Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΚΡΕΑΣ

BAR.B.Q

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 210 9319675
Ενδιαφέροντα αποδεικνύονται τα πιάτα του Bar.B.Q. διά χειρός Άρη Τσανακλίδη. Στο δημοφιλές στέκι της Νέας Σμύρνης θα δοκιμάσετε από μία πλούσια γκάμα από μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα φυσικής ωρίμανσης μέχρι και New York strip steak sirloin.

BASE GRILL

Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757455
Πληθωρική σπαλομπριζόλα, ζουμερή πικάνια, εκπληκτικό Rib Eye, έρχονται ιδανικά ψημένα και τεμαχίζονται στο τραπέζι με αριστοτεχνικό τρόπο.

FOOD MAFIA MEAT, BURGERS AND BUNS

Ελ. Βενιζέλου 59, 210 6233600
Σε έναν χώρο με casual αισθητική που συνδυάζει ξύλο, μέταλλο και βίντατζ στοιχεία ο ανατρεπτικός σεφ Ηλίας Σκουλάς εμπνέεται από την αργεντίνικη κουζίνα του δρόμου και την κουζίνα των Άνδεων και δημιουργεί γευστικά πιάτα που με βάση το κρέας. Από το μενού δεν λείπουν και κάποιες εμπνευσμένες επιλογές για cocktails.

MEAT & MORE

Βύρωνος 2 & Ναούσης, Πεύκη, 210 8060333
Νεανικό και μοντέρνο grill house που προσφέρει αυτό κρεατικά υψηλής ποιότητας που καλοψήνονται στη σχάρα. Η κουζίνα περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα μπριζολάκια, μπιφτέκια και κοτόπουλα, ολόφρεσκες σαλάτες, ψητά λαχανικά και σος.

MIKAELLO

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8946668
H φιλοσοφία του μενού του Mikaello έχει διεθνείς επιρροές και τα πιάτα υποστηρίζονται από καλές πρώτες ύλες και αισθητική αρτιότητα. Από τον πέτρινο φούρνο βγαίνουν χειροποίητα ψωμιά, πίτσες, πατάτες και κρεατικά.

MOOUU

Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295
Φρέσκια προσθήκη στη Γλυφάδα βρίσκεται δίπλα στο γνωστό Σαρδελάκι, μια και ανήκει στην ίδια δημιουργική ομάδα. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή, με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη ενορχηστρωτή να ψήνει με ακρίβεια Rib Eye και πικάνιες. Το Μενού του , κάθε άλλο παρά φλύαρο, σε συστήνει σε εκλεκτά κρέατα που προέρχονται από αμερικανικές και ιρλανδέζικες φάρμες. Στα συν οι πολύ προσιτές τιμές του.

PAUSA

Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3, 210 6180533
Ο executive chef Xατζηκώστας Χριστόφορος μαζί με την ομάδα του, υπογράφουν ένα νέο menu δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας δίνοντας έμφαση στο κρέας. Με την ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με νέες τεχνικές, παρουσιάζουν γευστικές και healthy προτάσεις που ξεχωρίζουν.

PRIME GRILL

Αδριανείου 46, Ν. Ψυχικό, 210 6753934
Ένα american style μαγαζί για τους απανταχού κρεατοφάγους. Υπό τους ήχους του τζουκμπόξ και με τους πίνακες με μέρη της άλλης πλευράς του Ατλαντικού απολαμβάνεις κάθε είδους κρέας: ζουμερά burgers, καλοψημένες μπριζόλες και κρεατολιχουδιές σχάρας. Η απουσία κατάψυξης εγγυάται την ποιότητα των κρεάτων, τα οποία πλαισιώνονται από φρέσκα, χειροποίητα και βιολογικά υλικά.

SIMPLY BURGERS

Ν. Σμύρνη / Αμπελόκηποι / Παγκράτι / Άγ. Στέφανος / Ν. Ερυθραία / Βριλήσσια / Ν. Ηράκλειο / Αγ. Παρασκευή / Γλυφάδα / Ηλιούπολη / Πασαλιμάνι / Κορυδαλλός / Γαλάτσι / Χαλάνδρι / Π. Φάληρο / Λάρισα,
Τα γνωστά μπεργκεράδικα, όπου μπορείτε να φάτε χορταστικά και ζουμερά μπιφτέκια με onion rings, μανιτάρια, τυρί, πατάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και σαλάτες, ορεκτικά, για τη μέση, σάντουιτς και κυρίως πιάτα κρεατικών και γλυκά. Στο επίσημο site www.simplyburgers.gr θα βρείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων και τηλέφωνα παραγγελίας.

STEAK ALIVE

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, 210 4952000
Σε μια μονοκατοικία του 1936, σε ένα από τα πρώτα νεοκλασικά του Κορυδαλλού, φιλοξενείται το Steak Alive, ένα εστιατόριο απολύτως αφιερωμένο στο κρέας. Η ανοιχτή κουζίνα δίνει μια σπιτική αίσθηση στον χώρο. Στο μενού θα βρει κανείς ανάμεσα σε άλλα: tomahawk, μεζέδες με παστουρμά, rib eye, χοιρινό κότσι 1,5 κιλού που μαγειρεύεται σε μπίρα και σερβίρεται για δύο άτομα. Εκτός από το κρέας, οι δημιουργοί του εστιατορίου έχουν προσπαθήσει να εντάξουν στα πιάτα προϊόντα από τον τόπο καταγωγής τους, τη Μονεμβασιά.

THE GRILL STEAK HOUSE

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000
Το Astir Palace στη Βουλιαγμένη αναλαμβάνει να μας εισαγάγει στην τέχνη του ψησίματος και όλων των μυστικών του κρέατος. Από τη state-of-the-art ανοιχτή κουζίνα του βγαίνουν πιάτα με βάση τις καλύτερες κοπές και τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς, καθώς καλύπτει κρέατα υψηλής ποιότητας από Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά.

UBERNESS

Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320
Το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη σε έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο με λευκές, πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, και ανοιχτή κουζίνα που περιβάλλεται από συρματόπλεγμα και φώτα νέον. Το μενού ακολουθεί εύλογα το ύφος του χώρου και το απόλυτο «βρόμικο» είναι το hot-dog

ΑΜΠΑΚΟΣ

Φίλωνος 66, 210 4525251
Εστιατόριο με έμφαση στο ποιοτικό κρέας, στην ανερχόμενη γειτονιά της Τρούμπας. Στον χώρο κυριαρχούν: το ξύλο που καλύπτει ανάγλυφα τους τοίχους, οι πάγκοι και ένας κορμός ελιάς που αιωρείται στο κέντρο της σάλας. Όλα τα κρέατα ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα (Mibrasa), που τους προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού θωρακίζοντας παράλληλα τα αρώματα και τη γεύση του κρέατος.

ΒΕΝΤΗΡΗ ROAST HOUSE

Βεντήρη 5, 210 7295491
Steak house με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Στον χώρο κυριαρχούν το ξύλο, το μέταλλο και οι πολυέλαιοι ενώ το εστιατόριο διαθέτει και ξυλόφουρνο απ' τον οποίο βγαίνουν χειροποίητες, αχνιστές πίτες. Στα δυνατά σημεία του μενού: το κοντοσούβλι από μπούτι κοτόπουλου και το κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης που ψήνεται στα κάρβουνα. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Κ-GRILL

Λ. Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, 210 9431765
Το K-Grill επιμένει στην ελληνική κρεατοφαγική παράδοση. Εδώ θα βρείτε μπριζολάκια χοιρινά, αρνίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο, κεμπάπ αλλά και τυλιχτό σε πίτα. Για μερακλήδικες καταστάσεις, θα ενδώσετε στον χειροποίητο γύρο ή σε μια μανιάτικη παραδοσιακή τηγανιά με παστό χοιρινό.

ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ

Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380
Το περιβάλλον θυμίζει παλιές εποχές, με μωσαϊκό, ξύλινη οροφή και καρό τραπεζομάντιλα. Γεύσεις καθαρές, ντόπια υλικά της εποχής, με έμφαση στο ποιοτικό κρέας.

ΜΕΑΤROPOLEOS

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 219 3241805-6
Το meat & grill εστιατόριο Meatropoleos επιμένει στις απλές κλασικές αξίες, με προσήλωση στα τοπικά προϊόντα και στην καλή πρώτη ύλη. Καλαμάκι λουκάνικο φτιαγμένο στην Ηλεία, ζουμερά καλαμάκια με χοιρινό, ενώ τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια κρύβουν σπιτική νοστιμιά.

ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΥΦΑ

Ομήρου & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3611116
Ένα meat bar που έχει γίνει must επιλογή για κρέας και σουβλάκι στο κέντρο. Ζουμερά μπιφτέκια και μπριζολάκια, νόστιμα σουβλάκια και φρέσκες τηγανητές πατάτες σε συνδυασμό με τη δροσιστική γιαουρτοσαλάτα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του μενού.

ΣΧΑΡΑ

Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962432
Προσφέρεται για νόστιμα κρεατικά στα κάρβουνα. Σε ένα μέρος ντυμένο στα άσπρα και με θέα προς τη θάλασσα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρεατικών που συνοδεύονται ιδανικά με κρασί, μπίρα και ούζο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS

Πανεπιστημίου 10, 210 3613300
Είναι το τρίτο εστιατοριο (υπάρχουν άλλα δύο στη Κηφισιά) που ακολουθεί τη μεγάλη παράδοση στο κρέας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης εκεί που ήταν παλιά το ουζερί του Απότσου. Εδώ θα βρειτε πιάτα όπως ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο σερβιρισμένο με αγγουράκι τριμμένο, πίκλες, γλυκοκαυτερή πιπεριά και κρεμμύδι, καρπάτσιο μοσχάρι μαιναρισμένο σε βιολογικό μανιάτικο ελαιόλαδο και Rib Eye από το Piemonte πάνω σε ξύλο κοπής με ροδέλες πατάτας. Επίσης υπάρχουν πιάτα που ετοιμάζονται στα κάρβουνα ή τη σούβλα (rotisserie): μπριζολάκια μαύρου χοίρου, μπιφτέκια από βοδινό, βραζιλιάνικη πικάνια, T-bone (Piemontese-Italian premium meat) και φιλέτο Chateaubrian . Το μενού προτείνει τέσσερις σαλάτες με ελληνική καταγωγή. Υπάρχει επίσης πλατό με μεζέδες κρέατος (παστουρμά προβάτου ή καπνιστή μοσχαρίσια γλωσσα) και πλατό με ελληνικά τυριά . Μεσημεριανές επιλογές προσφέρουν το μενού πέντε πιάτων με 20 ευρώ το άτομο και το μενού για 2 με 20 ευρώ το άτομο. Στη στοά λειτουργεί και μια μικρή ανοιχτή κουζίνα που ετοιμάζει φρέσκα κρύα σάντουιτς για όσους περαστικούς θέλουν να πάρουν μαζί τους. Διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, τον γαλλικό αλλά και κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BARBEQUE CLUB

Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 210 8077468
Ποικιλία από κρεατικά, κομμένα άψογα και ψημένα σωστά. Θα γευτείτε από ζυγούρι, σπληνάντερο και γλυκάδια μέχρι σταβλίσια μπριζόλα.

ΤΟ ΓΙΔΙ

Λεωφόρος Τατοΐου 17, 210 2828848

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΤΕΟ

Γιαννιτσοπούλου 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8947905, 210 8947906
Από τη σχάρα του βγαίνουν ζουμερά, εκλεκτά κρεατικά που αξίζουν την προσοχή κάθε κρεατοφάγου. Αν δεν έχετε γνωρίσει ακόμα το Στέκι του Τεό πάνω στην κοσμοπολίτικη πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, καιρός να το κάνετε. Στον minimal, ζεστό και περιποιημένο χώρο του, με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, θα βρείτε ένα πλούσιο μενού με επιλογές κυρίως κρεατικών και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά και σαλάτες για όλα τα γούστα και σε πολύ προσιτές τιμές. Καθετί που φτάνει στην κουζίνα του Τεό είναι προσεκτικά επιλεγμένο για να εξασφαλίσει την άψογη ποιότητα, σε συνδυασμό με ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να το υιοθετήσετε για στέκι, όπου και αν μένετε στην Αθήνα. Στο μενού θα βρείτε από παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, μπιφτέκια και ribe eye στο grill που έρχονται σε χορταστικές μερίδες, μέχρι μπέργκερ και πολλά συνοδευτικά όχι μόνο από την ελληνική κουζίνα αλλά και τη διεθνή, όπως τα chicken tacos και το ντιπ γουακαμόλε με αβοκάντο, μπρινουάζ ντομάτας και κρεμμύδι.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ