Θα χάσει ο Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ εξαιτίας αυτής της παλιάς κατηγορίας για σεξουαλική παρενόχληση;

Θα χάσει ο Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ εξαιτίας αυτής της παλιάς κατηγορίας για σεξουαλική παρενόχληση; Facebook Twitter
2

Ο μικρός και λιγότερο διάσημος αδερφός του Μπεν Άφλεκ δίνει φέτος μια αξέχαστη ερμηνεία στο «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν. Ο Κέισι Άφλεκ, που εδώ και χρόνια ξεδίπλωνε το ταλέντο του σε μικρού προφίλ παραγωγές όπως το «Gerry» του Γκας Βαν Σαντ και το «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς» του Άντριου Ντόμινικ, μένοντας πάντα στη σκιά του έτερου Άφλεκ, είναι σαρωτικός στον ρόλο του χτυπημένου από τη μοίρα Λι Τσάντλερ. Με χαμηλούς τόνους, καίριες σιωπές και βλέμματα πλάθει έναν χαρακτήρα που θα θυμόμαστε με το όνομά του, σε έναν ρόλο που δεν συγκαταλέγεται στους αβανταδόρικους, κατά «συνταγογράφηση» οσκαρικούς (διαβάστε περισσότερα στην κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου), ωστόσο από την πρεμιέρα της ταινίας στο περσινό Σάντανς και την αρχή της οσκαρικής της κούρσας μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, το όνομά του ακουγόταν δυνατά για το φετινό Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Η ενδιάμεση συγκομιδή ενός σωρού βραβείων (BAFTA, Χρυσή Σφαίρα κ.λπ.) οδηγούσε κατευθείαν στη σκηνή του Dolby Theatre.

Κι όμως, όπως πολύ συχνά έχει συμβεί και στο παρελθόν του θεσμού, κάτι «φρέναρε» τη φόρα του. Τις τελευταίες ημέρες, τα προγνωστικά δίνουν μάλλον προβάδισμα στον Ντένζελ Γουόσινγκτον για το «Fences», ειδικά μετά τη νίκη του στα SAG Awards, τα υψηλού πρεστίζ βραβεία του Αμερικανικού Σωματείου των Ηθοποιών. Η ταινία του ήδη βραβευμένου με 2 Όσκαρ Γουόσινγκτον (Β' Ανδρικού για το «Glory» του 1989 και Α' Ανδρικού για τη «Μέρα Εκπαίδευσης» του 2001), την οποία έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, έχει 4 υποψηφιότητες, έχει «κλειδώσει» τον Β' Γυναικείο για τη Βαϊόλα Ντέιβις και, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει φέτος το νταμπλ στους ρόλους, εξυψώνοντας τον Γουόσινγκτον στο πάνθεον των ελάχιστων ηθοποιών που έχουν στην κατοχή τους 3 χρυσά αγαλματίδια (σε αυτούς ανήκουν ονόματα όπως η Μέριλ Στριπ, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και ο Τζακ Νίκολσον, από τους εν ενεργεία συναδέλφους του). Τι συνέβη στο μεταξύ; Μια ιστορία από το παρελθόν του ηθοποιού ήρθε ξανά στο προσκήνιο και άρχισε να αναπαράγεται από όλα τα μίντια, αμέσως μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων τον Ιανουάριο.

Το 2010, δυο γυναίκες που είχαν δουλέψει στο πειραματικό φιλμ του Άφλεκ, «I'm Still Here», κατέθεσαν αγωγή εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση. Η μία από αυτές ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, χωρίς τη συγκατάθεσή της, ενώ αυτή κοιμόταν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο Άφλεκ πίεσε την άλλη γυναίκα να μείνει στο δωμάτιό του και «της άρπαξε βίαια το χέρι, προσπαθώντας να την αναγκάσει να μείνει», όταν εκείνη αρνήθηκε. 

Θα χάσει ο Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ εξαιτίας αυτής της παλιάς κατηγορίας για σεξουαλική παρενόχληση; Facebook Twitter
Ο Κέισι Άφλεκ ως Λι Τσάντλερ στο «Manchester by the Sea»

Οι δύο γυναίκες μήνυσαν τον Άφλεκ ζητώντας 2 εκατομμύρια δολάρια η μία και 2,25 η άλλη για τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά τελικά υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός και στις δύο περιπτώσεις για αδιευκρίνιστο ποσό. Ο ίδιος ο Άφλεκ έκτοτε έχει αρνηθεί επανειλημμένα όλες τις κατηγορίες. Αρχικά είχε απειλήσει να ανταπαντήσει με μηνύσεις, πράγμα που τελικά δεν έγινε αφού ακολούθησε ο συμβιβασμός. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety δήλωσε, αναφορικά με αυτή την ιστορία: «Ο κόσμος λέει ό,τι θέλει. Κάποιες φορές δεν έχει σημασία πώς αντιδράς. Υποθέτω πως θεωρούν ότι αν είσαι διάσημος, δεν υπάρχει πρόβλημα να λένε ό,τι θέλουν. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει γιατί όλοι έχουν οικογένεια και προσωπική ζωή».

Το διαδίκτυο και τα social media όμως δεν φαίνονται να συμμερίζονται αυτή την άποψη. Πολλοί δημοσιογράφοι όπως ο Νέιτ Σίλβερ, αρχισυντάκτης του FiveThirtyEight, η Αντζέλικα Τζέιντ, συνεργάτις των New York Times και του New York Magazine, και ο κριτικός κινηματογράφου του Rolling Stone Πίτερ Τράβερς εκφράστηκαν ανοιχτά στο Twitter εναντίον του ηθοποιού. Εν ολίγοις υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητά του θα του χαρίσει μεγαλύτερη δύναμη, επιρροή στο Χόλιγουντ και περισσότερα χρήματα και θεωρούν ότι η δύναμη σε άνδρες που έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση γυναικών διαιωνίζει τον σεξισμό στην κινηματογραφική βιομηχανία. Παράλληλα θεωρούν ότι είναι υποκριτική κίνηση, από την πλευρά της Ακαδημίας, να προωθεί ζητήματα διαφορετικότητας (ειδικά μετά το περσινό σκάνδαλο των #OscarsSoWhite) και ταυτόχρονα να χαρίζει υποψηφιότητες σε περιπτώσεις όπως αυτή του Άφλεκ. Η ηθοποιός Κόνστανς Γου συμπληρώνει, σε σχετικές της αναρτήσεις στο Twitter: «(Ο Άφλεκ) διαγωνίζεται για ένα βραβείο που τιμά μια τέχνη της οποίας το νόημα σχετίζεται με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι νεαρές γυναίκες είναι άνθρωποι», προσθέτοντας μάλιστα ότι τη συμβούλεψαν «να μη σχολιάσει το ζήτημα για το καλό της καριέρας της».

Ο ίδιος ο Άφλεκ, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του για τη Χρυσή Σφαίρα που του απονεμήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου σχολίασε τον «θόρυβο» που συνοδεύει τη φήμη και πολλοί θεώρησαν ότι ήταν έμμεση αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Παρότι μπορεί να νομίζω ότι εγώ έχω τον έλεγχο του σπιτιού μου, είναι τα παιδιά μου που επιτρέπουν να το κάνω (σ.σ. την υποκριτική), γιατί έχουν τη δύναμη να κρατούν μακριά όλο τον θόρυβο που συχνά περιβάλλει τα δημόσια πρόσωπα». Μάλιστα, σχολιάστηκε και το γεγονός ότι η περσινή νικήτρια του Όσκαρ και της Χρυσής Σφαίρας Α' Γυναικείου Ρόλου, Μπρι Λάρσον, που απένειμε το βραβείο στον Άφλεκ, δεν τον αγκάλιασε ούτε καν προέβη σε συγχαρητήρια χειραψία.

Η υπόθεση διχάζει, όπως είναι αναμενόμενο, και μάλιστα είναι η δεύτερη σχετική περίπτωση για φέτος στο Χόλιγουντ. Η ταινία «Birth of a Nation» του Νέιτ Πάρκερ είχε επίσης ξεκινήσει θριαμβικά την πορεία της από το περσινό Σάντανς και όλοι τότε μιλούσαν για το απόλυτο πρώιμο φαβορί των επόμενων Όσκαρ, όμως η δημοσιοποίηση μιας παρόμοιας ιστορίας από το παρελθόν του σκηνοθέτη/πρωταγωνιστή (το 1999 είχε κατηγορηθεί για βιασμό αλλά αθωώθηκε) έκανε τόσο μεγάλο ντόρο που η ταινία δεν ακούστηκε ξανά για κανένα από τα φετινά βραβεία.

Παρόλ' αυτά, η Ακαδημία έχει μακρά ιστορία υποψηφίων που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες, με πιο γνωστούς τον Ρομάν Πολάνσκι που έχει καταδικαστεί για τον βιασμό μιας 13χρονης (κι έκτοτε είναι φυγόδικος στις ΗΠΑ) και τον Γούντι Άλεν που επίσης έχει κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης. Και οι δύο έχουν βραβευθεί με Όσκαρ. Πολλοί θεωρούν ότι η υπόθεση του Άφλεκ είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα στην παράδοση της Ακαδημίας να αγνοεί τέτοια περιστατικά στη ζωή των καλλιτεχνών, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι φέτος δίνει «συγχωροχάρτι» και στον Μελ Γκίμπσον, που θεωρούνταν καμένο χαρτί για το Χόλιγουντ μετά τις αντισημιτικές του δηλώσεις το 2006 και την κακοποίηση της πρώην συντρόφου του το 2011. Ο Γκίμπσον είναι φέτος υποψήφιος για τη Σκηνοθεσία του «Αντιρρησία Συνείδησης».

Με πληροφορίες από Time και Entertainment Weekly

Μη χάσετε και φέτος, αποκλειστικά στα Novacinema, μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

Oscars News
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Οθόνες / Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Ο διάσημος Ελληνογάλλος σκηνογράφος του Χόλιγουντ μιλά στη LiFO για την τέχνη του, για το «Independence Day», το «Dark City», το «Poor Things» και την «Barbie», και για τότε που ο Φίντσερ του ζήτησε να του σχεδιάσει έναν δονητή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Back to Black»: Aξίζει η κινηματογραφική βιογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ

The Review / «Back to Black»: Είναι η ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ αντάξια του μύθου της;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Άκης Καπράνος είδαν την ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον μέχρι τέλους, επιβίωσαν και βρέθηκαν στο στούντιο της LiFO για να συζητήσουν για την εμπειρία τους και για τα στοιχεία που κάνουν καλή μια κινηματογραφική μουσική βιογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ!»

Οθόνες / Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ»

Με αφορμή τον πολυσυζητημένο «Εμφύλιο Πόλεμο» του Άλεξ Γκάρλαντ, η Αμερικανίδα ηθοποιός συζητά με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για τους ρόλους που την απελευθερώνουν, για την ανάγκη να υπάρχουν γυναίκες ηγέτιδες στην πολιτική, για τα πιο ιδιαίτερα σενάρια που έχουν πέσει στα χέρια της, όπως αυτό της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αστυγραφία πάει σινεμά

Οθόνες / Αστυγραφίες στην οθόνη: 24 ταινίες με πρωταγωνιστή την πόλη προβάλλονται στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης

Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Πινακοθήκη περιλαμβάνει 24 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες, όπου πρωταγωνιστεί η πόλη αλλά και αναγνωρίσιμοι τύποι της ανθρωπογεωγραφίας και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Οθόνες / Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα» μίλησε στη LIFO για τον γραμμικό χρόνο, για την ανάγκη να δώσουμε φωνή στα ανείπωτα και για όσα κρύβονται πίσω από αυτόν τον ιδιαίτερο τίτλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Οθόνες / Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης χρηματοδότησε μόνος του την παραγωγή του φιλόδοξου “Megalopolis” που προβλήθηκε πριν μερικές μέρες σε κλειστό κύκλο επιφανών εκπροσώπων του Χόλιγουντ και τώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την διανομή της με τα μεγάλα στούντιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ήταν καλή η ερμηνεία του; Αντάξια Όσκαρ ή/και ένός σκασμού βραβείων; Καλύτερη από των υποψήφιων αντιπάλων του, σύμφωνα με την - όσο αντικειμενική γίνεται - γνώμη της Επιτροπής;Τότε πρέπει να πάρει το Όσκαρ, και ας πει ο καθένας ό,τι θέλει για όλα τα υπόλοιπα.Φυσικά και η βία και ο σεξισμός είναι καταδικαστέα, αλλά κανείς δε γνωρίζει τι έγινε στην πραγματικότητα - αν έγινε ο,τιδήποτε - και φυσικά το γεγονός ότι δεν προχώρησε η υπόθεση σε επίσημη εκδίκαση δε βοηθά στο να σχηματίσει κανείς γνώμη.Αν, από την άλλη, τα κυκλώματα του Χόλυγουντ έχουν γνώση πραγματικών περιστατικών από τον Άφλεκ και υπάρχουν εξακριβωμένα προηγούμενα εντός του χώρου, ας του κάνει σαμποτάζ εξαρχής και σκόπιμα σε οποιοδήποτε εγχείρημά του. Πολύ στοχευμένο και σε κατάλληλη χρονική στιγμή φαίνεται όλο αυτό...Από την άλλη, το Χόλυγουντ, η χλιδή, η δημοσιότητα και το όλο "ξέφρενο" και αδιανόητο για τους κοινούς θνητούς λαϊφστάιλ του, αποτελούν ιδανικό φυτώριο για εκβιασμούς και παιχνιδάκια που αποσκοπούν σε οικονομικό κέρδος και δημοσιότητα.Και για να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τα λευκά η μη Όσκαρ - όποιος έχει αντικειμενικά καλή ερμηνεία άξια βραβείου, να το πάρει με δόξες και τιμές, είτε είναι άσπρος, μαύρος, κίτρινος ή στρουμφάκι, δε νοούνται τέτοιοι διαχωρισμοί - αλλά να μην το πάρει μόνο και μόνο λόγω χρώματος, ως "πολυπολιτισμική γλάστρα".Μήπως ο χώρος που θα έπρεπε να ξεκινήσει να μετράει ευκαιρίες και χρώματα το Χόλυγουδ, είναι το στάδιο της παραγωγής και του κάστινγκ; Να δοθούν ευκαιρίες αντικειμενικά σε όλους; Πόσους ρόλους ηρώων που έχουν γραφτεί ως μη-λευκοι, μη-δυτικοί, έχουμε δει να έχουν μεταποιηθεί στα μέτρα του επιλεγμένου λευκού πρωταγωνιστή...; Με πιο πρόσφατο το Ghost in the shell.Και πόσοι 'μη-λευκοι' ρόλοι γράφονται γενικά;
Όπως και στις προεκλογικές εκστρατείες,οι υποκριτές(και αντίπαλοι,πιθανώς...)θυμούνται ξαφνικά μία ομιχλώδη υπόθεση προ αρκετών χρόνων και,εντελώς τυχαία,την δημοσιεύουν λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψήφο!Τι συμπτώσεις βρε παιδί μου!Κι αυτή η Μπρι Λάρσον; Αφού είναι τόσο ιδεολόγος ενάντια στα σεξουαλικά αδικήματα,γιατί δέχθηκε το όσκαρ πέρσι από την ίδια ακαδημία που το έδωσε και στον Πολάνσκι; Γιατί δεν επέστρεψε το βραβείο της με συνοδευτική επιστολή διαμαρτυρίας,όταν έμαθε πως είναι υποψήφιος ο Άφλεκ;Καλώς ή κακώς,οι καλλιτέχνες απαλλάσσονται ατύπως,και πιθανόν αδίκως,διότι κρίνουμε πως η ποιότητα της προσφοράς τους είναι μεγαλύτερη από τα επιμέρους ελαττώματα,όσο εγκληματικά κι αν είναι αυτά.Πάρτε για παράδειγμα την Ριιφενσταλ:ακόμη διδάσκεται στις σχολές,παρότι εξύμνυσε τον ναζισμό.Εμείς,όμως,δεν επικροτούμε την ιδεολογία της,αλλά την τεχνική της μελετάμε και ακολουθούμε,όσοι την ακολουθούνε.