Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ

42 BAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 3, 694 824 2455
Κρυμμένο στην πιο όμορφη στοά του κέντρου, το 42 φτιάχνει μερικά από τα πιο εμπνευσμένα, προσγειωμένα και ξεχωριστά κοκτέιλ στην Ελλάδα. Εκεί, η νεαρή σεφ Μαριάννα Μπόικου δημιουργεί ξεχωριστά bar snack για τη συνοδεία του ποτού και πιάτα με νεοϋρκέζικες και διεθνείς επιρροές.

ATHENS BEER

ΜΠΙΡΑ
Νίκης 20, Σύνταγμα, 210 3210790
Με 45 ετικέτες μπίρας και ένα μενού με πολλές μεσογειακές επιλογές έκανε το ντεμπούτο του το Athens Beer στο Σύνταγμα. Πέτρα, ξύλινοι πάγκοι και ρουστίκ διακοσμητικές πινελιές συνθέτουν τον χώρο του καινούργιου εστιατορίου με πρωταγωνιστή την μπίρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα all day μαγαζί που σερβίρει καφέ από το πρωί, μπίρα, αλλά καλύπτει και τη μεσημεριανή πείνα του εργαζόμενου.

AVENUE BISTRO & BAR

WINE BARS & RESTAURANTS
Λ. Συγγρού 385, 175 64 Αθήνα - Ξενοδοχείο Metropolitan , 210 9471001
Το AVENUE Bistro & Bar, του ξενοδοχείου Metropolitan στη Αθήνα, με τις εμπνευσμένες προτάσεις του παγκοσμίου φήμης Chef Michel Roux, λειτουργεί το βράδυ, Δευτέρα με Σάββατο και συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία των κλασικών Γαλλικών πιάτων, παρασκευασμένων με φρέσκα υλικά από την Ελληνική φύση στην ανοικτή κουζίνα με την παραδοσιακή rotisserie, με την καλαίσθητη και ζεστή ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού Γαλλικού bistro. Με προσεγμένη λίστα κρασιών από Ελληνικά και ξένα κρασιά, τα περισσότερα από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι, γρήγορη εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

BALLADER ATELIER PATISSERIE ATHENS

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Καπνικαρέας 2,
Μικρό και αριστοκρατικό ξεχωρίζει γιατί ακουλουθεί μια εντελώς δική του στρατηγική στον τρόπο παρασκευής και διάθεσης των γλυκών: Τα γλυκά έχουν διάρκεια ζωής μόνο 24 ώρες! Στη βιτρίνα θα δείτε τα καρτελάκια που είναι πάνω από κάθε γλυκό να αναγράφουν την ώρα παρασκευής τους στο εργαστήριο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χώρο του Βallader. Από εκεί κατεβαίνουν συνεχώς τα κέικ, οι τάρτες και τα εκλέρ, αλλά και οι δίσκοι που είναι γεμάτοι μακαρόν τον "σταρ" αυτού του καινούργιου ζαχαροπλαστείου. Το Βallader ξεκινά από το πρωί και μπορεί κανείς να πιει και να πάρει και καφέ. Εκτός από τα γλυκά, τα παγωτά και τα θεσπέσια μακαρόν θα βρει και εξαιρετικές μπάρες δημητριακών με αγνό μέλι και ολόφρεσκα κέικ σε γενναιόδωρες μερίδες. Κάθε μέρα υπάρχουν red velvet κέικ, αυθεντικό carrot cake με icing τυριού και για τους φαν της σοκολάτας το double choco.

BARLEY CARGO

ΜΠΙΡΑ
Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα, 210 3230445
Το πρώτο beer bar της πόλης σας περιμένει στον χώρο μιας παλιάς αποθήκης, απέναντι από το πρώτο φρουραρχείο. Στο Barley Cargo θα βρείτε πάνω από 200 μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, περισσότερες από 50 ελληνικές μπίρες, πολλές μοναστηριακές αλλά και 10 draft μπίρες που σερβίρονται σε 4 μεγέθη. Η κουζίνα του δημιουργεί καθημερινά νόστιμους και πάμφθηνους μεζέδες που θα ταιριάξουν με την μπίρα σας.

BLACK DUCK

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Χρήστου Λαδά 9Α, 210 3234760
Ο κομψός και ιδιαίτερης αισθητικής πολυχώρος - all day & night long.

BRIGANTE

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Αμαλίας 4 (αφετηρία τραμ), delivery: 211 1821400
Μικρό, καλόγουστο κατάστημα, με ιταλική αισθητική. Η κουζίνα του βασίζεται στο γρήγορο, αλλά πολύ ποιοτικό φαγητό. Θα βρείτε πολλά σάντουιτς με διαφορετικό ψωμί (πανίνι, μπέιγκελ, ιταλική στριφτή πίτα), σαλάτες, πίτσες, πίτες, μπριός, και τον χειμώνα είδη πάστας που εναλλάσσονται καθημερινά.

BUDOO

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Λέκκα 14, Σύνταγμα, Κέντρο, 2103313845
Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό. Έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, δικό του σύμπαν. Το μενού προσφέρει λαχταριστές αυθεντικές προτάσεις που δημιουργεί με τέχνη και γνώση η Ταϊλανδή σεφ Κανίτα.

BY THE GLASS

WINE BARS & RESTAURANTS
Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων, 21 03232560
Σχεδόν κρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια που χρονολογούνται το 1925, σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Μη χάσετε και τα ενδιαφέροντα wine testings που διοργανώνονται κατά καιρούς.

CITY BAR

WINE BARS & RESTAURANTS
Στοά Σπύρου Μήλιου, 2103211315
Το City Bistrot που βρίσκεται επίσης στη Στοά Σπύρου Μήλιου απέκτησε αδερφάκι στον ίδιο χώρο. Από νωρίς για καφέ αλλά και αργότερα με ζεστά και κρύα πιάτα και μεγάλη επιλογή από κρασιά.

CITY BISTRO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Στοά Σπ. Μήλιου, 210 3211315
Εκλεπτυσμένη, κομψή πολυτέλεια και έρας belle époque. Τα αρώματα από τα χειροποίητα ψωμιά, τα λαχταριστά κρουασάν και τα αφράτα κέικ που βγαίνουν από τον φούρνο του City Bistro σε συστήνουν με μια ακόμη δημιουργική προσφορά του all day χώρου. Οι γευστικές προτάσεις στο μενού αντλούν έμπνευση από τη Μεσόγειο.

COLLAGE

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Καπνικαρέας 3, Αθήνα , 210 3232060
Ένα μαγαζί που συστήνεται ως apperitivo bar pizza gallery και ανταποκρίνεται απόλυτα στην ταυτότητα που δηλώνει. Τραπεζάκια στον πεζόδρομο στην Καπνικαρέα και σάλα φτιαγμένη στις επιταγές του βιομηχανικού ντιζάιν σε μια καλοφτιαγμένη εκδοχή του. Το μενού λιτό, περιλαμβάνει πλούσιες σαλάτες, λίγα ζυμαρικά και πίτσες.

DOSIRAK

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Βουλής 33, 210 3233330, 210 3233396
Παρά το κορεάτικο όνομα (dosirak=lunch box), το μενού του εστιατορίου καλύπτει και ολίγον τι από Ιαπωνία και Κίνα. Ως χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τα φαγητά του είναι τίμια. Ικανοποιητικά είναι το Μπουλγκόγκι (ζουμερά κομματάκια μοσχαριού ανακατεμένα με κρεμμύδι και καρότο) και το Τσάπτσε (είδος νουντλ με ανακατεμένα λαχανικά.

DUCK SOUP

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πανεπιστημίου 39, 210 32 33 916
Gourmet Street Food στη στοά Πεσματζόγλου

EAST PEARL

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
2103211218, Απόλλωνος 2 & Νίκης, Σύνταγμα
Αυθεντική Καντονέζικη κουζίνα πλαισιωμένη από ασιατικές προτάσεις και μαγειρεμένες από έμπειρους chefs.

ETNICO

MULTI-ETHNIC
Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, Κέντρο, 2114113880
Το Etnico είναι ολόφρεσκος χώρος στο κέντρο της πόλης που σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από τις γεύσεις του street food. Η έμπειρη ομάδα των εστιατορίων Altamira έχει αναλάβει το ταξίδι αυτό της γεύσης με καλής ποιότητας πρώτες ύλες, προσφέροντας πιάτα από την Ινδία, την Αραβία και το Μεξικό. Ο χώρος μικρός, καλόγουστα στημένος, με χαρούμενες αποχρώσεις, εξωτικές διακοσμητικές πινελιές και ανοιχτή κουζίνα. Ψηλά ξύλινα τραπέζια και πάγκοι στο πεζοδρόμιο συγκεντρώνουν τις νεανικές παρέες.

FURIN KAZAN

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 210 3229170
Aπό τα πιο αυθεντικά γιαπωνέζικα εστιατόρια της πόλης. Εδώ θα βρεις πολύ καλής ποιότητας σούσι από Ιάπωνα σεφ. Μάλιστα, και ο ιδιοκτήτης είναι από την Ιαπωνία, προσδίδοντας στο μαγαζί έναν αέρα αυθεντικότητας.

GB ROOF GARDEN

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Βασ. Γεωργίου Α1, ξεν. Μεγάλη Βρετανία, Πλ. Συντάγματος, 210 3330766
Εστιατόριο που αντανακλά τη λάμψη του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενείται. Τα ηνία της κουζίνας κρατά με μαεστρία ο σεφ Αστέριος Κουστούδης. Τα πιάτα φανερώνουν φρεσκάδα και καλή τεχνική, με γκουρμέ υπόσταση.

GUAPA

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Νίκης 17, Σύνταγμα, 2103253994
Το Guapa είναι το αδερφάκι του μυκονιάτικου beach bar Guapa loca και ήρθε για να μείνει στην οδό Νίκης 17 στο Σύνταγμα. Στο στενόμακρο χώρο του νέου Paella & cocktail bar μπορεί κάποιος αν θέλει να τσιμπολογήσει συνοδεύοντας τα τάπας του με ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι σανγκρία ή να επιλέξει ένα πλήρες γεύμα από το μικρό μεσογειακό μενού του. Όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να απολαύσει κανείς το φαγητό ή το ποτό του στα τραπεζάκια έξω όπου το χάζι από την περατζάδα είναι απίστευτα χαλαρωτικό. Από τα τάπας ξεχωρίζουν, η πατάτα baby με mozzarella, bacon, πράσινη πιπεριά & λάδι βασιλικού αλλά και μια σειρά από μπρουσκέτες η μια καλύτερη από την άλλη. Ντομάτα-βασιλικός-κάππαρη, αντζούγια-πιπεριά, ντρέσινγκ βιτέλο και φρέσκια μελιτζάνα-φρέσκο κόλιανδρο-σκόρδο. Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει κανείς πριν φύγει από το μαγαζί είναι το Casquinha de siri-παραδοσιακό βραζιλιάνικο ορεκτικό με καβούρι, γαρίδες και παρμεζάνα, πραγμάτικά πολύ νόστιμο και με ιδιαίτερη γεύση.

HARD ROCK CAFE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Ανδριανού 52, Μοναστηράκι , 210 3245170
Αμερικανική αισθητική με βαριά, ξύλινη διακόσμηση, διανθισμένη με αντικείμενα γνωστών καλλιτεχνών. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζουμερά burgers, γευστικά ορεκτικά και λαχταριστά επιδόρπια.
- Κάθε Σαββατοκύριακο το Hard Rock Cafe φιλοξενεί DJ sets 13:00-18:00.
- Κάθε Πέμπτη από τις 21:00 και μετά το Hard Rock Cafe φιλοξενεί live bands
- Δευτέρα-Πέμπτη 22:00-24:00 έχουμε happy hour με 1+1 ποτό

HETEROCLITO

WINE BARS & RESTAURANTS
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406
Παρότι δεν είχαν ξανασχοληθεί με τον χώρο των winebars, οι ιδιοκτήτες του Heteroclito είχαν αναπτύξει τη δική τους στενή σχέση με το κρασί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σεμινάρια με τον οινολόγο Δ. Χατζηνικολάου και μακρινά ταξίδια σε διάφορες χώρες οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου γαλλικής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, με αμιγώς ελληνικό προϊόν. Στο Heteroclito θα βρείτε μια αρκετά πλούσια και φροντισμένη λίστα κρασιών που ανανεώνεται την πρώτη μέρα κάθε μήνα.

HOLMES PLACE CAFE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Εμπορικό κέντρο City Link, Βουκουρεστίου & Σταδίου 4, 1ος όροφος, 210 3259400
Στο Holmes Place Café μπορείς να κάνεις μεσημεριανή στάση για υγιεινές απολαυστικές γευστικές εμπειρίες. Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες, ανοιχτά σάντουιτς και σούπες, φτιαγμένα με φρέσκα και θρεπτικά υλικά που θα τονώσουν τον οργανισμό.

INDIAN KITCHEN

ΙΝΔΙΑ
Απολλώνος 6, Σύνταγμα, 2103237720
Νέο, ινδικό φαγάδικο που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Απολλώνος. Η κουζίνα του εστιάζει στις ινδικές γεύσεις, τις οποίες προσαρμόζει στα ελληνικά δεδομένα, φέρνοντας τες πιο κοντά στη δική μας γαστριμαργική πραγματικότητα.

JING

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Νίκης 13, 2112159352
Δευτ.-Σαβ: 1 μ.μ. - 11 μ.μ.

KIKI DE GRECE

WINE BARS & RESTAURANTS
Ηπίτου 4 & Βουλής, 6938 878856
Το Kiki de Grèce βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηπίτου στην καρδιά της Αθήνας. Η κουζίνα, μια μπουκιά, ετοιμάζει πιάτα εύκολα, συνοδευτικά του κρασιού. Ένας μεγάλος χάρτης της Ελλάδας δίνει το στίγμα των τοπικών προϊόντων που τιμούν στο μενού και η Kiki de Grèce είναι μια πλουμιστή κότα που «τσιμπολογάει» τα καλύτερα.

KOI

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Νίκης 15, Σύνταγμα, 210 3211099
Ο Κρις άνοιξε το ΚΟΙ sushi στην οδό Νίκης, πιστεύοντας ότι το σούσι είναι μέχρι τώρα υπερεκτιμημένο στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα αγαπημένο, οικονομικότερο street food, χωρίς αναγκαστικά να ρίξει την ποιότητά του. Μικρός κατάλογος, ό,τι πρέπει για ένα σούσι στα γρήγορα, μια οικονομική έξοδο, ένα μεσημεριανό στα πεταχτά, αν δουλεύεις ή βολτάρεις εκεί κοντά.

MAMA ROUX

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αιόλου 48, Αθήνα, 213 0048382
Πολύ ωραίο κλίμα, γλυκό και welcoming ντεκόρ. Οι ιδιοκτήτες είναι πολυταξιδεμένοι και αυτό φαίνεται στον κατάλογο του Mama Roux, που διανθίζεται με πιάτα από το Μεξικό, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και φυσικά την Ευρώπη. Προσφέρει ίσως ένα από τα καλύτερα brunch του κέντρου.

MAMA TIERRA

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
Ακαδημίας 84, 2114114420
Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που ειδικεύεται στη vegetarian και vegan κουζίνα. Aνοιχτά: 12 - 8 μ.μ.

METROPOLIS ROOF GARDEN

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, 214 100 6200
Στην κορυφή του νέου ξενοδοχείου της Αθήνας, Electra Metropolis Athens, βρίσκονται το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ενώ τον ρόλο του sous chef έχει o Σάκης Βενέτης. Το μενού δεν είναι φλύαρο, προσφέρει πιάτα από τη θάλασσα και τη γη, ενισχυμένα με προϊόντα τοπικά και άφθονα μυριστικά. Τα πιάτα χαρακτηρίζονται από ευφυή συνδυασμό των υλικών με καλές τεχνικές, αρωματική και γευστική ένταση και γοητευτική, μοντέρνα παρουσίαση. Δοκιμάστε τον τόνο ταρτάρ με τραγανή κινόα και ντρέσινγκ Βloody Mary, τοβασιλικό καβούρι με μαρμελάδα ντομάτας, λεπτοκομμένη ρέβα, μαγιονέζα από όστρακα, εσπεριδοειδή και βότανα της θάλασσας ή φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα από σαφράν, ζωμό μυδιών και λεμόνι, αγκινάρες και baby καρότα. Ξεχωρίζει το κοτόπουλο με την τραγανή πέτσα, μαγειρεμένο με αγκινάρα Ιερουσαλήμ πάνω σε σιτάρι, φτιαγμένο με την τεχνική που κάνεις το ριζότο. Για το τέλος, πανακότα από ελληνικό γιαούρτι με σορμπέ γιαούρτι και φρούτα του δάσου. Η λίστα των κρασιών –που προσεχώς θα εμπλουτιστεί με περισσότερες ετικέτες– μπορεί να συνοδεύσει τις επιλογές της κάρτας.

MONTALBANO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κολοκοτρώνη 12, Αθήνα, 697 8105572
Το μαγαζί, μια σταλιά, είναι κουκλίστικο. Η πρόσοψη, στην οδό Κολοκοτρώνη, πνιγμένη στο πράσινο. Ο Maurizio που είναι αρχιτέκτονας, μαζί με τον designer αδελφό του αποφάσισαν να μας βάλουν στο κλίμα του σισιλιάνικου μπαρ, με κρασιά και γεύσεις από τον τόπο τους, όπως τα αραντσίνι και άλλες λιχουδιές της Σικελίας. Φεύγοντας, μπορείς να αγοράσεις μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά από την Ταορμίνα.

NOEL

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Kολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο, 2112159534
Το bar-restaurant στην Στοά Κουρτάκη ξεκινάει το πρωί σερβίροντας καφέ και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με ιταλικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ.

NOLAN

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Βουλής 31-33, Αθήνα,
Το Nolan είναι ένα εστιατόριο με μητροπολιτικό αέρα που θα σε ικανοποιήσει γευστικά και αισθητικά και θα σε κερδίσει με τη φιλοξενία του. Στο φαγητό του, Ελλάδα και Ιαπωνία συνυπάρχουν με τον πιο πετυχημένο τρόπο Η κουζίνα προτίθεται να ανανεώνει μέρος του καταλόγου σχεδόν καθημερινά, ανάλογα με τις πρώτες ύλες.

ODORI VERMUTERIA DI ATENE

ΙΤΑΛΙΑ
Σκουλενίου 2, Αθήνα, 210 3314674
Στην ατμόσφαιρα πλανιέται άρωμα Ιταλίας που σε ακολουθεί και στο εσωτερικό με την πληθωρική μπάρα, που την πλάτη της καλύπτουν πράσινα πλακάκια. Το μενού ακολουθεί και αυτό την ιταλική φιλοσοφία, με τον ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο να ψήνει πίτσες σε 50 δεύτερα, αλλά και ζυμαρικά

OFF WHITE

ΛΙΒΑΝΟΣ
Αιόλου 10, Αθήνα, 211 4087310
Το παλαιστινιακό φαλάφελ που φτιάχνουν στο Off White γίνεται με ρεβίθια, πράσινες πιπεριές, πράσο, φρέσκο κόλιανδρο και μπαχαρικά, στα οποία κυριαρχούν το κύμινο, το θυμάρι και ο ξερός κόλιανδρος. Ποικιλία από φρέσκιες σαλάτες, υπέροχους χυμούς με βάση το πράσινο μήλο και φρούτα των Ελλήνων παραγωγών.

OINOSCENT

WINE BARS & RESTAURANTS
Βουλής 45-47, Σύνταγμα , 210 3229374
Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου. Η οινική του λίστα, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συχνά με νέες ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, περιλαμβάνει πάνω από 40 προτάσεις σε ποτήρι ή φιάλη. Παράλληλα, το Oinoscent λειτουργεί και ως κάβα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 700 ετικέτες.

OLIVE GARDEN, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Πανεπιστημίου 52, 210 3326260
Eίναι στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια και προσφέρει πανοραμική θέα της Αθήνας. Στο αναπαυστικό σαλόνι της βεράντας μπορείτενα επιλέξετε μεγάλη ποικιλία φρέσκων γλυκών, φρεσκοστυμμένων χυμών και αρωματικών ροφημάτων . Για ένα ξεχωριστό δείπνο δοκιμάστε το νέο μενού «Γεύσεις Ελλάδας», όπου πρωταγωνιστούν ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ (προστατευμένης ονομασίας προέλευσης) και ΠΓΕ (προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης). Στο νεο, εξωτερικό μπαρ του roof garden απολαμβάνετε ποικιλία από signature cocktails κάτω από τον αττικό, έναστρο ουρανό.

OSTERMAN

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, 210 3243331
Ένα cafe bar restaurant από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

OTTO RESTO BAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Καλαμιώτου 16-18, πλατεία Αγίας Ειρήνη, 210 3314676.
Το Otto, με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, σε περιμένει από το πρωί για ελληνικό πρωινό, αφεψήματα και το τσάι Otto με οκτώ βότανα, και το μεσημέρι αλλά και το βράδυ για κοκτέιλ, που καθένα από αυτά συνοδεύεται από έναν αρχαίο ελληνικό μύθο και βασίζεται σε ένα παιχνίδι «αλχημείας» με βάση διαφορετικά υλικά και ελληνικά αποστάγματα.

OVEN SESAME

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038
Το Oven Sesame, στην καρδιά της Αθήνας είναι μια καινούργια πρόταση για φρέσκο, γρήγορο φαγητό. Ένα μικρό, all day φαγάδικο του δρόμου προτείνει μια άλλη άποψη για το σουσαμένιο κουλούρι. Το παρασκεύασμα θυμίζει «τσαντάκι», είναι χωρίς ψίχα και παίρνει γεύση από τα υλικά με τα οποία γεμίζεται.

PALLAS ATHENA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αθηνάς 65 & Λυκούργου, πλατεία Κοτζιά, 210 3250900
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στην πλατεία Κοτζιά, το σιντριβάνι και τα νεοκλασικά κτίρια θα μπορέσετε να απολαύσετε εκλεπτυσμένες γεύσεις, εμπνευσμένες από τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ της Grecotel, Σάκη Τζανέτου. Το μενού του Pallas Athena περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έναν πλούσιο πρωινό μπουφέ (κρουασάν, σφολιατοειδή, ζεστό ψωμί, μαρμελάδες, κρητικό μέλι, ζεστές ομελέτες κ.ά.) με μόλις €18/άτομο κι ένα μενού 3 πιάτων στα €22/άτομο για το επαγγελματικό σας γεύμα ή κάποιο πολύ ιδιαίτερο δείπνο.

PASAJI

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στοά Σπυρομίλιου, Αίθριο City Link, Σύνταγμα, 210 3220714
Το εκλεπτυσμένο και πολυτελές περιβάλλον και η θέση του Pasaji το κατέστησαν ένα από τα πιο in στέκια για φαγητό στο κέντρο. Πρόκειται για ένα μαγαζί όπου συναντιούνται ο πολιτισμός, η τέχνη, το τραγούδι και η καλή μεσογειακή κουζίνα. Αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, έχει και sushi bar, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και δροσιστικά signature cocktails.

SQ. CAFE BAR & FOOD

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα, 210 3210460
Η καλή σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη βάζει τη μαγειρική υπογραφή της στο ολοκαίνουργιο Sq. Cafe Bar & Food που άνοιξε σε ένα ατμοσφαιρικό κτίριο του 1850 στο αθηναϊκό ιστορικό κέντρο. Καλόγουστος all day χώρος με μπάρα που επικεντρώνεται σε ευφάνταστα κοκτέιλ και πιάτα με μοντέρνα προσέγγιση.

T PALACE

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Β. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210
Η ποιότητα συναντά την ιδιορρυθμία με έντονα ελληνικές γεύσεις αλλά και πιο κοσμοπολίτικες επιλογές.

TAVERNA CATALANA

ΙΣΠΑΝΙΑ
Σίνα 9, 2103610447
Στις μεσογειακές γλώσσες, ταβέρνα είναι το μικρό εστιατόριο όπου καταναλώνεται κρασί.

THE ZILLERS

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μητροπόλεως 54, κέντρο, 210 3222277
Το εστιατόριο «The Zillers» είναι προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας. Με οδηγό τον άψογο διευθυντή της σάλας Γιώργο Μπουλιέρη θα ξεναγηθείς στο μενού και στη λίστα κρασιών για να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές.

TUDOR HALL

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Βασ. Γεωργίου Α' 3, πλ. Συντάγματος (ξεν. «King George»), Αθήνα, 210 3330265
Ο καταξιωμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ανέλαβε και τα ηνία του εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George Palace που πρόσφατα άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Πιάτα ραφιναρισμένα που βασίζονται σε ελληνικές συνταγές αποδεικνύουν πως η ελληνική κουζίνα, όταν βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που ξέρουν, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Ο ζαχαροπλάστης Ευγένιος Βαρδακαστάνης εντυπωσιάζει με τα επιδόρπια,

WINTER GARDEN

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Βασ. Γεωργίου Α1, ξεν. Μεγάλη Βρετανία, Πλ. Συντάγματος, 210 3330000

ΑΙΓΛΗ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364, 210 3369300
Θέα στην Ακρόπολη κι εκλεκτό μεσογειακό μενού από τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, 210 8210004
Φημισμένο αιγυπτιακό-μεσογειακό εστιατόριο. Το μενού έχει ανατολίτικες συνταγές και ανανεώνεται με διαφορετικές γεύσεις συχνά πυκνά. Διαθέτει και μια αρκετά ενημερωμένη ποικιλία σε κρασί χύμα και εμφιαλωμένο.

Αριστοκρατικόν

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Βουλής 7, 210 3220546
Επί οκτώ δεκαετίες εκλεκτά σοκολατάκια παντός είδους, από αραπάκια και τρουφάκια μέχρι σοκολατάκια με πιπέρι, τζίντζερ ή μέντα. Όμως, τα πιο αγαπημένα και κλασικά παραμένουν τα μαρόν γλασέ, τα σοκολατάκια με μαντολάτο και οι «γροθιές» με φιστίκι Αιγίνης, που τόσο τα αγαπούσε και η αείμνηστη γλυκατζού Μαρία Κάλλας, μία από τις πολλές επώνυμες διεθνείς πελάτισσες του Αριστοκρατικόν. Επίσης, εγγυημένα φρέσκοι και τραγανοί ξηροί καρποί. Ιστορία ογδόντα χρόνων που πλέον στέλνει τα σοκολατάκια σας με ηλεκτρονική παραγγελία (www.aristokratikon.com) και Αργυροπούλου 8, Κηφισιά

ΓΚΕΛ BISTROT

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κολοκοτρώνη 59β και Λιμπονά, 211 400 0863
Το ολοκαίνουριο Cocktail μπαρ του Γκελ είναι ανοιχτό από το πρωί και σας προσφέρει καφέ, ποτό και ζεστά ροφήματα για τις χειμωνιάτικες μέρες. Μην φύγετε όμως χωρίς να δοκιμάσετε τα απολαυστικά και εμπνευσμένα Cocktails μας. Το Γκελ εμπιστεύεται κλασικές συνταγές, αλλά ταυτόχρονα πειραματίζεται με τις γεύσεις και τους συνδυασμούς, προσθέτοντας και μικρές μπουκιές φαγητού στο ποτήρι σας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, 210 3232482
Ξεκίνησε το 1935 ως καφέ και από το 1960 λειτουργεί και ως εστιατόριο, στη στοά του κεντρικού θεάτρου της Αθήνας. Η κουζίνα του είναι βασισμένη σε συνταγές περιοχών απ’ όλη την Ελλάδα. Στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς και παρασκευάζει τα πιάτα με αγνά υλικά.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Φαλήρου 10, Αθήνα, 210 9218180
Δέκα χρόνια γεύσεις από τη Μάνη. Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης: ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανά, σύγκλινο. Το εστιατόριο συνεχίζει να υπηρετεί και σήμερα την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά, αναζητώντας υλικά που να προέρχονται κυρίως από τη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

ΜΕΑΤROPOLEOS

ΚΡΕΑΣ
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 219 3241805-6
Το meat & grill εστιατόριο Meatropoleos επιμένει στις απλές κλασικές αξίες, με προσήλωση στα τοπικά προϊόντα και στην καλή πρώτη ύλη. Καλαμάκι λουκάνικο φτιαγμένο στην Ηλεία, ζουμερά καλαμάκια με χοιρινό, ενώ τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια κρύβουν σπιτική νοστιμιά.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Βουλής 39 , 210 3220226
Ασύγκριτοι μπεζέδες και αχλάδι γλασέ. Φίνες πάστες και φινέτσα γενικώς! Σταθερή αξία του κέντρου. Εξαιρετική συλλογή από ατομικά κεραστικά και σοκολατάκια.

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ρόμβης 21, Σύνταγμα, 210 3233459
Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην καρδιά του κέντρου. Με μενού που αλλάζει καθημερινά και αγνές πρώτες ύλες, η Μινιατούρα εγγυάται ποιοτικό φαγητό σε ένα ήσυχο περιβάλλον με λίγα τραπέζια. Συνοδεύστε το πιάτο σας με μια παγωμένη μπίρα από τον μεγάλο κατάλογό της.

ΝΕΡΑΝΤΖΙ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Νεράντζι, Μητροπόλεως 72, 210 3315882
Ο χώρος καταφέρνει έναν στυλάτο συνδυασμό άνεσης, άπλας και φιλόξενης θέρμης. Μπορείς να γευτείς από ομελέτα με ρόδι και πιπεριά, μέχρι στραπατσάδα και club σάντουιτς για πρωινό. Τη σκυτάλη παίρνουν ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, μαγειρευτά και πίτσες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο, πιτάκια και ψάρια.

ΟΙΝΑΠΟΘΗΚΗ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ευφορίωνος 17 & Αγ. Σπρίδωνος & Αρκτίνου 8, Καλλιμάρμαρο, 210 7569317
Βένια Ρούφα αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει στον κόσμο των ελληνικών κρασιών από αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, με τη συνοδεία κατάλληλων μεζέδων. Τα αυθεντικά στοιχεία του χώρου συνυπάρχουν με το σκοτεινό κελάρι που φιλοξενεί αποκλειστικά φιάλες με σπάνιες ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Νοστιμότατες είναι και οι μαγειρεμένες σουπιές και τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα.

ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Εμπεδοκλέους 75 & Φιλολάου, 210 7518869
Σε μια όμορφη μονοκατοικία που χρονολογείται από το 1925 και μοιάζει να αναδίδει ακόμα το άρωμα της παλιάς Αθήνας, βρίσκεται μια γραφική ταβέρνα με καταπράσινη αυλή και δροσερή, καλοκαιρινή διάθεση. Νόστιμα μεζεδάκια από 3 ευρώ και χορταστικές ποικιλίες που ξεκινούν από 9 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αιολου 31 -Mοναστηράκι, 210 3250478
Ένα εστιατόριο το οποίο ψάχνει το νήμα της παράδοσης του καθημερινού ουζερί-μεζεδοπωλείου που θα ερεθίσει τη φαντασία σου με μεγάλη ποικιλία από μεζέδες και θα σε χορτάσει με νόστιμο φαγητό. Με την πρώτη κιόλας επίσκεψή σου θα καταλάβεις ότι το «Στην Αιόλου» πετυχαίνει τον στόχο του με φαγητό τίμιο και καλοφτιαγμένο σε ένα περιβάλλον που σου δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσεις.

ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 3254184
Το μεζετζίδικο «Τα καραμανλίδικα του Φάνη» μπορεί να υπερηφανεύεται για τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του: είναι απλοί, νόστιμοι και διαθέτουν εντυπωσιακή καθαρότητα. Οι γεύσεις των υλικών σολάρουν σε κάθε πιάτο. Και όλο αυτό το γευστικό παιχνίδι εξυπηρετεί πλήρως τη φιλοσοφία του μαγαζιού.

ΤΕΛΗΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ευριπίδου 86, πλατεία Κουμουνδούρου, 210 3242775
Περιτριγυρισμένο από πράσινο και πλατάνια και με το ξύλο να έχει την τιμητική του εντός του εστιατορίου, ο Τέλης σερβίρει μαγειρευτά, ψητά της ώρας που ψήνονται στα ξυλοκάρβουνα κ.ά. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιού.

ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

HIP ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607
Στέκι φοιτητών, εργαζόμενων αλλά και ανθρώπων που απλώς αγαπούν το καλό φαγητό. Στο άνετο, φιλικό και ζεστό περιβάλλον του Τζίτζικα και Μέρμηγκα θα απολαύσετε εξαιρετικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα αλλά και πιο πειραγμένες μοντέρνες εκδοχές τους.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS

ΚΡΕΑΣ
Πανεπιστημίου 10, 210 3613300
Είναι το τρίτο εστιατοριο (υπάρχουν άλλα δύο στη Κηφισιά) που ακολουθεί τη μεγάλη παράδοση στο κρέας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης εκεί που ήταν παλιά το ουζερί του Απότσου. Εδώ θα βρειτε πιάτα όπως ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο σερβιρισμένο με αγγουράκι τριμμένο, πίκλες, γλυκοκαυτερή πιπεριά και κρεμμύδι, καρπάτσιο μοσχάρι μαιναρισμένο σε βιολογικό μανιάτικο ελαιόλαδο και Rib Eye από το Piemonte πάνω σε ξύλο κοπής με ροδέλες πατάτας. Επίσης υπάρχουν πιάτα που ετοιμάζονται στα κάρβουνα ή τη σούβλα (rotisserie): μπριζολάκια μαύρου χοίρου, μπιφτέκια από βοδινό, βραζιλιάνικη πικάνια, T-bone (Piemontese-Italian premium meat) και φιλέτο Chateaubrian . Το μενού προτείνει τέσσερις σαλάτες με ελληνική καταγωγή. Υπάρχει επίσης πλατό με μεζέδες κρέατος (παστουρμά προβάτου ή καπνιστή μοσχαρίσια γλωσσα) και πλατό με ελληνικά τυριά . Μεσημεριανές επιλογές προσφέρουν το μενού πέντε πιάτων με 20 ευρώ το άτομο και το μενού για 2 με 20 ευρώ το άτομο. Στη στοά λειτουργεί και μια μικρή ανοιχτή κουζίνα που ετοιμάζει φρέσκα κρύα σάντουιτς για όσους περαστικούς θέλουν να πάρουν μαζί τους. Διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, τον γαλλικό αλλά και κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ