Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ALERIA

Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633
Σε ένα πολύ προσεγμένο και υψηλής αισθητικής διώροφο κτίριο στο Μεταξουργείο στεγάζεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Η κουζίνα του Aleria είναι ελληνική, δημιουργική και γεμάτη γκουρμέ γεύσεις.

BELLE AMIE

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, πλ. Κανάρη, Πειραιάς, 210 4175740
Το πειραιώτικο Belle Amie δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Το όνομά του παραπέμπει ευθέως σε άλλες εποχές, όπως και η τοποθεσία του, αφού επέστρεψε στο ανανεωμένο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που το φιλοξένησε για πολλές δεκαετίες. Ο δημιουργικός σεφ Χρήστος Τζιέρας αναζητά τα προϊόντα από κάθε ελληνική γωνιά και τις γεύσεις της απλής καθημερινότητας. Ο τεράστιος δίσκος με την ποικιλία των μεζέδων σε συστήνει στην ντόπια παραγωγή.

CULTO

Λασκαράτου 13, Α. Πατήσια, 210 2288441
Η κουζίνα του δημιουργεί πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, διάφορους μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών που μπορείτε να συνοδέψετε με χύμα ή εμφιαλωμένο κρασί, ούζο και τσίπουρο.

CYCLADIC CAFE

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7228321
Το Cycladic Café, ολόλευκο σαν τον αφρό από τα αιγαιοπελαγίτικα κύματα, με εντυπωσιακό ταβάνι όπου το φως παιχνιδίζει, σε αγκαλιάζει με την κομψή γοητεία του. Ευκαιρία να συνεχίσεις το ταξίδι σου στις Κυκλάδες μέσα από τις γεύσεις που προτείνει το Catering Μπεγνής με δύο μενού, το Αegean Taste και το Aegean Cheese & Wine, και να το συνοδεύσεις με κρασιά του Αιγαίου που προτείνει η Τrip2Taste που συνεργάζεται με το Μουσείο.

HOMEY

Εθνικής Αντιστάσεως 39, 210 6841156
Το Homey είναι αυτό που λέμε «σαν στο σπίτι σου». Μενού με σεβασμό στην παράδοση και την Ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας καθημερινά τα καλύτερα, τα αγνότερα και τα πιο φρέσκα υλικά και με την επιμέλεια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

KASTRI BISTRO

Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί, 210 3507100
Μοντέρνα, ερεθιστική ελληνική κουζίνα προτείνει το Kastri Bistro και αξίζει να σπεύσουν να τη δοκιμάσουν όσοι αναζητούν ραφιναρισμένες, αληθινές γεύσεις.

OLIVE GARDEN, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

Πανεπιστημίου 52, 210 3326260
Eίναι στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια και προσφέρει πανοραμική θέα της Αθήνας. Στο αναπαυστικό σαλόνι της βεράντας μπορείτενα επιλέξετε μεγάλη ποικιλία φρέσκων γλυκών, φρεσκοστυμμένων χυμών και αρωματικών ροφημάτων . Για ένα ξεχωριστό δείπνο δοκιμάστε το νέο μενού «Γεύσεις Ελλάδας», όπου πρωταγωνιστούν ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ (προστατευμένης ονομασίας προέλευσης) και ΠΓΕ (προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης). Στο νεο, εξωτερικό μπαρ του roof garden απολαμβάνετε ποικιλία από signature cocktails κάτω από τον αττικό, έναστρο ουρανό.

POINT A BAR & RESTAURANT, HERODION HOTEL

Roof garden, Ροβέρτου Γκάλι 4, 210 9236832
Xώρος αρμονικός με μοναδική, πανοραμική θέα και μοσχοβολιστό μεσογειακό κήπο. Η κουζία διαθέτει μενού με ελληνικές γεύσεις σε μοντέρνα εκδοχή: πολίτικα γεμιστά με κρέμα φέτας, πεϊνιρλί που σερβίρεται με αυγά ορτυκιών, τρούφα και κασέρι Ξάνθης, σαλάτα θεσσαλονίκης με ρόκα, φράουλες, ανθότυρο, κουλούρι Θεσσαλονίκης, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Στα κυρίως πιάτα υπάρχει μυλοκόπι και κολοκυθοανθοί σε βουτυράτη σάλτσα αυγοτάραχο και κατσικάκι μαζί με κοκκινιστά πράσινα φασολάκια και σφακιανή μυζήθρα. Στα επιδόρπια υπάρχει σορμπέ λεμόνι σε μαύρη σοκολάτα ή λουκούμι Σύρου με παγωτό τριαντάφυλλο. Η λίστα κρασιών διαθέτει προτάσεις μικρών και μεγάλων Ελλήνων παραγωγών . Υπάρχει επίσης μια κομψή μπάρα για να απολαύσετε tapas cocktails να συνδιάσετε δηλαδή κοκτέιλ με έναν ταιριαστό μεζέ.

T PALACE

Β. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210
Η ποιότητα συναντά την ιδιορρυθμία με έντονα ελληνικές γεύσεις αλλά και πιο κοσμοπολίτικες επιλογές.

TIRBOUSON

Κωνσταντινουπόλεως 104, Γκάζι, 210 3410107
Σταθερή αξία για τους καλοφαγάδες που επιλέγουν το κέντρο, με την ελληνική κουζίνα και τα σπιτικά φαγητά να δίνουν και να παίρνουν. Ποιότητα, καλές τιμές και τιμιότητα είναι τα χαρακτηριστικά του. Καθημερινά έχει και πιάτα ημέρας.

ZAMBRI

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής.

ZAMPANO

Σαρρή 18, 213 0237244
Η αυλαία του City Circus άνοιξε για τον μεγάλο Zampanό. Οι δύο φίλοι Επαμεινώνδας Σκοπριδέας και Δημοσθένης Μισεντζής, δημιουργοί του γνωστού City Circus Athens, ολοκληρώνουν την αρχική ιδέα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα εισάγοντας στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας το Zampanό. Ο ρόλος του πλέον δεν είναι μόνο ως ο πλανόδιος σαλτιμπάγκος του Federico Felini. Έχει αναλάβει να αναβαθμίσει την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας μοντέρνες και δημιουργικές πινελιές. Υποδύεται ένα -Ελληνικό εστιατόριο - wine bar, στη θεατρική γειτονιά του Ψυρρή. Το μενού είναι βασισμένο σε φρέσκα και εποχιακά υλικά που σε ταξιδεύουν από την Μάνη έως την Σαντορίνη και από την Κρήτη ως την Νάουσα. Ένα γευστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, με συνοδεία της μελωδίας του κρασιού. Το Zampanó σε προσγειώνει σε μία άλλη εποχή, με νοσταλγικό ρομαντισμό καιindustrial πινελιές. Αυθεντικά vintage έπιπλα, χάλκινο μπαρ ντυμένο με πράσινο Τηνιακό μάρμαρο, και βιτρό συνθέτουν το σκηνικό που καθηλώνουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

ΑΓΑΝΙ

Λ. Κηφισίας 22, Μαρούσι, 210 2777065
Η μοντέρνα γαστρο-ταβέρνα του Στάθη Κούτερη μετακόμισε πριν από λίγους μήνες σε νέο χώρο και περιοχή, στο Μαρούσι, χωρίς όμως να αλλάξει τη φιλοσοφία της κουζίνας της, που περιλαμβάνει ιδιαίτερες θαλασσινές γεύσεις και ξεχωριστά πιάτα.

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2511420
Η διακόσμηση θυμίζει έντονα κυκλαδίτικο νησί κι έτσι, αν δεν έχεις λεφτά να πας σε αληθινό νησί, είναι ένα καλό υποκατάστατο. Για το μεζεδοπωλείο πάντα θα έχεις λεφτά γιατί είναι φθηνό και με τίμιες μερίδες σε όλα του τα πιάτα, είτε ορεκτικά είτε κυρίως, όλα με συνταγές και υλικά παραδοσιακά.

ΑΓΟΡΑ

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, 210 6426238
Ευρύχωρο και άνετο εστιατόριο με μεσογειακά στοιχεία, κάδρα με παλιές διαφημίσεις και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια με λαδερά, κρεατικά, ζυμαρικά, ψάρια σε πολλούς συνδυασμούς και παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Εκτός από κρασί και μπίρες, σερβίρει και καφέδες το πρωί και ποτό το βράδυ με lounge μουσική.

ΑΓΟΡΑ SELECT

Χατζ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια, 210 7252252
Ευρύχωρο και άνετο εστιατόριο με μεσογειακά στοιχεία, κάδρα με παλιές διαφημίσεις και έντονο το στοιχείο του ξύλου. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια με λαδερά, κρεατικά, ζυμαρικά, ψάρια σε πολλούς συνδυασμούς και παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Εκτός από κρασί και μπίρες, σερβίρει και καφέδες το πρωί και ποτό το βράδυ με lounge μουσική.

ΑΙΦΝΗΣ

Κρήτης 56, 6944 844733
Μικρός, φιλόξενος χώρος με καλλιτεχνική διακόσμηση. Στη κουζίνα, ο Χάρης και η Φώφη (ζευγάρι και στη ζωή) ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό με αρκετές δόσεις δημιουργικότητας. Από τις επιλογές του μενού ξεχωρίζουν το σαγανάκι τυρί, αυγό μάτι και σουτζούκι και το κοτόπουλο με άγριο ρύζι και αγκινάρες.

ΑΚΑΚΙΟΣ

Αγίας Τριάδας 1, Παλαιό Φάληρο, 210 9803100
Ο Ακάκιος είναι το εστιατόριο που ήρθε να προστεθεί στη «γειτονιά» του Κυρ Αρίστου, μιας ομάδας εστιατορίων κοινής ιδιοκτησίας, σχεδόν το ένα δίπλα στο άλλο. Το έντονα μοναστηριακό σκηνικό της διακόσμησης με τα μανουάλια, το παγκάρι με τα κεριά, τα ξύλινα τραπέζια και το τεράστιο τραπέζι με τους πάγκους για φιλικές συνάξεις συνθέτουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις είναι απλές, οικείες, χωρίς φιοριτούρες και ακροβατισμούς. Τη φιλοσοφία του μενού επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Τσακίρης και μπορείς να επιλέξεις από μια σειρά από μακαρονάδες που βράζονται τη στιγμή της παραγγελίας και πατάνε στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, καθώς και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με πρωταγωνιστές τα ελληνικά τυριά.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Μακρυγιάννη 27, 210 923 8124
Το εστιατόριο Αρκαδία στην περιοχή του Μακρυγιάννη, απέναντι ακριβώς από το μουσείο της Ακρόπολης, πιστό στις παραδόσεις, δημιουργεί ελληνική κουζίνα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα, και ελληνικά φρέσκα κρέατα. Συνδυάστε την επίσκεψη στο εστιατόριο, με μια μικρή βόλτα στον πλακόστρωτο δρόμο της οδού Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη. Ο κατάλογος του μενού περιλαμβάνει εμπνευσμένες ελληνικές παραδοσιακές συνταγές από αγνά υλικά, όπως οι χειροποίητες χυλοπίτες σε λευκή σάλτσα μανιταριών και τυριού, ο αρχαϊκός μουσακάς, το αρνίσιο σουβλάκι μαριναρισμένο σε τσίπουρο και βότανα με ντρέσινγκ φρέσκου θυμαριού και πολλές άλλες συνταγές. Chef στο εστιατόριο Αρκαδία είναι ο εξαίρετος Αντώνης Γρίβας. Ανοιχτά καθημερινά 12.00 μεσημέρι - 1.00 τα ξημερώματα Ζωντανή μουσική, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

ΒΕΡΓΙΝΑ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια , 210 3302933
Από τις πρώτες επιλογές για καλό ψητό στην περιοχή των Εξαρχείων, χωρίς να μένει μόνο στο κρέας, αφού το μενού του είναι γεμάτο πολλές, ελληνικές νοστιμιές. Ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

ΓΙΑΝΤΕΣ

Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, 210 3301369
Σε μία από τις πιο χαλαρές και όμορφες αυλές βρίσκεται μια μοντέρνα ταβέρνα, που έχει γίνει φιλοσοφικό στέκι. Η κουζίνα του αναζητά και χρησιμοποιεί τα βιολογικά προϊόντα, ενώ το μενού προσφέρει προτάσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

ΔΑΦΝΗ

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι, 210 5773721
Το εστιατόριο Δάφνη είναι «κλασική αξία». Όταν η φράση αυτή κυριαρχεί στα εύσημά σου για ένα εστιατόριο, τότε σημαίνει ότι το έχεις δοκιμάσει αρκετές φορές και δεν σε έχει απογοητεύσει. Μιλάμε για σταθερή ποιότητα. Άλλωστε, η Αριστέα Βλάχου μαγειρεύει με την ψυχή της και τα φαγητά της μιλούν κατευθείαν στην καρδιά σου. Όλα όμορφα, νοικοκυρεμένα, με σπιτίσια ζεστασιά.

ΔΥΟ ΔΕΚΑΡΕΣ Η ΟΚΑ

Αν. Ζίννη 29-31, Κουκάκι, 210 9220583
Δημιουργήθηκε για να γίνει το στέκι μιας παρέας και τείνει να γίνει το στέκι πολλών. Σε έναν χώρο οικείο και φωτεινό θα βρείτε πολλά ορεκτικά, ομελέτες, κυρίως πιάτα με κρέας ή ψάρι και, φυσικά, χύμα κρασί και τσίπουρο.

ΕΛΙΕΣ

Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα , 210 9431698
Σε μια ήσυχη γειτονιά της Καλλιθέας, τέσσερις φίλοι άνοιξαν έναν όμορφο και ζεστό χώρο με την ονομασία «Ελιές». Φιλόξενο περιβάλλον, μενού χωρίς φλυαρίες που μιλάει άπταιστα ελληνικά και ακολουθεί την εποχή, όπως και τα πιάτα ημέρας. Ο μάγειρας Άγγελος Σαρμπάνης δημιουργεί πιάτα με μαεστρία, ενώ η λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα εντυπωσιάζει.

ΕΝ ΠΛΩ

Λ.Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2
Ο σεφ Κώστας Ζέππος έχει την απόλυτη επίβλεψη της κουζίνας του Εν Πλώ εστιάζοντας στις φρέσκιες πρώτες ύλες. Στο μενού του εστιατορίου υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά, ριζότο και κρεατικά.

ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ

Τσόχα 41 & Παναγή Κυριάκου, Αμπελόκηποι, 210 6463820
Ένας καινούριος, φιλόξενος χώρος που έστησε η κυρία Αντωνία, με επίκεντρο την κρητική κουζίνα. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μυριστικά στις γλάστρες και κεράκια συνθέτουν το σκηνικό. Η ρακή ρέει άφθονη και τα μεζεδάκια είναι μπόλικα. Η μπουγάτσα του είναι το επιστέγασμα μιας πανδαισίας γεύσεων.

Η ΚΡΗΤΗ

Βερανζέρου 5, 210 3826998
Η Κρήτη είναι το κρυμμένο μυστικό της στοάς Βερανζέρου, στην πλατεία Κάνιγγος. Η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική αλλά η ποιότητα και η ατμόσφαιρα του αυθεντικού ρακάδικου με τα 29 χρόνια παρουσίας σε πηγαίνουν εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο μενού θα βρεις ατόφιες γεύσεις της Μεγαλονήσου: σταμναγκάθι, χοχλιούς, απάκι, ρεθυμιώτικο λουκάνικο και πολλές άλλες εξαιρετικές επιλογές που μπορείς να συνοδεύσεις είτε με ρακί είτε με το ιδιαίτερο, βιολογικό, ροζέ κρασί από τη Μονή Τοπλού.

Η ΣΑΜ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΙ

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, 210 5222999
Νέο μπιστρό στο Κεραμεικό. Ευχάριστη ατμόσφαιρα και άνετος χώρος σε γκρι αποχρώσεις, με μπάρα ντυμένη με λευκό μάρμαρο και κολάζ από πλακάκια, καθρέφτες στους τοίχους, καναπές με κόκκινες μαξιλάρες, μαρμάρινα τραπέζια, μαύρες μεταλλικές καρέκλες και κόκκινα κιλίμια. Το μενού δεν είναι φλύαρο, και οι προτάσεις του καταλόγου έχουν ελληνικό άρωμα: ζεστό κουλούρι Θεσσαλονίκης με επιλογή ελληνικών τυριών και αλλαντικών, κρεμμυδόσουπα ημέρας γκρατιναρισμένη γραβιέρα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ενισχυμένη με πιπεριά Φλωρίνης και γίδινο τυρί Νάουσας, σαλάτα, με ποικιλία από πρασινάδες και δύο κομμάτια ζεστό κατσικίσιο τυρί καρφωμένα στην κορυφή, έρχεται πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον σε βινεγκρέτ από λάδι τρούφας. Απολαυστικά πιάτα το παραδοσιακό ραγού πάνω σε πουρέ πατάτας,το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχαράκι πάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας ή το Μπιφτέκι της Σαμ από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ψημένο με αρωματισμένο βούτυρο πάνω σε τραγανές τηγανητές πατάτες, αλλά και τα μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με γλυκόξινη σάλτσα και συνοδεύονται από χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες σαν λουκουμάδες. Επιδόρπιο επιλεγετε κρέμα βανίλια με καραμέλα βουτύρου, κρέμα λεμόνι με χειροποίητο παστέλι και κρέμα κακάο με ζεστή σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι σε γυάλινα βαζάκια.

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ

Αν. Ζίννη 34, 210 9246354
Δημοφιλές εστιατόριο στο Κουκάκι που προσφέρει ελληνική κουζίνα με μικρασιάτικες αλλά και σέρβικες επιρροές. Το μικρό και προσεγμένο μενού λειτουργεί με σεβασμό στην πρώτη ύλη και εστιάζει στα εποχιακά υλικά. Ο Σέρβος καλλιτέχνης Gora έχει επιμεληθεί τη εσωτερική διακόσμηση που συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακού καφενείου με σύγχρονα έργα τέχνης και ρετρό πινελιές.

ΘΑΜΑ

Μεσογείων 242, Χολαργός, 211 0139951
Η Μάντω Ηλιοπούλου έμαθε να μαγειρεύει τις συνταγές της πεθεράς της που είναι από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και με σεβασμό στις γεύσεις ακολουθεί τις εποχές στην κουζίνα της. Το μαγαζί φημίζεται για την υπέροχη γουρουνοπούλα του.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Λουκιανού 26, Κολωνάκι, 210 7237757
Αν ψάχνετε για ένα μέρος στο κέντρο που να συνδυάζει το κλασικό ελληνικό φαγητό με την κομψότητα ενός γαλλικού μπιστρό, τότε το Καφενείο θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, φαγητά κατσαρόλας και φούρνου αλλά και ψητά που συνοδεύονται από φίνες ποικιλίες χύμα κρασιού.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ

Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, 210 3232482
Ξεκίνησε το 1935 ως καφέ και από το 1960 λειτουργεί και ως εστιατόριο, στη στοά του κεντρικού θεάτρου της Αθήνας. Η κουζίνα του είναι βασισμένη σε συνταγές περιοχών απ’ όλη την Ελλάδα. Στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς και παρασκευάζει τα πιάτα με αγνά υλικά.

ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ

Καραϊσκάκη και Αισώπου 4, Ψυρρή, 210 3211565
Σε έναν χώρο με έντονα στοιχεία αστικής κατοικίας, σερβίρει κλασικές ελληνικές γεύσεις από πολλές μεριές της Ελλάδας, εκτελεσμένες με νέο, δημιουργικό τρόπο. Έχει ενημερωμένη κάβα και πολύ καλά γλυκά.

ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ

Αγ. Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611
Ένα παλιό αρχοντικό του '30 μεταμορφώθηκε σε έναν πολύχρωμο και σχεδόν παραμυθένιο χώρο. Το παλιό σιντριβάνι που μετατράπηκε σε τζάκι και τα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια σε κάνουν να νιώθεις οικεία και άνετα. Από την κουζίνα του Λεμονόκηπου βγαίνουν καθημερινά παραδοσιακά μεζεδάκια, κρεατικά σχάρας και μαγειρευτά που γεμίζουν τον χώρο με αυθεντικές σπιτικές μυρωδιές.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

210 8962237 ,
Είναι το νέο εστιατόριο δίπλα στη φυσική λίμνη. Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης αναζητά με πάθος τα ελληνικά προϊόντα και τα τιμάει στα πιάτα του. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερες προτάσεις από διάφορες γωνιές της χωρας: Ψητή πλεξούδα τυρί γαΐς του Ραγιάν και τσιπς αχλαδιών, μπρεζάολα προβατίνας και αχλάδι γεμιστό κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, χούμους με τηγανητές μπάμιες και καραμελωμένα κρεμμύδια, βρασμένο πεταλιόριζο με φύκια ελληνικά από τη Ρόδο και συκώτι από νεροβούβαλο Κερκίνης μαριναρισμένο σε γάλα και μετά σε λάδι με βότανα. Υπάρχει επίσης ταλιάτα από αμερικανικό βοδινό κοπής flap stake Black Angus που σερβίρεται με ψητά λαχανικά και σάλτσα από γλυκό κρασί και ζελέ μοσχαριού. Ευφάνταστες γευστικές προτάσεις σε ένα γοητευτικό περιβάλλον.

ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ

Αμύντα 4, Αθήνα, 210 7223195
Είναι από τα μαγαζιά εκείνα που δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού στην Αθήνα. Ο Μαγεμένος Αυλός, στη γεμάτη ζωή πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, «μαγεύει» για περισσότερο από 55 χρόνια πάρα πολύ κόσμο, αφήνοντας το στίγμα του στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εδώ σύχναζαν όλα τα μεγάλα ονόματα των τεχνών, των γραμμάτων αλλά και της πολιτικής σκηνής. Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Αλέξη Μινωτή και τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη, τον Δημήτρη Χορν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεκάδες άλλους επώνυμους θαμώνες, το ιστορικό αυτό εστιατόριο έχει περάσει προ πολλού τις «εξετάσεις» σε όλα τα επίπεδα: φαγητό πολύ προσεγμένο, ιδιαίτερα ζεστό περιβάλλον και μια εξυπηρέτηση που θυμίζει την παλιά, καλή εποχή.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, 210 9418821
Ένα από τα πιο χαριτωμένα νέα εστιατόρια της πόλης. Η Βάνα και ο Σήφης (o ιδιοκτήτης) κάνουν ένα ακόμα βήμα στην υπεράσπιση της τοπικής κουζίνας, αποφασισμένοι να μεταδώσουν στο κοινό όσα ξέρουν για την ελληνική κουζίνα. Σίγουρα το δυνατό χαρτί τους είναι τα σπιτικά και νόστιμα πιάτα, που μαγειρεύονται με αυτοπεποίθηση.

ΜΑΝΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αιόλου 27Α, Αθήνα, 210 3252335
Ο μεγάλος σχολικός χάρτης της Ελλάδας σε περίοπτη θέση δηλώνει ότι η κουζίνα μαγειρεύει παραδοσιακές συνταγές από κάθε γωνιά της. Η διάθεση των ιδιοκτητών είναι να αναβιώσουν τις παλιές συνταγές, ακολουθώντας την εποχικότητα και σερβίροντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της νέας γενιάς. Η ιδέα είναι ότι σερβίρεσαι μόνος σου, διαλέγοντας από τη βιτρίνα, όπου φιγουράρουν τα ταψιά. Από το πρωί, με ελληνικό πρωινό, το μεσημέρι με μαγειρευτά φαγητά και από τις 11 το βράδυ ουζοκατάσταση με ποικιλίες, πίτες και ρακόμελα.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Φαλήρου 10, Αθήνα, 210 9218180
Δέκα χρόνια γεύσεις από τη Μάνη. Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης: ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανά, σύγκλινο. Το εστιατόριο συνεχίζει να υπηρετεί και σήμερα την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά, αναζητώντας υλικά που να προέρχονται κυρίως από τη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ

Ρόμβης 21, Σύνταγμα, 210 3233459
Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην καρδιά του κέντρου. Με μενού που αλλάζει καθημερινά και αγνές πρώτες ύλες, η Μινιατούρα εγγυάται ποιοτικό φαγητό σε ένα ήσυχο περιβάλλον με λίγα τραπέζια. Συνοδεύστε το πιάτο σας με μια παγωμένη μπίρα από τον μεγάλο κατάλογό της.

ΜΙΝΟΡΕ

Γυθείου 24, Χαλάνδρι, 210 6778790
Η μελωδία μιας άλλης εποχής. Το Μινόρε είναι μια χαμηλών τόνων ταβέρνα με αυθεντικό άρωμα περασμένων δεκαετιών σε μια παλιά μονοκατοικία με καταπράσινη αυλή. Ανεπιτήδευτη ελληνική κουζίνα και φαγάκι σπιτικό. Νοσταλγικό περιβάλλον, χαλαρό, ήσυχο, ό,τι πρέπει για να ανταλλάξεις και δυο κουβέντες πίνοντας το κρασί σου.

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 210 6819109
Σε μια παλιά μονοκατοικία που χρονολογείται το 1948 με 4 δωμάτια κι έναν πανέμορφο κήπο λίγο έξω από το κέντρο του Χαλανδρίου βρίσκεται ένα ζεστό και φιλόξενο εστιατόριο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Το μενού περιλαμβάνει ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, όπως φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα (δοκιμάστε οπωσδήποτε αρνίσιο κεμπάπ με καπνιστές μελιτζάνες, τομάτες ψητές και πίτες), σπιτικά γλυκά, ψωμί δικής του παραγωγής, καφέ και διάφορα ποτά ως τέλεια συνοδευτικά. Στα συν οι προσιτές τιμές που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής. Θα το βρείτε ανοιχτό από Τρίτη έως Παρασκευή 18:00-02:00, Σάββατο & Κυριακή 12:00-02:00. www.facebook.com/monokatoikiaa

ΜΠΙΦΤΕΚΑΑΑΤΣΙ

Περικλέους 39, 2106560680
Κρητικό φαγητό σε προσιτές τιμές. Ανοικτό και το μεσημέρι

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ

Αιγιαλείας 27, 210 6893444
Μέρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων delivery του Ηλία Μαμαλάκη. Εδώ, στον άνετο και απλό χώρο μπορείς να κάτσεις και να σερβιριστείς το φαγητό σου. Το μενού αποτελείται από κλασσικές συνταγές της ελληνικής παράδοσης που μαγειρεύονται μερακλίδικα και με ποιοτικά υλικά.

ΟΙΝΕΑΣ

Αισώπου 9, Ψυρρή, 210 3215614
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που ξεκίνησε το 1999 και από τότε προσελκύει τους καλοφαγάδες στο Ψυρρή. Ο χώρος ιδιαίτερα διακοσμημένος με το πιο απίθανο αξεσουάρ να κοσμεί τους τοίχους. Το κρασί έχει περίοπτη θέση στον Οινέα και μπορείτε να το απολαύσετε με νόστιμους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, 210 3608621
Εστιατόριο με έντονο το κυκλαδίτικο στοιχείο, που φέρει την υπογραφή της γνωστής Παριανής σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία αποφάσισε να φέρει στην κουζίνα του τις πιο νόστιμες συνταγές του νησιού της.

ΡΙΦΙΦΙ

Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 330 0237
Ανανέωση και νόστιμα πιάτα. Η κουζίνα του Ριφιφί συνεχίζει να μιλά άπταιστα ελληνικά, αναζητώντας φρέσκες εποχικές πρώτες ύλες από κάθε ελληνική γωνιά. Τις προδιαγραφές αυτές τις διαπιστώνεις στα πιάτα του εστιατορίου. Το ζυμωτό χειροποίητο ψωμί σε προδιαθέτει για τη συνέχεια και οι σαλάτες Ριφιφί με κρίθινα παξιμάδια, ρόκα, κρητική ξινομυζήθρα και λιαστή ντομάτα, όπως και η «Σταμναγκάθι», με μανιάτικο σύγκλινο και γλάσο από πορτοκάλι και ιπποφαές.

ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ

Αγ. Τρύφωνος & Συγγρού 18, Κηφισιά, 210 8015394
Στo ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνης θα μπειτε νοσταλγικά στο παιχνίδι της γεύσης με τα μοσχομυριστά κεφτεδάκια, εκτός από το ζυμωτό ψωμί που φτιάχνουν με ζήλο οι ίδιοι. Το καλό κρέας είναι ο πρωταγωνιστής. Η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει: ωραία ψημένη, απολαμβάνεις τη νοστιμιά της σε κάθε μπουκιά.

ΤEΛΗΣ

Έναντι Ιεράς Μονής Πεντέλης, 210 8040484
Εξαιρετικά μαγειρευτά. Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στα Β.Π.

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

Νικ. Τρύπια 64, Φιλαδέλφεια, 210 2526353
O Άρης και ο Νάσος δημιούργησαν, έναν ζεστό χώρο με πρωτότυπη ονομασία, έχοντας ως φιλοσοφία τους την ανάδειξη παραδοσιακών συνταγών με προϊόντα ονομασίας προέλευσης. Στα Μπινελίκια μπορεί επίσης κάποιος να απολαύσει εξαιρετικά αποστάγματα από τσίπουρο, ρακί, ούζο και τρεις διαφορετικές γεύσεις ρακόμελου.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΑΤΑΡΗ

Δημοφώντος 80, 210 3455505
Εξαιρετική κρητική κουζίνα σε προσιτές τιμές. Προερχόμενος από οικογένεια τυροκόμων, ο Διοματάρης δημιουργεί γνήσια παραδοσιακά πιάτα, με οδηγό της συνταγές της Χανιώτισσας γιαγιάς του. Το κτήμα που ο ίδιος έχει σχεδιάσει στο Κρυονέρι προμηθεύει την ταβέρνα με φρέσκα εποχιακά υλικά δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στη ποιότητα και την γεύση των πιάτων.

ΤΟ ΜΙΚΙΟ

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740
Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Tο Mικιό ξεκίνησε δειλά πριν από τρία χρόνια στο Παλαιό Φάληρο να προσφέρει τους γνήσιους κρητικούς μεζέδες του. Ο Πέτρος κι η Ελίζα, ιδιοκτήτες του Μικιού, με γνώμονα τη μαγειρική της Χανιώτισσας γιαγιάς Ελισάβετ, δημιουργούν πρωτότυπα γευστικά πιάτα που σε συνδυασμό με την ποιότητα των υλικών και των προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη, τη φιλοξενία, το γουστόζικο και παρεΐστικο περιβάλλον και, φυσικά, τις προσιτές τιμές κατάφεραν σύντομα να ανεβάσουν το Μικιό ψηλά στην προτίμηση του κόσμου.

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ

Ξενοκράτους 50, Κολωνάκι, 210 7226830
Στην ανοιχτή κουζίνα που αστράφτει πάστρα, στη βιτρίνα, φιγουράρουν τα ταψιά με τα φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ