με ελληνικά προϊόντα από τα '60s που κοσμούν τα ράφια. Στην κουζίνα του Tζίτζικα και Mέρμηγκα θα βρείτε εξαιρετικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα αλλά και πειραγμένες συνταγές, όπως το μαστιχάτο κοτόπουλο κ.ά.

ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΙΟΝ ΜΠΛΑΝΑΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ηρακλείου 7, Χαλάνδρι, 210 6814865
Το γνωστό οινομαγειρείο λειτουργεί από το 1980, σερβίροντας ίσως το πιο νόστιμο μαγειρευτό φαγητό του Χαλανδρίου. Επισκεφτείτε το μεσημέρι ή βράδυ και απολαύστε τους πιο λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες, μαζί με άφθονο ρακόμελο και οινόμελο.

ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΙΟΝ ΜΠΛΑΝΑΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ηρακλείου 7, Χαλάνδρι, 210 6814865
Το γνωστό οινομαγειρείο λειτουργεί από το 1980, σερβίροντας ίσως το πιο νόστιμο μαγειρευτό φαγητό του Χαλανδρίου. Συνδυάζοντας την παράδοση με μια ανανεωτική, νεανική ματιά, η κουζίνα του εστιατορίου δημιουργεί καθημερινά παραδοσιακό, σπιτικό φαγητό στις καλύτερες τιμές. Επισκεφτείτε το μεσημέρι ή βράδυ και απολαύστε τους πιο λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες, μαζί με άφθονο ρακόμελο και οινόμελο.

ΟΜΙΚΡΟΝ

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Δρόσου 1 & Αίγλης, 210 6202475-6
Δημιουργική ελληνική κουζίνα με επιρροές από την παράδοση της Κέρκυρας αλλά και πινελιές από τις διεθνείς κουζίνες ετοιμάζει ο ελληνο-ισπανός Μίλτος Αρμένης στο εστιατόριο Όμικρον. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ, μετά από επτά χρόνια πορείας σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και συνεργασίες με τον Alain Doucasse και τον Jérôme Serres, αναλαμβάνει για πρώτη φορά εστιατόριο στην Αθήνα. Πιάτα όπως το ντάμπλινγκ παστιτσάδας με κρέμα γραβιέρας, η σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο και ξύσμα λεμονιού, το αρνίσιο καρέ με σταρότο ντομάτας με κρεμμύδι, ελιές και χαλάζι φέτας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΜΑΛΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
Σε μια ήσυχη γειτονιά στη Νέα Κηφισιά έχει βρει την θέση του το ψαρομάγαζο Παράμαλο, όπου ο συνιδιοκτήτης με εμπειρία από το πετυχημένο ουζερί Τσαφ στη Χαλκίδα αποφάσισε να μεταφέρει τους θαλασσινούς μεζέδες. Είναι από τα μαγαζιά που επιλέγουν συνειδητά την απομόνωση από πολυσύχναστες πιάτσες γιατί ξέρουν ότι θα τραβήξουν τον κόσμο με την καλή ποιότητα και την ιδιαιτερότητά τους – μια φροντισμένη ψαροταβέρνα μέσα στα πεύκα.

ΠΙΚ ΝΙΚ

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Πλατεία Ν. Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία , 2108077501
Μulti ethnic εστιατόριο της Ν. Ερυθραίας με επιρροές από την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ταϊλάνδη και προσεγμένα cocktails.

ΠΙΠΕΡΙΑ

ΨΑΡΙ
Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 210 6729114
Φρεσκάδα του Αιγαίου, αρώματα της Ανατολής και γεύσεις Μεσογείου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την Πιπεριά που εδώ και 18 χρόνια φημίζεται για τους ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά της σε όλη την Αθήνα. Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, παναρισμένες με panko κροκέτες μπακαλιάρου που φτάνουν στο πιάτο με ταρτάρ παντζαριού και αγιολί με κάρι, ψητά καλαμάρια με μαύρη σκορδαλιά, φρέσκος σολομός στη σχάρα με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι basmati είναι μερικά μόνο απ' τα πιάτα που αξίζουν την προσοχή σου σε ένα μενού που συμπληρώνεται καθημερινά από φρέσκα κυρίως μικρόψαρα.

ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγ. Τρύφωνος & Συγγρού 18, Κηφισιά, 210 8015394
Στo ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνης θα μπειτε νοσταλγικά στο παιχνίδι της γεύσης με τα μοσχομυριστά κεφτεδάκια, εκτός από το ζυμωτό ψωμί που φτιάχνουν με ζήλο οι ίδιοι. Το καλό κρέας είναι ο πρωταγωνιστής. Η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει: ωραία ψημένη, απολαμβάνεις τη νοστιμιά της σε κάθε μπουκιά.

ΣΚΟΡΠΙΝΑ

ΨΑΡΙ
Γρ. Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό, 210 6722223
Σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι έχει αναδείξει την Σκορπίνα ο σεφ Γιάννης Λιάκου συνδυάζοντας τη σωστή επιλογή εξαιρετικής πρώτης ύλης με τον σεβασμό στον χειρισμό της, χωρίς να λείπουν και γενναίες δόσεις δημιουργικής προσέγγισης. Στο καλαίσθητο και λιτό χώρο κυριαρχεί η ανοιχτή κουζίνα και το μαρμάρινο fish bar. Δοκιμάστε οποσδήποτε το γιουβέτσι με ψάρι ημέρας και τα σουδάκια με μους μαύρης ταραμοσαλάτας.

ΣΜΙΛΗ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, 210 6136334
Σε ένα παλιό, ανακαινισμένο κτίσμα με θέα το βουνό της Πεντέλης θα βρείτε ένα lounge bar-restaurant με αμιγώς ιταλικό χαρακτήρα. Παραδοσιακές γεύσεις από τη Βενετία και τη Νάπολη, ιταλική πίτσα που ψήνεται σε ξυλόφουρνο, εμπνευσμένα κοκτέιλ, καφέ Λομβαρδίας, γαλλικό αρωματικό τσάι, ελβετικό παγωτό και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις.

ΤEΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Έναντι Ιεράς Μονής Πεντέλης, 210 8040484
Εξαιρετικά μαγειρευτά. Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στα Β.Π.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BARBEQUE CLUB

ΚΡΕΑΣ
Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 21 0807 6680
Ποικιλία από κρεατικά, κομμένα άψογα και ψημένα σωστά. Θα γευτείτε: από ζυγούρι, σπληνάντερο και γλυκάδια μέχρι σταβλίσια μπριζόλα.

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη) & Αγίων Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία, 210 6207126
Κάτω απ’ τα πλατάνια και τις μουριές, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν καλοφτιαγμένα πιάτα στο «Αποστακτήριον». Οι πρώτες ύλες επιλέγονται, καθημερινά, με ιδιαίτερη προσοχή είτε απ’ το μποστάνι των ιδιοκτητών είτε απ’ τις βιολογικές αγορές και την ιχθυόσκαλα.

ΦΑΝΑΚΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Παναγή Τσαλδάρη 26, Μελίσσια, 211 7200988
Αλάτι μαζεμένο με το χέρι από την Καλαμάτα, έξοχο μαστέλο της Χίου και διαλεγμένα παστά από μικρούς παραγωγούς είναι λίγες μόνο από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του νέο-καφενείου των Μελλισίων. Οι εξαιρετικοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με την παγωμένη ρακή αλλά και την τζαζ μουσική υπόκρουση.

ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λεωφόρος Μεσογείων 180, Χολαργός, 210 6564388
Μεζεδάκια εμπνευσμένα από τη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, όπως την όπως φορμαέλα σε κρούστα δημητριακών με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, θα γευτείς στη Φυσαρμόνικα. Στα συν η μεγάλη ποικιλία από ελληνικά αποστάγματα, χύμα ή σε ετικέτες, καθώς και πολλές μπίρες, τόσο κλασικές όσο και από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

ΨΑΡΙΣΤΟΝ

ΨΑΡΙ
Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο, 210 2850746
Μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες ψαροταβέρνες στην Αθήνα. Η κουζίνα του Ψάριστον λειτουργεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του Βασίλη Ακρίβου που δημιουργεί και σερβίρει τους πιο ανατρεπτικούς μεζέδες. Χταποδάκι μπουγιουρντί, μύδια ψημένα στη λαδόκολλα, ταραμάς τηγανητός αλλά και πετυχημένος τόνος τατάκι είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Όταν το επισκεφθείτε μην παραλείψετε να ζητήσετε χέλι που έρχεται ψημένο στο κεραμίδι.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ