Plastic Flowers, Music Escapades

Dream pop στον κήπο του ΚΠΙΣΝ

LIFOTEAM 22.4.2018 | 00:00

Οι Plastic Flowers είναι το προσωπικό dream pop σχήμα του Γιώργου Σαμαρά με έντονη lo-fi αισθητική. Στο ΚΠΙΣΝ ο Γιώργος Σαμαράς θα παρουσιάσει υλικό από όλους τους προηγμένους δίσκους του μέσα από ένα μινιμαλιστικό set. Μαζί του ο Φίλιππος Ράσκοβιτς στα συνθεσάιζερ και κρουστά.

 

H μουσική πορεία των Plastic Flowers ξεκίνησε το 2011, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος LP δίσκος με τίτλο Evergreen που ανέδειξε πιο έντονα τη pop πλευρά του σχήματος.

 

Ο Σαμαράς πέρασε μία έντονα παραγωγική περίοδο μεταξύ 2016 και 2018, κυκλοφορώντας δύο ακόμα album αλλά και δύο EP, τα οποία ηχογραφήθηκαν αποκλειστικά από τον ίδιο σε μικρούς χώρους διάσπαρτους στο Λονδίνο. Το Heavenly ως follow-up του Evergreen κινήθηκε σε αντίστοιχα Dream Pop μονοπάτια, ενώ ο νέος του δίσκος Absent Forever αποτελεί μία πιο σκοτεινή προσέγγιση του Έλληνα μουσικού.

 

Ο Γιώργος επανέρχεται το 2018 με μία σειρά από live εμφανίσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά και τη κυκλοφορία ενός ακόμα EP με Jazz επιρροές. Με σημαντικές κριτικές από USA Today, Noisey, Clash, Earmlik, Exclaim και άλλα μέσα, έχει χτίσει ένα σημαντικό διαδικτυακό following ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος μίας διεθνούς Shoegaze κοινότητας που εξακολουθεί να ανθίζει μέσα από τις “σπιτικές” ηχογραφήσεις και την DIY κουλτούρα.

 

ΠΟΤΕ22/04/2018 - 22/04/2018
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής