Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΚΗΦΙΣΙΑ

BUBA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 2106231151
Δημιουργία της ομάδας του bargurubar της Πλατείας Θεάτρου με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από κοσμοπολίτικες μνήμες της χρυσής Αλεξανδρινής εποχής. Η κουζίνα συνδυάζει το οικείο με το εκλεπτυσμένο και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις με ψάρι αλλά και κυνήγι.

CHAΠΤΕR

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, 210 8016208
Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες που αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο μαγείρεμα κυριαρχούν στο μενού του μικρού και ζεστού Chaπter. Οι ελληνικές συνταγές παίρνουν γεύση από ασιατικές και μαροκινές επιρροές καταλήγοντας στην δημιουργία πραγματικά γευστικών πιάτων όπως η ρεβιθάδα με σαρδέλες σχάρας και τα dumplings με χοιρινό μπούτι και σάλτσα φρικασέ.

DALLIANCE HOUSE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κυριαζή 19, Κηφισιά, 210 6230775
Το Dalliance House, σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο, σε περιμένει από το πρωί για καφέ, σάντουιτς και γλυκά σνακ. Ο χώρος είναι ευχάριστος και αποπνέει κομψότητα, με φινετσάτες διακοσμητικές πινελιές. Τα ηνία της κουζίνας με μεσογειακές προτάσεις για φαγητό έχει αναλάβει η σεφ Αυγερία Σταπάκη. Τα ευφάνταστα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του γνωστού Γιάννη Σαμαρά.

DE SXARA

ΚΡΕΑΣ
Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647
Το De Sxara δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας, αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επιλογής πρώτης ύλης αλλά και τον τρόπο που θα τη χειριστεί στην πυρά. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα. Οι προτάσεις του τόσο στα ορεκτικά όσο και στις σαλάτες είναι πολλές και πληθωρικές. Δοκιμάστε οποσδήποτε το αυστραλέζικο Rib-Eye και το αμερικανικό Tenderloin Black Angus,

DOS HERMANOS

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Κυριαζή 24, 210 8087906
Το Dos Hermanos για περισσότερα από 20 χρόνια προτείνει μεξικάνικη και tex mex κουζίνα. Οι quesadillas, οι enchiladas και τα taquitos είναι πληθωρικά ενώ στο cocktail bar θα βρεις ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη Margarita. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το εστιατόριο φιλοξενεί Κουβανούς ή Μεξικανούς μουσικούς που ανεβάζουν το κέφι.

HYDE

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 5, 2108085474
Στο εσωτερικό ενός νεοκλασικού πέτρινου κτιρίου που χρονολογείται από το 1830, γνωστό και ως «Πύργος της Κηφισιάς» βρίσκεται το Hyde. Στο τιμόνι του βρίσκεται ο Μάνος Γαλανός, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την απόλυτη «κρυψώνα» για καφέ, νόστιμα πιάτα (ξεχωρίζει η πίτσα με πελαγίσιο τόνο και τα mini burgers με καραμελωμένο κρεμμύδι) και δημιουργικά cocktails καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

MUSEUM CAFE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, 210 8011170
Ένα all day cafe - restaurant στον κήπο του Μουσείου. Kαθημερινά ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο. Το cafe διαθέτει πρωτότυπες προτάσεις για brunch, ροφήματα, ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα παγωτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και τις καλύτερες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα και οινοπνευματώδη.

NOLITA ATHENS

ΙΤΑΛΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 48, 21 0623 1181
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου “Semiramis” στο Κεφαλάρι παίρνει το όνομά του από τη γειτονιά του Little Italy στο Μανχάταν. Ο σεφ Γιάννης Λιόκας βασίζεται στην ιταλική φιλοσοφία και χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές δημιουργεί πιάτα που εκπλήσσουν ευχάριστα. Το καλόγουστο ανοιχτό pizza bar σερβίρει σωστή pizza ενώ στο μενού υπάρχουν και έντονες επιρροές από την κερκυραϊκή κουζίνα.

OOZORA THE GARDEN

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515
Στο Oozora ο σεφ Γιώργος Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

PARLA

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Κηφισίας 317B, Κηφισιά, 210 6202890
O βραβευμένος Θοδωρής Παπανικολάου, με εντυπωσιακή προϋπηρεσία στο «Σελήνη» της Σαντορίνης δημιουργεί εμπνευσμένη ιταλική κουζίνα της Τοσκάνης στο νέο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.

STOFFA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Βασ.Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853
Σε ένα χώρο με βιομηχανικό στυλ και νοσταλγικές πινελιές θα βρείτε μία κουζίνα που συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσογειακά στοιχεία και σερβίρει νόστιμα πιάτα.

WAGAMAMA

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108013100
Πολυασιατικό μενού στο μαγαζί της γνωστής αλυσίδας Wagamama στην Κηφισιά.

ZAMBRI

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.

ΒΑΡΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Κασσαβέτη 5, 210 8012472
Ο «βασιλιάς» των παλιών ζαχαροπλαστείων της Αθήνας με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας. Ο Βασίλειος Βάρσος άνοιξε το ομώνυμο γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά το 1892. Σήμερα στο μαγαζί έχει μπει ήδη η τέταρτη γενιά της οικογένειας και πιθανότατα να μην υπάρχει Κηφισιώτης που να μην έχει συνδέσει τα παιδικά του χρόνια με τη συγκλονιστική του κρέμα, το ρυζόγαλο, τα περίφημα μαρεγκάκια, τη νουγκατίνα ή το αφράτο και ολόφρεσκο μιλφέιγ του.

ΚΑΤΣΑΡΙΝΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λ. Κηφισίας 311, Κηφισιά, 210 6254072
Η ταβέρνα Κατσαρίνα στην Κηφισιά είναι ένας από τους μύθους των βορείων προαστίων. Το ίδιο και η σταβλίσια μπριζόλα της. Πληθωρική, από ντόπιο κρέας, παραμένει σταθερή αξία, όπως και η μπριζόλα γάλακτος. Η ελληνική κουζίνα της σερβίρει γεύσεις οικείες.

ΟΜΙΚΡΟΝ

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Δρόσου 1 & Αίγλης, 210 6202475-6
Δημιουργική ελληνική κουζίνα με επιρροές από την παράδοση της Κέρκυρας αλλά και πινελιές από τις διεθνείς κουζίνες ετοιμάζει ο ελληνο-ισπανός Μίλτος Αρμένης στο εστιατόριο Όμικρον. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ, μετά από επτά χρόνια πορείας σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και συνεργασίες με τον Alain Doucasse και τον Jérôme Serres, αναλαμβάνει για πρώτη φορά εστιατόριο στην Αθήνα. Πιάτα όπως το ντάμπλινγκ παστιτσάδας με κρέμα γραβιέρας, η σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο και ξύσμα λεμονιού, το αρνίσιο καρέ με σταρότο ντομάτας με κρεμμύδι, ελιές και χαλάζι φέτας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγ. Τρύφωνος & Συγγρού 18, Κηφισιά, 210 8015394
Στo ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνης θα μπειτε νοσταλγικά στο παιχνίδι της γεύσης με τα μοσχομυριστά κεφτεδάκια, εκτός από το ζυμωτό ψωμί που φτιάχνουν με ζήλο οι ίδιοι. Το καλό κρέας είναι ο πρωταγωνιστής. Η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει: ωραία ψημένη, απολαμβάνεις τη νοστιμιά της σε κάθε μπουκιά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BARBEQUE CLUB

ΚΡΕΑΣ
Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 21 0807 6680
Ποικιλία από κρεατικά, κομμένα άψογα και ψημένα σωστά. Θα γευτείτε: από ζυγούρι, σπληνάντερο και γλυκάδια μέχρι σταβλίσια μπριζόλα.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ