Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΨΑΡΙ

FISHAΛΙΔΑ SEA-FOOD

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, περιοχή Χίλτον, 210 7234551
Οικείος και ευχάριστος χώρος, ιδανικός για ψαροφαγία. Δροσερές σαλάτες, όσπρια και φυσικά θαλασσινά γεμίζουν τον κατάλογο. Σε ένα μενού που παραλλάσσεται θα βρείτε από χταπόδι λιαστό σχάρας μέχρι όστρακα, λακέρδα Θεσσαλονίκης και διάφορα είδη ψαριών.

MYTHOS BY DIVANI

Αγίου Νικολάου 10, 210 8911100
Απέναντι από το κτίριο του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso το εστιατόριο Mythos By Divani προσφέρει μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με μοντέρνες τεχνικές σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, ακριβώς πάνω στο κύμα. Το μενού εστιάζει στα θαλασσινά με επιλογές όπως τη φρέσκια καραβιδόψιχα και την αστακομακαρονάδα να ξεχωρίζουν.

SEA SPICE

Κύπρου 74, 212 1054489
Καινούρια είσοδος στα εστιατόρια θαλασσινών της Γλυφάδας με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα και της ομάδας του πετυχημένου Pere Ubu. Στον χώρο με το κομψό, ναυτικό στυλ και το κυρίαρχο μαρμάρινο μπαρ σερβίρονται παραδοσιακά, έθνικ και μοντέρνα, «πειραγμένα» πιάτα. Κάποια από αυτά έρχονται σε εταζέρες, χαρίζοντας μια πινελιά ρετρό.

VAROULKO SEASIDE

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400
Το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα», ανανεώνοντας τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας. Ως ιδανικός εκφραστής της, έχει δημιουργήσει εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο το οποίο φέτος συνδυάζεται με βραχάκια παρμεζάνας, κονφί τομάτας και αφρό παρμεζάνας.

ΑΘΕΡΙΝΑ

Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, Νέα Ερυθραία, 2106200089
Μεζεδοπωλείο που σερβίρει θαλασσινά και θυμίζει κυκλαδίτικα σοκάκια.

ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑΣ

Συγγρού 156, Νέος Κόσμος, 210 9232918
Ο ιδιοκτήτης του ψαρεύει καθημερινά από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και σας προσφέρει τη δυνατότητα να τα δείτε στο μαρμάρινο πάγκο και να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Χρησιμοποιεί εκλεκτά μπαχαρικά και αγροτικά προϊόντα για να δώσει ένταση στη γεύση των θαλασσινών, όπως ζαφορά, βασιλικό, θυμάρι, ακατέργαστο αλάτι, ελαιόλαδο κ.α.

ΑΙΟΛΟΥ 68

Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925
Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Το μενού περιλαμβάνει μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα!

ΑΛΜΥΡΑ

Ελαιών 54, Κάτω Κηφισιά, 210 6205925
Κοντά στις κλασικές, απλές ψαροταβέρνες και τα περισσότερο φτιασιδωμένα ψαροεστιατόρια προστίθενται με αμείωτο ρυθμό τα casual ψαρομεζεδοπωλεία με προσεγμένο φαγητό σε μια μεγάλη κλίμακα επιλογών. Στην Αλμύρα τον πρώτο λόγο έχει το καλό φαγητό. Ο Γιάννης Λιάκου, που είναι επικεφαλής της κουζίνας, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα «ψαρομεζές» και στην Αλμύρα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν του τη φήμη.

ΑΦΡΟΨΑΡΟ

Μαρίνου Αντύπα 62-66, 210 2723000
Στην κουζίνα του Αφρόψαρου ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας επιμελείται πιάτα με βάση την ελληνική παράδοση δίνοντας έμφαση στα φρέσκα ψάρια και όστρακα μαγειρεμένα σε όλες τις εκδοχές. Το σέρβις είναι ευγενικό ενώ η οινική λίστα προσφέρει αρκετές επιλογές απ’ τον ελληνικό αμπελώνα.

ΓΑΡΙΔΑΔΙΚΟ

Ζαλοκώστα 3, 210 6833388
Φρέσκο ψάρι και γαρίδες σε αφθονία σερβίρει το «Γαριδάδικο» στο Χαλάνδρι με, ή χωρίς τη συνοδεία Βολιώτικου τσίπουρου. Ο Μιλτιάδης Τσιγάρης, ξεκίνησε ως καραβομάγειρας και πλέον με εμπειρία 15 χρόνων σε κουζίνες εστιατορίων δημιουργεί ισορροπημένη ελληνική κουζίνα με έμφαση στο φρέσκο υλικό. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά πιάτων με γαρίδες από τα ελληνικά νερά, αλλά και μεγάλες γαρίδες από τις θάλασσες του Ειρηνικού και Ατλαντικού που προσφέρονται ψητές, τηγανητές, σε μακαρονάδες και σαγανάκι.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Βασ. Γεωργίου Β 34, Χαλάνδρι, 213 0055123
Τη γαστρονομία και τη φρεσκάδα των θαλασσινών μεζέδων του νησιού του, της Πάρου δηλαδή, μας συστήνει ο Δαμιανός στην καταπράσινη αυλή του. Μπαρμπουνάκι μαρινάτο, σαλατούρι αλλά και γούνα –λιαστό ψάρι– που συνοδεύει τη σούμα. Νόστιμα πιάτα αποδεικνύονται το χταπόδι στιφάδο, τα γιουβαρελάκια σφυρίδας και η παριανή ρεβιθάδα.

ΔΟΥΡΑΜΠΕΗΣ

Ακτή Δηλαβέρη 29, Νέο Φάληρο, 210 4122092
Κλασσική επιλογή για τους ψαροφαγάδες στο Μικρολίμανο με εξαιρετικές και φρέσκες πρώτες ύλες. Τα κυδώνια του φημίζονται ως τα καλύτερα της Αθήνας, ενώ η καραβιδοψίχα που συνοδεύεται από ροζ μαγιονέζα και τα ψητά χτένια με λαδολέμονο συγκαταλέγονται στις σπεσιαλιτέ του. Και το ψήσιμο του ψαριού θεωρείται το κορυφαίο στην πρωτεύουσα.

Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368
Μια ψαροταβέρνα με άποψη που τιμάει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα είναι το Ε/Γ Ταξιδεύοντας, που έχει βρει τη θέση του στο Κερατσίνι. Από τα κάρβουνα βγαίνουν καταπληκτική σαρδέλα και άπαιχτο ζουμερό χταποδάκι. Αριστοτεχνικά τηγανισμένα έρχονται τα μπαρμπουνάκια και ο απίθανος φιλεταρισμένος γαύρος. Ωραίες και πλούσιες σαλάτες συνοδεύουν την ψαροφαγία.

ΙΘΑΚΗ

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης, 210 8963747, 210 8963739
Ένας χώρος χτισμένος σε τρία επίπεδα, στον οποίο θα απολαύσετε καθαρά και φρέσκα ψάρια, καλομαγειρεμένα, με θέα τη θάλασσα. Η κουζίνα γενικώς κινείται σε παραλλαγές θαλασσινών. Διαθέτει μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084
Café-restaurant που διαθέτει τις πιο φρέσκες θαλασσινές γεύσεις και υψηλού επιπέδου γαστρονομία με θέα τη θάλασσα και το Μικρολίμανο. Ο χώρος προσφέρεται και για εκδηλώσεις.

ΙΩΑΚΕΙΜ

Λιμάνι Ραφήνας, 22940 23421
Για ψαράκι με παράδοση. Για ψαράκι και αγνάντεμα στη θάλασσα ο Ιωακείμ στο λιμάνι της Ραφήνας είναι ό,τι πρέπει για κοντινή απόδραση. Ένα μικρό μαγαζί που διατηρεί την αυθεντικότητά του με την πατίνα του χρόνου από το 1953, όταν το ξεκίνησε ο Μικρασιάτης παππούς, τότε που η Ραφήνα ήταν ένα ψαροχώρι. Εκτός από χταποδάκι στα κάρβουνα, ωραία χόρτα του βουνού βραστά (€4) και φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια, αξίζουν την εύνοιά σας τα χρυσοκόκκινα μπαρμπούνια που βγαίνουν από το τηγάνι τραγανά απέξω και ζουμερά μέσα κι ευωδιάζουν φρεσκάδα.

ΙΩΔΙΟ

Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, 210 9884258
Φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια θαλασσινών γεύσεων και είναι το εστιατόριο που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του έχει ως μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο την ποιότητα, τη φρεσκάδα και την ελληνική προέλευση των ψαριών και των θαλασσινών που σερβίρει. Η κουζίνα του Ιωδίου και ο σεφ Μάρκος Πατεράκης έχουν τη μοναδική ικανότητα να διατηρούν όλη τη γεύση και τα αρώματα των αιγαιοπελαγίτικων «θησαυρών» μέσα από μοναδικές τεχνικές ψησίματος και διακριτικά δημιουργικά πιάτα, όπως το στιφάδο ροφού ή η αχινομακαρονάδα, ή ακόμα και μέσα από το μοναδικό άγγιγμα μιας απλής μαρινάτας σε ιδιότυπα ελληνικά σούσι. Το ανακαινισμένο και πάντα φιλόξενο εστιατόριο του Π. Φαλήρου προσφέρει νέα πιάτα αλλά και τη μοναδική κάρτα με πιάτα ημέρας με τις επιλογές θαλασσινών του σεφ. Στο καθημερινό μενού του εστιατορίου θα βρει κανείς πιάτα όπως το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και το καπνιστό χέλι στο πήλινο με ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτα και πάπρικα, ενώ στα πιάτα ημέρας περιλαμβάνονται προτάσεις του σεφ με διεθνείς επιρροές, όπως χτένια ελαφρά σοταρισμένα πάνω σε κρέμα σαντορινιάς φάβας και ταρτάρ φρέσκου τόνου. Η ιδιαίτερη λίστα κρασιού και αποσταγμάτων από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα αποτελεί ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του Ιωδίου.

ΚΑΝΑΡΙΑ

Κανάρη 119, Μοσχάτο, 210 9442119
Ξεκίνησε το 1950 και συνεχίζει ακάθεκτη, μένοντας σταθερή στο μότο της «λίγα και καλά». Αυτό χαρακτηρίζει το μενού: σαλάτες, φέτα, ελιές και ψάρια από συγκεκριμένα είδη. Κορωνίδα της ψαροκουζίνας η «βασίλισσα» γαρίδα του Πλαταμώνα.

ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

Ομήρου 11 , 210 3600326

ΜΑΡΓΑΡΩ

Μ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, 210 4514226
Γνωστό ψαρομάγαζο στον Πειραιά με σταθερό μενού, συνδυάζει ποιότητα και καλές τιμές. Τα μαλάκιά του, κυρίως γαρίδες και καραβίδες, θα σας κερδίσουν. Εξαιρετικός και ο χαλβάς Δραπετσώνας που τρατάρουν τους πελάτες στο τέλος.

ΜΟΣΧΟΣ

Λ. Ειρήνης & Ελένης, Ταύρος, 210 3466355
Για ψιλό ψαράκι και καλό τηγάνι θα πάτε σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, στην ψαροταβέρνα του Μόσχου, που μόλις καλοκαιριάσει βγάζει τραπεζάκια στον πεζοδρόμιο κάτω από τις νεραντζιές. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κουζίνα σπιτική με φρέσκα, καλοτηγανισμένα, μικρά ψάρια. Τραγανή έρχεται η κουτσομούρα, ωραιότατα τα τηγανητά μπακαλιαράκια και το μαριδάκι. Για το τέλος, κερασμένος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, 2108070300
To γνωστό μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας απέκτησε αδερφάκι στα βόρεια προάστια. Ανοιχτά: 6 μ.μ. - 1 π.μ.

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ

Ζησιμοπούλου 28, Π. Φάληρο, 210 9419082, 210 9425203
Ένα από τα παλαιότερα «ψαράδικα» της Αθήνας, με διακόσμηση γεμάτη ναυτικούς χάρτες και ζωγραφισμένα καΐκια. Στο μενού του, που σφύζει από θαλασσινές γεύσεις, δεσπόζει φυσικά η φημισμένη μπουγιαμπέσα του. Ο καταπράσινος κήπος του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Σε έναν χώρο με λευκό χρώμα και μια μεγάλη μουριά θα γευτείτε πρωτότυπες δημιουργίες με μεζέδες και κυρίως πιάτα από θαλασσινά και ψάρια. Η λίστα των κρασιών του είναι περιορισμένη σε κλασικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 210 4225059
Στον καινούριο του χώρο θα απολαύσετε μερικά από τα πιάτα που τον καθιέρωσαν σαν ψαροταβέρνα, όπως τα αριστοτεχνικά ψημένα φιλετάκια μπαρμπουνιών, που είναι τρομερά ζουμερά και φρέσκα, αλλά και νέες γεύσεις.

ΠΕΖΟΥΛΑΣ

Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, 210 9422684
Με ιστορία από τις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές συντηρεί τη φήμη και το περιβάλλον του από αλλοτινές εποχές. Η συνοικιακή του αυλή, μια καλοκαιρινή αγκαλιά, προσφέρεται για τσιμπολόγημα με ό,τι φρέσκο έχουν βγάλει τα δίχτυα. Εδώ το τηγάνι είναι δυνατό, για μπαρμπουνάκια, ψαράκια και καλαμαράκια που θα συνδυαστούν με το ούζο ή το τσίπουρο.

ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ

Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Ξεκάθαρες γεύσεις, άρτια παρασκευασμένες και σε προσιτές τιμές. Πανδαισία θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύονται με τσίπουρο και ούζο, εκλεκτά αποστάγματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ

Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, 210 4511231
Εστιατόριο με θέα το Σαρωνικό, με το Νίκο, τον ιδιοκτήτη, να τιμά τις ρίζες του και να έχει στήσει ένα μενού με παριανές συνταγές ψαρικών και άλλων θαλασσινών. Σκαθάρια, κυδώνια, γυαλιστερές, φρέσκια σουπιά κ.α. συνοδευόμενα από φίνο ούζο.

ΤΡΑΒΟΛΤΑ

Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, 210 5719222
Ο λόγος για το ψαρο-εστιατόριο Τραβόλτα. Είχα καιρό να δοκιμάσω τα πιάτα του. Με καινούργια εμφάνιση, ο χώρος του έγινε όμορφος και ταιριαστός με την κουζίνα του. Του πάνε οι αποχρώσεις του γκρι και του λευκού. Μόνη έντονη πινελιά ένας κόκκινος τοίχος που επάνω του φιγουράρουν κομμάτια από ένα ξύλινο σκαρί. Σε περίοπτη θέση το ξύλινο ψυγείο με τον πάγο. Μου αρέσουν τα λευκά, μακριά τραπεζομάντιλα που ενισχύουν την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Στο μενού αναγράφεται θαλασσινό τροφολόγιο και στην πρώτη σελίδα του μπορείς να διαβάσεις όλους τους στίχους του «Μαραμπού» του Νίκου Καββαδία. Η αρχή έγινε με μια πιατέλα με σασίμι από γόπα και μια γραμμή από αυγά αχινού και γόπα με αυγά φρέσκιας πέστροφας, ωμή γαρίδα γάμπαρη από την Πρέβεζα με θυμάρι και λεμόνι και μπαρμπούνι ταρτάρ με αχινό, ψιλοκομμένη πιπεριά, σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και σταγόνες λεμόνι (€19,80). Ήταν όλα πολύ φρέσκα. Η μάλλον ουδέτερη γεύση της ωμής φιλεταρισμένης γόπας δένει ιδανικά με τον αχινό, αναδεικνύοντας τη γλύκα του, και ταιριάζει και με τα αυγά πέστροφας. Η γαρίδα, νε τη διακριτική γεύση του λεμονιού, αποδεικνύεται πεντανόστιμη, όπως και το μπαρμπούνι. Η πράσινη σαλάτα με την ξεφλουδισμένη ντομάτα δεν κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μας. Η ταραμοσάλατα (€5,50) ήθελε λίγο περισσότερο λεμονάκι, ενώ η φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τυλιγμένο σε λαρδί μαύρου χοίρου ψημένο ελαφρά για να βγάζει τα αρώματά του, σε κατακτούσε με την πρώτη μπουκιά (€15,70). Εντυπωσιακός ο πύργος που σχημάτιζαν οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, περασμένες όμορφα από το τηγάνι, οι οποίες έδεναν με μους παντζαριού (€9,80). Και πριν προλάβουμε να αφήσουμε τα πιρούνια μας, κατέφθασε, εντυπωσιακό μέσα στη λευκή πιατέλα, το φρέσκο καλαμάρι κοντοσούβλι (€16), που συνοδευόταν από ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα – ψημένο ιδανικά και τρυφερό. Ακαταμάχητο αποδείχθηκε το πληθωρικό πιάτο με φρέσκια σουπιά και κριθαράκι μαγειρεμένο στο μελάνι της, που στην κορυφή της φιγουράριζε χοντροτριμμένη νιώτικη γραβιέρα ωρίμανσης (€15,90). Η βουτυρένια γεύση του τυριού ισορροπούσε με την πλούσια γεύση που χάριζε το κριθαράκι. Τη χαριστική βολή έδωσε κοντοσούβλι με φιλεταρισμένες γόπες και μπαρμπούνια με ωραίο κάπνισμα στη γεύση και συνοδευτική μους παντζαριού με κρεμμυδάκι και κρίταμο. Αληθινό γλέντι θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύεται από εξαιρετικό και ευγενικό σέρβις. Στον Τραβόλτα υπάρχει συνέπεια στην κουζίνα και προσήλωση στην ποιοτική φρέσκια ύλη. Χαίρεσαι τις καθαρές γεύσεις. Ο απόλυτος έρωτας των ψαροφάγων. Τραβόλτα, Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, 210 5719222

ΨΑΡΑNOID

Σωκράτους 2, κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, 210 6810135
Ένα πιάτο-σταθμός της αγγλικής κουζίνας, το fish and chips με τα πιο φρέσκα υλικά και τον εξαιρετικής ποιότητας μπακαλιάρο Cod. Εξαιρετικά fish burgers, λαχταριστά tortilla wraps με ψάρι ή καλαμάρι και πολλές ακόμα εκπλήξεις σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888
Ανοιχτόχρωμη ατμόσφαιρα δύο επιπέδων που επικοινωνούν μεταξύ τους με πετυχημένα θαλασσινό ντεκόρ. Χρησιμοποιούν ότι πιο φρέσκο και καλό στην αγορά από τους δικούς τους Ψαράδες στις Σκάλες από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την εποχή και τη διάθεση της θάλασσας.

ΨΑΡΑΚΙ

Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215
Συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με τη Σχάρα και αποτελεί την εναλλακτική λύση στην κρεατοφαγία. Ψαρομεζέδες και ποικιλίες θαλασσινών έχουν την τιμητική τους στον κατάλογο. Η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης έρχεται και συμπληρώνει το σκηνικό.

ΨΑΡΙΣΤΟΝ

Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο, 210 2850746
Μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες ψαροταβέρνες στην Αθήνα. Η κουζίνα του Ψάριστον λειτουργεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του Βασίλη Ακρίβου που δημιουργεί και σερβίρει τους πιο ανατρεπτικούς μεζέδες. Χταποδάκι μπουγιουρντί, μύδια ψημένα στη λαδόκολλα, ταραμάς τηγανητός αλλά και πετυχημένος τόνος τατάκι είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Όταν το επισκεφθείτε μην παραλείψετε να ζητήσετε χέλι που έρχεται ψημένο στο κεραμίδι.

ΨΙΨΙΝΑ

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9819072
Στην Ψιψίνα η σάλα παραπέμπει σε σπιτική αστική τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα της δεκαετίας του '50, ανοιχτή κουζίνα, μεγάλο πάγκο όπου φιγουράρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και στον τοίχο μια μεγάλη πινακίδα που γράφει «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σε κερδίζουν οι ψαρομεζέδες, και μάλιστα σε εξαιρετική μορφή, είτε βγαίνουν από τη σχάρα είτε από το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον φούρνο.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ