Για δύο ζωντανές εμφανίσεις ο Sting θα επισκεφθεί την Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Ιουνίου στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.

 

Συνθέτης, τραγουδιστής-στιχουργός, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Sting γεννήθηκε στο Newcastle της Αγγλίας, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 1977 και δημιουργήσει τους The Police με τους Stewart Copeland και Andy Summers. Η μπάντα κυκλοφόρησε πέντε στούντιο albums, κέρδισε έξι βραβεία Grammy και δύο βραβεία Brits και συμπεριλήφθηκε στο The Rock and Roll Hall of Fame το 2003.

 

Ως σόλο καλλιτέχνης, ο Sting έχει κερδίσει 10 επιπλέον βραβεία Grammy, δύο Brits, ένα Golden Globe, ένα Emmy, τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar, μια υποψηφιότητα Tony και το βραβείο Century  Award του Billboard  Magazine. Μέλος του Songwriters Hall of Fame, έχει κερδίσει  τα βραβεία Kennedy Center Honors, The American Music Award of Merit και πιο πρόσφατα, το The Polar Music Prize.

 

Το τελευταίο του άλμπουμ, 57th & 9th, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016. Ακολούθησε η ομώνυμη περιοδεία με συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Sting έχει πουλήσει περίπου 100 εκατομμύρια άλμπουμ από τη συνολική δουλειά του με τους The Police, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης.

 

Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 15 ταινίες, διεύθυνε την παραγωγή του A Guide to Recognizing Your Saints και το 1989 έπαιξε στο The Three penny Opera του Broadway