Τακίμ, Γιατί Γλυκό Μου Sweetheart?

Παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ.

LIFOTEAM 12.12.2018 | 00:00

Οι έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής "Τακίμ" και η παρέα τους επιστρέφουν στο Gazarte για να μας παρουσιάζουν τη συνέχεια των περσινών sold out εμφανίσεων.

 

Η γοητευτική παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει επί σκηνής ο Λάμπρος Λιάβας, ενθουσίασε το κοινό.

 

Επίτιμοι καλεσμένοι στις παραστάσεις των Τακίμ στο Gazarte θα είναι και πάλι ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς (που έζησε στην Αμερική την περίοδο 1960-1979), καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος (γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου – «Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της Ομογένειας).

 

Τα μικρασιάτικα συρτά και οι καρσιλαμάδες συναντούν κομμάτια από το μουσικό θέατρο. Ο ρυθμός του ζεϊμπέκικου μπλέκεται με τζαζίστικες συγκοπές. Οι βαλκανικές «χόρες», οι εβραϊκοί χοροί και οι ανατολίτικες μελωδίες συνυπάρχουν με τα σουίνγκ, ενώ το ούτι και το κανονάκι παίρνουν θέση δίπλα στην αμερικάνικη μπάντα των πνευστών, με το κλαρίνο να γεφυρώνει τη Σμύρνη με τη Νέα Ορλεάνη.

ΠΟΤΕ12/12/2018 - 26/12/2018
ΠΟΥGAZARTE
Οδηγός Μουσικής