Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ABOVO

Τσακάλωφ 18, 210 3388838
Στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χαλαρός χώρος σε δύο επίπεδα με ομορφο, φωτεινό αίθριο και άφθονα φυτά από την αρχιτέκτονα Αντιγόνη Καψάλη. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο ρόλο του executive chef μαγειρεύει νοστιμιές και σύγχρονη διεθνή κουζίνα ενώ στο δεύτερο επίπεδο, η μπάρα είναι εντυπωσιακή και εκεί σε υποδέχεται ο bartender Βασίλης Τσομπανίδης με τα ωραία κοκτέιλ που ετοιμάζει. Δοκιμάστε το «μυστικό» degustation menu 10 πιάτων (€50) με τον τίτλο «Put the blame on me» που θα αλλάζει συχνά μέσα στο μήνα .

BOTRINI'S

Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323
Η αθηναϊκή εκδοχή του κερκυραϊκού Etrusco που δημιούργησε ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει μια μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με πολλές επιλογές. Δυνατό σημείο του κομψού και προσεγμένου εστιατορίου είναι ο καταπράσινος και άκρως καλοκαιρινός του κήπος.

BROWN'S BAR RESTAURANT DIVANI CARAVEL HOTEL

Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 210 7207000
Το εστιατόριο Brown’s Bar Restaurant στο ξενοδοχείο Divani Caravel ανανεώνει φέτος το μενού του. Ρομαντικός διάκοσμος, αναπαυτικές πολυθρόνες, χαρούμενη εορταστική art de la table, άφθονα κεριά στα χρώματα της σοκολάτας. Για αρχή, μπισκ αστακού, ανάμεικτη σαλάτα με βιολογικές φακές,blackberries, μελωμένα πανσετάκια, κρουτόν από κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ ροδιού. Στα ορεκτικά γαρίδες κοκτέιλ με καυκαλήθρες, πούλπα φράουλας, ζελέ σέλερι και ταρτάρ κόκκινης πιπεριάς. Από τα κυρίως πιάτα, η ταλιάτα Blanc Angus συνοδεύεται από καλοδουλεμένο πουρέ σελινόριζας και μικρά λαχανικά ατμού, τσιπ παντζαριού, σχοινόπρασο και δίπλα μοτσαρέλα με τρούφα και σος πόρτο. Φιλέτο τόνου σε κρούστα πορτοκαλιού με σουσάμι. Vegetarian πιάτο το ριζότο με χούμους, σπαράγγια και πράσινο μήλο. Στα επιδόρπια χορταστικό μακαρόν με κρέμα κάστανου και σάλτσα πορτοκαλιού, κρέμ μπρουλέ με crumble αμυγδάλου και φρούτα του δάσους, μους μαύρης σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα και μπισκουί πέντε μπαχαρικών . Τέλος στο Cigar Lounge με τοn χαμηλό φωτισμό και τα δερμάτινα καθίσματα,για πούρο με κάποιο ουίσκι ή κονιάκ.

CHEFI THE RESTAURANT

Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι , 210 6815774
Σε μία chic & stylish μονοκατοικία στο Χαλάνδρι απολαμβάνετε μία υπέροχη γαστρονομική εμπειρία, με τα εξαιρετικά πιάτα και γλυκά από τον σεφ Αλέξανδρο Κοσσυβάκη. Το χαλαρό, απέριττο και φίνο περιβάλλον, το άψογο service και οι υπέροχες μουσικές επιλογές της… ίδιας της Chefi, συνθέτουν μία τέλεια εμπειρία.

COOKOOVAYA

Μέξη Χατζηγιάννη 2Α, 210 7235005
Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής αναλαμβάνουν με την πολυπληθή ομάδα τους να σας μυήσουν στην αληθινή ελληνική κουζίνα και τα υλικά της ελληνικής γης.

FUNKY GOURMET

Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727
Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος δημιούργησαν στον Κεραμεικό ένα κομψό εστιατόριο που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί σχεδόν αμέσως (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) για τον αρμονικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει την ποιοτική πρώτη ύλη κάθε εποχής και τις πιο προηγμένες τεχνικές μαγειρικής με μια μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.

GB ROOF GARDEN

Βασ. Γεωργίου Α1, ξεν. Μεγάλη Βρετανία, Πλ. Συντάγματος, 210 3330766
Εστιατόριο που αντανακλά τη λάμψη του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενείται. Τα ηνία της κουζίνας κρατά με μαεστρία ο σεφ Αστέριος Κουστούδης. Τα πιάτα φανερώνουν φρεσκάδα και καλή τεχνική, με γκουρμέ υπόσταση.

HYTRA

Λ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Νέος Κόσμος , 210 3316767
Στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών σας περιμένει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. O σεφ Τάσος Μαντής επιμελείται ένα εξαιρετικό μενού δημιουργικής κουζίας υψηλών προδιαγραφών που συνδυάζει τις πιο οικείες ελληνικές γεύσεις με τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε και το Hytra Apla, ένα μοντέρνο μπιστρό με πιο casual επιλογές φαγητού που επιμελείται ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Ένα από τα ατού του εστιατορίου Hytra και Hytra Apla είναι τα εξαιρετικά κοκτέηλ που δημιουργούνται από βραβευμένους bartenders.

KUZINA

Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240133
Πολύ κοντά στην Ακρόπολη, σε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και διακοσμημένο με υψηλή αισθητική, ο σεφ Άρης Τσανακλίδης εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα προϊόντα της εποχής και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν με επιτυχία την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις.

MATSUHISA ATHENS

Απόλλωνος 40, Ξεν. Astir Palace, Βουλιαγμένη, 210 8960510
Διάσημο ανά τον κόσμο εστιατόριο που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα και λεπτές ισορροπίες που συναντούν σε ιδανικές δόσεις την ένταση της λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Στα συν του η πανέμορφη θέση του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και τα εκπληκτικά κοκτέιλ του διάσημου mixologist Ντέιλ ντε Γκροφ.

MILOS RESTAURANT

Βασ. Σοφίας 46, Ξεν. Hilton , 210 7244400
Ένα από τα πλέον γνωστά εστιατόρια ανά τον κόσμο το Milos, δημιουργία του σεφ Κώστα Σπηλιάδη εξακολουθεί να σερβίρει εκλεκτά πιάτα με βάση το ψάρι των ελληνικών θαλασσών. Κάτω από τη στέγη του Ξενοδοχείου Χίλτον τα πιάτα αναδεικνύουν την περίπλοκη απλότητά τους και αναδίδουν αρώματα που προσφέρει απλόχερα η φύση. Η εξαιρετική τεχνική και οι μοναδικοί πειραματισμοί μπλέκονται με τη φαντασία του σεφ και παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

MODERN ROOFTOP DINING

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, 2109249954
Στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα νέο κομψό εστιατόριο, το MODERN rooftop dining, βρίσκει φιλόξενη στέγη στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου ATHENSWAS που έχει ξεχωρίσει τους 11 μήνες λειτουργίας του και έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές για το υπέροχο design του, την αισθητική και την διακριτική πολυτέλειά του.

SENSE FINE DINING RESTAURANT

Ξενοδοχείο AthensWas, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, 210 9249954

SIMUL

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες ενώ η κομψή αυλή με τα δέντρα σού δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες. Τα πιάτα ετοιμάζει ο σεφ Νίκος Θωμάς που δημιουργεί τις γεύσεις βασιζόμενος στα φρέσκα υλικά και την έμπνευση της ημέρας και η λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.

TUDOR HALL

Βασ. Γεωργίου Α' 3, πλ. Συντάγματος (ξεν. «King George»), Αθήνα, 210 3330265
Ο καταξιωμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ανέλαβε και τα ηνία του εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George Palace που πρόσφατα άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Πιάτα ραφιναρισμένα που βασίζονται σε ελληνικές συνταγές αποδεικνύουν πως η ελληνική κουζίνα, όταν βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που ξέρουν, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Ο ζαχαροπλάστης Ευγένιος Βαρδακαστάνης εντυπωσιάζει με τα επιδόρπια,

VEZENE

Βρασίδα 11, Χίλτον, 210 7232002
Μοντέρνο μπιστρό με εξαιρετικά εδέσματα που ξεχωρίζουν για την απόλυτη ποιότητα και τα καλοδιαλεγμένα υλικά τους και φέρουν την υπογραφή του Άρη Βεζενέ. Στο Vezene θα βρείτε και μερικά από τα πιο εκλεκτά κρεατικά της Αθήνας καθώς και τις πιο εξειδικευμένες κοπές. Σημείο κατατεθέν της διακόσμησης ο ωραίος ξυλόφουρνος.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 210 6617353
Σε έναν ζεστό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο ο σεφ Δημήτρης Αγοραστός επιδεικνύει όλη του την τέχνη. Η μαγειρική του και τα πιάτα του ισορροπούν μεταξύ παράδοσης και δημιουργικότητας και προσαρμόζονται ανάλογα με το τι βρίσκει καθημερινά στην αγορά.

ΑΘΗΡΙ

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
H βραβευμένη κουζίνα στο Αθήρι βασίζεται στη φαντασία και τη δημιουργικότητα του Αλέξανδρου Καρδάση, ο οποίος πειραματίζεται συνεχώς με την παράδοση. Η καινοτομία του εστιατορίου που προσφέρει πιάτα με το τεμάχιο δίνει τη δυνατότητα για γκουρμέ ποιοτικές γεύσεις σε προσιτές τιμές.

ΑΝΘΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 213 0271631
Σε έναν μικρό, όμορφο και φιλόξενο χώρo με ανοιχτή κουζίνα ο Γιώργος Γεράρδος έχει δημιουργήσει ένα μοντέρνο μενού που βασίζεται σε ελληνικά εποχικά προϊόντα. Εκτός από νόστιμα πιάτα, στον Ανθό Γεύσεων θα βρείτε απολαυστικό καφέ αλλά και εξαιρετικό brunch.

ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400
Ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο επιστρέφουν στον Πειραιά.Ο χαρισματικός σεφ πειραματίζεται με τις ελληνικές θαλασσινές γεύσεις και δημιουργεί ευφάνταστα και αυθεντικά μεσογειακά πιάτα.Καθημερινά, μεσημέρι- βράδυ.

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ (Ο)

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
Νόστιμο ποιοτικό φαγητό που όχι μόνο δικαιώνει τη διάσημη ιστορία του από το 1920 αλλά «γράφει» νέες, εξαιρετικές, γκουρμέ σελίδες στην καλοκαιρινή ταράτσα με τις ορτανσίες. Το μενού του σεφ Ρενάτο Μεκόλι διατηρεί τη λογική του table d’ hôte, με δέκα λαχταριστά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική στεριά και θάλασσα.

ΣΠΟΝΔΗ

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7520658, 210 7564021
Το δείπνο στη Σπονδή, ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Ο χώρος της γοητεύει. Το μενού ακολουθεί πιστά την εποχή και ο σεφ Άγγελος Λάντος δημιουργεί, με εξαιρετικά έως σπάνια υλικά, πρωτότυπα γευστικά πιάτα.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ