Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ALBION

Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, 210 6740 710
Μεσογειακή κουζίνα και εξωτικά cocktails σε έναν απ' τους πιο όμορφους κήπους της πόλης. Το μενού είναι βασισμένο σε μεσογειακές, καθαρές γεύσεις, φτιαγμένες από φρέσκα υλικά και φαντασία. Πιάτα όπως η Γλώσσα Dover, επιδόρπια όπως η Bitter Chocolate Mousse αλλά και δροσερά cocktails όπως το Pink Bubble ξεχωρίζουν.

ARK

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας , 210-8948882
Το Ark, πάνω ακριβώς στο κύμα, είναι ένας χώρος που έστησε με άποψη και γούστο ο δημιουργικός Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Έπιπλα design, φυτά που χαρίζουν εξωτική νότα, ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπροστά ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι από φυσικό ξύλο να κυριαρχεί. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ο σεφ του εστιατορίου και με το φαγητό του σε ταξιδεύει στην ελληνική γη ορίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

ATRIUM GREEK BISTROT, HERODION HOTEL

Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη, 210 9236832
Στο ήρεμο και κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου Herodion θα γευτείς μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με φρέσκο, μοντέρνο τρόπο. Ο Μάριος Πιρπιρίδης και ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης μαγειρεύουν με τεχνική και πάθος, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Στα συν του χώρου ο ζεν κήπος με άφθονα φυτά και κορμούς των φωτισμένων δέντρων που στέκουν σαν γλυπτά.

FOOD ACADEMY

Aγίου Ιωάννου & Ελβετίας 21, 210 6002851
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία διασκέδασης της Αγίας Παρασκευής, στην πάνω πλατεία, το Food Academy θα ικανοποιήσει όσους αγαπάνε το καλό φαγητό. Τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τα καλοψημένα κρέατα. Ο σεφ Βαλαντης Γραβάνης ετοιμάζει ελληνικά δημιουργικά πιάτα και κλασσικά σουβλάκια. Η καραμελωμένη πανσέτα με άρωμα ελληνικής τρούφας και τα μπιφτεκάκια με κρέμα παρμεζάνας είναι μόνο κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του Food Academy.

ISLAND

27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, 210 9653563
Το club restaurant Island προσφέρει ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας.

MAMA FUGA

Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979
Βυθισμένη σε ένα πολύ όμορφο μικρό πάρκο στο εσωτερικό του Μεγάρου Μουσικής εστιάζει στην σοφιστικέ απλότητα των ιταλικών και μεσογειακών γεύσεων. Ο chef Fabrizio Buliani συστήνει την πιο comfort εκδοχή της ιταλικής γαστρονομίας.

MARE MARINA

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 210 9822220
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, έχει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο με φίλους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει γεύσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με μερικές γκουρμέ πινελιές.

METROPOLIS ROOF GARDEN

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, 214 100 6200
Στην κορυφή του Electra Metropolis Athens, βρίσκονται το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα. Το μενού δεν είναι φλύαρο και τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. Δοκιμάστε τον τόνο ταρτάρ με τραγανή κινόα και ντρέσινγκ Βloody Mary και το βασιλικό καβούρι με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας.

MY CUISINE

Μεταμορφώσεως 27, 210 4828131
Σε μια ήσυχη γειτονιά του Μοσχάτου ο Μιράν Γιαγτζιάν έστησε το δικό του εστιατόριο με μια ιδιαίτερη αισθητική που αποπνέει γαλλική αύρα. Με προϋπηρεσία σε εστιατόρια και μπιστρό του Παρισιού και της Ντιζόν ο σεφ προτείνει μεσογειακές γεύσεις με επιρροές από τη Γαλλία και την Αρμενία.

NONNA

Κακουργοδικείου 6, Μοναστηράκι, 213 0320321
Σάλα που θυμίζει σκηνικό θεάτρου, ανεπιτήδευτα και χαλαρά, με νοσταλγική διάθεση. Η βιτρίνα με τα ταψιά με τα φαγητά δίνει ιδέες. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μαγειρευτά που σου ακούγονται οικεία.

PALLAS ATHENA

Αθηνάς 65 & Λυκούργου, πλατεία Κοτζιά, 210 3250900
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στην πλατεία Κοτζιά, το σιντριβάνι και τα νεοκλασικά κτίρια θα μπορέσετε να απολαύσετε εκλεπτυσμένες γεύσεις, εμπνευσμένες από τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του Ιωάννη Ξενικάκη. Το μενού του Pallas Athena περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και πλούσιο πρωινό μπουφέ.

PASAJI

Στοά Σπυρομίλιου, Αίθριο City Link, Σύνταγμα, 210 3220714
Το εκλεπτυσμένο και πολυτελές περιβάλλον και η θέση του Pasaji το κατέστησαν ένα από τα πιο in στέκια για φαγητό στο κέντρο. Πρόκειται για ένα μαγαζί όπου συναντιούνται ο πολιτισμός, η τέχνη, το τραγούδι και η καλή μεσογειακή κουζίνα. Αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, έχει και sushi bar, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και δροσιστικά signature cocktails.

STOFFA

Βασ.Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853
Σε ένα χώρο με βιομηχανικό στυλ και νοσταλγικές πινελιές θα βρείτε μία κουζίνα που συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσογειακά στοιχεία και σερβίρει νόστιμα πιάτα.

ΑΙΓΛΗ

Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364, 210 3369300
Θέα στην Ακρόπολη κι εκλεκτό μεσογειακό μενού από τον σεφ Ηλία Σέτρη. Με έναν σταθερό πυρήνα κλασικών πιάτων, τα πιάτα ημέρας εναλάσσονται, ενώ δεν λείπουν και τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά.

ΕΠΤΑ 7

Άστιγγος 10, 210 3212010
Περπατώντας στον πεζόδρομο της οδού Άστιγγος, θα συναντήσεις το κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο και ανήκει στην οικογένεια Τουρνικιώτη. Η ιστορία του πάει πίσω στο 1900 που λειτουργούσε ως πανδοχείο, ενώ δίπλα του υπήρχαν οι στάβλοι που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του. Ο χώρος μοιράζεται σε επίπεδα, με το γυάλινο δάπεδο να επιτρέπει τη θέα όχι μόνο στα απομεινάρια των αρχαίων τειχών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης του κτιρίου αλλά και στην υπόγεια κάβα. Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας έχει αναλάβει την κουζίνα, φτιάχνοντας ένα μενού με μεσογειακές γευστικές προτάσεις. Μη παραλείψετε το μαντί γεμιστό με καβουρμά και καπνιστή μελιτζάνα.

ΚΟΥΤΙ

Αδριανού 23, Μοναστηράκι, 210 3213229, 210 3213029
Η κομψή και λιτή διακόσμηση και η θέα στη Στοά του Αττάλου και την Ακρόπολη είναι στα βασικά του πλεονεκτήματα. Το μενού από τη σεφ Ελένη Κακογιάννη έχει ως βάση τη βορειοελλαδίτικη-πολίτικη κουζίνα και συμπληρώνεται αρμονικά από τις πολλές ετικέτες κρασιών της κάβας του.

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Λόφος Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, 210 7227065, 210 7210701
Εστιατόριο με λιτές αποχρώσεις και αριστοκρατική φινέτσα. Η κουζίνα του επιλέγει παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας και εν γένει της Μεσογείου και τις εμπλουτίζει με μοντέρνες πινελιές. Η βεράντα του έχει θέα σε όλη την Αθήνα.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ