Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΘΗΣΕΙΟ

ID 24.7.365

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 1Α, 210 3247365, 210 3210120
O νέος χώρος της πλατείας Αγίων Ασωμάτων ξεκινα ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και τις πέντε αισθήσεις. Ο πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας θα συνδυάζει καφέ, μεσογειακές γεύσεις, ποτό ή κοκτέηλ μαζί με ποικίλα μουσικά, θεατρικά και εικαστικά events.

KUZINA

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240133
Πολύ κοντά στην Ακρόπολη, σε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και διακοσμημένο με υψηλή αισθητική, ο σεφ Άρης Τσανακλίδης εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα προϊόντα της εποχής και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν με επιτυχία την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις.

THE SOWL

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003
Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα.

ΑΜΠΙΜΠΑΓΙΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ηρακλειδών 3, Θησείο, 210 3426794
Το μεζεδοπωλείο Αμπιμπάγιο καταπιάνεται με νόστιμα μαγειρέματα πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Στέκι φιλικό, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, κάτω από τη σκέπη της Ακρόπολης. Το νέο κεφάλαιο στην κουζίνα του άνοιξε με τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, σεφ με εμπειρία πολλών χρόνων σε γνωστές κουζίνες της Αθήνας αλλά και εκτός συνόρων, όπως στο εστιατόριο Lafayette της Νέας Υόρκης.

ΕΠΤΑ 7

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Άστιγγος 10, 210 3212010
Tο bar-restaurant Επτά 7 στεγάζεται στο κτίριο που ανήκει στην οικογένεια Τουρνικιώτη, από το 1900 που λειτουργούσε ως πανδοχείο, ενώ δίπλα του υπήρχαν οι στάβλοι που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του. Ο χώρος μοιράζεται σε επίπεδα, με το γυάλινο δάπεδο να επιτρέπει τη θέα όχι μόνο στα απομεινάρια των αρχαίων τειχών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης του κτιρίου αλλά και στην υπόγεια κάβα. Εντυπωσιάζει η κρεμαστή μαύρη μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν κάποιο από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας ανέλαβε την κουζίνα, φτιάχνοντας ένα μενού με μεσογειακές γευστικές προτάσεις. Χειροποίητος καβουρμάς και μαντί. πράσινα σαλατικά και κόκκινη μιζούνα με πιπεράτη γεύση με κατσικίσιο τυρί και κύβους κυδωνόπαστο. Ψητά πολύχρωμα παντζάρια με μοσχαρίσια μάγουλα και οξύμελι, άγρια μανιτάρια σε σαγανάκι κι έχουν μαγειρευτεί με κρέμα μαύρης τρούφας . Το στίγμα της μαγειρικής του ο σεφ το δίνει και στο μαντί, που το παρουσιάζει στην εκδοχή ενός ελληνικού ραβιόλι γεμιστού με καβουρμά, καπνιστή μελιτζάνα και λίγο ταχίνι. Άλλο ξεχωριστό πιάτο το ριζότο που συνδυάζει δημητριακά (σιτάρι, λιναρόσπορο) και ρύζι καρναρόλι, ενισχύεται με μαύρο σκόρδο, σπαράγγια και λάδι τρούφας. Μοσχαρίσια ψημένη ταλιάτα ψημένη με baby λαχανικά και μαρμελάδα φτιαγμένη από ντοματάκια Σαντορίνης. Την γευστική εμπειρία συμπληρώνουν τα επιδόρπια: κρέμα ταχίνι με καραμελώμενα μήλα και παστέλι σουσαμιού, ανάλαφρο γαλακτομπούρεκο, τριλογία σοκολάτας Valrhona . Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και κινείται με καλό ρυθμόκαι ο dj φτιάχνει την ατμόσφαιρα με τις επιλογές του

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Θεσσαλονίκης 7, Αθήνα 118 51, 210 3422407
Από τα πιο κλασικά στέκια για ζουμερά παϊδάκια, τα οποία σερβίρει ανελλιπώς από το 1981.. Νόστιμα, ζουμερά, από αρνάκια γάλακτος, μαστόρικα ψημένα, που συνοδεύονται με χειροποίητες τηγανητές πατάτες, χωριάτικη σαλάτα ή χόρτα.

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ