Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΚΡΕΑΣ

BAR.B.Q

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 210 9319675
Ενδιαφέροντα αποδεικνύονται τα πιάτα του Bar.B.Q. διά χειρός Νεκτάριου Δανιηλίδη. Στο δημοφιλές στέκι της Νέας Σμύρνης θα δοκιμάσετε από μία πλούσια γκάμα από μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα φυσικής ωρίμανσης μέχρι και New York strip steak sirloin.

BASE GRILL

Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757455
Πληθωρική σπαλομπριζόλα, ζουμερή πικάνια, εκπληκτικό Rib Eye, έρχονται ιδανικά ψημένα και τεμαχίζονται στο τραπέζι με αριστοτεχνικό τρόπο.

MEAT HALL

Αιόλου 77 & Ευριπίδου, 210 3257811
Στον κατάλογό του Meat Hall, που στέγαζε στον χώρο του πρώτου ομπρελοποιείου της Αθήνας, θα βρεις όλες εκείνες τις κοπές και τις ονομασίες που δηλώνουν τις εκσυγχρονισμένες κρεατοφαγικές αναζητήσεις – βλέπε: Tri tip, Porκ belly, Rib eye και όχι μόνο. Δοκίμασε τα χορταστικά σάντουιτς με χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ή αργοψημένο και καπνισμένο Τri Τip και τα κυρίως πιάτα που ετοιμάζει με ωριμασμένα κρεατικά ο σεφ Πάτρικ Μάσχας στη κουζίνα.

MOOUU

Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295
Δίπλα στο γνωστό Σαρδελάκι της Γλυφάδας, το Mοοuu ανήκει στην ίδια δημιουργική ομάδα με το πετυχημένο ψαροεστιατόριο. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή, με τον σεφ Δημήτρη Στρατή ενορχηστρωτή να ψήνει με ακρίβεια Rib Eye και πικάνιες. Το μενού του, κάθε άλλο παρά φλύαρο, σε συστήνει σε εκλεκτά κρέατα που προέρχονται από αμερικανικές και ιρλανδέζικες φάρμες. Στα συν οι πολύ προσιτές τιμές του.

PAUSA

Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3, 210 6180533
Ο executive chef Xατζηκώστας Χριστόφορος μαζί με την ομάδα του, υπογράφουν ένα menu δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας δίνοντας έμφαση στο κρέας. Με την ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με νέες τεχνικές, παρουσιάζουν γευστικές και healthy προτάσεις που ξεχωρίζουν.

SIMPLY BURGERS

Ν. Σμύρνη / Αμπελόκηποι / Παγκράτι / Άγ. Στέφανος / Ν. Ερυθραία / Βριλήσσια / Ν. Ηράκλειο / Αγ. Παρασκευή / Γλυφάδα / Ηλιούπολη / Πασαλιμάνι / Κορυδαλλός / Γαλάτσι / Χαλάνδρι / Π. Φάληρο / Λάρισα,
Τα γνωστά μπεργκεράδικα, όπου μπορείτε να φάτε χορταστικά και ζουμερά μπιφτέκια με onion rings, μανιτάρια, τυρί, πατάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και σαλάτες, ορεκτικά, για τη μέση, σάντουιτς και κυρίως πιάτα κρεατικών και γλυκά. Στο επίσημο site www.simplyburgers.gr θα βρείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων και τηλέφωνα παραγγελίας.

STEAK ALIVE

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, 210 4952000
Σε μια μονοκατοικία του 1936, σε ένα από τα πρώτα νεοκλασικά του Κορυδαλλού, φιλοξενείται το Steak Alive, ένα εστιατόριο απολύτως αφιερωμένο στο κρέας. Η ανοιχτή κουζίνα δίνει μια σπιτική αίσθηση στον χώρο. Στο μενού θα βρει κανείς ανάμεσα σε άλλα: tomahawk, μεζέδες με παστουρμά, rib eye, χοιρινό κότσι 1,5 κιλού που μαγειρεύεται σε μπίρα και σερβίρεται για δύο άτομα. Εκτός από το κρέας, οι δημιουργοί του εστιατορίου έχουν προσπαθήσει να εντάξουν στα πιάτα προϊόντα από τον τόπο καταγωγής τους, τη Μονεμβασιά.

THE SALTY PIG

Ιπποκράτους 36, 210 3647445
Το Salty Pig ενσωματώσει με συστηματικό τρόπο και σε συσκευασία street food τα μυστικά της αμερικανικής κρεατοφαγίας. Κομμάτια κρέατος ειδικής κοπής, όπως το μπρίσκετ, ιδιαίτεροι τρόποι ψησίματος όπως ο καπνιστήρας και η ροτισερί και τρόποι σερβιρίσματος όπως το «τραβηχτό» τραβούν την προσοχή στο μικρό μαγαζάκι της Ιπποκράτους. Έκπληξη στο μενού: παραδοσιακό καναδέζικο πουτίν.

UBERNESS

Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320
Το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη σε έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο με λευκές, πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, και ανοιχτή κουζίνα που περιβάλλεται από συρματόπλεγμα και φώτα νέον. Το μενού ακολουθεί εύλογα το ύφος του χώρου και το απόλυτο «βρόμικο» είναι το hot-dog.

WOLVES OF KITCHEN

Δ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713997
Χειροποίητες παρασκευές (από ψωμί, βούτυρο μέχρι ζυμαρικά) και φυσικοί τρόποι μαγειρέματος κάνουν το Wolves of Kitchen να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα εστιατόρια που επικεντρώνονται στο κρέας. Ο ταλαντούχος νέος σεφ Άλσι Σινανάι στήνει σχάρες, καπνιστήρες και ρομπάτα στην κουζίνα και δημιουργεί πιάτα ειλικρινή και πραγματικά νόστιμα, όπως το σπιτικό κριθαράκι με αργοψημένο αρνί στη θράκα.

ΑΜΠΑΚΟΣ

Φίλωνος 66, 210 4525251
Εστιατόριο με έμφαση στο ποιοτικό κρέας, στην ανερχόμενη γειτονιά της Τρούμπας. Στον χώρο κυριαρχούν: το ξύλο που καλύπτει ανάγλυφα τους τοίχους, οι πάγκοι και ένας κορμός ελιάς που αιωρείται στο κέντρο της σάλας. Όλα τα κρέατα ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα (Mibrasa), που τους προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού θωρακίζοντας παράλληλα τα αρώματα και τη γεύση του κρέατος.

ΒΕΝΤΗΡΗ ROAST HOUSE

Βεντήρη 5, 210 7295491
Steak house με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Στον χώρο κυριαρχούν το ξύλο, το μέταλλο και οι πολυέλαιοι ενώ το εστιατόριο διαθέτει και ξυλόφουρνο απ' τον οποίο βγαίνουν χειροποίητες, αχνιστές πίτες. Στα δυνατά σημεία του μενού: το κοντοσούβλι από μπούτι κοτόπουλου και το κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης που ψήνεται στα κάρβουνα. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Κ-GRILL

Λ. Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, 210 9431765
Το K-Grill επιμένει στην ελληνική κρεατοφαγική παράδοση. Εδώ θα βρείτε μπριζολάκια χοιρινά, αρνίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο, κεμπάπ αλλά και τυλιχτό σε πίτα. Για μερακλήδικες καταστάσεις, θα ενδώσετε στον χειροποίητο γύρο ή σε μια μανιάτικη παραδοσιακή τηγανιά με παστό χοιρινό.

ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ

Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380
Το περιβάλλον θυμίζει παλιές εποχές, με μωσαϊκό, ξύλινη οροφή και καρό τραπεζομάντιλα. Γεύσεις καθαρές, ντόπια υλικά της εποχής, με έμφαση στο ποιοτικό κρέας.

ΜΕΑΤROPOLEOS

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 219 3241805-6
Το meat & grill εστιατόριο Meatropoleos επιμένει στις απλές κλασικές αξίες, με προσήλωση στα τοπικά προϊόντα και στην καλή πρώτη ύλη. Καλαμάκι λουκάνικο φτιαγμένο στην Ηλεία, ζουμερά καλαμάκια με χοιρινό, ενώ τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια κρύβουν σπιτική νοστιμιά.

ΣΧΑΡΑ

Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962432
Προσφέρεται για νόστιμα κρεατικά στα κάρβουνα. Σε χώρι με θέα προς τη θάλασσα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρεατικών που συνοδεύονται ιδανικά με κρασί, μπίρα και ούζο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS

Πανεπιστημίου 10, 210 3613300
Εδώ θα βρείτε πιάτα όπως ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο, καρπάτσιο μοσχάρι μαριναρισμένο σε βιολογικό μανιάτικο ελαιόλαδο και Rib Eye από το Piemonte. Στα κάρβουνα ή τη σούβλα ετοιμάζονται μπριζολάκια μαύρου χοίρου, μπιφτέκια από βοδινό, βραζιλιάνικη πικάνια, T-bone (Piemontese-Italian premium meat) και φιλέτο Chateaubrian. Το εστιατόριο διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, τον γαλλικό αλλά και κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BARBEQUE CLUB

Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 21 0807 6680
Ποικιλία από κρεατικά, κομμένα άψογα και ψημένα σωστά. Θα γευτείτε: από ζυγούρι, σπληνάντερο και γλυκάδια μέχρι σταβλίσια μπριζόλα.

ΤΟ ΓΙΔΙ

Λεωφόρος Τατοΐου 17, 210 2828848
Ο Βασίλης Ακρίβος, που έχει αποδείξει τη βαθιά γνώση του στην ψαροφαγία με το Ψάριστον, αποφάσισε να μας συστήσει και τις κρεατοφαγικές αναζητήσεις του με τον καινούργιο χώρο του στη Μεταμόρφωση. Στην χαλαρή χασαποταβέρνα με την ωραία αυλή μπορείς να χαρείς τα απολαυστικά παϊδάκια, την αρνίσια συκωταριά και τα λουκάνικα που μοσχοβολούν.

ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Μηλιώνη 12, Κολωνάκι, 210 3645050
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “from farm to table” το εστιατόριο του ποιοτικού εκτροφέα και παραγωγού κρέατος «Φάρμα Μπράλου» προτείνει μια σειρά από εμπνευσμένα πιάτα σε επιμέλεια Μιχάλη Νουρλόγλου. Λίγα βήματα από το ομώνυμο κρεοπωλείο, σε ένα ζεστό και ρουστίκ περιβάλλον θα βρεις κρέας σε μοναδικές κοπές και πολυήμερα σιτέματα. Η οινική λίστα είναι καλοστημένη, με εύστοχες επιλογές από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ