Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

BASE GRILL

ΚΡΕΑΣ
Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757455
Πληθωρική σπαλομπριζόλα, ζουμερή πικάνια, εκπληκτικό Rib Eye, έρχονται ιδανικά ψημένα και τεμαχίζονται στο τραπέζι με αριστοτεχνικό τρόπο.

L’ AHURI

MULTI-ETHNIC
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, 2105729888
Εστιατόριο με 5 διαφορετικές εθνικές γωνιές για όλα τα γούστα : Ελληνική ,Πολίτικη ,Μεξικάνικη ,Αμερικάνικη και Ιταλική. Μεγάλη μπάρα και για κοκτέιλ.

ΔΑΦΝΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι, 210 5773721
Το εστιατόριο Δάφνη είναι «κλασική αξία». Όταν η φράση αυτή κυριαρχεί στα εύσημά σου για ένα εστιατόριο, τότε σημαίνει ότι το έχεις δοκιμάσει αρκετές φορές και δεν σε έχει απογοητεύσει. Μιλάμε για σταθερή ποιότητα. Άλλωστε, η Αριστέα Βλάχου μαγειρεύει με την ψυχή της και τα φαγητά της μιλούν κατευθείαν στην καρδιά σου. Όλα όμορφα, νοικοκυρεμένα, με σπιτίσια ζεστασιά.

ΤΡΑΒΟΛΤΑ

ΨΑΡΙ
Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, 210 5719222
Ο λόγος για το ψαρο-εστιατόριο Τραβόλτα. Είχα καιρό να δοκιμάσω τα πιάτα του. Με καινούργια εμφάνιση, ο χώρος του έγινε όμορφος και ταιριαστός με την κουζίνα του. Του πάνε οι αποχρώσεις του γκρι και του λευκού. Μόνη έντονη πινελιά ένας κόκκινος τοίχος που επάνω του φιγουράρουν κομμάτια από ένα ξύλινο σκαρί. Σε περίοπτη θέση το ξύλινο ψυγείο με τον πάγο. Μου αρέσουν τα λευκά, μακριά τραπεζομάντιλα που ενισχύουν την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Στο μενού αναγράφεται θαλασσινό τροφολόγιο και στην πρώτη σελίδα του μπορείς να διαβάσεις όλους τους στίχους του «Μαραμπού» του Νίκου Καββαδία. Η αρχή έγινε με μια πιατέλα με σασίμι από γόπα και μια γραμμή από αυγά αχινού και γόπα με αυγά φρέσκιας πέστροφας, ωμή γαρίδα γάμπαρη από την Πρέβεζα με θυμάρι και λεμόνι και μπαρμπούνι ταρτάρ με αχινό, ψιλοκομμένη πιπεριά, σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και σταγόνες λεμόνι (€19,80). Ήταν όλα πολύ φρέσκα. Η μάλλον ουδέτερη γεύση της ωμής φιλεταρισμένης γόπας δένει ιδανικά με τον αχινό, αναδεικνύοντας τη γλύκα του, και ταιριάζει και με τα αυγά πέστροφας. Η γαρίδα, νε τη διακριτική γεύση του λεμονιού, αποδεικνύεται πεντανόστιμη, όπως και το μπαρμπούνι. Η πράσινη σαλάτα με την ξεφλουδισμένη ντομάτα δεν κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μας. Η ταραμοσάλατα (€5,50) ήθελε λίγο περισσότερο λεμονάκι, ενώ η φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τυλιγμένο σε λαρδί μαύρου χοίρου ψημένο ελαφρά για να βγάζει τα αρώματά του, σε κατακτούσε με την πρώτη μπουκιά (€15,70). Εντυπωσιακός ο πύργος που σχημάτιζαν οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, περασμένες όμορφα από το τηγάνι, οι οποίες έδεναν με μους παντζαριού (€9,80). Και πριν προλάβουμε να αφήσουμε τα πιρούνια μας, κατέφθασε, εντυπωσιακό μέσα στη λευκή πιατέλα, το φρέσκο καλαμάρι κοντοσούβλι (€16), που συνοδευόταν από ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα – ψημένο ιδανικά και τρυφερό. Ακαταμάχητο αποδείχθηκε το πληθωρικό πιάτο με φρέσκια σουπιά και κριθαράκι μαγειρεμένο στο μελάνι της, που στην κορυφή της φιγουράριζε χοντροτριμμένη νιώτικη γραβιέρα ωρίμανσης (€15,90). Η βουτυρένια γεύση του τυριού ισορροπούσε με την πλούσια γεύση που χάριζε το κριθαράκι. Τη χαριστική βολή έδωσε κοντοσούβλι με φιλεταρισμένες γόπες και μπαρμπούνια με ωραίο κάπνισμα στη γεύση και συνοδευτική μους παντζαριού με κρεμμυδάκι και κρίταμο. Αληθινό γλέντι θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύεται από εξαιρετικό και ευγενικό σέρβις. Στον Τραβόλτα υπάρχει συνέπεια στην κουζίνα και προσήλωση στην ποιοτική φρέσκια ύλη. Χαίρεσαι τις καθαρές γεύσεις. Ο απόλυτος έρωτας των ψαροφάγων. Τραβόλτα, Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, 210 5719222

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ