Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ALBION

Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, 210 6740 710
Μεσογειακή κουζίνα & εξωτικά cocktails στον πιο όμορφο κήπο της πόλης. Το menu είναι βασισμένο σε Μεσογειακές, καθαρές γεύσεις, φτιαγμένες από φρέσκα υλικά και φαντασία. Πιάτα όπως η Γλώσσα Dover, επιδόρπια όπως η Bitter Chocolate Mousse αλλά και δροσερά cocktails όπως το Pink Bubble απογειώνουν τη γαστρονομική απόλαυση και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, για ποτό μ’ έναν φίλο στο bar ή με παρέα στον καναπέ, το Albion είναι η ιδανική πρόταση για μια μικρή απόδραση μέσα στην πόλη.

ARK

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας , 210-8948882
Το Ark, πάνω ακριβώς στο κύμα, είναι ένας χώρος που έστησε με άποψη και γούστο ο δημιουργικός Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Έπιπλα design σχεδιασμένα αποκλειστικά για το φιλικό περιβάλλον, φυτά που χαρίζουν εξωτική νότα, ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπροστά ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι από φυσικό ξύλο να κυριαρχεί με την θαλασσινή αύρα να δίνει την νότα της. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ο σεφ του εστιατορίου που με το φαγητό του σε ταξιδεύει στην ελληνική γη και η μαγειρική του ταυτότητα έχει θέσει τις βάσεις για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

BARRIO RESTAURANT BAR

Τριπτολέμου 10 & Ευμολπιδών 24 , 210 3477379
Το Barrio στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτίριο εποχής. Ο χώρος, μοιράζεται σε τρία ανεξάρτητα επίπεδα και διατηρεί στοιχεία βιομηχανικου στυλ.: Το ισόγειο με μπαρ, αναπαυτικούς καναπέδες και αφίσες που δείχνουν διάφορες γειτονιές του κόσμου. Στο μεσαίο επίπεδο είναι η κουζίνα και ένα καθιστικό με τραπεζάκια ξύλινα. Συνεχίζεις να ανεβαίνεις τις σκάλες και καταλήγεις στο roof garden του Barrio, με θέα το Γκάζι και τον Λυκαβηττό. Στο μπαρ το μενού έχει επιμεληθεί ένας γνωστός σεφ ο Τάσος Μεντής. Η κάρτα με τις προτάσεις των πιάτων δεν είναι φλύαρη και αποκαλύπτει την πρόθεση του σεφ να ακολουθήσει τις μεσογειακές γεύσεις, βασίζοντας τη μαγειρική του στην πολύ καλή ελληνική πρώτη ύλη. Για ορεκτικά μπορείτε να διαλεξετε μανιτάρια με φύλλα ρόκας, ραντίτσιο, ντοματίνια, πέταλα λουλουδιών και ένα μείγμα από τυριά ελληνικά, τηγανητό φαλάφελ σαλάτα κινόα με φυλλα παντζαριού και χειροποίητο, μαριναρισμένο σολομό με ντομάτα, chive και άρωμα μοσχολέμονου ή μοσχαράκι ραγού με την ξινομυζήθρα Κρήτης . Στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε το φιλέτο λαβράκι με πουρέ κολοκύθι και σπαράγγια μαζί με σάλτσα από μάραθο και βανίλια. Στο πνεύμα της πειραγμένης μαγειρικής εκδοχής το πιάτο με δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια κόκορα που βγήκαν από το σουβιτ και συνοδεύονται από πινελιές σελινόριζας, άγρια μανιτάρια και μινιόν καρότα. Ιδιαίτερα μελετημένη είναι η λίστα των κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και η λίστα των ποτών. Στα επιδόρπια μη χάσετε την κρέμα καραμελέ με σιρόπι καραμέλας, το υγρό κέικ σοκολάτας και αχλάδι ποσέ γεμιστό με crème, αρωματισμένο με βανίλια και στολισμένο με φύλλα χρυσού.

FOOD ACADEMY

Aγίου Ιωάννου & Ελβετίας 21, 210 6002851
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής, στην πάνω πλατεία, το Food Academy θα ικανοποιήσει όσους αγαπάνε το καλό φαγητό. Τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τα καλοψημένα κρέατα. Ο σεφ Βαλαντης Γραβάνης ετοιμάζει ελληνικά δημιουργικά πιάτα και κλασσικά ελληνικά σουβλάκια. Η καραμελωμένη πανσέτα με άρωμα ελληνικής τρούφας, τα μπιφτεκάκια με κρέμα παρμεζάνας, η λεπτοκομμένη μοσχαρίσια ταλιάτα αλλά και η χειροποίητη πάστα από παπαρδέλες και νιόκι είναι μόνο κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του Food Academy. Τα ορεκτικά, ξεφεύγουν από τα κλασικά, προτείνοντας τζατζίκι με μαύρο σκόρδο, χούμους με ταχίνι και εσπεριδοειδή, σταμνοτύρι με τρούφα και παραδοσιακά παστουρμαδοπιτάκια σε κανταΐφι. Ανοιχτά: Απ’ τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3.30-4.00 Κυριακή έως Πέμπτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί έως τις 5.30 το πρωί.

FOOD MAFIA

Λαοδίκης & Φιλικής Εταιρείας 10, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8942177
Το Food Mafia του Ηλία Σκουλά είναι ένα εστιατόριο που δεν ησυχάζει ποτέ, που τα υλικά και το μενού είναι σε μια συνεχή κινητικότητα και έχει δημιουργήσει πελάτες οπαδούς σε όλη την Αττική. Από το κορεάτικο ταρτάρ, τα σαλιγκάρια φιλέτο και το σήμα κατατεθέν του, τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες, μέχρι το φρέσκο Foie Gras πάνω σε κόκκινες ινδικές φακές, από το σαγανάκι του Buenos Aires, την Provoletera, μέχρι τη φελινική Tripa alla Romana, τη φρουτώδη σαλάτα Κινόα, τα ζυμαρικά με αλεύρι Ζέα και τα σπάνια τυριά από μοναστήρια και κρύπτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, το FOOD MAFIA προκαλεί ίντριγκα και ενδιαφέρον.

FUGA SECRET GARDEN

Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979

ISLAND

27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, 210 9653563
Το club restaurant Island προσφέρει ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας.

LA TERASSE

Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, 210 6281400
Τα πρώτα δείγματα μαγειρικής γραφής της νέας εποχής των εστιατορίων του ξενοδοχείου Πεντελικόν δίνει μέσα από το εστιατόριο La Terrasse ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης. Τα προϊόντα της ελληνικής γης μεταμορφώνονται με τέχνη σε εξαιρετικές γευστικές δημιουργίες.

MARE MARINA

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 210 9822220
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, έχει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο με φίλους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει γεύσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με μερικές γκουρμέ πινελιές.

METROPOLIS ROOF GARDEN

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, 214 100 6200
Στην κορυφή του νέου ξενοδοχείου της Αθήνας, Electra Metropolis Athens, βρίσκονται το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ενώ τον ρόλο του sous chef έχει o Σάκης Βενέτης. Το μενού δεν είναι φλύαρο, προσφέρει πιάτα από τη θάλασσα και τη γη, ενισχυμένα με προϊόντα τοπικά και άφθονα μυριστικά. Τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. Δοκιμάστε τον τόνο ταρτάρ με τραγανή κινόα και ντρέσινγκ Βloody Mary, τοβασιλικό καβούρι με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας ή φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα από σαφράν, ζωμό μυδιών και λεμόνι, αγκινάρες και baby καρότα. Ξεχωρίζει το κοτόπουλο με την τραγανή πέτσα, μαγειρεμένο με αγκινάρα Ιερουσαλήμ πάνω σε σιτάρι, φτιαγμένο με την τεχνική που κάνεις το ριζότο. Για το τέλος, πανακότα από ελληνικό γιαούρτι με σορμπέ γιαούρτι και φρούτα του δάσου. Η λίστα των κρασιών –που προσεχώς θα εμπλουτιστεί με περισσότερες ετικέτες– μπορεί να συνοδεύσει τις επιλογές της κάρτας.

MY CUISINE

Μεταμορφώσεως 27, 210 4828131
Σε μια ήσυχη γειτονιά του Μοσχάτου Μιράν Γιαγτζιάν έστησε το δικό του εστιατόριο My Cuisine, με μια ιδιαίτερη αισθητική που αποπνέει γαλλική αύρα. Με προϋπηρεσία σε εστιατόρια και μπιστρό του Παρισιού και της Ντιζόν ο σεφ προτείνει μεσογειακές γεύσεις με επιρροές από τη Γαλλία και την Αρμενία.

NONNA

Κακουργοδικείου 6, Μοναστηράκι, 213 0320321
Σάλα που θυμίζει σκηνικό θεάτρου. Ανεπιτήδευτα και χαλαρά, με νοσταλγική διάθεση. Η βιτρίνα με τα ταψιά με τα φαγητά δίνει ιδέες. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μαγειρευτά που σου ακούγονται οικεία.

PALLAS ATHENA

Αθηνάς 65 & Λυκούργου, πλατεία Κοτζιά, 210 3250900
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στην πλατεία Κοτζιά, το σιντριβάνι και τα νεοκλασικά κτίρια θα μπορέσετε να απολαύσετε εκλεπτυσμένες γεύσεις, εμπνευσμένες από τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ της Grecotel, Σάκη Τζανέτου. Το μενού του Pallas Athena περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έναν πλούσιο πρωινό μπουφέ (κρουασάν, σφολιατοειδή, ζεστό ψωμί, μαρμελάδες, κρητικό μέλι, ζεστές ομελέτες κ.ά.) με μόλις €18/άτομο κι ένα μενού 3 πιάτων στα €22/άτομο για το επαγγελματικό σας γεύμα ή κάποιο πολύ ιδιαίτερο δείπνο.

PASAJI

Στοά Σπυρομίλιου, Αίθριο City Link, Σύνταγμα, 210 3220714
Το εκλεπτυσμένο και πολυτελές περιβάλλον και η θέση του Pasaji το κατέστησαν ένα από τα πιο in στέκια για φαγητό στο κέντρο. Πρόκειται για ένα μαγαζί όπου συναντιούνται ο πολιτισμός, η τέχνη, το τραγούδι και η καλή μεσογειακή κουζίνα. Αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, έχει και sushi bar, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και δροσιστικά signature cocktails.

PATIO RESTAURANT, THE MARGI HOTEL

Λητούς 11, 210 8929160
Το γαστρονομικό εστιατόριο του The Margi επαναλειτουργεί με το όνομα “Patio”, στο αίθριο του ξενοδοχείου, ειδικά διαμορφωμένο για να το φιλοξενήσει. Ο chef Παναγιώτης Γιακαλής, θιασώτης του διεθνούς γαστρονομικού κινήματος ”From Farm To Table”, έχει σχεδιάσει ένα μενού που εστιάζει στις πρώτες ύλες, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από την φάρμα του The Margi. Ο κατάλογος περιλαμβάνει à la carte επιλογές και δύο μενού γευσιγνωσίας: Το “Still Life With Artichokes & Sea Urchins”, επηρεασμένο από την ελληνική παράδοση και το “Still Life With Avocados & Scallops” που έχει σαν βάση γεύσεις της Μεσογείου. Θα διατίθενται επίσης food & wine pairing και τρόλεϊ τυριών με ελληνικά και τυριά ευρωπαικής προέλευσης ενώ θα παρατίθενται εβδομαδιαία wine tastings ή ειδικά θεματικά γαστρονομικά γεγονότα. Τρίτη – Σάββατο από τις 19:30 μέχρι τις 23:30.

STOFFA

Βασ.Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853
Σε ένα χώρο με βιομηχανικό στυλ και νοσταλγικές πινελιές θα βρείτε μία κουζίνα που συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσογειακά στοιχεία και σερβίρει νόστιμα πιάτα.

ΑΙΓΛΗ

Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364, 210 3369300
Θέα στην Ακρόπολη κι εκλεκτό μεσογειακό μενού από τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.

ΕΠΤΑ 7

Άστιγγος 10, 210 3212010
Tο bar-restaurant Επτά 7 στεγάζεται στο κτίριο που ανήκει στην οικογένεια Τουρνικιώτη, από το 1900 που λειτουργούσε ως πανδοχείο, ενώ δίπλα του υπήρχαν οι στάβλοι που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του. Ο χώρος μοιράζεται σε επίπεδα, με το γυάλινο δάπεδο να επιτρέπει τη θέα όχι μόνο στα απομεινάρια των αρχαίων τειχών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης του κτιρίου αλλά και στην υπόγεια κάβα. Εντυπωσιάζει η κρεμαστή μαύρη μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν κάποιο από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας ανέλαβε την κουζίνα, φτιάχνοντας ένα μενού με μεσογειακές γευστικές προτάσεις. Χειροποίητος καβουρμάς και μαντί. πράσινα σαλατικά και κόκκινη μιζούνα με πιπεράτη γεύση με κατσικίσιο τυρί και κύβους κυδωνόπαστο. Ψητά πολύχρωμα παντζάρια με μοσχαρίσια μάγουλα και οξύμελι, άγρια μανιτάρια σε σαγανάκι κι έχουν μαγειρευτεί με κρέμα μαύρης τρούφας . Το στίγμα της μαγειρικής του ο σεφ το δίνει και στο μαντί, που το παρουσιάζει στην εκδοχή ενός ελληνικού ραβιόλι γεμιστού με καβουρμά, καπνιστή μελιτζάνα και λίγο ταχίνι. Άλλο ξεχωριστό πιάτο το ριζότο που συνδυάζει δημητριακά (σιτάρι, λιναρόσπορο) και ρύζι καρναρόλι, ενισχύεται με μαύρο σκόρδο, σπαράγγια και λάδι τρούφας. Μοσχαρίσια ψημένη ταλιάτα ψημένη με baby λαχανικά και μαρμελάδα φτιαγμένη από ντοματάκια Σαντορίνης. Την γευστική εμπειρία συμπληρώνουν τα επιδόρπια: κρέμα ταχίνι με καραμελώμενα μήλα και παστέλι σουσαμιού, ανάλαφρο γαλακτομπούρεκο, τριλογία σοκολάτας Valrhona . Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και κινείται με καλό ρυθμόκαι ο dj φτιάχνει την ατμόσφαιρα με τις επιλογές του

ΚΟΥΖΙΝΑ

Άνδρου 5, Ερμούπολη , 2281 089150
Στην «Κουζίνα» πιστεύουμε ότι ένα γεύμα πρέπει να είναι ένα ευχάριστο κοινωνικό γεγονός και όχι απλά μια διατροφική ανάγκη. Μερικές ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης χωρίς την πίεση του χρόνου.
-Προσπαθούμε πάντοτε να φέρουμε στο τραπέζι σας τα πιο αγνά υλικά.
-Εξασκούμε το «sourcing» ,τη γνώση της προέλευσης των υλικών όσο πιο βαθιά στην διατροφική αλυσίδα, δουλεύουμε με μικρούς παραγωγούς και διασφαλίζουμε υγιεινές πρώτες ύλες με εμφανή διαφορά στη γεύση και τη θρεπτική αξία.
-Διαφωνούμε με τη χρήση υλικών όταν δεν είναι στην εποχή τους, γιαυτό και το μενού είναι εποχιακό.
-Υποστηρίζουμε το κίνημα «Slow Food» για νόστιμο, καθαρό και έντιμο φαγητό.
-Δίνουμε έμφαση στον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, αποφεύγουμε τα λιπαρά και χρησιμοποιούμε βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες.
-Ενθαρρύνουμε τις βιολογικές καλλιέργειες και χρησιμοποιούμε βιολογικά λαχανικά στις σαλάτες.
-Ενημερωνόμαστε συνέχεια για καινούργιες τεχνικές και τάσεις, πάντα με γνώμονα την ανάδειξη της γεύσης και την υγεία.

ΚΟΥΤΙ

Αδριανού 23, Μοναστηράκι, 210 3213229, 210 3213029
Η κομψή και λιτή διακόσμηση και η θέα στη Στοά του Αττάλου και την Ακρόπολη είναι στα βασικά του πλεονεκτήματα. Το μενού από τη σεφ Ελένη Κακογιάννη έχει ως βάση τη βορειοελλαδίτικη-πολίτικη κουζίνα και συμπληρώνεται αρμονικά από τις πολλές ετικέτες κρασιών της κάβας του.

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Λόφος Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, 210 7227065, 210 7210701
Εστιατόριο με λιτές αποχρώσεις και αριστοκρατική φινέτσα. Η κουζίνα του επιλέγει παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας και εν γένει της Μεσογείου και τις εμπλουτίζει με μοντέρνες πινελιές. Η βεράντα του έχει θέα σε όλη την Αθήνα.

ΡΙΣ

Β. Παύλου 98, Βούλα, 210 8959185
Το περιβάλλον του εστιατορίου είναι απλό, καθημερινό, τέτοιο που δεν θα σε απασχολήσει με γρίφους προς αποκωδικοποίηση ή διαδικασίες ερμηνείας και προσαρμογής αλλά θα σε αφήσει να χαρείς απερίσπαστος τη νοστιμιά των πιάτων που θα βρεθούν στο τραπέζι σου. Κάτι μεταξύ ιταλικής τρατορίας και ελληνικού μαγειρείου, πασπαλισμένων με μια στάλα σύγχρονου, χαλαρού wine bar. Τα πραγματικά διαμάντια που κρύβει δεν βρίσκονται στη σάλα του Ρις αλλά στην κουζίνα. Εκεί γίνονται πραγματικά θαύματα, καθώς οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις μπορούν να αποκαλύψουν και να βγάλουν στην επιφάνεια το umami που κρύβει ο καθένας μέσα του χωρίς να το γνωρίζει.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ