Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
WINE BARS & RESTAURANTS

AVENUE BISTRO & BAR

Λ. Συγγρού 385, 175 64 Αθήνα - Ξενοδοχείο Metropolitan , 210 9471001
Το AVENUE Bistro & Bar, του ξενοδοχείου Metropolitan στη Αθήνα, με τις εμπνευσμένες προτάσεις του παγκοσμίου φήμης Chef Michel Roux, λειτουργεί το βράδυ, Δευτέρα με Σάββατο και συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία των κλασικών Γαλλικών πιάτων, παρασκευασμένων με φρέσκα υλικά από την Ελληνική φύση στην ανοικτή κουζίνα με την παραδοσιακή rotisserie, με την καλαίσθητη και ζεστή ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού Γαλλικού bistro. Με προσεγμένη λίστα κρασιών από Ελληνικά και ξένα κρασιά, τα περισσότερα από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι, γρήγορη εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

BY THE GLASS

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων, 21 03232560
Σχεδόν κρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια που χρονολογούνται το 1925, σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Μη χάσετε και τα ενδιαφέροντα wine testings που διοργανώνονται κατά καιρούς.

CINQUE ATHENS

Αγαθάρχου 15, 21 5501 7853
Wine και deli bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στου Ψυρρή. 30 ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, δίνουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση κατά κύριο λόγο του ελληνικού αμπελώνα. Δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις. Δε λείπει βέβαια το food pairing με φρεσκοκομμένα αλλαντικά, τυριά, piadine και melts.

CITY BAR

Στοά Σπύρου Μήλιου, 2103211315
Το City Bistrot που βρίσκεται επίσης στη Στοά Σπύρου Μήλιου απέκτησε αδερφάκι στον ίδιο χώρο. Από νωρίς για καφέ αλλά και αργότερα με ζεστά και κρύα πιάτα και μεγάλη επιλογή από κρασιά.

CORKS & FORKS

Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Πειραιάς, 215 5159792
Το Corks & Forks είναι ένα μαγαζί που έστησαν τέσσερις φίλοι στην Ακτή Θεμιστοκλέους με θέα τη θάλασσα. Ο χώρος σε αγκαλιάζει με οικειότητα: ξύλο άφθονο, τουβλάκι, βαρέλια σε ρόλο τραπεζιού, μικρή βιβλιοθήκη, σκουροπράσινοι τοίχοι και οι χάρτες Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας να δίνουν το στίγμα των βασικών ποικιλιών αμπέλου ανά περιοχή. Εξαιρετική επιλογή και καθόλου συνηθισμένη στα μενού των εστιατορίων είναι η ριλιέτα πάπιας.

DEPOSITO DE VINO

Κ. Παλαιολόγου 5, Πειραιάς, 210 4222045
Zεστός χώρος με industrial αισθητική. Η κάβα του προσανατολίζεται, από άποψη, στον ελληνικό αμπελώνα, με μικρές και μεγάλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. H οινική λίστα ανανεώνεται συχνά, με κρασιά που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και περιλαμβάνει πολλές ετικέτες σε ποτήρι που δίνουν τη δυνατότητα για προσιτή έξοδο. Μη χάνετε τις live μουσικές βραδιές κάθε εβδομάδα.

F+W BY OLIVIER CAMPANHA

Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, 210 7211146
Minimal χώρος με πιάτα της γαλλικής αλλά και της μεσογειακής κουζίνας. Μεγάλη ποικιλία σε κρασιά.

FABRICA DE VINO

Eμμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, 210 3214148
Άνοιξε τον Ioύνιο του 2011, μια εποχή που η έννοια του wine bar δεν υπήρχε στην αθηναϊκή πραγματικότητα. Στη λίστα του θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από 600 ετικέτες ελληνικών κρασιών, τσίπουρα, αφρώδη και επιδόρπια και κάποιες επιλογές από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Φυσικά, το Fabrica de Vino δεν προσανατολίζεται μόνο στο κρασί, αφού συμπληρώνει τη διασκέδαση με live στο υπόγειο, επιλεγμένα DJ sets και πολλές εκδηλώσεις.

FAIDON DELICATESSEN

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα , 215510 9975
Το Faidon Delicatessen δεν είναι wine bar αλλά ούτε απλό κατάστημα με τρόφιμα και ποτά. Μπορείς να μπεις να δοκιμάσεις και να ψωνίσεις τυριά και αλλαντικά. Αν έχεις όρεξη μπορείς να κάτσεις στην μπάρα ή στα βαρέλια με θέα το καταπράσινο πάρκο και να πιείς ένα ποτήρι από τις δέκα εναλλασσόμενες ετικέτες που θα διατίθενται σε ποτήρι σε τιμές από 3 ευρώ. Να ζητήσεις να σου κόψουν και να σου σερβίρουν ότι διαθέτει το μαγαζί από εξαιρετικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά με μαρμελάδες και ντιπ. Να δοκιμάσεις τις ζεστές μπρουσκέτες με φρέσκο ψωμί και ξεχωριστά υλικά. Αν θέλεις να πιείς μπουκάλι κρασί έχεις πρόσβαση στις 600 ετικέτες της κάβας τις οποίες αγοράζεις στις τιμές λιανικής με επιβάρυνση μόνο 4 ευρώ για το σερβίρισμα.

FLOYD

Περικλέους & Κεραμεικού, 2106565115
To concept του Floyd δίνει έμφαση στο καλό, αλλά όχι ακριβό κρασί. Πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την εγκατάσταση ενός wine dispenser cooler, ενός ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στο κρασί να παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι και τρεις μήνες μετά το άνοιγμά του, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν μπορεί να καταναλώσει μια ολόκληρη φιάλη ή να σηκώσει το κόστος μιας ακριβής ετικέτας στο κρασί να απολαύσει το κρασί και σε ποτήρι για. Η wine list του Floyd συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό μενού που επιμελείται καθημερινά ο σεφ Γιώργος Λέκκας (μέλος του team της Α. Μπαρμπαρίγου)και απ' όπου ξεχωρίζουν πολλά πιάτα, όπως το ταρτάρ σολομού, τα πλατό τυριών και αλλαντικών με κλασικές γεύσεις που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα κρασιά. Εκτός, όμως, από τη wine list και το μενού που τη συνοδεύει, μπορεί κανείς να δοκιμάσει burgers, διάφορα finger foods και ποικιλίες καφέ, όπως ο ναπολιτάνικος (100% arabica kimbo). Τέλος, όσον αφορά τα κοκτέιλ, φέρουν την υπογραφή του γνωστού και πολυβραβευμένου bartender Aristotelis που δημιουργεί τις ολοδικές του συνταγές. Στα συν οι μουσικές επιλογές που κινούνται μεταξύ μπλουζ, τζαζ, σουίνγκ και ρoκ καθώς και τα δυναμικά lives που αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων.

HETEROCLITO

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406
Παρότι δεν είχαν ξανασχοληθεί με τον χώρο των winebars, οι ιδιοκτήτες του Heteroclito είχαν αναπτύξει τη δική τους στενή σχέση με το κρασί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σεμινάρια με τον οινολόγο Δ. Χατζηνικολάου και μακρινά ταξίδια σε διάφορες χώρες οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου γαλλικής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, με αμιγώς ελληνικό προϊόν. Στο Heteroclito θα βρείτε μια αρκετά πλούσια και φροντισμένη λίστα κρασιών που ανανεώνεται την πρώτη μέρα κάθε μήνα.

KIKI DE GRECE

Ηπίτου 4 & Βουλής, 6938 878856
Το Kiki de Grèce βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηπίτου στην καρδιά της Αθήνας. Η κουζίνα, μια μπουκιά, ετοιμάζει πιάτα εύκολα, συνοδευτικά του κρασιού. Ένας μεγάλος χάρτης της Ελλάδας δίνει το στίγμα των τοπικών προϊόντων που τιμούν στο μενού και η Kiki de Grèce είναι μια πλουμιστή κότα που «τσιμπολογάει» τα καλύτερα.

MATERIA PRIMA

Φαλήρου 68 , 210 9245935
Materia Prima σημαίνει πρώτη ύλη και είναι αυτή που με την ποιότητά της θα μας δώσει καλό κρασί, ονομασία ταιριαστή η ονομασία για το ολοκαίνουριο winebar που άνοιξε ο γνώστης και λάτρης του κρασιού, ο Μιχάλης Παπατσίμπας. Σάλα με τα βιοτεχνικά στοιχεία στις αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, περιβάλλον χαλαρό, με τη διαμπερή γυάλινη κάβα στην καρδιά του χώρου να πρωταγωνιστεί και να δίνει τον οινικό τόνο. Μπάρα φιλική, ντυμένη με ξανθό ξύλο, καναπέδες χτιστοί ολόγυρα, ράφια με βιβλία ξενόγλωσσων εκδόσεων κρασιού, σε μια γωνιά βιβλιοθήκη και στην πίσω πλευρά ένα μικρό αίθριο με φυτά και λίγα τραπεζάκια. Οι φίλοινοι μπορούν να επιλέξουν κρασί σε ποτήρι από μια λίστα με τριάντα ετικέτες που αλλάζει και ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Ένας μικρός κατάλογος με συνοδευτικούς μεζέδες: φέτες από προζυμένιο ψωμί, ραντισμένες με καλό ελαιόλαδο και ευωδιαστή ρίγανη και ένα μπολάκι με ελιές, σαλάτα μπουράτα με πολύχρωμα ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό, τσιαπάτα με ροκφόρ και αχλάδι. Ακολουθεί το καρπάτσιο μοσχαριού με φίνα υφή και γεύση, πιατάκι ανθοτυράκια με ντοματίνια και φύλλα σπανάκι περασμένα σε μικρό σουβλάκι. Στο μενού φιγουράρει και μελιτζανοσάλατα με καπνιστό τσάι που συνοδεύεται με λαζανόφυλλα αλλά και πλατό αλλαντικών και τυριών. Στο Materia Prima θα περάσεις όμορφα και θα μάθεις πολλά για το κρασί, δοκιμάζοντας ποικιλίες από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Θα γίνει το στέκι σου.

MONO RESTAURANT

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, 210 3226711, 6932 423921
Η παρουσία του στα όρια της Πλάκας έβαλε για τα καλά την καρδιά της τουριστικής Αθήνας σε γαστρονομική τροχιά, με τον ιδιοκτήτη και σεφ Βασίλη Βασιλείου και την ομάδα του να δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα. Ατμοσφαιρική η σάλα με το πανέμορφο φωτισμένο βιτρό στην οροφή και πανέμορφη η ζεστή, πέτρινη αυλή, ιδανική για τις μέρες του χειμώνα. Τυχεροί τόσο οι καπνιστές όσο και οι μη καπνιστές, μια και ο χώρος χωρίζεται. Το νέο χειμερινό μενού μεσογειακής έμπνευσης με ένα ελληνικό twist βάζει στο επίκεντρο τη θάλασσα, δίνοντας πιάτα όπως οι λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, οι καυκαλήθρες, η σάλτσα αυγοτάραχου αρωματισμένη με φύλλα κίτρου, τα χτένια σοτέ με πουρέ τοπιναμπούρ, κρίταμο τεμπούρα και σάλτσα λάιμ. Στα κρεατικά θα γευτείτε σιδηρόδρομο μπρεζέ με κόκκινο κρασί, πουρέ σελινόρριζας και μπρόκολο, ενώ το hit του χειμώνα προβλέπεται να είναι το bucattini με ουρά μοσχαριού μπρεζέ. Ανανεωμένη η wine list με γύρω στις 110 ετικέτες, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα – σερβίρονται πάλι όλα σε ποτήρι.

OINOSCENT

Βουλής 45-47, Σύνταγμα , 210 3229374
Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου. Η οινική του λίστα, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συχνά με νέες ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, περιλαμβάνει πάνω από 40 προτάσεις σε ποτήρι ή φιάλη. Παράλληλα, το Oinoscent λειτουργεί και ως κάβα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 700 ετικέτες.

OMBRA

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, 210 6711320
Είναι τo πρώτο και μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Οι άνθρωποί του ειδικεύονται στις ποικιλίες που προέρχονται από την περιοχή του Veneto και επεκτείνονται έως την περιοχή του Asti. Εκτός από τις ετικέτες κρασιού, στο Ombra θα βρείτε pizza croccante και αυθεντική ιταλική κουζίνα.

PALEO

Πολυδεύκους 39, Ρετσίνα, Πειραιάς, 210 4125204
Το wine bar Paleo του Γιάννη Καϋμενάκη, ενός από τους πλέον χαρισματικούς οινοχόους, βρίσκεται στην περιοχή Ρετσίνα στον Πειραιά και η επιλογή του να ανοίξει τον καινούργιο χώρο του σε μια παλιά αποθήκη, σε έναν δρόμο κοντά στο λιμάνι, μοιάζει να είναι ρίσκο. Στο Paleo κατεβαίνουν όλοι οι πιστοί οινόφιλοι και μη για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της απόλαυσης του κρασιού, έτσι όπως μόνο ο ιδιοκτήτης του ξέρει να την προσφέρει.

PARA SIEMPRE

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7210155
Στον γραφικό πεζόδρομο της Χάρητος θα βρείτε ένα όμορφο και ανανεωμένο wine & tapas bar, στο εσωτερικό του οποίου παντρεύονται vintage στοιχεία με βιομηχανικά, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ζεστό χώρο. Η οινική λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 31 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών που δένουν απόλυτα με τις γεύσεις που φτιάχνει με ο σεφ.

SPOLLATI WINE & COCKTAIL BAR

Αιόλου 27, Αθήνα,
Στην «καυτή» πλατεία της Αγίας Ειρήνης, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου 27, στην καρδιά της Αθήνας, ήρθε να προστεθεί το καινούργιο Spollati wine & cocktail bar που δίνει έμφαση στο finger food.

VINARTE

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511
Ένας πολυχώρος στον οποίο βρίσκει κανείς το κρασί που του ταιριάζει από όλο το κόσμο, ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές ρίζες, έκθεση έργων τέχνης που αλλάζει στο χρόνο και μοναδικών επίπλων, όμορφα αγκαλιασμένα από swing jazz νότες και ιταλική μουσική.

VINOTERRA

Μαρίνου Αντύπα 74-76, 210 2792100
Ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων που δίνει στον wine lover τη δυνατότητα, να απολαύσει δημιουργική κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από τη διπλανή cava. Wine list δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν στεναχωρεί κανένα. Πηγαίνεις δίπλα στην κάβα και διαλέγεις ή αφήνεις τον Δημήτρη και τη Ντίνα να σε οδηγήσουν. Μικρή κάρτα φαγητού που αλλάζει καθημερινά, ένας ταλαντούχος σεφ, ο Παναγίωτης Τσίκας με προϋπηρεσία σε κορυφαία ελληνικά εστιατόρια (Funky gourmet, Hytra,Sani resort )και η αγάπη των ιδιοκτητών του για ποιοτικό κρασί, δημιουργούν μια μοναδική οινική κουλτούρα.

WINEPOINT

Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, 210 9227050
Είναι το πρώτο wine bar της πόλης με ελληνικά κρασιά. Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, έχει αναδειχθεί σε στέκι του ελληνικού κρασιού και της ποιοτικής διασκέδασης. Η λίστα του περιλαμβάνει 250 ετικέτες κρασιού και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες.

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908
Η πλούσια κάβα της περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγματα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Oι ετικέτες επιλέγονται από καταξιωμένους παραγωγούς, βάσει της βαθμολογίας που παίρνουν. Η Πύλη του Κρασιού δίνει μεγάλο βάρος και στη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας.

ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ

Παναγή Τσαλδάρη 32-34 & Φειδίου, Μελίσσια, 210 6096786
Ένας έμπειρος οινολόγος-γευσιγνώστης, ένας σεφ που δίνει πρωταρχική σημασία στην πρώτη ύλη, μία νέα αρχιτέκτων με φρέσκες ιδέες και δύο νέοι επιχειρηματίες εμπνέονται και δημιουργούν ένα πρότυπο ελληνικό wine bar restaurant. Στο ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον του Κλίμα - Κλήμα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελείται τη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα διαμαντάκια από τον ελληνικό αμπελώνα και μόνο. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει με επώνυμα πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα και «πειράζει» παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ενώ το προσωπικό είναι έτοιμο να βοηθήσει τους επισκέπτες να βιώσουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ευχάριστο κι αισιόδοξο κλίμα και σας προ(σ)καλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα.

ΟΚΤΑΝΑ

Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, 210 7014630
Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας η κάβα Οκτάνα στην πλατεία Βαρνάβα απέκτησε και δεύτερη ιδιότητα, αφού μετατράπηκε σε ένα φιλόξενο wine bar. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του μαγαζιού είναι η πλούσια οινική λίστα που έχει καταρτίσει η οινοχόος Μαρία Δήμου και συνοδεύεται από κρύα πιάτα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ