Jazz Chronicles: Yiorgos Fakanas Group/ Tim Garland

Ο Γιώργος Φακανάς συναντά τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής, σε μια δωρεάν συναυλία

LIFOTEAM 18.3.2018 | 00:00

Οι Jazz Διαχρονίες, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ αφιερωμένη στην ελληνική Jazz, υποδέχεται τον Μάρτιο μια ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα/ συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

To Yorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γιώργο Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο με βασικά χαρακτηριστικά την ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.

O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία, έχοντας βραβευθεί ως ο καλύτερος νέος μπασίστας της Ευρώπης. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Λυκαβηττό, στο Παλλάς και αλλού, μαζί με Big Band, Συμφωνικές και Ορχήστρες Εγχόρδων, την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, αλλά και ορχήστρες του εξωτερικού.

Την τελευταία δεκαετία η φήμη του ταξιδεύει ανά τον κόσμο με sold out συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία, και Αμερική, ενώ παράλληλα το CD του Interspirit συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προ-υποψηφιοτήτων των βραβείων Grammy στην κατηγορία καλύτερου σύγχρονου άλμπουμ Jazz.

Ο Tim Garland είναι κορυφαίος σαξοφωνίστας και μέλος του σεξτέτου Origin του Chick Corea, με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ronnie Scott, Ralph Towner, Avishai Cohen, John Patitucci, μέλος του Πανεπιστημίου του Newcastle και συνθέτης δύο προσωπικών CD με τη συμμετοχή της Northern Sinfonia.

ΠΟΤΕ18/03/2018 - 18/03/2018
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής